Aanschaf ski's: Salomon X-DRIVE 8.0 Ti + XT12

Goedenavond forum,

Ik heb advies nodig ik ga namelijk over een klein maandje skiën en heb nu een paar leuke ski’s op het oog. Brandpunt is, ik heb altijd ski’s gehuurd dit omdat ook ik pas 3 jaar ski. Nu heb ik dus de: Salomon X-DRIVE 8.0 Ti + XT12 op het oog en het lijken me leuke starter ski’s (http://www.snowinn.com/ski-winkel/salomon-x-drive-8.0-ti—xt12/136…).

Nu is het alleen wel de vraag kan ik met deze ski’s een tijdje vooruit, en welke lengte moet ik nemen? Ik ben zelf 189 en heb de formaten 170 & 177 tot m’n beschikking.

Groet,

Jeffrey

*bericht bewerkt door Jvmalssen88 op 10 dec 2017 20:23

Ik denk dat je dan met 177 aardig goed zit. Hoewel ik als ik jou was de FS variant van die ski ook zou overwegen. Net iets meer doorgroeipotentieel. Maar dat is natuurlijk allemaal maar relatief met betrekking tot het niveau dat je in die drie winters hebt opgedaan en wat je skistijl is.

*bericht bewerkt door Bennie op 10 dec 2017 21:11

Ook hier op het forum te koop:
https://www.wintersport.nl/forum/topic/380954

Goedenavond,

Dank voor de reactie, ik ben nog lang niet uitgeleerd maar ik kan aardig pistes afkomen. Heb de “pizzapunt” fase achter de rug maar ik heb nog zeker lessen nodig. Skistijl? Kun je dat wat nader toelichten? Groet,

Jeffrey

Smijt je met kracht of probeer je mooi geleidelijk je bochten te draaien?
Gezien de reactie van net kun je met de ti ook uit de voeten. Een goed aanbod dat DrPhil net aanhaalde.

Ik heb eventueel ook nog een setje x-drive 8.0 TI in 170 cm, 1 seizoen gebruikt (aangeschaft begin februari '17) en 3 korte tripjes op geskied. Zijn gewaxt en geslepen.

Vertonen wat gebruikerssporen, maar in alle eerlijkheid denk ik dat 177cm beter bij jouw lengte past. (ben zelf 174cm)

Plaats een reactie