Voortvluchtig Satudarah kopstuk gearresteerd tijdens skivakantie Gerlos

Niet zo heel slim om in Gerlos waar het stikt van de Nederlanders op wintersport vakantie te gaan.
Zit iemand toevallig in dat hotel?

http://www.telegraaf.nl/e/29690610
John van den Heuvel & Mick van Wely

GERLOS - Een van de meest gezochte criminelen van Nederland, Satudarah-kopstuk Michel Boer (52), is vanochtend tijdens een bliksemactie van een speciale politie-eenheid in Oostenrijk gearresteerd. Hij was met zijn vriendin op skivakantie in de bij veel Nederlanders bekende wintersportplaats Gerlos.

Een onbekende Nederlander zag Boer, die logeerde in het dure hotel Gaspingerhof, en tipte de Nederlandse politie. Het Fast NL team van de nationale politie nam contact op met Oostenrijkse collega’s, die een arrestatieteam inzetten om de vuurwapengevaarlijke Boer te arresteren.

Boer stond sinds oktober op de nationale opsporingslijst. Hij geldt als een van de grondleggers van motorclub Satudarah. Justitie verdenkt Boer samen met drie andere oprichters van Satudarah van een reeks ernstige strafbare feiten.

Eind september werden de kopstukken Angelo M. (40) uit Tilburg, Xanterra M. (43) uit Tilburg en Paul M. (48) uit Maastricht aangehouden. Zij zitten nog vast. Michel Boer was toen niet op zijn verwachte verblijfplaats en liet via zijn advocaat aan de politie laten weten dat hij niet van plan was om zich over te geven. Het was voor de politie reden om hem met naam en foto te tonen in Opsporing Verzocht. De politie waarschuwde dat de verdachte vuurwapengevaarlijk is.

Inval

Of Boer tijdens zijn arrestatie in bezit was van een vuurwapen is niet bekend. Eind vorig jaar deed de politie een inval in de woning van Boer in het Duitse Alstätte. Bij die inval werden twee van de vier honden van Boer doodgeschoten. Onnodig, volgens de advocaat van Boer. Wanneer Boer naar Nederland wordt overgebracht is niet bekend.

Was u getuige van deze arrestatie? Bent u ook te gast in het hotel Gaspingerhof? De Telegraaf wil graag met u in contact komen. Mail dan naar: nieuwsdienst@telegraaf.nl

@Simonw zeker niet slim maar zulke figuren voelen zich vaak onaantastbaar…
Is wel wat als je op vakantie bent in hetzelfde hotel zeg pff haha

Plaats een reactie