Zeker vier doden door lawine in Zuid-Franse Alpen

https://nos.nl/artikel/2220240-zeker-vier-doden-door-lawine-…

Alpes-Maritimes : quatre morts, un blessé et un disparu dans une avalanche à #Entraunes (bilan provisoire) > [https://t.co/O275bCfQmOpic.twitter.com/3YzyUpZBuT](https://t.co/O275bCfQmOpic.twitter.com/3YzyUpZBuT "https://t.co/O275bCfQmOpic.twitter.com/3YzyUpZBuT")
— RTL France (@RTLFrance) March 2, 2018

In het zuidoosten van Frankrijk zijn zeker vier wintersporters omgekomen door een lawine. Een vijfde skiër is gewond geraakt en een ander wordt vermist. De reddingsoperatie is nog bezig.

Een groep van vijf skiërs en een gids werd getroffen door de lawine op de Col de la Cayolle in het skioord Entraunes, nabij de Italiaanse grens en noordelijk van Nice. De gids is ongedeerd.

Over de nationaliteit van de slachtoffers is niets bekendgemaakt. Volgens de Franse autoriteiten is het lawinegevaar in de zuidelijke Alpen groot, er is veel sneeuw gevallen.

Het gaat om het dodelijkste ongeluk in de Franse Alpen, deze winter. In totaal zijn er sinds november 16 wintersporters omgekomen en elf gewond geraakt.

Mr. Slow

Triest! Lawinegevaar 4 vandaag daar in de regio. Mensen, laat je niet verleiden.

Edwin van Riel

Er wordt ook gezocht in een lawine bij La Grave. Ook is iemand bewusteloos uit een lawine gehaald bij Les deux Alpes.

Zondag met het mooie weer gaat het ook opletten te worden.

Click. Click. Peace

Hier is de temperatuur ook rap gestegen. Was plus op de gletsjer. En komende dagen gaat het nog warmer worden.

*bericht bewerkt door martijnuiterwijk op 02 mrt 2018 19:15

echte mannen lopen naar boven,
Click. Click. Peace

Tragedie in Valloire.

Moeder overleden tijdens het redden van haar 11 jarige zoontje die in het water gevallen was. Zoontje ligt in levensgevaar in het ziekenhuis, kwam binnen met een core lichaamstemperatuur van 21 graden.
http://www.ledauphine.com/savoie/2018/03/02/savoie-elle-meur…

Freeride = Life

Pittige omstandigheden. Hier rond de lunch ook delen afgesloten waar we vanmorgen nog vrolijk aan het poederen waren.

Edwin van Riel

Over de nationaliteit van de slachtoffers is niets bekendgemaakt. Volgens de Franse autoriteiten is het lawinegevaar in de zuidelijke Alpen groot, er is veel sneeuw gevallen.
.

Quick op 2 mrt 2018 16:23

Inmiddels meer bekend: trois femmes et deux hommes, tous français,
Als ik het goed begrepen heb, zijn ze 's ochtends 10:00 uur vertrokken en is er 's middags pas lawinewaarschuwing gegeven.
http://www.bienpublic.com/faits-divers/2018/03/02/une-avalan…

@Arnie777 Daar wordt ik echt misselijk van, van zo’n bericht… verschrikkelijk.

Click. Click. Peace

Was meteen benieuwd hoe je in het water valt, maar de reden is volgens het artikel onduidelijk. Inderdaad echt heel erg verdrietig bericht. Ik hoop dat de jongen het redt, ook voor zijn moeder!

Mr. Slow

@Rogier Inderdaad het meest trieste bericht van de winter hier uit Valloire. Ik had de heli wel zien vliegen en hoopte dat het niet ernstig zou zijn, maar helaas.
@Quick Ik ken het gebied waar ze aan het lopen waren. Op het moment was het heel hard aan en sneeuwen en op het pad lag alleen maar ijs. Door dit kleine laagje sneeuw zag het er uit alsof er geen ijs meer onder lag. Zeer waarschijnlijk is het kindje uitgegleden, en doordat het pad op/naast een helling lag, kon hij zelf niet meer stoppen.

Freeride = Life

Dank @Arnie777. Heb er zelf ook een keer vakantie gevierd maar kon me gevaarlijk water moeilijk voor de geest halen. Desalniettemin erg triest en dank voor de verheldering. C’est triste.

Mr. Slow

Plaats een reactie