BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Do's and dont's in Via Lattea

Do's and dont's in Via Lattea

Dit onderwerp gaat over de bestemming Via Lattea


 • winterwonderland 13 maart 2018 · 22:52
  As zaterdag voor het eerst naar de Italiaanse West Alpen, Via Lattea. Afgelopen jaren veel geskied in de Dolomieten. Schijnt echt een hele andere beleving te zijn deze kant. Wat zijn de echte aan- of afraders voor komende week?
  Aequilater Nubila
 • Quick 13 maart 2018 · 23:14
  Kom er maar in @roberthoogenboom
  Mr. Slow
 • roberthoogenboom 14 maart 2018 · 10:13
  As zaterdag voor het eerst naar de Italiaanse West Alpen, Via Lattea. Afgelopen jaren veel geskied in de Dolomieten. Schijnt echt een hele andere beleving te zijn deze kant. Wat zijn de echte aan- of afraders voor komende week? winterwonderland op 13 mrt 2018 22:52

  Even voor mijn idee: Wat is je basis (welk dorp, bij welk dalstation)?
  Kom er later op terug, nu ff druk
 • winterwonderland 14 maart 2018 · 12:34
  We zitten in een appartement in Sauze d'oulx, drie keer vallen van de Clotes lift. Zover waren we zelf ook dat dit een gunstige ligging was 😁
  Aequilater Nubila
 • roberthoogenboom 15 maart 2018 · 19:37
  Zo, ff tijd:

  1: Ik heb een uitgebreide recensie geschreven over Sauze, kun je hier op de site terugvinden.

  2: Dont's (daar maar mee beginnen).

  Enige wat ik me kan indenken is dat als je een dag in Montgenevre wilt skiën, je beste met de auto die kant op kan. Is nog best een mooie rit trouwens. Maar de verbinding Italie - Frankrijk is niet ideaal. Qua periode zal het nu overal rustig zijn dus in die zin kun je skiën waar je wil.

  Verder: Even opletten bij harde wind, kan zijn dat dan de link Sauze-Sestriere dicht gaat.

  Als je naar Sestriere gaat is dit na een leuk begin verder een lang blauw pad. Puur verbinding dus, niet echt een boeiende piste. vergezichten wel mooi trouwens.

  Do's:

  Als er goede sneeuw ligt is het heerlijk skien naar de andere dalstations. Als je een beetje op tijd gaat (zeg 9.30 de lift - die 9.00 uur open gaat) dan ben je echt 1 van de eersten die over die pistes gaat (Gran Pista bv).
  De Jouvenceaux lift heeft overigens een tussenstation waar je wel kunt instappen, niet uitstappen.

  Sowieso kun je aan de kant van Sauze heerlijk skien tussen de bomen. Idem bij Sansicario. Sestriere ligt wat hoger en de pistes zijn dus wat meer open.

  De Lago Nero lift (sluit aan op de Clothes lift) is een prima lift en als je uit de lift komt en linksaf gaat kom je heerlijke verlaten rode pistes tegen.
  Onder bij de Lago Nero lift zitten meerdere horecapunten. 1e die je ziet als je naar beneden gaat heeft een grote bruine beer buiten staan. Niet dat de koffie daar niet goed is (duh) maar als je 1 tentje lager aan je rechterhand neemt heb je een mooie tent. Koffie 1 Euro. Scheut drank erin (doorgaans Grappa maar vraag gerust Sambuca als je dat prefereert) kom je tot 1,30 tot 1,50.

  De zwarte olympische piste bij Sansecario is ook erg lekker om te nemen. De bar die daar onder aan de piste ligt is ook ruim en prima.
  Maar er zijn sowieso veel berghutten en ze zijn allemaal prima.

  Bakker in het dorp, om de hoek van de banketbakker die weer naast het verkooppunt van de skipassen zit. Pas is een papieren pas met chip, geen borg/statiegeld.
  Tussen centrale pleintje en Clothes zit een kleine supermarkt. Grote supermarkt in Oulx (met koffiebar, grote sportwinkel etc. erbij, nog een redelijk winkelcentrum).
  Rond het pleintje ook enkele bars voor apres-ski. Happy hour meest 16.00-19.00 uur

  Tot slot, let even op de ZTL: deze wordt elektronisch gecontroleerd. Zonde om een prent te krijgen.

  Sestriere heeft zeker in het gedeelte 'Borgata' mooie brede pistes, ook daar is het rustig en je kan er geweldig carven
 • roberthoogenboom 15 maart 2018 · 19:38
  @Rogier kan ongetwijfeld nog e.e.a. aanvullen, zeker als het gaat over waar off-piste te skiën of waar de mooiste pistes van Montgenevre liggen.
 • Jeroen6 16 maart 2018 · 08:53
  Wij vertrekken ook vannacht naar Sauze. Voor de 2e keer. Hopelijk komt die retour d'est er... Dan wordt het idd zoals @roberthoogenboom aangeeft spelen in de bossen van Sauze 😉. De vorige keer Sauze hadden we ook geluk met een retour.

  Het is aanstaande zaterdag (en zondag geloof ik ook nog) Dutchweek in Sauze. Mocht je er van houden kan je na t boarden/skieën op Sportina een drankje doen met dikke beats.  If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.