Advies kopen ski's

Beste forumgebruikers.

Ik ga komende winter voor de 2de keer op wintersport ik kan redelijk ski’en maar echt ervaren kun je me niet noemen. Ik heb vorig jaar ski’s gehuurd maar zit eraan te denken om ze aan te gaan schaffen. Omdat ik niet weet of ik in de toekomst nog vaak op wintersport ga zit ik op marktplaats te kijken voor niet al te dure ski’s. Ik ben al naar een erkende skiwinkel geweest en weet al welke maat ik moet hebben. Schoenen heb ik ook al in mijn bezit. Nu zit ik tussen een aantal ski’s te twijfelen maar heb geen idee welke ik het beste kan kopen met mijn skiervaring. Hieronder staan de links met de betrefende ski’s:
Mijn 1ste voorkeur zou uitgaan na deze: http://sport.marktplaats.nl/skien-en-langlaufen/377291683-no… ik heb alleen het vermoeden dat dit ski’s zijn voor de gevorderde skieër. Verder had ik deze ski’s op het oog:
http://sport.marktplaats.nl/skien-en-langlaufen/377581297-at…
en
http://sport.marktplaats.nl/skien-en-langlaufen/377753113-sk…
en
http://sport.marktplaats.nl/skien-en-langlaufen/373491609-sk…

Wie kan me helpen met mijn keuze ?
Alvast bedankt

Hoi Harm,

Goed idee om ski’s aan te schaffen. Eigen ski’s zijn heerlijk, je krijgt ze lekker onder de knie en je zult alle skieigenschappen meester maken.

De ski’s die jij op marktplaats heb gezien zijn prima ski’s voor een beginner om mee te oefenen. Ze zijn niet van een superkwaliteit maar dat maakt in jou geval denk ik niet zo veel uit.

Bij het kopen van een ski raad ik je aan om te kijken naar de radius van de ski en de lengte. Een kleine radius zorgt voor een gemakkelijk draaivermogen (meer plezier). Afhankelijk van je lengte kies je de lengte van je ski.

Wat ik zelf een goede aanrader vind is (als je budget het toelaat) om ski’s te huren. Je kunt namelijk altijd wisselen tussen verschillende ski’s - lengte - eigenschappen. Je krijgt (bij de betere verhuurzaken) nieuw materiaal. Heb je uiteindelijk een ski gehuurd die je bevalt? Kan je die vaak ook nog eens met korting kopen!

Have Fun, Bart

beste,

als ik van jou was zou ik de eerste jaren ski’s blijven huren omdat dat het goedkoopste is zoals bart zegt(geen onderhoud e.d.)
zeker omdat je nog maar pas skiet . Een paar supergoeie skischoen zijn daarentegen veel belangrijker. Als je dan toch skie’s wilt kopen kijk dan hier eens http://www.skitest.net/de-skier-nach-fahrkoennen.htm… en uw eigen niet overschatten he

Ik zou terplekke skies huren en als die bevallen kun je ze dikwijls voor een aantrekkelijk bedrag kopen, zeker als je een beetje aan het eind van het seizoen zit.
Of hier in Nederland naar een echte wintersportspecialist (dus geen Perry sport o.i.d.) gaan en je goed laten adviseren. En als je dan skies hebt is het echt niet duurder dan elk jaar skies huren.

In Rotterdam is bijv. Norbert Maier een heel goed adres.

Eigen skies zijn heerlijk maar elt wel op dat je onderhoudkosten krijgt (ong 15/20 euro per jaar) en dat je ze ook moet zien mee te nemen. Kies je toch voor aanschaf en wil je niet teveel betalen ga dan kijken bij een gespecialiseerde skishop. Zij hebben vaak ook een 2de hands collectie en kunnen je goed adviseren. Misschien betaal je er wat meer dan op marktplaats maar goed advies (dus meer ski plezier) mag best wat kosten.

ik heb in dezelfde situatie gezeten, ook enthausiast geworden en dus ski’s via ebay gekocht (2 paar)
waren beginnersski’s, maar na 2 winters fanatiek wintersporten werden ze eigenlijk te simpel. Zit je dan met 2 paar ski’s van 2 modeljaren terug. Om ze fatsoenlijk te verkopen moest ik ze laten waxen en slijpen, uiteindelijk geen fatsoenlijk bedrag voor teruggekregen. Al met al had ik beter die 2 jaar kunnen huren…
mijn advies dus: niet doen. niet vanwege het financiele voordeel want die is er niet, en niet vanwege het probleem dat jouw niveau groeit, maar die van de ski niet…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Ik heb mijn eerste skies op Marktplaats verkocht. Heb er 5 vakanties op geskied en uiteindelijk nog 95 euro voor gekregen (ik vroeg 70 euro). Het waren Atomics, type week ik niet meer. Maar het was wel een populair model.

Huren ben je volgens mij toch ook al snel tussen de 75 en de 100 euro kwijt.

Mijn nieuwe skies gekocht bij Norbert Maier. Geweldige skies. Onderhoudsbeurten zijn gratis.
(Ik heb geen aandelen)

Harm,niet om het een of ander . Wij hebben hier thuis vrij ski,s staan. daar zit wel wat voor je tussen (zoals de Salamon crossmax 10) super ski waar ieder lekker op kan skien lengte 165 cm. prijs € 75,00.

Harm.

nog even ze zijn 4 jaar oud , echt mooi
(jj.nijland@planet.nl

zonder het haakje dus

Ik zou gewoon een snowboard kopen.

Kopen moet je doen als je zeker weet dat je vaker gaat en als je een beetje buiten de normale ski-categorie valt

(heb dat zelf. langer dan 2m en boven de 100kg. Wordt de voorraad geschikte ski’s erg beperkt)

harm, of hele simpele kopen of huren en probeer te ontdekken welke lengte en soort je bevalt. er is verschil!!! maar voor je 2e jaar zou ik zeggen koop een all. ski van max je eigen lengte en let op of je gewicht met de ski klopt max 50 euri`s ps let op de binding en je schoenmaat!!! anders moet ook die weer worden verzet.

Koop je tweede hands ski’s, dan zou ik in ieder geval ALTIJD de bindingen opnieuw laten afstellen! Doe je dit niet, dan zou je, in geval van een ongeluk, wel eens hele grote problemen met je verzekeringsmaatschappij kunnen krijgen!

@Harm Als je niet weet of je nog vaak op wintersport gaat, zou ik zeker geen eigen ski’s kopen. Ander punt is het feit dat je pas voor de 2e keer gaat skiën. Met zo weinig ervaring is het onmogelijk om ski’s goed te kunnen beoordelen. Mocht je toch voor eigen ski’s gaan en je legt je focus op een setje occasions, let dan op de volgende dingen: http://tinyurl.com/37pn3jp .

When life gets too complicated.... SKI

Als je niet vaak gaat skiën is aankoop veel duurder.
Onderhoud, transport …
Als je maar 2 X per seizoen gaat skiën, huur ter plaatse!
Dan heb je geen problemen met je transport!
Als ik koop, en dat zal dit seizoen weer gebeuren, dan doe ik dat ter plaatse. Zodat ik eerst verschillende ski’s kan testen, de huurprijs hoef ik niet te betalen bij aankoop!

Nou, als je twee keer per seizoen gaat skiën, dan is koop toch wel een heel stuk voordeliger dan huur. Voor rond de 400 euro koop je uitstekende nieuwe ski’s, 2e hands kun je voor 100 euro al op de eerste rang zitten (en die zijn vaak nog altijd veel minder gebruikt dan huurski’s). Voor dat geld kun je hooguit 2 keer huren. En problemen met transport? De meesten gaan toch met de auto of met de bus, dus dat lijkt mij geen probleem.

Ik adviseer eigenlijk altijd om te kopen.

Als beginnen koop je 2e hands. Mocht 't niet bevallen, dan verkoop je weer (vaak voor zo’n beetje dezelfde prijs). De huurprijzen zijn behoorlijk hoog.

Veel vrienden huren eerst een paar jaar. Na 2x huren had je ook al een beginnersset kunnen kopen. Elke beginnersset is beter dan het afgeragde materiaal dat je vaak meekrijgt.

Voor mensen die alles in stappen willen doen: koop eerst je schoenen en huur je ski’s/board. Daarna koop je je ski’s/board erbij.

Wat Paul en kjiratsiekoedel zeggen!! Wat ik weet van Sunweb is de huur voor ski+schoenen iets van €80 per week voor een beginnersset!

Dat zijn gewoon de kosten die worden gerekend door de verhuurders hoor. Via deze site kan je huurmateriaal vergelijk. Meestal is 't goedkoper via Sunweb dan direct huren (of scheelt enkele euro’s).

Overigens heb ik op een gegeven moment mijn eigen set nieuw gekocht. Met onderhoud dat ik er tot nu toe aan heb gegeven blijf ik goedkoper (was geen goedkope set).

@kjiratsiekoedel
Daar ben ik het dus niet mee eens.
Ben zelf een zeer ervaren wintersporters en heb reeds een aantal paar ski’s versleten en ben sinds een jaar of 3 alleen nog maar gaan huren.
Bevalt me prima, altijd het nieuwste materiaal (de ontwikkeling gaat immers snel), perfect behandeld en geen gedoe met vervoer. Je bent wel iets duurder uit omdat ik een week of 3 per jaar ga, maar daar tegenover staat dat ik wel ieder jaar het nieuwste materiaal heb.

De ontwikkelingen gaan snel … is dat echt zo?

Voor een deel is het ook marketing. De Atomic’s en Salomon’s van deze wereld hebben graag dat jij het gevoel hebt dat je net 1 jaar oude skies technologisch gezien ver achter loopt. De opvolger van je 1 jaar oude ski zal in de basis eenzelfde ski zijn, een hoop marketingtermen verandert daar niets aan.

Ga je jaarlijks 2 of 3 keer skien, dan zou ik altijd skies kopen. Koop een een topmodel ski uit het vorig seizoen en je bent spekkoper. Ga je maar eenmaal per jaar, dan zou ik altijd skies huren. Schoenen zou ik ALTIJD kopen, alleen het idee al van de tenenkaas van een ander.

Ja dat is echt zo, niet alleen marketing maar verder staat een ski altijd in ontwikkeling, waarom zou er anders een heel technoligsch team zijn bij de fabrikanten.

Verder weet je nooit zeker of je een topmodel koopt. Iedere ski is namenlijk uniek, zelfs van het zelfde model.
Heb een aantal jaren terug daarover een gesprek gehad met een wereldbeker skiester en zij zei het volgende. Van de 100 ski’s die van een band kopen is er slechts 1 helemaal top. Deze gaan naar wedstrijd skieers, verder zijn er 20 goed, 60 ok, 10 minder, en 9 afval.

En dat afval, dat gaat dus meestal in de verhuur…
Het is puur psychologisch dat je denkt dat je in de verhuur altijd het nieuwste van het nieuwste krijgt. Ja, qua model inderdaad, maar je weet nooit wat jouw voorgangers allemaal hebben uitgespookt op jouw duur gehuurde ski’s.
Van mijn eigen ski’s ken ik ieder krasje, weet ik dat ze bij goede wintersportzaken in onderhoud gaan, en ken ik, na twee seizoenen (drie weken per seizoen) de ski’s zo door en door, dat ik bij iedere minieme beweging excact weet wat mijn ski’s gaan doen. Een dergelijk gevoel bereik je bij huurski’s nooit.

Ben ik het niet mee eens dat het afval per definitie naar de verhuur gaat. Je moet kijken waar je gaat huren en niet zomaar de eerste de beste verhuur binnen stappen. En wat betreft je voorganger, bij een verhuur mag je een paar ski’s ook gewoon weigeren na inspectie en na een dag skien nog omruilen als ze niet bevallen.

Dat laatste is dan idd weer wel een voordeel van huren. Ach ja, ieder doet het op zijn manier. Maar ik zou toch niet zonder mijn eigen ski’s kunnen…

ik heb afgelopen seizoen ski’s van overjarig model gekocht, wel nieuw, dat wel…

Ze bevallen me zeer goed en waren stukken goedkoper dan (volgens de winkel) vergelijkbare nieuwe.

En ze bevallen perfect, Atomic SL10’s zijn het… weet niet of de kenners hier ze bekend voorkomen?

skien een stuk beter dan mijn vorige volkl’s die net te lang waren, kreeg er last van mijn knieen van…

Ik heb ook zelf mijn boards gekocht, overjarig voor de halve prijs. Ongetwijfeld zullen ze steeds verder doorontwikkeld worden, maar daar staat tegenover dat ik mijn eigen boards (ik heb een freestyleplank om te spelen, en een langere en stijvere plank om te carven en evt. off-piste) goed ken, weet wat ze doen, terwijl je bij verhuur af moet wachten wat er in het rek staat. Ik denk dat ik qua kosten ook wat goedkoper uit ben dan met huren (doe zelf het onderhoud), maar het gaat me vooral om het gevoel.

Ik wil gewoon zeker weten dat ik goed materiaal heb.

Running against the wind

@ WATeenGEK: Ik heb net dezelfde.
Ook stockopruiming.
Ik probeer een 3 X per seizoen te gaan skiën.
Dan komt het goedkoper uit.
Een nieuwe vergelijkbare ski kost toch direct boven de 600€.
Natuurlijk zijn er ski’s voor minder dan 200€ te kopen. Maar er zijn zoveel verschillende ski’s dan soorten kazen!
Welke zijn dan diegene die het meest bij jou passen?
Testen en nog eens testen!
En dit ga ik op het eind van de winter weer doen,
wat mijn SL 10 zijn aan vervanging toe!

kijk ook eens op skifabriek.nl. Ik heb hier mijn ski’s gekocht (progressor 800) en waren aardig goedkoper dan andere sites.

@Gast 600

Heb je het 2012 of 2013 model gekocht?

Wel een beetje apart dat zij het nieuwe model voor niet zo gek veel meer verkopen.

Ook heeft het nieuwe model het plaatje van het oude model.

Mocht dit allemaal kloppen, tja toffe prijzen.

Plaats een reactie