BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Alpe d'Huez - Grand Domaine

Reviews Alpe d'Huez - Grand Domaine

75% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.1 op basis van 3802 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, goede mogelijkheden voor tochten, fantastische off-piste, gezellige après-ski, erg sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.

Wat vind jij van Alpe d'Huez - Grand Domaine?


Beoordelingen van gebruikers

  • Fotsirk
    Fotsirk 14 maart 2017 · 11:46

    Deze krokus gelogeerd in Oz en Oisans: we zaten in Chalet des Neiges: niet goedkoop maar wel een aanrader: alles vlakbij (winkel, liften, pistes, skiverhuur, skischool) Helaas geen wifi in de chalet maar wel uitstekende wifi aan enkele liftstations (ook in het dal van Oz) Drie nadelen aan Oz: - het centrum is autovrij, dus alle bagage via de dorpslift naar het appartement slepen - een lage ligging: door het warme weer (zelfs in februari) veranderden de dalafdalingen al gauw in slush. Op sommige dagen stonden we 's avonds zelfs in het water onderaan de piste. 1 ochtend wakker geworden van de regen op het dak. Nu ja, het kan ook aan de weersomstandigheden liggen natuurlijk. - de pistes naar Oz zijn niet echt geschikt voor kinderen: door de slush lag alles heel snel op buckels en dus gingen we na de skiles met de kids met de lift naar de groene pistes boven Alpe d'Huez, daarna met de lift terug naar Oz Het gebied zelf is voor de gevorderde skiër heel gevarieerd: van pikzwart (Tunnel is echt de moeite om eens te doen) tot mooi en rustig blauw in de richting van de kleinere gehuchtjes (oa Vaujany) Ik lees in andere reviews dat de liften her en der verouderd zijn en dat je vaak trappen moet doen: dat is ook wel zo, maar dat kwam ons eigenlijk niet storend over. Ik vind het veel vervelender om te moeten rechtstaan in een gondel, maar die gondels vind je wel vaker terug ook in andere gebieden. De drukte aan de liften vond ik heel goed meevallen om er in de voorjaarsvakantie te zijn: alleen de liften in de buurt van de skischolen zijn drukker. Ik denk dat 15min het langste is dat we hebben aangeschoven. Ook de autorit heen en terug naar dit skigebied veel reuze mee: heenrit rond 4u en terugrit rond 6u30 vertrokken: telkens 1u vertraging door files. Conclusie: wij hebben pech gehad met de sneeuwkwaliteit, maar in een andere situatie denk ik dat dit een zeer aangenaam skigebied is, ook voor km-vreters. Persoonlijk plaats ik dit gebied boven het Grand Massif (Flaine) en Serre Chevalier in goede sneeuwomstandigheden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast034
    Gast034 4 februari 2017 · 17:23

    In de week dat wij er waren (21-28/01/2017) moest je nergens aanschuiven aan de liften. Er zijn idd enkele trage liften, en heel wat gondels, enkele met trappen, maar ook 1 met roltrap. Er lag helaas niet genoeg sneeuw voor offpiste te skiën, maar je zag wel dat er véél potentieel was. Desondanks waren toch de meeste pistes open dankzij de dump van 1m het weekend ervoor en de sneeuwkanonnen. Naar het einde van de week waren de meeste pistes wel schaatsbanen. Qua pistes ben je na 3 - 4 dagen wel rond als je een vlotte skiër bent. Er zijn enkele echt toffe zwarte pistes die vrij uitdagend zijn en waar veel snelheid op gehaald kan worden. Wat mij vooral opviel over de blauwe pistes was dat sommige nog vrij steil zijn en hier lekker op door geskied kan worden, dit itt met veel gebieden waar dit platte verbindingsstukken zijn of besneeuwde wegen, ook al zijn ze niet erg breed.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast512
    Gast512 6 mei 2016 · 13:25

    Vanaf begin jaren 90 gaan we regelmatig met de hele familie op wintersport. De leeftijd varieert van 8 jaar tot 68 waarbij iedereen een hoog niveau heeft. We skiën op snelheid en schromen de moeilijke pistes niet. Daarbij proberen we zoveel mogelijk van een gebied te zien door de uithoeken op te zoeken en veel km's te maken. Op basis van de reviews van Alpe d'Huez en het bekijken van de pistekaart was de keuze voor de 1e week maart dit jaar snel gemaakt. Aangezien we de meeste (grote) Franse gebieden kennen waren de verwachting hoog gespannen. De realiteit viel echter vies tegen. Waar de Franse gebieden bekend staan om hun lange, brede en vaak uitdagende afdalingen zijn deze in Alpe d'Huez nauwelijks te vinden. In de kom rond Alpe d'Huez liggen inderdaad brede pistes maar deze zijn verre van uitdagend te noemen en lijken allemaal op elkaar. De pistes rond Villard Reculas en Auris lijken op de kaart aardig maar vallen in praktijk tegen. Vaak druk, niet moeilijk en voor Franse begrippen aan de korte kant. Op basis van de piste kaart zou je verwachten dat het gebied veel heeft te bieden voor de gevorderde skiër gezien het grote aanbod van zwarte pistes. Ook hier teleurstelling, ja de tunnel zit een pittig stuk in en ook in La Balme en Combe Charbonniere zitten een paar lastige stukken. Maar daarmee heb je het qua uitdaging ook wel gehad. De zwarte La Fare naar Vaujany en La Foret naar Villard is mij een raadsel waarom deze zwart zijn. De pistes zijn niet overdreven moeilijk. Zijn niet steil en liggen er ook niet gekant in. Misschien dat de breedte een factor is? Ook de zwarte pistes vanaf de Pic Blanc vallen tegen. De Glacier is bovenaan steil maar door de goede sneeuw en het feit dat het maar een kort stuk is nooit pittig. De Sarenne en Chateau Noir worden denk ik als zwart bestempeld omdat ze maar zeer beperkt geprepareerd worden. Steil zijn ze in ieder geval geen van beide. De moeilijkheid zit waarschijnlijk in het feit dat ze relatief druk zijn in combinatie met aardig wat bulten. Die bulten zijn echter dusdanig dat voor een gevorderde skiër dit geen probleem mag zijn. Een ander aandachtspunt in dit gebied zijn de liften. Veel gondels in allerlei soorten en maten. De meeste al flink wat jaren oud waardoor de capaciteit maar beperkt is. Doordat er veel gondels zijn ben je veel tijd kwijt aan het aan en uit doen van je ski's en het lopen naar en van de gondel vanaf de piste. Bij veel gondels ligt de in- en uitgang namelijk niet op piste niveau. Ook de stoeltjesliften vallen tegen. Waar je in andere Franse gebieden veelal moderne koppelbare liften ziet kom je in Alpe d'Huez veel vaste stoeltjesliften tegen of oudere koppelbare liften. Dit heeft tot gevolg dat veel liften traag zijn. Wat tot gevolg heeft dat er rijen staan (zelfs als het niet druk is) en je relatief lang in de lift zit. Bovenstaande in combinatie met het hoge prijsniveau in Alpe d'Huez gaf ons geen positieve indruk. In gebieden als Espace Killy, PdS, Paradiski en L3V heb je wat dat betreft veel meer waar voor je geld. Zelfs met een krapper budget heeft Frankrijk meer gebieden die meer bieden dan Alpe d'Huez. Ik denk hierbij aan Serre Chevalier, Risoul of Grand Massif.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast585
    Gast585 13 december 2015 · 23:45

    Wij gaan al jaren als familie op Wintersport. Wat mij betreft is Alpe d' huez en le grand domaine een prima gebied. Oke, sommige liften zijn wat verouderd, maar doordat er soms zowel een stoeltjes als cabine als sleeplift op hetzelfde traject loopt is het er eigenlijk nooit druk. Wij verbleven in Oz en Osains, dit is een kleiner plaatsje waar weinig horeca te vinden is. De supermarkt is er duur maar er zijn plekjes aan de piste waar je voor weinig prima kunt eten. Het mooiste aan dit skigebied is wat mij betreft de de vele mogelijkheden en lange afdalingen. Alleen sommige kruisingen willen wel eens gevaarlijk zijn door snelheidsverschil. Wanneer je bereid bent de uithoeken van het gebied te bezoeken zoals Villard Reculas, Auris en Oisans of Oz en Osains dan zijn er genoeg rustige pistes te vinden. Het is ons zo goed bevallend dat we in Januari 2016 wederom naar dit gebied gaan.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • JanGerrit
    JanGerrit 12 januari 2015 · 17:36

    We zijn twee jaar op rij met Pasen in het skigebied Alpe d'Huez geweest. Geweldig uitgestrekt skigebied met heel veel verschillende pistes. Zelfs in het tweede jaar ontdekten we nog pistes die we niet eerder hadden gedaan. Zeer sneeuwzeker en in het tweede jaar kwamen we zelfs begin april nog op de ski's terug bij het hotel in Oz. Om de hossende menigtes en de navenante toestanden te vermijden (ieder zijn ding overigens), logeren wij in Oz-en-Oisans. Oz is een klein dorp in het midden van het skigebied, met twee liften die je de keuze laten waar je in het "Alpe d'Huez geweld" instapt. Oz is klein maar fijn, 100m lopen naar de lift en de auto hebben we de hele week niet gezien. De beroemde zwarte Sarenne vind ik mooi, maar is geen "echte" zwarte piste naar mijn mening. Er zijn overigens nog vele andere combinaties van pistes waarop je hele lange afdalingen kunt maken. Er is geloof ik zelfs een diploma voor de vier grote jongens. Eén daarvan is de afdaling vanaf de Pic Blanc (3300m), via de beruchte "Le Tunnel" en de zwarte "Fare" naar Oz dorp op 1200m. Van dat soort lange afdalingen zijn er niet zo heel veel in de Alpen! Voor de kinderen en de minder geoefenden is er ook veel aanbod: in het centrum van Alpe d'Huez, richting Vaujany zijn er leuke pistes en in Auris (via een spectaculaire stoetjeslift) is er ook nog een interessant aanbod. Twee buitendorpen met een eigen sfeer en aanbod. De restaurants zijn prijzig, de bediening niet altijd even aardig, maar ja, het is geen Italië. Lang wachten voor de bediening of de liften is er overigens in die tijd van het jaar niet bij.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Markbub9
    Markbub9 25 augustus 2014 · 11:42

    Een fantastisch skigebied! De toppen boven de 3000 meter zorgen voor een ongekende sneeuwzekerheid in dit gebied. De pistes zijn zeer uitdagend. Wees daarbij niet bang als je beginnend bent. Vanuit het dorpje Alpe d'huez zijn voldoende groen en blauwe pistes om het skien/boarden onder de knie te krijgen. Voor een goede indruk, zie mijn filmpje!:

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • OlafK
    OlafK 20 juli 2014 · 15:43

    Een mooi gevarieerd gebied met pistes in alle soorten en maten. In verband met de wind waren alle hoge pistes de hele week dicht waardoor we een aantal hoogtepunten (Sarenne, Tunnel) hebben gemist. De restaurants aan de piste waren allemaal belachelijk duur, dus het is aan te raden om een restaurant in een van de dorpjes te nemen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast203
    Gast203 26 januari 2014 · 12:28

    net terug van een week in dit gebied (van 18-1-14 tot 25-1-14). in deze week was het heel rustig op de piste en bij de liften, we hebben nergens in de rij moeten staan. verder vind ik dat er genoeg afwisseling is met een aantal makkelijke, maar genoeg rode afdalingen. de zwarte hebben wij niet gedaan. op de laatste dag (er lag een laagje verse sneeuw) hebben wij ook nog wat off-piste kunnen doen.overal in het gebied zijn leuke (eet)tentjes te vinden. de kwaliteit is over het algemeen goed maar het prijsniveau verschilt wel erg... al met al is dit gebied zeer zeker wel een aanrader!

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Sander13
    Sander13 24 oktober 2013 · 20:39

    Heb hier afgelopen februari 1 dag geskied, met zaterdag korting betaalden we 29 euro voor een skipas. We hadden top sneeuw condities en hebben een korte maar positieve indruk gekregen van het gebied,het gebied is meer dan groot genoeg om je weken in te vermaken. Een pistes als de Sarenne staat in mijn geheugen gegrift als een van de top 10 mooiste pistes die ik heb mogen skiën. Ook de Tunnel was een bijzondere ervaring en met onze sneeuw condities goed te doen. Alpe d'Huez zelf is vrij grootschalig op gezet maar biedt daardoor ook veel faciliteiten. Er waren tal van restaurants en barren, het eten in ons restaurant was prima en betaalbaar. Het is echt een aanrader en een gebied waar ik graag nog eens terug zou terugkeren.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bernard
    Bernard 13 maart 2012 · 21:44

    Afgelopen maand voor het eerst naar een ander skigebied geweest na een aantal keer te zijn wezen skien in het Grand Massif gebied in de Haute-Savoie. Vandaar dat mijn ervaring vooral geschreven is met dat vorige gebied in het achterhoofd. Wij verbleven in Oz-en-Oisans. Ik vond het gebied van Alpe d'Huez een prachtig skigebied. Mooie pistes, breed, en een grote variëteit aan dorpjes die uitstekend met elkaar verbonden zijn. Rondom de dorpen, met name Alpe d'Huez zelf natuurlijk maar ook bij bijv. Oz-en-Oisans voldoende beginnershellingen om het skien te leren. En hogerop een hele reeks pistes voor de meer ervaren skier of boarder. Klein minpunt hierbij is wel dat er een soort van 'gap' is tussen groen en rood-zwart, weinig brede blauwe pistes te bekennen. En bij Alpe d'Huez zelf soms wat onhandige, maar als je een klein beetje oplet, zeker niet gevaarlijke kruispunten. Oz-en-oisans is een gezellig dorpje met voldoende horecagelegenheid. Als je van een goede kater houdt is het misschien niet 'the place to be', maar als je het feestje zelf bouwt, of met familie/vrienden etc. van een iets rustiger vakantie wilt genieten een uistekend dorp. Alle op loopafstand, vrijwel alle chalets/appartementen op ski-afstand en twee gondels die je binnen 'no time' hogerop brengen. Ook was het nog mogelijk tot laat in het seizoen helemaal naar beneden te skien. Wat betreft investeringen heb ik m'n ogen even uitgekeken, wat overigens niet wegneemt dat ik het fijner vindt hoe Grand Massif het aanpakt. In Alpe d'Huez worden liften en gondels gebouwd als nooit te voren. In alle soorten en maten. In sommige reviews las ik de ergenis over de trapjes die je veelal op moet lopen voor de gondels, ook ik heb me hieraan verbaasd maar er mag wel aan worden toegevoegd dat het vaak maar om 10-20 traptreden gaat en men er alles aan doet om te voorkomen dat men valt etc. Als je dan boven bent ga je vaak een vrij moderne gondel in, met een hoge capaciteit. Ook de sleep- en stoeltjesliften zijn er in alle soorten en maten, sommigen met kap, anderen zonder. Hoe dan ook, zo min mogelijk wachten is absoluut een speerpunt van ze want ik heb nooit langer dan 5-7 min staan wachten voor een lift, zelfs in 'spits'-time. En dat is absoluut een verschil met bijv. Flaine waar de wachttijd voor de DMC altijd wel zo'n 10 min. is op z'n minst en iedereen dat normaal lijkt te gaan zijn vinden. Ook aan sneeuwmachines geen gebrek in dit gebied. Wanneer er weinig dump is wil men hier niets aan het toeval over laten. Zelfs boven de 2000 m (je vraagt je af, why?) nog sneeuwkanonnen die de pistes voorzien in tijden van nood. Zojuist heb ik al eerder beschreven dat er een soort van tekort aan mooie, brede blauwe pistes is. De Flaine-kenners denken dan gelijk aan Serpentine, Crystal etc., en dat heb je inderdaad aanzienlijk minder. Daarnaast is het ook vaak erg druk op de pistes hogerop omdat er gewoon niet zo heel veel is tussen de circa 2800 - 2100 m. Staat dan wel weer tegenover dat er ook prachtige lange afdalingen zijn (Sarenne) die de moeite waard zijn. Dat er zoveel pistes zwart zijn heb ik niets van begrepen. Alles wat ik in Flaine als rood bestempeld zie is hier ineens zwart. Sarenne is hooguit rood, het een en ander aan heuvels, nauwelijks echt buckels, en gewoon een prachtige afdaling die iedereen met een beetje ski-ervaring prima kan maken. En hetzelfde geldt voor La Cloche de Macle bijv. Op Wiki had ik gelezen dat het een heuse couloir zou zijn, niets is minder waar, gewoon een mooie steile afdaling, maar naar wat ik gewend ben echt geen zwart. In Grand Massif wordt de kleur zwart bewaard voor echt gigamoeilijke pistes, maar hier is donkerrood ook al zwart. Al met al een prachtig skigebied, zeker de moeite waard om eens aan te doen, veel leuke verbindindingspistes tussen dorpen, een grote varieteit van oude tot heel moderne liften maar vrijwel altijd zonder echte wachtrij, en dat gecombineerd met een enorme dosis zon (ile au soleil) maken dit tot een echt succes. Vanuit Oz-en-Oisans dus meegemaakt en als ik Alpe d'Huez zo zag heb ik daar zeker geen spijt van want dat is echt een piepkleine-appartementencomplexendorp. Door de wirwar aan liften en investeringen in sneeuwmachines op soms enorme hoogtes waarbij ik dacht (waarom hier, als hier niet genoeg sneeuw ligt valt het toch niet te redden zonder dump) ben ik het Grand-Massif idee waarbij er wat meer oog is voor de natuur e.d. wel meer gaan waarderen. Last but not least de horeca. Op de piste duur as usual. In het dorp daarentegen prijzen zoals we ze van het Neude kennen. En dat mag ook weleens gezegd worden! Dikke pluim voor Oz-en-Oisans!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • eric vd berg
    eric vd berg 22 januari 2012 · 19:31

    Wij zijn ne terug van een weekje heerlijk skien.Een uitgestrekt gebied met vele mogelijkheden. Van makkelijke tot moeilijke pistes.alleen de prijzen van het eten en drinken is aan de hoge kant maar dat is waarschijlijk overal zo. Maar een mooi gebied.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gehan
    Gehan 10 januari 2012 · 20:36

    Mooi uitgestrekt skigebied, met pistes van alle soort, lang, kort, stijl, breed, moeilijk, makkelijk. Kortom voor alle niveaus! Leuk snowpark ook voor niet-pro's, geen gekke kickers en/of boxen, ideaal als je wil leren of er geen gebroken been aan wil overhouden. Niet duur voor wat je aangeboden krijgt. Best gezellig dorp. Twee kleien minpuntjes... De liften mogen misschien wat moderner. Maar zelf in een drukke periode als kerst verliep alles vlot, zonder lange wachttijden. Heb wel wat kou gehad, (modernere liften...) Het hoogste deel van het gebied was amper of niet open. Maar die kleine sneeuwzone afgelopen week zat daar misschien voor iets tussen! Conclusie... zeker als de zon schijnt, topgebied!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Yannick
    Yannick 5 oktober 2011 · 19:50

    Even voor een verduidelijking van de verduidelijking ? Alpe d'huez beschikt wel degelijk over een half pipe MAAR enkel bij voldoende sneeuw. Een paar seizoenen geleden heeft men het snowpark volledig uitgerust met sneeuwkanonnen . Nu hebben zij begin januari een Wereldbeker skicross. De voorbereiding van deze skicross vergt zoveel sneeuw dat eerst wordt gedacht aan het aanleggen van jumps en een wereldbeker parcours voor de skicross. Nadat dit is gebeurt en de februarivakantie komt er aan wordt er ook gedacht aan de half pipe. Helaas is die er vorig seizoen niet gekomen wegens sneeuwgebrek. Zij hebben geen aangelegde half pipe ( pipe de je in de zomer ook ziet liggen , in stenen) In Tignes bijvoorbeeld hebben ze dit wel. Dat is dan ook de reden waarom daar zo vlug een half pipe ligt. Het snowpark van Alpe d'huez is geen spectaculair snowpark. Maar wel hebben zij binnen dit snowpark een blauw parcours, een rood en zwart . Van makkelijk naar moeilijke en goed aangeduid. Voor de gemiddelde skier is dit dus een zeer mooie animatie. Ook om tijdens het lesgeven even langs te gaan met kinderen is dit ideaal. Alpe d'huez mikt op het grote publiek! Niet op de enkele goede freeskiers. Vergeet ook niet dat zij de een wedstrijd hebben van de SFR freeskiing tour. Hiervoor wordt ook speciaal een big air aangelegd !!

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Boarder
    Boarder 13 februari 2011 · 11:39

    Als je van trage liften houd is dit een super gebied. Na 2,5 boarden hadden we de meeste pistes gehad. Ik had er echt meer van verwacht. Je kunt er wel veel lange afdalingen doen. Dit is echt geen aanrader als je anders gewend bent.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Robert
    Robert 30 januari 2011 · 14:20

    Met stomme verbazing heb ik net even de omschrijving van dit gebied gelezen. De afgelopen week heb ik in dit gebeid geskied. Als je van veel traplopen houdt (van de ene lift naar de andere), graag in oude en langzame liften zit, dan is dit het perfecte gebied voor jou. Ben je ook nog eens liefhebber van veel verschillende 'old school' liften dan zit je hier helemaal goed. Nog nooit zo veel moeten lopen en klimmen om van de ene lift bij de andere te komen. Ik ben in veel skigebieden geweest in Europa, maar dit is echt een beperkt klein gebied. Er zijn een aantal aardige pistes voor de gevorderden, maar met te weinig sneeuw zijn deze gesloten, of bezaaid met stenen. Na een dag of drie heb je het hier wel gezien. Rond Alpe d Huez is het druk, maar richting Vaujany zijn nog best wel lekkere pistes te vinden waar je op tempo kan skien. Ook wel opmerkelijk dat ik op diverse website een toch wel opmerkelijke sneeuwhoogte zie. De afgelopen week was er weinig sneeuw meer over op de pistes, maar even zo vrolijk berichten websites over sneeuwhoogtes van 60 cm in het dal tot 195 op de top. Ik ga hier niet meer naar toe, er zijn betere opties in de Franse Alpen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • anoniem
    anoniem 17 januari 2011 · 08:41

    Een heerlijk skigebied voor de gevorderde skier. Veel mogelijkheden en lange afdalingen. Wel snel wat ijzig in de onderste delen maar gelukkig erg sneeuwzeker dus je kunt altijd terug skien. Voor de beginner wat minder mogelijkheden. Wij verbleven in een prachtig nieuw gecatered huis van nederlandse eigenaren in Le Bessey. een gehuchtje net onder Oz en Oisans. Heerlijk verwend en toch een eigen appartement. Ga er zeker terug! Minpuntje zijn de liften in dit gebied. Een aantal zijn toch echt aan vervanging toe.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Harm
    Harm 12 november 2010 · 13:47

    Begin maart 2010 zijn wij met 18 vrienden naar Le Grandes Rousses gegaan om een week te snowboarden (en een paar skiën). We verbleven in een groot chalet in Oz-en-Oisans, een klein station aan de andere kant van de berg bij Alpe d'Huez. De accommodatie was van alle gemakken voorzien (sauna, bubbelbad, grote woonkamer, voldoende slaapkamers). De twee liften zijn direct vanuit het dorp te bereiken, vaak per ski/snowboard. Eén lift gaat direct omhoog naar de grote vlakte boven Alpe d'Huez, de andere lift gaat bij Oz-en-Oisans direct de bergen in naar een mooi hooggelegen gebied. Wij hadden iedere ochtend de eerste lift omhoog waardoor we prachtig geprepareerde pistes konden betreden. De week was genieten, onder een strakblauwe hemel met niets dan zon! 's Nachts was het -15 graden waardoor de pistes 's morgens soms wat ijzig waren maar buiten dat was er werkelijk niets te klagen. De pistes boven Alpe d'Huez zijn mooi, met als hoogtepunt de 19km lange tocht "Sarenne" die wordt aangemerkt als de langste zwarte piste. Daarbij moet gezegd worden dat een groot deel van de piste (onderaan) eigenlijk vrij vlak is waardoor het voor snowboarders al snel lastig wordt om de vaart erin te houden. De omgeving maakt echter veel goed want die is werkelijk prachtig! Wachttijden bij de liften (muv de gondel naar de Pic Blanc, het hoogste punt) hadden we niet.. Ook de groene weide bij Alpe d'Huez met het funpark waren super! Het enige wat ik jammer vond was dat we geen verse sneeuw hadden 's nachts, maar dat heb je nou eenmaal niet voor het kiezen. Daarbij vond ik de off-piste mogelijkheden beperkt.. Van de après ski hebben we niet zoveel gebruik gemaakt. In Alpe d'Huez zijn we helemaal niet geweest en in Oz-en-Oisans was de Yeti Bar de place to be maar ook die was behoorlijk rustig. Het grote terras onderaan de piste was wel erg lekker, helemaal om de lunch te nuttigen tussen de middag in het zonnetje..

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 7 februari 2010 · 14:05

    Net terug van een week Grande Rousses (begin februari 2010), met een verblijf in Oz en Oisans. Het gebied kent een aantal lange afdalingen, omdat je een aantal pistes redelijk goed met elkaar kunt verbinden (eventueel met wat stukken prikken of flink vaart maken). Dat betekent dat je op een aantal plaatsen in ? afdaling ruim 2000 meter hoogteverschil kunt overbruggen zonder ook maar ? lift te hoeven pakken, in verschillende varianten... Dus dat daagt uit tot het maken van mooie tochtjes. Toch heb je het hele gebied in 4 dagen wel gezien als je een beetje tempo maakt, zoals wij doen (en wij hebben niet zoveel ervaring). De Sarenne hebben wij samen met de ski-instructeur gedaan: vanaf het begin ondanks onze weinige ervaring. Hij heeft ons het laatste stuk meegenomen over een pad aan de linkerkant. Dan vermijd je het kapotgeskiede stuk en heb je een heerlijk rustig pad waar je niemand tegenkomt of hoort! E?nadeel: omdat het gebied zo hoog begint vonden wij de pistes vrij kaal. Er zijn weinig pistes die helemaal tussen de bomen liggen. De uitzichten zijn daarentegen wel overal prachtig! Het gebied van Vaujany is veel rustiger dan dat van Alpe d'Huez. Verder zijn er overal volop pisterestaurants: varierend in prijs en kwaliteit. Maar ook hier staat een hoge prijs niet altijd garant voor goede kwaliteit en vice versa.

  • Anoniem
    Anoniem 1 februari 2010 · 20:09

    Wat mij betreft een erg fijn skigebied! Voldoende uitdagingen voor de beginnende en ervaren wintersporters. Ook voor mensen die off piste willen zijn er tal van mogelijkheden. Tip: boek via de skischool een gids en ontdek het gebied op een unieke manier! Het gebied is makkelijk ingedeeld wat het maken van leuke tochten makkelijk maakt. Binnen een aantal dagen is het mogelijk om alle uithoeken en dorpjes te ontdekken. De wachttijden bij de lift was kort en de liften brengen je snel naar boven. (wij waren er in de laatste week van januari en verbleven in Oz en Oisans) Als ik een nadeel zou moeten noemen is het dat er voor de beginners weinig blauwe pistes op hogere hoogtes zijn. De beginners worden dus automatisch verbannen tot lager gelegen pistes, waar de uitzichten minder spectaculair zijn. La Sarenne is een piste die je gedaan moet hebben maar die niet echt zwart is. De Tunnel zou ik alleen doen als je erg verzekerd bent van je kwaliteiten. Aanraders zijn ook de rode afdalingen bij Auris en Oisans. De lift er naar toe is wel spannend. Daarnaast blijft de dalafdaling richting Oz en Oisans iedere keer een uitdaging maar dit heeft dan met name te maken met de ijzige stukken. Al met al blijft dit gebied ideaal voor zowel beginners, gevorderden als de echte pro's! Eind februari (krokusvakantie) gaan we weer (ditmaal naar Vaujany). Hopen dat de wachttijden bij de lift dan net zo relaxed zijn als in eind januari.

  • Anoniem
    Anoniem 29 oktober 2009 · 21:39

    Het skigebied heeft heel wat zwarte afdalingen. De meeste besproken is ‘La Sarenne’ met als variant Chateau Noir. Na het korte steile begin, maak je een prachtige doorsteek over de gelijknamige gletsjer gevolgd door wat rode afzinkjes. Na een kwartdraai gaat de brede piste over in een smalle glijstrook tegen de bergwand om uit te monden in een vlakke uitloper. Als je inpikt vanaf de lift Marmottes III vermijd je het moeilijkste gedeelte. De meest uitdagende stukken vind je echter aan de andere kant van Pic Blanc. De Tunnel met zijn varianten, bereik je door een 50tal meter onder de top aan de rechterkant een klein tunneltje in te duiken. Nog meer zwarte hobbels , vind je op de zachte flanken van Signal de l‘homme (gebied van Auris), op de goed verbogen korte zwarte piste naar Oz, tot op de ijzige piste La Fuma (Le Rosay). Voor het echte off-piste werk, huur je een gids en daal je van Signal af naar Oz, ! tussen de bomen door. En bij goede condities kun je La Fare vol naar beneden nemen tot in Vaujany. Ook de beginners vinden hier hun gading. De lagergelegen pistes van Alpe d’Huez zijn ideaal oefenterrein. Eenmaal ingeskied , ga je hogerop. Zo kun je de Troncon nemen tot aan de ijsgrot en daal je via de Couloir terug af naar beneden. De volgende keer neem je de piste ‘Les Rousses’ tot aan Alpette. Neem uw tijd op het terras met een adembenemend uitzicht, om vervolgens met een ultramoderne cabine terug naar boven te gaan. Boven aangekomen aanschouw je dit staaltje techniek vanaf de immense trappenconstructie waarna je je skitocht terug verder zet doorheen een mooi ontsloten keteldal. Bij mooi weer is een uitstapje naar Auris een aanrader. Kom eerst volledig tot rust op de gemoedelijke lift die het U-vormig dal overbrugt en ga vervolgens verder tot bovenaan Signal de L’homme en aanschouw de Aiguilles d’Arves. Vergeet zeker ook niet eventjes af te zakken tot Le Rosay of op zoek te gaan naar de berghut met de sledehonden. Wat is er nog te vertellen over de andere uithoeken. Villard Reculas bereik je via Signal, maar de pistes rechtdoor worden jammer genoeg doorsneden door rondom gaande pistes . Vanaf Alpette kun je naar Vaujany en heb je de keuze ; ofwel relaxed doorski?naar Montfrais , ofwel neem je de reeds vermelde zwarte piste waarbij je wel heel wat lifttijd nodig hebt om terug boven te geraken. Afdalen tot Huez moet je zeker eens doen. Op het einde kom je namelijk via een klein tunneltje aan de andere kant van de weg uit, en kan je de uit de wielrennerij beroemde S- bochten aanschouwen.. Laat op de dag is dit echter vaak een papperige bedoeling. De pistes van Oz daarentegen liggen bij valavond in de schaduw zodat het zicht wat minder is op wat ijzige stukken.. Als laatste nog deze uitsmijter. Kijk bij het afdalen van de ‘Pointe Sure’ even voor u uit en ik ben zeker dat het immense panorama met op de voorgrond Alpe d’Huez en op de achtergrond ondermeer het indrukwekkende massief van La Meije, voor eeuwig en altijd op je netvlies zal gebrand blijven. Schitterend gewoon !

  • Anoniem
    Anoniem 31 maart 2009 · 14:47

    Net een weekje in Oz-en-Oisans verbleven in Residences Couleurs Soleil. Een echte aanrader voor iedereen die ECHT GOEDKOOP wil gaan ski? Het skidomein is leuk voor beginners en gemiddelde ski?. De Sarenne is ietwat overroepen aangzien de laatste 8km van de 16km eerder bergop gaan dan bergaf. Zeker geen aanrader voor snowboarders, maar die kunnen zich dan weer ten volle uitleven in het snowpark. Voor de rest mochten er wel wat meer stoeltjesliften zijn en wat minder sardienedozen. Verder kan het gebeuren dat bij slecht weer de liften hoegenaamd niet opengaan en dan zit je voor de rest van de dag gevangen! In dat geval is een wandeling naar Allemont een echte aanrader! Wij zijn in de week van 21/03/09 tot 28/03/09 geweest met een groep van 10 man en hebben ons goed geamuseerd. Het enige echte minpuntje was het weer (slechts 2 echte zondagen). Toch besloten we om volgend jaar eens een groter skigebied uit te proberen.

  • Anoniem
    Anoniem 9 februari 2009 · 23:24

    De week van 24 jan. geweest. Net een flinke laag verse sneeuw gevallen. De rest van de week werd het steeds mooier weer met het laatste gedeelte strak blauw met een zonnetje. Veel brede ruime piste\'s en heerlijke lange afdalingen. Het leuke is dat je daar alle kanten op kunt en van het ene dorp naar het andere kunt skien. Eten op de berg is slecht en duur. verder aardige mensen die je meestal meteen in het engels aanspreken. Leuke plek om eens te aan skien dus.

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2009 · 13:45

    Net een week in Oz en Oisans gezeten. Voor mij de tweede keer in dit skigebied en het blijft een leuk gebied als het niet waait en de Pic Blanc open is, anders wordt het meer een beginnersgebied. In Oz en Oisans zelf was het dit jaar minder leuk. 600 bralballen in een dergelijk klein skistation is te veel van het goede. Avond aan avond dronken en kotsende studenten die denken dat het alleen om hun gaat in het leven. Ze houden iedereen in de omgeving hele nachten wakker en pissen van balkons. Ze blokkeren cabineliften zodat niemand er bij in kan en als je ze aanspreekt word je uitgescholden. De lokale middenstand wil touroperator Sportura er uit gooien omdat het hun de keel uitkomt. Restaurants gooien de deuren op slot na 8 uur, alleen mensen die er anders uit zien dan studenten komen er in deze enkel overlast bezorgen in restaurants. De skileraren klagen omdat ze onverantwoord pistes afkomen zeilen met nog half dronken koppen en nergens verantwoordelijkheid voor nemen. Hopende is het volgens jaar beter want de vorige keer dat wij in Oz logeerder was het heerlijk rustig.

  • Anoniem
    Anoniem 21 januari 2009 · 14:35

    Alpe d`Huez is een heel leuk dorpje! Ik heb er gewoond en genoten. De skipistes zijn goed, maar ook offpiste zijn er leuke afdalingen. Als je een keer goed offpiste wilt gaan moet je gewoon eens aan een bewoner van het dorpje vragen of hij / zij met je mee gaat, dan kom je op geweldige plekken. Er zijn ook voldoende andere activiteiten die je kunt doen: wandelen, schaatsen, tennis, zaalvoetbal, squash, zwemmen (binnen en buiten) of cinema. Als je een dag geen mooi weer hebt kun je er voor kiezen eens naar Grenoble te gaan. Met de bus is het uitstekend te bereiken en het kaartje kost maar een paar Euro. Op horeca gebied zijn de prijzen inderdaad niet aan de lage kant, maar dit is vrij gewoon in de Alpen. Er zijn wel enkele barretjes die goedkopere prijzen hanteren. Een leuke bar in de avond uren (vooral als er een engelse voetbalwedstrijd is) is de Sphere bar. Voor de rest is het gezellig in de Zoo en vervolgens in de afsluitende fase van de avond de igloo of les caves. Om engelse sferen te proeven is smithies de beste locatie. Mocht je zin hebben om iets te eten na het stappen kun je het beste de snackbar naast de Zoo nemen. Skiverhuur kun je het beste nemen in het winkelcentrum quartier les bergers. Goede service en jaarlijks nieuwe spullen. In hetzelfde winkelcentrum bevindt zich een goede bakker (om bijvoorbeeld een panini te kopen voor tijdens het skien en een internetcafe. Tevens in noodgevallen is er een artsenpost. Mocht er iets gebeuren waardoor je hier heen moet, zul je versteld staan van de goede hulp. Ikzelf heb mijn elleboog een keer gebroken en alles is perfect opgelost. Er zijn enkele leuke restaurants in Alpe d`Huez. Een creperie is gezellig om een keer iets te gaan eten. Kortom een leuke wintersport vakantie is hier zeker mogelijk!

  • Anoniem
    Anoniem 5 januari 2009 · 10:10

    Net terug van een week wintersport in Alpe d\'Huez. Ik vond het een typisch Frans gebied: de volledige berg was kaalgeslagen ten behoeve van de pistes en overal waar een stoeltjeslift is, zijn nog 2 andere liften die precies dezelfde weg afleggen. Oftewel: een kale berg vol gesmeten met liften. Verder zijn er in het gebied nog een paar vreemde liften die horizontaal lopen of zelfs naar beneden gaan. Daarnaast zijn er 2 cabineliften waar je met z\'n z?en in zou moeten passen, maar als het je uberhaupt lukt je door de smalle \"deuren\" te wurmen is het een wonder. Ik zeg deuren met aanhalingstekens omdat er geen deuren zijn, het omhulsel van de lift klapt open. Typisch frans: Mooiigheid boven functionaliteit. Ook zijn de meeste liften vrij langzaam, maar zoals gezegd: aangezien er onder iedere stoeltjeslift of cabinelift ook een sleeplift ligt die exact hetzelfde doet, ben je met die sleeplift 2 keer zo snel boven. Tot slot zegt de zinspreuk \"L\'Ile au Soleil\" meer dan genoeg: In de laatste week van 2008 was het niet echt klagen over de sneeuwval, maar op de gemiddelde piste komt er regelmatig gras door de sneeuw. Ook lijkt het alsof de gemiddelde piste tevens dienst doet als grindpad, zoveel stenen slingeren er overal op de piste. Over de pistes gesproken: op de pistes bij Alpe d\'Huez zelf kan alles door elkaar: Langlaufen, skien, snowboarden, sleeen, Sledehond sleeen en de hond uitlaten. gevolg van het laatste is dat er overal pis langs de pistes ligt, met name langs de piste door het dorp lag om de 4 meter een veelbetekenend hoopje gele sneeuw. Maargoed ik heb me er een week uitstekend vermaakt, nieuwjaarsdag wat verse poeder wat het tot de beste dag van de week maakte. Verder werden elke avond de pistes netjes geprepareerd en bleef de sneeuw ondanks de zon verbazend goed. De afdalingen naar Oz en Oisans en Vaujany zijn de leukste van het gebied naar mijn mening. Ook de groene piste langs de sleeplift Grenouilles is aardig, vooral met verse poedersneeuw. Tot slot nog dit: Mijd de Yeti-bar, deze wordt gerund door misdadige uitzuigers! ¤3.25 voor een slecht getapt engels biertje. Daarnaast verdampen er hier om de haverklap tegoeden op de pas waarmee je zogenaamd handig kan betalen.

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2009 · 09:43

    Wij gaan dit jaar, 23 jan 2009 voor de 3e maal naar Alp d\'Huez. Wij verblijven in app. Bergers van waaruit je zo op de ski\'s de liften in gaat. Voor zowel beginners als echte kanjers kun je daar perfect terecht. Via een omloop is het mogelijk om bij een afdaling langs het volledige dorp te skien. Voor iedereen een feest. Prijs en kwaliteits verhouding is zeer goed te noemen. Wij gaan altijd de tweede deel van jan. en betalen 400 euro pp incl. de skipas voor het hele gebied!!! Je kunt er ok geweldig wandelen en in de avond herlijk eten en uitgaan. Een aanrader dus. Wij kijken er weer naar uit!!!! Tot over 3 weken!! Christ Spijkers Zoutelande

  • Anoniem
    Anoniem 1 december 2008 · 20:29

    Het leuke van het skigebied bij Alpe d\'Huez zijn de mogelijkheden om naar de andere dorpen van het gebied te kunnen skien, er te kunnen lunchen en op deze wijze heuze dagtochten te maken. Het gebied bij Alpe d\'Huez zelf is niet al te interessant. Mooie pistes vind je dus aan de randen van het gebied, maar ook op hoogte: - De afdalingen Chateau Noir & Sarenne zijn aanraders voor iedereen vanaf redelijk gevorderden. De pistes zijn aangegeven als zwart, maar dat is voornamelijk door de lengte van de piste. Extreem stijl wordt het nergens, hoewel er als het enige tijd niet gesneeuwd heeft wel enige moguls kunne ontstaan. - De afdaling van de Tunnel is iets wat de zeer ervaren skier/boarder gedaan moet hebben: extreem stijl, extreme buckels. Als je deze piste hebt gedaan kun je afdalen naar L\'Enverzin d\'OZ: een afdaling van ruim 2100 hoogtemeters! - Neem vanaf de tweede DMC afdaling Les Rousses: de mooiste rode piste van het gebied. Hierna kun je kiezen om naar Oz of Vaujany te ski? beide mooie pistes door de bossen heen. Zeer aan te raden voor minder mooie dagen dus ook. - Voor de avontuurlijk ingestelde skiers en border is de Combe Charbonniere ook een heel mooie afdaling. Ga bij de tweede Marmottes-lift rechts het smalle paadje op naar wat lijkt off-piste te zijn en wordt beloont met schitterende vergezichten en een uitdagende en rustige piste. - Absolute aanraders voor ieder niveau zijn de afdalingen naar Vaujany/Monfrais, Oz, Auris & Villard. Heerlijk tussen de bomen doorslingerende pistes, waar het aanzienlijk rustiger is dan in het gebied van Alpe d\'Huez zelf. Bij verse sneeuwval is het gebies van Auris en Oisans de plaats om te zijn, het gebied boven Alpe d\'Huez is dan vaak nog gesloten in verband met lawinegevaar. In Auris is het dan echter verse sneeuw scoren. Lunchen doe je bij voorkeur ook in de buurdorpen van Alpe d\'Huez, met name in Vaujany kun je heerlijk in de zon op het terras zitten en genieten van een volledige maaltijd voor onder de 10 euro. Eten op de berg zelf is erg prijzig, wanneer je kunt is het dus verstandig om naar ? van de dorpjes te gaan. Wat het gebied van Alpe d\'Huez toch zeker wel mist is Apres Ski en sfeer, zoals eigenlijk in alle grote Franse gebieden. Er is met name \'s-avonds wel iets te beleven, maar het houdt allemaal niet over. Om het samen te vatten: Alpe d\'Huez is een prima skigebied met voor ieder niveau. Heel mooie en extreem lange pistes van de top en mooie pistes naar de omliggende plaatjes, waar het ook heerlijk lunchen is. Het is zeker niet het meest sfeerrijkste dorp, maar zeker wel een aanrader voor iedereen skien belangrijker dan de apres-ski is.

  • Anoniem
    Anoniem 4 augustus 2008 · 18:28

    niet erg groot (geen trois vallee) maar wel leuk gebied, hoge deel (zwarte pistes) is wat dit gebied interressant maakt. Prijzen niet duurder dan elders in frankrijk, en drukte valt ook erg mee. enige minpunt; als het erg waait gaan de hoge gondels dicht.

  • Anoniem
    Anoniem 1 mei 2008 · 15:13

    Alpe d`Huez is een heel leuk dorpje! Ik heb er gewoond en genoten. De skipistes zijn goed, maar ook offpiste zijn er leuke afdalingen. Als je een keer goed offpiste wilt gaan moet je gewoon eens aan een bewoner van het dorpje vragen of hij / zij met je mee gaat, dan kom je op geweldige plekken. Er zijn ook voldoende andere activiteiten die je kunt doen: wandelen, schaatsen, tennis, zaalvoetbal, squash, zwemmen (binnen en buiten) of cinema. Als je een dag geen mooi weer hebt kun je er voor kiezen eens naar Grenoble te gaan. Met de bus is het uitstekend te bereiken en het kaartje kost maar een paar Euro. Op horeca gebied zijn de prijzen inderdaad niet aan de lage kant, maar dit is vrij gewoon in de Alpen. Er zijn wel enkele barretjes die goedkopere prijzen hanteren. Een leuke bar in de avond uren (vooral als er een engelse voetbalwedstrijd is) is de Sphere bar. Voor de rest is het gezellig in de Zoo en vervolgens in de afsluitende fase van de avond de igloo of les caves. Om engelse sferen te proeven is smithies de beste locatie. Mocht je zin hebben om iets te eten na het stappen kun je het beste de snackbar naast de Zoo nemen. Skiverhuur kun je het beste nemen in het winkelcentrum quartier les bergers. Goede service en jaarlijks nieuwe spullen. In hetzelfde winkelcentrum bevindt zich een goede bakker (om bijvoorbeeld een panini te kopen voor tijdens het skien en een internetcafe. Tevens in noodgevallen is er een artsenpost. Mocht er iets gebeuren waardoor je hier heen moet, zul je versteld staan van de goede hulp. Ikzelf heb mijn elleboog een keer gebroken en alles is perfect opgelost. Er zijn enkele leuke restaurants in Alpe d`Huez. Een creperie is gezellig om een keer iets te gaan eten. Kortom een leuke wintersport vakantie is hier zeker mogelijk!

  • Anoniem
    Anoniem 1 mei 2008 · 15:11

    Alpe d`Huez is een heel leuk dorpje! Ik heb er gewoond en genoten. De skipistes zijn goed, maar ook offpiste zijn er leuke afdalingen. Als je een keer goed offpiste wilt gaan moet je gewoon eens aan een bewoner van het dorpje vragen of hij / zij met je mee gaat, dan kom je op geweldige plekken. Er zijn ook voldoende andere activiteiten die je kunt doen: wandelen, schaatsen, tennis, zaalvoetbal, squash, zwemmen (binnen en buiten) of cinema. Als je een dag geen mooi weer hebt kun je er voor kiezen eens naar Grenoble te gaan. Met de bus is het uitstekend te bereiken en het kaartje kost maar een paar Euro. Op horeca gebied zijn de prijzen inderdaad niet aan de lage kant, maar dit is vrij gewoon in de Alpen. Er zijn wel enkele barretjes die goedkopere prijzen hanteren. Een leuke bar in de avond uren (vooral als er een engelse voetbalwedstrijd is) is de Sph? bar. Voor de rest is het gezellig in de Zoo en vervolgens in de afsluitende fase van de avond de igloo of les caves. Om engelse sferen te proeven is smithies de beste locatie. Mocht je zin hebben om iets te eten na het stappen kun je het beste de snackbar naast de Zoo nemen. Skiverhuur kun je het beste nemen in het winkelcentrum quartier les bergers. Goede service en jaarlijks nieuwe spullen. In hetzelfde winkelcentrum bevindt zich een goede bakker (om bijvoorbeeld een panini te kopen voor tijdens het ski? en een internetcaf?Tevens in noodgevallen is er een artsenpost. Mocht er iets gebeuren waardoor je hier heen moet, zul je versteld staan van de goede hulp. Ikzelf heb mijn elleboog een keer gebroken en alles is perfect opgelost. Er zijn enkele leuke restaurants in Alpe d`Huez. Een cr?rie is gezellig om een keer iets te gaan eten. Kortom een leuke wintersport vakantie is hier zeker mogelijk!

  • Anoniem
    Anoniem 11 april 2008 · 21:50

    Netje een weekje geweest. eerste keer hier. Het hoge gedeelte met de zwarte pistes beviel ons uitstekend, goede sneeuw, mooie lange afdalingen (bijna 2000m hoogte verval is niet verkeerd)Alleen die verrekte wind speelde ons wel eens parten. Zelf zaten we in Oz en Oisans. Lekkere afdaling er naar toe. Veel rode pistes kunnen naar mijn mening ook als blauw gekwalificeerd worden. Enkel het lage gedeelte met alle blauwe en groene pistes vond ik jammer. Niet bijzonder groot gebied maar als de sneeuw goed is wel lekker. Niet bijster veel terrassen, dat viel ons tegen.

  • Anoniem
    Anoniem 11 april 2008 · 21:49

    Netje een weekje geweest. eerste keer hier. Het hoge gedeelte met de zwarte pistes beviel ons uitstekend, goede sneeuw, mooie lange afdalingen (bijna 2000m hoogte verval is niet verkeerd)Alleen die verrekte wind speelde ons wel eens parten. Zelf zaten we in Oz en Oisans. Lekkere afdaling er naar toe. Veel rode pistes kunnen naar mijn mening ook als blauw gekwalificeerd worden. Enkel het lage gedeelte met alle blauwe en groene pistes vond ik jammer. Niet bijzonder groot gebied maar als de sneeuw goed is wel lekker. Niet bijster veel terrassen, dat viel ons tegen.

  • Anoniem
    Anoniem 26 februari 2008 · 15:36

    Al weer voor het 2e jaar in alpe d\'huez geweest. In de drukke carnavalsperiode (in andere gebieden) was het bij ons heel erg rustig op de piste. Goede sneeuwkwaliteit gehad. Leuke afwisseling van pistes. Hoge prijzen in het restaurant, maar wel zeer gastvrij. Geen wachttijden voor de liften. Volgend jaar zeker terug. Super skigebied.

  • Sebastiaan
    Sebastiaan 4 januari 2008 · 15:48

    Beetje late reactie want ik ben in de winter van 2005/2006 in Alp Huez geweest..Echt een heel mooi ski gebied!! je kunt zoveel kanten op dat is echt top! natuurlijk alleen bij genoeg sneeuw..,maar dat hadden wij, alleen op blauw/groene pistes aan het begin is het erg druk, maar zodra je verder raakt is het heerlijk skien! en een echte aanrader is het ook om eens te gaan skien in de richting van Auris Orians, die lift is daar al geweldig gaaf! en ook daar is het lekker rustig.. grote min punt is de prijs van de Horeca... 9 euro voor een Uiensoep en 7,50 voor een potje bier boven op de berg van de Signal, Tsja dan komt er toch wel kleur an... verder heel erg gaaf in Alp HueZ.

  • Brigit
    Brigit 31 maart 2007 · 18:40

    Geweldig skigebied! Ben er dit jaar voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst geweest. Ik ben nu 15 keer op wintersport geweest in 8 verschillende gebieden, maar Alpe d'Huez is tot nu toe mijn favoriet! Groot gebied met voor ieder wat wils. Ik snap niet dat iemand aangeeft het geen super groot skigebied te vinden; bijna 250 km. aan pistes en meer dan 80 liften! En ik heb niets gemerkt van langzame liften hoor, misschien lijkt dat zo voor de vele Hollanders die -zonder ooit skiles te hebben genomen- onder skiën verstaan: zo hard mogelijk in één rechte lijn naar beneden, tsja, dan zit je het grootste gedeelte van de dag in de lift i.p.v. op de piste...

  • NMGN
    NMGN 19 maart 2007 · 16:11

    Leuk gebied, niet super groot, van brede pistes to smale paden tussen de bomen. Veel liften zijn oud en erg langzaam, sleepliften vaak sneller dan stoeltjesliften. Blauwe pistes (erg druk) vaak laag en hogerop alleen rood of zwart. Helaas hadden we oude sneeuw en erg warm weer, dus knoertharde pistes 's ochtends en smiddags pap.

  • RB
    RB 12 maart 2007 · 16:00

    Afgelopen week in dit gebied geweest. Het is een prima skigebied met genoeg te beleven voor zowel de beginnende als gevorderde skiër. Wat voor mij een domper was, waren de prijzen. Alles is duur (onderkomen, skipas en consumpties). Tevens zijn de liften gemiddeld vrij oud en traag, voor een gebied dat zoveel voor de pas vraagt. Er zijn veel stoeltjesliften die niet ontkoppeld kunnen worden en de cabine naar Pic Blanc lijkt alleen open te zijn als de liftmensen er zin in hebben.

  • Anja Beerens
    Anja Beerens 26 februari 2007 · 16:00

    Geweldig skigebied, zelfs in drukke "carnavals" week weinig last gehad van wachttijden bij lift. Ski nu zelf voor 3e jaar en kan hier aardig wat km maken. Er zijn prima horeca gelegenheden, jammer dat deze wel franse prijzen hanteren. Je betaalt voor een wafel 3,50 en voor een panini 5,00 een simpel drankje kosten je tussen de 3 en 4 euro. Je komt via verschillende routes weer in het dal, zodat er weinig last van drukte is rond sluitingstijd. In een hele week skieen heb ik slechts 2 x in een sleeplift gehangen, de rest werd geregeld door mooie snelle cabines en stoeltjesliften.

  • Evert
    Evert 12 oktober 2006 · 14:45

    Ik ben zeer onder de indruk van dit skigebied. Het ligt hoog, heeft lekker lange pistes en het dorp ligt de hele dag in de zon. Vanaf het hoogste punt kan je de langste piste van de wereld nemen. Hij is zwart, maar ik vond het wel meevallen. Het skigebied is erg divers en de liften zijn over het algemeneen lekker snel, nergens wachttijden gehad. Het skigebied is erg uitgestrekt en voor de wat gevorderde skiers is er echt veel uitdaging. Beginners kunnen terecht in alpe d'huez zelf waar een ontzettend groot terein is dat niet stijl is. In het dorp (wat niet lelijk is voor franse begrippen kan je ook schaatsen en nog veel meer andere activiteiten doen.

  • Mark B.
    Mark B. 21 augustus 2006 · 10:12

    Ik denk dat Alpe d'Huez bij Nederlanders erg onbekend en zelfs ondergewaardeerd is. Het gebied ligt tegenover les deux alpes, maar biedt net zoveel uitdaging. Veel off-piste mogelijkheden. Ook aardig wat zwart. Ook kilometers kunnen hier gerust een week naartoe. Ook zeer snelle liften!

  • Bart K
    Bart K 18 augustus 2006 · 16:58

    Lekker lange zwarte pisten voor de wat gevorderde skiërs. Groots skigebied waar je gelukkig nog maar weinig nederlanders tegenkomt, want die zitten aan de overkant bij les 2 alpes.