BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Skikarussell Altastenberg

Reviews Skikarussell Altastenberg

82% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.4 op basis van 3688 reviews.

  • Sterke punten: Geen vlakke stukken, goed eten op de piste, goedkoop en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste en niet sneeuwzeker.

Wat vind jij van Skikarussell Altastenberg?


Beoordelingen van gebruikers

  • berrie2
    berrie2 25 juni 2017 · 12:53

    Een echte Geheimtipp! Onvoorstelbaar rustig. Mooie pistes die lekker liggen, je kunt ook een mooi rondje skiën. En super geprepareerd. Voor beginners het walhalla.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast234
    Gast234 21 januari 2017 · 14:18

    45 jaar skien en toch een leuke plek om even een paar dagen te skiën. De rust en de natuur geven ons een kick. De vriendelijke bejegening en de aantrekkelijke prijzen doen ons elk jaar een paar keer naar Altastenberg reizen. Niet verder vertellen !!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast234
    Gast234 11 maart 2016 · 14:16

    Heerlijke plek om een paar dagen te skien en te wandelen. Rustig en mooie natuur. Wij doen dit een paar keer per seizoen. Niet verder vertellen !!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast764
    Gast764 5 maart 2016 · 12:19

    Prima plek om dichtbij een paar dagen het "wintersport" gevoel te ervaren. Goede liften met geduldig en behulpzame bediening. "warm" aanbevolen

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast213
    Gast213 24 februari 2016 · 16:24

    20 februari ben ik hier geweest. Pistes waren prima, gebied erg rustig. Omgeving mooi. Eerste ski ervaringen kun je hier perfect opdoen. Rustig+betaalbaar+goede pistes+aanrader voor de beginner.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast889
    Gast889 9 januari 2015 · 16:19

    Leuk gebiedje als je niet naar het drukke Winterberg wil. Goed voor een 2-tal dagen, dan heb je zeker alles gedaan. Toffe opwarmer om daarna richting Alpen te trekken. Ik ga zeker terug!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast541
    Gast541 5 januari 2015 · 12:26

    weekend van 3 en 4 januari 2015 geweest. leuk skigebied voor de beginnende en gevorderde skiër. Het is lekker rustig vergeleken met Winterberg. het is een gezellige skigebied, er is een skischool aanwezig en de skipasdagkaart zijn betaalbaar 22 euro volwassen en 12 voor kinderen

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast894
    Gast894 14 december 2013 · 11:36

    Al 3 keer naar Altastenberg geweest. Een mooi authentiek en rustig gelegen dorp, met een beperkt aantal pistes, maar heel rustig. Mooie bosomgeving waar wandelingen of sledetochten kunnen worden gemaakt. Niet voor de fervente skiëer,ideaal voor wie een dagje of 2 wil skieen in een landelijk kader, of eens wil afwisselen met wandelingen. Niet druk, ondanks de lage hoogte toch in ongeveer 2/3 jaren behoorlijk sneeuwzeker (2 jaar 50 cm, 1 jaar mindere condities), en bovenal mooie landschappen en veel gezelligheid.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast955
    Gast955 20 november 2013 · 17:36

    Wij zijn hier twee jaar terug op verlengd weekend geweest. Massa's sneeuw (mede dankzij de sneeuwkanonnen), zeer goed onderhouden pistes en een heel gemoedelijke sfeer. Top. Super leuk om even er tussen uit te zijn. Na twee dagen heb je echt wel alles enkele keren gezien. Het is een leuke opwarmer om enkele weken later het echte werk op te zoeken (Oostenrijk). Kortom, wil je er even tussen uit, niet te ver rijden = IDEAAL !

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Matthieu
    Matthieu 4 september 2013 · 15:27

    Ook ik ben, samen met mijn mijn zoon van 12, van 22-24/02/2013 in Altastenberg geweest. We hadden een prima appartement gehuurd via Hotel Clemens. Materiaal voor mijn zoon huurden we bij Hanses. (prima, nieuw spul). Het hele weekend sneeuwde het lichtjes waardoor de hele omgeving er prachtig uitzag. We hebben voornamelijk de Schwedenhang afgeskied. We hoorden al snel van anderen dat ze de pistes in Winterberg waren ontvlucht. Veels te druk. In Altastenberg was het prima te doen kwa drukte. Voor mij waren er ook een aantal leuke, uitdagende pistes. Kortom: Altastenberg in prima voor een weekend. Zeker onder de omstandigheden die wij hadden. Voor herhaling vatbaar!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast913
    Gast913 25 februari 2013 · 11:10

    Wij zijn afgelopen weekend naar Altastenberg geweest, 22-24.02.2013. Super goede sneeuw gehad om samen met de kinderen 2 dagen te skieen. De mensen zijn heel vriendelijk, de prijzen laag (tov Oostenrijk). Winterberg is inderdaad te druk en te Nederlands.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast378
    Gast378 23 februari 2013 · 18:43

    wij zijn voor een weekend naar altastenberg geweest, winterberg was ons te druk, fantastisch weekend gehad, weinig volk en ideale omstandigheden! ! ! uiteraard geen alpen maar super leuk om eens een weekendje weg te zijn

    Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 10 december 2012 · 08:40

    Op zaterdag 8 december 2012 waren we in de vroege ochtend naar Altastenberg gereden. Ondanks dat we wisten dat de liften nog niet werkten hadden we geen zin om in een beperkt opengesteld Winterberg te skiën. Als reden dat Altastenberg nog niet open is werd aangegeven dat de meeste Duitsers op deze zaterdag kerstinkopen doen en het derhalve zonde is voor die enkele fanatiekelingen de liften te laten draaien. Lua, waar wij onze tweedehands ski's kopen, vond het maar flauwekul dat het gebied nog niet opende. Er waren vele potentiële skiërs langs geweest, die uiteindelijk naar Winterberg uitweken. Als je met een auto in Altastenberg bent en minimaal twee personen kunnen autorijden, dan liggen alle afdalingen voor je open. De Fiat Panda Cabinelift (van alle luxe voorzien zoals een echte Fiat Panda) heeft meer dan 60 km afgelegd, met mij of mijn vrouw afwisselend als liftboy. De pistes waren voor ons als eerste premium skiërs speciaal geprepareerd. Alsof de witte corduroyloper speciaal voor ons was uitgerold. Als first track skiër werd mij nog de hand geschud door de pistepreparatuur 1e klasse. En ik kreeg een persoonlijke instructie bij het sneeuwkanon op de Westfalenhang. Nu weet ik bijvoorbeeld, dat de nozzles ten alle tijde elektrisch warm worden gehouden, zodat de nozzles niet bevriezen en dat het opstarten van een sneeuwkanon heel veel startenergie vergt😃 Aan het einde van de dag waren we vele privé afdalingen rijker + 2 paar nieuwe (oude) ski's en één paar skischoenen. De kosten waren 100 euro. Maar de 77 euro die we bespaard hebben door Winterberg links te laten liggen zorgen ervoor dat ons nieuwe materiaal slechts 23 euro heeft gekost. Voordat we huiswaarts keerden hebben we nog lekker gezwommen in het Sauerland Bad tot negen uur 's avonds.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Job
    Job 30 november 2012 · 08:14

    Ik heb Skikarussell Altastenberg als een schooltrip bezocht, dus met een grote bus op naar Altastenberg, mensen zonder wintersportervaring op de langlauflatten en ik met een groep vrienden lekker skiën/snowboarden! Gelukkig had ik weinig verwachtingen van het gebied met mijn 11 jaar ski-ervaring, maar ik heb een erg leuke dag gehad. De kleuren van de pistes op de kaart kloppen echter niet helemaal, de zwarte piste onder in het dal is meer rood dan zwart. Dat was trouwens wel de lekkerste piste om een paar keer met mijn ook ervaren vrienden af te raggen. Voor net beginnende skiërs zou ik het gebied op zich wel aanraden, lekker brede en niet al te steile pistes om het te leren. Ervaren skiërs kunnen wel een dagje lol hebben in Altastenberg, maar dan heb je het ook wel helemaal gezien. Na een dagje kan je alle pistes blind skiën en is er weinig uitdaging meer. Maar voor een dag even lekker skiën kan ik het wel aanraden. (Ookal zou mijn voorkeur uitgaan naar Skiliftkarussell Winterberg)

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 16 maart 2012 · 03:11

    Altastenberg is het skigebied in Sauerland waar ik heb leren skiën. Het is een rustige alternatieve bestemming voor het nabijgelegen Winterberg en Neuastenberg. De grote verscheidenheid aan pistes en skiwegen maakt het een erg leuk gebied. Het is leuk om al toerend op ontdekingstocht te gaan over de hoogvlakte met uitzicht op het dorp, door het beukenbos, langs de beek, op zoek naar de verborgen pistes (waaronder een officiële FIS-slalompiste. Waar ooit een skischans heeft gestaan, wagen alleen de grootste durfals zich aan, een off-piste afdaling. Maar off-piste, zelf de bospaadjes verkennen, is voor een aan het beginnersniveau ontstegen skiër goed mogelijk. Wachttijden zijn er vaak bij de uiterste liften langs de beek: Westfalenhang 1 en de Kapellenhang, andere liften langs de beek hebben hier veel minder last van. Luas Skiverleih is een goede skiverhuurder waar ik uitstekende ervaringen mee heb.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Stijn Broers
    Stijn Broers 27 februari 2012 · 00:34

    Een heel leuk gebied met mooie pistes. Ik heb vandaag alleen de gemakkelijkste helft (de blauwe en één rode) pistes gedaan omdat ik met een vriend was die pas één keer eerder had geskied, maar vond dit toch heel leuk (ik heb zelf een jaar of drie ski-ervaring). Een heel gezellig restaurantje (Hasenhütte) onderin het dal waar veel liften samenkomen. De sneeuw was op de besneeuwde pistes prima en daarnaast waren er nog redelijke stukken. Echt een aanrader: Leuker dan Neuastenberg, rustiger dan Winterberg en meer gevarieerd dan Züschen. Voor mij het leukste gebied(je) in het Sauerland.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Erik
    Erik 24 februari 2012 · 16:19

    Met drie gezinnen ,13 personen waarvan 6 volwassenen en 7 kids in de korokusvakantie 6 dagen naar Altastenberg geweest.Enorm stuk minder toeristisch als Winterberg en maar 3 km verderop. Verblijf: Appartement Hanses zit gelijk a d piste je skied zo het slaapkamer raam uit de piste op een mooi modern verblijf boven de eigen ski verhuur.Kan ik je ten zeerste aanbevelen. De 6 sleepliften brengen je vanuit het dal naar boven waar je voor elk type skier je uit kan leven, het is wel sleep lift in, afdelen en hup sleep lift in.Maar goed het is geen Oostenrijk of i.d. Wachtijd was meestal 1-5 minuutjes (wekend soms 10)en later in de week kon je vaak zo doorlopen. Voor een beginner of iets gevorderde een prima gebied. Ervaren skiers gaan zich wel vervelen naar verloop van tijd is mijn idee. We hadden gelukkig goed weer maar 2 dagen (van de 6) minder zicht en nattig voor het overige goed en veel sneeuw.Top dus. Het dorpje op zich is klein en voor een supermarkt moet je dus naar Winterberg. `s Avonds gegeten bij Wemhoff (gratis wifi) redelijk geprijsd. Ski lessen voor kids met niet altijd NL sprekende leraar, klassen van 10 kids. of volwassenen. Er zijn twee zwarte pistes en er zit er één een klein beetje uit de drukte die is dan mijns inziens mooier (wedstrijd piste).

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Aimee
    Aimee 13 februari 2012 · 11:19

    Wij zijn net 1 dagje gaan skiën bij Skikarussel Altastenberg. Het gezelschap waren 2 erg gevorderden skiërs, en 3 middelmatige skiërs. Voor 1 dagje, hebben we ervan kunnen genieten. De pistes lagen prima (vooral de zwarte nummer 3 lag goed), het was niet druk (en dat op een zondag), en je hebt het perfecte dagje uit. Ikzelf ben al gevorderd met skiën, en het gebied is natuurlijk niet te vergelijken met sommige andere grote gebieden, maar voor wie een dag wil skiën, en niet toegewezen wil zijn aan landgraaf, of andere indoor ski-banen (die absoluut niet leuk zijn als je al kunt skiën), is dit echt perfect. We hebben het leuk gehad, maar ga geen hele week op dat ene gebiedje, dat zou wat vervelen. Wel kan je een pas kopen dat je in alle gebieden in Winterberg mag skiën, en als je dan een week gaat, kan je afwisselen, dat lijkt me wel leuk. Dus, voor beginners perfect, voor gevorderden perfect voor een dag. Zeker een aanrader.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring