BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Tignes - Val d'Isère

Reviews Tignes - Val d'Isère

78% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 9.0 op basis van 3945 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, geweldige mogelijkheden voor tochten, fantastische off-piste, rustig, geen vlakke stukken, gezellige après-ski, erg sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners, minder kindvriendelijk, duur en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Tignes - Val d'Isère?


Beoordelingen van gebruikers

  • Vlugge-Jaapie
    Vlugge-Jaapie 4 januari 2018 · 15:02

    Topgebied!!

  • Gast613
    Gast613 4 januari 2018 · 14:56

    Heel erg mooi gebied met erg variërende pistes; eigenlijk heeft elke piste iets unieks. Eigenlijk nog best goedkoop eten op de pistes ten opzichte van andere Franse skigebieden. (Dan moet je wel bij de goede tenten zitten) Zelfs als er een seizoen is met weinig sneeuwval kan je hier alsnog bijna altijd tot in het dal skiën. (De laagste dorpen van Tignes niet meegeteld) Spectaculair snowpark van het hoogste niveau. Het dal van Tignes is vrijwel altijd druk, en ook is dit zeker niets het mooiste dal dat ik gezien heb. (Veel lelijke gebouwen) Val d'Isere daarentegen is erg mooi, maar een nadeel daarvan is dat dit een erg duur dorp is. conclusie: Ik vind Tignes-Val d'Isère het beste skigebied van de Alpen voor de actieve skiër.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast448
    Gast448 28 februari 2017 · 17:49

    Positief: -Top gebied voor ervaren skiër. -Veel off-piste mogelijkheden. -Sneeuwzekerheid Negatief: -Bereikbaarheid. Zeker in de drukke weken met slecht weer kun je uren in de file staan, omdat je zowel langs Les-Arcs/La-Plagne als Trois Vallées moet.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast875
    Gast875 6 januari 2017 · 19:26

    Val D'Isere: + redelijk goede kwaliteit van de pistes + buiten hoofdseizoen geen wachtrijen + veel offpiste mogelijkheden + sneeuwzeker gezien de hoogte. - lange wachtmomenten, duurt lang voordat je kunt instappen en de trein vertrekt. - tijdens kerstvakantie, redelijk druk bij de liften, op de pistes zelf veel ruimte - liften kunnen piekmomenten niet aan, mensen worden in de liften gepropt - Blauwe piste in Val d'isere vaak dicht i.v.m. lawinegevaar of weinig sneeuw, waardoor alleen via de moeilijke Zwarte ijzige piste het dal kunt bereiken, of met gondel terug. - Dure wintersport bestemming, zoals in een van de reviews al wordt aangegeven, de prijzen van Albertheijn x2 - 2x pizza, cola, bier ca. 50,- met goede en snelle service > Bestemming waar je weinig Nederlanders zult aantreffen, veel Engelse en Franse > Niet echt apresski sfeer, meer pubs en lounge

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast635
    Gast635 21 december 2016 · 21:35

    Geweldig gebied, veel variatie en ook in April nog prima sneeuw.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast790
    Gast790 26 juni 2016 · 12:54

    Fantastisch gebied. Een groot nadeel is de verbinding van het Tignes-gebied naar het Val d'Isere-gebied. Al skiënd zijn er 2 verbindingen 1 blauw en 1 zwart. Toen ik er was had het lang niet gesneeuwd en was de blauwe piste dicht. Voor mij is de zwarte geen probleem maar als je met een groep skiëd zijn er soms mensen die niet van de zwarte piste gaan. Zij kunnen wel altijd met de lift naar beneden maar dat is toch minder leuk. Het gebied bied een grote variëteit aan pistes van brede knal pistes tot smalle pad-achtige pistes en alles daartussen. Veel rode en blauwe goed begaanbare piste, niet zo veel zwarte pistes (helaas). De liften zijn goed op een enkele verouderde na. Kortom mooi gebied voor de skiërs die tochten willen maken in groepsverband.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • perrie67
    perrie67 22 maart 2015 · 00:20

    Prachtig gebied. Zeer uitgestrekt. Wij zaten in Tignes les Brevieres. Dat is ligt zeker niet centraal, maar is wel een leuk dorpje. De prijs-kwaliteitverhouding van ons appartement leek daardoor bij het boeken wat gunstiger dan in de andere dorpjes van Espace Killy. Het gebied is uitermate geschikt voor gevorderden. Als je door het hele gebied wilt toeren maar alleen blauwe pistes wilt skien of snowboarden dan wordt het wat zoeken. Zelfs als je alleen de zwarte pistes mijdt dan wordt je redelijk beperkt. Bijvoorbeeld de afdaling van Toviere naar Le Lac kan alleen via zwart. De lastige blauwe Santons is de enige niet-zwarte afdaling van de Rocher de Bellevarde naar Val d’Isere. Idem dito voor de rode Piste M van de Solaise naar Val d’Isere. De concentratie blauw en rood is rondom Tignes en boven La Daille hoger. Zoals eerder genoemd, een aantal trage liften. De lange 3-zits stoeltjeslift Marais naar de Aguille Percee heb ik geklokt; 1 kwartier. Veel van die oudere liften zijn ‘kuitenknallers’. Om van de ene kant (Les Brevieres) naar de andere kant van Espace Killy (Le Fornet) te gaan is nogal een onderneming. Je hebt 5 bergkammen te nemen. Als je daar bent moet je bijna al weer terug. De gratis skibus is dan een optie om van La Daille naar Le Fornet te gaan. Dan heb je iets meer de tijd om die hoek te verkennen. Geldt uiteraard ook voor de terugreis. De Val d’Isere skibuslijn rijdt tussen deze twee plaatsen. Voor de Tignes busdienst: Vanuit Val Claret rijdt er een skibus naar Tignes Le Lac. Op het busstation vertrekt er een andere lijn van Tignes Le Lac naar Tignes Les Boisses/1800. Deze rijdt tot daar en niet verder. Vanuit Tignes Les Boisses/1800 kun je via de blauwe afdaling Les Myrtilles terugskien naar Tignes Les Brevieres. Er rijdt geen skibus van en naar Tignes Les Brevieres. Het gebied van Espace Killy is een relatief duur gebied. Ergens zomaar neerploffen kan een duur grapje worden. Wat restaurantjes verder van de drukte opzoeken kan lonen. En van te voren de menukaart bekijken is handig. De Fransen in Espace Killy zijn uitermate vriendelijk en behulpzaam en schakelen meteen over op de Engelse taal als ze horen dat je Frans niet vloeiend is.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast297
    Gast297 7 januari 2015 · 15:18

    gebied met ongelooflijk verouderde en trage liften, in het laagseizoen (half januari) doen ze slechts te helft van de liften open, wat maakt dat je zelfs dan 20 tot 30 minuten staat aan te schuiven.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Teuntje
    Teuntje 24 oktober 2014 · 09:11

    Erg mooi skigebied, enorm uitgestrekt en biedt de mogelijkheid om schitterende tochten te maken. Over het algemeen nieuwe en snelle liften maar op een paar punten is het traag en oud. Erg afwisselend gebied, genoeg keuze in blauwe-rode-zwarte pistes. Ik heb me erg vermaakt als gevorderd skiër, maar ook als beginnend boarder. De après-ski is ver te zoeken, op de Foulie Douce na. Wij zaten in Tignes Val Claret en dat is niet echt bruisend bij de afsluiting van de skidag.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • OlafK
    OlafK 20 juli 2014 · 15:17

    Fantastisch skigebied voor (met name) gevorderden. Direct naast de piste zijn veel stukjes om "softcore" off piste te gaan, de hellingen bieden oneindige variatie, de wachttijden bij de liften zijn nihil en er zijn fantastische ongeprepareerde zwarte afdalingen. Veel positieve punten dus maar er is ook wel wat te wensen over. De preparatie van pistes was zeer wisselend van kwaliteit (meestal goed in Val d'Isere maar slecht in Tignes). Beginners zullen vaak bedrogen uitkomen, blauwe en groene pistes zijn aan de kant van Val d'Isere vaak eigenlijk vermomde rode pistes. Je zag dan ook vaak mensen de lift naar beneden nemen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast965
    Gast965 3 februari 2014 · 14:26

    Wij zijn in de laatste week januari in Tignes geweest, en verbleven in Val Claret. We hadden een goed appartement (Belambra Borsat IV), met 2 personen en een 4-pers.appartement ging prima. Locatie is naast de lift met ski-in/ski-out dus je stond met 3 seconden bij de lift. Skigebied is groot, je kan er mooie tochten maken (Espace Killy-pas is een must). Groot voordeel is de mogelijkheid om lange afdalingen te maken zodat je niet al te vaak in de lift hoeft te zitten. In de periode dat wij er waren was het erg rustig, geen wachttijden bij de liften en vrij bewegen op de pistes. Uiteraard is het op de beginnerspistes bij het dorp wat drukker, zeker op het einde van de dag, maar dat is normaal. Een paar nadelen zijn de trage liften als je hoger in het gebied komt en de matige piste-preparatie. Als je Oostenrijk gewend bent dan is dit wel een stukje minder. Overall een skigebied waar je als beginnende, gevorderde of ervaren skiër enorm plezier kan hebben, ik zeg doen ?!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • stfn
    stfn 29 januari 2014 · 12:29

    Pluspunten: Fantastisch gebied dat vergelijkbaar is aan dat van Les Trois Vallees! Wij zijn er midden januari 2014 geweest en diverse weersomstandigheden gehad. Van harde wind, poedersneeuw, mist maar ook strakblauw. Kan hier elke dag anders zijn. Qua condities perfect en ook de preparatie van de pistes kunnen bepaalde gebieden in Oostenrijk veel van leren. Minpunten: Duur, zoals alle wintersportgebieden in Frankrijk. Het gebied kent weinig 'apreski' achtige activiteiten (voor sommige een pluspunt natuurlijk). Wij zaten in Tignes Le Lac en moesten elke avond met de gratis bus (24/7) naar Tignes Val Claret voor wat leuke barren en/of discotheken. Val-d'isere schijnt beter te zijn qua uitgaan.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 2 december 2012 · 14:19

    Na de grote gebieden zoals Trois Vallees en Paradiski al meerdere malen bezocht te hebben was het in 2012 tijd om Espace Killy aan te doen. We zaten in Tignes-Val Claret waar we via Homeaway.nl een leuk appartement hadden gevonden. Tignes zelf is een leuk dorp met een centrum waar je 's avonds nog eens gezellig doorheen kunt lopen. Het ski-gebied vonden we ook geweldig. In tegenstelling tot Trois Vallees waarbij vele pistes op een rij tegen een aantal hellingen liggen, heb je in Espace Killy meerdere toppen waar een aantal pistes tegenaan liggen. Gevoelsmatig is daardoor het ski-gebied een stuk groter dan bv 3 Vallees terwijl dat qua aantal pistekilometers zeker niet het geval is. Nadeel vonden wij wel de matige verbinding naar Val d'Isèere. Er ligt een blauwe piste (Santons), maar doordat hij een in kom ligt is hij smal (en dus snel vol met bulten) en regelmatig afgesloten ivm lawinegevaar. Wat overblijft is een zwarte piste of de gondel naar Val d'Isère. Als je er toch bent neem dan zeker een keer de lift genaamd Leissieres Express. Hij brengt je over een kam heen en met name het punt dat je de kam over gaat is heel apart ?. Het ski-gebied is enorm uitgestrekt en overal vind je een verscheidenheid aan moeilijkheidsgraad: zowel blauw als rood kom je veel tegen. De liften zijn modern en snel. Trois Vallees staat bij ons qua ski-gebied nog 1 trapje hoger, maar we gaat hier zeker nog eens terug!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Cheizz
    Cheizz 1 december 2012 · 13:01

    Voorjaarsvakantie 2012 hier geweest. Het was warm en er was al lang geen verse sneeuw gevallen, waardoor de off-piste mogelijkheden verdwenen waren. Maar dan nog is het een geweldig gebied. Met een keur aan pistes van elk kaliber, twee gletsjers en een aantal praktische en een aantal meer authentieke dorpen. Voor ieder wat wils. In januari 2013 gaan we weer, hopelijk kan ik dan meer vertelllen.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • airtime
    airtime 24 februari 2012 · 09:06

    februari 2012 10 dagen naar tignes geweest. In één woord een fantastisch gebied met onmogelijk veel off piste stukken. De pistes zelf zijn goed onderhouden evenals de funparken. meerdere malen per dag worden de kickers geprepareerd. de pistes zijn zo aangelegd dat je gemakkelijk van de ene piste via een stuk off piste naar de andere piste kan komen. Zo is het mogelijk voor groepen met gevorden en dan beginners om toch samen te skieen maar elk op een eigen niveau. als je voor het apres ski naar tignes gaat zal het misschien even schrikken zijn. Er zijn weinig nederlanders en er zijn weinig mogelijkheden.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Maurice van Loon
    Maurice van Loon 22 januari 2012 · 10:48

    Twee jaar geleden ben ik met mn familie naar Tignes geweest. We zaten in het pitoreske dorpjes 'Les Brevieres'. Les Brevieres ligt helemaal in een uithoek van het gebied, namelijk onderaan de stuwdam. Je dient dus iedere dag eerst een gondel te nemen om uberhaupt in Tignes Le Lac/Val Claret te komen. Het groooooote voordel is dat dit dorpje eigenlijk alleen maar uit (zeer) mooie houten chalets bestaat. Wij hebben twee jaar geleden via belvilla een 8-persoonchalet geboekt en dit is ons uitstekend bevallen: ruim van opzet, elke slaapkamer een eigen badkamer. Op een paar minuten lopen van de piste was dit echt geweldig. De week dat wij er waren (27dec-2 jan) was het weer slecht: elke dag sneeuwde het, maar daardoor waren de condities van de pistes ideaal en vooral off-piste was toen fenomenaal. Het leuke aan dit gebied is dat er een (groot) aantal piste niet geprepareerd wordt, maar dat er alleen rode of zwarte paaltjes gestoken zijn. Deze 'semi' off-pistes zijn goed onderhouden qua bomenkap en struiken en daardoor dus relatief makkelijk toegankelijk voor minder ervarenen die graag de beginselen van offpiste willen leren. Voor de gevordenen onder ons: neem eens de lift naar de Aguille Persee en ga dan door 'HET OOG' en neem de zwarte piste daar. Als het een beetje gesneeuwd heeft is deze piste veel en veel beter dan de bekende 'LE MUR', zoals die in andere gebieden te vinden is (o.a. Portes du Soleil). 's Ochtends sta je in de spits (9.30-10.30) vaak een paar minuutjes te wachten, maar dat is overal zo. Tijd dus om rustig je plannen voor de dag met je reisgenoten door te spreken. Schrik bij aankomst in Tignes Le Lac of Val Claret niet van de hoogbouw, dit zijn nou eenmaal de kenmerken van een frans, uit de grond gestampt, wintersportdorp. Ik heb Tignes als zeeeeer prettig ervaren: -snelle (en vooral goede) liften. - weinig wachttijd bij de liften (soms eventjes bij belangrijke verbindingsliften, tijd om even tot rust te komen, zich ik altijd ? ). - Lange afdelingen en vooral hogerop, mooie oefenpistes (groot stuk met voornamelijk groene en blauwe pistes). - Riante (semi) off-piste mogelijkheden. Let wel op: doe dit alleen als je ervaring hebt, de juiste tools bij je hebt (schep, prikker en pieper) en neem het liefst een gids mee, dit kost je wat, maar levert je zoveel gave dingen op, al gebruik je hem alleen maar als fotograaf voor een groepsfoto op een zeer bijzondere plek. - Verschillende accomodaties: chalets (Les Brevieres) en hoogbouw, van alles wat. Reden genoeg om komende zaterdag om 05:00 uur weer richting hetzelfde appartement te vetrekken!! Ik heb er zin an!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Patrick
    Patrick 22 december 2011 · 12:35

    Ik kom al ongeveer 15 jaar in Tignes en het is voor mij "the best there is" Geen enkel skigebied kan hier aan tippen: lange afdalingen, grote hoogteverschillen, geen wachttijden, altijd sneeuwzeker, geen groen dalen, perfect onderhouden pistes etc etc. Het klopt dat Tignes niet de gezellige chaletbouw heeft die je in de lager gelegen en traditionele dorpen wel tegen komt maar daar staat tegenover: SKI IN SKI OUT. Alle nieuwbouw/renovatie wordt overigens wel in hout uitgevoerd dus langzaamaan verandert ook de uitstraling van Tignes in meer gezellig. Tignes Val Claret is het gezelligste gedeelte en ook het gedeelte wat het meest centraal ligt. Maar eigenlijk maakt het in Tignes niet uit waar je zit, alles is top. Alles is redelijk prijzig en de supermarkt doet dubbele prijzen tov AH ? maar mocht je een appartement hebben stop dan op de heenweg in Bourg st Maurice [ong 30 min voor tignes] daar kom je langs de supermarkt Lidle en kun je alvast heel veel inkopen doen voor NL prijzen. Zo hou je toch je food&drinks in een leuk budget. Ook leuk om te weten is dat hier niets te merken is van de franse "hautaine" houding.....iedereen is vriendelijk en spreekt engels mocht je de franse taal niet machtig zijn. En angst voor wat je vaak hoort dat de kou in midwinter in Tignes heel erg kan zijn.......in alle jaren dat ik er kom nog nooit extreem koud meegemaakt dus laat je niet afschrikken. Kom svp niet in week 1 van februari want dan ben ik er altijd en wil ik het liefst zo min mogelijk mensen op de pistes ? succes allemaal en geniet van je skivakantie.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Remko Reinders
    Remko Reinders 5 december 2011 · 21:31

    Als je primair voor het skiën of snowboarden gaat is Espace Killy misschien wel het mooiste gebied van Europa. Geweldige afdalingen zonder liften en ook off-piste geweldig. Vanuit Tignes naar Val d'Isere is altijd weer een mooie tocht. Met de kids gaan we nu jaarlijks naar Oostenrijk (Zell am Ziller, Nederlandse les, geen heel groot gebied meer nodig met kids op les) maar over een paar jaar weer zeker naar Tignes of Val d'Isere.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • gaeremynck gert
    gaeremynck gert 5 december 2011 · 20:14

    Ik ben reeds 3 keer naar Tignes geweest. Daarna iets anders geprobeerd, maar ik ben er ontgoocheld uitgekomen. Eenmaal je naar Espace killy bent gewwest, wil je gewoon niks anders meer. De pistes zijn gewoon de MAX, en je moet niet steeds een lift nemen: Je kunt in 1 stuk van 3450m naar 2150meter skiën!Het is waar dat Tignes niet zo gezellig is, maar als je Tignes Val Claret neemt, valt dit reuze mee. En eerlijk gezegt: om 9 uur s' avonds lag ik reeds doodmoe, maar voldaan in mijn bed!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bayram
    Bayram 15 oktober 2011 · 11:10

    Prima skigebied voor gevorderden. Dé bestemming voor een zéér sportieve wintersportvakantie waarbij skiën het belangrijkste is. Gezelligheid is echter ver te zoeken. Alles is erg duur in Tignes.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Yannick
    Yannick 29 augustus 2011 · 21:46

    Het skigebied van Espace Killy is zonder twijfel een van de beste ter wereld, vooral dan de kant van Val d'Isere. Heb je wat meer budget, logeer dan zeker in Val d'Isere ipv Tignes. Het dorp is veel gezelliger en aantrekkelijker dan het toch echt wel bijzonder lelijke Tignes. Tignes ligt hoog, er groeit geen boom en staat vol betonblokken met schandalig kleine hokken, die ze in Frankrijk appartementen durven noemen... Ga je enkel voor het skiën is het de moeite, voor al de rest (goede keuken, gezellige apres ski, prijs / kwaliteitsverhouding) zijn er gemiddeld gezien toch betere alternatieven.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 25 augustus 2011 · 20:23

    Deze winter heb ik samen met vrienden 1,5 maand vertoefd in Val d'isere en ik wil jullie een kleine impressie geven van het skigebied: Het skigebied is van ongelofelijk goede kwaliteit. Er is een uitstekend snel en goed Liftsysteem. Gelukkig is niet alleen het liftsysteem is goed maar het skieen hier is nog vele malen beter. De off-piste mogelijkheden van dit gebied zijn ongekend, er zijn talloze uitdagende en mooie off piste afdalingen te vinden. Ook aan pistes geen gebrek, voor de beginnende skieer zijn er fantastische mogelijkheden ook al zijn de dorpen Val d'isere en Tignes le lac moeilijk te bereiken voor de beginnende ski, de blauwe piste Santons is namelijk de moeilijkste blauwe piste van het gebied en via de westkant van Le lac zijn er geen blauwe pistes terug! De gemiddelde en ervaren ski komen geheel aan hun trekken hier. De mooiste roden afdalingen vind je boven Val d'isere/ La daille, verder in het gebied vind je natuurlijk ook erg mooie pistes. Het skigebied is ook nog eens de thuishaven van 2 mooie gletsjers. De gletsjer bij tignes is het mooist maar ook het drukst. De gletsjer in de fornet vallei is veel rustiger ( dit geld trouwens voor die gehele vallei. Het rustiger skieen vind je dan ook aan de westkant van dit gebied. Tussen Val d'isere en tignes is het een stuk drukker! Voor apre-ski ben je in Val d'isere ook aan het goede adres. Nee het is nog geen oostenrijk maar ik kan jullie allemaal aanraden om La folie Douce uit te proberen. Het is daar altijd een groot feest tussen 3-5. Vanuit la folie douce ( ligt boven la daille ) kun je daarna de apre ski vanuit tignes en val d'isere uitproberen. Tignes heeft wel een aantal leuke barretjes maar het feesten is het vooral in val d'isere. Het weer in Espace Killy is redelijk, er licht altijd genoeg sneeuw de zon schijnt vaak en er is lekker veel poeder te vinden. De prijs in dit skigebied ligt wel hoger dan in het gemiddelde skigebied, zeker aan de piste is het duur hou daar dus rekening mee! Verder heb ik nog een paar tips voor jullie: Leuke barren: Val d'isere: Dicks Tea Bar, La folie douce, Moris pub en de pacific bar. Tignes: Jam bar, La folie douce, les caves du lac. Pistes: Val d'isere: Piste OK, Orange, Face, Piste G/Raye,Piste S, plan/piste M, Arcelle, Roches/come du geant, Foret, Signal, Tunnel, Vallon/mangard,Glacier,Aquille pers/pisailles. Tignes: Sache, aquille percee, bleuts, guerlian cicchet, paquettes/crocus/trolles, Double M, descente, Glacier,stade, genepy/isolee, Piste H, annemone. Ook zijn er nog 2 erg leuke snowparks die zeker het bezoeken waard zijn. Veel plezier voor degene die nog na dit fantastische gebied gaan! jeroen

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • laura
    laura 18 maart 2011 · 15:08

    Het zit er weer op die ski vakantie. Een week Val d isere geweest. Dit was voor ons de 4de keer al, het is en blijft voor ons een super ski gebied. Volgend jaar weer terug maar dan gaan we toch weer in tignes le lac liggen, vinden we tocht prettiger.

    Met partner Skiër
  • Son
    Son 21 februari 2011 · 17:43

    Wow! Wat een gebied! We waren al twee prachtige skigebieden gewend: Morzine/Avoriaz en Val Thorens. We dachten dat er geen gebied zou zijn die deze twee gebieden zou evenaren: dus wel! We zijn in de 2e week van januari met een groepje van 6 geweest, van beginners tot gevorderden. Iedereen heeft een fantastische wintersport gehad. We hadden verse sneeuw, het was niet al te koud. Zoveel pistes, zowel blauw als rood (zwart vinden wij boarders niet zo heel erg leuk ? ) Het duurt wel even voor je in dit gebied uitgekeken bent! Volgend jaar zeker weer!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Peter
    Peter 26 januari 2011 · 09:30

    Net weer terug van een week Tignes en wat is het toch een fantastisch gebied. Hier kom je werkelijk niks tekort als je van skiën of boarden houdt. Dat de pistes niet goed onderhouden worden is echt pertinente onzin. En dat het soms koud is? Ja hallo, het skigebied ligt tussen de 2000 en 3500 meter hoogte, wat wil je dan? Dat het plus tien graden is? Wat mij betreft een van de mooiste skigebieden ter wereld en ik raad het iedereen zonder enig voorbehoud aan.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Alex
    Alex 14 januari 2011 · 23:25

    Vorig jaar maart 2009 naar Tignes: Accomodatie Résidence La Ferme du Val Claret. Gewoon ideaal, eigen parkeer garage onder hotel! Super kamer, achteruitgang aan piste. Gebied 10+, teveel pistes om allemaal te skiën. Eten in Val Claret uitstekend en veel variatie mogelijk. Alleen maar plus punten, logisch gevolg we gaan dit jaar gewoon weer!

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 17 november 2010 · 20:21

    Dit wintersport paradijs hoort gewoon bij de top. Als je puur voor het skien/snowboarden komt is het hier genieten uren cruisen en de lift verbindingen zijn perfect. Maar voor de apres ski en een mooi gezellig dorp moet je hier niet zijn . Maar mij boeit die apres ski toch niet . Dit soort skigebieden kom je als doorgewinterde wintersporter wel aan je trekken velen malen beter als oostenrijk en duitsland .

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Trebor
    Trebor 13 november 2010 · 16:59

    Een van de beste skigebieden überhaupt. Al meerdere jaren geweest in maanden februari, maart en april en altijd perfecte omstandigheden. Hier kunnen gebieden in Oostenrijk niet aan tippen. Voor apres ski kom ik niet, heb ook liever dat de feestmutsen naar Oostenrijk gaan. Wij komen om te skiën, te skiën en nog eens te skiën. En eten kun je er ook uitstekend, vooral de savoyaardse specialiteiten zijn super.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 21 maart 2010 · 14:37

    Prachtig gebied, je skiet aan de randen van het Nationaal Park Vanoise. De pistes, m.n. de blauwe, zijn soms wel wat heftiger dan in andere gebieden. Erg geschikt voor gevorderde skieers, beginners kunnen het hier wel wat moeilijk hebben. M.n. verbindingspistes met Val d'Isere zijn aan de pittige kant voor beginners.

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2010 · 16:05

    prachtig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Anoniem
    Anoniem 14 februari 2010 · 12:31

    Wij zaten gelogeerd in res. Almes I in Tignes Le Lac. Voor de gevorderde ski?- snowboarder kom je hier zeker aan je trekken. Indien je echter, zoals wij, kinderen hebt die leren ski?en die dus een mooie blauwe piste nodig hebben, dan is het letterlijk serieus zoeken naar zo'n piste. De aansluitingen in het skigebied zijn ook niet altijd zo gemakkelijk. Als je de pistes wat leert kennen, begin je "Espace Killy" wel meer en meer op prijs te stellen. Als de kinderen groter zijn wel een skigebied waar wij nog eens terug naar toe willen.

  • Anoniem
    Anoniem 25 januari 2010 · 18:06

    Ik vind het een goed gebied met veel afwisseling en veel off-piste mogelijkheden maar voor mij persoonlijk vind ik de pistes echt niet goed onderhouden. Ik vind Frankrijk ook heel duur voor iets te gaan drinken of te gaan eten en heel weinig sfeer.

  • Anoniem
    Anoniem 8 januari 2010 · 07:38

    Gewoon perfect! ik board al jaren en ben overal in europa geweest maar deze locatie is de enige waar ik af en toe terugkom.... zo divers voor elk nivo en zo groot dat geen enkel nivo uitgekeken raakt. nergens anders! maar..... apres-ski is niet wat het zou kunnen zijn. ga je daarvoor op wintersport? niet doen, maar eigenlijk heet het dan ook geen wintersport meer.... zonde van je geld; ga lekker een week tekeer hier en je wilt niet anders. drukte? nooit; op alle tijden geweest maar nooit langer dan 2 minuten hoeven wachten om met de lift de bergen in gebracht te worden. je moet gewoon lekker boven blijven en niet steeds het dal in.heerlijk rustig daar omdat het 300km groot is....

  • Anoniem
    Anoniem 4 januari 2010 · 12:21

    Net terug van kerstvakantie in dit gebied. Ondanks koude weer prachtig geskied, en dat kwam vooral door de schier onbeperkte off piste mogelijkheden. Uren je eigen spoortje trekken, en dat zonder al te veel te lopen of te prikken, prachtig! Met een aantal historische afdalingen in Val d'Isere en de mooi gelegen zone tranquille als tussendoortje kun je weken ski?zonder je te vervelen. Ik ga hier zeker naar terug!

  • Anoniem
    Anoniem 23 december 2009 · 00:51

    De persoon onder me is wel erg zuur hoor, en generaliserend. Ik ben er met vrienden van 12 tot 19 december 2009 geweest en vond het prima. Pistes waren prima onderhouden. Wel ontbraken af en toe route-bordjes en kloppen de lijntjes op de kaart niet met de werkelijkheid. Toen wij er waren deden alle liften het, enkel de Marmotte was af en toe gesloten. Dat de accomodaties slecht zouden zijn hangt er natuurlijk vanaf welke je boekt. Wij kwamen voor de sneeuw, niet voor het bier. Dan is Tignes prima. Het doet wel wat rustig aan 's avonds, dat moet gezegd. Dat er overdag weinig sfeer is na het skieen kan ik wel begrijpen, met die winterse temperaturen. Duur? Ach.. een bord spagetti voor 9 euro is toch prima. Of friet met een steak hache voor 12 euro. Ja, in Nederland is het misschien 4 euro goedkoper, maar doe dat maal 6 dagen en je hebt het over 24 euro. Wij hebben vriendelijke fransen ontmoet. Vooral die in het hotel en bij de ski-verhuur waren erg vriendelijk. Op de piste vooral Engelsen, ook prima.

  • Anoniem
    Anoniem 22 december 2009 · 23:59

    Slecht geprepareerde pistes ondanks veel sneeuw Slechte accomodaties Geen enkele sfeer Stervens duuuuuuuuuuur Zeer ondaardige Fransen Eten aan de piste echt ''niet te vreten'' Liften zijn erg vaak stuk. WAARDELOOS GEBIED

  • Anoniem
    Anoniem 16 maart 2009 · 22:08

    16=3 2009 Een van de beste gebieden in Europa off-piste geweldig liefst met gids!op de piste Toppreperatie, buckels om van te snoepen.En ja de Fransen proberen toe te spreken,en dan zijn ze welwillend om in het engels terug te communiceren. Top Lounge plek bij de tommuesse lift.

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2009 · 16:42

    Ik zat in het dorp val claret, ben je een beginner kan je het beste in le lac skieen of snowboarden. Vanaf val claret gaat er elke halfuur/uur een bus naar le Lac (5 min). Als je een beginner bent is het onnodig om een skipas te halen. Een aantal vrienden van me gingen voor de 2e keer mee en hebben geen gebruik gemaakt van hun skipas. Je hebt voor beginners genoeg gratis stoeltjeslift/sleepliften. Wij zaten in residence la ferme du val claret, dit was echt super. Mooie keuken met alles erop en aan, combi-oven etc. Oh ja trouwens een tip als je met de auto bent, je kan de auto buiten parkeren (bij de piste) voor 70 euro of je kan hem binnen parkeren (goedkoper) bij de parkeergarage Golf nog wat... wij hadden de pech dat de auto helemaal onder gesneeuwd was, start je auto om de 2 of 3 dagen en in zijn versnelling parkeren (niet op handrem). Tip doe je boodschappen in NL, scheelt je een hoop euries. Indien je te weinig ruimte hebt kan je boodschappen in het grote dorp doen (tevens een MCdonald aanwezig). Uitgaan kan je beste in Val claret doen, leuke discotheken. Fles locale vodka rond de 60 euro. Oh en houd je ski\'s of snowboard in de gaten, ze zijn zo weg als je wat gaat drinken of eten.

  • Anoniem
    Anoniem 15 december 2008 · 09:40

    dit jaar voor de 5e keer naar dit gebied, ben in ongeveer alle grote franse gebieden geweest maar tignes steekt daar echt met kop en schouders bovenuit! Ik ben hier al 2 keer met een last minute naar toegegaan en in totaal 350 E uitgegeven inclusief eten, drinken, appartement en skipas. Er zijn weinig gebieden die qua prijs/kwaliteit hier aan kunnen tippen (eventueel risoul, maar wel stuk kleiner). groet nijs

  • Anoniem
    Anoniem 1 december 2008 · 11:44

    Ga in week 3 januari 2009 voor de zoveelste keer naar Tignes. Verwacht er geen super apres-ski, maar je kunt er prima op stap gaan. Over het ski gebied niets dan lof. Ben op veel plaatsen in Frankrijk geweest, maar Espace Killy is met stip het mooiste gebied. Zit altijd in appartementen complex \'la combe folle\' in Tignes le Lac. Fantastisch! Aan de piste en midden in het dorp.

  • Anoniem
    Anoniem 25 november 2008 · 14:21

    Vorig jaar naar espace Killy geweest. Met pasen, de hele week bakken verse sneeuw gekregen ?. Heeft veel bijgedragen. Wij waren er in een drukke periode, toch viel de wachtrijen aan de liften nog mee. Enkel de gratis lift voor beginners is denk ik een sleeplift. De rest zijn allemaal lekker snelle liften die je meestal direct een pak hoger op de berg helpen. Met de 2 gletsjers is sneeuwzekerheid zeker geen probleem. Al moet je als het mogelijk is zwarte piste sache eens nemen. (is eigenlijk rood) Als je deze neemt vroeg in de ochtend als hij juist geprepareerd is is er niets zaliger.

  • Anoniem
    Anoniem 14 november 2008 · 14:07

    Best aardig kunnen skien hier, maar ik vond de sfeer hier heel erg vreselijk. Ik heb bijna niets te zeggen wat echt goed is. Het is dan wel een heel groot gebied, maar de prijs is ook hoog. Ik ben ook naar Paradiski geweest, en dat vond ik op zijn zachtst gezegd al twee keer zo mooi en leuk.

  • Anoniem
    Anoniem 12 november 2008 · 16:36

    Ik heb hier niet zo\'n leuke vakantie gehad, het was niet klantvriendelijk, de pistes slecht onderhouden, en erg duur. Wijnig punten om goed over te praten voor die vakantie.

  • Anoniem
    Anoniem 9 september 2008 · 16:10

    Ben ondertussen alweer drie keer in Espace Killy geweest, tweemaal in Val Claret en eenmaal in Le Lac en ik kan er alles bij elkaar heel kort over zijn. Gewoon de absolute top. Hotels zijn inderdaad duur, net als het eten en drinken, maar daar zijn hele goede oplossingen voor te verzinnen: boodschappen doen in Bourg St. Maurice, voor 5 man waren we in totaal slechts 100 euro kwijt voor al het eten en de drank voor in het appartement. Dan maakt het ook niet uit als je even een paar eurootjes extra moet betalen voor een biertje in de kroeg of op het terras. Het gebied is eigenlijk niets op aan te merken, geen superlatieven genoeg om de mogelijkheden te omschrijven. Ik ben in december, april en mei geweest en vond iedere keer de omstandigheden weer perfect, met name in april hadden wij een topweek qua sneeuw, maar ook in december en mei konden we blijven boarden tot we er bij neervielen. Komende jaren weer eens wat verder kijken naar andere gebieden, maar we komen zeker weer terug in Val Claret, de bergen voelen er toch erg vertrouwd.

  • Anoniem
    Anoniem 30 maart 2008 · 16:12

    Vandaag terug gekomen van tignes meer bepaald val claret. eerste 2 dagen was het weer wisselvallig sneeuw - zon - zelfs een sneeuwstorm gehad. Vanaf dag 3 zalig weer, iedere dag zon en vanaf 17-18uur heel de nacht sneeuw, smorgens terug zon met als gevolg ==> de pistes lagen zeer zeer goed. Voor snowboarders zoals wij zelf vond ik het ietsje minder omdat er nog al veel rechte stukken waren met de minder leuke gevolgen voor de boarders onder ons ? voor de rest niets op aan te merken. Aanrader in val claret: taverne de neiges helemaal beneden aan de lift bollin. vanaf 16u tot 18u is het daar happy hour en vanaf 18u-20u gratis wifi (internet) de meeste liften waren in orde er waren er ook wel die wat verouderd waren. op de skipistes iets drinken is wel redelijk duur, maar dat weet je op voorhand h? cola - orangina - fanta: 3,3 euro bier 4 euro greetzz

  • Anoniem
    Anoniem 16 maart 2008 · 13:05

    Gister uit Tignes terug gekomen. Met een groep van 10 personen, gevorderd tot zeer gevorderde skiers en boarders, hebben we een prachtige wintersport gehad! Pistes mooi uitgestrekt en voor ieder wat wils! Om 9 uur stonden er lange rijen voor de liften in het dorp, maar uurtje later viel dat wel mee. Helaas was er naar onze mening weinig apres-ski in Tignes, maar als je naar Val d\'Isere ski, staat er onderaan de skilift Tommeusses een hele leuke apr?ski bar met live muziek een dj en een drummer op het dak! Eten was allemaal erg lekker, maar zoals we gewend zijn: vrij duur. Maar alles is de moeite waard geweest!!!

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2008 · 14:43

    We zijn met 10 mensen in Tignes Val Claret geweest, snowboarders en skiers, beginners en gevorderden. Iedereen was super enthousiast over het gebied, de diversiteit van de pistes vonden we top. De liften waren ook goed, af en toe wel wat rijen met name bij de pistes in het dorp. Vanaf de top naar beneden is echt een super mooie rooie piste. Als je spullen huurt regel het ter plaatse en niet bij de intersport daar wij waren er niet over te spreken. Kortom super goed gebied waar we volgend jaar zeker weer heen gaan...

  • Anoniem
    Anoniem 5 februari 2008 · 15:43

    Wij hebben zelf al 10 jaar een appartement in Val d\'Isere en zijn hier nog lang niet uitgekeken. Ik snap ook niet dat Jaap vindt dat er onvoldoende pistes zijn voor de gevorderde ski?zijn. Wat dacht je van o.a. de Face, Epaule, Sache en Silene? En dan de off-piste mogelijkheden!!!

  • Anoniem
    Anoniem 4 februari 2008 · 21:50

    Zaterdag jl teruggekeerd van een week Espace Killy (eerste keer bezocht). Zeer uitgebreid gebied met goede sneeuwcondities en heerlijke zon ! Mooie tochten gemaakt van Tignes naar Val d\'Isere, daar een training van het WK afdaling gezien, erg indrukwekkend ! Veel variaties in pistes, liften/funiculaires sluiten goed op elkaar aan. Restaurants op de pistes behoorlijk aan de prijs, maar ja, de infrastructuur om al dat eten en drinken naar boven te krijgen, moet ook doorberekend worden. Maar als je dan zo in het zonnetje boven op een berg zit met een vin caud / biertje of een kopje koffie geniet je er weer extra van ! Van de Apres Ski hebben we weinig gemerkt, maar we horen ook niet tot die doelgroep. Er was wel zo\'n Yeti bar in Tignes. Een gebied om zeker nog een keer naar terug te gaan !

  • Anoniem
    Anoniem 30 januari 2008 · 16:49

    Wat een schitterd skigebied. Het leuke van dit gebied is dat je zowel met ervaren skiers als met de mindere skiers samen kan skien. (over de piste/off piste) De offpiste mogenlijkheid is bijzonder. De pistes zijn overzichtelijk. Vooral de \"afdaling door het natuurpark is groots (off piste)/ zorg wel voor een gids anders is de mogenlijkheid van verdwaling aanwezig, gelukkig kamen wij een gids tegen) - de wegwijzering is op sommige plaatsen even wat onoverzichtelijk

  • Anoniem
    Anoniem 26 januari 2008 · 16:42

    Zojuist teruggekeerd van een 2e keer Espace Killy met fantastisch weer en perfecte pistecondities. Eigenlijk te warm voor januari, maar daar kon ik op dat moment even niet mee zitten ?. Een grote verbetering t.o.v. 2 jaar geleden is de gezelligheid op de terrasjes. Bijna overal muziek en vooral bij het restaurant onderaan de Tommeuses-lift: elke dag vanaf ca. half 3 live dj in the mix. Geen hoempapa, maar heerlijke dance met een vette beat!! Enige nadeel is de hoge prijs van de drankjes. Kortom, een superskigebied.

  • Anoniem
    Anoniem 16 januari 2008 · 11:42

    Goede kanten zijn de uitgestrektheid, de schitterende natuur/vergezichten, de hoogteligging, makkelijke off-piste mogelijkheden en tot twee keer toe een onbetaalbare skileraar van ESF. Slechte kanten zijn idd de relatief slecht onderhouden pistes. Verder zijn een aantal verbindingen moeilijk (maar zeker niet dramatisch). En ja, Tignes heeft geen sfeer, maar die maak je vooral zelf, toch? Maar zeker een van de beste skigebieden van Europa.

  • Anoniem
    Anoniem 14 januari 2008 · 12:55

    Zo te lezen een geschikt gebied voor de beginnende skier. Maar ligt er de laatste week van april nog voldoende sneeuw?? Ik wil dan graag boeken en tignes lijkt mij zeer goed gezien het aantal blauwe pistes. Wie kan mij \'t zeggen?

  • Anoniem
    Anoniem 9 januari 2008 · 19:38

    Op dit moment ben ik aan het bekijken waar wij dit jaar op Wintersport zullen gaan, ik kwam een aantal negatieve beoordelingen over dit gebied tegen en moet toch even reageren: MENSEN DIT SKIGEBIED IS THE BEST YOU CAN GET IN EUROPA!!!!!!! Als je van ski?houdt in ieder geval. Om uit te gaan niet heel erg geschikt echter qua skivariteit is geen betere te vinden. Lang wachten op de liften is alleen zo als je beginner bent gezien deze allemaal opgehoopt op dezelfde pistes staan, kun je een beetje ski?dan moet je hier geweest zijn!!!!!!!

  • Gerold
    Gerold 27 december 2007 · 13:01

    Mooi skigebied met afwisselende piste\'s. Mooi gebied om elke dag een andere route te kunnen ski?zonder vaak over dezelfde piste\'s te moeten ski? Val d\'Isere is een stuk gezelliger dan Tignes, met betere uitgaansgelegenheden voor 30+ ers.

  • rouel edens
    rouel edens 31 maart 2007 · 10:33

    Ik heb nog niet zoveel ervaring met skieen.(2x), maar ik kan iedereen dit gebied aanraden!Een geweldig gebied met veel pistes en goede liften.Vriendelijk personeel overal en een gezellige sfeer. Ook het publiek is leuk en vriendelijk. Het is misschien wat duurder, maar laat dat maar zo.Dat trekt een bepaald publiek en brengt zeker een goede sfeer. ik ga nog wat andere gebieden proberen , maar hier kom ik zeker weer!

  • Lieke
    Lieke 20 maart 2007 · 09:07

    Afgelopen week genoten van een heerlijke skiweek in Tignes. Niet alleen het prachtige weer maar ook het gezellige appartement van Village Montana en de sneeuw en pistekwaliteit hebben bijgedragen aan een perfecte skiweek. Wie zegt dat het in Frankrijk op de pistes niet gezellig is moet eens naar Tignes gaan. Bij Tigens de kam over en bij de lift Tommeuse ligt een gewelgi goed bergrestaurant met vanaf een uur of 3 een dj en band. Geweldig feest. Daaris de prijs voor een biertje aan de hoge kant, verder vond ik de prijzen erg meevallen en zijn vergelijkbaar met de andere gebieden. Elke ochtend goed geprepareerde pistes en voor iedereen wat wils. Kortom een erg goed en divers skigebied "Espace Killy". Kom er graag terug.

  • Marco
    Marco 19 maart 2007 · 12:20

    Geweldig ski-gebied, maar ik heb me verbaasd over de moeilijke stukken blauwe piste. Duur ski-gebied. Wij hebben in hotel La Bailetta verbleven (95 E pppd). Kleine kamer, maar het menu was elke dag heel goed. Niet zoveel qua hoeveelheid (maar extra salade werd niet berekend), maar deze kok kan koken. Ook als je ergens anders verblijft, kun je dit dagmenu krijgen voor 20 Euro!

  • Sander
    Sander 6 maart 2007 · 17:34

    Vorige week verbleven we met een grote groep in Tignes Val Claret. We hebben de afgelopen jaren al vele grote gebieden gezien, maar Tignes hoort toch echt bij de top! Ondanks het slechte weer (er viel meer dan een meter sneeuw in een week), was het ontzettend lekker boarden. We hadden ook een aantal beginners en ook zij waren erg enthousiast. Ik kom hier graag nog een keer terug, maar dan met mooi weer, zodat we wat meer van de omgeving en pistes kunnen zien. Het gebied heeft ontzettend veel blauwe afdalingen, waardoor je gewoon lekker naar benenden kunt razen. Ook een tour rond het gebied was erg leuk om te doen. Vooral erg fijn was de grote hoogte; velen hadden afgelopen week regen, maar in Tignes (2100 m) hebben we alleen maar sneeuw gezien! Mijn favorite afdaling was Genepy; in 5 minuten sta je mbv de funiculaire op 3000 m en je hebt een heerlijk lange afdaling voor je; dat is nog eens effectief boarden! Nu nog hopen dat ze de gebouwen wat opleuken met hout, zoals in Val Thorens, want dat beton kan echt niet meer!!!

  • Ger
    Ger 6 maart 2007 · 09:45

    Espace Killy is echt een super wintersport gebied,voor zowel beginner als gevorderde. Zelf zaten wij in Le Lac,hotel Le Bec Rouge. Goed geprepareerde pistes,geen lange wachttijden,ik zou geen negative punten kunnen noemen.Echt een aanrader!

  • laura
    laura 5 maart 2007 · 15:03

    Hou allemaal We hebben een super skie week gehad in Espace Killy. We hebben in tignes le lac in hotel levanna gezetten, we zijn van 17febr tot 25febr daar geweest, heel mooie weer gehad tot zaterdag's want toen begon het daar te sneeuwen, maar dat mocht de pret voor ons niet drukken gewoon weer op de skie's want het was voor ons de laaste dag om te skieén. Mijn moeder was voor het eerst mee gegaan en ze kan niet alte goed skieén, en zij had alzo van wat is het hier mooie, veel mooier als waar ze normaal naar toe gaat. Dus voor beginners is het daar super kun je lekker op je gemaak skieén want de pistes zijn daar goed breed, iedereen kan daar skieén.

  • Marcel
    Marcel 16 februari 2007 · 13:05

    Espace Killy is en blijft gewoon een topgebied voor beginners, intermediates en cracks! Een enorme diversiteit bestaat er voor zowel skiers als snowboarders. Mooie tochten zijn een aanrader en vraag eens na bij de locals waar je goed offpiste kunt skieen. Je weet dan niet wat je meemaakt! Val Claret is heel erg gezellig. Het is dan geen hoempapa in Tignes zoals in bijv. Kirchberg. Maar een Nederlandse apres ski kun je zeker wel vinden in Caz cafe en de Yeti. Verder zijn er supergezellige Engelse pubs waar het ook vreselijk los kan gaan. Als totaal vakantie is dit ronduit een superbestemming!!

  • Peter
    Peter 30 januari 2007 · 09:18

    Een van de mooiste gebieden (misschien wel het allermooiste) waar ik ben geweest. Wij zaten in appartement Montana in Tignes Le Lac, met goede verbindingen zowel naar Tignes als naar Val d'Isère. Pistes tussen Tignes en Val d'Isère zijn helemaal geweldig en een tochtje via de gletsjer van Tignes ook. Ben er nog maar één keer geweest maar staat als eerste op mijn lijstje om nog eens terug te gaan!!

  • Wouter
    Wouter 29 januari 2007 · 15:19

    Vorige week ben ik naar Espace Killy op vakantie geweest en dat is super goed bevallen. Het gebied is heel uitgebreid en gevarieerd, de afdalingen zijn lang en de liften zijn over het algemeen comfortabel en snel. Ook over Tignes kan ik eigenlijk niet anders dan positief zijn. Het appartement was beter, het was er gezelliger en de mensen waren er vriendelijker dan ik ooit in bijvoorbeeld La Plagne of Val Thorens heb meegemaakt. Net zoals in andere grote Franse skiegebieden zijn echter de prijzen in restaurants en bars heel hoog en is de apres-ski niet zo gezellig als op sommige plaatsen in Oostenrijk het geval is. Maar als de apres-ski niet het allerbelangrijkste van de vakantie is, dan zijn er volgens mij weinig betere plaatsen te vinden om naar toe te gaan dan Tignes.

  • eric
    eric 25 januari 2007 · 14:24

    Espace Killy goed gebied, voldoende mogelijkheden om tochten te maken. Appartementen uitstekend ski-in ski-out. Geen wachtijden bij de liften, let wel wij gaan altijd in de 2.e week van januari en laat in het seizoen.

  • laura
    laura 19 januari 2007 · 12:43

    Even op het verhaal terug te komen van paul. Wij zijn afgelopen jaar in tignes le lac geweest en ik moet zeggen het is daar super, wij hebben al veel gebieden gehad in frankrijk maar ook in oosterijk, maar tignes komt voor ons als super uit. Wij gaan op 17 febr er weer naar toe. Maar als je over duur moet spreken wij zijn met de kerst in solden geweest en daar hadden zoiets van wat is het hier duur tegen over tignes, veel kleiner skie gebied en de passen kosten net zo veel als voor het skie gebied van Espace killy. En de hotels zijn daar ook niet goedkoop. Maar als je van apreskie houdt dan moet je ook niet naar frankrijk gaan maar naar oosterijk. Zo dit is wat ik even kwijt wou.

  • Berry Hootsen
    Berry Hootsen 16 januari 2007 · 21:57

    Heb ook in dezelfde week in Tignes gezeten. Was mij 8e skivakantie, en de eerste keer in Tignes. Ik heb Val Thorens, Plagne, Deux Alpes gezien, en geloof me, dit was met afstand het mooiste/beste gebied. En prijzig ja, dat wel. Maar daar stond ook de nodige kwaliteit tegenover. Dit gebied is voot iedereen een absolute aanrader. Veel pistes, goed geprepareerd, snelle liften, goede aansluitingen etc., etc.,. Alles klopte! Dit was een topweek in een topgebied!!!

  • Bart van Wijk
    Bart van Wijk 15 januari 2007 · 10:32

    De laatste ervaring snap ik dus echt niet. Ik ben van 5 tot 14 januari in Tignes geweest. De pistes waren goed geprepareerd wanneer dit mogelijk was. Als het de hele nacht en ochtend sneeuwt dan heeft het niet zo veel nut om 's nachts te prepareren, maar bijna elke ochtend zagen de pistes er keurig geprepareerd uit. Mijn appartement was niet duur en zeer goed (inter residences in Tignes val Claret). In tegenstelling tot veel franse appartementen was het zelfs zeer ruim. Je weet gewoon als je naar Frankrijk gaat dat de appartementen vaak klein zijn. Voor mij gaat het bij een wintersport allereerst om het gebied. Espace Killy is zeer divers, goed geprepareerd en groot genoeg om een week in te vertoeven (300 km pisten) In de dorpjes val claret (discotheek en enkele kroegen) en le Lac (engelse en ierse kroegen) is verder genoeg te beleven. Voor wat betreft de prijzen aan de piste is Tignes geen uitzonering, overal in Frankrijk betaal je erg veel voor consumpties. Een tip is om 's ochtends een extra stokbroodje te smeren en lekker in het zonnetje te gaan zitten picknicken. De laatste tip is wat betreft de zogenaamd niet klantvriendelijke fransen. Leer een paar woorden frans, als je er niet uitkomt zal iedere supermarktmedewerker, barman of receptionist overschaklelen op Engels. De moeite van het proberen Frans te spreken wordt zeer gewaardeerd en opent deuren die anders gesloten blijven. Al met al heb ik een topweek gehad in Tignes, terwijl overal in de Alpen de condities verminderden door het warme weer, heb ik in Tignes heerlijk kunnen wintersporten, klasse!

  • Paul
    Paul 11 januari 2007 · 20:59

    Hier heb ik de slechtste skivakantie ooit meegemaakt. -Hotels zijn vershrikkelijk slecht, of verschrikkelijk duur (200 euro p.p.p.d.) -Pistes werden slecht geprepareerd, ondanks perfecte condities -liften zijn oud, langzaam, en stonden vaak stil wegens mechanische gebreken. - Stervensduur, zie hotel prijs, maar wat denk je van 7 euro voor een klein biertje, en 25 euro voor een zeer slechte pizza aan de piste! - Er is in Tignes absoluut geen sfeer en zeker geen enkele goede apres-ski mogelijkheid. -Fransen zijn niet klantvriendelijk, en te beroerd om engels te spreken, totdat je aan de kassa staat om af te rekenen! Nee hier wil ik nooit meer heen, dit gebied heeft echt het slechtste van alles!

  • laura
    laura 13 november 2006 · 14:44

    dit is een ski gebied wat zo wel heel goed is voor beginners als gevordere skie's. Het is een klasse skie gebied, wij gaan er weer terug de komde skie vakantie. als je naar frankrijk wilt gaan skieén dan moet je zeker naar espace killy gaan. een echte aanrader.

  • E
    E 21 augustus 2006 · 09:59

    In één woord geweldig. super skie gebied geweldige pisten vriendelijke mensen veel verschillende afdalingen.echt geen één negatief punt.als je echt van je vakantie wil genieten zowel voor beginner als gevor. dan zit je hier goed

  • Gerrie
    Gerrie 21 augustus 2006 · 09:43

    Geweldig skigebied !!! Dit skigebied heeft voor elk wat wils: lekker ontspannen afdalen op de vele groene en blauwe pistes, lange pittige rode en enkele ongeprepareerde zwarte en vele offpiste mogelijkheden. Kortom: zeer divers. In tegenstelling tot enkele voorgaande berichten vind ik het gebied JUIST geschikt voor mensen met (relatief) weinig ski-ervaring. Het gebied beschikt over zeer veel groene en blauwe pistes die niet al te moeilijk zijn. De hellingen zijn meestal heel geleidelijk en bovendien zeer breed. Daarbij wil ik dan wel de kanttekening maken dat de afdalingen naar Val d'Isere en La Daille op het einde van de dag best pittig zijn, maar dat je overal ook met de gondel of trein terug naar het dorp kunt. Andere positieve punten zijn dat je skiënd het hele gebied kunt doorkruisen en dat er nauwelijks wachtrijen bij de liften zijn. Vergeleken met b.v. La Plagne is dit namelijk een verademing. Val d'Isere is een dorp met een leuke uitstraling. Het is niet, zoals veel andere Franse ski-oorden, één en al beton, maar juist in traditionele stijl gebouwd. Bovendien zie je op bijna geen enkele piste de dorpen liggen, waardoor je echt het gevoel krijgt in de vrije natuur te zijn. De bergrestaurantjes vond ik gezellig aandoen, met vaak een lekker muziekje op de terrassen. De prijzen zijn redelijk en vergelijkbaar met andere ski-oorden in Frankrijk, denk ik. Al met al is een zeer positief gevoel blijven hangen en komen we hier zeker volgend jaar terug.

  • A
    A 21 augustus 2006 · 09:33

    Val d'isere is heel erg Engels. Als je niet erg vindt veel Engelsen om je heen te hebben is Val d'Isere een leuk en gezellig dorp. Let wel, het is erg duur.

  • Sandra
    Sandra 18 augustus 2006 · 17:35

    Een geweldig skigebied in een woord. De piste's sluiten goed op elkaar aan en je kunt echt leuke tochten maken. Zowel in Val d'Isere al in Tignes enkele gratis liften voor beginners, waar vind je dat nog? Een grootte variatie aan piste's en afdalingen, vind persoonlijk niet echt een gebied voor beginners. De dal afdaling richting Val d'Isere is aan het eind van een lange skidag best pittig. Voor de gevorderde skieer een prima gebied met leuke snellen piste's. Val d'Isere is een mooi oud dorp, met een geweldig skigebied in de achtertuin. Het is niet echt goedkoop, maar een app. biedt dan uitkomst. Het stond op mijn verlanglijstje, en ben er vorig jaar geweest en ga zeker nog eens terug. Voor beginners neem geen skipas je kunt tenslotten in het dorp gratis liften. Voor gevorderde neem een skipas voor het gehele gebied, om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de eindeloze witte vlakte.

  • Stef
    Stef 18 augustus 2006 · 17:01

    Minder geschikt voor beginners, maar hoe beter je bent, hoe leuker het gebied. Zelfs een crack raakt hier niet uitgekeken. Het heeft werkelijk alles. Ellelange brede pistes, supersteile zwarte pistes, offpiste weiden, maar ook een stukje met bomen richting Tigne Les Boisses. Door de hoogte is het gebied erg sneeuwzeker en zelfs zomers kan je prima skiën op de Grande Motte. Tigne zelf is en blijft een soort van betondorp, alhoewel le Lac Beter is dan Val Claret. Val D'Isere is qua verblijf vele malen leuker, maar ook prijziger en heeft een minder goede aansluiting op de liften. Daartegenover staat een gezelliger cntrum met goede restauranten en bars.