Welk skigebied?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Gastein

We willen in februari gaan skiën met de familie en twijfelen tussen dit skigebied en het skigebied van Kaprun. We zijn met 2 gezinnen met in totaal 5 jonge kinderen van 5 jaar en 8/9 jaar, 5 volwassenen die redelijk kunnen skiën (vnl blauw en rood) en 1 onervaren skiër die zeer rustig in eigen tempo op blauw skiet. Wat is voor deze groep het beste skigebied?

Ik denk dat Kaprun, mn de Maiskogel voor gezinnen met kleine kinderen en ouders die liever rood/blauw skien geschikter is als Gastein.
Je kunt daar kiezen tussen drie dorpen, Dorfgastein met verbinding naar Grossarl, Naar het dorp terug niet echt makkelijke piste voor beginners. Dan heb je Bad Hofgastein, daar ga je met het tandradbaantje en de gondel een heel eind omhoog, de dal afdaling is rood op het onderste gedeelte je kan wel met het treintje terug het laatste stuk. Van daaruit kun je ook opstappen in het Angerltal, vindt het daar een grote chaos in het hoogseizoen, vanuit zowel Hofgastein als Badgastein gaat er een blauwe piste (pad) naar daar weer terug.
Dan kun je ook nog in Badgastein gaan zitten en van daaruit met de lift omhoog.
De meeste zijn rode pistes, tussendoor loopt er blauw waarbij je soms een stukje rood moet nemen.

Kijk anders even op het piste plan van Gasteinertal

Dienten Die Alte schule

Bedankt voor de snelle reactie. Weet je ook wat een goede skischool is in Kaprun? In ieder geval voor de kids, maar ook voor mezelf.

Ben in Kaprun niet zo thuis vlgs mij zijn er meerdere maar het handigst is dat je er een uitzoekt die zijn lessen op de Maiskogel geeft. Maar dat weet @Romana wel.

Dienten Die Alte schule

Hoi en dank @Elly,
Maiskogel is idd prima, ook Schmittenhoehe (boven Zell am See) biedt voor zo een groep genoeg mogelijkheden: blauwe pistes, zonnig.
Er zijn er 4-5 goede scholen in Kaprun-Zell, wij sturen geinteresseerden graag naar http://www.skifrost.at: klein, no nonsense, prive lessen, prima met kids, Nederlandstalig… Maar google zelf op ski school Kaprun en kom je genoeg namen tegen.

Haus Gassner in Niedernsill

Plaats een reactie