Afdaling naar dorp

Dit onderwerp gaat over de bestemming Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Ik zag dat de afdaling naar bet dorp een rode piste is…kan je ook mt een lift/gondel weer in het dorp komen?

ja hoor, geen probleem

Je kan zelfs met 3 gondels terug naar het dorp komen: met de silvrettabahn kom je uit aan het pleintje met de kuhstall en via de fimba- en pardatschgratbahn kom jeuit aan de schatzibar alwaar de avondshow ook plaatsvindt.

welk dorp?

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Maar voor een rode valt het heel goed mee, er zijn een paar keer van die omleidingetjes om een steil stuk te ontwijken. Alleen het laatste stuk van de afdaling richting Schatzi is wat steiler (en s’avonds al goed omgeploegd door de anderen)

laat op de middag – "rein in die Hölle"

Op een mooie dag, liefst bij flinke dooi, ga je onderaan één van beide pistes naar Ischgl zitten met een welverdiend koud pilsje in de hand. Wat je daar meemaakt… daar kan geen film tegenop!
Andere tip om faalhazen te zien neerstorten: onderaan de St. Georgschanspiste in Winterberg. Vooral "leuk" als er wat schoolbussen vol VMBO-ers gelost zijn.

Zou de dalafdaling tot aan de "Schatzi" niet aanraden voor beginners later op de middag. Heb zelf al vaker uit moeten wijken voor de mindere goden… Piste ligt er dan niet meer top bij in samenwerking met drukte maakt het niet makkelijker denk ik! en indd, funny homevideos is er niets bij!

Geen probleem om tot in dorp te skieën, is soms alleen zeer druk en vaak zitten er al wat mensen op die wat op hebben. De pistes richting Kuhstal zijn op het eind vaak zo goed als onbestaande (vooral later op seizoen)

Om een antwoord te geven op de vraag van de topicstarter.
In Ischgl heb je 3 gondelliften. 1 lift komt pal in het centrum uit. (Naam weet ik niet meer)
En de andere 2 gondels komen uit aan de schatzibar. (Paradatschgrat en Fimbabahn)
Mocht de dalafdaling niet meteen je ding zijn (In de namiddag is het echt he-le-maal omgeploegd…) dan kan je perfect met 1 van de gondels beneden geraken.

en je kunt ook nog altijd in het middelstation instappen naar beneden.

haha, altijd lachen aan de afdaling aan de Schatzibar in de late namiddag.

Voor mindere skiërs niet aan te raden, volledig omgeploegd en heeeeel druk, iedereen staat boven aan de kom te wachten om naar beneden te glijden, sommigen met knikkende knieën.

Maar ja, je kan perfect met de gondels naar beneden

Plaats een reactie