ervaringen Kaunertaler gletscher en Fendels

Dit onderwerp gaat over de bestemming Kaunertaler Gletscher

Vinden jullie dit gebied toereikend voor 6 skidagen of kan men beter de skipas uitbreiden met het gebied van S-F-L? We verblijven in Feichten am Kaunertal.
Ik twijfel wat aangezien onze zoon van 6 jaar nog gratis mee mag voor de gletscher en Fendels, maar niet voor S-F-L. (scheelt toch een 300€ alles in totaal). En het is ook niet dat we zoveel kilometers moeten malen, we moeten rekening houden met de kleindere beentjes ook…

Dat hangt heel erg van je skiniveau en je behoefte aan afwisseling af. De gletscher kent overwegend makkelijke tot gemiddelde afdalingen. Fendels vind ik iets veeleisender, heb het idee dat het gemiddelde skiniveau daar ook wat hoger ligt - er komen veel einheimischen skiën, die de massaliteit van bv SFL willen vermijden. Maar Fendels is dan wel echt klein en heeft ook maar 1 - wel echt zwarte - moeilijke piste. Met een beetje niveau ski je daar alle pistes op 1 dag 2 keer.

Ik weet niet precies welke skipasprijzen je vergeleken hebt, maar de passen voor de gletscher zijn zogenaamde keuzekaarten, zie http://www.kaunertaler-gletscher.at/de/preise/mehrtageskarte… . Dus je kan bv een keuzepas 5 in 6 dagen kopen. Dan kan je 5 dagen skiën op de gletscher of in Fendels. En dan koop je nog 1 keer een losse dagpas SFL, of bv voor de Venet - die is dan weer een stuk goedkoper dan die van SFL en zo heb je ook wat afwisseling. Vanaf de 7 dagen kaart mag je ook naar Rifflsee of Pitztal. Die zijn wel iets verder rijden, maar dan hoef je niet bij te betalen.

Neem de Ski6-pas. Kost jullie wel wat meer inderdaad, maar voor jullie zoon kost die rond de 130-140 euro.( http://www.serfaus-fiss-ladis.at/en/winter/ski-pass-prices/p…)

Vanaf het dalstation van de gletscher is er een stoeltjeslift tot aan het mittelstation (restaurant) en een gondel naar het hoogste punt. De rest zijn sleepliften. Met Fendels erbij zou je genoeg kunnen hebben aan km. iK weet niet waar je zoon allemaal vanaf kan skien maar als dat een beetje wil is de Ski-6 toch aan te raden. De gletscher kan nogal eens afgesloten zijn bij slecht weer of lawinegevaar op de weg ernaar toe. En dan heb je alleen Fendels.

De paskeuze van 77steve lijkt me sowieso duurder dan de Ski-6. Daarmee mag je als je wilt elke dag naar SFL. Aan jou de keuze.

Aftellen maar!

300 euro?? Uitbreiding voor een Ski6-pas kost voor volwassenen niet veel meer (6 euro?) maar voor jullie zoon kost die rond de 130-140 euro.( http://www.serfaus-fiss-ladis.at/en/winter/ski-pass-prices/p…) Vanaf het dalstation van de gletscher is er een stoeltjeslift tot aan het mittelstation (restaurant) en een gondel naar het hoogste punt. De rest zijn sleepliften. Met Fendels erbij zou je genoeg kunnen hebben aan km. iK weet niet waar je zoon allemaal vanaf kan skien maar als dat een beetje wil is de Ski-6 toch aan te raden. De gletscher kan nogal eens afgesloten zijn bij slecht weer of lawinegevaar op de weg ernaar toe. En dan heb je alleen Fendels. De paskeuze van 77steve lijkt me sowieso duurder dan de Ski-6. Daarmee mag je als je wilt elke dag naar SFL. Aan jou de keuze.

Matthieu op 15 jan. 2014 11:47

6d skipas in Serfaus-Fiss-Ladis, Fendels, Kaunertaler Gletscher, Nauders und Venetregion 247euro (x2) en extra 143,5 voor de zoon. http://www.serfaus-fiss-ladis.at/en/winter/ski-pass-prices/p…

6 in 7d pas voor Kaunertaler en Fendels179,00€ (x2) en gratis bambini toegang http://www.kaunertaler-gletscher.at/nl/preise/mehrtageskarte…

Het prijsverschil is dus 279,50€…

Tja, hij kan tot en met de rode zeker mee, de zwarte zal wss wel gaan, maar dan zitten we met meer last dan lol denk ik.
Idd, dat van het sluiten van de gletscher had ik ook in het achterhoofd.

Denk het best het goede van beiden wat te combineren met een losse dagkaart ofzo.

Als je voor de 6 in 7 dagen pas van Kaunertal gaat, mag je ook 2 dagen in Pitztal of Rifflsee skiën. Dus dan kun je 4 gebieden in 6 dagen doen, dat geeft toch wel voldoende afwisseling lijkt me?

@rv2980: je hebt gelijk. Ik had mijn post daarna al aangepast. Ik vergeleek de meerprijs van een Ski-6 t.o.v. de pas voor SFL ipv Fendles/Kaunertal…

Zo te lezen zullen jullie dan alle pistes op de gletscher en Fendels zo een beetje wel kunnen doen. De zwarte in Fendels is niet echt heel steil en gaan over in rood.
Veel plezier daar! Ik ga er volgende week ook nog wel een dagje heen.

Aftellen maar!

Als je voor de 6 in 7 dagen pas van Kaunertal gaat, mag je ook 2 dagen in Pitztal of Rifflsee skiën. Dus dan kun je 4 gebieden in 6 dagen doen, dat geeft toch wel voldoende afwisseling lijkt me?

77steve op 15 jan. 2014 12:42

Die kleine opmerking bij de 6 in 7 pas ivm pitztal en rifflsee had ik dus nog niet opgemerkt, TNX!
Dat geeft idd al een grotere mogelijkheid. Eens kijken qua afstanden, moet wel te doen zijn dan.

Hartelijk dank voor de toevoegingen Steve en matthieu (en veel skiplezier volgende week)

Plaats een reactie