Livigno in december

Dit onderwerp gaat over de bestemming Livigno

Na een paar keer een short ski in Ischl aan het begin van het seizoen willen we eens iets anders. Iemand ervaring met Livigno in het begin ven het seizoen ? Qua sneeuw is het uiteraard steeds afwachten, maar wat is de algemene tendens daar in het begin van het seizoen ?
Qua apres ski verwachten we uiteraard geen Ischl toestanden maar zijn er leuke bars/clubs waar in het begin ven het seizoen al wat te beleven valt ?

*bericht bewerkt door Rogier op Invalid Date

Hier wat grafiekjes van de afgelopen 5 seizoenen van Livigno…

2015-2016

null

2014-2015

null

2013-2014

null

2012-2013

null

2011-2012

null

Dat ziet er alvast niet slecht uit. De meeste appartementen zijn blijkbaar enkel per week te huren.
Iemand tips qua accommodatie voor een shortski.

Hotel? B&B? particuliere verhuurder? In de kerstvakantie zit men daar doorgaans niet op te wachten, maar begin december is dat minder een issue denk ik. Airbnb, homeaway, casamundo, booking.com, trivago en noem maar op. Concrete data zijn dan wel handig. En aangezien je niet weet hoe de condities zullen zijn, zou ik lekker last-minute gaan zoeken en boeken. Anders moet je later gaan schuiven met de datum of met de bestemming, beide niet heel handig bij boekingen

Benn,
Wij komen al wat jaren in het voorjaar in Livigno.
Komende kerst 2016 gaan wij ook naar Livigno. Afgelopen kerst 2015 was er weinig echte sneeuw. Gebied was voor 75% open en met kunst sneeuw geprepareerd.
Wij zitten in Hotel Constanza, http://www.faifer.it eigenaarese verhuurt ook appartementen.

via https://www.livigno.eu/index f kijken wat mogelijk is of via toeristenbureau, http://www.livigno.com/it/ospitalita/index.htm

Succes met je zoektocht.

Groeten, Harald

Let iig ook op je vervoer ernaar toe, je moet nl op de trein…

*bericht bewerkt door Shuffle op 27 sep 2016 17:09

Let iig ook op je vervoer ernaar toe, je moet nl op de trein…

Shuffle op 27 sep 2016 17:09

Nee hoor, https://www.livigno.eu/en/by-car

Bedankt voor de tips, ik ben eerder op zoek naar concrete tips/adresen van mensen die er al geweest zijn en ervaring mee hebben.
Uiteraard heb ik zelf al via de gekende sites gezocht, maar daarop is het aanbod voor livigno vrij beperkt op het eerste zicht. En zijn enkel appartementen te vinden die per week te huur zijn.

Ben zelf een trouwe Livigno bezoeker. Reeds meer dan 10 jaar skiën tijdens karnavalvakantie, en ook in de zomer breng ik steeds een kort bezoekjes.
Wij verblijven steeds in Garni Daniella (http://www.hdaniela.it) Dito is een B&B. Wij zijn hier zeer tevreden over (mooie propere kamer en een lekker ontbijt. Ligt in het centrum en aan de skipiste. 100 m tot aan eerste lift en terug skiën tot aan de deur.

Nog eens een Livigno vraagje. Wat is een goeie plek in Livigno om te verblijven? Ik heb een paar opties op verschillende locaties in Livigno maar vraag me nu af welke de beste ligging heeft. Eerder richting carosello lift of eerder richting motolino lift ?

De meeste bebouwing incl. centrum ligt aan de Carosello zijde.

When life gets too complicated.... SKI

Ben zelf nu al twee keer in Livigno geweest een keer in de voorjaarsvakantie en een keer begin april. dit jaar gaan we weer alleen nu in december in de week van 17 tot 24 december. Tot 24 december is trouwens de skipas gratis bij veel hotels en appartementen. Dit jaar ga ik met 3 vrienden we vliegen op milaan pakken hier de bus naar livigno ( Livigno express directe bus naar livigno ) we hebben een appartement in het centrum 10 meter naast de piste en 100 meter vanaf de snelle gele gondel in het centrum. vanuit livigno gaan we terug met de livigno express naar innsbruck hier vliegen we terug naar amsterdam. In totaal zijn we 340 euro kwijt per persoon met vervoer erbij. Je kunt trouwens het beste in het centrum zitten bij de livigno tagliede ( op google maps ) hiermee kan je super snel naar boven vergeleken de carosello 3000 deze lift is een stuk langzamer, ook is het erg ver lopen van de carosello 3000 naar het centrum mocht je hier s’avonds naar toe willen.

Goedkope appartementen kun je het beste vinden op http://www.livignoitaly.eu/ je vult hier de datums in wanneer je wilt komen en je krijgt vanzelf e-mails van appartementen
of ze plek hebben je moet wel vragen of de skipas er gratis bij zit :)

Twee jaar geleden was de apreski best gezellig in Livigno vlak na het skien kun je het beste naar Alegra of een tent naast de mottolino lift ben hiervan de naam vergeten. Wanneer het 10/11 uur is word het druk in Bivio Club. Dit was 2 jaar geleden in de voorjaarsvakantie dus ik weet niet hoe het in december zal zijn.

*bericht bewerkt door Idssie op 09 nov 2016 12:38

Inderdaad lig je het best aan de kant van het Carosello skigebied maar dan meer richting centrum.
De lift Caroselllo brengt je wel onmiddellijk tot boven, maar is oud en traag. (men is nu echter begonnen met de bouw van een nieuwe lift, maar dit is nog niet voor dit seizoen°
Het gebied rond de lift “Livigno Centro - Tagliede” is dan het meest interessant. Kort bij winkels, restaurant enz.
Je bent ook snel boven.

We hebben intussen geboekt. We zitten in het centrum, plazza dal comun, van 7-12 tot 11-12. Ben erg benieuwd!

Dan zit je goed. De eerste ski lift ligt op +/- 100 m. Je kunt al skiënd tot aan de lift geraken . Terug skiën gaat tot bijna aan het hotel/appartement. Ik verblijf altijd juist naast deze plaza dal comun. Juist boven de sportwinkel Zinermann.
Restaurants, winkels zijn juist om de hoek.

*bericht bewerkt door MorRonski op 15 nov 2016 12:24

Bedankt voor de tips alleszins!
Tips voor gezelligheid na het skieën zijn ook steeds welkom.

Gezelligheid na het skiën:

Stalet bij de Carosello
Hotel Bivio midden in het dorp
Camanel di Planon op de berg aan de mottolino kant.
Tent onderaan de Mottollino, geen idee hoe deze heet maar bere gezellig.

Groeten, Harald

De booking van ons appartement is fout gelopen, vergissing van de verhuurder.
Ik heb nu eentje op het oog in de “Via Molin” https://www.google.be/maps/place/Via+Molin,+78,+23030+Livign…

Beetje uit het centrum, maar al bij al nog vrij snel in het centrum en bij de eerste lift ? Ik vind Livigno moeilijk in te schatten :)

Dit ligt inderdaad een beetje uit het centrum. Sinds enkele jaren is er wel een nieuwe skilift aangelegd speciaal voor de mensen die in dit deel van Livigno verblijven, maar de afstand lijkt me toch nog iets te groot om dit dagelijks met skiuitrusting te overbruggen. Je kunt natuurlijk altijd de gratis skibussen gebruiken.

In Livigno moet je altijd wel op een moment eens een bus nemen denk ik op bepaalde liften te bereiken ? Dus dat maakt niet zo veel uit. T is eerder de vraag of de afstand om s avonds nog iets te gaan drinken of eten in het centrum niet te groot is.

overal zijn winkels (belastingvrij!!) en restaurants te vinden: meer dan 200 in totaal dus na het skiën gaat iedereen shoppen en iets drinken: levendigheid volop en met de bus ben je er zo. Laat je verrassen! het maakt niet eens zo veel uit waar je zit.

@Benn Je moet om de pistes te bereiken wel de bus pakken anders is het 10 minuten lopen, vanaf de locatie van je appartement is het ook ongeveer 10 minuten lopen tot je bij de eerste winkels bent. Ook zit Pizzaria mister redelijk in de buurt hier kun je goedkoop lekkere pizza, shoarma en kebab afhalen. Ook kun je in livigno super lekker schepijs halen bij de Latteria Di Livigno.

*bericht bewerkt door Idssie op 23 nov 2016 16:39

Andere eventuele optie is https://www.google.be/maps/place/Via+Rin,+94,+23030+Livigno+…

Maar dit is een ouder appartement met veel minder comfort, locatie tegen over winkels misschien iets beter. Maar voor de liften ook hier sowieso bus.

Voor hoeveel personen zoek je?
http://www.hdaniela.it/en/apartment-livigno.page misschien iets.
Behoort ook tot garni Daniel. Ligt iets uit het centrum.

*bericht bewerkt door MorRonski op 23 nov 2016 17:45

Het appartement in de Via Molin is intussen vastgelegd. Het is nieuw en alle comfort das voor mij al een grote +.

Misschien nog eens een nieuw vraagje.
Eén van de reisgenoten is gluten en lactose intolerant. In frankrijk & oostenrijk wordt daar nog maar weinig aandacht aan geschonken, hoe zit dit in Italië/Livigno ?

Ik weet dat in ons hotel in Livigno bij het ontbijt een hoekje voorzien is met glutenvrije producten. Of je die producten ook kunt kopen in de winkels in Livigno weet ik echter niet. In de restaurants zou ik het gewoon vragen.

Plaats een reactie