BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Oberjoch

Reviews Oberjoch

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3691 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, super kindvriendelijk, goedkoop en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste en weinig après-ski.

Wat vind jij van Oberjoch?


Beoordelingen van gebruikers

  • St. Stefan
    St. Stefan 1 maart 2017 · 13:58

    Perfect skigebied voor korte trips. Goed bereikbaar. Groot voordeel t.o.v. de andere gebiedjes is dat alle liften 8 pers. stoeltjesbanen zijn. Geen gedoe meer met sleepliften. Kortere wachttijden, sneller boven en comfortabeler. En dat alles tegen zeer schappelijke tarieven.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast604
    Gast604 27 februari 2017 · 11:10

    Net terug van een aantal dagen skiën in Oberjoch. We verbleven in Bad Hindelang, op een kwartiertje rijden van Oberjoch. Prima te doen. Ben het met vorige reviewer eens: niet heel geschikt voor beginners. De meeste pistes zijn rood met hier en daar vrij steile stukken en soms smal. Op de derde dag van ons verblijf was de sneeuw vrij slecht na een dag regen. Toen hadden we moeite met die pistes. Bij beter sneeuw zoals op onze eerste dag, zijn de rode pistes uitdagend maar goed te doen. Voor vrienden van ons die minder ervaren zijn, zijn deze pistes net iets te pittig. Aanbod blauwe pistes is beperkt en je raakt er gauw op uitgekeken. Voor kleine kinderen een leuk gedeelte (Kinderschneeland) om te oefenen. Pluspunten: niet duur, skipas vaak bij accommodatie inbegrepen, niet te druk.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Ivo-
    Ivo- 21 februari 2017 · 13:00

    In een impulsieve bui opzoek gegaan naar een makkelijke en betaalbare bestemming om een weekend te skien. Uitgekomen bij Oberjoch (ik verbleef in Bad Hindelang) omdat je daar verblijft inclusief skipas. Het beperkt aantal pistekilometers is een gegeven, en hele lange dal afdelingen zitten er ook niet in. Maar wat er is, is gevarieerd tot aan een zwarte buckepiste, en de sneeuw was er top. In tegenstelling tot wat er over Oberjoch geschreven wordt hier, is het niet heel geschikt voor beginners. Het meeste is rood, smal en soms wat ijzig. Aan het eind van de dag nog wat flinke buckels, en je zag de beginners hopeloos kijken. Oberjoch heeft een aantal piste's die goed te doen zijn voor de minder ervaren skiers, maar misschien is Pfronten of het Tannheimer tal meer geschikt. De Duitse skidorpen weten dat ze het niet van de kilometers moeten hebben, en werken dus met een gastekarte, die je erg veel vertier biedt, en vaak bij de accommodatie inbegrepen is. Dit is dan je skipas, zwembad toegang, rodelbaan etc. Dit kan met name voor gezinnen een behoorlijk voordeel opleveren. Reis je met meerdere gezinnen, en je kan om de beurt op de kinderen passen is het zeer aantrekkelijk om eens een dagje naar Oberstdorf te gaan en meters te maken in het Kleinwalsertal. Ik heb er een paar heerlijke dagen gehad. Dit was mijn alternatief voor een weekend Sauerland, en ik moet zeggen, het is de extra reistijd meer dan waard.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast157
    Gast157 14 maart 2016 · 14:30

    Leuk, lekker rustig en overzichtelijk skigebiedje. Voor een paar dagen prima te doen voor ons als goede/gevorderde skiërs. Op loopafstand vanuit 'ons' fantastische Panoramahotel. En... geen Nederlanders gezien, wat wij een plus vinden!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast117
    Gast117 6 maart 2016 · 19:15

    net terug van een weekje Oberjoch. Erg leuk skigebied waar deze zomer behoorlijk in geïnvesteerd is. Bijna alle sleepliften zijn vervangen door (6 of 8 stoels) stoeltjesliften zodat de wachttijden minimaal zijn. Daarbij is het pisteplan ook behoorlijk gewijzigd. Er zijn een drietal blauwe pistes die vrij kort zijn. Als beginner zit je dus vaak op dezelfde pistes te skiën. Voor de ervaren skiër is er meer afwisseling. Het is een relaxed niet al te druk gebied. Bij de meeste hotels hier zit de prijs van de skipas al bij de prijs inbegrepen! Goede skischool Iseler. Onze zoon ging na een halve dag al de blauwe piste af.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast549
    Gast549 23 februari 2015 · 15:28

    Leuk gebied voor een korte skivakantie. Kinderen voor het eerst mee. Goede skischolen met eigen oefen pistes. Kinderen konden na 2 1/2 dag zelfstandig van de blauwe piste af. Rode pistes zijn voor gevorderden ook leuk om te doen. Pistes zijn i.v.m. de hoogte van het gebied wel aan de korte kant, maar dat weet je wanneer je hier heen gaat. Prijsniveau is redelijk. Nadeel is dat er maar 1 stoeltjeslift is en de rest zijn nog sleepliften, waardoor de wachttijden oplopen. Al met al voor een korte of een eerste skivakantie zeker goed te noemen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • MartijnL
    MartijnL 24 februari 2014 · 14:27

    Net terug. Voor ons gezin met weinig ervaring perfect gebied. Leuk dorpje ook, geen après-ski oid maar alles is aanwezig. Ook fijn dat het binnen 15 minuten van de snelweg ligt, je rijdt er zo heen. Pistes zijn allemaal niet heel erg lang maar dat was voor ons geen probleem. Minpuntje was dat de blauwe pistes allemaal vrij laag zijn waardoor echte beginners niet naar boven kunnen met de rustige liften maar laag moeten blijven bij de drukke sleepliftjes met alle klasjes. Donderdagavond skieen is ook een leuke belevenis! Aanrader voor beginnende gezinnen! Sneeuw was prima en bleef ondanks de hoge temperaturen goed, pistes werden perfect geprepareerd! Goede scholen, onze kinderen gingen na drie dagen perfect van de rode pistes af! Prijsniveau voor eten en drinken was indrukwekkend laag, ook op de pistes.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Corine
    Corine 14 maart 2011 · 14:26

    In de voorjaarsvakantie voor het eerst in Oberjoch geweest. Huis lag onderaan de piste, konden s ochtends zo naar de lift lopen. Vriendelijke mensen, gebied erg overzichtelijk met gezinnen met kinderen. Prijs-kwaliteitverhouding heel goed.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Jeroen
    Jeroen 22 februari 2011 · 20:35

    Ben nu voor eerst naar Oberjoch (zit er nog), de keuze voor dit gebied was vooral de prijs, Oberjoch bied namelijk skipas, buspas en hotel in een hierdoor zit je voor nog geen 300 euro in de Alpen! (info op: http://www.bad-hindelang-plus.de/) Maar is bied het gebied genoeg? Het antwoord is JA. Hoewel het gebied zeer klein is, is er gek genoeg wel afwisseling, van groen tot zwart het is er allemaal, maar dan in klein. Dus een moeilijke zwarte piste van 1 km en een paar rode pistes van 2 km. Het fijne is dat alles weer uitkomt in Dorp. Ook aan Offpiste is gedacht de rode afdalingen 5 en 9 worden niet bewerkt met pistesbullies en noemen ze hier offpiste (wel schattig). Voor de kinderen is er een kidspark en voor de snowboarder zijn er twee funparks. Dus alles is aanwezig alleen in klein. Na drie dagen heb helaas gebied wel gezien en zal je als expert voor uitdaging (met gratis bus pas) moeten uitwijken naar kleinwassertal of Lech (oosterijk)(te weinig zwarte pistes). Maar voor beginners en iets gevordende is gebied uistekend en groot genoeg. De pistes worden zeer goed onderhouden en de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam iets wat in andere gebieden wel anders is. Conclusie: als Expert vind ik gebied te klein, maar voor gezinnen is ideal en nog 750 kilometer van Utrecht! Dus een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rogier
    Rogier 11 november 2010 · 11:39

    Al 20 jaar een trouwe gast in Oberjoch. Het is een alround ski en snowboard gebied voor de gehele familie. Groot voordeel is dat veel appartementen en hotels direct aan de piste gesitueerd zijn zodat ook de niet skieers tijdens de pauze zich kunnen aansluiten bij de groep. Ook de prijzen en afstand valt erg mee t.o.v. anders skigebieden. Enige nadeel vanwege het klimaat niet meer 100% sneeuwzeker.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 24 januari 2008 · 15:28

    Fijn ski gebied voor elk niveau, het fijne is dat het een klein gebied is zodat je elkaar niet gemakkelijk kwijt kunt raken. Sinds een aantal jaar is er een 6 persoons stoeltjes lift, de rest van de liften zijn ankerliften. Nog een plus punt is dat je bij de liften nooit lang hoeft te wachten dit in tegenstelling in Oostenrijk. Je kunt weekkaarten en dagkaarten kopen met aparte tarieven voor volwassenen en kinderen, ook zijn er punten kaarten. De pistes zien er altijd goed uit, men doet er alles aan om ze in topconditie te krijgen en te houden.