BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Obertauern

Reviews Obertauern

92% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.9 op basis van 3772 reviews.

  • Sterke punten: Goede mogelijkheden voor tochten, voldoende off-piste, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk, uitbundige après-ski en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Obertauern?


Beoordelingen van gebruikers

  • GiGi
    GiGi 4 april 2017 · 12:16

    Na wat negatieve ervaringen te hebben gelezen (of beter: tegenvallende ervaringen), viel dit gebied mij echt 100% mee. Dat wil zeggen: het is uitgebreid in mogelijkheden en tegelijkertijd compact. Zowel op als buiten de piste is er genoeg afwisselend aanbod van terrein en pistes, voor gevorderden en voor beginners. Een aantal blauwe verbindingspistes zijn vrij vlak, dus voor snowboarders is het denk ik niet ideaal om de rondjes te doen. Die rondjes zijn trouwens niet erg lang, maar erg leuk en afwisselend genoeg. Een goed netwerk van liften brengt je snel naar alle uithoeken van het gebied. Niet dat het zo uitgestrekt is, maar genoeg mogelijkheden om je een paar dagen op de piste of ik denk ook wel een hele week off-piste te vermaken, als de condities zich ervoor lenen. Het ligt in ieder geval hoog genoeg om sneeuw te pakken (en geen regen) en dat het wel even blijft liggen. En er is ook genoeg niet-steil (< 30 graden) terrein dat vanaf liften goed te bereiken is en uitkomt bij een piste of lift. Dus voor beginnende freeriders genoeg te doen. Het dorp is niet een traditioneel Oostenrijks dorp, maar meer een verzameling hotels en winkels. Genoeg te doen, maar die ouderwetse boeren uitstraling is er niet. En heel goedkoop is het er ook niet om te verblijven. Maar in Untertauern is dat al een stuk beter en in een kwartiertje ben je bij de lift (met de auto), en de weg is niet moeilijk te rijden (geen haarspeldbochten). Zeker een aanrader voor een short-ski in het voor- of naseizoen als verder alleen nog maar gletsjer-gebieden open zijn.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • HendrikSki
    HendrikSki 5 februari 2017 · 15:16

    In februari 2017 bezocht ik Obertauern. Het was voor mij het eerste bezoek aan het gebied. Het gebied onderscheid zich door de ligging in een kom op een aantal punten van andere skigebieden, namelijk: - het gebied is erg compact, circa 4x4 km2. Je kan je hierdoor snel verplaatsen in het gebied; - je kan het gebied als een ronde doorkruisen (Tauernronde); - binnen de kom zijn de hoogteverschillen klein (circa 1700 - 2300), je zit dus relatief vaak maar wel kort in een lift; - mijn idee is dat door de kom ligging er geen inversie optrad, en het dus koud bleef; - het merendeel van de accommodaties zijn hotels; - het aantal piste kilometers is beperkt, en er zijn geen ski-verbindingen naar andere gebieden. Je kan met je Obertauern-pas terecht in Mauterndorf. Dat heb ik een dag gedaan (circa 20 km met de auto, er rijdt ook een skibus). Dit was een leuke afwisseling. Ook omdat je bij Mauterndorf wél veel wisselend uitzicht hebt, en langere afdalingen kan maken. Ik heb me 5 dagen uitstekend vermaakt in Obertauern (waarvan dus 1 dag in Mauterndorf). De moderne en snelle liften bieden samen met de goede pistes veel plezier. Wél heb ik meer dan anders op een dag vaker eenzelfde lift/piste genomen, door de korte afdalingen en beperkte omvang van het gebied. Een aanrader.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast092
    Gast092 29 december 2015 · 00:26

    Voor beginners een prima gebied, voor gevorderden een leuk gebied, maar je raakt er snel op uit gekeken. Wel jammer dat de pistes niet overdag onderhouden worden waardoor al vroeg de pistes van erg slechte kwaliteit zijn. Daarentegen moeten ze het momenteel doen met kunstsneeuw en dat doen ze toch niet verkeerd. Met verse sneeuw is dit een geweldig gebied voor beginners. Voor gevorderden is het gebied na twee dagen al bekend en niet spannend door de korte pistes.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast234
    Gast234 26 december 2015 · 22:10

    Hartstikke leuk gebied om met kinderen heen te gaan. Door ligging pistes en liften kan je een leuk rondje skiën en kom je de kinderen vanzelf wel weer ergens tegen. Dit jaar mager met sneeuw, maar de hele week prima kunnen skien vanwege fantastisch pistepreparaties. Onze kinderen waren bij skischool Koch. Hartstikke leuke skischool met een eigenaar die zichtbaar moeite doet om leerling/leraar te koppelen. Elke dag aanwezig en aanspreekbaar. Als je naar Obertauern gaat kan ik deze skischool zeker aanraden.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • DSvier
    DSvier 17 november 2015 · 13:58

    Voor beginners is het een prima gebied, maar zeker voor gevorderden biedt het m.i. erg weinig. Na twee tot drie dagen heb je het gebied echt wel gezien. Gamsleiten 2 is uiteraard een piste waar je wel wat voor moet kunnen, maar om daar nu voor naar Obertauern te gaan... nee. Verder vond ik het te druk naar mijn zin (al is de drukte voor Oostenrijkse begrippen eerder gemiddeld) en ligt het gebied vrij ongunstig om te rijden vanuit Nederland. Velen zijn lyrisch over Obertauern en dat is wellicht vanwege de apres ski. Als dat belangrijk is voor je, dan is het misschien wel een aardige bestemming. Maar voor het skiën zelf kun je beter dichter bij huis een gebied zoeken. Meestal nog goedkoper ook. Mocht je toch gaan, ga dan ook naar het gebied Aineck (leuker aanbod pistes) en Grosseck Speiereck (klein gebied, maar wel lange pistes en zeer geschikt voor gezinnen). Is op redelijke afstand van Obertauern en biedt de broodnodige afwisseling.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast234
    Gast234 3 maart 2015 · 07:43

    Super gebied! Brede pistes, gebied is niet al te groot maar zeker niet klein. Het is wel wat duurder dan een gemiddeld skigebied, maar daardoor is het niet al te druk. Geen lange wachtrijen bij de liften, geen drukte op de pistes. Hotels zijn erg luxe. Wij zaten in het Gloecknerin en dat was super! Het heeft een gezellig dorpje en zal zeker een goede apres-ski hebben gezien de cafes, maar daar zijn we niet geweest omdat we met kinderen reizen.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • TimT
    TimT 1 maart 2015 · 08:18

    Voor de 2de keer naar Obertauern geweest, wat een geweldig gebied, mooie, goed geprepareerde pistes, sneeuwzeker, alles dichtbij, gewoon super! Zelfs in de voorjaarsvakantie geen rijen bij de liften. Wij zaten in hotel Tauernkönig, een keurig 3 sterren hotel met de Grunwaldkopfbahn naast het hotel, iets verderop nog 2 liften. Op nog geen 100 mtr afstand de skischool, ski en snowboard verhuur dus alles is snel te regelen. Obertauern heeft bij ons een hele goeie indruk achtergelaten, absoluut een aanrader

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast957
    Gast957 20 januari 2015 · 13:31

    Het is een leuk skigebied en hotels liggen altijd vlakbij de piste. Alle pistes sluiten mooi aan elkaar. Sneeuwzekerheid neem ik met een korreltje zout. We waren er vorig jaar begin april en de sneeuw was van slechte kwaliteit, heel waterig.

    Met familie 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast486
    Gast486 29 december 2014 · 11:42

    Het skigebied van Obertauern was van te voren niet onze bestemming. Maar omdat er zo weinig sneeuw lag in de gebieden van Flachau en Schladming moesten we het wel hogerop zoeken. En dat deden wij dus net als veel anderen in het hooggelegen skigebied van Obertauern. Obertauern heeft een skigebied wat heel hoog begint. Rondom de 1700 meter om precies te zijn en de hoogste toppen liggen ongeveer op 2200 meter. Dit zorgt ervoor dat je een gebied krijgt met veel vrij korte afdalingen. Echter zijn deze afdalingen heel mooi en super geprepareerd. Zelfs toen wij kwamen (met slechte sneeuwcondities) waren de pistes gewoon goed te noemen al lag er wel veel kunstsneeuw op. Het gebied heeft prima liften. Misschien niet het allernieuwste van het allernieuwste maar het zijn gewoon goede snelle stoeltjesliften. Veel liften hebben ook speciale kinderzitjes en daardoor is vooral het onderste gedeelte van het skigebied erg kindvriendelijk. Het skigebied kent weinig zwarte pistes maar wel een paar hele mooi rode pistes. Om bijna alle moeilijke pistes heen ligt wel een blauwe piste zodat er voor beginners geen enge ervaringen hoeven te worden doorstaan. Al met al is Obertauern een mooi skigebeid dat misschien niet heel groot is maar zeker groot genoeg is voor een week. Een minpuntje wat ik nog heb ontdekt is dat er niet heel veel restaurantjes zijn op de pistes. Alleen hele grote restaurants onderaan de pistes die ook nog eens heel duur zijn. Maar verder is het skigebied zeker prima te noemen!!!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Ivo4
    Ivo4 20 februari 2014 · 09:44

    zeer mooi en sneeuwzeker skigebied. Pistes sluiten prima op elkaar aan en er kan een rondje rond het dorp gedaan worden zowel links als rechts om. Gezellige terrassen in het gebied en snelle liften. Door de hoge ligging zeer sneeuwzeker. Tikkeltje mondaine gebied, dat merk je wel. Zeker een aanrader om geweest te zijn.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast616
    Gast616 3 februari 2014 · 11:58

    Met 12 vrienden (26-35jr) van 18-25jan in Obertauern geweest. Vooraf wel wat onduidelijkheid over de Apres-ski, maar die bleek prima te zijn! Het is een gebied wat vooral bezocht wordt door Duitsers en de Apres-ski is daar dan ook op gericht. Voor zowel de beginners, gevorderden als de veteranen zijn er meer dan voldoende uitdagingen te vinden en als de zon zich laat zien is het genieten op de diverse terrassen op de berg! Wat sneeuw betreft hoef je je niet snel zorgen te maken. Er ligt gedurende het seizoen meer dan genoeg en ze verstaan de kunst van het prepareren goed. Wat kosten betreft kan ik stellen dat het meevalt en eigenlijk vrij goedkoop was. Het avondskiën/boarden is een leuke aanvulling, maar wel met de nodige gevaren. Omdat de Edelweissalm en Lurzeralm aan die pistes liggen zie je regelmatig (licht tot zwaar) beschonken skiërs en boarders nog een keer naar beneden denderen. Leuk, maar wel degelijk een risico. Ik kan Obertauren (en Aparthotel Bernhof) aan groepen vrienden zeker aanraden! mooie pistes, goed eten, goede apres-ski!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Denis
    Denis 1 februari 2014 · 18:33

    net terug uit Obertauern, voor de 2de maal. En het blijft toch een schitterend gebied. Weer viel helaas wat tegen, enkel woensdag en donderdagvoormiddag zon, de rest van de week veel mist, wind en sneeuw. Maar uiteraard wel heerlijk vers poeder. Blijft voor mij ook de beste apresski die ik al heb gehad in Oostenrijk (ben reeds in Ischgl, Solden, Saalbach-Hinterglemm en Serfaus-Fiss-Ladis geweest). Deze week trouwens wel veel volk, en toch geen massabedoening, ook niet op de pistes.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • TimT
    TimT 29 januari 2014 · 07:59

    Wij verbleven in januari met 4 vrienden 5 dagen in hotel Kesselspitze, helaas hebben we alle dagen sneeuw gehad, met niet een keer een zonnetje, jammer maar dat kun je verwachten als je in januari gaat. De pistes zijn echt geweldig, zeker voor beginners want er is veel blauw. Ondanks dat er wordt geschreven dat er geen vlakke stukken zijn, heb ik toch een aantal keer moeten kluhnen. De apres ski zal in de drukke periodes best gezellig zijn, maar toen wij er waren volledig dood, op de zaterdag na dan. Hotel Kesselspitze is een topper, de ligging fenomenaal want je stapt vanuit het hotel zo de lift in, de Achenrainbahn of de Schaidbergbahn, ideaal! Obertauern gaat bij ons de boeken in als een super gebied en hebben een fantastische vakantie gehad. Tip: vliegen op Salzburg, uurtje in de taxi en je staat smorgens nog op de latten!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Martijnha
    Martijnha 29 december 2013 · 13:23

    + gezellige ski plaats + zeer praktisch, dorp ligt midden op de piste + erg kindvriendelijk, met toch mooie apres ski + sneeuwzeker + redelijke prijzen voor lunch en accomodaties + veel mogelijkheden off-piste + zowel veel schaduw als zon pistes - beperkt hoogteverschil, relatief korte pistes voor gevorderden - beperkt aantal zwarte pistes - gebied is klein indien er beperkt sneeuw is (en dus alleen on-piste) Overall, een aanrader, dorp en faciliteiten zijn zeer goed georganiseerd, bij voldoende sneeuw is dit een top plek.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • JosoetEinighausen
    JosoetEinighausen 13 maart 2013 · 19:11

    Midden januari 2013 een week in Obertauern geweest. Hadden hotel vlak bij de piste, maar eigenlijk liggen alle accomodaties in OB vlak naast een piste/lift. Pluspunten zijn; Alles rondom het dorp gepositioneerd, alles vlakbij dus. Hooggelegen, dus zeer sneeuwzeker. Mooie geprepareerde pistes. Obertauern was mijn eerste wintersport, ook voor beginners prima gebied. Je kunt een rondje maken door enkel blauwe pistes te nemen, ideaal.

    Met partner Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast472
    Gast472 2 februari 2013 · 22:18

    Leuk gezellig en betaalbaar appartement in het plaatsje untertauern. Skibus vertrekt elke dag, voor de deur, gratis naar obertauern. tip; www.opvakantieinoostenrijk.nl

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jos oet Einighausen
    Jos oet Einighausen 27 januari 2013 · 22:27

    Plus: - klein dorp, dus overzichtelijk - alles rondom het dorp gepositioneerd - piste 16 D welke langs het hotel kwam - hotel Kristall aanrader!! - dorp ligt op 1600 a 1700 meter, super sneeuw/condities - super lekker eten overal - heerlijk rustig op de pistes (geweest van 13 t/m 19 januari 2013) Min: - ver rijden, wij hebben na munchen een overnacting gehad - weinig hoogteverschil dus voor de ver gevorderden mogelijk te weinig verchil

    Met partner Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast950
    Gast950 18 november 2012 · 19:22

    Hallo alemaal, wij zijn van plan om aankomende maart met ons kind 3 jaar en nog een stel naar Obertauern te gaan skieen maar nu zijn we op zoek naar een betaalbaar hotel, inclusief halfpension. Ik lees hier mooie recensies maar heeft iemand tips voor een goed familiehotel? Alvast bedankt.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast464
    Gast464 7 november 2012 · 17:30

    Wij, ik en mijn vrouw uit IJmuiden, Ruud en Ellen B, skien al meer dan 25 jaar en zijn al overal geweest zoals: Solden, Obergurgl, Ischgl, Kitzbühel, Kirchberg, Samnaun, Valthorens, Breuil-cervinia, Zermatt en natuurlijk Obertauern en wij gaan 3 a 4 keer per jaar op wintersport en altijd gaan we dan ook minimaal 1 keer per jaar naar Obertauern omdat er altijd zeer goede sneeuw ligt, welke maand je ook gaat, het is een super leuk skigebied en het is overal onwijs gezellig met niet al te veel Hollanders, en je kunt het net zo duur maken als jezelf wilt. Wij verblijven altijd bij pension Gloria met alleen een uitgebreid ontbijt, verder eten we op de piste, is heel betaalbaar. Kortom een perfecte bestemming en we gaan bijna alweer. Groetjes, zien jullie daar op de piste.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Chris
    Chris 16 januari 2012 · 15:55

    vorig jaar maart in Obertauern geweest, elk skigebied was groen maar toen we in Obertauern aankwamen helemaal wit! erg leuk om de tauernrunde te doen wat (vooral als je maar een paar dagen gaat en heel het skigebied wilt zien) wel een minpuntje is dat de afdalingen er niet lang zijn en je dus vaak in een lift zit. off-piste zijn er zat mogelijkheden. al met al een aanrader.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • louke
    louke 28 mei 2011 · 11:34

    Wat een geweldig gebied ! Onze vakantie was in 1 woord fantastisch! Veel mooie afdaling, misschien een beetje aan de korte kant maar toch zeer mooi en ook zeer sneeuwzeker. We gingen eind april en hebben 5 dagen sneeuw gehad. Ook het dorpje is zeer gezellig en de luzeralm is echt een aanrader. Mij zie je zeker nog terug in Obertauern !!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Tom
    Tom 25 april 2011 · 16:19

    Voor het eerst in Obertauern (8 tot 16 april 2011) en meteen een voltreffer! Terwijl andere skicentra er warm en groen bijlagen, werden wij in het hoger gelegen Obertauern verwend met een flink pak nieuwe sneeuw. Verbleven in Hotel Alpenland: een aanrader voor iedereen die lekkere keuken en vriendelijke service op prijs stelt en houdt van het gemak om tot aan z'n hotel te skiën (Zentrallift is vlakbij). Obertauern is dan misschien niet het typische Oostenrijkse dorpje (het dorp is enkele decennia geleden ontstaan op het hoogste punt van een belangrijke pasweg), het is ern geslaagd compromis tussen sneeuwzekerheid, skicomfort en - jawel - de Oostenrijkse Gemütlichkeit.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Yves
    Yves 18 april 2011 · 17:08

    Ik ben vorige week (van 9 tot 16 april) in Obertauern gaan skiën. Dit skidorp heeft nogmaals bewezen dat het een sneeuwzekere bestemming is. Sneeuwarmoede deze winter??? Inderdaad ook beduidend minder in Obertauern, maar toch nog zeer goede condities; zelfs tot aan de deur van het hotel! Het is ook een heel mooi gebied. Alle pistes liggen in een stervorm rond het dorp en ze zijn ook allemaal aansluitend. Zowel beginners als gevorderden kunnen een skitour rond Obertauern maken. Naast elke moeilijkere afdaling is er ook een makkelijker alternatief. Er is ook voldoende "liftcapaciteit". Je moet zelden wachten. Ook enkele leuke zaakjes om te eten en om après-ski te doen. Ik ga zeker nog eens terug!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • tony
    tony 8 maart 2011 · 10:55

    Super week gehad in Obertauern. Het gebied is misschien niet zo groot maar toch kan je heel leuke tochten maken zonder telkens dezelfde pistes te moeten doen. Voordeel: heel leuke aprèsski met vooral Oostenrijkers en Duitser, nog heel typisch (niet te vergelijken met de artificiele aprèsski in de groten gebieden zoals Ischgl, de Lurzer Alm en Edelweiss Alm zijn echt top!), mooie vallei met echt prachtig overzicht over het gebied wanneer je boven op de verschillende hellingen staat, de Tauernrunde is leuk, sneeuwkwaliteit zeker goed, je kan zo je hotel inskien, geen wachttijden aan de liften Nadeel: niet echt groot, geen superlange afdalingen (tenzij je eerst 2 of 3 liften neemt en dan terug naar het dorp skiet), niet echt veel uitdaging voor gevorderden (tenzij je offpiste gaat of de pistes aan de gamsleiten 2 doet), pistekwaliteit op de hellingen aan de zehnerlift niet goed (heel ijzig) Volgend jaar nog eens een ander gebied proberen, maar ik kom er zeker terug binnen een paar jaar.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jan
    Jan 16 januari 2011 · 18:05

    Geen leuk dorp,erg kunstmatig, alleen maar hotels en sportwinkels. De gezelligheid is ver te zoeken. Veel decadent gedoe. De pistes en liften zijn erg kort. Ons zien ze hier niet meer terug.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 9 maart 2010 · 21:21

    Obertauern is een heerlijke plek om een skivakantie door te brengen. Alles is tot in de puntjes goed geregeld. Wij zijn inmiddels al 4 keer in Obertauern geweest en genieten elke keer weer van de optimale sneeuw condities en de oostenrijkse gastvrijheid. Obertauern biedt een zorgloze vakantie, we komen hier zeker weer. Slechts 2 minpuntjes. 1 het dorp heeft geen supermarkt, slechts twee buurtwinkeltjes met heel weining veel te dure producten en 2 off piste is hier niet zoals in Frankijk.

  • Anoniem
    Anoniem 3 december 2009 · 18:04

    wij komen er al heel veel jaar en het verveelt ons nog steeds niet en met wij bedoel ik de mannen van de amsterdamse brandweer ,lekker gezellig goede apre ski en goed eten en drinken in de restaurants in het dorp wij zijn vroeg altijd zo rond de derde week van januarie en we hebben nog elk jaar goede sneeuw gehad gr dennis

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2009 · 10:44

    In ? woord top gebied, geweldige pistecondities, geen wachttijden, allemaal top. Leuk authentiek skidorp. Prijzen, verschillen nogal per horecagelegenheid. Wij hebben voor 5 euro p.p. geluncht aan de piste, skipas tov de faciliteiten acceptabel. Veelal stoeltjes vaak met kap. Nadelen: Het kan er bijzonder koud zijn (-20). Ligt ge?leerd dus overnachten in omliggende (goedkope) dorpen is niet handig. Geen (grote) supermarkt.

  • Anoniem
    Anoniem 19 februari 2009 · 23:09

    We (zoon en ik) gaan al drie jaar naar Obertauern. Rondom het dorp pistes zover je kan kijken. Zon, schaduw, hoog en laag alles is er. Voor de kinderen helemaal top, het sprookjesbos met animatiegeluiden en de perfecte kindvriendelijke sfeer maken de vakantie voor ons beiden super. En...... al twee keer meegemaakt dat half Oostenrijk groen was en Obertauern wit. Voor de feestbeesten onder ons toch het eerlijke advies dat de apres ski wat minder is in vergelijk met Gerlos, Kaprun enz, enz. Het is zeker niet mondain doch de wat rustigere sfeer maakt het allemaal wat anders dan de drukkere dorpen. In de berghutten: geen zelf service. Gewoon bestellen aan de bar en dat maakt het bij kou druk binnen. Als de zon schijnt is er ruimte genoeg. Bij kou is het apart gezellig binnen.

  • Anoniem
    Anoniem 8 december 2008 · 20:15

    Tip wat betreft nederlandse skileraren: mijn dochter gaat komend seizoen van half december tot half april als skilerares werken bij skischool Grillitsch, met in ieder geval nog 3 andere nederlandse jongvolwassen meiden !

  • Anoniem
    Anoniem 25 november 2008 · 19:12

    Ben vandaag naar Obertauern geweest om lekker weer eens de sneeuw te voelen. Obertauern is voor mij alles wat een gast nodig heeft. Het is overzichtelijk met heel veel mogelijkheden voor ieder kunnen wat. Er zijn mooie makkelijke afdalingen en ook stijle pistes (Gamsleiten2) en vele zwarte afdalingen. Ook voor de off-pist crack is het een eldorado met binnen het oord vele mogelijkheden maar als je meer wilt kan je veel info bij een van de 5 skischolen krijgen. Iedere piste heeft een leuke hut, en het avondvertier is meer dan ruimschoots. Kortom ga het zelf eens ondervinden.

  • Anoniem
    Anoniem 19 november 2008 · 18:44

    Een zeer mooi gebied met redelijk wat afwisseling. Het is buiten de gletsjers ? van de meest sneeuwzekere skigebieden van de Alpen(half december-half april). De sneeuwkanonnen die er staan, zijn meestal voor de eerste paar weken van het skiseizoen (november/december!). Andere voordelen: -zeer afwisselend voor 100 km pistes -moderne liften -dorp midden midden in het skigebied -eventueel goedkoper onderkomen in Untertauern of Tweng(in het hoogseizoen met Postbus rechtsstreeks vanuit Mauterndorf en Radtstadt) -apresski is goed, een beetje mondain -beginners met een week ski-ervaring kunnen goed rond ski? -goede skischolen met hier en daar een Nederlandstalige skileraar -accommodaties over het algemeen zijn top! -gevorderde hebben enkele steile zwarte(buckel)pistes -niet te druk in het hoogseizoen, hooguit 2tot5 min wachten Nadelen: -klein hoogteverschil -veel pistes op de Z-helling, dus in maart/april is de sneeuwkwaliteit wat minder dan vb Hochzillertal -als er elders te weinig sneeuw ligt... druk! -bij noordenwind is het in (nov),dec,jan,feb zeer koud: overdag -15°c is geen uitzondering, gevoelstemperatuur kan zakken tot onder de -30°c PS Vanuit Altenmarkt kan je met de postbus niet rechtstreeks naar Obertauern. Als je overstapt in Radtstadt lukt het wel, maar ben je 1u onderweg... . Met een skipas kost dit wel \'niks\'.

  • Anoniem
    Anoniem 19 november 2008 · 10:39

    Ik heb eeb vraag: Wij gaan voor het eerst naar Obertauern, maar worden door een pendelbus maar tot Altenmarkt gebracht. Kunnen we met de skibus verder? Of met de gewone buslijn? Alvast bedankt voor tips.

  • Anoniem
    Anoniem 20 oktober 2008 · 17:30

    Een heel leuk gebied met veel verschillende afdalingen. De liften zijn snel en de wachttijden zijn kort, ideaal dus! Wij hadden bij Skischool Frau Holle een zeer goede ervaring en komen daar zeker terug! Zowel voor de beginners als de gevorderen in onze groep was het genieten!

  • Anoniem
    Anoniem 18 oktober 2008 · 23:32

    hoi wij zijn vorig jaar met de krokusvakantie naar obertauern geweest maar aleen frau holle kon ons een ned talige skileraar beloven,verder was alles zeer goed

  • Anoniem
    Anoniem 18 oktober 2008 · 18:04

    Er zijn weer veel vragen gesteld over Obertauern, vaak wordt er gesuggereerd dat de liften niet zo lang zijn maar niemand skiet hier in een ruk door naar beneden. Mogelijkheden tot langere en ook steile afdalingen zijn er toch genoeg (Gr?ldkopfbahn en daarna de panorama dan naar beneden onder de lift en ook de Gr?ld Osthang) Ach als je een gebied goed genoeg kent zijn er altijd meer mogelijkheden, daarom gaan mensen ook vaker terug naar een bepaald oord. Komend jaar heeft skischool Frau Holle een Nederlandse Chef-skileraar en bijna alle scholen hebben Nederlandse leraren. CSA bv. heeft er zo wie zo al twee Leukwe hotels en pensions genoeg en bijna overal kan je het gebied direct in skien. Anders zoeken via www.obertauern.com Succes Maar ik wens iedereen veel plezier in Obertauern en kom mij maar eens opzoeken bij Skischool CSA op de pashoogte bij de grote Smiley.

  • Anoniem
    Anoniem 30 april 2008 · 14:29

    Obertauern is een mooi gebied, vooral de off-piste mogelijkheden zijn groot. Tip, vraag het de skischolen waar je het beste kunt gaan zonder begeleiding en voor de grotere tochten neem dan begeleiding mee. Een goed liftenstelsel brengt u zittend door het hele dorp, vele zijn voorzien van kappen en ? met stoelverwarming.

  • Anoniem
    Anoniem 26 maart 2008 · 23:27

    Prima oord, goede sfeer en veel mogelijkheden voor zowel beginner als ver gevorderde. Vooral de off-piste mogelijkheden zijn hier prima en zeker niet makkelijk. De liften allemaal luxe je hoeft eigenlijk niet naar een sleeplift die alleen maar oefenliften zijn. Kort om hier kom ik terug.

  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2008 · 19:57

    Beste Anoniem (Er zijn ook Nederlandstalige skileraren in Obertauern), Wij zijn in de carnavalsvakantie (02.02 - 09.02)in Obertauern geweest. Wij zijn al in heel wat plaatsen geweest, zowel in Oostenrijk als in Frankrijk, maar we hebben nog nooit zoveel sneeuw gezien. Ook in deze drukke periode waren er bijna geen wachttijden bij de liften. In Obertauern hebben ze een tekort aan Frans- en Nederlandstalige skileraren. Wij hadden van te voren on-line een Nederlandstalige skileraar geboekt bij Hotel Krallinger. Dit was de enige skischool die vooraf een Nederlandstalige skileraar kon garanderen. Enorm tevreden over lerares. Echter zij was slechts twee weken aanwezig. Terwijl we in Obertauern waren hebben we hele goede verhalen gehoord over Skischool Frau Holle. Volgende keer proberen we daar een Nederlandstalige leraar te boeken. Alvast een goede vakantie.

  • Anoniem
    Anoniem 19 februari 2008 · 23:05

    Wij gaan voor het eerst naar Obertauern met de kinderen, zijn op zoek naar een goede skischool met nederlands sprekend ski leraar/lerares, kunnen we die daar vinden,verblijven in het plaatsje Radstadt.

  • Anoniem
    Anoniem 16 februari 2008 · 21:19

    Wij zijn vorig jaar 2007 met een groep naar Obertauern geweest het was prachtig daar, om de kosten te drukken hebben we overnacht in Tweng dit ligt 6 km van Obertauern af.Het is daar een stuk goedkoper, overnachting, ontbijt en warm eten voor 35 euro en nog lekker ook.De skibus stopte 50 meter van ons verblijf en wij stapten naast de piste uit 5 meter lopen en op de skies. Een gebied om terug te komen voor iedereen is er wel een piste te vinden.

  • Anoniem
    Anoniem 29 januari 2008 · 20:36

    ook wij zijn net terug uit obertauern wij zijn er al een keer of tien geweest en we blijven er terug komen niet te veel nederlanders goede hotels erg gezellige cafe.s top ski gebied en toppie apre ski mogelijk heden edelweis top verbouwt in zijn voordeel en dan de lutzern alm niet te vergeten ik vind het zo top dat ik 1maart weer naar obertauern vertrek heb ook veel ski gebieden gehad maar dit is top

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2008 · 17:04

    Net terug van een week in Obertauern. Wat een top skigebied! Grote diversiteit aan pistes, voor iedereen wat wils. Al veel skigebieden gezien (oa Alpe d\'huez, Gerlos, Neustift), maar hier komen wij zeker terug! Raar dit hier zo weinig Nederlanders komen trouwens...

  • Anoniem
    Anoniem 18 januari 2008 · 17:59

    Beste Anoniemen, Het is leuk om zoveel goede commentaren te lezen over mijn tweede thuis.(woon zelf in Werfenweng 30 min. rijden) Aller eerst de vraag m.b.t. de afstand naar Flachau, Van Obertauern naar beneden naar Radstadt heb je ongeveer 15 a 20 minuten nodig en dan is het nog eens 5 a 10 minuten naar Flachau. Je kan binnendoor over Altenmarkt of over de A10 (sneller) richting Tauerntunnel en dan bij Flachau er af. De tweede vraag m.b.t. de terrasjes die zijn er meer dan genoeg en ook voor de wandelaar te bereiken. Je kunt met je man tussen de middag afspreken bij: Kringsalm, Dikt\'nalm, Lurzeralm, Heustadl, Alte Alm, Scheidberg Stubl of Tref 2000. Tref 2000 kan je naar toe met de Gr?ld lift en de rest is lopend te bereiken. Veel plezier in Obertauern allemaal.

  • Anoniem
    Anoniem 18 januari 2008 · 16:25

    Ik wilde vragen of er iemand is die kan zeggen of je in Obertauern ook lekker op terrasjes kan zitten , ik ski zelf niet maar mijn man wel, ik wandel een beetje en als het mooi weer is lekker ergens zitten met een goed boek, is daar ook wel de mogelijkheid voor?? Wij gaan in Maart naar Obertaurn, zijn daar nog nooit geweest.

  • Anoniem
    Anoniem 13 januari 2008 · 10:39

    sta op het punt om weer naar obertauern te vertreken met nog tien mannen we gaan al voor de 9 ende keer en het blijft top goede sneeuw en top kroegen . en dan ga ik in maart weer een keer naar obertauern ben in veel plaatsen geweest in oosterijk maar de goede sfeer aldaar heb ik maar weinig meegemaakt toppie

  • Anoniem
    Anoniem 8 januari 2008 · 14:33

    Beste johan,Ik geef je een advies.......ga naar skischool frau hollen.Dat is de skischool in obertauern met veel nederlanders als skileraar.Het zit in hotel frauhollen langs de lurtzeralm......ook niet verkeert om te zijn.veel plezier daar...het is er super,Ik kom er niet voor niets al meer dan 30 jaar. gr Rob

  • Anoniem
    Anoniem 7 januari 2008 · 09:34

    ik heb een vraag mijn vrijndin en ik gaan naar obertauern in de zelfde periode is haar ex met haar kinderen in flachau. kan iemand mij vertellen hoe lang het rijden is of hoe veel kilometer dit bij elkaar verdaan is. bvd jeroen

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2008 · 22:52

    Vraagje voor Jaco Sillevis. Jaco ik heb gelezen dat je zoon skileraar is, wij gaan van 2-2-2008 t/m 9-2-2008 voor de eerste keer naar OT en zouden graag een nederlands sprekende leraar voor priv?s voor onze zoon (6 jr.)boeken. Hij heeft vorig jaar 5 dgn. in een skiklas gezeten in Flachau. Tevens heeft hij zowel vorig jaar als dit jaar 4 lessen (dus totaal 8) bij een indoor skibaan gehad. Kun jij aangeven of het mogelijk is om jouw zoon (via de skischool) in genoemde periode te boeken. Laat even een kort berichtje achter, dan kunnen we daarna eventueel ons e-mailadres of gsm.nr. opgeven voor nadere details. Gr. Johan

  • dinie schuld
    dinie schuld 6 januari 2008 · 00:27

    Dit is de derde keer dat wij in OT komen altijd genoeg super sneeuw gehad, mooi compact dorp, zeer goede Wellnes hotels,zoeken wij bewust op.50+ dat is skien en ontspannen,geweest in Gerlos-St. Anton-Val-d,isere en vele andere gebieden. OT is SUPER.

  • teun
    teun 27 december 2007 · 00:02

    veel gebieden geweest in oosterijk en frankrijk maar zo vroeg in dec 2007 een keer voor iets totaal onbekends gekozen. was de eerste week van december,wat kreeg ik 2 meter sneeuw en een leuk klein gebied waar de pistes goed op mekaar aansloten. zijn geen superlange pistes maar zeker geen kleine ook. ik heb er heerlijk geskied 1 groepje nederlanders in 4 dagen gezien ? ik vind het een top gebied met mooie hotels,alleen weinig winkels. maar verder genoeg te doen

  • Rob Hollander
    Rob Hollander 24 december 2007 · 10:29

    Ik ga al 15 jaar, elk jaar naar OT en het is net of ik thuis kom, en altijd in het zelfde hotel, even een belletje en het is geregeld. Het is een prachtig gebied met leuke rondes en voor de gemiddelde skier zoals ik is er genoeg te doen, en alles sluit goed op elkaar aan geen wacht tijden bij de liften (behalve in de weekende) want dan komt iedereen die kant op. Ik ga in 2008 weer nog een maand ik verheug me er al weer op .Gr Rob

  • Melanie
    Melanie 23 december 2007 · 20:14

    Skigebied Obertauern is helemaal te gek! Voor ieder wat wils en mooie accomodaties midden op de piste. Vorig jaar in een ander plaatsje geweest, maar nu weer terug naar Obertauern. Gaan dit jaar zeker de tauernrunde doen. Dat moet je gewoon gedaan hebben! Obertauern!!!! Here we come!!!

  • Essadam
    Essadam 5 december 2007 · 21:21

    Wij komen al zeker 12 jaar in Obertauern. Heerlijk gebied, ook altijd sneeuwzeker, zowel vroeg als laat in het seizoen. Wij gaan 2x per winter ski? In Sankt Anton, Igschl, K?sleiten en andere skigebieden geweest, maar we komen altijd weer terug in Obertauern.

  • marcel constant
    marcel constant 2 december 2007 · 14:22

    ik verbleef eind november voor mijn werk in mauterndorf, maar ben op aanraden van plaatselijke bevolking wezen skieen in obertauern in plaats van grosseck speiereck in mauterndorf. De rit van ca. 20 km naar obertauern was zeker de moeite waard. je kunt daar nl. een ronde om het dorp heen skieen, de zgn, tauernrunde. Dit kan zowel links- als rechtsom gedaan worden.Er wordt alleen gebruik gemaakt van stoeltjesliften en een gondel, en gelukking geen sleepliften. de omstandigheden waren, ondanks het vroegetijdstip in het seizoen, al zeer goed.

  • oostenrijk fan
    oostenrijk fan 29 november 2007 · 12:28

    Pistes in obertauern zijn niet al te moeilijk te doen. Gamsleiten 2 is wel redelijk pittig. Je kunt zo overal door skien daar er bruggen over de tauernpass zijn aangelegd. In de buurt van apres ski lurzer is veel te beleven, verder heb je vele hutten waar het een stuk rustiger is. Wij gaan meestal midden december en ook vorig jaar (2006) was er sneeuw genoeg. zeker de moeite waard.

  • Roel
    Roel 20 november 2007 · 18:10

    Ben hier nu voor het eerst geweest (winter 2006-2007) maar de sneeuw kwaliteit was meer dan top. Na oorden zoals Gerlos, Hinterglemm en Kitzb? is dit een verademing. Geen Hollands gebral in de tenten maar goede sfeer en gezelligheid. De verscheidenheid van de pistes is zeer groot en ondanks dat vele inzenders hierboven klagen over te korte pistes valt dat best wel mee. De meeste mensen staan regelmatig links en rechts uit te hijgen. De liften zijn stuk voor stuk heel luxe en nauwelijks wachttijden. Een absolute aanrader voor iedereen. Obertauern, wij komen terug !!

  • Jos
    Jos 4 november 2007 · 22:31

    Obertauern is een bijzonder prettige wintersportplaats. Heel sneeuwzeker, goed verzorgde pistes, goede ski-scholen en niet te vergeten vele uitstekende hotels. Als je op zoek bent naar kwaliteit dan ben je in Obertauern op de juiste plaats.

  • Jaco Sillevis
    Jaco Sillevis 23 augustus 2007 · 15:43

    Voor Rene die voor het eerst naar Obertauern gaat. Bijna iedere skischool heeft nederlanders in dienst maar mijn zoon werkt al 7 jaar bij CSA, dat is op de pashoogte en qualitatief een hele goede school. Veel plezier in Obertauern.

  • Jaco Sillevis
    Jaco Sillevis 23 augustus 2007 · 15:41

    Wat leuk om te lezen dat men zo positief over Obertauern oordeelt. Obertauern is mijn tweede thuis, wij wonen nu op 30 minuten afstand in Werfenweng (vlakbij Bisschofshofen) en hebben daar een Gasthof (Sonneck). Er zijn niet veel oorden te vergelijken met Obertauern, ja de afdalingen zijn niet super lang maar welke toerist skiet in hoog tempo van boven naar beneden zonder te stoppen omdat de benen verzuren? Laat die grootpraat en geniet van het aanbod aan pistes en liften zonder al te veel wachttijden. Het gaat toch in de meeste gevallen om de kwaliteit en niet om de quantiteit. Hoe langer de piste hoe vlakker hij is anders kom je onder zeeniveau uit. Mijn motto is probeer je zelf te verbeteren en ga iedere keer een stapje verder en geniet vooral van de frisse lucht. Ik wens iedereen veel plezier en veel sneeuw in Obertauern. Groetjes Jaco

  • Fabiola
    Fabiola 17 maart 2007 · 22:13

    Wij zijn hier geweest van 3 maart tot 9 maart 2007. We zaten in Mauterndorf maar dat gebied is niet leuk voor snowboarders. De hele week hebben we ons in Obertauern goed vermaakt, zowel de gevorderde skiers als de beginnende snowboarders. Wat erg is dat je een leuke tocht kan maken om het dorp heen. Degene die deze vakantie voor het eerst gingen snowboarden waren aan het eind van de vakantie in staat om ook een tocht te maken door de mooie pistes. In tegenstelling tot veel andere gebieden in de omgeving was het in Obertauern tot in het dal wit. We gaan hier zeker terug komen alleen het is geen goedkoop gebied.

  • Rob
    Rob 8 maart 2007 · 10:47

    Het was weer super,ik ben er weer met de carnaval geweest met 2 vrienden en het dak ging er weer af.Het blijft een mooi dorp en ik voel me er al bijna 30 jaar thuis.Nu gaan we 10 maart naar Ischgl,kijken of het daar ook zo leuk is.Obertauern tot over een jaar dan kom ik zeker weer.

  • M..
    M.. 28 januari 2007 · 09:56

    We gaan al 7jaar naar Obertauern en het is een fantastisch skigebied. voor jong en oud, ervaren en onervaren. Er ligt altijd sneeuw,en de sfeer is top

  • mike
    mike 28 januari 2007 · 09:53

    Dit was de eerste keer in Obertaurn. Het gebied lijkt de eerste dag wat onoverzichtelijk en warrig. Na een aantal dagen krijg je een beter zicht op het gebied. Doordat we net sneeuwval hadden gehad en daarna een paar zonnige dagen, was het skieen fantastisch. Pistes zijn niet allen kort, zoalas eerder commentaar. Er is Veel verscheidenheid in pistes en voor ervaren skieers is er voldoende uitdagig, ook als je off piste wil. Zeker de moeite waard om nog eens terug te komen.

  • Babs
    Babs 7 januari 2007 · 11:24

    Super mooi skigebied voor beginners en gevorderden. Het gebied is inderdaad nog niet ontdenkt door de Nederlanders maar dat is ook helemaal niet erg. De Apres ski sfeer is hier nog echt met duitse Schlagers! vooral Lurzer alm moet een keer bezocht worden! Verder is Obertauern zeer sneeuwzeker wat een probleem word als er nergens anders sneeuw ligt. Dan kan het nog wel een behoorlijk druk worden! Pistes zijn het overgrote deel niet zo lang, maar altijd goed geprepareerd. Voor kinderen word er genoeg georganiseerd door de skischolen en hotels! Prima kwaliteit maar wel een wat duurder gebied! Maar het is je geld zeker waard!!!

  • Jos
    Jos 20 december 2006 · 22:08

    Zeer leuk skigebied en gelukkig nog niet ontdekt door de Nederlanders... Eindelijk geen Nederlandse schlagers maar nog echte aprés ski-sfeer ! De pistes zijn wel wat aan de korte kant, dat lijkt mij dan wel het grootste minpunt. Zeker één van de sneeuwzekerste gebieden in Oostenrijk !

  • abiski
    abiski 16 december 2006 · 23:32

    Super sneeuwzeker skigebied ben er 1/4dec geweest relatief korte en smalle pistes. de apresski is er super. Helaas is het skigebeid nog niet ontdekt door NL-ers dus veel duitser hier in OT. Leuk om een rondje te skieen ga er zeker nog een keer naartoe Dus Nlers kom een keer Obertauern ontdekken het is de moeite waard! skiervaring + 20 jaar

  • Amazingjoc
    Amazingjoc 15 december 2006 · 18:27

    Een schitterend skigebied met welliswaar relatief korte pistes (hoogteverschil 1700 - 2300) maar goed aaneengesloten. In hoge mate sneeuwzeker en de hele dag door mogelijkheden om in de zon te skien. In het dorp zijn meerdere vertrekplaatsen waardoor er vooral 's morgens kleine wachttijden zijn aan de liften. Ik denk dat er nergens in Oostenrijk zoveel hotels naast een lift of op de piste gelegen zijn. Tenzij je volledig buiten het dorp logeert heb je in Obertauern geen skibus nodig.

  • Jacob
    Jacob 16 november 2006 · 15:03

    obertauern is erg sneeuwzeker en heeft een leuke sfeer doordat het dorp letterlijk midden in het skigebied ligt. grote nadeel is de relatief korte afdalingen a.g.v. de relatief kleine hoogteverschillen

  • steven
    steven 15 november 2006 · 23:15

    Wij zijn twee keer wezen skieen in Obertauern. Het is een zeer gevarieerd gebied. Vooral door de twee tauernrundes kom je veel verschillende pistes tegen. Een echte aanrader!

  • Rob Korenman
    Rob Korenman 18 augustus 2006 · 17:47

    Ik was hier voor de eerste keer in 1978 en kom hier nog om de 2A3 jaar super graag terug.Tip voor hotel is frau-holle of anderen hotels van de familie lurtzer.Tip voor het apre ski lurtzeralm.

  • tumtum
    tumtum 18 augustus 2006 · 17:04

    fantastisch gebied waar ik nu 2 keer geweest ben. veel hutjes langs de afwisselende pistes die helemaal rond lopen om het dorp heen. je bent altijd zo weer terug. aanrader! prijs/kwaliteitsverhouding is perfekt. ook prettig dat er weinig nederlanders zijn en veel duitsers. klinkt gek maar is echt zo.