Verzekering off-piste bij lift Oostenrijk?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Salzburger Sportwelt

In Frankrijk kan je vaak bij de skilift voor 1 dag een off-piste verzekering kopen voor als je bv. een dag met een gids op pad gaat.

Weet iemand of dit in Oostenrijk (salzburg) ook kan?

Bedankt!

Procrastinating

Heb je al met je huidige verzekeraar gebeld? Bij veel reisverzekeringen ben je 100% verzekerd als je offpiste gaat, mits onder begeleiding van een officiële leraar en/of gids.

Volgzaam type (off-piste mits berggids).

Kijk inderdaad eerst eens bij je eigen reisverzekering. Zo weet ik nog te herinneren uit een oud forum (kon deze niet terug vinden) dat je met de anwb-reisverzekering deels verzekerd bent als je off-piste gaat. Meer info daarover in de voorwaarden van je reisverzekering, die vaak ook wel op de site staan

ik werk bij een verzekeraar en er staat het volgende in onze voorwaarden:
uitgesloten zijn de kosten van
ongevallen:
bij alle vormen van skiën of snowboarden, die zonder officiële begeleiding plaatsvinden buiten de officiële geprepareerde piste;

en

door het deelnemen aan of het voorbereiden tot wintersportwedstrijden of wedstrijden met voer- of
vaartuigen;

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

@ Jasper en Constant: klopt dus wat jullie zeggen.
je bent gedekt als je onder officiële begeleiding gaat van een gids en niet gedekt als je op eigen houtje gaat lopen klooien buiten de officiële pistes.

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Bij mijn verzekeraar (Univé/Zekur) kan ik er niets over vinden… maar het zal vast onder een clausule ‘onverantwoord risico’ vallen.

I even pee standing sideways...

@ jack: als het goed is, staat het in de voorwaarden bij niet gedekt is, of uitgesloten is…

Als er niets over staat kunnen ze het idd alsnog gooien op de volgende mooie regel:

De verzekerde moet er alles aan doen om schade te voorkomen en alle voorzorgsmaatregelen in acht nemen… Kun je veel onder gooien…

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Thx! Hoop reacties ineens.

Maar ik heb nu bijna gevonden wat ik zocht! Alleen nog even de goedkoopste optie berekenen.

@ Jack en Jeroen: dat laatste zinnetje klinkt onheilspellend…Misschien wel goed om toch even te bellen met je verzekering als je met een gids op pad wilt ;).

Procrastinating

Ik bel altijd voordat ik op vakantie ga, je weet maar nooit of de polisvoorwaarden net zijn gewijzigd of dat er nieuwe producten zijn met extra dekking…

En even checken of je gids wel een diploma heeft :-)

Volgzaam type (off-piste mits berggids).

@ Andrea, ik ken deze extra off-piste verzekering in Frankrijk niet. En ik vraag me ook af wat deze inhoud, juist omdat in Frankrijk zo goed als alle reddingen off-piste worden uitgevoerd door de bergredding van de Franse overheid (= politie, CRS en Gendarmerie, in de meeste gevallen) en deze is helemaal gratis (zolang je niets heel stoms hebt gedaan, en dan alleen via rechtzaken zou hij eventueel niet gratis zijn).

Click. Click. Peace

Ik was ook even verward? Vooral omdat ze in de flyer ook adverteren voor vergoeding van reddings-kosten – http://www.carreneige.com/telechargements/flyer/carre_neige_…. Misschien dat helikopterkosten of vervoer naar een gespecialiseerd ziekenhuis er niet onder vallen?

Maar zelfs al zouden de reddingskosten echt in alle gevallen compleet gratis zijn, kan je toch alsnog problemen krijgen met je normale reis/zorgverzekering voor vergoeding van eventuele medische kosten als je geen off-piste/bergport uitbreiding hebt. (schuld door eigen roekeloos gedrag ofzo). Dat zou ook onder deze verzekering moeten vallen.

Deze verzekering werd me ook aangeraden toen ik in Frankrijk off-piste ging met een gids(kost maar iets van 3 euro per dag), omdat ik niet zeker wist hoe het mijn eigen dekking zat.

Ik ga verder trouwens niet meer verder uitzoeken of dit ook zou werken in Oostenrijk. Verzekering met bergsport uitbreiding blijkt ongeveer de helft goedkoper te zijn dan ik in 1e instantie dacht (oeps…)…dus dan maakt het ook allemaal niet zoveel meer uit :).

Procrastinating

@ Andrea, de carre Neige is gewoon een hele complete ski verzekering. Dus gewoon goed om te nemen in alle gevallen dat je niet zeker bent of je goed verzekerd bent (dus voor piste en off-piste).

Maar wat je nu doet is het slimste, gewoon een uitbreiding met bergsport en skisport is veel slimmer, ben je altijd gedekt. Ook als je zelf per ongeluk een keer naast de piste komt.
In Oostenrijk en Zwitserland zijn deze reddingen verre van gratis.

Click. Click. Peace

Plaats een reactie