BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Reviews SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

86% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 9.1 op basis van 4222 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, geweldige mogelijkheden voor tochten, geen vlakke stukken, formidabel eten op de piste, uitbundige après-ski, eenvoudig bereikbaar en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Beperkte off-piste en druk.

Wat vind jij van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental?


Beoordelingen van gebruikers

  • Bennie
    Bennie 9 juli 2017 · 20:12

    SkiWelt. Een fenomeen bij de wintersportende Nederlander. Voor mij normaliter dus een reden om weg te blijven. In januari me er samen met een groepje skifanaten toch aan gewaagd. De drukte in januari valt in het gebied reuze mee. De sneeuwkwaliteit daarentegen wat minder. Harde kunstsneeuw. Het is een groot gebied, maar voelt niet groot. Dit komt deels door de geografie. Door de beperkte hoogte heb je relatief korte pistes, en sta je snel weer bij één van de vele liften. Dat is meteen het manco van dit gebied. Toeren door het woud aan liften is een hele opgaaf, en de bewegwijzering houdt niet over. Als je de weg kent prima, maar als je je op de bordjes wilt oriënteren dan zul je regelmatig stilstaan. Dit omdat ze zo groot zijn dat je er vlak voor moet gaan staan om te kunnen lezen wat er staat. Het is ons dan ook meermaals gebeurd dat we de verkeerde afdaling hadden gepakt. Deze zijn wel goed geprepareerd en berekend op de grote drukte die dit gebied kan hebben. Vanaf de snelweg sta je hier immers zo. Kufstein is op slechts 20-25 minuutjes rijden. Horeca is veelvuldig aanwezig, prima geprijsd en over het algemeen van een degelijke kwaliteit. De slechte bewegwijzering, korte afdalingen en relatieve drukte zijn voor mij een reden om hier niet snel weer te komen. Ik kan me echter goed voorstellen dat als je hier minder mee zit je hier een topvakantie kunt hebben.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast185
    Gast185 21 maart 2017 · 10:58

    ik ski al meer als14 jaar,nooit gedacht dat ik in brixen im thale zou komen. Super skigebied waar je veel kanten uitkan..een nadeel is dat het laag ligt.verder een super gebied.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast099
    Gast099 2 maart 2017 · 17:54

    Wilde Kaiser is 'in theorie' een prachtig skigebied. Er is een ongelovelijke variatie aan afdalingen. Het gebied heeft echter een paar grote nadelen: 1. Het ligt vrij laag: De toppen Hartkaiser (1555m), Brandtstadl (1650m), Eiberg (1673m) en Zinsberg (1674m) liggen zo laag, dat sneeuw in de tweede helft van elke afdaling snel 'pap wordt'. Gezien de enorme hoeveelheid skiers, betekent dat dat de pistes er vanaf de lunch zeer slecht bijliggen. Alleen de Hohe Salve (1829m) en Gamfenkogel (1957m) liggen op een goede hoogte: maar zelfs bij deze toppen kom je al snel in het sorbetijs.... 2. Het gebied is vrij eenvoudig en daarom trekt het veel beginnende skiers aan. Niets mis mee, die moeten het ook leren. Maar de combinatie van 1 met 2, diskwalificeert het gebied wat mij betreft. De 'slush' is zelfs voor gevorderde skiers moeilijk, laat staan voor beginners. EN als die beginners dan ook nog zo onverstandig zijn geen lessen te nemen, is het gewoon ronduit gevaarlijk. 3. Het gebied ligt zeer dicht bij Nederland: hierdoor trekt het in de voorjaarsvakantie werkelijk HORDEN Nederlanders. Ik ben zelf ook een Nederlander, wat is daar mis mee? Het feit dat veel Nederlanders de 'pisten regels' niet kennen of negeren, bv.: 3a. overal midden op de pisten stoppen. Of 1 persoon aan de zij kant van de piste en dan vervolgens de gehele 'club' er naast opgesteld, zodat je er soms LETTERLIJK niet langs kan. 3b. gevallen skiers niet helpen: het staat nog bij elke lift vermeld - het is je plicht om een gevallen skier te helpen. Nee, Nederlanders skien er het liefst vlak langs. 3c. Ik weet niet of dit een pisten regel is, maar het valt wel onder mijn moeders definitie van goed fatsoen: Nederlands lijken wel allemaal doof? Ze kunnen alleen hard schreeuwend met elkaar communiceren. Wij rijden daarom de volgende keer weer een paar uur verder: ten eerste op zoek naar een hoger gelegen gebied en ten tweede om tenminste een deel van de horde af te schudden - in Karintie kwamen ook regelmatig Nederlanders tegen, maar gek genoeg een stuk beschaafder....

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast301
    Gast301 12 januari 2017 · 11:35

    Super mooi skigebied. Gezellig en redelijk betaalbaar in vergelijking met de duurdere skigebieden. In het weekend inderdaad wel wat druk maar ook dat valt best wel mee.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • LuckyLuke
    LuckyLuke 16 maart 2016 · 15:41

    Mooi en erg uitgebreid gebied. Wij hebben in een week maar de helft van de kilometers piste kunnen doen (je skipas registreert welke liften je neemt - dit kun je online terugkijken; wij hadden 150 van de 280 km pistes gedaan). Zeker als er verse sneeuw is gevallen is het prachtig skien omdat je tussen de bomen skiet. Plus prachtige vergezichten. Ook als gevorderde skier kun je je hier uitstekend vermaken. Er zijn veel stoeltjesliften waarvan een deel met overkapping en/of zitverwarming. Vooral handig als je hoger op de berg wilt blijven bij de betere sneeuw. Een langere afdaling kun je uitstekend maken door een dalafdaling bij Soll, Brixen, Scheffau, Elmau of Hopfgarten te maken. Daar kun je dan weer handig een gondel nemen om snel hoogtemeters te maken. Voor beginners zou ik Elmau aanraden; meer blauwe pistes. Voor (ver)gevorderden Soll (noordhelling+Hohe Salve). Brixen zou ik niet voor kiezen (zuidhelling dus papsneeuw, ook in februari. Hopfgarten staat bekend om het kinderhotel. De dalafdaling in Hopfgarten is echter helemaal niet leuk (papperig vanwege zonnige helling die ook nog laag eindigt en dat allemaal meer als een soort pad naar beneden; weinig piste. De bewegwijzering vind ik onduidelijk. Op de eerste dag kwamen we vanuit Soll op de Hohe Salve waar een bord stond van linksaf voor een rode en zwarte piste. Die rode piste begint pas echter na de zwarte en ik heb in jaren niet zo'n steile piste als de zwarte 2C gezien. Dan eerst maar rechtsaf, daar verwees ook een bord naar rood+zwart. Toen zagen we wederom eerst alleen maar een zwarte piste. Bleken we tussen de gebouwen door te moeten steken. Enfin, later leer je het gebied kennen en navigeert het eigenlijk best goed. In elk geval hebben we ons uitstekend vermaakt, is het een leuk gebied met veel afwisseling en dat zo dicht bij de grens bij Kufstein. Een aanrader.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast671
    Gast671 26 december 2015 · 12:33

    Ik kom al jarenlang in Brixen. leuk gebied en voldoende groot. Sfeer en prijsniveau zijn uitstekend. Ik lees dat er te weinig lange afdalingen zijn en de liften tegen vallen. Dit is absolute onzin. Ik heb veel gebieden gezien en brixen behoort v.w.b. Liften tot de beste. Enige nadeel is dat het gebied niet hoog ligt. Als je niet afhankelijk bent van vakanties is dit geen probleem. Voordeel is dat je er erg snel naar toe rijdt. Kortom echte aanrader top gebied!!!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast963
    Gast963 22 november 2015 · 16:20

    Niks voor gevorderden maar wel zeer mooi familiegebied. Prijzen waren voor wintersportbegrippen laag

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • joostdubbink
    joostdubbink 17 september 2015 · 13:50

    Tijdens de kerst 2014 ben ik met mijn ouders naar SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental geweest voornamelijk in Scheffau. Het gebied is erg mooi, de pistes waren slecht door weinig sneeuwval. Het nadeel is wel dat de liften tijdens etenstijd heel druk zijn en dat de restaurants soms echt vol zitten. Dan is er gewoon geen mogelijkheid om mijn lekkere currywurst fatsoenlijk op te eten haha. Verder heeft het helemaal geen minpunten!

    Met familie Skiër
  • Gast133
    Gast133 4 februari 2015 · 10:45

    Genieten in Skiwelt... mooie lange pistes, voor ieder wat wils en alles is goed aangesloten. Ben er nu 2x geweest en kom er zeker nog wel een keer. Veel berghutjes waar je lekker kan eten en drinken en apres ski is er ook zeker aanwezig. Gerrys inn in Westendorf is echt een aanrader!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast934
    Gast934 27 januari 2015 · 19:45

    Je kan goed uit de voeten voor all niveaus Groot gebied me fijne afdalingen Maximale hoogte is 1900 m Is geen probleem in januari en februari Later in het seizoen zou ik het hoger opzoeken

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast877
    Gast877 16 januari 2015 · 15:47

    Het is een erg groot skigebied. Niet al te moeilijk. Veel blauwe en rode pistes maar je kan wel alle kanten op. Echte Oostenrijkse Tiroler sfeer met veel tentjes op de piste. Vanaf Nederland prima te rijden. En voor kinderen zijn er vele goede skischolen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • jeffreyvandervliet
    jeffreyvandervliet 7 januari 2015 · 15:02

    Ik ben al 9 keer naar het SkiWelt geweest. 6 keer Ellmau , 2 keer Scheffau en 1 keer Söll. Dit gebied is waanzinnig! Er is hier voor iedereen wel wat. En het skigebied investeert veel op nieuwe liften(dit jaar een nieuwe Aualmbahn). Je kan prachtige routes skiën er zijn veel bergrestaurants en er zijn nauwelijks wachttijden bij liften. Een woord : TOP !

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast651
    Gast651 6 januari 2015 · 11:07

    Dit jaar voor de vijfde keer naar het gebied Wilder Kaiser. Dat wil wel wat zeggen. Wij blijven het een geweldig skigebied vinden. Je kunt elke dag wel een leuke tocht maken en onderweg voldoende bergrestaurantjes voor een lekkere versnapering.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Svennoo
    Svennoo 17 november 2014 · 21:40

    MIjn thuisbasis sinds ik een paar maanden oud was. Ik heb het gebied zien veranderen, dus sommige dingen zien verbeteren. Nu zijn ze nog steeds bezig met dingen te verbeteren, ook al vinden veel mensen dit niet leuk met als voorbeeld de plannen van het zeer bekende 'Treintje van Ellmau'. Dat mensen zeggen dat de afdalingen kort zijn, vind ik maar raar. Hiermee bedoelen ze vast de korte verbindingspistes, die je niet veel vind. Elk dorp heeft één of meerdere dalafdalingen, en zeker lang van stuk! Je kan hele tochten plannen met lange afdalingen, een kleine kwestie van de pistekaart open te slaan, ze liggen voor het grijpen! Voor kinderen is het ook leuk. Er zijn veel skischolen die zoveel mogelijk Nederlands proberen te praten, als er Nederlandse leerlingen zijn, wat veel het geval is in dit gebied. Het gebied is makkelijk te bereiken. Vanaf de grens is het, pak 'm beet, zo'n 20 tot 30 minuten rijden tot het skigebied. Onderweg zie je andere gebieden, wat al de indruk geeft van: 'Zo, daar zijn we weer!'

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast163
    Gast163 5 oktober 2014 · 18:04

    Niet sneeuwzeker, weinig gevorderden waardoor snelheidsverschil erg groot is, niet erg overzichtelijke korte smalle pistes , (doolhof) heb in vele andere gebieden goedkoper gegeten en gedronken , ik begrijp de hoge waardering niet !!

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast389
    Gast389 17 augustus 2014 · 21:18

    Topgebied. Lees ook reviews dat de pistes tekort zijn. Dit bestrijd ik. Kijk goed welke routes je kan maken. Ieder dirp heeft een dalafdaling en dat js best lang. Neem bv ook de afdaling hohe salve naar itter....of de ki west etc etc...maar gebied is zo groot dat de onwetende deze mogelijkheden niet zien. Top gebied. Het is snel aan te rijden. Vanaf de oostenrijkse grens is het nog half uurtje. Zeer kinder vriendelijk.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • David23
    David23 12 juni 2014 · 22:48

    Een heel erg mooi skigebied! Misschien niet hoog en weinig moeilijk, maar de bijna 300 kilometer aan pistes zijn te veel voor een week. Wij zaten deze februari in Scheffau en bij het bergstation van de gondel liggen daar de nodige blauwe pistes, ideaal voor de beginner. Positief: - Veel pistekilometers - Liften voor zeker 90% goed (capaciteit, snelheid), weinig tot geen verbindingsslepers - Ideaal voor beginners - Goed geschikt voor kinderen (minder in de dorpen aan de Hohe Salve) - Verre van duur voor een gebied van dit formaat - Verbinding met Kitzbühel - Nederlands(talige) skileraren Negatief - Onder de 2000 meter, dus niet al te sneeuwzeker - Minder leuk voor gevorderden, heel veel rode pistes maar weinig zwart en nog minder off-piste - Rondom de Hohe Salve zijn de liften wat verouderd, vooral op de blauwe en rode pistes - (Te) veel Nederlanders Al met al raad ik dit gebied zeker aan, met name voor families. Niet aan de andere kant van de Alpen, veel blauw, goede skischolen, genoeg te doen voor de ouders. Voor gevorderden is het minder geschikt en voor off-piste raad ik het af. Maar het is een zeer leuk gebied!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Harry3
    Harry3 11 maart 2014 · 11:15

    Voor de 3e keer daar geweest. Prima gebied, lekker groot en dus veel mogelijkheden. Wel veel verbindingspaden wat voor snowboarders wat minder is. Wij waren er in de carnavalsvakantie en nauwelijks wachttijden bij de liften m.u.v. van de Aualm waar het wel drukker was, maar deze lift wordt komend jaar omgebouwd naar minimaal een dubbele capaciteit. Minpunt is de wat lagere ligging van het gebied. Doordat het dit jaar geen topsneeuwjaar is geweest, en de temperaturen ook veel te hoog, waren de dalafdalingen óf papsneeuw óf niet mogelijk. Prijzen van eten en drinken zijn een verademing tegenover Frankrijk waar ik in januari nog was: scheelt ongeveer de helft! En veel en leuke hutjes.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast196
    Gast196 17 februari 2014 · 14:02

    Het is een super ski gebied met veel leuke ski routes ook. Erg gevarieerd gebied en enorm groot. In een week heb je nog niet eens alles gezien volgens mij. Leuke berghutten met heerlijk eten en normale prijzen. Het leuke aan dit gebied vind ik dat je steeds naar ieder dorpje een dalafdaling kan maken. absoluut een aanrader! Hierdoor kun je lang achter elkaar door skiien/boarden. Pistes zijn goed geprepareerd en geen wachtrijen gehad bij de liften. Doordat het zo groot is, is het soms wel even puzzelen om terug bij af te komen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast565
    Gast565 2 februari 2014 · 20:03

    Leuk gebied om te skiën. Ik ga er in maart voor de 4e keer naar toe. Wel vind ik dat er redelijk vaak papsneeuw is, maar met de leuke apresski vooral in Westendorf is het echt een aanrader.

    Met vrienden Skiër
  • Gast885
    Gast885 29 januari 2014 · 10:05

    Fantastisch skigebied!!! Wij komen hier al een aantal jaren, maar de laatste 2 jaar hebben we gelogeerd in Brixen im Thale, waardoor de ervaring nog beter was! Je zit in het hart van het skigebied en je moet geen zeven liften nemen vooraleer je ergens bent! Je kan langs 2 kanten omhoog en van daaruit kan je alle kanten op. 's Avonds konden we tot bijna 16:00 blijven plakken in onze favoriete chalet (FrankAlm), want we waren op 10 minuten van de gondel! Zowel de familie als de vrienden vonden het in Brixen stukken beter!! Onze accommodatie lag vlak bij de bushalte, bakker en supermarkt en kan ik echt aanbevelen. Mooi modern appartement met alle luxe! (www.cocoonrent.com)

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast144
    Gast144 17 januari 2014 · 16:04

    Gezellige wintersport plaats. Voor ieder wat wils. Ondanks de weinige sneeuw zijn de pistes prima. Voor kleine kinderen is het helemaal top. Ook wij, volwassenen hebben ons erg vermaakt.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast183
    Gast183 31 december 2013 · 00:24

    Voor de apres-ski ervaring moet je niet in het dorp Brixen zelf zijn, maar Kirchberg en Westendorf kunnen je er goed in voorzien. Ga je puur voor het skigenot, it's the place to be. Voldoende variatie in pistes, voor alle niveaus voldoende aanbod, goede liftvoorzieningen en degelijke pistepreparatie.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast232
    Gast232 17 december 2013 · 19:28

    Zeker een gebied voor jong en oud! Ik kom er al sinds mijn geboorte was 6 jaar en ga nu voor de 43 e x naar dit gebied ,en heb het zien veranderen naar een super rmooi en super groot gebied.met aan sluiting met Westendorf ..En dat met een Skipas, slaapgelegenheden zijn er meer als voldoende in iedere prijsklassen. .Zeker aan te raden voor iedereen. Kwam hier met met ouders en nu met mijn eigen kinderen . Heb reeds meerdere families hier heen gehaald en ze delen allemaal de zelfde mening! en van uit Limburg is het nog geen 800 km perfect dus!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast643
    Gast643 10 december 2013 · 08:31

    Wij gaan al voor de 9e keer naar het SkiWelt.(1x Söll , 2x Scheffau en voor de 6e x naar Ellmau). Positief : Het gebied heeft 279km piste en 91 liften ,dit is een voordeel want alle wintersporters verspreiden zich heel snel over het gebied , en zijn haar bijna nooit wachttijden bij de skiliften. Positief : In het Skiwelt kun je vele routes uitstippelen. Dit is erg fijn want je komt altijd op andere pistes terecht en je hoeft nooit op hetzelfde stuk te skieën. Zo is de Salvenrunde een aanrader. Je begint bij het dorpje Hopfgarten vervolgens ga je omhoog en maak je een dalafdaling naar Itter , daar neem je de Salvista gondel en dan kom je in Söll terecht . Wat nou het leuke is van deze route is dat je veel hoogteverschillen maakt en in veel dorpen terecht komt. Negatief : Een nadeel van het SkiWelt is , dat als je het gebied wilt intrekken je ongeveer 4 liften nodig hebt (vanuit Ellmau) om bijvoorbeeld in Brixen I.Thale te komen. Nou maken die liften niet veel uit want het zijn allemaal sneldraaiende liften. Alleen de verbindingspistes zijn erg kort. Kortom EEN TOPGEBIED

    Met familie Skiër
  • Gast366
    Gast366 27 september 2013 · 19:30

    Positief: - leuke mensen - leuke andere activiteiten - voor beginners voldoende uitdaging (veel makkelijke stukken) Negatief (in een extreem drukke week): - zeer slechte capaciteit van liften en pistes (o.a. door onhandige indeling sommige liften) - zeer korte pistes (i.v.m. Frankrijk i.i.g.) - weinig uitdaging voor gevorderdere skiër Neutrale punten - ligt betrekkelijk laag - restaurantjes waar ik ben geweest (diversen) waren niet erg sfeervol/aantrekkelijk Of ik deze bestemming zou aanraden ligt een beetje aan met wie ik spreek. Met iemand die met name veel geeft om lekker te kunnen carven en veel doen, zou ik het niet aanraden. Iemand die net begonnen is en/of jonge kinderen heeft zou ik het gebied aan kunnen raden. R

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Svennoo
    Svennoo 16 juli 2013 · 23:40

    Zeker een gebied voor jong en oud! Ik kom er al sinds mijn geboorte en heb het zien veranderen naar een supe rmooi en super groot gebied. Je kan makkelijk de tijd nemen voor een dagtrip naar een plaats, zo maak je je week wel vol ? Er zijn genoeg appartementen, pensions en hotels waar je kan overnachten en ook genoeg eetgelegenheden waar ze heerlijk voedsel serveren. Dit gebied is ook kindvriendelijk. De skileraren doen echt hun best om Nederlands te praten. Met name in Westendorf, waar veel Nederlanders zitten, wordt er veel Nederlands gesproken bij de skischolen. Maar ook in Brixen, bij Skischule Aktiv, proberen ze Nederlands te spreken, wat ook aardig lukt! Met name in de jongere groepen gebeurd dit.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast670
    Gast670 20 maart 2013 · 10:48

    Begin maart 2013 geweest, net toen het goed warm was. alle dalafdalingen op het eind van de dag zeer zwaar (sommige hadden gewoon afgesloten moeten worden, meer waterskieen dan sneeuw) het gebied is groot, echter de liften zijn al wat gedateerd ( weinig slowboarding liften), je kan er wel een aantal dagen leuk verschillende routes skieen. de eet en drinkgelegenheden langs de pistes zijn goed en gemiddeld geprijst. tip de afdaling 120 naar keywest, rustig en je kan de skiees lekker laten lopen, halverwege links een tentje met op zaterdag ibizaski tussen de middag

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast748
    Gast748 2 februari 2013 · 09:42

    Skiwelt is een mooi, goed ontsloten skigebied. Het gebied is geschikt om te snowboarden, er zijn weinig blauwe verbindingsstukken waar je moet lopen. De Hohe Salve (1830m) biedt de meeste mogelijkheden. Er zijn mooie dalafdalingen (naar ong 700m) naar de verschillende dorpen. Voor een halve liter pilsner betaal je circa €3,50, spaghetti €8,00, Ook voor de zuinige Hollander te betalen dus. De grotere restaurants zijn sfeerloos, maar er zijn wel leuke tentjes te ontdekken op de pistes. Met de All Star Pas (voor een paar euro extra) krijg je naast SkiWelt toegang tot 5 andere skigebieden, met een totaal van 1000km aan pistes. Zeker de moeite waard. Wij verbleven in Scheffau, prachtig gelegen dorp. Voor de apres ski hoef je er schijnbaar niet naar toe, maar daar komen we ook niet voor.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast487
    Gast487 31 januari 2013 · 12:24

    een paar jaar in Ellmau geweest. wat een domper is dit gebied. veel gegleden en weinig geskied van het ene dorp naar het andere. Veel te veel verbindingsroutes en weinig uitdagende pistes. Boring is het juiste woord.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast584
    Gast584 19 januari 2013 · 21:01

    Afgelopen week hier weer op vakantie geweest. Het was voor de vierde keer dat ik hier kwam en het was weer super! Lekker weer gehad en er was genoeg sneeuw. En wanneer het sneeuwt zetten ze zelfs de sneeuwkanonnen nog aan voor nog meer extra sneeuw. Het is alleen niet altijd even prettig als je er door heen moet skiën. Van de zwarte piste van Westendorf (112) heb ik nog een filmpje gemaakt:

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast128
    Gast128 16 januari 2013 · 08:22

    Voor beginners perfect, veel pistes die ook nog boven de 1500m liggen. Oostenrijk is duur en dit gebied is ook zeker niet goedkoop, er zijn wel een aantal leuke koe-stallen waar het super gezellig is. Mooe accomodatie's, restaurants en bar's Het is zeker in de vakantie's vaak bere druk, behoorlijke wachttijden en vanwege de lage ligging en daarmee de kwaliteit van de sneeuw op 700m (dal) erg druk in de dalafdeling en vaak (iets) matige piste's Sneeuwzekerheid is top, veel kunstsneeuw en wij gaan met kerst, carnaval en pasen en ik heb altijd met pasen tot ongeveer 14:00 a 15:00 geskied (soms zelf verse sneeuw) Het gebied biedt voor iedereen wat, je hebt een nederlands gedeelte om westendorf en (andere kant elmau) engels bij Soll duits bij itter, hopfgarten Enorm gezellig en geweldig gebied, geen vignet nodig, snel te berijden. Super!

    Met familie Skiër
  • Gast267
    Gast267 8 januari 2013 · 14:21

    Ik kom nu zo een 7 jaar in dit skigebied en dit blijft een gezellig en mooi gebied. 's Morgens mooie tochten maken en 's middags rustig aan en blijven hangen in de vele leuke berghutten. Zelfs met slecht weer kun je naar het dal skieën door de goede piste preparatie. Voor beginners is dit vaak erg vermoeiend door de papperige sneeuw, dan heb je altijd de keuze om met de gondel naar beneden te gaan. Tevens is in dit gebied ook genoeg ander vertier te vinden zoals Rodelbahnen, Huski-tochten en ski-shows.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast486
    Gast486 27 november 2012 · 13:33

    Wij komen hier al vele jaren met de familie. Het is een zeer mooi skigebied daar hoef je echt niet over te discuseren. Voordelen zijn dat het erg uitgebreid is en dat je de hele dag rond kan skieen zonder steeds hetzelfde stuk af te hoeven leggen. Het gebied is erg kindvriendelijk en is ook erg leuk voor beginners. Als er zwarte pistes zijn zijn er ook altijd blauwe en/of rode pistes om er omheen te skieen. Ook zijn de liftcapiciteiten goed. Hoewel sommige liften af en toe vastlopen. Nadeel is wel dat het erg laag ligt. Het is vaak `s middags warm daardoor en best wel veel papsneeuw vooral de dalafdalingen van Hopfgarten en Brixen im Thale zijn dan bijna niet te doen. Verder ook goede apres ski mogelijk heden in elk dorpje. Al met al is dit skigebied een goede aanrader

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast547
    Gast547 23 oktober 2012 · 15:21

    Wij gaan met kerst weer! Wij vinden het een groot vertrouwd skigebied en je kunt er vele tochten maken! En gezellig dorpje Söll!! Families, vrienden het is voor iedereen we een geschikte piste te vinden!!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 12 maart 2012 · 17:40

    2 de keer dit skigebied gedaan en echt supper heel groot en goede liften en pistes perfect! zeker als er veel sneeuw ligt zoals dit jaar! ook gemakkelijk te bereiken in Ellmau nieuw landhuis MONTANA gehad , nergens iets beter te vinden , echt aanrader!!!! voor 4 of 7 personen erg mooi gelegen en vlakbij skibus

    6 tot 10 jaar ervaring
  • Rick Adolfse
    Rick Adolfse 12 februari 2012 · 20:53

    Ben hier nu voor de eerste keer en moet toegeven het is een mooi skigebied! Er zijn veel liften en het is erg groot, een nadeel hieraan is dat je zeker de eerste dag echt goed moet kijken hoe je waar komt. Verder zijn er veel lunch mogelijkheden en zijn er ook vrijwel geen wachttijden bij de liften.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • fam coenen
    fam coenen 9 februari 2012 · 23:58

    Wij komen al jaren in dit gebied en ieder jaar zijn er verbeteringen. De pistes zijn altijd perfect in orde. Voor beginners is het een stevige uitdaging maar iemand die het wil die lukt het ook, als jeeenmaal een beetje kunt skieen dan is dit gebied het beste van europa om te skieen want er zijn zoveel pistes dat is echt ongelooflijk. En verder zijn er natuurlijk genoeg restaurantjes om lekker te eten, kortom het is een ruig en mooi skigebied met mooie uitdagingen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jorrit
    Jorrit 30 januari 2012 · 15:15

    Ik kom al 25 jaar in dit gebied. Eerst met ouders en familie en de laatste tijd voornamelijk met vrienden. Het is een super skigebied en is afgelopen jaar uitgeroepen tot het 3de beste skigebied van de hele wereld. Ik zou niet te laat gaan in het seizoen, in de regel is het tot midden maart prima sneeuw!!! Have fun!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Wientjes
    Wientjes 20 januari 2012 · 15:09

    Net terug uit Ellmau en daar super kunnen skiën. Het is een zeer groot gebied dat goed op elkaar aansluit. Wij zijn zelf gemiddelde skiërs en onze vrienden beginners. Bij Ellmau hebben ze een beginnersweide die in de schaduw ligt. Perfect om te beginnen, maar wel koud en ijzig. De stap naar de Hartkaiser is voor beginners wel groot. Beter kun je dan bij Scheffau met de gondel omhoog, daar liggen meer blauwe pistes en zijn meer mogelijkheden. Voor de gevorderden is er ook meer dan voldoende aan mogelijkheden en uitdagingen. Tevens is het bijna overal mogelijk om een dalafdaling te maken. Er zijn genoeg leuke dorpjes, zoals Ellmau en Soll waar je kunt eten en stappen. Verder is het rodelen in Soll echt een aanrader.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Nicky
    Nicky 13 januari 2012 · 21:12

    Ik ga al 5 jaar naar westendorf met mijn opa, oma, neef en broertje. We hebben de eerste 2 jaar geskied maar we staan nu sinds 3 jaar op het snowboard. Het is een geweldig skigebied met bijna altijd sneeuw. Als het druk is, kan er een lange rij staan bij de liften en gondels maar deze lossen meestal snel op en als je alleen bent heb je de mogelijkheid om in een aparte rij te gaan staan zodat je sneller aan de beurt bent. Je vult dan de gaten op die in de gondels ontstaan. Ook zijn er genoeg skihutten langs de piste en in het dorp. Er is een goede verbinding tussen de pistes. Wij skieen zelf regelmatig van Westendorf naar Elmau en dergelijken. Ook de service op de piste is goed. Ik heb vorig jaar mijn pols gebroken bij een val in Elmau en ik werd weer helemaal naar de gondel in Brixen im thale gebracht, achter op de sneeuwscooter. Al met al een leuk gebied dat wat druk is in de vakantie's maar wat goed geregeld is.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • @ikbenberry
    @ikbenberry 17 november 2011 · 14:05

    Ik ga dit jaar voor de 18e keer naar dit gebied en ik mag dus van mezelf wel zeggen dat ik een kenner van dit gebied ben. Inmiddels ken ik ieder stukje piste natuurlijk wel, maar ik blijf er graag komen. Sneeuw is vrijwel altijd goed, je weet tenslotte dat je niet naar een gletsjer gebied gaat. Gezellige eettentjes aan de pistes, probeer wel de hele grote eetgelegenheden te mijden, de vaak kleinere restaurantjes zijn gezelliger en beter. Tot in Brixen!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Harry (Winterberg)
    Harry (Winterberg) 11 oktober 2011 · 16:01

    Neem de gezamelijke skipas met Kitzbühel dat via Westendorf aansluit op het skigebied SkiWelt. Je hebt dan zo'n 450 km pistes en de uitdagende zwarte vrinden van Kitzbühel er bij. Westendorf, Brixen en Kirchberg zijn nu de centrale plaatsen in dit immense skigebied dat alleen nog door een busritje van 3 minuten tussen de Ki-West en Pengelstein1 gondelliften wordt onderbroken. Gigantisch, afwisselend en met name in het Kitzbühler deel ook uitdagend en met off-piste mogelijkheden. Mijn favoriet!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Alexandre Vermeersch
    Alexandre Vermeersch 15 maart 2011 · 14:11

    Top gebied. Wat ik ook zeer goed vind is ondanks de hoogt van het gebied en weinige sneeuwval. toch alle pistes open waren. En ja heel groot he. en ik ben er van verschoten hoe lange pistes je kan doen. Ook een pluspunt is nooit hebben wij lang moeten aanschuiven misschien 2x maar meer niet. Wij verbleven in het dorp ellmau en dat is ook zeer goed voor kinderen. we gaan waarschijnlijk volgend jaar terug. wij logeerden in sporthotel ellmau zeer mooi hotel echt mooi.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Kees Couwenberg
    Kees Couwenberg 14 maart 2011 · 12:02

    Een schitterend skiegebied waar de laatste jaren enorm veel is verbeterd en uitgebreid. Het kan er wel erg druk zijn op gezette tiujden maar dan nog is er volop ruimte om te skieen. Wij komen al diverse jaren op de camping in Itter, een aanrader.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Marieke
    Marieke 2 maart 2011 · 21:25

    Wij zijn voor de tweede keer in de voorjaarsvakantie naar Skiwelt geweest. Het had lang niet gesneeuwd, maar de pistes lagen er nog prima bij. Van 's ochtends vroeg tot in de middag. We hebben weinig hoeven wachten voor de liften, een van de voordelen van het grote skigebied: de mensen verspreiden zich wel (groot voordeel tov bijv. Solden). Wij vinden het vooral leuk om naar de dorpjes te skien. Je hebt veel keuze in welke piste je neemt. Elke dag kun je ergens anders heen. Het eten en drinken op de piste is lekker en betaalbaar. Kortom, wij vinden het een super skigebied!!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2011 · 16:35

    Wij gaan dit jaar voor de 6e keer naar het Skiwelt.We overnachten in Ellmau wat wij een heel gezellig dorpje vinden.De hartkaiserbahn is een goeie lift alleen als er weining sneeuw in St johann in tirol(gebied ernaast)komen al die mensen naar Ellmau dat is het enigste nadeel van dit gebied.Het gebied is niet super sneuuwzeker maar toet nu toe altijd boven de 60cm gehad.De dal afdalingen zijn allemaal erg leuk om te doen alleen de afdaling naar Westendorf is altijd erg druk en daarom minder leuk.Het liftencapiciteit vinden wij ook erg goed,er komt elk jaar wel iets nieuws. Wij gaan hier nog vele jaren naar toe en ik raad het aan om er naar toe te gaan TOPGEBIED

    Met familie Skiër
  • Huub
    Huub 1 februari 2011 · 12:39

    Afgelopen weekend in Ellmau geweest. Had eerst zo mijn bedenkingen, maar het in ons reuze mee gevallen. Eerder waren we in Ischgl, Val Gardena, St Anton am Arlberg, Serfaus. We hadden wel eerst op internet naar de sneeuwhoogte en weer gekeken en toen maar besloten om er drie dagen te gaan skiën.We hadden nog getwijfeld tussen Wilder Kaiser en St Anton. Nou, dat hadden meer mensen gedacht. Het was best wel druk, vooral met mensen uit Zuid-Duitsland die hier binnen een uur zijn. Ondanks de drukte aan de liften nooit echt lang moeten wachten. Wat ik het leukste aan dit skiegebied vind is dat je echt mooie tochten kan maken. De piste's zijn dan wel niet zo uitdagend, maar je krijgt er echt wel een week om. Ik vraag me alleen af hoe het er is als er weinig sneeuw is. Vond de dalafdaling naar Westendorf vanaf het bergstation via de zwarte 112 wel de mooiste van dit gebied. Kortom een aanrader om eens geweest te zijn.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoiem
    Anoiem 20 januari 2011 · 17:16

    Geweldig skigebied. We gaan al jaren naar het dorpje Scheffau, altijd sneeuw gehad. Geweldige pistes, mooie dalafdaling, heerlijke restaurantjes, ook voor de wat gevorderde skiër prima. Die moeten alleen even verder skiën voor de wat moeilijkere pistes.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Christophe
    Christophe 3 januari 2011 · 20:57

    Het enige minpunt dat ik kan vertellen is de opeenvolging van liften. Wij verbleven wel in Going en dat is een uithoek van dit skigebied. Maar als je dit een ganse week doet heb je het wel gehad. Natuurlijk kan je je wel met bus of auto naar de stations verplaatsen als er tegenop ziet om telkens over te skiën. Je moet wel al wat kunnen skiën om het volledige gebied door te gaan want anders zou je wel eens voor gesloten liften kunnen staan bij de terugkeer. Ben er in totaal een 4-tal jaar geweest en ken het ondertussen wel allemaal. Moest het niet zijn dat het pension waar we telkens verbleven er mee gestopt is zou ik nog wel eens terug gaan. Den après-ski is in Ellmau ook prachtig. Beestigen nederlandse bar en hier is 1x per week een skishow van de skimonitoren daar , dit is ook een aanrader. In Söll zijn de 1/2kippen met friet ook niet te weerstaan. Niet twijfelen en gewoon gaan naar deze streek je zal er geen spijt van hebben. Elk soort skiër-boarder vindt hier zijn gading.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 14 december 2010 · 22:54

    SkiWelt is een groot skigebied. Hier is dan ook veel keuze uit veel verschillende niveaus van pistes. Zelf kom ik al vele jaren in Scheffau en heb er zelfs een winter door mogen brengen. De dal afdaling in Scheffau is zeker een aanrader. Ook zijn er vele leuke tochten te maken. Het is zelfs mogelijk om naar een ander gebied te skiën met een iets duurdere ski-pas die in meerdere gebieden te gebruiken is. Scheffau is een dorp voor families. De apres ski is meer in Ellmau te vinden, maar in Scheffau zijn genoeg leuke restaurantjes en dergelijke om heerlijk te kunnen eten. Ook onder aan de piste is een tent waar elke dag gefeest kan worden en een groot restaurant waar ook de nodige muziek aanwezig is voor een leuke apres ski.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gert
    Gert 15 november 2010 · 17:06

    Wij gaan deze winter voor de 4de keer terug naar Ellmau een heel goed hotel vlak aan de piste. Het enige nadeel is idd dat het niet zo hoog is maar we hebben nog geen enkele keer gehad dat er een piste gesloten was wegens te weinig sneeuw. Het personeel van de liften is zeer vriendelijk. Ook naar onze dochter (8) toe die meestal alleen op de sleeplift moet zitten is er altijd hulp. De gezellige hutten en dan vooral de http://www.ruebezahlalm.at/ is geweldig en super gezellig. Wij gaan hier nog jaren plezier hebben, we zijn goede skiërs (dochter traint drie tot 4 keer per week 9 maanden lang. Je kan hier dagtochten maken zonder dat je snel terug aan het beginpunt bent.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jur
    Jur 9 november 2010 · 09:07

    Erg goed gebied en niet voor niets het beste wintersport gebied van 2009. Dat iedereen zeurt over de sneeuw zekerheid snap ik ook niet. of er nu 40 of 100 cm sneeuw ligt maakt niet uit, het gaat er om hoe ze het prepareren, dat is altijd prima! lekker veel pistes en een toch naar westendorf vanuit Ellmau is gewoon een hele dag skiën. ken je route hier! De mensen met commentaar op zwart, rood of blauw is onzin, als je gewoon kunt skiën kijk je daar niet eens meer naar.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 21 juli 2010 · 09:12

    dit jaar zijn we voor het eerst naar chefau geweest. toen wij er waren was het ontzettend druk, en er lag ook niet zo veel sneeuw, maar de apres-skie is geweldig. maar kom je voor het skien dan kunt u beter naar een ander gebied gaan.

  • Anoniem
    Anoniem 25 mei 2010 · 17:52

    tja voor beginners leuk maar als je al een tijdje skiet en lastigere pistes wilt is het een slechte keuze, en het is ook niet sneeuwzeker maar wel een goede apres ski

  • Anoniem
    Anoniem 28 februari 2010 · 13:50

    Super gebied! Voor het 2e jaar op wintersport, maar dit gebied is heerlijk. Veel mogelijkheden met weinig wachttijden. Er hangt een heerlijk rustige sfeer en je wordt soms zelfs bediend! Er is voldoende afwisseling qua pistes en de pistekwaliteit in de ochtend is zeer goed! De gezellige sfeer in het gebied heeft er voor gezorgd dat we zeker weer eens terugkomen. Enige nadeel blijft wel de lage ligging. 13 graden in het dal is niet heel vreemd, maar in 1 week 190 kilometer geskied en veel gezien van het gebied dus zeer tevreden!

  • Anoniem
    Anoniem 20 februari 2010 · 14:27

    Dit gebied is voor beginners en families ideaal. Overigens ook voor de gevorderden die gewoon een leuk weekje willen skien is het ook prima. Echt uitdagend is misschien alleen de kant van Westendorf. Wij zijn net een week terug en hebben voldoende sneeuw gehad. Zelfst in het dal lag ruim een halve meter! De wachttijden voor de liften waren maximaal 5 minuten en op dagen met sneeuw zelfst geen wachttijden! Een groot pluspunt vind ik met name de diverstiteit aan pistes en de vele mogelijkheden. Het grote nadeel is gelijk dat je soms moet zoeken naar de juiste pistes en dat de plattegrond zeker niet overeenkomt met de werkelijkheid. Ook wat betreft rode en blauwe pistes word volgens mij lukraak maar een lijntje gezet! Het klopte eigenlijk gewoon niet. Zelfs de skibus rijd niet overal meer, maar staat wel op de kaart genoemd. Met een beetje fantasie stippelde we echter elke dag weer een nieuwe route uit... erg leuk!

  • Anoniem
    Anoniem 31 januari 2010 · 18:06

    wij komen al 'tig'jaren in ellmau en hebben in maart ook het gras meegemaakt, maar ondanks dat we een paar keer uitstapjes naar zwitserland en elders in oostenrijk hebben gemaakt, blijft dit ons favoriete skitgebied. Je kunt complete dagtochten maken zonder dat je 2x dezelfde afdaling cq lift hebt en de hutten zijn gezellig. Kortom voor een gevarieerde en heerlijke wintersport blijven wij naar dit gebied gaan.

  • Anoniem
    Anoniem 31 januari 2010 · 16:53

    hier vorig jaar voor de eertse keer geweest. Zeer goed vermaakt in dit uitgestrekte gebied. Met de All star pas kan je ook naar de Kitzbulher alpen. Ik snap niet dat sommigen hier zeggen dat het een beperkt gebied is. Misschien ligt dat aan het nivo wat ze hebben en ze hierdoor nog niet verder dan de oefenweide zijn geweest. Wij hebben een top week gehad vorig jaar en vele poeder dagen! Gaan eind februari weer naar skiwelt.

  • Anoniem
    Anoniem 31 januari 2010 · 15:56

    Wij komen er al 5 jaar en de prijskwaliteit is de beste die je in Oostenrijk kunt krijgen in elk gebied is er wel wat maar ik vermaak me prima in Ellmau en we gaan elk jaar met een grote groep circa 12 mensen en die vermaken zich allemaal prima in de leeftijd van 15 tot en met 63 jaar skieers en snowboarders apresski is goed in de Ellmauer Alm en Fabels onder bij het treintje we hebben altijd nog goede sneeuw gehad dus wij hebben niks te klagen over het gebied ik skie al 25 jaar en ben overal geweest maar dit gebied bevalt mij mij prima dus ik snap niet waar iedereen over zit te klagen of ze hebben geen verstand van wintersport of willen gewoon zeuren

  • Anoniem
    Anoniem 20 januari 2010 · 16:43

    voor sommige die hier zeggen dat het korte routes zijn en blauw is rood en zwart zwart dit gebied is gewoon voor elk wat wils en korte afdalingen dacht het niet.. van choralpe naar brixen in thale is toch een aardig stukje afdalen dacht ik zo of van de hohe salve naar itter ook een leuk stukje met inderdaad wat bospaden maar dat maakt het juist leuk beetje afwisselen altijd maar die grote witte vlakte's waar je bij slecht zicht geen moer ziet en kwa plaats kan je het beste in ellmau vakantie vieren daar is het toch wat rustiger dan scheffau en s? ik heb nog een goede tip ski ook eens in going lekker rustig

  • Anoniem
    Anoniem 18 januari 2010 · 18:51

    skiwelt is absoluut niet geschikt voor de vergevorderde skier die wat uitdaging zoekt. erg veel lichtblauw glijpistes en bospaden... skiwelt is weliswaar een fors skigebied maar kan niet concurreren met de bijvoorbeeld St.Anton, Ischgl of de Franse skigebieden

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2010 · 18:13

    Het is een mooi uitgestrekt gebied en de liftverbinding is prima met snelle liften. Ook zijn er goede restaurants te vinden. De infrastructuur is top. Beginners kunnen op sommige blauwe pistes bedrogen uitkomen. Sommigen zijn echt blauw, maar sommige zijn meer rood dan blauw, ook gezien de veel smalle paden zonder omheining. De zwarte piste op de hohe salve is echt ZWART. De andere zijde is rood maar het begin is vrij zwart. Meteen goed "bijsturen" omdat je eenmaal daar beneden een vrij smalle strook/pad rood uitkomt en meteen naar links moet. Veel vlakke pistes zie je er niet. Veelal toch heuveltjes. Ook is niet altijd de piste mooi geprepareerd. Vermijd de dalafdeling in Scheffau tegen 15.00.(en vooral in het weekend) Het krioelt er dan van de mensen en dat kan gevaarlijke situaties opleveren vooral door de vrij steile stukken waar de minder geoefende skiers spontaan afremmen (begrijpelijk) of vallen. De meeste paden hellen over naar rechts en zijn vaak niet vlak. Dit geld voor de meeste pistes overigens. Al met al.. voor een gevorderde en vergevorde een prima gebied. Voor een beginner zal het gebied vrij lastig zijn. Blauw bij Ellmau is echt blauw.

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2010 · 13:41

    Absoluut niet sneeuwzeker. Dorp ligt laag en sneeuw was slecht. In heel tirol lag niet veel sneeuw en dan ben je in ellmau zeker op de verkeerde plek. Apres ski viel tegen. Positief is dat je in fabels kun je gewoon nederlands praten, alleen jammer dat het een ongezellige 'nederlandse' nepskihut is. De reisafstand is goed en met genoeg sneeuw is het voor kleine kinderen wel leuk.

  • Anoniem
    Anoniem 14 januari 2010 · 12:42

    Gebied is laag gelegen waardoor sneeuwzekerheid laag is. Wel een erg mooi gebied om dagtochten te maken. Het is mogelijk om in een dag alle omliggende dorpjes aan te doen.

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2010 · 20:57

    Net terug uit Skiwelt. Zaten in Ellmau. Sneeuwkwaliteit erg slecht. Ze kunnen wel veel sneeuw spuiten, maar de pistes waren erg ijzig en dus niet lekker te skien. Is echt een groot nadeel de hoogte daar komt dat door. Veel pistes bevinden zich tussen de 1200 en 16oo meter. Bij prima sneeuw is het trouwens ook een prima gebied met veel verschillende afdalingen en mooi gebied om tochten te maken. Helaas voor mij niet voor herhaling vatbaar. Ik ga voortaan voor sneeuwzeker.

  • Anoniem
    Anoniem 26 november 2009 · 17:00

    Het skiwelt is een mooi en goed aan eengesloten gebied wat voor iedereen iets te bieden heeft. wil je actie neem je een van de mooie zwarte pistes, en voor de beginners of kinderen neem je les in een van de goed nederlands sprekende skischoolen ( TOP GEBIED ) !!!!!!

  • Anoniem
    Anoniem 28 mei 2009 · 06:47

    afgelopen jaar naar scheffau geweest(carnavalsvakantie). we vonden dat skiverhuur, liften goed geregeld waren. soms leken de rijen voor de lift lang maar qua minuten viel het reuze mee. leuke brede pistes. niet echt hele moeilijke maar wel om samen met de kids(5 en 6 die al 3 jaar skieen) mooie tochten te maken. alleen het pisteplan snapten we na 7 dagen nog niet. nog nooit zo\'n wazige bewijzering gezien. gebied groot en dermate goed dat we al voor volgend jaar hebben geboekt.

  • Anoniem
    Anoniem 3 april 2009 · 10:05

    Prachtig gebied. Een klein nadeel is dat het niet echt hoog is waardoor je bij hogere temperaturen papsneeuw krijgt onder de 1000 meter. Verder is het echt prachtig met genoeg keuze en prima liften. Zeker een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2009 · 09:56

    Afgelopen week weer eens geweest. Het blijft een topgebied, vooral als je een recreatieve skier bent. Offpiste was het deze week op zich prima, door de gigantische sneeuwval. Over het algemeen is dat echter een minpunt bij het gebied. Omdat het gebied zo populair is, is het in vakantieperiodes wel vaak erg druk bij (verbindings-) liften. Goed om rekening mee te houden. Verder niets dan lof. Het is een van de weinige gebieden in Europa (behalve misschien Port du Soleil en Trois Vallees) waar je zoveel verschillende dorpen kunt bezoeken per ski. Verder spreekt het mij erg aan dat je in de bossen kunt skien, wat wel weer als nadeel met zich meebrengt dat de sneeuwzekerheid absoluut slechter is dan in Frankrijk of Zwitserland. Verder is het gebied uitstekend bereikbaar met de auto, je hoeft geen hoge passen over, en vanaf de snelweg ben je in circa 15 minuten bij Itter of Hopfgarten.

  • Anoniem
    Anoniem 28 februari 2009 · 16:27

    het is een super skigebied, er is altijd genoeg sneeuw en voor beginners genoeg blauwe pisten en voor gevorderden bij s?en rond de hohe salve genoeg rood en zwart kortom ,een super skigebied

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2009 · 20:53

    geachte duitser. de laaste 7 x dat het februari is geweest lag er altijd sneeuw. misschien hebben ze in duitsland op een andere tijd februari. de indeling is perfect. want als ik de weg kan vinden kan de rest van de ziende mens dat ook. er is meer dan een oefenweide, dus ook langere pistes van een aantal kilometers zelfs. wat heb je buiten de piste te zoeken? helemaal niks. ongelukken veroorzaken dat is wat er gebeurt buiten de piste. en hiep hoi we zijn het eens je kunt in Westendorf perfect apres skien en hiep hoi volgend jaar 1 persoon minder in onze favoriete tent. veel wintersport plezier in munchen.

  • Anoniem
    Anoniem 17 februari 2009 · 12:43

    lange glijpaden, weinig echt mooie pistes, niet uitdagend, laag gelegen en daardoor niet sneeuwzeker. Veel weekendskiers Geen skigebied voor gevorderde skiers

  • Anoniem
    Anoniem 17 februari 2009 · 11:10

    hee anoniempje uit munchen zit niet te zeiken anders blijf je maar lekker in je heimat!!! ga lekker op je super korte afdalingen in je duitsland skieen want daar zijn de afdalingen toch lang zeg zeker 500 meter......

  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2009 · 12:59

    Prachtig skigebied, we komen er al sinds 1979, nu uitgebreid met 2 gondelliften. Wij gaan altijd in maart en hebben niks te mekkeren, het gebied is zo groot je kunt altijd wel ergens goed skien. Westendorf is voor ons ons tweede thuis. Wat betreft het stoere off-piste skien: Als je ooit gezien hebt hoe dat kan aflopen dan doe je dat ?t nooit of nooit meer, het resultaat van dat off-piste uitje: 1 jongeman levenslang rolstoelgebonden, tweede jongeman dood, derde jongeman overleefde en dan komt nog eens de rekening/boete die betaald moet worden en het levenslange schuldgevoel van diegene die overleven(?)!

  • Anoniem
    Anoniem 9 februari 2009 · 16:41

    Voor de eerste keer in het gebied (Ellmau) geweest. In ? woord fantastisch! Leuk gebied om te skien, erg gezellig, goed bereikbaar en een leuke plaats. Sneeuw was er voldoende daarbij in onze week volop zon dus heerlijk skien. De prijzen vonden wij ook erg acceptabel. Naar onze mening was alles wel goed bewegwijzerd en aangegeven in tegenstelling tot de vorige beschreven heeft. Wij gaan zeker voor herhaling!

  • Anoniem
    Anoniem 9 februari 2009 · 07:30

    Ben hier nu twee keer geweest en ben twee keer teleur gesteld. Gelukkig kom ik uit Munchen, zodat de reis tijd van 12 uur me bespaart blijft. De redenen waarom ik dit als een slecht gebied bestempel: 1 In Februari amper sneeuw, ze spuiten ook amper bij ! 2 Bijzonder slechte indeling, de kaart lijkt wel een doolhof en de bewegwijzering is vaak te laat, zodat je terug moet klauteren als je denkt de juiste piste gevonden te hebben. 3 De afdalingen zijn allemaal heel erg kort, je zit meer in de lift dan dat je lekker kan knallen. 4 Off piste kennen ze hier niet en er ligt ook nooit voldoende sneeuw om het off piste gevoel te krijgen. 5 Enige leuke apres ski tentje is beneden bij de liften en die is veel te klein voor de massa aan mensen. Enige positieve punt is het Funpark, gezellig, uitdagend, en je kan lekker in de zon zitten als je moe bent.

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2009 · 02:13

    vorig jaar was het nog leuk, nu niet meer. We zijn naar Ellmau geweest, maar volgend jaar gaan we naar Kirchberg of Kitzbuhel. Skieen in ellmau is gewoon slecht, met de lift naar Kirchberg geweest, daar is het wel goed. Apres skieen in Ellmau was niets dit jaar. Fabels ging vorig jaar nog wel, maar is nu gewoon niets meer aan. Memory was wel weer leuk en de sneeuw was super.

  • Anoniem
    Anoniem 24 januari 2009 · 10:53

    Het skigebied is erg leuk, maar alle ski gebieden zijn leuk. ga zelf min 3 keer p/jaar. En heb een zoon(15 jaar oud) die wedstrijden door heel europa ski.Dus kom ik op veel plaatsen , waar ik dus ook ski.Je kan dus overal lekker skien , de moeilijkheids graad bepaal je zelf.dat kan ook op een blauwe piste.En als er in een regio even slechte sneeuw is ben met 20 min (in Oostenrijk) zo ergens waar je wel weer kan lekker kan skien.Dat is in Frankrijk even wat lastiger.maar Oostenrijk blijft toch lekker gezellig.En het plezier moet je toch zelf meenemen.Voor ieder een fijne Wintersport.

  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2009 · 14:58

    Wie kan mij een ervaring geven wat je kan verwachten als je half maart gaat mbt sneeuw en condities van de pistes. Op de site van Skiwelt staat dat zij tot eind maart de pistes beschikbaar hadden om te skieen. Door omstandigheden moeten wij nl uitwijken naar die periode.

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2009 · 19:46

    Wij zijn een gezin met 6 personen in de leeftijd van 9 tot 49 jaar. Ook wat betreft ervaring en niveau zijn er grote verschillen. Voor ons allemaal was er genoeg te doen. De minder gevorderden konden in westendorf zelf prima uit de voeten. Het is een prachtig, bomenrijk en overzichtelijk gebied met gezellige (soms drukke) restaurantjes. Geen \"vreetschuren\". De gevorderden kunnen via de nieuwe aansluiting naar brixen nog ruim 200 km extra piste ski? Geen verveleling dus!! Wat ook prettig was is dat de snowboarders je niet om de oren vliegen, dat was vorig jaar in S?n wel anders!! De enige keer dat je moet wachten bij de liften is \'s morgens bij de gondel als je om 10 uur komt. Dan gaan alle klasjes namelijk ook omhoog.

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2008 · 16:44

    Wij zijn de kerstweek voor het eerst wezen skien , het is een prachtig skigebied met veel mogelijkheden sneeuwconditie waren uitstekend. Apre ski was ook gezellig

  • Anoniem
    Anoniem 12 december 2008 · 20:48

    Een grandioos ski-gebied als je houdt van afwisseling en diversiteit. Vergeleken bij veel andere landen, wint het Skiwelt Skigebiet met vlag en wimpel. Mocht je het willen proberen en geen plaats meer krijgen, er ligt nu heel veel sneeuw! mail even naar corcaro@wxs.nl en mogelijk kan ik je nog helpen. Ik ken veel mensen daar, want ik ben sinds 42 jaar een vaste wintersporter daar.

  • Anoniem
    Anoniem 30 november 2008 · 19:46

    januari weer naar ellmau, leuke plaats vooral de dorpskern ligt echt tegen de pistes aan, en waar wij zitten kan je of naar going of naar de hartkaiserbaan, om bij de accomodatie te komen mag je bij de kerk helemaal omhoog rijden, dus wakker worden met broodjes gebracht door de bakker en dan ski\'s aan en gaan topgebied, ik kwam er al in 1979, ik vier in januari mijn 30 jarig jubileum,niet altijd hier in dit gebied geweest maar wel begonnen en weer terug gekomen... dus 30 jaar op de ski

  • Anoniem
    Anoniem 26 november 2008 · 15:51

    Komen sinds dertien jaar in Ellmau. Altijd prima qua sfeer en pistes.Aardige mensen, voldoende pistes, zeker als je tochten skiet. Je kunt van \'s morgens vroeg tot sluitingstijd het hele skiwelt gebied door. Drukte zoek je zelf, maar je kunt voldoende stille of rustige pistes (be)zoeken. Fietsen vaak in het voorjaar waar we \'s winters skien. Aanrader! Ellmau is van ons.

  • Anoniem
    Anoniem 22 november 2008 · 11:54

    voor de 16de keer erheen maar eindelijk lift verbinding brixen en westendorf ben benieuwd en ook naar de kitchbuheler alpen allstar pass 1 pass en 1081 km piste (nu ook na skiwelt en kitchbuhel saalbach en kaprun dus ja kilometers genoeg ) al moet ik ik zeggen alleen brixen gebied ben je al week mee bezig maarja dat vind ik mooi aan het gebied elk jaar vernieuwingen. top locatie

  • Anoniem
    Anoniem 21 november 2008 · 21:15

    Deze winter gaat de 8ste keer worden en het is altijd erg leuk en ondanks dat er de laatste paar jaren wel minder sneeuw is kan je er altijd erg goed skieen en het is er nooit super druk. ook zijn er genoeg goede skischolen en moeilijke pistes voor gevorderen

  • Anoniem
    Anoniem 11 november 2008 · 16:11

    Gaan voor de 10 de maal naar dit skigebied. Altijd al veel geluk gehad met de kwaliteit van de pistes. Geen lange wachttijden. veel eetgelegenheden. Je kan een ganse dag ski?zonder ook maar 2x dezelfde piste te moeten doen. Zeer vriendelijk.

  • Anoniem
    Anoniem 8 oktober 2008 · 15:13

    Januari 2008 op ski vakantie geweest in Soll in het Wilder Kaiser gebied!Wat een ongelovelijk mooi gebied voor Oostenrijkse begrippen.. het is er zo groot, dat je er bijna verdwaalt van de pistes!heel veel mooie pistes gedaan.. niet allemaal erg moeilijk, maar dat maakt het voor ons juist mooi.. alhoewel er ook div. zwarte pistes zijn die vrij moeilijk zijn.. heel heel veel eet en drink tentjes, maar ook van die grote kolosale tenten..( slecht eten daar) conclusie: een top gebied. jammer van de hoogte, daar moet je beetje geluk mee hebben, maar er zijn kanonnen genoeg.. van horen zeggen weet ik dat er bijna altijd geskied kan worden.. Het is bij slechte condities vooral de dalafdalingen die dicht zijn. Er zijn echter zoveel alternatieven dat skien altijd kan! De sfeer in de dorpen is echt heel gezellug.. Je moet zeker zoveel mogelijk dal afdalingen doen, want die zijn alle leuk en divers. vooral de dalafdaling naar Elmau vonden wij erg leuk! Wij zijn al in vele gebieden geweest.. maar deze komt bij ons hoog op het lijstje! dit puur omdat het zon compleet gebied is..!

  • Anoniem
    Anoniem 28 augustus 2008 · 14:05

    In jan. 2008 voor het eerst in dit gebied geweest. Omdat het onze \"extra\" wintersport betrof (we zouden in de crocus al naar Italie gaan) moest het een gebied zijn wat niet al te prijzig was maar toch genoeg skikilometers had. Daar heeft het aan voldaan, maar dat was het wat mij betreft ook wel. Verder was ik er niet enthousiast over. De pistes vond ik slecht geprepareerd, de horeca bestond (op een paar uitzonderingen na gelukkig) voornamelijk uit vreetschuren met een slechte kwaliteit eten, liftpersoneel wat niet behulpzaam was en veel nog oude liften met vaak lange wachttijden (en dat in de tweede week van januari). Voor mij dus geen gebied wat bovenaan mijn lijstje komt.

  • Anoniem
    Anoniem 25 augustus 2008 · 20:08

    Ik ben een beetje bevooroordeeld, Ik ga elk jaar 2x naar Skiwelt, Scheffau am Wilder Kaiser om precies te zijn. En ja, ik kom hier al vanaf ik 5 weken oud was. Dus je kunt je voorstellen dat ik echt dol op dit gebied ben. Ik heb nu alweer zin in kerstvakantie. En ja, waarom blijven wij maar naar Scheffau gaan? Het is zo onwijs gezellig, de mensen zijn schatten. En het is er altijd goed voor elkaar. En ja, wie kan nou een wienerschnitzel of een braadwordt weerstaan..en dan in zo\'n gezellige skihut..Ik heb nu alweer zin om naar [mn 2e] thuis te gaan! ?

  • Anoniem
    Anoniem 20 april 2008 · 20:30

    Ben dit jaar voor het eerst naar westendorf geweest, vond het echt tegenvallen. Ki-west is wel mooi. Apres ski is ook goed alleen het gebied is te klein. Ben van mijn 7 dagen 5 in brixen gaan skien (brixen en alle dorpen waar je heen kan skien). Gebied super alleen van westendorf redelijk klein met af en toe langzame liften in hnet hele gebied (niet koppelbaar dus...).

  • Anoniem
    Anoniem 20 april 2008 · 20:15

    Voor de 7e keer naar brixen geweest. Aangezien er in het dal niet veel sneeuw lag, boven de 1300 meter super! Echt een aanrader pistes: 1b, 2c+2b, 42, 7 en 6+1b. Later op de dag (rond 14.00 uur) wel veel papsneeuw. Pistes werden goed onderhouden. Drukte viel overal wel mee, behalve in Scheffau, pistes: goed, wachttijden liften: ongelofelijk lang. Je kan beter richting de Hohe Salve gaan. Vooral bij S?prachtige lange brede pistes. Binnenkort met nieuwe lift (bergbahn Brixen richting westendorf) wordt het helemaal geweldig!

  • Anoniem
    Anoniem 7 april 2008 · 18:16

    Mensen hebben veel te klagen. Het weer was niet zo mooi, maar zogauw het weer mooi is beginnen mensen te klagen over de sneeuw die minder wordt. Dat krijg je in laag gelegen gebieden. Ga dan lekker op de kale vlaktes op 3000 meter in Frankrijk skien.

  • Anoniem
    Anoniem 9 maart 2008 · 11:00

    Ondanks het mooie weer lagen de pistes er iedere dag perfect bij dus petje af voor die genen die verantwoordelijk voor zijn. verder een mooi en uitgestrekt gebied en voor elk wat wils

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2008 · 19:35

    Ik ben van 23 januari tot aan de zaterdag d\'rop geweest en het was erg leuk. De pistes waren niet te druk en je kon boven redelijk skien. Alles het was wel te warm en in de middag was de sneeuw al in het dal pap tot soms water. Bovenin was het ook pap en er waren grote bulten. Voor de rest goed geskied, Nog een dag naar scheffau en ellmau geweest en daar was het ook mooi maar precies hetzelfde dan in westendorf pap in de middag. 4 dagen hebben we in kitzbuhel geskied en zijn helemaal aan de andere kant geweest bij hollersbach daar was de sneeuw de hele dag goed. In kitzbuhel kun je fantasties skien erg mooie afdalingen en goede sneeuw. Alleen het was daar veel drukker je moest wel even in de rij staan bij sommige liften maar dan ging het ook nog wel. Bij de zweitausender kun je super skien daar is de sneeuw erg mooie en we hadden daar veel stuifsneeuw liggen maar om daar te komen moet je wel met de 3S. Als je vanaf pengelstein komt en je wil in de middag naar beneden skien pas dan goed op want op het einde kon je niet meer fatsoenlijk op sneeuw skien maar op water. De sneeuw was daar erg slecht. De ki-west kon je ook nog mooi doen in de ochtend dat was op donderdag een super afdaling!! Gr. Tim

  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2008 · 11:42

    Veel te druk overal, een grote mierenhoop. Erg veel geduw en getrek bij het wachten voor de liften, vooral door de teveel aanwezige Duitsers! Verder qua gastronomie, teveel en te vet. Ga nooit meer naar Oostenrijk, kan absoluut niet in de schaduw staan van Italia of Frankrijk!!

  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2008 · 14:08

    Met Krokus in Brixen geweest. Goed weer en goede sneeuw, dus geen problemen op dit vlak. Over het algemeen is dit skigebied natuurlijk meer dan ok: * Voldoende pistes met leuke dalafdalingen * Moderne liften * Uitbreiding mogelijk naar skigebied Kitzb? * Goed onderhoud en preparatie van pistes * Gezellige hutjes voor eten&drinken (met doenbare prijzen) Enkele kleine opmerkingen: * Overzichtelijkheid skigebied in Brixental laat soms wat te wensen over (skiplan en wegwijzers genoeg, maar niet altijd even duidelijk) * Voor gevorderde ski? die wel houden van wat uitdaging zijn er relatief weinig mogelijkheden >> uitbreiding skipas met gebied Kitzb? zeker aan te raden!!! * Dalafdaling naar Brixen kan \'s avonds wel eens rampzalig erbij liggen, met daarbovenop dan nog eens een massa volk. Al bij al geweldig verlof gehad! Op 6 dagen toch het ganse skigebied van Brixental + Kitzb? gezien, en dan heb je zeker genoeg variatie..!

  • Anoniem
    Anoniem 10 februari 2008 · 11:57

    Hebben net onze vakantie achter de rug. Voor ons ganse gezin een topvakantie ! Wij zijn geen superskiers, maar gaan wel elke piste af. Voor ons is dit gebied lekker groot, gevarieerd, voor elk wat wils. Pistes van Scheffau wel het drukst ! Eens doorskien naar Ellmau en Going of richting Brixen kan een verademing zijn. Voor ons een plek om naar terug te keren.

  • Anoniem
    Anoniem 31 januari 2008 · 12:02

    Gewoonweg een perfect en uitgebreid skigebied met een geweldige sfeer en relaxte pistes. Wij verbleven in Ellmau in de derde week van december. De omstandigheden waren perfect! Ruim 140cm sneeuw en alleen maar zon en blauwe luchten en temperaturen onder het vriespunt. We waren regelmatig alleen op de pistes, en zelfs \'s middags zijn we nog pistes tegen gekomen waar nog niemand had geskied! Het gebied is zeer uitgestrekt (250km), snelle en moderne liften, leuke hutjes en restaurants en alles is nog zeer betaalbaar. Alleen de dalafdaling hartkaiser naar Ellmau was \'s middags druk en de pistetoestand beduidend slechter dan de rest van gebied. Wij zijn in maart weer in Ellmau! Tot nu toe het beste, gezelligste en meest gevarieerde skigebied waar we zijn geweest.

  • Anoniem
    Anoniem 30 januari 2008 · 17:07

    Afgelopen januari voor het eerst naar Ski gebied Wilder Kaiser geweest...We zaten Soll. leuke, gezelluge ski plaats, echt zo\'n leuk oostenrijks dorp. over het ski gebied eigenlijk niets dan lof, ondanks zijn geringe hoogte is het er ontzettend groot! wat een pistes, en toch ook best veel lange pistes, erg divers maar weinig zwart. De rode afdaling vanaf lift 7, dus ook piste 7 naar dezelfde lift was fantastisch! wij hebben een prachtige ski vakantie gehad, en keren zeker nog eens terug naar Wilder Kaiser. Over de liften; meeste zijn snel en modern, maar in Soll bevinden zich nog heel wat van de verouderde liften, volgend wordt het gebied ook nog eens aangesloten op Westendorf, vanaf dan behoort het tot de 3 grootste aan een gesloten gebieden van Europa! Heel veel plezier gewenst, het is een aanrader!!

  • Anoniem
    Anoniem 23 januari 2008 · 10:43

    Laag gelegen gebied, al 2 keer meegemaakt dat alles groen was, (Westendorf)Je struikelt hier over de Hollanders zo massaal komen ze, skien is matig als je gevorderd bent, de aansluitingen betreft pisten en liften laten te wensen over, overigens is het uitgaan Top, volgende keer voor mij een ander gebied heb het hier wel gezien

  • Anoniem
    Anoniem 16 januari 2008 · 14:19

    Wij gaan met de krokus voor de 4e keer naar Scheffau met onze kinderen en wij ski?al sinds 1993 in SKIWELT Wilde kaiser. Scheffau is een gezellig klein dorp, waar wij alles kunnen vinden wat wij met de wintersport nodig zijn. In het Skigebied is er voor elk wat wils. Het is zo uitgestrekt dat er bijna geen wachttijden zijn bij de liften. In het skigebied zijn zo veel restaurantjes dat ook bij het krijgen van een middagversnapering geen wachttijden zijn. Dus met een woor Top!!!!!!!

  • Sanne
    Sanne 3 januari 2008 · 14:40

    nou ik ben in de week van kerst geweest, pistes waren goed alleen in de middag is de dal afvaart wat minder. vooral die skieers beetje opgefokt als je op een smal paadje met je snowboard naar beneden gaat, als het voor hun te makkelijk is moet je er niet af gaan kies dan een andere route ofzo. heb me prima vermaakt verder en ik ga in maart weer een weekje.

  • jacqueline
    jacqueline 2 januari 2008 · 22:33

    Sorry Sven, ik vind dat je je toch wel heel negatief uitdrukt wat betreft de mensen met een beperkt budget.Wintersport is en blijft duur en het maakt geen fluit uit in welk gebiet je ook bent. Misschien ben je wel erg verwend en kun je beter naar Lech of Kaprun gaan. Het gebiet is prachtig om te skieen en wat de kwaliteit van de sneeuw betreft heel Oostenrijk was slecht vorig jaar.

  • Mark
    Mark 2 januari 2008 · 16:20

    Leuke pistes, maar soms wel wat aan de makkelijke kant. Het gebied is mooi, maar doordat het zo laag laag is, is de sneeuwkwaliteit drama! Echter, dat was het afgelopen seizoen zo, misschien is het dit jaar beter. Het gebied is dus leuk voor beginners, maar minder voor gevorderen. Gezelligheid is er zeker wel!!

  • Anita
    Anita 1 januari 2008 · 19:53

    Wij zitten nu in Brixen voor 10 dagen. De 1e dag prachtig weer en geweldige sfeer in Westendorf. Geweldig voor kinderen van allerlei leeftijden. Toen naar Scheffau. Drukte viel erg mee en de gondels gaan heel snel. Goed restaurant onder aan de gondel. Vandaag gaan skieen in Brixen. Wat een geweldig gebied. Het weer was lekker, de laatste 2 dagen was er veel sneeuw gevallen dus dat was prettig. vervelend vonden wij de hopen sneeuw en stukken ijs veroorzaakt door snowboarders. (waar er heeeeel veel van zijn)Het was erg druk, maar door de grootte van eht gebied viel dat helemaal niet meer op. Wij zijn Zell am See gewend, maar eerlijk is eerlijk dit gebied is groter en sluit mooier aan. Erg leuke skileraren, dus wij komen zeker nog terug.

  • erik
    erik 24 december 2007 · 13:42

    de mooiste afdaling is toch wel vanaf de hohe salve naar beneden richting itter en bij voldoende sneeuw ook even de sleepliftjes meepakken en even bijkomen in het restaurant brixen is in de ochtend hard en in de middag pap veel zon net als hopfgarten het lekkerste kan je skie?in soll niet teveel zon en blijft redelijk goed ook bij hoge temperaturen de afdaling op de silleralm is ook lekker niet te druk .. scheffau daarintegen is mooi maar super druk komt door de ligging van de lift Vlak aan de weg veel dag toeristen uit duitsland kiezen voor scheffau als begin punt ellmau is leuk maar ook best wel een zonnige kant dus ook papperig maar niet zo erg al brixen en hopfgarten en going daar moet je heen gaan voor je rust als je wilt genieten .. s?is ook in de avond uren open zowel rodel baan als skipistes dit jaar uitgebreid met een paar liften en pistes boven dus niet alleen de dal afdaling is open in de avond je skipass is niet geldig in de avond uren dus apart kaartje kopen daarvoor verder is alles gewoon goed te noemen in dit geweldige skigebied en met de nieuwe gondelbaan in het vooruitzicht vanaf brixen naar westendorf wordt het helemaal super !!!

  • sven
    sven 16 december 2007 · 11:44

    In totaal heb ik 3 vakanties in Brixem doorgebracht. Toendertijd vond ik het daar geweldig maar sinds ik later in veel andere gebieden ben geweest is het mij duidelijk geworden wat voor slecht ski gebied dit eigenlijk wel niet is. Maar let op dit geldt voor skigebied, de apres ski en de skihutten zijn top! NEGATIEF: - de lengtes van de pistes zijn erg kort. Voor je het weet sta je weer beneden en moet je weer wachten voor de lift. - zeer lange rijen voor de lift - Zeer slechte kwaliteit van de sneeuw. \'s ochtends ijs en \'s middags pap. En dit nota bene in de krokusvakantie! POSITIEF: - de sfeer is overal erg goed - apres ski is fantastisch - alles is lekker goedkoop Voor de Nederlander met een beperkt budget en niet al te veel eisen is dit een prima skigebied.

  • Mary
    Mary 15 december 2007 · 15:41

    Wat betreft off-piste heb ik 2 keer iets meegemaakt als je erbij geweest was dan ga je nooit meer off-piste. Een jonge knul afgevoerd met de trauma helicopter achteraf hoorden wij dat hij voor de rest van z\'n leven in een rolstoel zat en nog een jonge held die ff gepakt werd door een skileraar en die maakte hem even duidelijk dat als je off-piste wat gebeurt je ook tegelijkertijd kunt fluiten naar je verzekering, dus als je het toch doet sluit dan vantevoren een lening af dan kom je misschien ooit uit de schulden, ritje traumahelicopter kost let wel 2500 euri\'s en dan komt nog ziekenhuis en revalidatie. Wees gewaarschuwd!!!

  • Tim
    Tim 2 december 2007 · 20:12

    Wat ik eerder al zei dat ik al 7 jaar naar Skiwelt heen ga wordt dit m`n laatste jaar omdat we het hier al wel hebben gezien. Maar in al die jaren heb ik hier geweldig kunnen skien. Tim

  • Rachel
    Rachel 2 december 2007 · 18:33

    Ik kom al in Scheffau sinds ik een baby was...Ik heb er echt het gevoel dat ik thuis kom! Je komt er echt tot rust..Top pistes! In Brixen altijd het snelst pap sneeuw omdat dat meestal pal in de zon ligt en het het laagst ligt..In skiwelt kun je echt alle kanten op, je kunt dagtochten maken..maar voor beginners zijn er ook zat pistes om op te oefenen! Ik ga over 3 weken weer en heb er nu al mega veel zin in!!

  • erik
    erik 2 december 2007 · 11:13

    ik kom al sinds 1978 , begonnen bij de sleeplift itter daarna nog een paar keer niet geweest en sindsdien niet meer weg te slaan uit het gebied ontwikkelingen meegemaakt van de twee parralel lopende stoeltjesliften in s?tot en met de vernieuwing van de 1 persoons stoeltjeslift tot gondel naar de top van de hohe salve die stoeltjes lift duurde pas lang.... maar over het algemmen genomen skieen kan je daar altijd al is de kwaliteit soms belabberd keihard in de ochtend en pap in de middag januari gaan we naar ellmau onder de hausberg baan hoop op genoeg sneeuw anders wordt het bussen grtjs erik

  • Hans
    Hans 19 november 2007 · 10:30

    Voor Oostenrijkse begrippen is dit een super-gebied. Veel pistes met aardig wat afwisseling. Ook na het ski?is het uitstekend toeven. Ik kom er nu zo\'n 8 jaar en elk jaar weer slagen ze er in om er toch weer een feest van te maken. Enige minpunt, is al vaker genoemd, is de hoogte dus de sneeuwzeker-factor. Gelukkig kan dat worden gecompenseerd met de fantastische apr?ski faciliteiten. Zowel in de dorpen als aan de pistes. Er doen trouwens veel goede verhalen de ronde over die nieuwe tent, de Fabels in Ellmau. Wat ik begrepen heb gaat dat echt de moeite waard worden. Nederlands personeel en Heineken, wat wil je nog meer! Ik ga zeker kijken!!

  • Wendy
    Wendy 15 november 2007 · 16:51

    Wij zijn vorig seizoen in Soll geweest begin maart. Helaas was het veel te warm en was de sneeuw van een hele slechte kwaliteit. We zijn elke dag wel gaan skien, maar dit ging eigenlijk bijna niet. Laatste twee dagen ging het ineens sneeuwen. Ondanks dat wij dus erg slechte en weinig sneeuw gehad hebben, is het een heel leuk gebied. Scheffau vind ik persoonlijk leuker skien dan Soll, maar wel drukker. Als er veel sneeuw ligt en alle pistes open zijn, waardoor je van gebied naar gebied kan skien, is dit een topgebied! Gezellige hutten, lekker eten. De pistes zijn niet al te moeilijk, dus erg goed voor de gemiddelde skier.

  • Gerry
    Gerry 14 november 2007 · 21:18

    Dit is het beste skigebied waar ik ooit ben geweest. Kom hier al 12 jaar, en er zullen nog vele jaren volgen. Alles is gewoon perfect op elkaar afgestemd,zoals de pisten,liften,hotel,sfeer,beter kan je bijna niet treffen...!!!!

  • Emma
    Emma 12 november 2007 · 16:50

    Al jaren met een grote groep bestaande uit skie?, boarders, wandelaars van 3 t/m 60 jaar samen in 1 boerderij. In 20 jaar tijd pas 1x (!) een paar dagen niet kunnen skie?wegens gebrek aan sneeuw. We hebben ons toen prima vermaakt met wandelen, hang-gliden, sporten, sauna en andere zaken. De Skiverleih deed niet moeilijk en schortte de huurcontracten kosteloos op. Perfecte vervoersmogelijkheden met openbaar vervoer, frequent en op tijd. Wachttijden bij de Gondellift naar boven in het hoogseizoen soms lang ( begrijpelijk) maar zodra je \"de berg over bent\" nergens meer wachttijden, zelfs niet met Fasching. Kinderlessen goed geregeld. Op de pistes genoeg variatie voor de innerlijke mens, van overvolle, stinkende vreetschuur ( en t?gezellig) tot intieme hutten waar je n?met z\'n tienen inkunt en geniet van de kookkunsten met ingredi?en uit eigen tuin en stal. Voor die laatste moet je wel wat doen....bospaden en sneeuw tot over je oren trotseren maar dan heb je ook wel de parel uit het woud te pakken! Mogelijkheden te over in dit gebied vol variatie, mensen die zeggen dat het gebied te klein is of niet geschikt voor gevorderden zijn absoluut niet overal geweest...

  • FABELS
    FABELS 10 november 2007 · 19:53

    Vanaf deze winter heeft Ellmau er een kroeg bij! Er wordt een nieuwe kroeg geopend onderaan de pistes in Ellmau (aan de parkeerplaatsen) Genoemd: Fabels Voor de in de ochtend een kopje koffie, in de middag wat lekkers te eten en drinken en als afsluiter leuke, gezellige apr?ski voor jong en oud! K

  • Tim
    Tim 9 november 2007 · 19:26

    Hee, Ik ga al 7 jaar naar Westendorf en het bevalt me erg goed vooral de Ki-West het is makkelijk om naar Kitzb? en Kirchberg te gaan, even een piste af....de bus en je bent er!!!! De Hohe Salve vind ik de mooiste afdalin en dan de zwarte piste? Alleen het laatste jaar was niet fijn, Slechte sneeuw en wat mooie pistes waren dicht.

  • Paul
    Paul 7 november 2007 · 19:21

    Hallo, Ik ga na 4jaar niet geweest te zijn, weer naar dit gebied.Ik ging daarvoor altijd naar dit gebied omdat het er gezellig is en ik altijd plezier heb gehad. Ik heb, ondanks de mindere sneeuwzekerheid, nog nooit zonder sneeuw gezeten. Ik heb in Brixen en Westendorf gezeten en deze dorpen zijn zeer gezellig. Het skigebied biedt veel mogelijkheden voor verschillende skitochten. Dit jaar ga ik met mijn gezin en ik weet zeker dat zij zich ook heel goed gaan vermaken!

  • Hans
    Hans 26 oktober 2007 · 14:01

    Een erg mooi skigebied met veel pistekilometers en genoeg variatie. Geschikt voor zowel beginner als de gevorderde ski? De alghele sfeer is uitstekend te noemen!

  • J.
    J. 26 oktober 2007 · 13:55

    Echt een super gebied! Alles klopt gewoon aan dit gebied! Er is slechts 1 minpunt en dat is de lage ligging en daardoor is het niet zo sneeuwzeker ondanks de grote hoeveelheid aan sneeuwkanonnen.

  • Anoniem
    Anoniem 12 oktober 2007 · 13:28

    + pistekilometers. + sfeer en hutten in het gebied. + snelheid van de liften. + uitzicht vanaf de hohe salve. - sneeuzekerheid. Dit is echt een super gebied, alleen niet zo sneeuwzeker.

  • Conan
    Conan 13 maart 2007 · 20:36

    Op 24 feb 2007 geweest t/m 4 maart. Hoofdpijn van de slechte piste de eerste dagen. Daarna gelukkig sneeuw. Het is echt een gok om nog te gaan. Vorige week was het op de top in Westendorf 18 graden in de zon! Dooi! Laatste 200 meter van de afdaling is snot. Hoop dat het volgend jaar weer gewoon is.

  • Karla
    Karla 10 maart 2007 · 23:23

    We zijn afgelopen februari voor de 9de keer naar Soell geweest en onze kinderen willen absoluut niet naar een ander gebied gaan. Het is een zeer kind-vriendelijk ski-gebied! Met prima ski-scholen.

  • jacqueline
    jacqueline 2 maart 2007 · 17:26

    Wij komen al jaren in Ellmau en inmiddels ook met de kinderen. Prima skischolen, erg gezellig en een mooi uitgangspunt voor dagtochten naar Soll, Brixen of Scheffau en zelfs Westendorf. Je kunt altijd weer terug skieen naar Ellmau zonder de auto hoeven te gebruiken.Wij willen niet anders meer.

  • mien
    mien 24 februari 2007 · 07:29

    Afgelopen week voor de 2e keer naar dit gebied geweest (brixen). Het was een extreem slecht jaar maar toch kregen ze het daar voor elkaar om bijna alle pistes helemaal goed te krijgen. In de middag werden ze wel papperig maar dat kan niet anders als het 12 graden is.. De 2a moet je echt proberen!! De skibussen zijn in brixen heel goed geregeld! En volgens mij hoeft het volgend jaar qua sneeuw maar iets beter te zijn en alle pistes zijn weer open, en dan zal je ook wel weer offpiste kunnen.

  • Thijs
    Thijs 19 februari 2007 · 11:36

    Afgelopen februari naar Ellmau geweest, echt een aanrader, het enige nadeel is de skibus.. Rijdt niet op tijd en zeer weinig, 20 minuten lopen met skies op je nek naar de lift is sneller!

  • Marieke
    Marieke 15 februari 2007 · 19:23

    Nogmaals over de skibus: die gaan alleen vanuit de dorpen naar de gondel en rijden niet tussen de dorpen. Ik zat in Itter en de bus ging 1 keer per uur. Vanuit Scheffau moesten we een taxi terug nemen.

  • Ad Luyten
    Ad Luyten 12 februari 2007 · 16:45

    Voor beginners en gevorderden een uitstekend skigebied. Pistes worden goed geprepareerd. Skibusregeling is ook in orde. Nadeel is dat men in diverse omliggende dorpen de skibus of eigen vervoer nodig heeft om bij de liften te geraken. Vanuit Scheffau kan men wel naar beneden skieen tot aan de liften.

  • carolien
    carolien 12 februari 2007 · 11:21

    Wij (2 families) gaan al jaren naar Ellmau,ik vind het geweldig, we skien nu met z;n allen en zijn dan de hele dag op pad. Ben alleen erg bang dat er vanaf 23 Febr. geen of weinig sneeuw ligt als we gaan.

  • Ron Versteeg
    Ron Versteeg 12 februari 2007 · 00:49

    Kan iemand vertellen of ik, beginnend skiër, vanuit Brixen op de zinsberg naar de grotere afdaling richting Brixen kan? Op de kaart kan ik van dorp Brixen omhoog naar de Zinsberg, maar ik mis een klein stukje om de grote afdaling te maken. Noord-oost van eindpunt Zinsberg (iets omhoog) is een mooie afdaling. Hoe kom ik daar?????

  • Marco
    Marco 11 februari 2007 · 14:58

    Wij zijn net teruggekomen uit Brixen im Thale. In het begin van de week waren de pistes niet optimaal maar wel te doen. Gelukkig ging het dinsdag sneeuwen en daar hebben we de hele week van geprofiteerd. De pistes die in de schaduw liggen zijn erg goed. S'middags werden de pistes wat hobbelig, maar dat mag de pret niet drukken. Ik hoop wel voor de mensen die nog moeten gaan dat het gaat sneeuwen want de pistes werden slecht... En de skibus stopt op verschillende plaatsen dus bij de gondel komen is geen enkel probleem!!.

  • Jacqueline
    Jacqueline 7 februari 2007 · 20:18

    Ik vraag me af waar Marieke heeft gezeten, want in het hele gebied rijden om het kwartier skibussen! Ze staan zelfs onderaan de pistes (in Brixen en Westendorf) te wachten. Ik vind het een super gebied, kom er al vanaf 1983 en elk jaar gaat het weer kriebelen als de datum van wintersport in de buurt komt. Afgelopen januari toen we aankwamen was het zo groen als gras, maar gelukkig is er in die week nog sneeuw gevallen en de sneeuwkanonnen hebben prima werk gedaan.

  • Marieke
    Marieke 7 februari 2007 · 08:56

    Ik vond het gebied een beetje tegenvallen. Het is heel erg groot maar de aansluiting tussen de verschillende dorpen is niet goed. Let op: er is geen skibus dus als je na een leuke tocht in een ander dorp uit komt, moet je een taxi terug nemen. (tussen 12-25 euro) Heel vreemd dat er geen skibus is. Het is wel een mooi gebied, met leuke restaurants, vrolijk personeel en niet te duur.

  • geert
    geert 6 februari 2007 · 22:20

    hallo ik ben van 25 jan tot 4 feb naar going geweest pension norbert super goed gelegen super gezellig top bediening dit was gewoon een thuis een klein beetje een tweede thuis skien zelf was goed beetje weinig sneeuw waardoor somige piste ni open waren maar er waren er genoeg open de apre ski in ook super leuk dees gebied is een aanrader

  • Nelly
    Nelly 6 februari 2007 · 18:00

    Wij zijn vorige week (27-jan t/m 3 febr.) in Scheffau geweest. Het weer was super(zonnig) en er was genoeg sneeuw (gelukkig net gevallen dat weekend). Scheffau vinden wij het meest ideale plekje in de Skiwelt omdat je boven op de Brandstadl voor beginners verschillende pistes hebt en het is voor gevorderden een goed uitgangspunt om tochtjes te maken. Wij logeerden in een appartement vlak tegenover de gondels vlakbij is ook de skiverhuur (Waldhof) en kunnen de ski-lessen geregeld worden. Tevens kun je je ski's en schoenen onder aan de piste in Waldhof stallen (ideaal). De verschillende restaurantjes op de pistes zijn erg goed (goed eten) en de prijs valt mee. Kortom een geslaagde ski-week.

  • Arjan
    Arjan 5 februari 2007 · 13:17

    Ik ben vorige week in brixen im thale geweest! en heb werkelijk waar een fantastische week gehad! Ondanks het sneeuwtekort in de alpen waren de meeste pistes in het gebied goed te doen. Verder zijn alle mensen daar echt super en de sfeer is zeer goed! Voor alle skiers is er wel een uitdaging! volgend jaar weer naar dit gebied! als de sneeuw het toelaat!

  • m.van't Kruis uit nieuwveen
    m.van't Kruis uit nieuwveen 17 januari 2007 · 21:09

    Ondanks het geringe aantal sneeuw vond ik het mooi gebied maar niet al te groot maar door de goede busverbindingen naar westendorf en kirchberg/kitzbuhel word het gebied opeens een stuk groter en dat uiteraardt op 1 skipas. de sfeer was goed en alleen s'ochtends stond je even te wachten voor de gondel.

  • Jelle
    Jelle 8 januari 2007 · 12:43

    Leuk, sfeervol skigebied. Heeft mijns inziens iets te weinig te bieden voor ervaren wintersporters. De meeste hellingen zijn nogal vlak. De verbindingspistes tussen de dorpen / gebieden zijn vooral heel erg lang en groen, wat het maken van een tocht niet leuker maakt

  • jorik
    jorik 7 januari 2007 · 16:49

    mijn ervaringen met ditgebied zijn top. vooral voor kinderen en beginnerst is dit gebied echt helemaal het einde. vrijwel altijd is de conditie van de pistes goed. nu met het nieuwe snowboard park kunnen de mensen die hun trics willen laten zien ook goed uit de voetten dat was eerst altijd een nadeel. het enigen min puntje is dat als je echt goed kan skien of boarden dat er niet al te veel mogelijkheden zijn.

  • fratsie
    fratsie 29 december 2006 · 09:57

    na zo'n 12 jaar westendorf nog lang niet uitgekeken op dit plaatsje. super voor kinderen en volwassenen. gezellig dorp en mooie afdalingen. uitstekende skischool (the Reds) voor kinderen. veel gezellingheid op en rond de piste en oefenweide.

  • Nicole
    Nicole 28 december 2006 · 17:37

    Januari 1978 was ik voor de eerste keer in Ellmau. In januari ga ik weer als er voldoende sneeuw. Is kom er thuis en dat zegt genoeg. Het skiën is top. Je kan de hele dag skiën zonder dezelfde afdaling te nemen en een lekkere hap op de berg is ook betaalbaar en in de meeste gevallen, zeer goed. Voor de kids zijn er Nederlandse leraren (in mijn tijd was dat nog niet )

  • Theo Luining
    Theo Luining 1 december 2006 · 14:27

    Ik ben al drie jaar achtereen in dit gebied geweest. Altijd lukte het weer om een hotel te vinden voor onze groep van dertien personen. ook dit jaar gaan we weer, nu naar Soll ennu in de carnavals periode, ik ben benieuwd hoe druk het gaat worden. Hier vandaan wil ik iedereen een aangename vakantie toewensen in het wat mij betreft beste skigebied van Oostenrijk.

  • Peter
    Peter 5 november 2006 · 20:24

    Ik kom nu al 10 jaar in Westendorf. En ik vind het nog steeds een super geweldig gebied. De liften zijn goed, er heeft tot nog toe altijd meer dan voldoende sneeuw gelegen, en de sfeer is ook echt geweldig. We hebben ook een super appartement, met een heel nette en aardige bazin, van oorsprong Nederlands. Kortom echt een gebied om zeker een keer heen te gaan, maar dan wel met carnaval, want met de kerst is het niet zo sneeuwzeker, en daar kom je tenslotte voor ?

  • Kim
    Kim 30 oktober 2006 · 09:21

    Wij zijn nu twee jaar in het skigebied Wilder Kaiser geweest!! Eerste keer Angath, tweede keer Söll en komend jaar naar Brixen! Het is een super gezellig skigebied met mooie pistes! Echt een aanrader voor een gezellige skivakantie!!!

  • Noortje
    Noortje 1 oktober 2006 · 23:25

    Qua skiegebied op dit moment is 'Skiwelt Wilder Kaiser'absoluut mijn favoriet. Precies groot genoeg, 250 km piste. Veel stoeltjesliften varierend van 2 tot 8 personen en een enkele sleeplift maar dat zijn er echt weinig! De grote gondels gaan allemaal direct naar de top. Het is heerlijk om tochten en dalafdalingen te maken. Sneeuwzeker rond kerst. Ik moet wel zeggen dat ik wat betreft funparken niet veel weet dus hier kan ik niets over zeggen. Voor beginners kun je ook bijna hele tochten op blauw maken en soms een stukje rood ertussen maar doe dit met iemand die de routes kent of kijk goed op je kaart. Materiaalhuren gaat hier ook prima, er zijn verschillende shops en de grote shops hebben vaak echt goed materiaal. Als het wat druk is hebben ze wel iets minder tijd voor je maar indien rustig dan kun je alles vragen. Hele gezellige hutjes boven op de piste, lekker schnapsje of tomatencremesoep voor de openhaard. Ze hebben hier hele leuke kinder begeleiding en dit heeft ook in NL in de krant gestaan. De groepen zijn niet te groot en hebben een hele leuke speeltuin met glijbanen, ronddraaiendrad, rupsen en een leuke skitrein. Je hebt veel verschillende dorpen van Westendorf met veel aprés ski tot Scheffau wat heel rustig is. Ook moet ik zeggen dat er lekker sauna's zijn en hele leuke maar ook bijzondere restaurantjes, vraag maar rond. De mensen zijn heel hartelijk en doe veel voor je. Verder is de service van het VVV (tourismusverband) heel erg goed. Bestel je de catalogus dan heb je die binnen 2 dagen in huis en je wordt snel teruggemaild. Ook ter plaatse zijn ze vriendelijk en behulpzaam. Het gebied is overigens ook ideaal te bereiken want je rijdt naar Munchen en gaat dan naar Kufstein Sud (is ong 20 min) en dan ben je er al. Je hebt zelfs geen vignet nodig! Na vier keer zelf hier geweest te zijn en na het bezoeken van vele andere gebieden wil ik hier toch steeds naar toe. Je hart is verpand aan oostenrijk of frankrijk, mijn keus is duidelijk! Dus mensen jong en oud ga lekker naar skiwelt!! Groetjes Noortje!

  • stefan
    stefan 27 september 2006 · 18:32

    mooi groot gebied met goede liften, leuke gemoedelijke restaurants. Prima gebied om mooie dagtochten te maken. Je hoeft niet telekns dezelfde liften te nemen. goede bereikbaarheid met de auto

  • jacob
    jacob 9 september 2006 · 21:02

    Dit skigebied is niet sneeuwzeker (afgezien van de sneeuwkanonnen natuurlijk) en helemaal niet geschikt voor vergevorderde skiers. Errug veel Nederlanders...

  • bol.com
    bol.com 21 augustus 2006 · 10:28

    wij zijn van 22 maart tot 26 maart 2006 geweest Zeer geschikt voor de beginnende als de gevordede skier Westendorf is een leuk apreskidorp waar een hoop te doen is wij zijn er al 7 winters geweest en altijd ligt er genoeg sneeuw qua prijs valt het ook wel mee wij zaten voor 20 euro pp met ontbijt ik kom er zeker nog een keer terug met mijn kinderen groetjes bol

  • Gijsbert Pap
    Gijsbert Pap 21 augustus 2006 · 10:19

    Ik ben er geweest in de periode van 15 maart t/m 19 maart. Het waren 4 mooie dagen. Twee dagen geskied in het gebied Soll, Ellmau, Brixen, Hopfgarten. Alle dalafdaling waren perfect, behalve die naar Brixen was behoorlijk pap na een warme zonnige dag. Alle pistes boven de 1000m waren perfect te skien. Ook nog 2 dagen in Westendorf geskied. Er hing behoorlijk veel mist (laag hangende bewolking). Deze bewolking hing tussen de 1000 en ca 1650 meter. Het gebied van Westendorf ligt net iets hoger dan de rest van Skiwelt. De 2 dagen met mist dus in het zonnetje geskied in Westendorf. Er leuk dorpje trouwens. Wij zaten in de buurt van Soll. Ook een leuk dorpje.

  • Co
    Co 21 augustus 2006 · 09:59

    11 feb. aangekomen in Ellmau. Super leuk dorp, echt Oostenrijks gezellig dus. Niks over te klagen. De verbindingen tussen de dorpen (lees skigebieden) waren niet echt optimaal. We waren met vier boarders dus een hoop keren gewandeld op 1 vlak stuk. Ook kwamen we veel sleepliften tegen wat voor 1 snowboarder ook niet echt geweldig is. Conclusie Ellmau is een gezellig dorp, het bijbehorende skigebied is voor beginners perfect. Snowboarders adviseer ik om de bus (+-5 min.) naar de Hartkaiserbaan(het treintje) te nemen en dan zo snel mogelijk richting Scheffau te gaan. Zeker een kindvriendelijk gebied, hoop gezinnen gezien met kleine kinderen en/of baby's.

  • Arvid
    Arvid 21 augustus 2006 · 09:59

    Begin februari aangekomen in scheffau, hotel scheffauerhoff of iets dergelijks. Waardeloos onderhoud parkeer terrein waardoor auto's en mensen alle kanten op glijden. Een verwelkoming alsof ze geen zin en geen tijd hebben in je. Het restaurant is onder de maat. Sunweb reizen belooft dingen die ze niet na kunnen komen. Zo het negatieve is eruit. Het ski gebied is wel OK. We hebben heel veel sneeuw gehad en hierdoor ontstaan er vrij snel boogles op alle druk bezochte pisten. Voor een beetje lekker boarden moet je dan wel buiten de piste, wat best aangenaam is met iedere ochtend 30 tot 40 cm verse sneeuw. Het gebied is leuk uitgestrekt en alles is makkelijk te bereiken. Als ik nog een keer zou gaan wil ik neerstrijken in Going of eventueel Elmau. Het is in Going wat rustiger en de pistes zijn dat wat lekkerder. Scheffau is een drukke plek. Nog één ding, als je zondag al gaat skieën of snowboarden moet je oppassen. Het is dan kamikazee dag.

  • Jos
    Jos 21 augustus 2006 · 09:43

    Ik ben in Itter geweest 3 maanden geleden. Toen we aankwamen was het groen maar ´s nachts viel er 50cm ik kwam om te mountainbiken wat we ook de 1e dag hebben kunnen doen. De 2e en derest van de vakantie hebben we met spijkerbanden van de piste gereden! Ook hebben we een aantal dagen geskied! Het was erg leuk! Greetz!

  • marco
    marco 21 augustus 2006 · 09:39

    Ik snowboard elk jaar meerdere keren in oostenrijk. Ik ben afgelopen jaar in westendorf geweest. Westendorf zelf is een vrij leuk plaatsje met het leukste apreski plek de gerrie's inn. De piste's van brixen zijn de slechtste piste's waar ik in Oosterijk ben geweest, lange wacht rijen ondanks dat het geen hoog seizoen was,je zit meer in de skilift dan dat je aan het snowboarden bent omdat de piste's op de berg erg kort waren. allen de piste's die naar het dal gaan zijn wel redelijk.

  • Heidi
    Heidi 21 augustus 2006 · 09:39

    een zeer goed en groot skigebied wat dit jaar weer grooter is geworden alleen jammer van de 4 pers lift in Westendorf op de oefenweide maar ze moeten wel meedoen natuurlijk en heb daar wel begrip voor maar verder zeer tevreden................

  • tommy
    tommy 18 augustus 2006 · 17:45

    is er toevallig iemand die weet hoe dat nu met die nieuwe lift is die van westendorf naar het gebied in kirchberg gaat,en of dat op hetzelfde pas kan. wie heeft er informatie?

  • ryan
    ryan 18 augustus 2006 · 17:45

    ik kom al jaren in skiwelt echt een prachtig gebied en heb altijd in hotels gezeten maar zou nu eens een leuk en goedkoop pension willen proberen dicht aan de piste in westendorf. wie heeft er goede ervaringen. alvast bedankt.

  • Bart
    Bart 18 augustus 2006 · 17:45

    De verbinding met Kirchberg is echt fantastisch, klein minpuntje is dat je nog een stukje met de bus moet. Zowel in Kirchberg als van Brixen naar Westendorf.

  • Bas W.
    Bas W. 18 augustus 2006 · 17:45

    Super skigebied, kom er al een aantal jaren, helemaal top! Het verveelt niet, elk jaar wel weer iets nieuws, nieuwe pisten, nieuwe lift etc. Af en toe erg druk bij de liften, maar door de grootte van het gebied verspreiden de mensen zich en valt het in de loop van de dag weer mee. EEN AANRADER!

  • Daantje
    Daantje 18 augustus 2006 · 17:40

    Wat het skieën betreft kan één ieder z'n lol op in de Skiwelt. Ruim 250 km gemarkeerde pistes in alle 3 de moeilijkheidsgraden zijn voorhanden, waarvan de meeste te bereiken zijn zonder de skies af te doen. Alleen voor de pistes rond Westendorf en enkele kleinere (oefen)pistes is een ritje met de skibus of een wandeling noodzakelijk. Vergeleken met de dichtbij gelegen gebieden Kitzbühel, Kirchberg en Sankt Johann is het prijspeil in de Skiwelt uitermate vriendelijk. Als nadeel van het gebied is te noemen de hoogte : Het gehele gebied bevind zich onder de 2000 meter. Hierdoor zijn met name het vroege voorseizoen (tot januari) en het late naseizoen (vanaf eind maart) niet altijd even rijk aan sneeuw.

  • Rogier
    Rogier 18 augustus 2006 · 17:40

    Het gebied ligt langs een redelijk belangrijke verbindingsroute, deze kan in de vakantie's nogal eens druk zijn met eventuele files. Men zegt dat het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. In theorie wel zo, maar in de praktijk niet helemaal het geval. Er is ongeveer 195 km piste aaneengesloten met liften en een overige 55 km is het gebruik van een skibus of ander vervoer noodzakelijk. Wel is het een zeer modern skigebied. Op alle belangrijke plaatsen zijn er moderne stoeltjesliften te vinden. Er hoeft bij dagtochten daarom nog maar nauwelijk gebruik gemaakt te worden van sleepliften. De pistes zijn er weleenswaar in overvloed maar echt moeilijk zijn ze niet. De echte crack zal er niet veel uitdaging vinden en ook off-piste is er nauwelijks mogelijk. Het is echter wel een perfect gebied voor mensen die veel meters willen maken en voor familie's. In de plaatsen Westendorf en Ellmau kan men het beste uitgaan. Maar verwacht hier geen taferelen a-la Gerlos of Kirchberg ( trouwens vlak in de buurt ). Het is er vooral heel gezellig, en natuurlijk kan er een disco gepakt worden. Ook in het gebied is er voldoende gezelligheid te vinden.

  • Jos
    Jos 18 augustus 2006 · 17:32

    Ik kom al ongeveer 20 jaar in dit gebied en dat is niet voor niets. Overigens nog te vermelden dat dit gebied in de winter ook voortreffelijk geschikt is voor wandelaars op de vele geprepareerde wandelroutes

  • RT
    RT 18 augustus 2006 · 17:31

    Het is een geweldig gebied. Het is hartstikke als er genoeg sneeuw ligt. Als er geen sneeuw ligt kun je ook de auto nemen en naar andere gebieden uitwijken. Dat is ongeveer een half uur rijden dus genn sneeuw maar wel lol dus. Onder aan de berg kun je ook drinken maar gelukkig vind je er niet teveel.

  • Jasper
    Jasper 18 augustus 2006 · 17:30

    Ik kom er nu ongeveer 5 jaar en het blijft leuk. Elk jaar ontdek je weer nieuwe paadjes en andere afdalingen. Wij staan op een camping bij hopfgarten. Ideaal, want er is voor de kinderen een liftje op de camping en superschone badkamers/toiletten

  • Michael
    Michael 18 augustus 2006 · 15:32

    we gaan vanavond voor de 2de keer op rij naar westendorf voor 1 week.Het is er supergezellig mooi skigebied en ik ben benieuwd hoe de aansluiting met kirchberg/kitzbuhel is. ik vind westendorf echt een topper