BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Sölden - Ötztal Arena

Reviews Sölden - Ötztal Arena

79% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.9 op basis van 4022 reviews.

  • Sterke punten: Voldoende off-piste, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, uitbundige après-ski, erg sneeuwzeker en goede variatie in pistes.

Wat vind jij van Sölden - Ötztal Arena?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast154
    Gast154 27 december 2017 · 14:30

    Geweldig ski-gebied voor beginners, gevorderden en voor alle leeftijden. Snowboarders hebben het wat minder op sommige stukken maar zodra je de weg kent kun je deze stukken gemakkelijk vermijden door net een andere route te pakken zodra je vlak voor de lift bent (beginnende snowboarders raad ik echt af buiten de centrale piste bij de Giggijoch te gaan tenzij je de conditie van een paard hebt om de rechte stukken te overbruggen). Het gebied is heerlijk om flink snelheid te maken op de rustige maar uitdagende zwarte pistes maar ook de lange afdelingen van bovenaf tot in het dal zijn de moeite waard. Het mooie aan het gebied is dat het enorm groot is maar heel goed verbonden. je staat binnen no-time bovenop de gletcher en zodra die begint te vervelen ga je gewoon naar een ander stuk van het gebied. Ook kun je prima los van elkaar skiën (denk aan niveau of leeftijdsverschil) en vervolgens elkaar snel terug vinden op de centrale pistes vanuit waar je elke dag begint. De dalafdalingen zijn goed maar met slecht weer (warm of te koud) gaat de kwaliteit wel omlaag. Denk hierbij aan papsneeuw of hele gladde verraderlijke stukken in de schaduw. Beginners zou ik altijd aanraden om met de lift terug te gaan aan het eind van de dag om ellende te voorkomen. Pak de dalafdeling gewoon een keer in de ochtend: lekker rustig omdat veel mensen dat gewoon niet doen. Bij het nemen van les zou ik goed vragen naar een ervaren leraar omdat het niveau soms behoorlijk verschilt. Dit zal komen omdat het een levendig dorp waar ook veel jonge mensen op af komen om heel de winter te verblijven en daarbij dan ook les geven. Lokale mensen blijven het beste! Houd er dan wel rekening mee dat deze mensen alleen Duits spreken. De apres-ski is geweldig vooral de Alm-rausch is voor alle leeftijd een groot feest. De echte party-animals vermaken zich ook prima in de Mogul of de Fire and Ice. Voor opa en oma is het gebied wat minder omdat het dorp overdag vrij saai is. Het is ook niet echt een gezellig Oostenrijks dorp. Het is gericht op skiën dus blijft na het skiën lekker op de piste hangen voor een pilsje of wijntje en ga daarna rustig eten, douchen en op stap. De eetgelegenheden zijn prima maar liggen verspreid door het dorp. Wij gaan over een paar weken weer naar Sölden!

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast880
    Gast880 30 januari 2017 · 17:12

    Ben een zeer ervaren snowboarder en in de meeste grote gebieden geweest in Frankrijk (Espace Killy, Alpe d Huez, Les2Alpes, Les Trois Vallees, Megeve, La Plagne) en Oostenrijk (SFL, Saalbach-Hinterglemm, Flachau-Zauchensee, Kitzbuhel), Italie (Sella Ronda, Livigno). Nu net terug van weekje Solden. Pro's: - Ondanks vele berichten van lange wachttijden, nooit langer dan 3 minuten moeten wachten aan liften - Leuke gletscher met voor gletscher zijnde lange pistes - Betaalbare hotels ondanks gekende naam - Afwisselende pistes (bos, gletscher) en veelal moderne liften - Goeie nachtclub voor de nachtbrakers (Katapult) Con's: - Ongezellig dorp (1 lange straat, geen echt centrum) - Onpraktische indeling dorp / liften: > liften vanuit het dorp liggen ver uit mekaar en aan de uiteindes van het dorp (moeilijk haalbaar met skischoenen aan) > slechts 1 piste komt in dorp uit, alle andere eindstations liggen een stuk boven het dorp) - Weinig restaurants in verhouding met aantal gasten (reserveren is vaak nodig) - 269 euro voor skipas buiten seizoen voor 150km pistes is toch prijzig in vergelijking met veel grotere gebieden - Zwaar overroepen après-ski (idem als St. Anton): > veel mogelijkheden op zich maar weinig gezelligheid (veel te druk, veel te warm en veel te klein) > 95% van klanten zijn groepjes mannen tussen 20 en 50 jaar die op zoek zijn naar wat vertier (leidt vaak to zielig, gespannen sfeertje) Ik ga nog wel een keertje terug maar komt toch niet in de top 5, had er meer van verwacht.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast704
    Gast704 15 januari 2017 · 18:49

    Gewoon goed niet meer en niet minder

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jimbo
    Jimbo 4 januari 2017 · 18:27

    Snap de hype wel waarom je naar Sölden moet. Gebied heeft inderdaad alles maar schiet op 1 punt flink te kort en dat is de ski/piste ervaring. Ja je kunt een flink wat hoogte meters afleggen op een aantal pistes gedurende de ochtend en de blauwe racebaan op de Tieffenbach is erg lekker skiën maar daar blijft het ook bij. Zeker 's middags is het zelfs buiten net hoogseizoen enorm druk op de dalafdalingen. Veel mensen die aanklungelen en laten die pistes nou net de mooiste van het gebied zijn. Daarnaast zit je gewoon veel, heel veel, in de lift om vanuit Sölden op de gletschers te komen. Het gebied doet/voelt groot aan maar met een beetje ervaring heb je in 2 dagen alle pistes gezien en is de rest van de dagen een herhaling van zetten. Leuk om een keer geweest te zijn maar ga je voor het skiën en km's maken dan moet je niet in Sölden zijn en heb je in Oostenrijk veel betere alternatieven om nog maar niet van de vele opties in Frankrijk te spreken. Wat mij betreft een aanrader buiten het hoogseizoen voor een dag of 3. Ga je een week of in het hoogseizoen dan kun je het beste Sölden mijden als je van km's maken houdt.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast384
    Gast384 21 december 2016 · 22:23

    Reeds 40 jaar trouwe bezoeker van Solden en omgeving,! Zalige omgeving. Ben aanwezig begin november, half december en februari??-

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast094
    Gast094 8 november 2016 · 17:06

    Solden is een hoog gelegen skigebied, sneeuwzeker. Wij waren er in de kerstweek 2015. Erg druk en de pistes waren slecht onderhouden. Er zijn meerdere mooie ruime pistes, zowel blauw als rood. De dalafdaling naar Solden lag er slecht en smal bij, dit kwam mede door het warmere weer in het dal. Druk bij de liften, hierdoor veel tijd kwijt. Persoonlijk vind ik Ellmau (Brixen) leuker. Solden moet gewoon veel meer doen aan de pistes. Waarom niet naar Solden? Ik kreeg een ongeval(gebroken arm) en werd ONGEVRAAGD naar een privékliniek in Solden gebracht. Met mijn verzekeraar contact opnemen wilde de kliniek niet, cash betalen en anders geen behandeling. Op advies van mijn verzekeraar overgebracht naar het ziekenhuis in Zams. Wil je financieel dus niet uitgekleed worden dan moet je naar het ziekenhuis in Zams (80 km) of Insbruck. Een zeer onprettige ervaring.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast206
    Gast206 11 september 2016 · 10:03

    Van beginner tot gevorderde een leuk gebied. Sneeuwzeker door de twee gletsjers. De BIG THREE is een leuke route waarbij je 3 3000+m toppen meepakt, en moderne liften. Wij hebben na een aantal andere gebieden geprobeerd te hebben toch weer naar solden geboekt voor aankomende wintersport.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast697
    Gast697 23 maart 2016 · 15:54

    Voor de eerste maal naar dit skigebied geweest en kom hier zeker niet meer terug, voor mij is solden zwaar overroepen, skigebieden als obergurgl, serfaus, val thorens, sella ronda, hebben zoveel meer te bieden.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast763
    Gast763 19 februari 2016 · 11:10

    2de jaar dat ik samen met vriendin op ski vakantie gaan. (vorig jaar kaprun). Solden is relatief klein dorp maar het ski gebied is enorm groot. Wij houden van de lange aftochten vooral door het bos. Gaislachkogel is mijn favoriete gedeelte. Heerlijk rustig veel aftochten door de bossen. De giggijoch vinden we persoonlijk minder leuk druk en heel erg open. het eten is prima qua prijs rond 10 p.p. drinken rond 3 t/m 5 euro. Houdt wel rekening mee dat niet midden van dorp gaat zitten want de smog kan er blijven hangen. wij zaten hoger op de berg. Als je spullen huurt kan je ze bij lift plaatsen ideaal. Ice q waar James bond is gefilmd moet je voor reserveren. Voor beginners is en gevorderden is het heel erg goed gebied.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • HaringHighRichardt
    HaringHighRichardt 14 februari 2016 · 18:15

    Hierbij nog ons filmpie van Solden

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • HaringHighRichardt
    HaringHighRichardt 18 januari 2016 · 10:56

    Mooi gebied voor een keer, maar ze zien mij er niet terug. Te weinig uitdagende pistes en als de gletsjer gesloten is erg druk en dan zaten we nog in het voorseizoen Liften waren uitstekend en modern met kapjes als het waait en er valt sneeuw Apres skie is daar top, genoeg te doen, wel veel duits talig

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Francklin
    Francklin 18 januari 2016 · 10:23

    Net terug van eerste keer Sölden. Leuk skigebied. Liften zijn top alsook de pistes. Gletscher was vaak dicht vanwege Stürm en verder een hoop bijgeleerd door skiën in uitdagende omstandigheden (felle wind, dichte mist). We hadden graag wat meer willen genieten van de mooie uitzichten maar dat zal voor een andere keer zijn. De gletscher heeft vooral lekker lopende en brede pistes, weinig uitdaging en een lange trip om er te geraken. Toch zeker de moeite. Echte steil zwart is er haast niet te vinden. Skipas is iets duurder dan pakweg Zillertal (de referentie) Onze acco was in Pitze, 700m van GaislachKogel. Après-ski: Philip en 's Finale waren ok. Onderaan aan de lift Gaislachkogel was de après-ski ambiance eerder mager maar dat zal misschien aan de periode liggen. We zijn ook een dag naar Obergurl/HochGurl (10km verder). Wat een mooi gebied is dat zeg! Moet je meepakken.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast984
    Gast984 10 januari 2016 · 20:31

    Super sneeuwzeker gebied voor iedereen. Kan druk zijn in de vakanties maar daar zijn bijna alle liften op berekend. Wil je niet in een groot restaurant eten? Lans de pistes zijn genoeg kleinere restaurantjes. Wij gaan altijd met veel plezier heen en we hopen dat anderen het ook super vinden!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jos_B
    Jos_B 7 oktober 2015 · 16:53

    Niet een heel groot skigebied, wel sneeuwzeker. Goede liften en Oostenrijkse gezelligheid op de piste. Voldoende uitdagingen voor beginners, gevorderden en experts.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • mathiasadriaenssens7
    mathiasadriaenssens7 11 maart 2015 · 21:15

    Gampe Thaya in Sölden. Een leuke authentieke hut midden in het skigebied. Deze oude (300 jaar oud) boeren hut heeft de oorspronkelijke look nog niet verloren. En dat maakt het net het zo super! De hut heeft een zalig terras waar je heerlijk in de zetels met schapenvelletjes kan liggen en genieten van de zon!!!! De gezellige en 'gemütliche' gastvrouw maakt het Tirolse plaatje compleet. Alle gerechten zijn streekgerechten met echte streekproducten. Er wordt enorm hard samengewerkt met de locale boeren. Dit zorgt ervoor dat er altijd met verse producten wordt gewerkt. Alle gerechten zijn zeer lekker! Maar mijn favoriet gerechtje zijn zeker de kaiserschmarn. Je proeft overduidelijk de verse producten. Met dit gerechtje en de heerlijke zon op het terras is heel mijn skidag compleet! Zeker een bezoekje waard!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Schoenend00s
    Schoenend00s 5 maart 2015 · 14:22

    Zeer goed skigebied met veel snelle liften en extreem goede preparatie. Er zijn echter ook een aantal nadelen. Het is erg ver om helemaal naar de gletsers te ''reizen'' via de liften. De pistes daar zijn overigens wel erg goed en heel breed. Ik mis de echte stijle zwarte piste maar door de grote variatie in pistes is dit niet een groot minpunt. Het fun park is aardig maar mag wat uitgebreider. Langegbahn is een lift die twee delen van het gebied verbind, deze lift heeft een te lage capaciteit. Ik was er buiten de vakantie periodes en vond het al redelijk druk bij sommige liften en daarom raad ik aan om buiten vakantie periodes te gaan. Het lijkt nu wat negatief maar de snelle liften en goede preparatie maken dit voor mij een zeer goed gebied.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast496
    Gast496 28 februari 2015 · 21:56

    Voor meer dan 800,- aan skiepas verwacht je geen sleepliften meer op de gletsjer, ook de capaciteit van de niet sleepliften laat vaak te wensen over !

    Met partner 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast183
    Gast183 28 februari 2015 · 21:10

    Het was een geweldige vakantie. Sneeuw en zon! De pistes waren goed. Je kunt na een dag snowboarden heerlijk naar de aqua dome, ontspannen in verschillende baden. Ook de slee afdaling is een aanrader, samen met zelf barbequen.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast228
    Gast228 28 januari 2015 · 18:40

    Heerlijk gebied! Een geweldige tijd gehad, met veel sneeuw. Dit was in het begin van december 2014, de rest van Oostenrijk was nog aardig groen, maar hier lag genoeg sneeuw!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ThomJ
    ThomJ 11 januari 2015 · 12:55

    Sölden is voor mij een heerlijk gebied. Ik heb in Oostenrijk meerdere gebieden bezocht, maar Sölden heeft voor mij echt iets. Je kan redelijk eenvoudig tochten maken door het gebied en ook de afwisseling is er makkelijk te zoeken. Verder is het gebied op de Giggijoch erg interessant voor beginners. De pistes daar lopen over een stuk dat in de zomer als weg met haarspeldbochten fungeert. Hierdoor is er patroon ontstaan van vlakkere en steilere stukken. Je kunt de piste dus benutten hoe je zelf wilt. De vlakkere stukken zijn voor de beginner, maar ook als je gevorderd bent kun je de pistes daar zelf leuk maken. Kindvriendelijkheid is ook goed in het gebied. In het restaurant op de Giggijoch hebben ze bijvoorbeeld stukken die tijdens lunchtijd bewust voor kinderklasjes bedoelt zijn. 1 minpuntje voor mij is wel dat de kinderklasjes in de vakantieweken nog wel eens erg groot kunnen zijn. De capaciteit door het hele gebied is ook echt super! Sölden kan nog wel eens druk zijn, maar daar merk je aan de liften niets van terug. Er is 1 lift die hierin negatief opvalt. Dat is de Langegg verbinding vanaf de Gaislach naar de Giggijoch. Wanneer je die verbinding moet hebben, kan het wel eens onaangenaam zijn als je daar tussen de middag of rond 3 uur staat. Rijen van een kwartier tot half uur zijn dan erg normaal. De ervaring kun je zoeken op de Gaislachkogl. Nadat de nieuwe Wasserkar daar is geplaatst is de zwarte piste verlengd, waardoor je vanaf de top naar die lift een leuke lange afdaling met wisselende rode en zwarte stukken kunt maken. ook op de gletscher liggen voor de gevorderden wat leuke pistes. Het enige nadeel is wel dat skipasprijzen wel aan de hoge kant liggen. Ook aan een schnitzel met wat drinken ben je snel meer dan 15€ kwijt tussen de middag. Mijn tip voor het gebied is de rode 11, daarna de Mautstelle naar de Gaislach pakken, via de 5/1 door naar de Gaislachkogl2 en vanaf boven de afdaling naar de Wasserkar maken. Overigens ga ik al 16 jaar op wintersport. Ik heb eerst 8 jaar geskied en daarna 8 jaar gesnowboard. Qua techniek is expert misschien op de ski's niet geheel waar, maar het inzicht zit er zeker in.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast740
    Gast740 14 december 2014 · 16:28

    6x geweest, met familie en met vrienden. Prachtig gebied met veel variatie. Persoonlijk mijn favoriete ski-gebied. Ik ga 3x a 4x per jaar, totaal zo'n 3 weken wintersporten in verschillende gebieden. Als snowboarder geen kilometervreter, dan is dit gebied minder geschikt.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Michiel2607
    Michiel2607 1 november 2014 · 15:31

    Fantastisch skigebied met veel verschillende soorten pistes, van geweldig brede blauwe pistes tot uitdagende zwarte pistes. Helaas vaak alleen in de voorjaarsvakantie mogelijk vanwege schoolverplichtingen van vrienden en familieleden, is minder aan te raden vanwege de enorme drukte. Verder een erg levendige plek.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast487
    Gast487 22 april 2014 · 15:20

    Met Pasen in Solden geweest en het was nog behoorlijk druk. Dit heeft mij doen besluiten om niet in het hoogseizoen hier naar toe te gaan. De liften zijn vrij ouderwets en traag en hebben veel te weinig capaciteit. Maar het was nu heerlijk skieen, lange afdalingen, perfect geprepareerd en veel keus in leuke eettentjes alhoewel op de gletsjer natuurlijk grote SB restaurants. De dalafdalingen waren helaas wel gesloten dus daardoor de gezelligste tentjes gemist. Het dorp Solden is niet echt knus en gezellig en er zijn veel moderne gebouwen in de hoofdstraat waardoor het wat rommelig aandoet. Maar buiten het seizoen superbestemming !

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast183
    Gast183 31 december 2013 · 00:33

    Super sneeuwzeker, giga uitgestrekte pistes. Wel wat saaie omgeving door grotere hoogte. Dus verwacht geen kilometerslange bospaden (skiweg). Voor de skicrack een topper.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • JordyNL
    JordyNL 4 oktober 2013 · 15:16

    Ik ga al jaren op wintersport . Ben al in zoveel gebieden geweest , maar Solden is gewoon echt mijn favoriete gebied. Dit gebied heeft gewoon alles wat je nodig hebt. Dit gebied heeft de hoogte waardoor de sneeuwzekerheid goed is . De liften zijn lekker snel zodat je snel boven bent. De pistes zijn lekker lang. De Offpiste mogelijkheden zijn geweldig. Je hebt ook een geweldig funpark. Buiten de vakantie hoef je nergens te wachten voor liften. Het dorp is ook gezellig. en je ski't of snowboard er zo in. Apres ski is echt leuk. Ik kan zo uren door praten over dit gebied. Als echte wintersporter moet je hier gewoon geweest zijn. Het gebied straalt gezelligheid uit en de sneeuw is altijd top. Succes met het zoeken van je vakantie. Twijfel niet! Dit is gewoon een GEWELDIG skigebied met super veel mogelijkheden. Ik ben er vanaf 11 januari weer te vinden ? Greetzzzzz

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast923
    Gast923 4 oktober 2013 · 15:12

    Ik ga al jaren op wintersport . Ben al in zoveel gebieden geweest , maar Solden is gewoon echt mijn favoriete gebied. Dit gebied heeft gewoon alles wat je nodig hebt. Dit gebied heeft de hoogte waardoor de sneeuwzekerheid goed is . De liften zijn lekker snel zodat je snel boven bent. De pistes zijn lekker lang. De Offpiste mogelijkheden zijn geweldig. Je hebt ook een geweldig funpark. Buiten de vakantie hoef je nergens te wachten voor liften. Het dorp is ook gezellig. en je ski't of snowboard er zo in. Apres ski is echt leuk. Ik kan zo uren door praten over dit gebied. Als echte wintersporter moet je hier gewoon geweest zijn. Het gebied straalt gezelligheid uit en de sneeuw is altijd top. Succes met het zoeken van je vakantie. Twijfel niet! Dit is gewoon een GEWELDIG skigebied met super veel mogelijkheden. Ik ben er vanaf 11 januari weer te vinden ? Greetzzzzz

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast895
    Gast895 4 april 2013 · 18:23

    al vele skigebieden gedaan Sölden staat bij mij hoog aangeschreven in mijn lijst. lange afdalingen, moderne liftinfrastructuur hellingsgraad misschien iets te moeilijk voor beginners

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast920
    Gast920 26 februari 2013 · 08:55

    Op herhaling in Solden. Wij hadden een appartement in Innerwald net boven Solden. Een mooi gehucht met nieuwe maar traditionele gebouwen. Het mooie aan Innerwald is dat je zo op de piste uitkomt en naar de lift kun skiën. Het feit dat je even moet lopen om bij de Gaislachkogl I te komen is jammer maar begrijpelijk. Jammer is ook dat je moet overstappen naar Gailachkoglbahn II. Voor het overige is het en mooi gebied. Het rustige gedeelte aan de linkerzijde (rode 1) en het eerste deel van de rode 18 zijn super. De gletsjer is leuk maar niet spectaculair. Wat mij wel is opgevallen is dat in Solden ondanks de vele sneeuw dit jaar er veel stenen op de pisten liggen. Uitgang in Solden kan op meerdere plaatsen en is goed. Het liftje van Solden naar Innerwald is top. Al met al een geslaagde vakantie gehad en zeker voor herhaling vatbaar.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jeff
    Jeff 20 februari 2013 · 18:37

    Twee weken geleden ben ik terug gekomen van mijn 3e keer Sölden (1e maal met het wintergebied open). Wat een erg leuk gebied! Met name voor off-piste freaks (huur een gids en die laat je de mooiste plekjes zien) en gevorderde rijders die het niet erg vinden om veel dezelfde pistes te pakken. Het gebied is weliswaar 150km groot, maar zonder de gletsjer (welke helaas 3 van de 7 dagen gesloten was) is het gebied behoorlijk beperkt en in twee dagen helemaal uit te skiën. Met de gletsjer erbij is het gebied erg leuk, met name off-piste! Er zijn veel grote vreetschuren in het gebied, maar met name in de uithoeken zijn er een aantal hele leuke kleine hutjes en restaurantjes te vinden! Ook de après is meer dan goed geregeld hier! Als je wilt kun je je al uitleven in de schirmbarren op de piste en daarna afzakken naar het dal om daar weer verder te gaan en in een flink aantal après-ski barren en/of discotheken! Kom ik gelijk bij mijn grootste negatieve punt van Sölden: de dalafdalingen. Zowel die van Gaislachkogl als van de Giggijoch zijn vrij lastig, vaak erg ijzig en zeer zeer druk aan het einde van de dag. Met name het laatste stuk bij de Gaislachafdaling is gegarandeerd chaos door vallende skiërs en boarders over grote plakkaten ijs en vooral ook elkaar! Desondanks is Sölden waar ik graag nog eens terug zal komen, zeker als de aansluiting met het Pitztal doorgaat!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast669
    Gast669 21 januari 2013 · 19:36

    Top Skigebied, normaal is See-Ischgl-Galtür ons winterverblijf dit jaar was het Sölden net als 23 jaar geleden weer een super ervaring. Mooie Hutten levendige Après-ski en mooie accommodaties. Geen wachttijden in Januari en door hoog gebied 1377-3340 dus bijna altijd goede sneeuw. De Gletsjer is een leuk extra en een aanrader voor de seizoenstart...

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast986
    Gast986 12 januari 2013 · 15:34

    Mag met recht het Ibiza van Oostenrijk genoemd worden. altijd mooi weer, sneeuw zeker, goede appartementen en niet te vergeten top apres ski of discotheken!!

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast447
    Gast447 8 januari 2013 · 14:25

    Ik ben al verschillende keren in solden geweest, Altijd een top ski vakantie gehad! 26 januari tot 2 februari 2013 zijn mijn familie en ik er ook weer te vinden!! Ik kan niet wachten. Iedereen die twijfelt of solden iets voor je is.... Het is voor iedereen een top gebied jong, oud, beginner en gevorderd. Twijfel niet gewoooon boeken!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast399
    Gast399 3 januari 2013 · 21:48

    In hoogseizoen(2012) in Sölden geweest. Eén keer 15 minuten bij de gondel moeten wachten. De rest van de dagen was het instappen en wegwezen. Heerlijk groot skigebied met voor elk wat wils.Verbinding met de gletsjer was druk. Voor de liefhebbers kan ik de Gigijoch aanbevelen, 9km zwart/rood omlaag skiën met apres ski op het einde van de piste. In 2013 gaan we op herhaling!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast484
    Gast484 10 december 2012 · 18:07

    Wij gaan meestal naar het tentje bubi's het is echt een top tentje ? lekker ouwehoeren heerlijk vinden we dat ? en je kan daarvan gelijk naar je hotel skieën je hoeft geen liften meer te pakken. Dus das wel fijn?

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast069
    Gast069 3 december 2012 · 10:38

    al op vele plaatsen gaan skien,Solden is top.Mogelijk dat je s'morgens wat moet aanschuiven aan de grote liften,maar daarna is dat gedaan,je hoeft nergens lang aan te schuiven,en de pistes zijn van zeer goede kwaliteit.Dat het weer een rol speelt zou iedereen als wintersporter toch moeten weten,een stralende zon en alle dagen verse sneeuw wil iedereen.Nergens zoveel toffe berghutten als hier,er zijn er die je wel moet gaan zoeken,en je geen schrik mag hebben om er te geraken,maar dat maakt het juist plezant.Oostblokkers ?? je hoort er alle talen maar nog geen last van gehad.Vorig jaar in een groep van 10 man met 6 Nationaliteiten,en dan.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Michel
    Michel 29 maart 2012 · 17:47

    Mooi veelzijdig skigebied, meer voor gevorderden op de gaislachkogel en op de giggijoch en de gletsjers ook prima vertoeven voor beginners. Gebied is ruig waardoor off-piste onvoorspellend word. Ook erg veel oostblokkers maar over het algemeen weinig last van. Ook zijn er veel leuke berghutjes. Al met al prima skigebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Guus
    Guus 14 maart 2012 · 09:30

    We hadden natuurlijk geluk met het weer en de sneeuwomstandigheden! Even een lang weekend ertussenuit om te gaan skieën in Sölden. Na 's nachts vanuit NL te zijn vertrokken stonden we vrijdag 9 maart om 8 uur aan de lift. Nog geen drukte, dus rechtstreeks de gondel in om de verste sneeuw die 's nachts nog gevallen was te gaan aanvallen. Wat een heerlijk uitgebreid ski-gebied! Bij de liften boven nergens wachttijden, en super sneeuw- en weersomstandigheden. Na enkele rode pistes om 'er in' te komen de zwarte pistes opgezocht. Alle pistes liggen er goed geprepareerd bij. Bij de hutten is het tussen de middag natuurlijk druk, dus je tijdstip van lunchen even aanpassen. Dan kun je dus makkelijk plaats vinden, lekker buiten in het zonnetje. De Hühnersteig'n is zeker een aanrader. Sölden is definitief een aanrader.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Rogier
    Rogier 4 maart 2012 · 21:06

    Van 4 t/m 12 februari 9 dagen wezen skien in Solden. De week was koud, maar de sneeuw was uitstekend. Het skigebied biedt voldoende afwisseling. Heerlijk carven op de brede pistes (nummer 31, 33, 34) op de Rettenbach gletsjer en tevens op de Gaislachkogl pistes nummer 4 & 5. Daarnaast lekker lange afdalingen. Er zijn een aantal lekkere zwarte afdalingen (nummer 3, 25, 31 een stuk van de 20 en de 14). Ook een klein stuk van de rode 1 zorgt voor een verrassing, volgens mij het steilste stuk in het hele gebied. Offpiste is de afdaling naar Vent een aanrader (freeride met 1900 hoogtemeters). Alleen het aantal buckelpistes is in Solden wat beperkt. Voor echte beginners is er Innerwald met 2 sleepliften (dagkaart €10.5). De drukte beperkt zich in de ochtend bij de Giggijochbahn tussen 9.30 en 11.00h, dus tip om op dit tijdstip naar de Gaislachkogllift gaan. In de rest van het gebied nergens lang hoeven wachten. Een andere aanrader is om op woensdag te gaan nachtskien. Heerlijk (hard) naar beneden skien op de verlichte piste vanaf het Gaislachkogl mittelstation. Tevens is hier een show van de skileraren en een band (goede sfeer). Bij een skipas vanaf 5 dagen kan er trouwens voor €10 extra 1 dag in Obergurgl-Hochgurgl geskied worden. Na sommige opmerkingen over de hutten was ik verbaasd over het ruime aanbod. Bij de Gaislachalm liggen vele gezellige hutten, maar waarschijnlijk blijven veel beginners in de buurt van Giggijoch of op de gletsjers. Ook zijn de prijzen van het eten nog altijd goedkoop versus Nederland. Mbt de apresski is er tevens een ruim aanbod, maar is er niet zoals St. Anton een paar tenten waar de meerderheid zich verzamelt. Bij dalafdaling via Gaislachkogl is het in Innerwald bij Philipp en Finale gezellig. Bij de dalafdaling via Giggijoch, Giggijoch zelf, Obstlerhutte & Panorama Alm alvorens in het dal aan te komen. In het dal zelf meer dan voldoende keus oa Kuckuck, Almrausch, Fire &Ice, Marco's Treff & Grizzly Bar. Toch hier nog geen favoriet kunnen vinden. Maar we gaan we zeker terugkomen want het skigebied is top.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Hans Kuipers
    Hans Kuipers 2 februari 2012 · 21:27

    Wij zijn 9 dagen op de camping geweest in solden. Super wintercamping op 200 meter van de liften. Skigebied is goed, alleen het prepareren van de piste laat nog wel eens te wensen over. Wordt overdag niet bijgewerkt (jammer) Hierdoor veranderd een rode afdaling in een pukkelpiste (wordt dan zwart)en die is dan voor een matige skieer niet meer te doen.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Mark
    Mark 26 januari 2012 · 09:57

    Nog een toevoeging, wij overnachten in het Grunwald resort, dit zijn chalets voor 6/8 personen met sauna en jacuzzi, aan de piste. Echt een aanrader voor groepen goede skiers. De service is er prima, aan de balie van het hotel zijn skipassen, skiverhuur en skilessen te regelen, je krijgt daar ook onmiddelijk de pas/kaarten. De huisjes zijn super, alles is nieuw, goede bedden, jacuzzi is echt erg lekker na een dag skien, en erg gezellig. Je hoeft niet bang te zijn dat je de apres ski mist, want naast de huisjes is een apres ski bar op de piste, waar het iedere dag ook gezellig is, vaak met live band. Het kost wel wat, zeker in het hoogseizoen, maar als je daar buiten kijkt, zit je voor een aantrekkelijke prijs op een toplocatie! Taxi naar het huisje kost voor 8 personen 16 euro, dus een andere apres ski in het dorp hoef je daarvoor ook niet te laten liggen!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Mark Weber
    Mark Weber 26 januari 2012 · 09:49

    Voor gevorderde skiers een geweldig gebied. Zorg dat je in het hoogseizoen op tijd opstaat, want de bottleneck zit in de onderste liften, daarna verdeelt het zich prima. Een nadeel als je dat al zo kunt noemen, voor beginners is het moeilijk om helemaal naar beneden te skien, de laatste afdalingen zijn toch wel lastig, en te druk voor beginners. Vooral vervelend als je een huisje aan de piste hebt, dit betkend met de lift naar beneden en dan met de bus naar het huiske. Net wat je niet wil hebben als je een huisje aan de piste regelt. Verder is het gebied goed prijzig, en zijn er geen mogelijkheden om bijvoorbeeld voor bedinners die niet verder dan de giggenjoch komen om een deelpas van het gebied te nemen. Goede vakantie gehad, veel sneeuw dit jaar, maar voor de beginners in de groep niet de ultieme locatie. Apres ski is super gezellig, en om te eten kan ik restaurant culinaria aanraden voor een top maaltijd, de italiaan naast de benzinepomp is overigens ook degelijk, en je krijgt er veel.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jos en Marjolein
    Jos en Marjolein 9 januari 2012 · 19:38

    Wat een mooi skigebied is dit zeg! wij hebben al veel verschillende gebieden bezocht, maar Solden is voor ons echt de beste! Voor gevorderde skiërs zijn de lange afdalingen super. (rood 15 km en zwart 9 km)Daarnaast is er voldoende variatie in pistes, voor ieder wat wils. De gletsjer is, met een goede verbinding vanuit het dal, snel te bereiken. Het uitzicht is daar geweldig mooi! Wij hebben niet lang hoeven wachten voor de liften, maar in het hoogseizoen zal dat zeker anders zijn. maar ja, in welk gebied niet. skipas is aan de dure kant, maar je krijgt er wel veel voor terug. De dalafdaling is na 1400u wel minder, veel heuvels. De skishow en avondski is de moeite waard. Apre ski is gezellig, maar wel prijzig, 5 euro voor een biertje. Wij hebben overnacht in appartement Renaldo, een goed gelegen, groot en schoon complex. 200 meter vanaf de gondel. dit appartement ligt direct aan de langlaufloipes, erg gunstig voor niet skiers. ook is de gratis lift naar de beginnerspiste, direct aan de overzijde van de straat. Wij hebben een hele mooie week gehad met mooi weer en verse sneeuw. hopelijk geniet iedereen die na ons komt, net zo als wij!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Leo Boeren
    Leo Boeren 20 december 2011 · 01:05

    Tijdens de WK in Oktober met 7 vrienden op voor een weekendje voorproeven op het winterseizoen geweest.. Solden wel erg prijzig maar je hoeft je niet te vervelen, goede apres-ski en na een ontspannen dagje lekker tafelen in restaurant Culinaria wat mij echt verrast heeft, typisch Oostenrijks high class keuken en goede prijzen... Wij komen in Januarie zeker weer....

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anita
    Anita 4 december 2011 · 08:51

    Van de winter ga ik voor de 3x in Solden skien, ik vind het een prachtig gebied. Afgelopen zomer wilde we op de gletsjer gaan skien (dit wordt ook aan gegeven dat het kan, maar helaas dat was er niet bij ) De nieuwe lift is prachtig,je kun er met 36 mensen te gelijk naar boven

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • JEroen
    JEroen 21 november 2011 · 09:42

    Februari 2011 eerste keer in Solden geweest. Uitgestrekt skigebied waar je je zeker niet zal vervelen! Van zeer brede beginner pistes tot stijle ijswanden om te beskiën! Prijzen zijn acceptabel. Enkel de dalpiste is soms wat moeilijk/druk/hobbelig. Ook spijtig dat er geen rodelpistes zijn. Verder TOP! we gaan dit jaar opnieuw

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Was geweldig
    Was geweldig 25 april 2011 · 23:36

    Goeie avond De wasmachine staat aan. Net terug van een weekje Solden. Sneeuw kwaliteit zijn prima voor eind April en het was heerlijke rustig.Volgend jaar weer rond deze tijd. Groetjes de de wasmachine

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Isabelle
    Isabelle 12 april 2011 · 17:46

    Zeer leuk skigebied. Niet al te goedkoop. Gezellig en toch redelijk groot dorp. Rustige après-ski (gelukkig). Veel restaurantjes en winkeltjes. Mooie hotels. Redelijk groot skigebied. Nooit moeten wachten aan de liften (was geen vakantieperiode). Veel blauwe en rode pistes. Brede pistes ook. Echt voor herhaling vatbaar.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • marieke
    marieke 4 april 2011 · 16:54

    In de week van 19 tot 26 maart 2011 geweest,super weer, alle dagen zon, eerste keer Solden, the place to be, maar ik heb ook genoeg andere mooie skigebieden meegemaakt, het was erg druk, de apres ski was helemaal top, maar met mijn vriendengroep met 13 man kon je geen cafe tegelijk inkomen. Leuke mannen ontmoet, maar geen adressen uitgewisseld, da's jammer. Volgend jaar in Maart weer.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Me!
    Me! 28 maart 2011 · 12:29

    Net een weekje Sölden achter de rug (19-26maart), en het was er GEWELDIG! Voor mij het 2de jaar oprij, voor de vriend het 4de jaar oprij! Aangekomen in de sneeuw (er is die dag 1m gevallen op de berg) en vanaf zondag alleen maar zon! Beter kun je dus niet hebben! Pistes zijn er voor alle soorten skiërs. Giggijoch is vooral voor de beginners. Gaislachkögel is niet zo aan't te raden voor beginners. Wel aan de Giggijoch langere wachtijden om boven te geraken dan de Gaislachkögel. Gletcher heeft geweldige mooie blauwe lange piste om je ski/board kunsten te bevorderen! Dus alles samen een TOP week!

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Kermit
    Kermit 5 maart 2011 · 20:19

    Hier geweest in de eerste week van maart (tussen de twee vakanties in). Fantastische week gehad. Geluk met het weer: zondag en maandag nieuwe schnee, later in de week nog een keertje. Voor de rest lekker zonnig. Solden is een echte aanrader, een aantal plus- en minpunten: Plus: - groot gebied met voor ieder wat wils. - zeer moderne en nieuwe faciliteiten (liften en restaurants) - pistes goed geprepareerd - ook goede off-piste mogelijkheden (zelf niet gedaan) - betaalbaar (colaatje en pizza samen 10 euro) - lift al om 8 uur open - gletsjers! heerlijk skieen voor beginners. - gratis parkeren beneden aan de piste Min: - in drukke weken waarschijnlijk overal lange wachttijden, het was nu goed te doen. - dure skipass (225 euro) - dalafvaart smal, ijzig bij slecht weer. - gaislachkogel is niet interessant voor beginners (blauwe bergafdaling buitenom is erg mooi, maar alleen te bereiken via zwarte piste!)

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 29 maart 2010 · 13:17

    In de week van 8 maart 2010 naar Solden geweest. Had er hoge verwachtingen van. Kloppen grotendeels wel. Heb de afgelopen 10 jaar veel gebieden gezien maar Solden komt toch zeker wel in de top 3. De pistes lagen er goed bij en de het gebied is divers genoeg. Wij zaten in een hotel vlakbij de gaislachalmlift. Om vannuit hier bij de gletschers te komen vergt enige tijd. Helaas is er geen liftverbinding van de gaislachkogl direct naar de gletscher. Maar eenmaal op de gletscher.... super pistes! Fantastische vergezichten. Vooral op de Tiefenbach kun je flink gas geven. Als ervaren skieer vond ik de zwarte pistes echt geen zwart, in Frankrijk noemen ze dit rood. Goed te doen. Er zijn een paar langere afdalingen waarbij 15 km de langste is. Nadeel vond ik wel dat de liften om 16u al dichtgingen. Ben ik niet gewend. Dus in de middag al een planning maken om op tijd terug te zijn. De Gaislachkoglbahn en de Gigijochbahn tussen 9 en 11u zoveel mogelijk vermijden, te druk. Bij de rest van de liften vrijwel geen wachttijden. De bospaden die er zijn, zijn breed genoeg om te skieen. Van de apres-ski had ik meer verwacht, redelijk rustig. Weinig gekke toestanden. Sommige piste restaurants erg groot en massaal. De kleinere zijn leuker. Eten op de piste is in verhouding goedkoper dan drinken. Al met al redelijk gangbare prijzen. Een gebied om zeker nog eens een keer naar terug te gaan.

  • Anoniem
    Anoniem 13 maart 2010 · 20:41

    Super pluspunt: je kan gratis parkeren bij de pistes, genoeg plaats, zelfs parkeergarages! Ideaal als je met de auto bent en je hebt bijv een huisje net buiten het dorp!!

  • Anoniem
    Anoniem 13 maart 2010 · 20:39

    In Solden geweest van 27-2 tot 7-3. Een heel sneeuwzeker gebied wat leuk en afwisselend is. Het gletschergebied is erg mooi en leuk om naar toe te gaan. Voor de beginner is dit nog wel een beetje moeilijk vond ik omdat er sommige smalle pistes zijn en je soms ook een stukje omhoog moet, dit vond ik zelf wel lastig. De blauwe pistes boven aan de Gigijoch zijn erg leuk voor beginners. Bij de liften beneden moesten we vaak lang wachten. Zowel bij de Gaislachkogelbahn als bij de Gigijoch. De langste wachttijd was op zaterdag: 40 minuten. Verder vielen de wachttijden boven op de pistes op zich wel mee. De restaurantjes op de pistes zijn leuk en hebben ook wel veel keuze, ze zijn soms wel aan de dure kant. In het centrum van Solden vond ik het zelf niet zo heel erg gezellig. Het is ook allemaal aan de dure kant. Dat merk je ook wel een beetje aan het soort mensen wat er komt. Er is niet echt een gezellige sfeer en ik miste de Oostenrijkse gastvrijheid een beetje. Ik heb les genomen bij Yellow Power (Sun Up) maar dit was niet zo'n succes. De lerares begreep niet dat ik het al een keertje gedaan had en de les die ze gaf vond ik ronduit slecht. De pistes waren soms slecht geprepareerd, als je dan halverwege de dag naar beneden gaat dan heb je al overal bulten en ijsplaten. Er waren ook dagen waarop dit beter werd gedaan. Het feit dat er geen sleepliften waren was wel echt super, alle liften zijn daar gemoderniseerd. Leuk is ook dat je tot aan het dorp kan ski? Bij slecht weer werd de gletscher gesloten vanwege de wind. Veel zon gehad en een paar dagen sneeuw.

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2010 · 23:35

    Aan andere anoniem: ik ben eind januari in Solden geweest. of in het dorp veel sneeuw ligt is niet zo van belang. Het skigebied is hooggelegen, tot 3200 meter. Het is een sneeuwzeker gebied. Ook met Pasen schijn je er redelijk safe te zitten. Geen paniek dus!

  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2010 · 11:03

    Heeft er iemand recent in Solden geweest? Ligt daar voldoende sneeuw? Want volgens de website van het otztal ligt er beneden maar 10 cm en valt er nooit wat bij.... Klopt dit cijfer ? En zou er met paasverlof nog genoeg sneeuw beneden liggen in het dorp?

  • Anoniem
    Anoniem 31 januari 2010 · 14:33

    Aardig skigebied, leuk voor een week. Veel lange afdalingen. Op zich gezellige hutjes langs de pistes, maar je moet er wel echt naar op zoek (wel de moeite om er voor om te ski?. Ze liggen namelijk nogal aan de randen van het gebied. In de hutjes/ restaurants was het altijd druk en dus weinig plek, en dan waren wij er in januari (buiten hoogseizoen dus). De Gaislachkoglbahn was in januari al extreem druk (meer dan 15 min wachten). Je kunt ook overwegen de stoeltjeslift iets boven het dorp te nemen (kun je ook gratis parkeren). Eenmaal op de piste hadden wij geen last meer van de drukte. Pistepreparering was niet denderend. Voor 10 euro extra kun je met je skipas overigens ook 1 dag in Obergurgl ski? Leuk voor de afwisseling.

  • Anoniem
    Anoniem 30 januari 2010 · 17:27

    TOP skigebied als je buiten de schoolvakanties kunt gaan. Snelle liften en weinig wachttijden. Vanuit Hochsolden kun je direct naar het Mittelstation waardoor je nooit beneden bij de grote liften hoeft te zijn. Genoeg kleine restaurantjes zodat je de massatenten kunt vermijden. Koffie voor de skiklas pauzes en lunch daarna en dan is er overal genoeg plek in de zon. Vorig jaar 1x `vreemd gegaan' in Ischgl en dit jaar vlug weer terug naar Solden.

  • Anoniem
    Anoniem 24 januari 2010 · 12:35

    Echt een aanrader!! Prima accomodatie: Haus Europa. Slechts 200 meter van Gaislach Kogelbahn, dus te voet naar de lift. Alles goed voor elkaar daar.

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2010 · 14:46

    hallo allemaal wij gaan komend weekend naar solden voor een week ik ga er nu voor de 4 de keer heen en voor mensen die een goed restaurant op de piste zoeken heb ik een tip dat is de huhnersteign nummer g op de kaart dit restaurant ligt rechts van de rode piste 11 je kan er super eten voor een hele mooie prijs en de kwalitiet en sfeer zijn geweldig nou misschien tot ziens daar en heel veel plezier aan hen die ook gaan

  • Anoniem
    Anoniem 29 december 2009 · 00:20

    Solden is op zich geen onaandig skigebied. We zijn daar geweest 1 week vanaf 18 februari 2009. 's avonds niet veel te doen. Wel redelijke eetgelegenheden. Wat ons opviel is dat solden niet erg ver weg is in kilometers, maar het duurt enorm lang voordat je het dal uit bent. Ligt echt heel ver van de autosnelweg en derhalve dus slecht bereikbaar. Dat is onze mening.

  • Anoniem
    Anoniem 26 oktober 2009 · 21:15

    Wij gaan al 28 jaar voor 2 weken naar S?n rond paasverlof,veel sneeuw,aanschuiven aan de liften,maar eens men het gebied kent kan men mooie tochten maken zonder al te veel problemen. Eten gaan wij meestal in hotel Alpenland,goed, voldoende en voor en matige prijs. Gaan zeker terug volgend seizoen groetjes See you

  • Anoniem
    Anoniem 25 september 2009 · 16:50

    Positief : - alhoewel niet al te groot gebied, toch zeer gevarieerde pistes - skien tot in het dorp waar apr?ski overgaat in uitgaan Negatief - wel wat bottlenecks (kortom blijf er weg in \'t hoogseizoen) : tussen Rothkogel en gletsjers, en afdaling vanuit HochSolden Aanrader voor gevorderde ski?: Neem 5daagse skipas, en gebruik 1dag ervan voor 1 dag Oberurgl, en neem nog 1 dag Oberurgl apart.

  • Anoniem
    Anoniem 31 maart 2009 · 13:01

    Een ruim skigebied waar voor ieder niveau skier wat te vinden is. Wij zijn er de tweede week van maart geweest en hebben ondanks het wat slechtere weer met veel sneeuwbuien prima kunnen skien. Jammer alleen dat de gletsjer veelal gsloten was door de sterke wind. Een aanrader is hotel Tyrol midden in S?n. Prima kamers en goed van eten en drinken. Net naast de skibushalte die je snel naar de alle liften brengt.

  • Anoniem
    Anoniem 23 maart 2009 · 20:46

    Deze ervaring scrijf ik vanuit Solden. Een top skigebied. Goed geprepareerde en lange pistes, niet druk, en gelukkig hoor je steeds meer andere talen dan alleen nederlands of duits. Schaam me dood als ik sommige nl\'s zie brood smeren met meegenomen etenswaren direkt naast hutjes en restaurants op de piste.

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2009 · 21:57

    Bij aankomst werd ons al duidelijk dat we in het hoogseizoen aankwamen. Na 19 jaren skie?kwam dat niet aan als een schok. Aangekomen in persion alpengruss werden we op een dermate wijze begroet dat we dachten, \"oei kunnen we niet beter weer naar huis gaan\". Wat een onvriendelijkheid, toen de schoonmaakster met de stofzuiger tegen de kinderen begon te zwaaien vroeg ik me echt af waar zijn we beland..... Naar enig navraag gedaan te hebben bij de pension eigenaar kregen we een, t?ns leid, we hebben het beetje druk! Dit gevoel hebben we vaak aangetroffen in dit zo ontzettend leuke dorp met verschrikkelijk nare mensen. Of het nu de eet tentjes waar gewoon KETCHUP, tegen je geschreeuwd werd? Of ski verhuur waar ze achter je rug....domme holl?er zeiden. Nu zijn wij niet de moeilijksten maar voor de prijs willen wij ook kwaliteit. Helaas niet in S?n te vinden...shame...shame!!!!! Zeker pension Alpengruss skie?wij heel hard voorbij. Bezint eer ge begint!!!!!!!

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 21:40

    Net terug uit Solden. Viel als skigebied een beetje tegen voor de hoge skipasprijs ¤212 voor 6 dagen. Skiverhuur Glanzer vond ik prima De apresski was een beetje tam. Volgens jaar toch weer Zillertal !

  • Anoniem
    Anoniem 16 februari 2009 · 14:31

    Het is een mooi gebied met brede pistes. Wij zijn de laatste week van jan. geweest en hebben prima weer gehad, alleen een beetje koud. Ik vond het wel jammer dat je niet echt mooie tochten kunt maken, als gevorderde skier heb je na een paar dagen alles wel gehad. Verder was de dalafdaling aan het eind van de dag een ramp: iedereen moet over een smalle rood/zwarte piste. Je kan soms nog beter met de gondel naar beneden. Apr?ski vond ik wat minder, alles kwam wat laat op gang.

  • Anoniem
    Anoniem 7 februari 2009 · 15:15

    Net terug uit Solden en het was zeker niet wat ik ervan verwacht had. Als beginnende skier kan je op de Gleichbahnkochel best wel wat rommelen. Helaas is de kleurindeling nogal onlogisch waardoor blauw soms rood is en rood weer blauw. Bij slecht weer gaan een hoop pistes snel dicht, wat zorgt voor een enorme drukte op het blauw/rode gebied en lange wachttijden. Voor beginnende skiers is dit minder leuk ivm de fijne hoopjesvorming. Mijn vrienden die al jaren skieen hebben zich op de hoger gelegen pistes met meer uitdaging prima vermaakt en heb ik niet horen klagen. De apres ski vond ik nogal tegenvallen. er is welliswaar 1 Nederlandse tent met leuke muziek, staat tegenover dat het er echt veel te klein/druk/warm en eigelijk een groot hengstenbal is. Voor de vrouwen misschien leuk, maar voor mij niet. Al schijnt dit Oosterijk eigen te zijn. Na 9-en komt er iets meer leven in de brouwerij, maar dan zijn met name de Duitse krogen/disco\'s vol en daar moet je maar net van houden. Solden vond ik niet bijzonder duur, maar ook niet goedkoop. Eten was overal goed en ook daar betaalde je geen godsvermogen. Geef mij maar Hinterglemm of Gerlos.

  • Anoniem
    Anoniem 24 januari 2009 · 23:37

    Kom net terug uit Solden, prachtig skigebied zeg ik niks van, maar als je beginner bent ga er niet heen. Het lijkt leuk met al die blauwe pistes, maar vergis je niet zitten vaak hele stijle stukken in. Wij hebben helaas maar 1 dagje zon gehad, voor de rest alleen maar sneeuw. Bij slecht weer is de rettenbachgletser meteen dicht, en wordt je al snel beperkt heel de dag op een paar pistes door te brengen. Bij mooi weer kun je prachtige tochten maken, de big three rally is echt een aanrader, maar doe het alleen met zonnig weer! Ook fun park is echt vet! Aan apres ski is er geen tekort, er zijn heel veel top tenten, waaronder ook 1 nederlandse kroeg

  • Anoniem
    Anoniem 9 oktober 2008 · 13:05

    Al 13 jaar komen we in Solden. In het begin met kerst en oud en nieuw 2 weken en met de crocus 1 week. De laatste jaren gaan we ook nog met de herfst en met de meivakantie elk een week. Steeds is het super skien ook buiten het hoofdseizoen om. De kwaliteit van sneeuw, snelheid en alles wat er om heen zit is geweldig. Aansluiting met de skiliften is top. We hebben dat wel anders meegemaakt in de 40 jaar dat we nu op de lange latten staan. Onze 3 kinderen staan vanaf 3 jaar op de ski\'s en hebben hier alle 3 leren skieen. Dat is ons super goed bevallen. Ze hebben het hier goed geleerd en skieen op het hoogste niveau mee.De oudste is ondertussen 26 en komt ook naar Solden toe met haar vrienden. We zijn zelfs opzoek naar een eigen onderkomen omdat we er ons mogelijk willen gaan vestigen. Een nadeel de week na de kerst veel Russen. Maar goed dan gaan we ergens anders naar toe. Mogelijkheden te over in het dal. Aan te bevelen dus. In een woord top

  • Anoniem
    Anoniem 3 september 2008 · 22:04

    Langerekt dorp in het Otztal. Beetje moeilijk begaanbaar met de smalle trottoirs. Leuke kroegen, maar een beetje vteveel gefocused op de winterporter op middelbare leeftijd. Het skigebied is vrij compact. Aardig voor gevorderden en zeer gevorderden, niet voor beginners. Restuarants op de pistes zijn matig en massaal. Het is moeilijk om ergens te kunne zitten in het middaguur.

  • Anoniem
    Anoniem 4 april 2008 · 21:25

    Zijn net terug met een groep boarders. We hebben veel mazzel gehad met het weer tussentijds 60 cm vers poeder erbij gekregen van de weergoden en dat in April. Dat poeder hebben we goed kunnen gebruiken voor de offpiste afdalingen en oooh wat zijn die mooi in Solden ! Restaurants zijn aardig, maar kwalitatief niet hoogstaand. Apres ski is fantastisch, tja almrausch do i have to say more ? We sliepen boven de fire and ice, aanrader voor mensen die iedere avond gaan stappen anders kan je niet in slaap komen voor 4 uur snachts ? Hier gaan we vaker komen !!!

  • Anoniem
    Anoniem 3 april 2008 · 09:39

    Supertof gebied wanneer je gevorderd bent. Alleen als beginner is wat minder. Veel pistes hadden steile stukken die ik als absolute beginner nog best eng vond. Ik was met een groep waar de rest wel goed kon skieen. Zij gingen omhoog bij de Gaiskoglbahn. Ik moest elke dag naar de Giggijoghbahn naar mijn skiklasje waar ik in mijn eentje enorm lang in de rij stond. Tussen de middag was het voor mijn vrienden vaak niet mogelijk om in de buurt van mij te zijn vanwege de grootte van het gebied. Bovendien veel snowboarders die dwars door een skiklasje heen schoten. Maar het is een supermooi gebied met veel diverse pistes, goed verbindingsroutes en brede pistes. Maar ga er alleen heen als je al wel een beetje kan skien, het gebied is niet ingericht op de absolute beginner.............

  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2008 · 11:29

    Geweldige en overzichtelijke piste\'s zowel voor beginners als voor de gevorderde ski? Ruim voldoende restaurants / sanitaire facciliteiten in het komplete skigebied, waar het tussen de middag (lunch) soms te druk was(geen zitplek meer). Maar na een korte periode weet je de juiste (gezellige) plekken in dit uitgebreide skigebied wel te vinden. Het was mijn derde keer in S?n en zeer zeker niet de laatste keer!! Kortom, perfect ski,en apr?skigebied!

  • Anoniem
    Anoniem 6 maart 2008 · 23:54

    Solden is een prachtig skigebied met veel mogelijkheden, waaronder de twee gletsjers maar ook de gigijjoch is een leuk stukje piste. Wat je vooral kwa eten niet moet nemen is de bratwurst(hij is egt heel ranzig)hahah. Verder is solden the place to be. Je hebt daar verschillende apr?i hutten en clubs. Ook zijn er twee sparren en veel sportwinkels. Pizzeria\'s zijn er ook genoeg van. Je moet zeker een keer naar de apr?ibar \"Almrausch\" gaan en naar Fire & Ice. De groeten!

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2008 · 12:37

    Skigebied is groot. Echte zwarte pistes zijn er niet. De zwarte die er wel zijn, zijn gewoon rood. Alleen komen er alleen geen beginners, omdat ze denken dat het zwart is. Die pistes zijn dus lekker rustig. De Gigijochbahn is erg druk. Het schijnt er 3x zo druk te zijn als bij de Gaislagkoglbahn. Er zijn ook nog andere manieren om snel boven te komen, maar die ga ik natuurlijk niet vertellen. De Groeten

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2008 · 21:46

    Erg mooi skigebied. Op de gletscher was de sneeuw perfect. Eigenlijk overal boven de 2000 meter wel. De drukte valt redelijk goed te omzeilen, gewoon wat beter plannen. Tussen 9 en half 11 moet je niet beneden bij de liften zijn. Vanaf 2 uur is de skiroute van de gletscher naar het dal zeer druk. Het is een heel simpel pad, waar de allerslechtste skieers en boarders vanaf gaan. Dit zorgt ervoor dat het toch nog redelijk gevaarlijk wordt, ook voor gevorderden. Dit is eigelijk het enige wat vervelend was. Het is echt een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 27 februari 2008 · 16:01

    Wij zijn net terug van een weekje Solden,echt een superweek gehad. Als je echt een leuke apreskitent wil vinden is het de Almrauch. Superleuk personeel maar wel alleen maar nederlanders binnen en nederlandse muziek maar daar moet je van houden. Solden is een aanrader zowel voor beginner als gevorderde. Druk is het s\'morgens wel bij de liften maar niet als je er voor 9uur staat.

  • Anoniem
    Anoniem 17 februari 2008 · 10:24

    Ik ben gisteren terug gekomen en heb me daar afgelopen week wel vermaakt. Het nadeel van S?n is dat je maar met 2 liften van uit het dorp naar de pistes kan en dat dit er voor zorgd dat je lang moet wachten om boven te komen (als het druk is natuurlijk). En dat was het afgelopen week. Ik wil echt niet klagen over de sneeuw en het weer want die waren peffect. verder vind ik de prijs van een skipas aan de hoge kant tav het aantal km piste. Al met al heb ik me goed vermaakt. maar weet niet of ik weer is S?n terug zal komen.

  • Anoniem
    Anoniem 5 februari 2008 · 23:28

    Wij zijn vorig jaar de laatste week van februari geweest en het was geweldig het weer was mooi zonnig met af en toe sneeuw(om aan te vullen) voor de rest Zon Zon Zon! Was de 2e keer dat ik op de skies stond en ik kon daar prima uit de voeten. De skie klasjes zijn ook erg leuk en leerzaam. 23 februari Gaan wij weer heen en ik heb er onwijs veel zin in. De gletcher is ook Onwijs Mooi, En de pistes erheen zijn goed geschikt voor beginners onderweg kun je nog lekker eten! voor kinderen is het ook Onwijs leuk ze doen onder de lessen allerlei leuke dingen om het aantrekkelijk te maken. Kortom S?n is echt een TOP Skiegebied!

  • Anoniem
    Anoniem 31 januari 2008 · 15:00

    Solden is echt de moeite waard.... Altijd sneeuw en na het skieen lekker apres skieen! Ben nu voor het tweede jaar in Solden geweest, Pistes zijn super!! Zelfs de zwarte pistes zijn een aanrader....beter een minder drukker zwarte piste dan een OVER drukke blauwe piste! Hotel: Haus Herta! Heel vriendelijke mensen en vinden (een beetje) overlast niet erg!

  • Anoniem
    Anoniem 27 januari 2008 · 19:23

    We zijn net terug van een weekje Solden, en het was geweldig. Elke dag kunnen skien, en de afdalingen waren geweldig. Het eten op de piste was ook goed, en keuze volop. Jammer dat je alleen zoveel moet overstappen van de liften om via de Gaislachkogelbahn om bij de gletsjers te komen, maar dat mag de pret niet drukken, en dan de afdaling naar beneden maakt weer heel veel goed.

  • Anoniem
    Anoniem 25 januari 2008 · 10:54

    Ik ben er geweest met oud en nieuw 2007. Het is een leuk gebied maar de wachttijden om naar boven te komen vanuit S?n zijn wel heel storend. Als je eenmaal boven bent en je gaat verder het gebied in dan is het veel rustiger. De piste zijn er over het algemeen lekker breed. We hebben dan ook een heerlijke vakantie gehad. En kan iedereen aanraden om er eens te gaan ski?

  • Anoniem
    Anoniem 14 januari 2008 · 09:56

    Een heel mooi skigebied met zeer goede pistes (vooral op de Tiefenbachgletscher). De dalafdaling is (bij weinig sneeuwval) als enige een beetje glibberig (ijzig). Voor de rest SUPER. Ook zeer gezellige apr?ski. Ook wel tenten waar niet alleen maar Nederlanders komen. In de Schirmbar zitten bijvoorbeeld veel Duitsers en Oonstenrijkers. Soms enige wachttijd bij de Giggijochbahn, maar deze is wel te omzeilen door de ?persoons-stoeltjeslift naar Hochs?n te nemen. Gaat langzaam, maar wel mooie rustgevende route door het bos. Op de piste bevinden zich bovendien een aantal zeer leuke eettentjes met bediening aan tafel, zoals Gampe Thaya. Voor de liefhebbers zijn er uiteraard ook vreetschuren.

  • Anoniem
    Anoniem 8 januari 2008 · 16:43

    Heerlijk skigebied! Het was mijn eerste keer en het was geweldig! Als er een groep is met verschillende niveau\'s, kun je prima uit de voeten. Het is er gezellig en ook de apres ski is geweldig. Wat me ook opvalt is de enorme vriendelijkheid en gastvrijheid van de locals. Uiteraard is alles niet goedkoop, maar in het hoog seizoen hoort dat erbij. Ik vind het super en ga zeker terug! Mars Hulde aan solden!

  • Femke
    Femke 28 november 2007 · 21:42

    Tips voor leuke restaurants op de berg (geen zelfbediening): - Obstlerh? - Silbertal - Bubi\'s skihutte - Kartoffelhutte - Rotjochkoglhutte - Heidealm

  • jaap
    jaap 27 juli 2007 · 23:32

    Solden is gewoon echt te gek, wij zijn er in de laatste week van februari geweest en lag er weinig sneeuw maar maar heerlijk geskied. voordelen: lekker groot skigebied met diverse banen, sneeuwzeker, apres ski is echt te gek (aanrader: Alm Rauch). nadelen: Om bij de gletjer te komen moet je eerst met de gondel en dan nog een lift pakken om uberhaupt te kunnen skien & en de eettentjes zijn gewoon vreetschuren (het beste kan je gewoon de kleinere tentjes opzoeken voor wat meer gezelligheid). Solden is gewoon een aanrader!! Mij zien ze aankomend jaar terug.

  • Roland
    Roland 7 april 2007 · 16:42

    Na vele jaren in Frankrijk geskied te hebben afgelopen winter eens voor Sölden gekozen. (eerste week van Maart) Op zich een mooi skigebied alleen niet echt uitdagende pistes, de zwarte pistes vond ik meer rood. Voor wie 's morgens naar het gletsjergebied wilt gaan komt in lange rijen voor de liften te staan. Verder steeds ook enorme drukte in het Giggijochgebied, ook de restaurants daar waren dramatisch druk, vrije tafels waren er niet te vinden, de mensen zaten zelfs gewoon in de gangetjes op de grond te eten! Echt een massale bedoeling daar. Het restaurant bovenop de Gaislachkogl was een veel beter alternatief. Door de warme winter lag er geen sneeuw in het dal (beneden 2000 meter hoogte), wel waren de pistes naar het dal geprepareerd maar in de middag was de sneeuw erg papperig. Wie van steile hellingen houdt moet deze dus niet in Sölden gaan zoeken, voor de rest is is het een prima skigebied vol met brede pistes en mooie uitzichten bij mooi weer. Wat betreft skiën vind ik Frankrijk beter, après-ski en gezelligheid is in Oostenrijk juist weer beter.

  • Robert
    Robert 28 maart 2007 · 18:01

    Mooi gebied, afwisselende pistes, goed onderhouden. Het skiegebied is uitgebreid maar toch zo compact dat het makkelijk in een dag mogelijk is om alle uiteinden van het aaneengesloten gebied te be-skieen. Dalafdaling is niet echt geschikt voor beginners. Voor gevorderden en sportievelingen vele mogelijkheden. Het gebied ronde de Gigijochbahn is te prefereren boven die van de Gaislachbahn vanwege de grotere lift capaciteit en meerdere mogelijkheden aan het eind van die lift. Bij de Gigijochbahn hoef je niet te schrikken als er beneden een flinke mensen massa staat, want die massa blijft in beweging en in tien minuten zit je in de lift.

  • patrick vermeulen
    patrick vermeulen 26 maart 2007 · 06:06

    Wij zijn met 3 mannen ( 37j-40j) van 21-03-2007 tot 25-03-2007 in soelden geweest. Op de bonefoy aangereden maar een slaapplaats vinden bij een klein pension bleek na wat zoeken geen probleem. Pensoin cornelia ligt zowat midden in het centrum van de apresski tenten aan de andere kant van de rivier op een goede loopafstand. Na installatie skimateriaal gehuurd. prijs viel ietswat tegen. ( in la plagne voor zelfde geld een hele week materiaal kunnen huren ) Daarna met de snelle gondels vanuit het dal naar boven. Richting de hemel maar dan bijna letterlek. Voor mijn ervaring op de uitstekende pistes kan ik niet genoeg woorden vinden. Echt alles was super. Diversiteit, sneeuwkwaliteit, moeilijkheidsgraad,lunch mogelijkheden en apresski. Naar soelden gaan betekend verliefd worden op het gebied!! Terug gaan zullen wij dan ook zeker doen. Extra vermelding verdient apresskibar ALM RAUCH. Zeker aan te raden om een perfecte ski dag af te sluiten.

  • johankipp
    johankipp 22 maart 2007 · 18:38

    ik ben van 9 maart tot 18 maart in solden geweest, maar ik heb de vakantie van me leven gehad dankszij radio 538 en vrienden. solden is niet duur en het is een schoon dorpje.ik heb daar leren snowboarden maar daar heb je ook allen ruimte voor... het is een leuke plek om heen te gaan zowel voor jong als vor oud... ik heb geen negatieve puunten over solden..

  • Rogier Koershuis
    Rogier Koershuis 19 maart 2007 · 16:53

    23 feb tot 3 maar 2007 in Sölden geweest, echt en top week gehad, veel mensen gaven aan dat het erg druk zou zijn, maar dat viel erg mee. Super vind ik in iedergeval de grote restaurants waar meestal wel plek is om tussen de middag eens lekker te eten! voor mij een dikke +

  • Sander
    Sander 13 maart 2007 · 20:03

    Egt WAY TO COOL.. al vaker geweest en het blijft gewoon te gek, genoeg uitgaan, offpiste mogelijkheden. ook in drukke tijden waren liften snel weer leeg. (alleen jammer van die vele mensen uit oostblok, rusland, en polen... dit jaar.) voor de rest een te gek skiegebied waar je echt lekker kan boarden/skien..(brede pisten)

  • jan
    jan 12 maart 2007 · 10:49

    dit skigebied is ONWIJS SUPER MOOI!!! echt nog nooit ben ik in zo'n paradijs beland!!! alles is hoog, extreem, en adembenemend. dit is echt het ware gebied voor elke skier/snowboarder. vorig jaar zillertal dit keer solden en echt een super keuze, het heeft een paar heeele lange afdalingen en toen ik er was zat ik in een super zonnetje en het uitzicht was echt superrrrr. het is inderdaad niet echt een gebied voor beginners, te weinig echte vlakke pistes. maar als je een beetje ervaren bent wil je hier nooit meer weg! amen.

  • Bart Keijser
    Bart Keijser 5 maart 2007 · 17:24

    Periode 24 feb. tot 3 maart 2007. Alle reviews van te voren gelezen over Sölden en moet bekennen dat mijn vrees voor de Russische invasie ongegrond was. Zeker ze zijn er, maar geen enkele last mee gehad of aan geèrgerd. Ook niet in hotel Tirolerhof waar wij verbleven. Het negatieve artikel in het AD is een sensatiestukje gebleken. De receptioniste van het hotel vertelde ons dat de bewuste journalist in een week aanwezig was toen er geen enkele Rus in het hotel logeerde. (zou ik in haar plaats misschien ook gedaan hebben, maar toch....)Ook van de vermeende geluidsoverlast niets gemerkt al heb ik er van te voren een mailtje aan gewaagd en gevraagd om kamers op de bovenste etages. Perfect hotel dus met een werkelijk sublieme keuken en ruime en moderne kamers. Het skigebied zelf biedt genoeg afwisseling voor de gemiddelde skieër al zal de ervaren skieër na een halve week alle pistes wel gezien hebben en als de Gletscher dan ook nog gesloten is wordt het gebied nog drukker. Wat dat aangaat zijn de Trois Valleés veel gevarieerder en uitgebreider. Alleen om die reden zal het wel weer een tijdje duren eer ik terug ga naar Sölden. Ook de lange wachttijden bij de Giggijoch, 's ochtends vanuit het dal, en verder op weg naar o.a. de Gletscher zijn niet echt prettig. Om maar te zwijgen over de inderdaad wat ongezellige vreetschuren op die zelfde Giggijoch. Geen plaats te krijgen tijdens de spitsuren. Beter èn veel gezelliger is het laatste eettentje op rood 11 (rechts). Van het veelgeroemde après-ski moet je uiteraard houden, maar daar kun je inderdaad je hart ophalen in Sölden. Alm Rausch een onvervalste Hollandse après-skihut. Wel erg druk en op tijd vertrekken als je niet van house 'muzak' ellende houdt. Al met al een prima en geslaagde week in Sölden gehad ondanks het slechte weer. (65% van de tijd sneeuw of mist gehad). Zeker de moeite waard ondanks de massaliteit. Aanrader: route 66 na een bezoek aan de Tiefenbach en Rettenbach gletscher.

  • Patrick
    Patrick 25 februari 2007 · 18:31

    Wij waren afgelopen week met 9 personen waarvan 6 skieers (3 echte beginners, de kids en 3 volwassenen met enige jaren ervaring). Voor beginners is Solden niets. Te weinig echte oefen pistes. Wat in Solden blauw wordt genoemd heet ergens anders al snel rood. Dalafdalingen zijn allemaal rood, niets voor beginners, ook niet na een week. En afgelopen week ook nog eens schitterend weer, volop zon, echter daardoor waren de lagere pistes en dus ook de dalafdalingen zeer slecht (veel ijs, harde stukken, zelfs met vers geslepen ski's niet goed te doen). Op de gletsjer was het prima, maar ja probeer daar maar eens te komen in deze drukte. Duurt veel te lang, bent inderdaad bijna 2 uur bezig om op de gletsjer te komen. Eenmaal daar valt het met de wacht tijden wel mee. Maar ja, ga maar weer eens terug. Voor beginners is de Tiefenbach gletsjer wel schitterend, maar ja hoe ga je dan terug? via rood? nee lopend door de skitunnel. Waarom geen blauwe piste terug of een liftje? De blauwe pistes op de gigijoch zijn soms te steil voor beginners en de rode dalafdalingen waren in deze omstandigheden ook niet geweldig.(understament). Dan het dorp Solden zelf. Als je tussen de 15 en 35 jaar bent, vrijgezel, dan vermaak je jezelf wel. Ben je met een groep of familie, dan is deze afgelopen week geen aanrader. Restaurants zitten allemaal barstens vol. Leuke ervaring (maar niet heus): Pizzeria Moderna: Ga zitten en bestel eten + een fles wijn (49,- fles amarone). Sorry, de russen hebben afgelopen december alles op gemaakt. Geen fles voor u. Ook niets anders. Dan komen 'goede' bekenden van de eigenaar binnen zitten aan tafel naast u en bestellen een fles wijn. En warempel! ze hebben ineens wel een fles wijn! Afgerekend zonder fooi. Oh ja, alle restaurants op de pistes zijn groot. zeer groot. zelfbediening. Hier is niets Oostenrijks gezellig aan. Het is massatoerisme. Nog even en je krijgt een bandje om je pols, kun je overal eten en drinken op de pistes tegen 1 vast bedrag. Ja er zijn wel kleinere restaurants, maar die liggen aan de rode dalafdalingen en daar konden we dus niet met zijn allen naar toe. Nee voor de gezelligheid, het leuke skieen voor iedereen, jong en oud, goed en slechte skieeers, moet je niet in Solden zijn. Ben je vrijgezel en tussen de 15-35 jaar ofzo en een goede boarder/skieer? Toppie niets mis met Solden. Maar voor ons de volgende keer een kleiner gezelliger gemutlicher gebied.

  • Schout
    Schout 25 februari 2007 · 10:37

    Ondanks het gebrek aan sneeuw in de carnavalsweek moet ik zeggen dat over de pistes niet te klagen valt. Hier en daar op de lager gelegen pistes een kaal plekje maar als de sneeuw niet valt.. Op de hoger gelegen delen was het goed te doen. Toch was een groot minpunt dat de indeling van de liften erg slecht is. Iedereen moet hetzelfde rondje doen om op de pistes te komen. Resultaat: 2 uur liften hoppen voordat je aan skieen toe bent. Aan het eind van de dag hetzelfde liedje ... iedereen moet harkend en over elkaar heen skieend dezelfde pistes nemen om alweer massaal in de rij te gaan staan voor de lift naar beneden (er is een dalafdaling maar was slecht). Terwijl iedereen die de kaart van het gebeid bekijkt zo twee plaatsen op kan noemen waar je logischerwijs een lift zou bouwen om het probleem op te lossen. n.l. een verbinding van de Gaislachkogel naar de Tiefenbachkogel en een lift vanuit het midden van het dorp rechtreeks naar de Rettenbach gletscher (die komt er ook). Verder kregen we echt het idee als klapvee behandeld te worden door de locals en zijn naar huis gegaan met het idee "een beetje opgelicht" te zijn door de rodeltocht etc. Echt super geld trekkerij daar in het dal .. Je ziet het overal, skie schoenen die je op zondag hebt gekocht voor €450 en als je je skies inleverd staan ze op vrijdag voor €350! Als je gaat Rodelen brengen ze je om 19:00 naar boven naar de freetschuur waar je voor een grill in de rij moet met je bordje vlees, als je naar beneden wilt moet je je drank ineens apart betalen en dan snap je ineens waarom je HELE liters bier voor je neus kreeg. Als klap op de vuurpijl wordt je doorgestuurd naar de volgende hut met een bandje om daar ook nog even flink te verteren. Je mag niet naar beneden! pas vanaf 23:00 ... en door het gebrek aan sneeuw was een stuk van de rodeltocht nog vonken trekken over het asfalt ook! Nee ons zie je er nooooit meer ..

  • kirsten
    kirsten 15 februari 2007 · 12:31

    ik ga overmorgen voor de vierde keer naar solden. Het is echt een super mooi gebied! grote diversiteit aan pistes. Naar mijn idee is het niet super geschikt voor beginners. er zitten absoluut pistes met een uitdaging bij voor de gevorderde skier. Ik vind de prijs kwaliteit verhouding prima. De skipassen zijn relatief duur, maar ik vind het ABSOLUUT waar voor je geld. Lange wachttijden bij de lift??? plan je dag gewoon iets beter in. Ik ga zelf met een van de eerste liften naar boven. (uurtje of 8 half 9) dan kan je skien op perfect geprepareerde pistes, en ben je voor de drukte uit. als het iets drukker wordt, ongeveer half 10, dan ga ik lekker bakje koffie drinken. En voor dat je het weet zijn alle mensen over het hele gebied verspreid en vind je ze niet meer terug!!!! een negatief punt ? nou ik zou er zelf eigenlijk niet echt een kunnen vinden.

  • Richard
    Richard 12 februari 2007 · 19:26

    2 dagen geleden helaas weer thuisgekomen vanuit Solden. Het is een fantastische week geweest met heerlijk weer. Pistes waren goed geprepareerd. Wij hadden een pension aan de rand van Solden. Een accomodatie in het centrum is wel gemakkelijk met oog op apresski. Wat mij op viel: veel Duitsers en Engelsen en maar een hand vol Hollanders.. Volgend jaar ben ik weer van de partij daaro! Echt een aanrader!!

  • Hans
    Hans 23 januari 2007 · 15:34

    Hoe kunnen ervaringen verschillen. Vier dagen in Sölden geweest. Ik had gevreesd dat door de omstandigheden iedereen naar Sölden zou komen. Maar het viel alles mee. Nooit langer dan 5 min staan wachten bij een lift, meestentijds minder dan 1 minuut. Het dorp is idd niet veel, maar ik vond de sfeer in het skigebied prima. hans

  • Frans Jansen
    Frans Jansen 19 januari 2007 · 11:56

    Ondanks de vele mooie afdalingen, is het gebied overbevolkt (druk dus) en heb je te maken met lange wachttijden bij sommige liften en met zeer onvriendelijk liftpersoneel. Ook het dorp Sölden heeft duidelijk te lijden gehad van het massatoerisme. Sölden is inderdaad het Salou van Oostenrijk (helaas....). Voor hetzelfde geld kun je veel beter naar Obergurgl of naar Ötz gaan!!!

  • Ron
    Ron 8 januari 2007 · 08:10

    Solden is een prima skigebied. Het grootste voordeel is het feit dat er pistes zijn op de gletscher tot in het dal. Dat betekent dat je feitelijk bij alle weersomstandigheden een acceptabel aantal pistes overhoud. Zo ben ik er een paar jaar geleden in januari geweest. Ook toen was het (net als nu) erg warm, tot +3 graden op de gletscher en lichte regen in het dal. Ook toen kon ik nog altijd op relatief goede sneeuw skien op de gletscher (gelukkig werd het toen later in de week weer kouder zodat ook de rest van het gebied weer beter omstandigheden kende). De pistes zijn relatief makkelijk, er is weinig echt zwart te vinden en de zwarte pistes die er zijn zijn vrij kort. Voor beginnende skiers is het dus een prettig gebied. Aan de Geislach-kant van het gebied moet zeker nog wat aan de liften gebeuren. De aftandse driezitter richting piste 2 (helemaal links op de pistekaart) heeft een veel te lange wachttijd, terwijl die piste 2 juist een erg leuke piste is. Ook de 2 zitter aan de rechterkant van de Gaislach (voor pistes 4 en 5) is hard aan vervanging toe. Men heeft hier duidelijk voor verbetering van de gletscher gekozen de afgelopen jaren (wat ook wel te merken is overigens). De wachttijden beneden aan de liften varieren nogal. Mijn tip, ga naar de Gaislachbaan en niet de Giggijochbaan. Vorig jaar konden we bij de eerste steeds binnen enkele minuten instappen. De ene keer dat we de Giggijochbaan hebben genomen (rond dezelfde tijd, namelijk rond 9 uur 's ochtends) hebben we daar bijna 20 minuten gestaan. De dalafdalingen zijn leuk om te doen. Helaas is het hier net als bij de meeste dalafdalingen, er zitten te veel personen op die (nog) niet goed genoeg kunnen skien voor een rode piste. Al met al een prettig gebied waar ik vast nog wel eens terug zal komen.

  • A. Janssen
    A. Janssen 7 januari 2007 · 18:50

    In de nieuwjaarsweek voor het eerst in Soelden geweest. Op zich een mooi skigebied met veel variatie en niet al te moeilijk. Het was er wel vreselijk druk met als gevolg wachttijden bij de liften en overvolle pistes, die niet geweldig geprepareerd waren. Opvallend is het grote aantal Russische skiers. Ik ken heel wat fijnere skigebieden.

  • ..............................
    .............................. 7 januari 2007 · 11:49

    ik ben de tweede week van de kerstvakantie in Solden geweest. ik vond het gebied te gek je kunt erg hoog komen en de sneeuw was goed, ondanks dat het de weken er voor warm was geweest. een nadeel is, is als het hard waait de gletscher er snel uit ligt wel begrijpelijk. de skipas is wat duurder vergeleken met gebieden waar ik ben geweest (kirchberg, fiberbrunn en ellmau) materiaal was ook erg goed er zijn voldoende winkels waar je skies kunt huren ik vond het een geweldig gebied en zou er zeker nog een keer naar toe gaan.

  • Terenja Hupscher
    Terenja Hupscher 30 december 2006 · 01:01

    Ik vind het gebied te gek,die gletcherstrasse skien is super!!! Veel keuze van gebieden. brede pistes! het reaturantje op de gletcherstrasse is echt heele rg goed en gezellig. vooral de knoblauchsuppe. Maar 1ik vind er wel 1 heel groot nadeel. Dat de afdelingen naar de liften, dus de laatste afdalingen naar het dal, op beide locaties, erg moeilijk zijn als je moe ben van een dag skieen. Ik kan rood goed aan als ik fit ben, maar wil graag blauw naar beneden of niet zo heel erg rood ? De blauwe route die aan gegeven staat bij gaislachkogl is op 1 extra bocht hetzelfde als de rode route en die is erg pittig! Alleen daarom wil ik niet terug, omdat ik die laatste afdaling niet meer wil. Ik ben de laatste paar keer met de lift naar beneden gegaan, omdat de zwaarte van de die laatste afdeling zo veel meer is dan de prachtige pistes bovenin. voor een beginner is dit echt een nadeel! Terenja groeten Terenja

  • Annet
    Annet 28 december 2006 · 20:21

    Over 2 weken gaan wij voor de 5e keer naar Solden en ik vind het een TOP skigebied. Groot genoeg voor een week uitgebreid skieen maar wel met de Oostenrijkse gezelligheid en kleine piste-restaurantjes. Met de drukte bij de liften vind ik het wel meevallen maar dat komt misschien omdat wij half januari gaan en in Hochsolden zitten. De enorme ochtenspits bij de gondels kennen wij dus niet. Ik heb tips maar alleen als jullie beloven dat je daar niet massaal de 2e week van januari heengaat..... Voor een koffiebreak is het tentje aan de linkerkant van afdaling 11 erg leuk. Wat massaler maar wel apart is het met helder weer bovenop de Gaislachkogel. Voor de lunch moet je bij het restaurant aan "de skiroute" (bovenaan lift no 3)zijn. Nà de pauze van de skiklasjes kun je hier goed vertoeven. Bediening op het terras, lekkere Oostenrijkse gerechten, normale prijzen en ook om 14.00 nog zon op het terras. Het enige minpuntje van Solden vind ik de enorme toestroom van Russische vakantiegangers. Op de piste merk je daar natuurlijk niets van maar in de restaurants en de hotels wel. Maarja, hoe denken ze eigenlijk over de toestroom van al die Hollanders ?

  • Paul
    Paul 23 december 2006 · 17:48

    Solden is een mooi en behoorlijk groot gebied, diverse pittige rode en mooie zwarte afdalingen waar de gevorderde skieer zeker een uitdaging in zal vinden. De apres-ski is ook prima, de Almrausch is een aanrader, maar over het hele dorp zitten her en der leuke tentjes. de minpunten van Solden zijn de wachttijden bij de lift en het dorp is langgerekt waardoor je vaak ver moet lopen naar de lift/kroeg. Als je in Solden bent raad ik iedereen aan zeker een dagje Obergurgl / Hochgurgl. Paul

  • Hans
    Hans 8 november 2006 · 15:58

    Ik ben al verschillende keren naar solden gegaan en telkens een keitoffe ervaring, zelfs tijdens de zomerski ? Het uitmuntende is zeker tijdens de winter de gigantisch lange afdaling naar het dorp, telkens een kick om het sneller te doen. Kortom, vette pistes, goeie sfeer en een dorp waar ze begrepen hebben wat wintersport is!

  • skiabi
    skiabi 5 oktober 2006 · 22:09

    Soelden de place to be bij de seizoenstart/ einde seizoen (met pasen in Soelden wel SUPERPAP op de zuidhellingen). Wel sneeuw zeker met de gletcher verbinding. het gehele gebied moet wel open zijn want de gletcher is vrij klein en met de auto naar boven is toch een drama! De gletcher alleen haatlt het niet met Hintertux of Stubaier het apres ski is super buiten de stad komen zie hier ook om te stappen ga er begin december zeker weer naar toe!!

  • Martijn
    Martijn 5 september 2006 · 10:57

    Fantastisch apesski en offpiste mogenlijkheden. Bijna alle pistes zijn boven de boomgrens dus bij slechtweer....helaas. inefficiente lift indeling, de zwaarste pistes zijn net blauwe, het gebied is eigenlijk vrij klein vergeleken andere oostenrijkse gebieden, gletscher is vrij klein. sneeuwzekerheid? sneeuw ligt overal in oostenrijk. Al met al totaal overgewaardeerd skigebied en veel te dure prijzen.

  • Anna
    Anna 4 september 2006 · 14:34

    Heerlijk geskiet daar! Pistes zijn fantastisch geprepareerd en skiroute was erg leuk. Uitzicht én skien op de gletscher is geweldig. Vermijd het eten bij de grote restaurants maar kies de kleine restaurantjes op de piste, als je beetje zoekt zijn er genoeg. Iets minder is het dorp, dit is (m.n. de hoofdstraat) niet sfeervol, wel veel echte oostenrijkse apresski. Ga komend seizoen zeker weer terug!

  • Lisette
    Lisette 21 augustus 2006 · 10:28

    Mooie pistes, zeker de gletscher erg breed en geweldig skien. Ook voor de eerste week van april, elke dag verse sneeuw en veel zon. Smeren met factor 25. Uitgaan: Fire and Ice!

  • Anoniem
    Anoniem 21 augustus 2006 · 10:28

    Sölden, need I say more ! Wat een fantastisch skigebied is dit. Als gevorderde skiër hoef je je hier geen moment te vervelen. Veel verschillende soorten afdalingen en een fantastisch modern liftsysteem ! Skiën op de gletsjer is prachtig, maar bij voldoende sneeuw is het op de lagere pistes ook genieten. Tip: langs de rode dalafdaling vanaf de gigijoch ligt, net onder Hochsölden, een leuk restaurantje. Als je hier rond een uur of half vier gaat zitten kun je genieten van alle kneuzen die proberen heelhuids beneden te komen. Ter hoogte van het restaurant versmalt de piste en kun je genieten van vele valpartijen. Als je Sölden te duur vindt zijn er goede goedkopere alternatieve verblijfplaatsen in Hüben en Längenfeld. Met de skibus ben je dan zo in Sölden. In deze plaatsen tref je echter geen apres ski aan. Sölden is absoluut de beste wintersportplaats van Oostenrijk, in de krokusvakantie is het echter enorm druk. Bij de dalliften staan dan enorme rijen. Ga dus heel vroeg of slaap lekker uit. Ons wachttijdrecord bij de Gigijochbahn is 45 minuten (niet leuk).

  • Nick Kramer
    Nick Kramer 21 augustus 2006 · 10:12

    We zijn gisteren weer thuis gekomen van een weekje skieen in solden. We hebben een zeer mooie week gehad. Mooie pistes en het apres skieen was ook helemaal top. Alm Rausch zeker een aanrader!. Mooie brede pistes en de kwaliteit van het sneeuw was ook goed. We zaten net buiten het centrum in appartement waldhause. Heel riant appartement en er stopt een ski bus voor de deur. Zeker een mooie ervaring rijker ?

  • anna
    anna 18 augustus 2006 · 16:55

    Viel erg tegen erg druk en liften slecht op elkaar aansluitend de skipas onwijs duur 197 euro vorig jaar naar Brixen geweest en dat ga ik volgend jaar weer doen.

  • berend
    berend 4 maart 2006 · 19:25

    een weekje Soelden Hotel Tyrolerhof geboekt in de karnavalsweek met 4 personen. We kregen kamers 106 en 107 op de eerste verdieping. De kamer was redelijk in orde, echter zeker geen **** sterren. Een minibar was er bijv niet evenals de Internet aansluiting. Bij navraag werd ik doorverwezen naar het naastgelegen Internet Cafe. (€ 3,0 voor een half uur).Slapen kun je alleen vanaf +/-4:00 uur in de morgen,dan stopt de in de kelder gelegen Disco. De nachtportier van het Hotel had als suggestie de volgende dag andere kamers te vragen verder af van de 140db basboxen. De receptioniste vertelde mij korzelig dat ze vol zaten en dat het allemaal best meeviel, kortom niet zeuren dus. Als alternatief kun je dan het beste algehele narcose toepassen, oftewel bezatten. Een halve liter rode wijn is ongeveer voldoende tot +/- 3uur dan wint het geluid van de disco weer. Hotel barst overigens van de Russen, veelal onbeschofte lui met maffiose trekjes die de gehele lobby bezetten, stoelen en tafels verslepen en de andere niet rokende gasten uitroken. Voor je plezier ga je er dus niet even wat drinken. Het eten (in buffet vorm) is prima echter de obers (3x russen) zijn niet echt aanspreekbaar, mijn russisch is niet echt goed. Bij afrekenen aan de balie, bijna €3000, is van enige vriendelijkheid niets te bespeuren. Een hele dikke onvoldoende!! snel voorbij lopen!! Afgezien van het weekje afzien in dit Russische Disco hotel, is het Skigebied in een woord perfect! Ga zeker terug naar Solden voor een volgende skivakantie.

  • Gerjan
    Gerjan 3 maart 2006 · 12:59

    Het skigebied is echt fantastisch! Ik ben er in de zomer geweest,maar toen kon je er ook skiën en snowboarden. Dat moet je echt een keertje gezien hebben! Je kan er ook heel mooi wandelen. Je kan er ook een pas kopen (Ötztal Card) voor 3, 7 of 10 dagen. Met de pas kun je in het ötztal gratis met de bus, gratis in kabelbanen, gratis in zwembaden en nog veel meer!

  • cindy
    cindy 3 maart 2006 · 12:58

    als beginner gestart, en nu ski ik zo van de zwarte piste af. Het lesgeven gaat er zeer gemoedelijk en er wordt goed gekeken naar je kwaliteiten in het skiën. Je wordt dus in een goede groep ingedeeld. Het apres skiën is ook super geweldig. We zitten altijd in de Alm Rausch. Super gezellig cafeetje/kroegje met goede muziek! Hotel waar we altijd zitten, Hotel Tirolerhof. Super hotel. Meer is er gewoon niet over te zeggen: geweldig gebied

  • Ernst
    Ernst 3 maart 2006 · 12:58

    Ik ga nu voor de 3e keer, uitzonderlijk, want ik ga normaal nooit twee keer naar hetzelfde gebied in Oostenrijk terug. Solden heeft een zéér divers skigebied, voor alle niveaus geschikt. De pistes zijn voornamelijk zeer breed en zelfs de lastigste pistes hebben altijd nog een stuk waar je als je het niet meer ziet zitten vanaf kunt. Veel mooie hotels en een uitgebreid uitgaansleven. De Gaislachkogel heeft m.i. de mooiste afdalingen voor de wat gevorderde skier, de gletsjer is fantastisch, maar wel heel koud! Let op de apresski bar onder aan de afdaling 10, onder de liften bij de oefenwei, nog niet helemaal onderaan dus! Zeer gezellig ?

  • C. Vos
    C. Vos 3 maart 2006 · 12:57

    Supergebied voor beginners en gevorderden, leuke funparks voor boarders. 2 snelle gondels die centraal vanuit het dal vertrekken. Hotel Tyrolerhof is fantastisch, duur, maar errug goed eten ! Trouwens, heel Solden is duur... geen gezellig centrum, wel veel uitgaansmogelijkheden. Zeker de moeite waard om minimaal 1 keer te bezoeken !

  • robberto
    robberto 3 maart 2006 · 12:57

    Solden is verient niet de schoonheidsprijs voor gezelligste dorp van Oostenrijk. Een sfeervol centrum ontbreekt echter, maar dat is goed op de lossen door in de buurt van de Giggijochbaan te logeren. Daar zijn ook de leuke tenten te vinden. Skien is nu eenmaal duur en Solden doet er ook alles aan om het zo te houden, maar vakantie is vakantie en dan doe je niet moeilijk als een biertje iets duurder is dan in de nederlandse kroeg. Top gebied, velen zullen dit beamen! Leuke pisten die voor iedereen wel uitdagend zijn. Verwacht alleen geen Franse afdalingen van 20 km. Dit gebied staat bij mij op 1 in Oostenrijk! De skipas is prijzig maar hiervoor heb je wel een uitstekend liftenstlesen zonder wachttijden!

  • Mysty
    Mysty 3 maart 2006 · 12:57

    In Sölden moet je echt een hotel of pension in het centrum hebben. De liften zijn gevestigd in het centrum en ook alle uitgaansmogelijkheden. Vraag goed bij het reisbureau naar waar het hotel precies ligt, want het kan bijv een kilometer van het centrum afliggen. Dat valt infeite mee, maar niet als het een 750meter hoger ligt dan het centrum. Ik vind dat dit namelijk heel slecht in de boeken aangegeven staat. Er liggen ontzettend veel hotels en pensions in de bergen, terwijl alle voorzieningen gevestigd zijn in het centrum. Sölden is een mooi en vrij groot skigebied. De gletcher is ontzettend mooi, echt een prachtig uitzicht. Het nadeel is dat het hier vrij druk is, omdat iedereen toch tenminste 1 keer op dit punt geweest wilt zijn. En ik moet zeggen het is ook echt de moeite waard. Het skieën is er minder, want het zijn vrijwel alleen maar blauwe pistes met sleeplifen. Het overige skigebied is ook goed, de sneeuw is goed, er zijn veel gevarieerde pistes.

  • Hans Herms
    Hans Herms 3 maart 2006 · 12:57

    Als je dat lange eind bent gereden kom je wel in een imposant stukje Oostenrijk terecht. Met 3 toppen rond de 3000m die per ski te bereiken zijn, heb je mooie fotokiekjes als je thuiskomt. De Gaislachkogel is ook wel het pronkstuk, en vanaf de gletscher zie je de Pitztaler gletscher liggen (waar in de toekomst een verbinding naartoe wordt verwacht). Het skigebied van Sölden is de laatste jaren gemoderniseerd, in principe hoef je hier niet in de sleeplift te staan, al zijn er wel de gondels, waarvoor je de ski's moet uitdoen. Het skigebied van Sölden is niet al te gemakkelijk; de dalpistes zijn voor beginners niet aan te raden, dus zul je met de gondel naar beneden moeten. Op de gletscher vind je prachtig brede carve-pistes (vooral op de Tiefenbachzijde) en absolute sneeuwzekerheid. Sölden heeft een sneeuwzeker, en uitdagend skigebied. Je komt er redelijk weinig Nederlanders tegen en toch is het er gezellig. Voor een goedkope vakantie hoef je hier niet te zijn, maar de kwaliteit van pistes en liften ligt dan ook erg hoog.

  • Hansl
    Hansl 3 maart 2006 · 12:56

    Sölden is mijn favoriet in Oostenrijk. Mooie afdalingen, gevarieerd gebied. Bij warm weer is het 's morgens op de lagere pistes goed toeven en 's middags kun je jezelf op de twee gletschers uitleven! De BIG-3 ralley is een aanrader.Après-ski is onderaan Giggijoch zeer gezellig en ook heeft Sölden een aantal goede kroegen (wel druk in het hoogseizoen!!) Toplocatie!