Sölden - Ötztal Arena 16-02-2013

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden - Ötztal Arena

BMW Driving Experience.

Ik wilde het al langer doen en afgelopen weekend kwam het er dan eindelijk van: de BMW Snow and Ice training in Sölden, Oostenrijk.

Zaterdagochtend om 06:00 uur verzamelde we met ze allen op Rotterdam Airport om vervolgens met het vliegtuig richting Innsbruck te vertrekken. Eenmaal op tijd aangekomen in Innsbruck vertrokkken we richting Hotel Aqua Dome in Längenfeld waar we het weekend zouden verblijven. Het hotel is zeker mooi en verzorgd maar ligt wat mij betreft te veel buiten Sölden waardoor er niet zoveel te beleven is.

De training begon s’avonds met een 2 uur durende theorie les over het rijden in de winter. Waaronder zitpositie’s, voorzorgsmaatregelingen, en het een en ander over over en -onderstuur.

De volgende dag om 07:30 vertrokken we met een aantal taxi’s richting Sölden waar er 5 BMW M3’s en 5 328i’s klaarstonden voor de training voor vandaag. Deze namen we mee een trainingsterrein net buiten Sölden richting Längenfeld. Hier hebben de rest van de dag allerlei oefeningen gedaan in de sneeuw. Een aantal zeer bruikbare oefeningen zoals een noodstop op de sneeuw, uitwijkoefeningen, accelereren en een hoop driftoefeningen.

s’Avonds hadden we samen met de rijinstructeurs een Tiroler avond bij s’Pfandl, waar we een super gezellige avond hebben gehad met typisch eten uit Tirol en live muziek.

Op dag 3 begonnen we weer om 07:30, en deze keer gingen we met de taxi’s richting de Gletscher Mautstelle waar we opgepikt werden door een Pistenbully die ons naar de Gletscher bracht. Eenmaal aangekomen stonden er 10 BMW’s op ons te wachten waar we de hele dag mee zouden gaan rijden rond het Gletscher gebied. We begonnen met een aantal oefeningen met xDrive modellen wat met name bestond uit oefeningen op besneeuwde hellingen op de Rettenbach gletscher. Het is ongelofelijk wat zo’n auto kan presteren (zonder sneeuwkettingen maar met winterbanden). Een voorbeeld: een helling van 21% die volledig besneeuwd is, een BMW met xDrive rijd hier zonder problemen omhoog.

In de middag zijn we met achterwielaangedreven BMW’s van de Rettenbach naar de Tiefenbach gletscher gereden. Hier hebben weer een aantal driftoefeningen gedaan om te leren omgaan met een BMW onder winterse omstandigheden.

Uiteindelijk een fantastisch weekend gehad en ik kan het ook iedereen aanraden om zo’n soort training te volgen.

Plaats een reactie