opening gehele skigebied

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden - Ötztal Arena

weet iemand wanneer de rest van dit skigebied opengaat?

De verhalen gaan dat de Giggijoch aanstaand weekend open gaat maar het hele skigebeid zal het nog niet zijn.

Gr, Rom

hopen we daar maar op wij gaan 2 3en 4 december die kant op, bedankt voor de info

De opening van het gehele skigebied is afhankelijk van de omstandigheden. Ook al is het midden winter, dan kan door wind en mist de gletsjer gesloten zijn.

Via de app van Sölden kun je van dag tot dag bijhouden welke pistes open zijn en welke niet. Ga je vroeg of laat in het seizoen, dan loop je het risico dat bijvoorbeeld de dalafdalingen niet open zijn…

Veel plezier alvast!

Wacht op de Nederlandse berg

Ze hopen natuurlijk het hele gebied te openen maar onze ervaring van de laatste jaren is dat de dal afdalingen bij weinig sneeuw pas net voor de kerst open gaan de sneeuw wordt dan met vrachtwagens van de gletcher gehaald.
Het zelfde geld voor het laag gelegen gebied bij de Gaislach kogel bij de heidebahn bij weinig sneeuw of hoge temperaturen is deze soms nog niet open ondanks sneeuw kannonen

Toen wij gisteravond wegreden uit Sölden waren ze in ieder. Geval massaal aan het sneeuwspuiten. De grens waarop sneeuw lag was te zien op de hoogte van Innerwald en daarboven en daaronder werd flonk sneeuw gespoten; de contouren van de dalafdaling naar de Gigijoch waren duidelijk zichtbaar.

Blogger, skiër, verslaafd :-)

Nu vrijdag gaat de giggijoch open. Dat zijn dan de gondel vanuit het dorp, de stoeltjesliften op de gg, de einzeiger + golden gate naar de gletsjer. Mogelijk ook de afdaling naar de Langegg (beste piste van die flank)

Gaislagkogl gaat normaliter 2 weken later open.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Plaats een reactie