Sölden - Ötztal Arena 14 januari t/m 21 januari 2012

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden - Ötztal Arena

aankomst zaterdag 14 januari 12.00 uur in solden.

wij verbleven in pension veit fiegl wat net iets hoger ligt dan solden in de wijk ausserwald. het is ongeveer 150 meter lopen naar de piste. piste nr 9 ligt net boven het pension.

de auto uitgepakt en alles op de kamer geinstaleerd, daarna een kopje soep gegeten bij gruners. en het wat ook nog eens zonning weer. vandaag niet gaan skieen maar lekker uitgerust, voor de zondag.

zondag 15 januari.

lekker van het ontbijt genoten wat prima is in veit fiegl. en een zeer vriendelijke eigenaresse ze heet barbara.
ski spullen aan gedaan en hup naar buiten waar het een strak blauwe lucht is en de zon vollop schijnt.
vanuit uit het pension konden we rechtstreeks naar beneden skieen naar de gaislachkogel. de lift genomen naar de top op 3000 meter. piste nr 1 geskieed over naar piste nr 5 en weer naar de 9 en de dalafdaling gedaan. wederom de gaislachbaan genomen maar nu tot 2100 meter. stukje nr 3 geskied , naar de wasserkar lift. daar piste nr 2 genomen en de skiroute genomen naar de gaislachalm voor de lunch.

null

null

daarna piste nr 8 geskieed en weer naar het dal gegaan. om nog een keer deze route te doen. einde van de dag lekker wat gaan drinken bij philip apres ski wat bij de oefenpistes ligt waar ook de lessen starten.
s’avonds lekker gegeten bij restaurant gruner.

maandag 16 januari.

vandaag moet het gebeuren we gaan de BIG 3 skieen (GAISLACHKOGL, TIEFENBACH EN RETTENBACH). het is wederom zonnig weer en koud.

vanuit pension de dalafdaling genomen(nr9).

gaislachbaan naar de top, nr 1,nr5, nr 6.

langeggbaan genomen en zo naar de gletchers toe. wat een mooie uitzichten daar. en daar kun je heerlijk skieen op de verschillen de pistes. die goed zijn te doen voor de gevorderde skieer.

null

null

null

vandaar piste nr 30 genomen en naar nr 9 en de dalafdaling.
s’avond lekker gegeten bij restaurant s’pfandl.

dinsdag 17 januari.

vandaag op de planning naar het gedeelte te gaan bij de giggijoch. daar de pistes nr 13, 14, 15, gedaan deze zijn erg breed, maar hier is het wel wat drukker.daarna nr 14 gedaan om vervolgens te gaan lunchen bij gampe alm aan piste nr 11.

null

null

na de lunch piste nr 11 vervolgd en de 9 genomen naar de dalafdaling gaislchbaan en daar nog wat geskieed.
geapreskieed bij philip wat een beetje laat werd maar wel gezellig.
s"avond gaan eten bij die alm beneden in het dorp. je kunt namelijk gratis gebruik maken van de shuttle die achter bij philip zit en je naar het dorp brengt. deze shuttle is tot s’avonds 22.00 open.

woensdag 18 januari

de dames wilden vandaag wel weer naar hetzelfze als gisteren. dus dit gedaan.

maar nu ook de dalafdaling naar de giggijoch

dit is piste nr 19 en nr 21.

null

null

daarna de giggijochbaan genomen naar boven om daarna de nr 11 te skieen en te gaan luchen bij gampe tahya.

null

null

daarna nr 11 vervolgd en de 9 genomen.

s’middags afgesproken met vanessa die ik op dit forum heb ontmoet en met zijn allen gezellig wat gedronken in de kuuck kuuck. onderaan bij de giggijoch. ook deze dag was weer lekker zonnig en droog.

s’avonds leeker eten bij pfandl wat dicht bij ons pension ligt.

donderdag 19 januari.

vandaag is het bewolkt. dus besloten om in het gedeelte te blijven bij de gaislachbaan.
de damaes waren vandaag een beetje moe dus deze om 14.00 uur afgezet bij het pension. zodat ze nog wat konden gaan shoppen.

de zon brak ook nog even doordus nog even lekker buiten eten bij de obstlerhutte.

null

de mannen lekker verder geskieed die dag.

s"avonds gegeten in het dorp bij toggenstubbe. waar live muziek was en het nog erg gezzelig werd.

vrijdag 20 januari.

D-DAY . het heeft vannacht gesneeuwd en het bleef de hele dag sneeuwen.

de vrouwen bleven thuis. die vonden het maar niks met sneeuw en niet zo goed zicht.

wij hebben ons kostelijk vermaakt in de poedersneeuw en ook in het off piste skieen.
gaande de dag gingen er steeds meer pistes en liften dicht vanwege de sneeuw en wind.

null

s’avonds eten bij die alm in het dorp.
lekker de almpfanne besteld. wat voor 2 personen is. en je de buik goed vol van krijgt.

zaterdag 21 januari.

vertrek dag.

eerst maar even de auto uitgraven.

null

om 9 uur vertokken richting nederland.
onderweg veel sneeuw gehad tot duitsland.
in duitsland veel regen en harde wind.
om 22.00 uur thuis.

samengevat de skiweek:

erg leuk skigebied goede pistes zowel voor beginners als gevorderden. leuke hutjes op de pistes waar het eten goed is.

apres ski is er genoeg te veel om op te noemen.

restaurants in het dorp prima. tip vraag de locals waar je goed kunt eten.

groeten willem.

Leuk beeld gegeven van jullie vakantie Willem… Foto’s erbij doen het altijd goed… :D

Heb ook nog één hoofdletter kunnen vinden… ;)

@ Willem; Leuk dat je zo uitgebreid verslag doet, met foto’s,van jullie vakantie! Zijn jullie via de Fernpass naar huis gereden? Wij hebben er gezien de sneeuw voor gekozen via Bregenz te rijden en hebben er zo’n 11 uur over gedaan, om 20.00 uur waren we in Amersfoort.
Zoals Willem al meldt, hebben wij elkaar gezien en gesproken in de Kuck Kuck en kwamen we elkaar later in de week nog meerder keren tegen op de piste of bij de berghutten.

Kleine verslag van onze vakantie; wij zijn na een overnachting op vrijdag in Nesselwang op zaterdag om half 9 het laatste stuk via de Fernpass gereden. Rond 11 uur aangekomen in Garni Concordia vlakbij de Giggijoch lift. Wij konden gelijk op onze kamer, dus de spullen daar neergezet skipas gehaald en de ski’s onder geklikt en gaan. Op zaterdagmiddag zijn we richting de gletsjer gegaan; prachtig zonnig weer, weinig wind. Dat beloofde veel goeds voor de rest van de vakantie!
Zondags zijn we richting de Gaislach gegaan, lekker bij de Löple Alm een Apfelstrudfel genomen en later bij Bubi’s gegeten.
Vanaf maandag gestart met de 3 daagse skisafari van Snow Experience. Maandag weer naar de gletsjer waar we alle pistes afgegaan zijn, wat is die zwarte piste waar normaal de wedstrijd op geskied wordt, een mooi & fijne piste! Dinsdag stond de Gaislach kant op het programma, ook daar alles verkend en nu de lunch verorberd bij de Löple Alm. Voor woensdag bleef de Gigiijoch zijde over. Weer een mooie stralende dag met lekkere pistes. Eugens aangedaan voor de koffie en bij Gampa Thaya geweest voor de lunch.
Ik zeg een aanrader zo’n skisafari, gezellig ook al was onze groep niet super groot en werd die opgedeeld. Van Niek nog de nodige tips & tricks gekregen om nog lekkerder die berg af te komen.
En natuurlijk de après-ski; eigenlijk zijn we op diverse plekken geweest. Van Marco’s, Kuck Kuck, Fire & Ice, Philips, Schirmbar tot de Almraus.
Qua eten hebben wij 2x gegeten bij pizzeria Corso, wat ons betreft een aanrader. Ook bij Die Alm hebben wij gegeten. De Mexicaan La Hacienda in het Freizeitcentrum was minder een aanrader; de chili con carne, die 7 jaar geleden erg lekker was, viel hem nu tegen het was net soep. Mijn gerecht een Fajitas was echter prima.
Wij hebben een fijne vakantie gehad, mede door 5 hele mooie dagen aan het begin van de vakantie en de leuke mennen die wij daar hebben getroffen. En het is natuurlijk een mooi skigebied, overzichtelijk en mooie brede pistes met gezellige berghutten.

Oh en op donderdag en vrijdag hebben wij natuurlijk ook geskied, ondanks dat het weer omgeslagen was. Maar dan met z’n tweetjes.

Plaats een reactie