BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Willingen - Ettelsberg

Reviews Willingen - Ettelsberg

65% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.9 op basis van 3754 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, goed eten op de piste, gezellige après-ski, goedkoop en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste, druk, veel vlakke stukken en niet sneeuwzeker.

Wat vind jij van Willingen - Ettelsberg?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast715
    Gast715 15 februari 2017 · 15:26

    Geschikter dan Winterberg voor de absolute beginner. Pak de piste aan de Ritzhagen en begin lekker in de stoeltjeslift, als het iets lekkerder gaat neem je de gondel. Ondanks de maat ook veel meer een wintersportdorp dan het commerciële Winterberg.

    Met partner Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast595
    Gast595 9 februari 2017 · 22:46

    In 2016 geweest met gezin. Leuk skigebied voor beginnende skiërs. Als je de kinderen les laat volgen, sla dan de Hollandse Skischool in Willingen over. Wij hebben daar voor een dag teveel les betaald, dit hebben wij gemeld bij de skileraren en directie, na vele toezeggingen uiteindelijk niets terug ontvangen! Bovendien is de start vd les bij het gebouwtje, de kleintjes moeten zelf eerst met de skietjes naar de piste sjouwen. Een kwartier later staan ze pas op de latten. 10 minuten voor tijd staan ze alweer klaar op de ouders te wachten! Kortom je mist van 1 uur les ruim 20 minuten!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast764
    Gast764 22 januari 2017 · 11:33

    Een prima locatie om een dag lekker te skiën. Een aantal pistes zijn goed om je techniek te oefenen. Vorig jaar ben ik er, later in het seizoen, een dag wezen skiën. Toen was het heerlijk rustig met redelijke sneeuwcondities. Het was een verademing na Winterberg (echt Micky Mouse pistes). Gisteren ben ik weer een dag naar Willingen geweest. Het skiën op zich was prima alleen was het er bijzonder druk. Lange rijen voor de kassa en lange tijden wachten voor de sleepliften. Het voordeel van de (langzame) sleepliften is wel dat er relatief weinig mensen op de pisten zijn. Je hebt de piste dus bijna 'voor jezelf' om je ding te doen. Dit verhoogt trouwens ook de veiligheid voor ongelukken op de piste.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast934
    Gast934 18 januari 2017 · 17:37

    Dichtbij huis, vandaar ook aantrekkelijk. Willingen is kleiner dan Winterberg (qua piste kilometers) maar ik had het idee dat de pistes wel langer zijn. Het is overzichtelijk, iets afwisselender, en rustig. Wel vond ik er in verhouding erg veel sleepliften. Vooral met jonge kinderen heb je hier veel overzicht.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast510
    Gast510 16 januari 2017 · 23:18

    Leuk voor dag of weekend Veel sneeuw dit weekend en dus ook druk maar goed te doen. Langste wachtrij was bij de kassa voor aankoop skipas voor het hele gebied.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast934
    Gast934 21 januari 2016 · 10:14

    Kleiner dan winterberg, maar langere pistes ! Aanrader voor beginners of mensen die hun eerste lesjes willen volgen. Niet langer dan 3 dagen, want dat heb je het wel gezien.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast934
    Gast934 21 januari 2016 · 10:12

    Leuk gebied voor een weekend, mooi dat ze een cabinelift hebben zodat ook de niet snowboarders de berg op kunnen. Kleiner gebied dan Winterberg maar langere pistes ! Voor beginners ideaal, of om het te leren.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Hessel
    Hessel 25 maart 2015 · 21:11

    Voor een weekendje naar Willingen geweest. Ik was bekend met Winterberg en Neuastenberg en kende Willingen alleen van een bezoek in de zomer. Condities: zonnig, plus 8, voorjaarssneeuw. pluspunten + cabinelift + lange(re) pistes + het gevoel te kunnen toeren ondanks dat het een klein gebied is + erg rustig in het naseizoen (wij waren er half maart) Minpunten - verbindingen tussen de verschillende hellingen niet optimaal (omdat het rustig was viel het allemaal wel mee, als het druk is is dit een groter minpunt denk ik) - nog veel relatief oudere liften in vergelijking met Winterberg Verder een leuk dorpje met genoeg activiteit.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast935
    Gast935 12 maart 2015 · 01:01

    Goed skigebied. Moderne nieuwe stoeltjes lift en gondel. Echt een aanrader. Rustiger dan winterberg.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast652
    Gast652 23 februari 2015 · 18:26

    Ik wil graag weten of er ook gebaande wandelpaden zijn, dit in verband met gemixed gezelschap van skiers en wandelaars. Wie heeft enige ervaring of gehoord van anderen wellicht?

    1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast609
    Gast609 22 februari 2015 · 19:57

    De overweging was tussen Winterberg en Willingen. Eén dagje wintersporten. Uiteindelijk gekozen voor Willingen, kleiner maar rustiger gebied (gelezen op reviews). Goed aan te reizen binnen vier uur! Afgelopen weekend (21-02-2015), weer was redelijk, in de ochtend sneeuw en opklaringen in de middag. Materiaal gehuurd bij Kesper, geen verassing maar helaas wel wat ouder materiaal. Conditie, verouderde sneeuw dat was uitgesmeerd over de pistes. Niet alle pistes waren ook open. In de ochtend was het goed vertoeven, mistig maar qua pistekwaliteit goed te doen. Een aantal afdalingen gemaakt. De ervaring leert wel dat het loont om vroeg op te piste te staan. Al snel, rond het middaguur, werd het drukker waardoor de kwaliteit van de piste wat naar beneden ging. Veel hobbels en af en toe wat ijs. Voor beginners is dit toch ideaal om een dagje te boarden of skieen zolang je maar geen hoge verwachtingen hebt en je vroeg aanwezig bent zodat er wat meer ruimte op de piste is. Aanrader: Boek een hotel wat verder van Willingen, krijg je ook nog wat duitse gastvrijheid mee (bv in de buurt van Warstein)! Gr. Rolf

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast618
    Gast618 5 februari 2015 · 16:44

    we zijn begin Februari in Willingen geweest de sneeuw was perfect en alle andere zaken zijn er super gebied is niet groot maar voor 2 dagen best leuk . er is veel te doen en pistes zijn perfect onderhouden ik denk dat wij bij goede sneeuw vast nog eens gaan

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast262
    Gast262 3 januari 2015 · 18:50

    Vandaag voor een dag naar Willingen gereden om te gaan skiën met onze vier kinderen. Eén grote teleurstelling, van te voren gekeken hoe de pistes werden beoordeeld, nou bij aankomst bleek dat heel anders te zijn dan dat er werd geschreven. Ijzig de verbindingsweg tussen de pistes ook één ijsvlakte. Zijn meteen weer vertrokken en hebben onze liftkaarten kunnen verkopen aan anderen, zodat de financiële schade beperkt is gebleven. Dat was dus eenmalig en nooit weer. Wees eerlijk als de pistes ijzig zijn. Dit is geen goede reclame.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast424
    Gast424 1 januari 2015 · 21:43

    Beste, We zijn met de krokusvakantie versschilende keer naar willingen gaan skiën en het bleef echt de moeite er zijn prachtige blauwe pistes voor de berinners maar er zijn ook een paar leuke rode pistes voor zoals wij de gevorderde skiërs wel stefig van af kunnen glijden het skigebied is ook hartstikke aantebevelen voor families want de pistes zijn dus ook niet te moeilijk voor kinderen snowboarders kunnen zich ook amuseren de kinderen die hun eerste bochtjes leren maken en de gevorderde die zich zo over de pistes laten glijden! In de zomer is het gebied ook aan te bevelen want je kan er mooie bergwandelingen maken en je kan ook met de eitjeslift naar helemaal boven voor een mooi uitzicht er is voor in de zomer ook een rodelbaan en een groot zwembad dat gedurende het hele jaar door open is! Als de kinderen zich willen amuseren in een mini pretpark kan dat want op de berg ligt er een dierenpretpark! En voor wie in de zomer komt en dus niet kan skiën is er gelukkig nog de SCHAATSBAAN er zijn ook verschillende kroegen met een leuke speeltuin bij Ik kan jullie willingen dus zeker aanbevelen en als je alles wilt gezien hebben kun je wel best een weekje nemen in een van de leuke chalets,appartementen,hotels of herbergen Veel plezier!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast183
    Gast183 31 december 2013 · 00:40

    Goed bereisbaar vanuit Nederland als je 1 of 2 dagen even op de latten wilt staan. Als gevorderde skiër is het best goed toeven voor een dag, maar geen uitdagend skigebied. Voor beginnende of licht gevorderde (1 a 2 jaar) skiër, ideaal om zonder al te hoge kosten ervaring op te doen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast650
    Gast650 10 april 2013 · 12:15

    Afgelopen weekend zijn we er geweest tot verbazing top conditie heerlijk rustig en zeker voor herhaling vatbaar ik vind willingen beter dan winterberg het is er gezelliger en langere pistes als je geen problemen hebt met ankerlift is het top ik vond het echt super om nog even weg te zijn en je bent er zo 3 uurtjes rijden vanuit utrecht

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast643
    Gast643 24 februari 2013 · 23:08

    Zojuist teruggekeerd van een lang weekend Willingen om te skien. Voor mij als beginner was dit ideaal. Of dit gebied voor de gevorderde skiër ook interessant is, kan ik niet beoordelen. Voordeel vond ik ook de relatief korte rijen bij de liften. De Hollandse skischool was alleen in naam Hollands. Zowel het meisje achter de balie als het overgrote deel van de skileraren spraken alleen Duits. Op zaterdag waren de lesgroepen ook wel erg groot. De verwachtingen over het dorpje Willingen waren laaggespannen, maar dat viel 100% mee, voldoende gelegenheden om wat te eten en een aantal aardige winkeltjes. Al met al een prima optie voor een kortere skivakantie, zeer voordelig ook.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast939
    Gast939 22 februari 2013 · 01:22

    ja daar moet ik je gelijk in geven de Nederlandse skischool is niet wat het doet denken groot gedeelte spreek slecht nederlands en en de rest is inderdaat 50+ er is dan 1 leraar die leuk grappig en geeft ook goed les zijn naam is ja wat was zijn ook alweer jonge snuiter donker getint en droeg steeds een harlekijns mutje. maar een aanrader is de school zeker niet en goedkoop is hij zeker niet klasjes zijn ook vrij groot.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast939
    Gast939 22 februari 2013 · 01:22

    ja daar moet ik je gelijk in geven de Nederlandse skischool is niet wat het doet denken groot gedeelte spreek slecht nederlands en en de rest is inderdaat 50+ er is dan 1 leraar die leuk grappig en geeft ook goed les zijn naam is ja wat was zijn ook alweer jonge snuiter donker getint en droeg steeds een harlekijns mutje. maar een aanrader is de school zeker niet en goedkoop is hij zeker niet klasjes zijn ook vrij groot.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast939
    Gast939 22 februari 2013 · 01:14

    zeer leuk en mooi gebied. 5 dagen geweest 3dagen heeft het gesneeuwd. lekker gegeten aanrader is het Brauhaus. zeer mooi gebied zeker voor kinderen en gevorderen.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast194
    Gast194 21 februari 2013 · 21:32

    Ik ging met gemende gevoelens naar Willingen. Voor iemand die al 20 jaar op de ski,s staat is dat toch niets dacht ik. Maar het is mij 300% meegevallen. Mijn dochter van 7 gaat alleen naar boven kan daar eigenlijk niet verdwalen. Ook kun je er leuke tochten maken. Wij waren daar in de voorjaarsvakantie en hadden bij de lift nagenoeg geen wachtrijen. Wat me wel is tegen gevallen dat is de skischool die zich zelf De Nederlandse skischool noemt. Wat een volk. Het zijn leraren van ca 50 jaar en die lopen de kinderen maar af te blaffen. Nee deze ski school nemen we nooit meer. Voor de kinderen moet het ook een feestje zijn

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 16 maart 2012 · 03:21

    Willingen is voor ons het nummer 1 skigebied in Sauerland. Het uitzicht op het dorp Willingen doet enigzins denken aan een uitzicht wat je in de Alpen ook zou kunnen hebben. De cabinelift is heerlijk om even op adem te komen. De bijbehorende afdaling is leuk als het rustig is, maar kan beter worden ingeruild voor de afdaling bij Kohlerhagen (de rustigste van Willingen) of die van Wilddieb, als het wat drukker wordt. Ook beginners kunnen met een gerust hart naar de top met de cabinelift, omdat via de skiwegen de steile passage vermeden kan worden. Voor een goede indruk van het gehele skigebied zie mijn video:

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • yolanda
    yolanda 1 maart 2012 · 06:57

    wel rob , dan ben je toch verkeerd geinformeerd geweest want wij zijn gisteren de 29ste toch nog geweest, sneeuw was niet optimaal meer maar voor een dagje was het toch goed te doen, gr. yolanda

    Met familie Snowboarder
  • Rob
    Rob 28 februari 2012 · 22:59

    leuk gebied,jammer alleen dat je nergens leest dat het vandaag (28-02-2012) waarschijnlijk de laatste dag is dat het open is. Toch wel belangrijk als je van plan bent nog een dagje mee te pikken!

    Met familie Skiër
  • belgje
    belgje 6 februari 2012 · 12:40

    Super tof gebiedje om als daguitstap met bus te doen. De condities waren uitermate gunstig, mooie pistes, het was een zondag en super lang aanschuiven aan de liftjes, een stoeltjeslift verbinding tussen de 2 bergen zou een maximale verbetering zijn, nu was het veel geloop, trapje op, trapje af ... De eetgelegenheden waren klein en weinig mogelijkheden om eventjes op te warmen, de temp.bleef onder de -14 graden Ik kom hier zeker nog terug als tussendoortje, maar bij voorkeur op een weekdag denk ik ...

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Judith
    Judith 24 januari 2012 · 11:21

    Het is gewoon lekker om even voor een dagje Willingen te pikken, zeker om het gevoel te krijgen voor de wintersport. Het is voor ons een half uurtje verder rijden dan Landgraaf, dus dan is de keus niet zo moeilijk! Dus voor iedereen die even een dagje wil skiën, zal ik het zeker aanraden. Wil je langer en je bent redelijk ervaren, zou ik toch de alpen weer aanbevelen.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Fenna van der Velden
    Fenna van der Velden 8 oktober 2011 · 17:13

    Winterberg en Willingen zijn leuk voor een paar daagjes en inderdaad als je met kleine kinderen bent is het goed te doen. Als je al goed kan skien ,en je hebt het geld ervoor, dan zou ik zeker naar Oostenrijk of Frankrijk gaan. Wij gaan in februari toch wel een weekendje naar Winterberg of Willingen omdat wij voor het eerst met onze jongste zoon gaan skien. Dan kan je een dag van tevoren kijken of er voldoende sneeuw ligt en dan kan je gaan voor twee daagjes. Lekker dichtbij!! Dat is voor mij het enige waarom ik daar heen ga!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • gerwind
    gerwind 11 september 2011 · 14:00

    Zeker leuk om een dagje te gaan skieen. Vroeg vertrekken en 2 1/2 uur later sta je al in de sneeuw. Geen gebied om lang te verblijven maar om het te leren en sneeuwpret te hebben met de kids is dit gebied uitstekend.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Ingrid
    Ingrid 20 augustus 2011 · 13:29

    Wij verbleven in Usseln dorpje valt onder gemeente Willingen. Usseln heeft een eigen piste zo werd ons verteld, maar dit stelt echt helemaal niets voor. Ook het dorp zelf is compleet uitgestorven. Willingen heeft een grotere piste maar mis de onderlinge verbindingen zoals in Winterberg. Willingen is een lange straat met winkeltjes veel van hetzelfde. Volgend jaar weer naar Winterberg.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Kees van der Ark
    Kees van der Ark 7 augustus 2011 · 09:01

    Zijn in januari voor de eerste keer een weekend gaan skieen in Willingen. De cabinelift is mooi maar onpraktisch skies aan en weer uit want je bent zo beneden. Slechte kwaliteit sneeuw en na de middag pap. Vertier was ook niet je van het dan is Winterberg gezelliger en meer te doen. Ook nog naar Usseln gegaan daar zou ook een piste zijn dat was echt zonde van de tijd er is daar ook niets te beleven. Nee voor ons de eerste en laatste keer.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Inge
    Inge 31 juli 2011 · 13:52

    Een harstikke leuk gebied! Gelogeerd met mijn familie het Sauerland Stern Hotel. Echt fantastisch als je met kinderen op stap bent. Een grote hal met springkussens en aardig personeel. Aparte restaurants en disco in de kelder. Een leuk skigebied maar nu ik Oostenrijk heb gezien wil ik daar graag nog een keer heen. Mijn familie vindt het te lang reizen dus dan nog maar een keer naar Willingen maar na dit jaar zal het wel gaan vervelen omdat je gewoon weg in 10 minuten weer beneden bent. Met kinderen die voor het eerst gaan skien raad ik dit ten zeerste aan!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Hans
    Hans 1 maart 2011 · 21:06

    In de vakantieweek voor 2e keer naar Willingen geweest en wederom perfect bevallen. Sneeuwcondities zeer goed mede door de lage temperatuur. Wachttijden bij de diverse liften, nooit langer dan 5 minuten. Met een beetje planning qua tijd kon je vaak zo de lift weer in. Pistes goed geprepareerd alhoewel er op het eind van de dag toch wel enige ervaring vereist was. Prijsniveau zeer goed.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Joop
    Joop 24 februari 2011 · 16:03

    Gisteren met 3 vrienden voor de eerste keer richting Willingen vertrokken. Vanaf Hilversum (slechts)3 uur en een kwartier. Onderaan de Ettelsberg seilbahn geparkeerd en daar ook materiaal gehuurd (goed spul; 18 euro voor skies en schoenen) en om 8.45 uur in de gondel! (liftkaart voor de hele dag en alle liften 22 euro). De piste is open van 8.00 tot 17.00 uur. Hoewel er verder geen sneeuw lag rond Willingen waren de pistes prima geprepareerd. Naarmate de dag vorderde werd het steeds drukker, maar de wachttijd bij de liften was nooit langer dan 8 minuten. Wel liep de pistekwaliteit na 14.00 uur terug. Een hele dag geskied met heerlijk weer en afwisselende (korte) pistes. Absolute aanrader voor 2 of 2 dagen wintersportgevoel!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • de lutte
    de lutte 14 februari 2011 · 19:25

    wij gaan al jaren met onze familie naar Willingen. En elk jaar ik kijk ik er weer naar uit om er weer heen te gaan. je kunt er goed skien en het is erg gezellig en in willingen zelf kun je goed eten! dus ik geniet altijd van deze vkantie! het is een echte aanrader! Groetjes uit de lutte

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • AJ Aartsen
    AJ Aartsen 8 februari 2011 · 20:50

    Voor de tweede keer in Willingen geweest. Prima geregeld. Het weer was niet echt ideaal: veel wind, regen en geen sneeuw! Maar ondanks dat hebben we zaterdag en zondag nog heerlijk kunnen skiën! Ging wel hard met het smelten van de sneeuw.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Nos
    Nos 8 februari 2011 · 07:36

    Afgelopen weekend heerlijk weekend gehad, misschien wel niet de beste sneeuw maar aangezien we absolute beginers zijn weten we ook niet beter. Door het warme weer en gebrek aan verse sneeuw misschien ook wel extra rustig.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • nicolette
    nicolette 2 februari 2011 · 14:57

    Wij gaan elk jaar naar willingen om lekker te skieen dan gaan we lekker een heleweek.Meestal gingen we tussen kerst en oud en nieuw maar dit jaar voor het eerst in februari. ik ben erg benieuwd. wij hebben onze eigen spullen dus dat is erg handig. Het is een heel mooi gebied ook als je niet gaat skieen. Het personeel bij de liften is ook altijd erg vriendelijk en behulpzaam. een echte aanrader is om een dag niet te gaan skieen en dan te gaan wandelen boven bij de stuwmeren. Het is daar prachtig mooi.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • enschede
    enschede 29 januari 2011 · 10:40

    hallo allemaal wij gaan 4tm6 feb naar willingen je kunt er goed vertoefen daar. ik kom er al sinds 2001 met ons voetbal elftal. de cafes en discos zijn er top en de hut op de berg is fantasties. wie gaat er 4fen nog meer naar willingen. maken we er een dol apre ski feest van. gr oet enschede

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Nicole
    Nicole 7 januari 2011 · 20:40

    Net terug van 2 dgn skiën Willingen. Het was voor ons de eerste keer Willingen. Het was super. Tuurlijk is het geen Oostenrijk. Maar voor even een paar dgn erg goed tedoen. En je kan een redelijke afdaling maken. Wij waren er 6 en 7 januari geen wachttijden bij de liften. Dit was 5 januari nl wel het geval. Kortom wij komen zeker nog een keer terug. Nu op naar Oostenrijk over 2 maanden.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Jonathan Boekhold
    Jonathan Boekhold 4 januari 2011 · 13:17

    Wij zijn woensdag 29 en donderdag 30 december jl. naar Willingen geweest. Ondanks het gebied minder bekend is onder de Nederlanders is dit gebied(je) zeker een aanrader. Het is een groter gebied dan Winterberg en biedt met 17 liften zelfs voor de gevorderde snowboarders voor een aantal dagen genoeg mogelijkheden. In feite zijn het twee bergen en 5 afdalingen en 2 bospaden, met een beetje slim boarden kun je gerust 15 min op je plank staan voor je beneden bent. Sneeuwkwaliteit was top en er staan genoeg kanonnen. Aanrader, zeker voor beginners.

    Met familie Snowboarder
  • Mark
    Mark 1 januari 2011 · 13:29

    Wij zijn dinsdag 28 december 2010 een dagje naar Willingen geweest. De reistijd viel mee, vanuit Deventer waren we in minder dan drie uur rijden over. Ikzelf had reeds skies en schoenen, en wilde er voor mijn vrouw een paar huren.... Dat was helaas een stuk lastiger: alle skies en schoenen waren reeds verhuurd. Overige verhuurshops hingen ze met de benen uit (rijen van 20 wachtenden buiten). Uiteindelijk in Elleringhausen (dorpje op 5 km afstand van Willingen) een paar skies en schoenen gehuurd. Weer terug naar Willingen in de file.... Verder heerlijke dag gehad. Wachttijd versus ski tijd is af en toe vervelend. Je staat namelijk met een minuut of 5 beneden, maar staat snel een minuut of 10 -15 in de rij te wachten voor de lift omhoog. Voor een dagje / lang weekend echter zeker een aanrader! Tip: Vanuit Nederland rijdt je altijd door Elleringhausen. Stop dan even bij Skiverleih Hanfland (Elleringhauser strasse 52) - http://www.elleringhausen.de/content/view/124/46/ Ziet er enigsinds verlaten uit als je aankomt, maar bieden een ruime keus en vriendelijk personeel. Grote voordeel: geen wachtijd in Willingen, en je kunt gelijk skieen als je aankomt. Alternatief is natuurlijk voor de tijd reserveren in een ski shop in Willingen zelf.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 14 maart 2010 · 10:13

    Wij zijn een lang weekend naar Willingen geweest (weekend van 6/7 maart). Vrijdag op zaterdag is er een berg sneeuw gevallen, we moesten zelfs onze auto uitgraven ? Zaterdag dus heerlijk verse sneeuw. Overdag bewolkt en wat wind en dan is het best fris. Zondag scheen het zonnetje, strakblauwe lucht, 's morgens was het -11 graden, maar het was heerlijk! Pistes vonden wij prima, maar we hadden dan ook 5 jaar niet geskied. Als gevorderde skie?zijn de afdalingen, mijns inziens, veel te makkelijk. Wachttijden bij de liften was prima, over het algemeen gingen we binnen 5 min. weer omhoog. We zaten in Landhotel Henkenhof in Usseln. Goed hotel, gemiddelde leeftijd van de gasten was wel wat hoog, maar dat maakte ons niet uit. Wij raden Willingen zeker aan en gaan volgend jaar misschien best weer terug en nemen dan evt. onze dochter van (dan) bijna 4 jaar mee.

  • Anoniem
    Anoniem 13 maart 2010 · 22:18

    Een lang weekend naar Willingen geweest. Eerste keer skien! 2 uur les gehad van Frans. Super mooi weer en voor ik als beginner zeker een geslaagde locatie. Vrijdag op zaterdag 30 cm sneeuw gevallen. Ik ga er zeker nog een keer heen.

  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2010 · 23:52

    Afgelopen weekend voor ? dagje naar willingen geweest vanuit Alkmaar. Afstand is goed te doen. Ons gezelschap bestond uit 1 volw. en 4 kinderen. 13,16,17 en 19 jr. vonden het allemaal geweldig. 3 jongste bleven op beginners weide. Jongste van 13 ging remmen en bochten zelf oefenen en de twee anderen hadden een beginners cursus snowboarden van 2 uur. Vooral het aanwezig zijn van een lopendeband om naar boven te komen was een succes.Met mijn oudste zoon ben ik het hele gebied af geweest en als snowboarder genoot hij (dus ik ook)enorm. Af en toe even skie? en snowboardend naar de beginnerswei om even te kijken hoe het ging met de anderen is ook te doen. Voor eten op de piste moet je niet helemaal boven zijn, beperkt eten (keuze), weinig zitplaatsen en ongezellig personeel.Bij restaurant nr. 1 is de sfeer en de keuze een stuk beter. Helaas dat er weinig plaats op het zonne dak was.Liftprijzen in vergelijking met de Alpen zeer laag! Voor beginners ook punten kaarten te verkrijgen die in meerdere jaren kan opmaken. Wij komen hier zeker nog een keer.

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2010 · 17:45

    Deze week midweek in Willingen (1-3/5-3) geskied. Door de verse sneeuw en vorst heerlijk kunnen skien. Alleen de K?rhagenlift is gesloten, omdat daar geen sneeuwkanonnen zijn. Waarschijnlijk van het weekend weer wel geopend, omdat ze weer verse sneeuw verwachten. Dus voorlopig nog goed te doen.

  • Anoniem
    Anoniem 26 februari 2010 · 22:31

    Zojuist teruggekeerd vanuit Wiilingen. Op woensdag en donderdag de bergen aldaar afgeskiet. De 'drukke' voorjaarsvakantie bleek voor wat ons betreft geen enkel probleem. De verwachte wachttijden bij de liften waren niet echt aanwezig. Dit had zeker iets te maken met de slechtere omstandigheden. Vooral de afdaling vanaf de flank van de Ettelsberg was mooi. Na de afdaling konden we keer op keer zo weer de K?rhagenlift binnengaan. Ook kun je daar op een gemoedelijke wijze van een middagmaal genieten. (prijzen liggen 20/25 % lager dan bij de andere skihutten) Ook de pistes zijn op een goede maneir met elkaar verbonden. Daarbij zijn er in het gebied voldoende (70) sneeuwkannonnen aanwezig. Ook het onder kunstlicht skie?is een aanrader! Kortom wij, gezin met 3 kinderen gaan volgend jaar weer naar Willingen.

  • Anoniem
    Anoniem 16 februari 2010 · 14:02

    Afgelopen zaterdag voor een dagje naar Willingen geweest. Waar we met carnaval de laatste jaren in Winterberg zijn gestopt, wilden we dit jaar eens wat anders: Willingen. We kennen het dorp al lang en ook de Ettelsberg hebben we een aantal keer bewandeld, maar nog nooit afgedaald op ons snowboard en dan ook nog eens met deze hoeveelheden sneeuw! Op de heenweg vertraging opgelopen doordat op de de A1 een ongeval was gebeurd, de Duitse politie heeft de hele weg afgesloten daardoor. In Willingen aangekomen eerst maar eens moeite doen om een parkeerplekje te vinden, vrijwel alles was tot de nok toe gevuld met auto's. Het was op het eerste gezicht erg druk, op de pistes zelf viel het reuze mee, maar onderaan bij de gondel stond je soms wel een half uur in de rij. Eenmaal in de gondel ben je zo boven met zo'n 300 hoogtemeters verschil. Je bent niet in de Alpen, maar voor een dag of enkele dagen kun je je hier goed vermaken hoor. Winterberg zal denk ik nog drukker zijn geweest, maar goed, wij wilden zelf op zaterdag gaan natuurlijk. Het is voor ons verder dan de indoorbaan in Landgraaf, maar het voordeel is dat je je toch een beetje op wintersport waant. De bar onder bij de gondel is mooi gerealiseerd, maar het personeel heeft nog niet helemaal in de gaten hoe het in zijn werk gaat. Chaotisch, onzorgvuldig en vaak erg traag. Desalniettemin hebben wij een erg leuke dag gehad, in ieder geval voor herhaling vatbaar hoor! Over een paar weekjes toch naar de echte bergen.

  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2010 · 13:46

    Gisteren (vrijdag 12 februari) nogmaals vanuit Zutphen naar Willingen gereden om een dagje te boarden alvorens binnenkort naar de Franse Alpen te vertrekken voor het echte werk. We hadden expres voor de vrijdag gekozen om de carnavals / vakantiedrukte te ontlopen en we kunnen zeggen dat dat gelukt is. Het aanrijden ging prima, ondanks de vele sneeuw. Parkeren kon wederom vlak voor de gondellift en binnen no-time stonden we bovenaan de Ettelsberg. Heerlijke dag gehad, voornamelijk op en rond de grote piste bij de gondellift. Twee weken geleden waren we voornamelijk op de piste aan de andere kant van de berg te vinden omdat de wachttijden daar veel minder waren. Nu waren er echter geen wachttijden bij de gondellift en hebben wij daar de hele dag gebruik van gemaakt. Veelal naast de piste geboard door de diepe poedersneeuw die daar lag. Tussen de middag even wat gegeten in de Seilbar onderaan de piste. Het eten (Seilbar-burger) was lekker, maar de bediening was om te huilen, zo chaotisch! En dan was het niet eens druk.. Om half 5 uiteindelijk voor de laatste keer de piste af gegaan en moe maar voldaan naar huis. Klaar voor de Alpen! Willingen blijft een aanrader voor de beginnende (en ook gevorderde) wintersporter om er weer even in te komen. Je bent er zo, de pistes zijn lekker lang (voor Sauerland begrippen) en de wachttijden (zeker buiten het weekend om) kort, helemaal vergeleken met het nabijgelegen Winterberg. De populariteit daarvan verbaast mij echt als je ziet dat de pistes daar veel korter zijn, wachttijden veel langer en de off-piste mogelijkheden vrij beperkt.

  • Anoniem
    Anoniem 3 februari 2010 · 09:14

    Afgelopen zondag op en neer gereden vanuit Zutphen. Vlak voor de kerst waren we al naar Winterberg geweest om te snowboarden, maar we hadden gehoord dat Willingen een mooier gebied was waar het ook nog eens minder druk was. Om half 10 stonden we op de parkeerplaats voor de gondel lift. Lift pas halen was zo gepiept en de fun kon beginnen. Eerste keer de grote helling onder de gondel lift gepakt. Daarna weer naar boven en toen rechts van de grote uitkijk toren naar beneden gegaan en daar eigenlijk gebleven tot 15 uur.. Prachtige afdaling voor een beginnende snowboarder met genoeg off-piste mogelijkheden. Heerlijk snel de berg af of dwars door het bos aan de linker kant. Wachttijden bij de lift vielen mij alles mee voor het weekend en ook in het restaurantje hoefden we rond 12 uur niet te wachten op een versnapering. Helemaal top! Ik twijfel nog over komende zaterdag, maar vrijdag 12 febr. gaan we sowieso weer die kant op voor een heerlijk dagje snowboarden..

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2010 · 20:52

    We hebben afgelopen weekend in Willingen geskied. Zaterdag was het bij de liften inderdaad te druk (soms wel een kwartier wachten voor een sleeplift), zondag was het beter en maandag was het geweldig: Verse sneeuw, fijn weer en alle pistes open zonder een minuut wachttijd. Logisch overigens dat iedereen er heen gaat in het weekend: Dichtbij, echte afdalingen (ik had van te voren bedacht dat het een soort skihal zou zijn maar dan in de open lucht) en best wel een beetje het Oostenrijkgevoel. Wij zaten in een gasthuis (Lehnert) direct aan de Sonnenhang, perfecte locatie bij een leuke helling (ik heb pas twee keer geskied, mijn vrienden zijn iets meer ervaren en die vonden het ook leuk). Wij hebben 's avonds niet gefeest dus ik weet niet of dat goed kan in Willingen. Uit eten viel wat tegen, vooral zaterdag. Skihuur was rommelig, wij hadden ski's gereserveerd onderaan de Sonnenhang maar ze hadden eigenlijk niets meer, wel een heel hulpvaardige meneer. Onhandig dat de enige piste die de twee helften van het skigebied met elkaar verbindt, niet besneeuwd wordt. Daarom was deze alleen maandag open, zondag moesten we een stukje met de auto. Over twee weken 'echt' ski?in de Franse Alpen, maar ik vraag me af of dat net zo leuk is ?

  • Anoniem
    Anoniem 25 januari 2010 · 14:11

    veel te lange wachttijden!!! wij zijn hier afgelopen weekend geweest en het is erg druk. Je moet heel lang voor alles wachten! Kwaliteit van eten bij de piste matig ene rg viese toiletten! Onvriendlijke mensen en veel gedrang en voorkruipen... Beter : naar keliner gebied gaan in de omgeving. Meer sfeer en geen wachttijden en beter eten en kwaliteit materialen veel beter dan in Willingen(oude vieze schoenen en oude ski's....) Kinder les was ook chaotisch, onduidelijke afspraken waar les plaatsvond en wie les gaf, ons kind was zelfs zoek!

  • Anoniem
    Anoniem 16 januari 2010 · 21:47

    vindt het wel ok voor een paar dagjes weg. lekker dicht bij huis. je kunt als beginner lekker alle kanten op en een gezellige sfeer. de drukte bij de liften verschillen nogal. echt leuk hoor voor met een paar vrienden fun te hebben voor een leuke prijs. een dagje indoor snowboarden kost veel meer. ga van dec tot met feb bijna iedere zondag lekker op en neer de ene keer naar winterberg dan weer naar willinge en ook naar de om liggende plaatsen ski pistes ,met een paar vrienden is echt wel fun hebben. toppie

  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2010 · 09:18

    Op zondag wezen skien in Willingen na eerder dit jaar in Winterberg geweest te zijn. Wat een verschil!!! In Willingen hele korte wachttijden bij de liften, geen stampende drukke berghutte waar je mensen weg moet kijken van een tafeltje op tussen de middag iets te kunnen eten! Pistes zijn in Willingen veel beter dan in Winterberg. Met name de lengte van de pistes is een pluspunt! Nu niet allemaal naar Willingen gaan... anders wordt het er net zo druk als in winterberg...

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2010 · 08:36

    ik weet dat het druk kan zijn, zo in de vakantie, maar wat wij afgelopen dinsdag hebben gezien was niet echt leuk. Eerst wachten en wachten op materiaalhuur minimaal 3 kwartier. dan wachten op een kaartje te kopen, wederom ook weer 3 kwartier en dan nog een half uur op de gondel. en als je dan boven bent ben je binnen 10 minuten weer beneden. zodat je weer een klein half uur voor die gondel staat te wachten, waar het een geduw van jewelste is, iedereen wil vooraan staan. Ik ga volgende keer weer naar de postwiese in neu Astenberg,

  • Anoniem
    Anoniem 18 november 2009 · 14:42

    In Februari 2009 zijn wij 7 dagen wezen ski? 1 dag regen gehad en de rest van de week volop verse sneeuw. Willigen heeft leuke kroegjes en vriendelijke mensen. Het is ons zo goed bevallen dat we in Februari 2010 weer gaan. Geen wachttijden bij de liften als je door de week gaat. Sneeuw is van goede kwaliteit. Leuke bospaden om te ski?en je kunt lekker rustig aan doen. Goede eet en drink voorzieningen bij pistes. Wij vinden het zeker een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2009 · 23:15

    Erg goed bevallen, en lekker dicht bij voor een paar dagen. Stel de tomtom alleen wel op willingen upland in, anders zit je en een ander plaatje dat ook Willingen heet, en daar is het ook bergachtig en ligt sneeuw, per dag schijnen daar wel 20 mensen verkeerd na toe te rijden, erg zonde voor de tijd.Alles kan je huren onderaan bij de stoeltjes lift, en lessen bespreken,je skies en snowboard kan je als weg gaat, daar achter laten voor de volgende dag.

  • Anoniem
    Anoniem 19 februari 2009 · 19:11

    Heerlijke dagen gehad in Willingen van dinsdag tot donderdag met fantastisch weer, alleen de 2e dag veel ijs op de grote piste. Lekker eruit uitstekend gegeten, lekker geskiet. Chinees restaurant in Willingen en een geweldige pizzeria in Willingen! Aan te bevelen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2009 · 14:00

    Het skigebied heeft veel minder uitdaging en veel minder pistes dan Winterberg, maar sommige pistes zijn wel iets langer. Met name de Kohlerhagenliften en de Sonnenlift bedienen mooie pistes. De cabinelift is een vooruitgang, toch had ik liever een stoeltjeslift gezien. Het gedoe met uittrekken van de ski\'s voor zo\'n korte lift is erg omslachtig. De verbindingen tussen de pistes zijn redelijk tot goed, alleen van de Ettelsberg naar de Sonnenberg moet je even klunen, maar niet heel erg ver. Voor gevorderden biedt Winterberg met diverse zwarte pistes en funparcs veel betere mogelijkheden en door de beschutte ligging een aanzienlijk betere sneeuwkwaliteit. Vanaf 3 dagen is je skipas geldig in Willingen, Winterberg, Alt- en Neuastenberg en Z?en: leuk om alle gebieden te ontdekken, ook Neu- en Altastenberg zijn beslist de moeite waard! In Willingen kan je gratis parkeren, verder doet het gebied nogal kaal aan, het dorp is gezellig, het skigebied niet. Mijdt de vreetschuur onderaan de Kohlerhagenlift: de kwaliteit van dat \"eten\" is erg ranzig!

  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2009 · 21:23

    Willingen is geen groot skigebied maar wel heel dichtbij Nederland (3,5uur rijden). Het is ook minder groot dan Winterberg maar veel minder druk. Positieve dingen: -Leuke steile piste bij Kohlerhagen, linker kant als je omhoog gaat in de lift. -Je kan overal op de Ettelsberg ski?en weer bij de cabine lift uitkomen, zo heb je een lange afdaling met iets meer dan 200m hoogte verschil. -Ski?in het bos: bospaden en zelf door het bos een weg banen. Nadelen: -Alleen sleepliften en een cabine. Vermoeiend, maar je kan op de Ettelsberg ook alleen de cabine nemen en toch over ski? gewoon over het weiland? Tip: ga een dag op de Ettelsberg en de volgende dag halve of hele dag op de andere berg. Scheelt een beetje sjouwen met de ski\'s, maar eigenlijk niet erg.

  • Anoniem
    Anoniem 22 januari 2009 · 21:03

    Eind november naar Willingen geweest. Door veel sneeuwval toen al alle pistes en liften open. Waren op een zaterdag gegaan en was werkelijk geen hond te bekennen. Pisten lagen er werkelijk perfect bij. De afdaling onder de cabinelift is perfect, net als de lift zelf. Verder pistes zijn wellicht niet lang, maar zeker leuk voor een dag! Enige nadeel: Van de ene kant van het gebied naar de andere...KLAUTEREN! Verder, meer wintersportgevoel zo dicht over de grens kun je niet krijgen.

  • Anoniem
    Anoniem 18 januari 2009 · 18:15

    Zaterdag 17 januari voor een dagje naar Willingen geweest. De nieuwe 8 p. gondel is meer dan prima. Niet alle afdalingen waren open vanwege gebrek aan sneeuw. De rode direct naast de lift wel (dankzij voldoende kunstsneeuw). Voor een dagje leuk en zeker voor herhaling vatbaar.

  • Anoniem
    Anoniem 31 december 2008 · 17:20

    We zijn tussen kerst 2008 en oud en nieuw vanuit een klein dorpje in hochsauerland naar winterberg en willingen geweest. Het was een verademing om in willingen te zijn. Als je naar Winterberg toe wil, sta je \'s ochtends een uur in de file. Naar Willingen toe was geen file. De kwaliteit van de sneeuw in Willingen was beter, het was er rustiger en de afdaling aan de meest rechtste lift was breed en leuk. In Winterberg betaal je vaak parkeergeld; in Willingen parkeer je gratis.

  • Anoniem
    Anoniem 22 november 2008 · 22:07

    Ik ben in Januari 2008 in Willingen geweest. Het vroor op dat moment alleen \'s nachts. De natuurlijke sneeuw was weggedooid maar de pistes waren in redelijke toestand dankzij de sneeuwkannonnen. Het afgelopen jaar heeft men daarop veel ge?esteerd in Willingen, net zoals in de nieuwe cabinelift naar de top van de Ettelsberg. Dat is echt een super lift, de beste in het Sauerland. het is jammer dat de overige liften in willingen allemaal sleepliften zijn. Wintersport in het Sauerland is leuker dan op een indoorbaan en zeker leuk voor een paar dagen, maar niet vergelijkbaar met de alpen.

  • Anoniem
    Anoniem 26 maart 2008 · 20:36

    Ik ben op 25 maart voor de tweede keer dit jaar in Willingen geweest voor een dagje snowboarden (de eerste keer dit jaar in het carnavalsweekend). Beide keren waren er geen (lange) wachttijden voor de liften. De pistes zijn een stuk langer en veelzijdiger als in Winterberg. Hoewel er minder pistes zijn zorgt de diversiteit ervoor dat je hier minder snel uitgekeken bent. Omdat er zoveel sneeuw gevallen was (en viel) kon je zelfs redelijk poederen! Wat dat betreft is het bij genoeg sneeuwval fantastisch zo\'n gebied op 2,5 uur rijden te hebben! Het is natuurlijk geen Oostenrijk, maar aan het \"wintersportgevoel\" ontbreekt mij het hier absoluut niet. Nadeel is natuurlijk de sneeuwonzekerheid in Willingen. Door het beperkt aantal pistes zul je na 2 ? dagen hier toch echt wel uitgekeken zijn. Maar voor een korte (dag)trip zul je mij hier zeker nog een keer terugzien!

  • Willem van den Brink
    Willem van den Brink 26 december 2007 · 20:43

    Zelf ga ik ieder jaar ski?in Bad Hofgastein in Oostenrijk. Voor de afwisseling ben ik op maandag 24/12/2007 met mijn zoontje van 9 jaar gaan ski?in Willingen (Sauerland). Bij gebrek aan sneeuw had men zo\'n 50 cm sneeuw opgespoten. De nieuwe cabine lift op de Ettelsberg bracht ons snel - en zonder wachten - naar boven. De kunstsneeuw was in de ochtend wel vrij \"ijzig\". De afdaling van zo’n 2 km lengte is best aardig. Tip: Begin in de ochtend bij de \"Sonnenlift\". Jammer dat de liften niet echt op elkaar aansluiten. Je moet dus met de auto (of lopend) van de ene naar de andere lift. Best een aardig skigebied voor een dag of weekeindje! Het was niet druk want de meeste Duitsers zitten op Heiligenabend al vroeg aan het kerst diner. De liften waren op kerstavond overigens al om 15.00 uur dicht. Afstand: 265 km van Eindhoven, zo\'n 2,5 a 3 uur rijden. Natuurlijk geen Oostenrijk, maar toch aan te raden voor een korte trip!!!

  • Jan
    Jan 22 september 2007 · 16:31

    Erg leuk om even een paar dagen naar toe te gaan, er komt nu ook een 8persoons cabine lift en 75% van de pistes heeft nou kunstsneeuw dus je kunt nu altijd wel gaan skiën. soms alleen erg druk bij de ritshagenlift!

  • joop
    joop 25 maart 2007 · 22:45

    Ik vond het wel een leuk plaatsje maar het was er wel heel stil. Het is er niet gezellig, maar er is wel veel te doen zoals zwemmen schaatsen rodelen klimmen en nog een paar dingen

  • Martijn
    Martijn 24 november 2006 · 22:36

    Willingen is voor mij de betere variant op Winterberg, tis er veel rustiger, pistes zijn n stuk langer en de diversiteit is groter. Hier krijg je nog n beetje het idee dat je aan het skiien bent zonder dat je na 1 sec weer beneden staat. Bovendien is het voor snowboarders een klein paradijsje: de lokale bevolking bouwt overal schansjes en er zijn een aantal mooie natuurlijke richels waar je vanaf kan. Uitgaan is echter minder dan in Winterberg en de sneeuwzekerheid is ook een stuk minder omdat het net iets lager ligt. De gemiddelde sneeuwgrens in het Sauerland ligt bij dooi vaak rond de 600m: Winterberg ligt daar net boven en willingen net onder.

  • Peter Jan
    Peter Jan 19 november 2006 · 11:34

    Het is een leuk skigebiedje om een dag of 2-3 te skiën. TIP: Neem geen skilessen bij de ritshagen liften bij de kunstsneeuw want daar zijn de groepen veel te groot en je moet uren wachten bij de skilift.. Neem skilessen Links van de stoeltjeslift. Het is altijd lekker rustig (in de kerstvakantie) dus ik moet eigenlijk zeggen dat het geen aanrader is maar dat is het WEL! want anders is de rustigheid vroobij,, Wij gaan weer dit jaar maar denk wel aan je WINTERBANDER

  • Willinger Skiër
    Willinger Skiër 21 augustus 2006 · 10:12

    Leuk skigebied voor een dag of 3/4. leuke sleepliften en de stoeltjeslift is goed dat die er is. er zijn veel gezelige 'bratwurst' cafétjes en niet duur. TIP: neem geen les bij de kunstsneeuwpistes want die groepen zijn veel te groot en de leraren zijn niet aardig.

  • Rens
    Rens 18 augustus 2006 · 15:27

    Dit is een leuk gebied als je even een weekeind de sneeuw inwil, je moet hiervoor uiteraard wel van te voren ff checken of er voldoende sneeuw ligt. Als het in Winterberg erg druk is kan dit een leuke andere optie zijn