Route voor een ganse dag

Dit onderwerp gaat over de bestemming Zillertal 3000

Hallo,

Dikwijls staan er op skikaartjes routes voor een ganse dag ‘skiplezier’. Met welke liften je moet nemen, welke nummer van piste om op één dag quasi het ganse gebied te doen+. Ik weet dat ze dat in Sölden bv. doen met de drie toppen van 3000 meter.

Weet er iemand of er zo een plan bestaat om dit te doen in het Zillertal vanuit Mayrhofen?

Normaal houden we het redelijk rustig op skiverlof met een paar stopjes op een terras, maar dit jaar zouden we met een paar maten (binnen twee weken) eens een dag echt willen doorskiën en zoveel mogelijk pistekilometers doen, en dan is zo’n traject wel handig. Je kan uiteraard 50 keer dezelfde lift doen en zoveel mogelijk km skiën, maar we zouden ook het ganse gebied willen doorkruisen.

Dus als iemand weet heeft van zo’n traject daar, laat maar weten

Dat doe je toch gewoon lekker zelf :p kies je aangrenzende dorpen uit, volg de bordjes erna toe, gebruik eventueel je pisteplan als je toch op de lift zit. Merk je dat je halfweg de dag zit, begin dan terug te keren :D

Zell am ziller naar Königsleiten en weer terug.

Ok, die rondevoorstellen van Mayrhofen zocht ik. Kan dat inderdaad ook zelf doen, maar ik wil één dag doen, zonder tijdverlies, niet op kaartjes kijken, en een record aantal kilometers doen. Tenzij de verleiding van één of ander terras te groot is :-)

In alle vroegte met de trein naar Zell am Ziller om daar de eerste lift omhoog te nemen voor een paar heerlijke carve afdalingen over de brede ontwakende Rosenalm. Dan naar de top van het gebied: de maagdelijke sneeuwvelden op de Ubergangsjoch. En dan in glijvlucht van de Isskogel naar Gerlos, waar half Holland nog in zijn mandje ligt. Snel voor de meute uit naar de Konigsleitenspitze en daar de roep van de zwarte afdaling terug naar Gerlos proberen te weerstaan (die is voor de terugweg). Dan een uurtje speeltijd op mooie afwisselende rode pistes waarvan het toplaagje al lekker zacht is geworden en dan rond 11u van de top richting Gerlospass voor flink wat hoogtemeters en fijne papsneeuw onderin. Even schrikken van de drukte bij de lift (maar die Leute gaan gelukkig allemaal de andere kant op) en na een minuutje zoef je al heerlijk rustig de Gerlosplatte op. Daar voelt de sneeuw weer verrassend krakend vers en geniet je een paar uurtjes zonder op de kaart te kijken van alle pistes op deze 360 graden Kogel. Niet vergeten om de inwendige mens te voorzien van een goed bord pasta en een liter vocht en dan weer terug richting Gerlospass waar je tevreden constateert dat de drukte weer voorbij is. Met de gondel terug omhoog en via een paar afdalingen en liftjes sta je even later terug op de top van de K-spitze. Daar ligt dan eindelijk die mooie zwarte dame nog heerlijk hard op je te wachten. Een keertje rechts langs de lift en vooruit ook nog een keertje links langs de lift. De benen branden, het gezicht gloeit en het hart zingt. Met pijn in het hart neem je afscheid en belooft haar een snel weerzien. Dan traverseer je via 3 liftjes terug naar de Isskogel. Het minst fijne stuk van de route, vanwege meer lift dan ski (je betaalt hier de prijs van de 1000 hoogtemeters in de ochtend), en het groeiende besef dat een prachtige dag ten einde loopt. Op de Ubergangsjoch tussen het feestende Gerlos en het massale Zillertal waan je je bij een ondergaande zo’n zowaar even in alle eenzaamheid en stilte van dit niemandsland in een hoogalpine wereld en voel je de koude wind je ziel verwarmen. En dan volgt nog de mooiste verrassing van de dag: de pistes boven Zell hebben de dag in volle glorie overleefd en zijn gerijpt als een goede fles wijn met een afwisseling van knalharde stukken waar je de ski’s vol op de kanten kunt zetten en prachtige buckels waar je de laatste restjes energie aan verliest. Snel nog een kop heisse shoko op een leeg terras waar de muziek al zachtjes sterft en dan nog een laatste keer naar de top. Helaas komt aan alles een eind en is de dalafdaling hier alleen nog maar een schets op een tekentafel. En dus stap je moe en voldaan bij het middelstation in de gondel naar het dal. Nooit eerder voelde een ritje in een lift omlaag zo lekker!

Je kunt vanuit Mayerhofen diverse routes skiën zelf naar de Hintertuxer gletcher , heb ik 3 weken geleden nog gedaan, alleen moet je dan een stukje met de bus vanaf de eggalmbahn die elke 20 minuten rijdt .Verder kan je een kaartje met diverse routes krijgen.

null

@patrick1980 Mooi verhaal zie het ook weer helemaal voor me ,heb ongeveer de zelfde ronde gedaan.

Plaats een reactie