BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Zillertal Arena

Reviews Zillertal Arena

78% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.0 op basis van 4064 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, super kindvriendelijk, uitbundige après-ski, sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Druk

Wat vind jij van Zillertal Arena?


Beoordelingen van gebruikers

  • Babski
    Babski 14 november 2017 · 16:45

    Altijd erg druk maar dat drukt bij mij de pret niet echt moet ik zeggen. Het maakt het in de kroeg juist gezellig.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bennie
    Bennie 22 juni 2017 · 21:09

    Met weinig verwachtingen afgereisd naar Königsleiten voor een onderdompeling in het massatoerisme-geweld. Doordat ik buiten de drukste periode ben geweest viel het met de drukte erg mee. Alleen bij de Stoamandl echt moeten wachten. Verder is het piste-aanbod erg goed en gevarieerd, met veel afdalingen waarop je flink kan knallen. Is het niet zo druk dan is het een eitje om het gebied te doorkruisen. Op één dag ben ik in alle uithoeken geweest behalve de Hainzenberg. Zell am Ziller was afwisselend en sportief. De sportabfahrt en daarna zwarte dalafdaling in één ruk door is écht werken, en onderaan zijn je benen helemaal aan gort. Een must als het geopend is. Verder kun je lekker carven rond Königsleiten en zijn de dalafdalingen naar Gerlos erg mooi. Samen met de aangename hellingen van de Gerlosplatte kun je hier van een compleet gebied spreken, dat ook nog eens veel sfeer heeft. Alleen dus ook een overdosis Nederlanders, maar ik heb het niet als vervelend ervaren. Mij heeft het gebied aangenaam verrast en ik kom er zeker nog eens terug!

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Skish
    Skish 15 januari 2017 · 19:25

    De Zillertal Arena staat erg hoog in het lijstje van favoriete skigebieden. Positief: Je kan er heerlijk touren door de uitgestrektheid van het gebied. Er is een goede afwisseling tussen makkelijke piste's (veel blauw boven bij Gerlos, wat voor beginners erg leuk als oefengebied is) en moeilijke piste's (leuke zwarte afdaling van Gerlos naar Konigsleiten). Leuke eettentjes (Seppi's is een aanrader, goed prijsniveau en leuke muziek eind van de middag). Ook zijn we erg te spreken over de kwaliteit en het enthousiasme bij Michi's Skischule in Gerlos. Negatief: De verbindingslift (Krimml Express) tussen Zell en Gerlos lijkt zijn beste tijd gehad te hebben. Was vaak gesloten door het weer of stuk en hebben er ook nog eens een flinke tijd in vastgezeten (koud!). Hierdoor loop je het risico om in Zell of Gerlos te stranden tijdens een tocht. Eindoordeel: Een aanrader! Het is zeker niet de laatste keer dat wij hier geweest zijn.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • StevenDW
    StevenDW 27 februari 2016 · 21:00

    2 weken geleden samen met vrienden een week doorgebracht in Gerlos in de Zillertal Arena. Als zeer ervaren skiërs hebben wij een leuke vakantie gehad, maar een echte topper vonden wij dit gebied niet. Het skiën. De sneeuwkwaliteit was goed, de pistes werden zeer goed onderhouden en er was voldoende mogelijkheid voor wat "spielerei", maar het ontbrak ons duidelijk aan variatie en echte uitdagingen. De zwarte afdalingen naar Zell en vanuit Gerlos richting Konigsleiten (zeker in de namiddag als ze op buckels geskied was) waren weliswaar zeer leuk, maar daar stopt de uitdaging ook zo ongeveer. Zo zijn er bvb geen skiroutes in het gebied, wat ik een waar gemis vond. Alles lijkt hard op elkaar en is voornamelijk (licht)rood. Begrijp mij niet verkeerd, het was leuk skiën, maar als je wat pit wilt in de afdalingen zijn andere gebieden in Oostenrijk veel geschikter. De apres ski Seppi's op de Isskogel vonden wij een absolute topper. Leuke sfeer, lekkere muziek, schappelijke drankprijzen, ... . Alleen spijtig dat het om 16.45u gedaan was. Dit is echter begrijpelijk omdat je nog een heel stuk naar beneden moet skiën. In het dorp is alles extreem hard op Nederlanders gericht. Als Belg heb ik nog nooit zoveel Noorderburen samen op skivakantie geweten als in Gerlos. Ik vond het zelf allemaal een beetje te Nederlands (zeker de CinCin). We zijn per slot van rekening nog steeds in Oostenrijk. De reis Het traject naar het Zillertal is enorm filegevoelig, zeker met de grenscontroles in Duitsland nu. Tussen Nürnberg en München en aan de grensovergang in Kufstein is het altijd druk, en dan moet je nog 40km over een baan met 1 rijstrook in elke richting het Zillertal door. Ook dit is een zeer drukke baan omdat er verschillende grote skigebieden op uitkomen. Slotsom Zeker geen slecht gebied en voor de gemiddelde skiër die vnl rood en blauw wenst te skiën is er zeker veel te beleven. Zoek je echter wat meer uitdaging in combinatie met een gezellige tot drukke apres ski, dan vind ik het westen van Oostenrijk, met St. Anton, Ischgl, Serfaus-Fiss-Ladis en Sölden toch veel geschikter. En in regel makkelijker aan te rijden.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast784
    Gast784 23 maart 2015 · 12:04

    Prettig sneeuwzeker skigebied. Vind er voor de echte beginners echter niet zoveel te beleven: veel rood en zwart. Inderdaad veel Nederlanders, maar zeker niet storend. Heb het tijdens de après-ski goed naar m'n zin gehad. Het gebied ligt niet heel hoog: halverwege maart was de kwaliteit van de lager gelegen pistes matig tot slecht. Bovenop de berg prima en 's ochtends mooi geprepareerd. Aan eet- en drinktentjes, ook op de berg, absoluut geen gebrek. Wil je veel van het gebied zien, dan zit je naar mijn smaak wel veel in de lift (bijna allemaal stoeltjesliften). Pas en uitrusting goed betaalbaar (ca. 275 e p.p. voor 4 dagen).

    Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast222
    Gast222 25 februari 2015 · 15:40

    Met kinderen is de gerlosplatte ideaal, wil je zelf knallen, dan is de noordzijde van KL the place to be.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast144
    Gast144 18 februari 2015 · 17:49

    Belachelijk lange wachttijden, capaciteit van de liften. Bijna onmogelijke verbinding tussen Zell en Gerlos. Meer liftje rijden dan skiën.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ThomJ
    ThomJ 11 januari 2015 · 13:10

    De Zillertal Arena is een gebied met 2 kanten. Aan de ene kant heb je de meer blauwere pistes bij Gerlos en op de Gerlosplatte Voordeel van dit gebied als je in Zell zit, is dat er een goede treinverbinding is, waardoor je vanuit Zell meteen naar de andere gebieden in het Zillertal kan gaan. Deze zitten ook bij de skipas inbegrepen. Voor beginners is het gebied redelijk goed. In Gerlos heb je een gedeelte wat erg geschikt is. Dit is helaas niet zo lekker verbonden met Königsleiten. De verbindingspiste is zwart en wordt nogal vaak gedaan door mensen die daar eigenlijk de ervaring niet voor hebben. Hierdoor zijn de omstandigheden daar niet echt goed. Er liggen wel plannen om dit te gaan verbeteren, maar vooralsnog is de situatie daar niet ideaal. Aan de kant van de Gerlosplatte is het wel echt een goed gebied voor iedereen die op niet al te moeilijke pistes aan zijn techniek wil werken. Als je in Königsleiten of Hochkrimml verblijft, is dit voor beginners eigenlijk gewoon een erg sterk gebied. Voor gevorderden zijn de Königsleitenspitze en de pistes bij Zell. Bij Zell lijken de pistes qua moeilijkheidsgraad veel op elkaar en bij Königsleiten is er meer afwisseling en kun je zelf ook vaak kiezen tussen een moeilijke en makkelijkere piste. Daarnaast is de capaciteit van het gebied erg sterk. Er zijn veel moderne liften en in Königsleiten zijn zelfs bijna alle liften gondels. De lift die hierop wat minder scoort is de verbinding Zell Gerlos. Dit is een wat oudere en lange lift. Qua capaciteit is hij prima, alleen de snelheid blijft hier een beetje achter. Ga je met kinderen deze kant op, dan raad ik Königsleiten/Gerlosplatte aan. Het is hier wat rustiger en de sfeer past ook meer bij families. Overigens ga ik al 16 jaar op wintersport. Ik heb eerst 8 jaar geskied en daarna 8 jaar gesnowboard. Qua techniek is expert misschien op de ski's niet geheel waar, maar het inzicht zit er zeker in.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • kokkieAmiga
    kokkieAmiga 22 december 2014 · 20:55

    Ik heb zowat elk jaar sinds 1998 hier geskied, en heb het gebied door de jaren heen steeds groter en moderner zien worden. Het heeft hierdoor echter nooit zijn overzichtelijkheid verloren. Een behoorlijk nadeel is wel dat de Krimml Express erg lang en traag is, maar af en toe ook heel koud als er wind en ander onstuimig weer is. Een bubble zou geen overbodige luxe zijn. Je krijgt er dan wel een adembenemend uitzicht voor terug van het Teufeltal. Verder is de verbinding af en toe dicht, zodat je beperkt wordt in de mogelijkheden. Maar je kunt dan wel nog met de auto of bus naar Gerlos/Zell rijden. Een aanrader om te gaan zien, is een skishow met vuurwerk en muziek. (elke vrijdag avond in het hoogseizoen) bij Michi's Schischule in Gerlos. Ook zijn er daar stalletjes waar ze gluehwein en bier verkopen. Tijdens de show kom je er dan achter dat Gerlos een echte hollandse enclave is. ?

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast626
    Gast626 26 november 2014 · 14:48

    Afgelopen winter naar de Zillertal Arena geweest. Wij verbleven in Zell am Ziller. Er gaan twee gondelbanen naar boven waarbij je bij de achterste altijd direct kan instappen. Met deze gondelbaan ga je direct naar 1 van de hogere punten van het gebied. Wij ervaarde de tochten als met een mooie diversiteit van pistes. het is een vriendelijk gebied waar elke skier terecht kan. Wil je uitdaging dan maak je dagtochten naar het skiegebied van Krimml. Je moet aardig doorskien om de tocht in zijn geheel te maken. Wij hebben dit jaar weer voor dit gebied gekozen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast258
    Gast258 2 maart 2014 · 23:07

    Hey, Wij hebben een huisje geboekt in Ramsau. Wij zitten nogal dicht bij de ramsberglift maar nu vroeg ik mij af of ik van daaruit het volledige gebied kan bereiken. Op de plattegrond ziet dit er niet zo uit.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast958
    Gast958 1 februari 2014 · 09:21

    Gast033 heeft het over Mayrhofen (zie onderstaande bericht, dat is zillertal 3000. Daar kun je een lange wachtrij hebben inderdaad als je de berg op wil. Mayrhofen hoort niet tot het gebied van Zillertal Arena. Dus onderstaande bericht is incorrect.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast033
    Gast033 26 januari 2014 · 21:05

    Er zijn best wel langen wachttijden bij gondel en liften .wij waren er tussen de 18 tot 25 jan , en vind mayrhofen niet echt de place to be , er waren erg veel engelsen die erg luidruchtig waren

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Robbert2
    Robbert2 2 januari 2014 · 15:30

    Heerlijk gebied waar ik al 24 jaar kom. Het mooiste is dat er een ruime keuze is in pistes. Van erg eenvoudig tot pittig. Extreem moeilijk is het nergens wat het top maakt om keihard van de piste te knallen. Wij zitten zelf altijd in Königsleiten maar dag tripjes naar Zell am Ziller en zelfs Mayerhofen zijn mogelijk, al zal je een stevig tempo aan moeten houden. Daarnaast hoef je geen sleeplift te pakken en zijn alle liften meer dan modern en heerlijk snel. Favoriete afdaling is van bovenaan de Falschbach geheel naar Gerlos, mooie mix van rood en zwart en tevens off-piste mogelijkheden in het begin.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast183
    Gast183 31 december 2013 · 00:18

    Veel flessenhalzen op skiroutes, betrekkelijk smalle pistes en tijdens ons verblijf waren pistes slecht geprepareerd. Wel wordt in tijden van matige tot geen sneeuwval, goed voorzien met de sneeuwkanonnen. Laat je voor een goede maaltijd met de juiste prijs/kwaliteit verhouding adviseren door een Oostenrijker zelf.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ReneS
    ReneS 18 februari 2013 · 16:16

    Met de minste verwachtingen gingen we richting de Zillertal Arena en het is me allemaal reuze meegevallen. Totaal niet gestoord aan irritante Nederlanders. Ja, ze zijn in overvloed aanwezig, maar als je het allemaal langs je af laat gaan vind ik het allemaal erg meevallen. Het gebied zelf had een mooie variatie. Boven Gerlos en de Plattenkogel is het ideaal voor beginners en Zell am Ziller / Konigsleiten heeft juist weer uitdagende pistes te bieden. Enig nadeel is dat de verbindingen voor beginners wel wat pittig kunnen zijn, maar die zijn ook te nemen met de liften. Voor freeriders zijn er niet bijzonder veel lijnen te vinden, maar aan de andere kant zijn er ook niet veel freeriders aanwezig, dus weinig poederstress. Zelf had het gebied en vooral het dorp (Gerlos) ons te weinig te bieden om er nog eens naar terug te gaan. Vooral in het dorp is het of massa apreski, of niets. Geen kleine barretjes e.d. waar je de massa kunt ontvluchten.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast763
    Gast763 10 januari 2013 · 11:32

    Zeer sneeuwzeker - tot ver in april kun je hier goed skiën. Gerlos heeft haar aprés ski, Zell de mooie lange brede pistes en Königsleiten is hét chaletdorp van Oostenrijk! Ook in de zomer super, zeker met kinderen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast249
    Gast249 11 december 2012 · 18:28

    Ik snap niet waarom mensen zo negatief zijn over dit gebied, in alles compleet. Enige puntje wat voor mij niet nagenoeg perfect is, is dat het zeker in Gerlos met vakantieperiodes eigenlijk te druk wordt. Zelf ben ik fan van het stuk vanaf Gerlos richting Königsleiten en de rest van het gebied daar. Écht een aanrader!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast940
    Gast940 12 november 2012 · 21:07

    het is een heerlijk gebied om met kinderen en vrienden te verblijven! Goede pistes en hutten, Konigsleiten is heerlijk en een zeer goede skischool voor de kids, Obermouser! Ja er mag voor de gevorderde skier iets meer uitdaging zijn maar zo met de kinderen top! Wij komen hier graag!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Wim
    Wim 20 maart 2012 · 09:43

    Vijf jaar geleden een Königsleiten geweest en nu terug naar Gerlos. Het gebied is verbeterd door de nieuwe liften en afdalingen in Königsleiten. Zell vind ik persoonlijk nog steeds het mooiste deel om te skiën. Königsleiten is door de nieuwe liften sterk verbeterd en heeft enkele mooie afdalingen. De liften zijn goed maar de afdalingen zijn voor mij te kort. Een nadeel is de ligging van de lift buiten het dorp Gerlos. Veel hotels en appartementen liggen in het dorp. De verbinding van Gerlos naar Zell is rampzalig (veel in de liften zitten en verbindingsafdalingen). Mocht het nog een keer Gerlos worden dan zeker naar Königsleiten. Gemoedelijk en dicht bij de liften en meerdere afdalingen in en door het dorp. Gerlos is voor mij te Nederland.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Julian
    Julian 5 maart 2012 · 12:38

    Erg mooi vooral krimmel expres. Veel nederlanders die er asociaal waren. Als je smorgens om 8 uur bij de dal lift bent is er geen rij. bij Gerlos je kon er 7km lang rodelen skylinen en in zel de arena coaster (ook in de winter). Druk bij de liften maar het ging erg snel

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Michel
    Michel 27 februari 2012 · 08:05

    Inn 2010 tijdens de voorjaarsvakantie eenweekje Gerlos, dacht dat het heel druk zou zijn maar dat viel me reuze mee. De liften in Gerlos die even buiten het dorp bevindt verwerkte de mensen heel snnel waardoor er bijna geen wahtijden was om naar het dalstation te gaan. Eenmaal boven kom je op een groot, ruim en ondanks de drukte toch wel een overzichtelijke piste. De vele liften zorgen ervoor dat ook hier bijna geen wachttijden zijn. Tourtochten naar Zell am Ziller of Koningsleite is leuk en goed te doen, Gerlos heeft 3 afdalingen naar het dorp waarvan 2 in het centrum. Voor de kinderen is het ook leuk, een aparte deel van de afdaling in het centrum van het dorp is voor kleine kideren. Echt een aanrader met in mijn ogen 1 nadeel de weg naar Gerlos, deze gaat via ee bergwand die voorral bij veel sneeuw en verkeer niet echt prettig is om te rijden zeker als je hoogtevrees heb.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Jurgen Elshof
    Jurgen Elshof 19 februari 2012 · 17:12

    Met vrienden naar Königsleiten geweest. De lift was destijds nog niet klaar, dus ik ben zeer benieuwd hoe dat geworden is. Wat blijft is dat bij de lift boven niets is. Je moet eerst een stuk skien voor dat je bij een leuk tentje bent. Verder is de afdaling naar Gerloss voor beginners en kinderen niet te doen. Wel leuk is het skien tussen de huisjes in het dorp en het gebied van Hoch Krimml. Daar kan je prima heen skien en rond skien. De rest van de familie kan dan met de auto tot aan de piste rijden.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Marco
    Marco 13 februari 2012 · 15:10

    Net terug van een korte ski vakantie in het Zillertal Arena. We zaten in het naastliggende dorp Krimml wat goed te doen is als er niet te veel sneeuw valt tijdens het verblijf daar, anders erg lastig over de bergpas naar het ski gebied te komen. Het ski gebied is niet zo heel groot en de verbindingen tussen Koningsleiten, Gerlos en Zell am Ziller zijn nu goed te doen maar als er weinig sneeuw ligt zijn deze verbindingen niet besneeuwbaar met kunstsneeuw en dus is er geen mogelijkheid om door te skieen waardoor je dus drie losse kleine skigebieden krijgt !!!! Doordat er nu heel veel sneeuw ligt is het allemaal goed te doen, de pisten waren prima geprepareerd en lagen er goed bij. Voor mij was dit de eerste en laatste keer naar het Zillertal want er zijn veel mooiere ski gebieden in Oostenrijk. Als je dan toch gaat is hotel Zur Post in Krimml een aanrader heel gezellig met super aardig personeel en super ontbijt en avond eten voor een hele goede prijs !!!!

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jos
    Jos 8 februari 2012 · 11:41

    Net terug uit Gerlos. Koud maar een leuk week gehad. Nadeel van het gebied is de verbinding van Gerlos naar Zell. Veel liften en weinig pisten. Ook zijn de afdalingen niet heel lang of je moet met verschillende liften naar boven. De lift in Gerlos ligt ook buiten het dorp. Jammer want hierdoor ben je bijna altijd verbonden aan de skibus. Hetgeen overigens niet tegen viel. De après-ski in Gerlos is voor mij iets het Hollands. De pisten waren echter zeer goed verzorgd waardoor het toch een dikke voldoende heeft gekregen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Hugo
    Hugo 2 februari 2012 · 15:48

    Zillertal Arena is een prima skigebied. Vooral de aansluitingen naar de diverse gebieden zijn ok, zoals bv Koningsleiten. Maar je hoeft NIET naar Gerlos voor Apres ski, wat een drama, noem het voortaan wel Kanlos... Alleen maar grote groepen mannen die kansloos dronken worden, vrouwen respectloos behandelen etc etc. Het groepsgedrag is hier erg aanwezig op een negatieve manier. Misschien dat er weken zijn dat dit niet zo is maar wij gaan niet meer terug, apres ski in Saalbach bv is veel relaxter en veel leuker publiek.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Nel
    Nel 26 januari 2012 · 10:44

    Ik moet zeggen dat ik met verbazing sommige reacties lees. Ik heb juist goede ervaringen met het skigebied Zillertal Arena. Het is gemakkelijk om het gebied door te skiën, je hoeft maar 1 skipas aan te schaffen. De gratis skibus is druk, maar als je er eenmaal bent heb je wel een totaal ander gebied waar je je een dag kunt vermaken. Zelf zat ik dit jaar in Mayrhofen en ik ga zeker nog een keer terug. Leuke aprèsskibarren, leuk uitgaansleven en alle voorzieningen zijn aanwezig. Ik zocht een stuk over Zillertal Arena waar ervaringen en/of omschrijvingen gegeven werden, en met dit artikel ben ik het helemaal eens -- knip: spam -- . Zoals ze benoemen: leuk uitgaan, genoeg activiteiten (rodelen), mooie pistes en een groot gebied. Ik zou iedereen het gebied aanraden!

  • wesley
    wesley 23 januari 2012 · 12:41

    Een week wezen skiën in dit gebied, terwijl we het in 2 dagen al hadden gezien. Gebied is zeer beperkt kwa mogelijkheden, maar een paar uitdagende pistes. Veel horizontale kilometers en verouderde liften. Kortom een gebied waar je het een paar dagen naar je zin kunt hebben. Doe mij maar Ischgl of Serfaus,Fiss, Ladis.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • geer
    geer 9 januari 2012 · 18:10

    ik kom al 33 jaar in gerlos ,heb ook geskied in frankrijk .italie en zwitserland jammer dat gerlos van lieverlee te veel feestgangers aantrekt.maar dat gebeurt ook al in valthorensen st .anton .je doet er aan mee of niet. natuurlijk zijn er mooierergebieden maar ik vind dat je er uitstekend kunt skieen en dat ik er nog steeds graag kom

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Fred
    Fred 6 januari 2012 · 12:49

    Ben dit jaar een keer naar Kirchberg en Kitzbuhel geweest aangezien mijn reisorganisatie niets rond kerst in Zell had. In vergelijking tot Zell/Gerlos is Kirchberg een prikpark, weinig echte afdalingen en veel paden. Zell heeft als voordeel dat je in korte tijd naar Mayerhofen en Kaltenbach kunt waar ook nog goede skigebieden te vinden zijn. Voor mij blijft het Zillertal een absolute plus t.o.v. andere gebieden (groot en redelijk hoog) in Oostenrijk en een stuk gezelliger als Frankrijk. In maart ben ik weer terug!!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • rv
    rv 5 januari 2012 · 11:32

    Vorig jaar in Gerlos geweest bij gebrek aan plek ergens anders. We hebben ons erg goed vermaakt hoewel we laat (eind maart) in het seizoen waren en met name de dalafdalingen een uitdaging waren. Gebied is een beetje rommelig en de verbindingen zijn niet overal perfect. Voor de rest wel veel mogelijkheden om tochten te maken en voor elk wat wils. Gerlos is echt een Nederlands dorp; bepaal zelf of je dat leuk vind of juist niet. Wij hadden (ondanks/dankzij?) dat veel lol. Een echte aanrader is Seppi's Hutte met DJ Flexible (bij de Isskogelbaan).

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bas
    Bas 14 juli 2011 · 14:06

    Allereerst: Wat kan iedereen hier mekkeren zeg. Ik mag toch aannemen dat iedereen vooronderzoek doet voor hij/ zij een vakantie boekt. Het is algemeen bekend dat Oostenrijk gezelliger is en de pistes in Frankrijk uitdagender zijn. Volgens mij is deze eindeloze discussie zinloos! Ik ben zowel in Frankrijk als in Oostenrijk geweest en beide landen hebben iets moois. Betreft Zillertal Arena: - goede prijs skipas voor aantal kilometer piste - kindvriendelijk - Zowel voor de bedinnende als gevorderde skieer zeker de moeite waard - Korte wachttijden bij liften (mits je natuurlijk in de vakanties gaat maar dat kun je verwachten) - Off pist is misschien wel wat minder, maar als dat alles is. Wat over het algemeen echt een groot verschil is tussen Oostenrijk en Frankrijk is dat de accomodaties in Oostenrijk vele malen beter zijn.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Costal
    Costal 23 maart 2011 · 22:59

    Niet ontdekt freeride gebied in Oostenrijk. Iedere zichzelf goed vindende skier loopt maar te klagen dat er te weinig runs zijn. Ze zijn er volop en ik ben blij dat de "echte" cracks ze niet willen zien/vinden. Stay in France zou ik zeggen. Ik vermaak me hier al jaren top. Op de piste word je niet veel wijzer, I agree, maar daar buiten is er in Gerlos Zell en Konigsleiten meer dan genoeg te vinden. Pistes zijn voor de normale vakantieganger meer dan genoeg, breed, super goed geprepareerd. Qua piste mogelijkheden beperkt in de zin dat het aaneengesloten is en dat je niet vanaf ééñ punt 10 liften/pistes kan nemen. Liften zijn vernieuwd met verwarming. Ideaal vakantie gebied voor groepen en families!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Veekens
    Veekens 6 maart 2011 · 09:51

    De zon schijnt hier nu non-stop. Het heeft de afgelopen 5 dagen al niet meer gesneeuwt. Het is erg warm en dat blijft het nog wel even. Ideaal of vervelend de meningen zij hier verdeelt...

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • A.
    A. 6 februari 2011 · 13:06

    Mooi gebied met veel afwisselende pistes en de hele dag door goede zonligging van het hele gebied. Groot genoeg om je een week goed te vermaken. En hoog genoeg om sneeuwzeker te zijn. Ook veel offpiste mogelijkheden. Nadeel is dat het zo uitgestrekt is dat je niet zomaar van de ene naar de andere kant skiet. Het gedeelte bij Gerlos is vooral voor beginners interessant, is net 1 grote blauwe vlakte. Gevorderden zullen toch eerder hun heil zoeken bij Zell of Konigsleiten. Konigsleiten heeft wat meer uitdagende pistes en is daardoor wat minder geschikt voor beginners. De rode pistes zijn wel erg breed en daardoor niet zo druk. Het gebied bij Zell is mooi afwisselend. Gerlosplatte (hochkrimml) ook 1 grote blauwe piste. Overal mooie brede carvingpistes. Mooie nieuwe liften, maar helaas ook nog enkele erg koude stoeltjesliften. Begin februari nergens moeten wachten bij de liften. Mooie hutten langs de piste. Ik kan mn de Prolleralm naast de zwarte piste van Gerlos naar Konigsleiten aanrijden en verder natuurlijk de Larmachalm bij Konigsleiten (bekend om zijn gegrilde kippen). Verder goed aan te rijden. Vanaf de snelweg loopt een goede doorgaande weg het Zillertal in, waardoor je snel bij je bestemming bent zonder de bekende 'stoplichtfiles' in de dorpjes.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Peer
    Peer 16 januari 2011 · 12:12

    Vijftien jaar lang (meerdere keren per seizoen) naar Gerlos geweest maar zijn er nu echt klaar mee. Prima skigebied met voor elk wat wils maar het gezuip, schreeuwende en vernielende landgenoten geven mij het schaamrood op de kaken. Wij houden ook wel van een feestje maar dat is o.i. iets anders dan hele nachten over straat zwerven en een hoop overlast veroorzaken.Wil je fatsoenlijk slapen blijf dan weg uit de hotels in het 'centrum' die juist in de hogere prijsklasse liggen. Genoeg negatief gedaan nu, we hebben er jaren prima geskied op goed geprepareerde pistes (alle lof voor de piste bullies die de hele nacht in touw zijn). Liftvoorzieningen zijn de laatste jaren duidelijk verbeterd. We gaan nu de Wilde Kaiser proberen maar wie weet komen we volgend jaar hier 'met hangende pootjes' terug.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Wout
    Wout 3 januari 2011 · 12:28

    Ben tijdens de kerst en oud op nieuw in Gerlos geweest. Pistes smal en dus snel slecht bij drukte oude en weinig cappaciteit liften. Onderaan in gerlos begint een gondel wat erg weinig is rond de spits. Apres ski is geen echte apres ski. Luigi turbo bar (duitse apres ski) en seppi's vielen tegen. Cincin, little london zijn echte 'stap' kroegen. Leuk maar geen apres ski. Hier kan je tot een uur of 10 door en daarna kan je nog naarde Country Club die tot in de zeer late uurtjes door gaat. Mooie jaarwisseling met vuurwerk gezien. Helaas wel matige en langdradige skishow. Ik beveel deze bestemming niet aan voor die hard skiers onder ons die om 9 uur de eerste lift willen pakken en willen toeren of off piste skien. Off piste gaat wel maar er is weinig mogelijkheid waardoor al snel veel sporen gevormd zijn. Wel voor mensen die willen 'stappen' in normale kleren, geen off piste skiers zijn en beginners zijn of mensen zonder snelheid en na het skien eerst willen douchen etc en niet voor mensen die buiten willen staan in skikleren en het echte apres ski gevoel willen meemaken. Wel leuke berghutten (niet van die enorme uit de grond gestampte arena's). Heb me prima vermaakt in mijn favo vakantieland maar er zijn gebieden die veel meer cappaciteit en kwaliteit hebben en veel betere apres ski. (maar dan meestal wel minder tot in de late uurtjes doorgaan) Grote voordeel van Gerlos is dat het tov andere populaire 'stap' gebieden veel hoger ligt. Zeker voor in de kerstvakantie noodzakelijk. Mayrhofen,Kirchberg,Saalbach etc liggen veel lager.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sjaak
    Sjaak 29 december 2010 · 17:17

    Kom al weer 7 jaar in Gerlos met vrienden, daarnaast ook naar Frankrijk/Italie. Altijd weer een leuke tijd, je leert er lokale bevolking kennen. Puur qua skien/skigebied kan Frankrijk/Italie zeker mooier zijn, maar de Oostenrijkse gemütlichkeit is en blijft top. Vette apres ski (Cin-Cin, Little London, Luigi's of Country club) als je wilt of relaxt een biertje weghappen in de Milchbar of Cheers(iets later).

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rien
    Rien 28 december 2010 · 19:48

    Annette,je bent'n zeur, ben je de harikiri afgeweest?Ben jij tot Hintertux geweest?Voor mij (Ons)is het de tweede keer dat we er over 2weken naar toegaan. Ik ski al 30 jaar, en ga twee keer per jaar,maar ik vind het er tof.ski bus voor de deur ,bij de lift leuke apress-ski tentjes,Busje terug.Leuke mensen om je heen . Wat wil je nog meer?? In Frankrijk kun je alleen goed (niet beter) ski'n,als je daar durft te lachen in de kroeg ,wat overigens niet te betalen is,kijken ze je vreemd aan.NEEEEE, geef mij Oostenrijk maar. Maar Annette toch 'n fijne vakantie in Frankrijk.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rob
    Rob 29 november 2010 · 16:56

    Kom al 25 jaar in het gebied. Heb het van klein knullig gebied naar een mooi groot aaneengesloten gebied zien groeien. Annette juist off piste is hier goed maar je moet wel een beetje hiken. Uitgaan is natuurlijk in Gerlos Top maar lig ook vaak zat in Krimml en heb je ook een super gezellige apres skitent en Disco. Vanuit Krimml terug skiën naar het dorp is ook spectaculair zeker als je boven langs gaat.Helaas alleen onder goede sneeuwomstandigheden te doen. Zal hier zeker nog wel 20 jaar komen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rens
    Rens 25 november 2010 · 23:13

    'Lange traverses zijn onhandig voor het skiën van tochten en voor snowboarders' Dit punt kan aangepast worden: Zillertal Arena heeft in 1 zomer 3(!) gondels bijgebouwd, wat het maken van tochten een stuk aangenamer maakt. Vooral in Köningsleiten is het goed toeven nu met een verkorting van de 'lift-tijd' van zo'n 20/25 minuten. Overigens zijn deze gondels nog niet te zien op de kaart die op deze pagina staat. Deze is ondertussen wel aanwezig online (www.zillertalarena.nl). Dit kan wellicht aangepast worden!? Geef zelf sinds 2 jaar les in dit gebied. Wellicht binnenkort een uitgebreidere review dus ?

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Eric
    Eric 22 november 2010 · 09:31

    Tja beste lezers, Wij gaan al jaren aaneengesloten naar Koningsleiten, sneeuwzeker, fantastische sfeer en geweldige pistes. Twee goede skischolen met nederlandstalige instructeurs en voor diegene die wil is er ook voldoende apres-ski. Wij gaan dit keer in januari en boeken op zeker door voor het jaar erop. Wintersport heeft een belangrijke plaats ingenomen in ons gezin en Koningsleiten onze bestemming. Uiteraard zijn we ook in andere plaatsen geweest Serfaus, Fiss Ladis St. Johan, Tignes enz. maar koningsleiten is als een warme deken nog een paar weken en ik ben weer thuis tussen besneeuwde pistes, hopelijk een blauwe lucht en geweldige geprepareerde pistes.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Vincent
    Vincent 17 november 2010 · 22:46

    Annette, 163 km in Oostenrijk is net zo veel als in Frankrijk! Liever 163 km goed geprepareerd dan 600 km Franse pistes die absoluut niet weten hoe te prepareren op steilere pistes en een liftsysteem hebben uit het jaar kruik. Dan nog niet te spreken over alle torenflats die midden op een kale hoogvlakte liggen en de geweldige apres ski en vrolijke Franse mensen... Nee ga jij alstublieft ieder jaar weer naar Frankrijk! Zelf erg positief over Zillertal Arena ook al heb ik veel uitdagendere en grotere gebieden geskied, het heeft toch wat.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • rosa
    rosa 26 oktober 2010 · 18:28

    ja annette je zeurt een beetje het is een supergroot gebied! wat vind jij dan groot genoeg? ben je een reus ofzo die elk gebied te klein vind. ik heb een super week gehad veel variatie(!) en verder ben ik het wel met jana eens de liften zijn inderdaad sloom en er zijn erg veel Nederlanders.

  • Kees
    Kees 26 oktober 2010 · 17:05

    oh ja, ik had het over Koenigsleiten ivm de hossende hollanders, hoe het in Gerlos is weet ik niet. waren eens in Mayrhofen, waar wel van dergelijke nederlanders waren, maar er was onder in het dal ook geen sneeuw, dus je moest altijd eerst hogerpop

  • Kees
    Kees 26 oktober 2010 · 17:01

    Ben het met Bert eens, laat Annette maar naar zo'n frans betondorp gaan!, Wij gaan binnenkort voor de 5e keer met het hele gezin en aanhang en hebben het hier prima naar de zin, de piste begint en eindigt voor de deur! leuke restaurantjes, geen hossende nederlanders en pisten voor elk wat wils..

  • Bert
    Bert 26 oktober 2010 · 15:48

    Annette is een duidelijk zeer verwende Nederlandse. Na 2 keer op de latten is elk skigebied voor jou te klein denk ik. Frankrijk is beter volgens jou! Ga dan daar lekker heen en blijf uit Oostenrijk weg. Scheelt weer zo'n Nederlanse snob. Zillertalarena prima gebied met voldoende uitdagingen voor iedereen. Veel skiplezier ( Ik al 30 jaar meerdere keren per jaar ervaring en plezier in vele gebieden )

  • jana
    jana 21 oktober 2010 · 19:00

    vorig jaar en twee jaar daarvoor in gerlos gezeten en het was echt super. mooie piste's vooral voor beginners zijn er mooie blauwe. ik zelf ben gevorderd maar het was toch super, alleen weinig zwarte piste's maar er was genoeg keuze in prachtige rode piste's de liften zijn erg traag moet ik zeggen maar als je daardoor al je vakantie laat verpesten? vorig jaar hadden we erge dooi maar door de sneeuwkanonnen hebben we gewoon elke dag kunnen skiën. ook erg diverse piste's van grillige rotsen to besneeuwde bomen, je kan zelfs door een dorpje heen skiën/klünen. Ook zijn de mensen heel vriendelijk,leuke aprés skie en veel Nederlanders(daar moet je maar van houden natuurlijk). als je heel ver van de piste afwilt weet ik het niet maar een beetje tussen de boompjes door is erg leuk?. groetjes♥

  • Annette
    Annette 15 september 2010 · 09:15

    2 jaar geleden in Konigsleiten gezeten. Skigebied is erg kleink, 163 km is hier echt weinig. Altijd over dezelfde pistes naar Gerlos, of Zell. En dan weer over dezelfde saaie pistes terug. Weinig uitdagende pistes, zeer beperkt offpiste. Boven bij Gerlos 1 grote oefenweide zonder enige uitdaging. Afdaling naar Gerlos is wel mooi, maar om die nu dagelijks te maken is ook weer saai. Geen fatsoenlijke ov-verbinding vanuit Konigsleiten naar andere skigebieden waar je ook met je skipas terecht zou kunnen. Pistes rond het teufeltal zeer vlak. Pistes bij Zell zijn het mooist, maar helaas erg kort. Liften zijn bij Zell ook het best. Rondje op de Gerlosplatte is leuk, maar helaas ook hier weer erg korte en eenvoudige pistes. Absoluut geen gebied voor gevorderden en cracks. Frankrijk is beslist beter.

  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2010 · 08:18

    Erg gezellig skigebied! Voor de gevorderde is het relaxt skien, en als je klein beetje moeite doet is er ook nog de nodige uitdaging te vinden. Voor beginners is het alleen vanuit Konigsleiten lastig starten. Uitgaan is erg gezellig ondanks het hoge aantal Nederlanders. Liften zijn op 1 of 2 liften na allemaal goed geupgraded en zijn nu van de bekende hoge Oostenrijkse kwaliteit!

  • Anoniem
    Anoniem 9 maart 2010 · 16:26

    Gerlos is een goed dorp voor jongeren om te feesten, maar als ervaren ski? zijn de pistes ver van elkaar. Het duurt namelijk wel even eerdat je van Koningsleiten naar Zell bent geskied. Dit zijn dan ook de enige twee plaatsen met goede en leuke pistes. Ook is het er in het hoogseizoen erg druk bij de liften. Al met al is het een leuk gebied, maar niet optimaal om te ski?.

  • Anoniem
    Anoniem 3 februari 2010 · 12:26

    de oude liften zijn op 1 hand te tellen. Bijna alles is nieuw en prima voorzien inmiddels. Soms als je verdwaald kan je nog een gammel 2 stoels liftje tegenkomen, maar doorgaans allemaal nieuw Leitner spul. Tip: bij grote drukte de linker gondellift vanaf Zell pakken die tot halverwege gaat. Daar overstappen in de rechtergondel, die wel helemaal door gaat.

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2010 · 09:41

    Zell am Ziller ligt aan de windkant van de berg... Erg koud daar. Alle pistes zijn goed te doen. Als je naar Koningsleiten wilt heb je de keuze om de zwarte piste te nemen of de stoeltjeslift. Sommige zwarte pistes zijn beter te doen dan de rode.. Als je rond vier uur naar het dal van Gerlos skied is het erg druk en de piste al erg slecht... veel kale plekken... Sneeuw is dus echt nodig.

  • Anoniem
    Anoniem 17 januari 2010 · 12:27

    Mijn eerste echte ski-ervaring is zeer goed bevallen. Prachtige omgeving om in te skie? pistes door de bossen en dorpjes, maar ook wel hoogte om snelheid te kunnen maken. Onderweg goed eten te krijgen met prachtige vergezichten. Het was wel mooi geweest als je skie? terug naar het dorp had gekunt, maar in de lift kun je gezellig bij kletsen. Apr?ski goed, jammer dat er in Oostenrijk gerookt mag worden in de horeca (na veel frisse lucht worden je longen flink op de proef gesteld). Gewoon genoeg drinken en je vergeet de mindere punten. Het gezelschap waarin je je bevindt bepaald voor het grootste gedeelte de ervaring vind ik en dat was super!!!! Bedankt Appelscha-Outdoor!!! Jan, Sil, Hans, Miriam, Sonny, Sanne, Rik, Wim, Femke en ? (naam ben ik even kwijt), Erwin en Natasha.

  • Anoniem
    Anoniem 14 januari 2010 · 11:33

    Het gedeelt boven Gerlos stelt weinig voor. Het is eignlijk een grote drukke piste. Ook de verbinding naar de andere gedeeltes van het gebied zijn niet eenvouduig. Naar Koningsleiten alleen via een zwarte piste en richting Zell am Ziller via twee lange stoeltjesliften en piste/pad. Snap niet dat dit gebied zo hoog gewaardeerd wordt. Alleen de afdaling naar Gerlos zelf is leuk. Koningsleiten is prima, afgezien van enkele slome stoeltjesliften. Gerlosplatte (naast Koningsleiten) is ook leuk, met name voor beginners. Brede niet al te steile pistes.

  • Anoniem
    Anoniem 11 december 2009 · 12:18

    Wij komen hier al jaren en gaan er eind januari weer heen. Veel vrienden en familieleden hebben hier leren skieen. De sfeer is er goed en het eten is lekker. Alles is in de buurt. Apres ski is gezellig en vooral de rodelbahn in het dal is een echte aanrader(deze zit naast de Piste in Zell am Ziller) We kunnen niet wachten voor dat het het weer zo ver is. Als je er heen gaat veel plezier je zult er geen spijt van krijgen.

  • Anoniem
    Anoniem 10 december 2009 · 13:37

    Slechte en kleine pistes, zeer eentonig gebied. Zeker geen aanrader. Je doet jezelf tekort als je hier naar toe gaat. Je kunt veel mooier en beter ski?in Itali?n Frankrijk.

  • Anoniem
    Anoniem 30 september 2009 · 22:26

    In januari 2009 in konigsleiten geweest, dit ligt veel beter ten opzichte van Gerlos. Pistes bij Gerlos vond ik minder. De Gerlos platte daarentegen is leuk!! Apres Ski in Konigsleiten is minder dan in Gerlos , maar wel leuk! 1 keer naar Gerlos op stap geweest, maar daar is het 1 grote bende dronken mannen.

  • Anoniem
    Anoniem 17 april 2009 · 17:53

    Gerlos spreekt mij niet zo aan.Apres ski is leuk, maar het skieen is erg eentonig. Voor mooie afdalingen moet je op de gerlosplatte zijn of in Zell am ziller. Om daar te komen moet je iedere keer hetzelfde stuk afleggen en dat is niet erg bijzonder.Liften zijn erg traag. Bij Gerlos omhoog zijn maar weinig afdalingen en je moet iedere keer hetzelfde stuk doen en dat is saai. Kun je beter naar Hoog zillertal/Hoogfugen gaan, Daar is meer diversiteit en mooier skigebied met leuke apres ski voor een aantrekkelijke prijs.

  • Anoniem
    Anoniem 11 april 2009 · 23:06

    we zijn hier met een stel vrienden heen gegaan en ik moet zeggen het was een topweek. zeer goede apre skie en mooie sfeer, skigebied goed voor beginners maar voor gevordenden....skieen was niet genoeg uitdaging maar al met al een topweek!

  • Anoniem
    Anoniem 4 april 2009 · 15:22

    Net gisteren teruggekomen van drie dagen skien. Was wederom super, veel sneeuw, niet druk (uiteraard begin april), gezellig en veel mogelijkheden. De kant van Gerlos / Koningleiten is al snel minder vanwege de kwaliteit sneeuw.

  • Anoniem
    Anoniem 28 maart 2009 · 12:13

    Begin maart naar Gerlos geweest en vanuit daar heel het Zillertal Arena doorgegaan. Prima skigebied, maar toch vind ik de nr.1 notering iets te hoog gegrepen. Een Ischgl, Serfaus-Fiss-Ladis en Trois Vall? zijn toch beter. Minpunten vind ik voornamelijk de verbindingsliften en afdaling. De liften zijn erg traag, hebben geen kap en bij hoge windsnelheden liggen ze er meteen uit. Denk hierbij aan de Stoanmandl, Teufeltal en de Krimml-X-press voor de verbinding tussen Zell en Gerlos. Verder zijn de afdalingen zeer smal, en liggen ze er veelal erbarmelijk bij: veel, heel veel buggels. Ook de verbinding van Gerlos naar Konigsleiten is niet optimaal: de zwarte 6 is vrij pittig, dus voor beginners niet te doen. Vervolgens een trage 2 persoonsstoeltjeslift, en ten slotte een trag 4persoonslift: Falschbach. Wanneer je vanuit Konigsleiten terug wilt naar Gerlos is het helemaal erbarmelijk met alle oude 2 persoonsstoeltjesliften. Er waren plannen om komende seizoen de Falschbach te vervangen voor een achtpersoonsgondel. Vanwege de economischecrisis zien ze hier echter vanaf... Natuurlijk zijn er ook nog genoeg positieve punten: de overige pistes liggen er schitterend bij, en vooral in Zell en op de Gerlosplatte is het herlijk ski? Toch moet er het nodige worden ge?esteerd om van dit gebied daadwerkelijk een nr.1 te maken!

  • Anoniem
    Anoniem 17 maart 2009 · 14:14

    Zondag teruggekomen en het is een fijn ski gebied, leuke vakantie gehad met een groep leuke mensen!! Kan K?sleiten / Zillertal van harte aanbevelen. Greetz, Vanessa

  • Anoniem
    Anoniem 16 maart 2009 · 23:47

    Maart 2009: Zillertal Arena staat op het nederlandse www.wintersporters.nl als nr.1 van de beste skigebieden in de Alpen Juist ja.... Power to the people?????? Hierbij wat andere suggesties, die \"net\" iets meer te bieden hebben: Trois Vallees, Quatre Vallees, Ski Arlberg, Ischgl, Tignes/Vald\'Isere, Zermatt

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2009 · 17:59

    Wij zijn net terug. We hadden een charletje op een van de bergen. Vanuit daar kon je lopen naar een zeer brede, lange, redelijk rustige, blauwe piste, genaamt de \'GerlosPlatte\'. Zeker een aanrader voor de liefhebber! Voor de rest pistes voor ieder wat wils! Jammer genoeg was er voor mij als freestyle snowboarden niet genoeg mogelijkheid tot freestyle. Maar volgend jaar gaan we weer!

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 19:45

    Het gebied lijkt heet erg groot, echter. Om vanuit zell am ziller naar de pistes van Gerlos en koningsleiten te gaan ben je meer dan 3 kwartier onderweg. Je moet met verscheidene liften naar boven van waaruit je via een lang en vlak pad in Gerlos komt. Als het erg druk is (en dat is in de voorjaarsvakantie het geval), staan er lange wachtrijen bij iedere lift. Om vanuit Gerlos terug te gaan naar Zell am Ziller moet je gebruik maken van een extreem lange onoverdekt stoeltjeslift, hetgeen bij min 10 en harde wind niet prettig is. Gelukkig kun je ook met de bus terug. Wij zijn ervaren ski?. Onze ervaring was dat Gerlos ons een beetje tegen viel Het skigebied bij konigsleiten is zeer de moeite waard. Het mooiste gebied echter bevindt zich in zell am Ziller. Gewoonweg prachtig met als enige nadeel, dat er geen afdaling naar het dorp mogelijk is

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2009 · 16:31

    Prima ski gebied! Snelle liften en korte wachtrijen. Alleen de lift van Konigsleiten die je naar de top brengt. Is erg oud en traag. Deze word ook vervangen door een gondel maar ik heb vernomen dat dat nog niet echt wil opschieten. De Gerlosplatze vind ik wel minder. Omdat ik namelijk een gevorderde ski?ben. Zijn al die aan elkaar verbonden blauwe pistes geen pretje.

  • Anoniem
    Anoniem 26 januari 2009 · 18:52

    Weekje wezen in skieen vanuit Gerlos (januari 2009). Er zijn heerlijke mooie rode pistes in het gebied. Liften zijn doorgaans goed zonder wachttijden. Ik heb me (als redelijke gevorderd skieer) mij goed kunnen vermaken. Het is wel geen Frankrijk (La Plagne ed). Maar de natuur vergoed veel. De pistes bij Konigsleiten zijn ook prima. Negatief: voor beginners zijn er niet veel blauwe pistes: je wordt gedwongen de rode te nemen. Ook de zwarte 6 naar Konigsleiten vanuit Gerlos is niet een aanrader voor beginners (hier is ook geen alternatief voor!) Vanuit Gerlos kun je 2 kanten op: Naar Zell. Niet echt een leuke verbinding welke ook nog wel eens gesloten wordt ivm de wind die hier vaak heel sterk is. En naar Koningsleiten (3 stoeltjesliften). Terug dient iedereen deze pistes (Rood 9/8/7/) te nemen en bij mindere condities ga je dat wel merken aan de pistekwaliteit. Ga ik terug? Vond het een leuk gebied. Maar om diverse leuke dagtochten te maken vind ik het te beperkt.

  • Anoniem
    Anoniem 2 januari 2009 · 20:04

    Ik ben nu een aantal keren in konigsleiten geweest en vind het een prachtig skigebied. Je kunt er alle kanten op, gewoon bij konigsleiten blijven of richting Krimml of richting Gerlos(echte aanrader en daar door naar zell). Wat de route naar Konigsleiten betreft met de auto daar heb ik nog nooit problemen gehad met sneeuw of zoiets.

  • Anoniem
    Anoniem 4 december 2008 · 12:54

    Zillertal Arena is vanaf morgen met de meeste liften en pistes geopend. Veel nieuwe kunstmatig besneeuwde pistes, een extra gondel, en een verbeterde afdaling naar het gondel-mittelstation... Ik geloof dat Zillertal Arena zich enkel verbeterd heeft deze winter.

  • Anoniem
    Anoniem 5 november 2008 · 21:15

    Ik lees erg veel verhalen over dit gebied van top tot slecht. Ik denk dat het vooral te maken heeft met het doel van je vakantie. Ga je voor een vakantie of ga je om volle bak te skien of boarden?? Ik ben zelf een boarder en in K\'leiten gezeten kerst 2006. Dat was het jaar dat er bijna nergens sneeuw lag met de kerst, voordeel dat je door de hoogte in K\'leiten wel kom skien. Als je voor het skien gaat zou ik zeggen dat je beter een andere bestemming kunt kiezen. De piste\'s zijn relatief kort en (te) makkelijk. Liften zijn heel divers, van mooi loskoppelbaar en snel tot echte oude shit met houten bankjes waar je knieen niet onder passen en het lijkt of het een euwigheid duurd voor je boven bent. Het meest uitdagende, sportieve deel van het gebied ligt boven zell am ziller, leuke rode racebanen, goed carven maar niet spectaculair. Voor beginnenrs kan K\'leiten leuk lijken maar vergis je niet in de dalafdeling, zo ik heb begrepen altijd ijs, druk en smal om over het pad door het dorp nog maar niet te spreken. Aan de andere kant, bij walt is het voor beginners wel erg leuk skien, let alleen wel op als je er op de skies naar toe gaat dat het na de brug over de weg even steil wordt. Bij voldoende sneeuw kun je hier ook omheen skien. Als je het geluk heb in een luxe chalet te zitten is het als bestemming voor rust, omgeving en een beetje skien goed te doen maar dat kan zeker ook elders is Oostenrijk of bijvoorbeeld Italie. Ga je voor het knallen, niet doen!!

  • Anoniem
    Anoniem 4 november 2008 · 14:24

    Ik ben al een paar keer naar zillertal arena geweest al naar verschillende gebieden daar en ik vind het daar geweldig! je kan veel verschillende pistes doen, het verveelt nooit! het is ook OK voor beginners en voor gevorderden verveelt het ook niet. Het eten is niet duur, en je kan veel leuke restaurantjes uitproberen om veeel verschillende dingen uit te proberen. DOEN DOEN DOEN!

  • Anoniem
    Anoniem 22 oktober 2008 · 08:13

    Ik ben de afgelopen 6 jaar 4 x in de Zillertal Arena (K\'Leiten) geweest en het gebied is lastig te categoriseren. Kwa kilometers redelijk ok maar voor ervaren ski? te weinig uitdagend. Wel is het zo dat na een verse dump vooral aan de kant van K\'Leiten aan de noordzijde bij Mitterleger leuk gespeeld kan worden buiten de piste, met steile stukken en na een dag of 2 flinke buckels. Ook het gedeelte tussen de 2 zwarte pistes 11 en 12 richting Gerlos is dan een grote witte speeltuin. In Zell kun je geweldig je eerste sporen off-piste trekken parallel aan de diverse rode pistes, ideaal om het een beetje te leren, niet al te steil en veel ruimte. Het skigebied is niet al te moeilijk bij goede omstandigheden, nadeel voor beginners is weer dat de afdaling van de Koenigsleitenspitze terug naar het dorp rood is en door de noordligging gauw verijst, of je moet een blauw pad nemen maar daar wordt niemand vrolijk van. De 2 oude stoeltjesliften in Koenigsleiten die je naar boven moeten brengen zijn een drama en niet meer van deze tijd. De plannen voor vernieuwing liggen al 2 jaar klaar maar er is onenigheid tussen het liftbedrijf en de familie Kroll die het halve dorp in bezit heeft. Jammer dat de wintersporter die veel geld binnen brengt daar de dupe van moet worden. Naar mijn mening is de Zillertal Arena een leuk gebied in de categorie \"voor elk wat wils\" uitgezonderd de die-hard kilometervreters en off-piste bikkels. P.S. In januari ga ik maar eens in Fiss kijken, iemand tips voor off-piste terrein/skiroutes??

  • Anoniem
    Anoniem 10 oktober 2008 · 15:59

    Eerste keer: K?sleiten ligt op 1600m (wat vrij hoog is voor Oostenrijk). Iemand een idee of de wegen er naar toe goed geruimd worden? Sneeuwkettingen gaan uiteraard mee, maar weet er iemand wat de kans is dat we ze effectief nodig gaan hebben? We zitten ginder van 21/03 tem 28/03. Alvast bedankt!

  • Anoniem
    Anoniem 4 oktober 2008 · 13:52

    Tevens zijn er 3kleine pistes bijgekomen in Gerlos 1a, 8a, 10a. En in Zell sneeuwkanonnen circa geinvesteerd 7miljoen. Voor Gerlos zijn er ook sneeuwkanonnen aangeschraft.

  • Anoniem
    Anoniem 4 oktober 2008 · 13:50

    2008 / 2009 is de Wiesenalm lift gemaakt voor dit nieuwe seizoen! een 8er gondel. Zell 2010 komt erin Gerlos een 8-er gondel ook. 2009/ 2011 komt er in Konigsleiten een 8-er gondel en 6-er met kap! Welke jaar deze lift wordt gemaakt is nog niet 100% bekend!

  • Anoniem
    Anoniem 28 september 2008 · 13:38

    Na jaren in Frankrijk geskied te hebben wilde ik eens Oostenrijk proberen. 163 km piste zou genoeg zijn, want het zou een afwisselend gebied zijn. Dat viel dus erg tegen. Geen pistes gevonden die een uitdaging waren. Die paar zwarte pistes waren beslist niet zwart in Frankrijk. Zeer beperkte offpiste mogelijkheden (ondanks dat we flinke sneeuwval gehad hebben). Lange liften, en je moet altijd over dezelfde pistes. Je moet altijd over de \'autobahn\' als je naar Gerlos wilt, je moet altijd met een rode prikpiste (vlak, maar vrij smal pistetje die doordat er weinig helling is toch nog vrij lang is) terug van ZEll naar Gerlos. Van Gerlos naar Konigsleiten moet je altijd over een zwarte piste die niet echt zwart te noemen is, wel enorme hopen aan het einde van de dag. In Zell en in het aparte gebiedje in Konigsleiten zijn de pistes het mooist, maar geen dalafdaling in Zell. Als je een week gaat is het gebied zeker niet uitdagend genoeg voor een ervaren skier. Zit je in Konigsleiten, dan heb je niets aan het feit dat je skipas ook in Mayrhofen e.d. geldig is, want de reisafstand is te groot om een dagje elders te gaan skien. Misschien dat de Wildkogel nog zou kunnen, maar toen ik er was, was er wel een busverbinding die \'s morgens van Neukirchen naar Konigsleiten ging en \'s middags andersom, maar je kon niet van Konigsleiten naar Neukirchen in de morgen en \'s middags terug. De sfeer is prima, maar dat is in Frankrijk ook het geval. Het prijsniveau in restaurants op de piste is wel een stuk beter dan in Frankrijk. De liften in Zell zijn modern, in Konigsleiten soms nog oude liften. De dalafdaling naar Gerlos is erg mooi, maar eerder blauw dan rood.

  • Anoniem
    Anoniem 25 september 2008 · 11:04

    Jimmy praat over een nieuwe lift: Zie hier wat ik als reactie kreeg bj navraag. I am afraid that the new lift will not be completed before 2009/2010. Maybe it will be postponed to 2010/2011. Thank you for your interest. Please contact us again if we can help in any way Mit freundlichen Gr? aus K?sleiten, i.A. Andrea Cenger Ass. d. Gesch?sf?ng Gerlospass K?sleiten

  • Anoniem
    Anoniem 17 september 2008 · 14:42

    Zillertal Arena is HET skigebied in het Zillertal. Voor elk wat wils, makkelijke pistes, middelmaat, en ook moeilijke. Door de verbinding met Gerlos en Konigsleiten biedt het gebied nu nog meer skiplezier. Ik kom er vanaf mijn 5de elk jaar (soms meerdere malen) en het verveelt nooit. Vorig jaar is er een lift en twee pistes bij gekomen, en voor deze winter staat er nog zoiets gepland. Deze zomer is het gebied druk aan het bouwen geweest aan een tweede gondel vanuit het dal, zoals ook in Hochzillertal het geval is. Resultaat is minder wachttijden. In het gebied zijn vrij veel Nederlanders, wat niet voor iedereen een plezier hoeft te zijn. Er zijn voldoende off-pistemogelijkheden, maar pas wel op. De sneeuwlaag is soms buiten de pistes niet erg diep, en stenen liggen er volop. Mijn ervaring is dat het Zillertal nooit verveelt, en ook nog eens vernieuwt. Mij is opgevallen dat er nog hele stukken berg omgeprepareerd liggen, en na enig navraag bij het gebied blijkt dat er plannen zijn om nog meer pistes aan te leggen.

  • Anoniem
    Anoniem 12 maart 2008 · 16:32

    Ik ga al sinds mijn 4e elk jaar naar Konigsleiten.. het is echt top daar, al ben ik nog nooit ergens anders geweest dus is het voor mij moeilijk vergelijken. ga volgende week voor de 3e keer dit jaar.. heb er veel zin in, hopen op goed weer en goede sneeuw! voor mensen die een skigebeid zoeken, Konigsleiten is een echte aanrader!!

  • Anoniem
    Anoniem 8 maart 2008 · 10:54

    Hallo ZillertallerGangers! Ik heb nieuws voor 2008 / 2009. Maar helaas, het is nog niet zeker of het door ga. K?sleiten er komt : Een 8persoons Gondel , 6er-Sesselbahn met kap zowiezo komt er 1! Misschien ook een 2de alleen , Helaas Kan de Fam die het betaald het niet rond krijgen voor zover ik leesde! Zell Am Ziller 2009 / 2010 komt er een \'\'Zubringersbahn\'\' omdat het altijd en chaos is! bij de Rosenalm en Wiesenalm! 8er-Gondel Gerlos krijg in 2010 / 2011 Misschien I.P.V. 4er Falssbach een 6er met een kap ook! Hopelijk genoeg geinformeerd Zillertaller Gangers!

  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2008 · 20:31

    wij gaan volgende week weer naar zillertal mijn ouders hebben daar een eigen huisje ik ski al vanaf mijn 9de in zillertal en ik ga elk jaar en heb me nog geen moment verveeld of een nare ervaring met nederlanders meegemaakt tip wilt u een lekker en grote snitsel op de afdaling sportalm in zell am ziller kun je bij een hutje eten lekkere xxl snitsels en niet duur. ook is het leuk om s avonds te gaan rodelen in hainzenberg 7 km lang sleeen. en tot slot in hipach spelen vaak de gerlosser nachtswaermer een hele leuke band en die zingen zelfs nederlands lachen senserwirt komen ze 1 keer in de week en ook nog wel in hotel neue post dit is echt een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2008 · 21:04

    nou,ben net terug uit gerlos,heb het er prima naar m\'n zin gehad!goede sneeuw kondities(al had er wel wat verse bij gemogen)maar het was weer als vanouds.heel erg jammer dat ik weer een jaar moet wachten.en uh luigi\'s was weer top hoor! ben ook naar de stuuwdam gelopen,is een tochtje van een km.of 5 en daar had je ook een super gezellig tentje,helemaal top!mooie route langs het riviertje echt een aanradertje hoor!

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2008 · 14:27

    Hallo iedereen. Ik word het geklaag nu een beetje zat allemaal mensen denken net zo goed over jullie misschien als jullie over hen. Ik vind dat er genoeg commentaar is gegeven en hoop dat het nu Stop! Jammer genoeg zijn er dan misschien een paar mensen die wat verkeerd doen of wat anders Stoor je hier dan gewoon niet aan want iedereen doet wel wat fout! Groetjes. En zorg ervoor dat het een keer Gezellig blijft!

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2008 · 10:51

    We zijn in de week van 2 febr tot 9febr gegaan.Mooi skigebied vooral koningsleiten. Kindvriendelijk.Supermooie vakantie gehad.Een goed appartement. Het enige wat me stoorde en dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt en ik ben al vaak op wintersport geweest,dat er ontzettend veel associale nederlanders op de piste zijn. Snel geirriteerd als de lift bv niet snel genoeg gaat of als je per ongeluk iemand aanraakt heb je kans dat je verrot gescholden word.Je schaamde je soms dat je een nederlander was.Nog nooit eerder meegemaakt, echt een gebied voor jonge lui die willen feesten en alleen willen feesten.

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2008 · 15:55

    Van konigsleiten top in 1 keer naar gerlos en in gerlos met de liften naar de top van zell is zeer goed te doen,In normaal tempo is dit een klein uurtje dan 2 uurtjes skieen in zell en dan van de top zell in 1 keer naar gerlos en dan de zwarte piste of de stoeltjeslift kom je uit bij de paraplubar daar nog 2 keer een stoeltjeslift en dan sta je op de top van koningsleiten is ook zeer goed te doen in een uurtje. Dus 1 uur heen 2 uur zell skieen dan 1 uur terug is echt prima te doen wij habben dit 2 jaarmet onze vakantie gedaan samen met onze kids eerts keer 6 jaar tweede keer 7 jaar. lees ook wel is op internet dat het2/3 uur skieen is echt onzin. mvg

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2008 · 08:34

    Anoniem 7 januari. Nee dit is niet mogelijk je moet echt per dircet om 9uur te lift pakken bij konigsleiten of naar gerlos rijden. is beter en korter en alsje bij gerlos op stapt kan je langer in zell zijn dan dat je konigsleiten pakt 4 uur ofso 4:30 durft niet te zeggen alleen is het niet mogelijk om s\'ochtend lessen te nemen en dan naar zell.

  • Anoniem
    Anoniem 7 februari 2008 · 15:22

    Beste Zillertal-gangers, ik ken dit gebied nog niet en heb daarom de volgende vraag: Als je \'s ochtends lessen volgt in Konigsleiten, is het dan nog goed te doen om helemaal naar het gebied bij Zell te crossen, daar een beetje pistes verkennen, en toch nog op tijd weer in Konigsleiten aan te komen? Alvast bedankt!

  • Anoniem
    Anoniem 5 februari 2008 · 14:03

    Sommige liften zijn aan vervvanging toe. Pistes waren top geprepareerd, moeilijkheidsgraad pistes eenvoudig, voor gevordeden weinig aan. Pistes zijn heerlijk breed! Wij zijn in januari geweest toen geen drukte. De Milchbar is een aanrader in Gerlos! Heeft iemand nog een plek vrij in de auto????

  • Anoniem
    Anoniem 4 februari 2008 · 19:02

    Ben het niet mee eens! anoniem op 27 januari... pistes worden top geprepareerd je ziet ze om 16:15 zie je ze de berg opgaan op ( cams op tv ) pistes hebben genoeg... uitdaging... liften zijn wat aan de vlotte kant maar capaciteit bied genoeg aan... ik vind je mening een beetje verwend ( Mijn Oordeel )

  • Anoniem
    Anoniem 27 januari 2008 · 17:16

    Een mooi skigbied met een leuke sfeer. Weinig wachtijd bij de liften, deze voldoen hoewel enkele langzaam zijn. De pistes zijn eenvoudig en bieden weinig uitdaging aan de gevorderde skier. Het gebied is dan ook zeer geschikt voor beginners. Op zoek naar uitdaging zijn er mooie offpiste mogelijkheden (piste 11, rechts!!). Als je een beetje oplet kom je altijd weer op een piste. In de middag is het ook pret in de opgeworpen sneeuw, vooral aan de randen natuurlijk. Het viel op dat de pistes regelmatig slecht geprepareerd waren; blokken ijs en bobbels. Dit is erg jammer, met een beetje meer zorg kan het een stuk beter. Ander nadeel is dat de liften pas om 9.00 opende en om 16.00 weer dicht waren. Dat het gebied vol zit met nederlanders klopt, heb hier echter geen negatieve ervaringen mee, zoals ik van andere veel hoor. Minder positief ben ik over een deel van de oost europeanen die aanwezig zijn in het gebied. Conclusie: Een leuk gezellig gebied, met helaas weinig uitdagende pistes. Ga je voor het echte skien, dan zit je hier fout. Gezelligheid en eenvoudig skien is wat hier te halen valt!

  • Anoniem
    Anoniem 24 januari 2008 · 16:33

    Ik zit met mijn familie, vrienden en kennissen al 9 jaar lang elk jaar in het Zillertal (konigsleiten). Over 2 weken gaan we er weer heen, ik heb er al superveel zin in. Het uitgaan in Konigsleiten zelf is niet echt wat (het apres-skieen daarin tegen, is super), maar daarvoor gaan we altijd naar Gerlos. Hier kun je makkelijk en relatief goedkoop komen. In de discotheken zijn veel Nederlanders en ze schenken ook Nederlands bier! Dat vind ik persoonlijk een groot pluspunt alhoewel het zipfer bier ook goed te lurken is! Sind het eerste jaar dat ik hier kwam is er veel veranderd, er zijn veel pistes en liften bij gekomen en je hebt nu via pistes toegan tot de gerlosplatte. Het gebied wordt steeds groter, beter en mooier. Je hebt hele makkelijke pistes, maar ook redelijk moeilijke en als je in de tiefsnee wilt ga je gewoon iets van de baan af, op de meeste stukken hoef je niet eens de piste af. Er zijn voldoende schansen overal en boekelpistes dus als je de wat actievere skieer bent, hoef je je ook niet te vervelen en er is zelfs een halfpipe! Naar mijn mening is er ook genoeg off-piste mogelijkheid en wanneer je dat doet kom je zo goed als altijd wel weer op een paadje terecht die je weer naar een piste brengt. Ik ben er nog nooit verdwaald! Skiles heb ik de eerste 2 jaar gevolgt bij Skischule Gunter Unterwursacher (ik hoop dat ik het goed heb geschreven) dit is een zeer goede skischool met veel variatie. Er zijn best veel Nederlandse leraren/leraressen en er zijn veel verschillende klassen van beginners tot bijna gevorderden. Tussen de middag ga je lekker eten in een restaurant in konigsleiten en aan het eind van de week is er een slalom wedstrijd voor de leerlingen met tegen de avond een prijsuitreiking en een leuke apres ski gelegenheid waar de kids ook nog bij kunnen zijn. Op de pistes zijn voldoende terrassjes en restaurantjes etc. Het is niet overal evenduur, maar je kunt er voor een redelijk normale prijs wat te eten en te drinken krijgen. (er zijn natuurlijk ook wel wat dure restaurantjes of terrasjes etc. bij) Overal is wel muziek en de Oostenrijkers zijn over het algemeen zeer vriendelijk! Ik wil nog zoveel vertellen, maar dan blijf ik bezig. Kortom het is een geweldig skigebied met veel accomodaties, waar je echt een keer moet zijn geweest. Dit wordt mijn 9e jaar, maar vast niet het laatste! GEWELDIG!

  • Anoniem
    Anoniem 22 januari 2008 · 21:02

    ik kom al jaren met 6 vrienden in gerlos,is echt helemaal goed.vervelen ons geen momend.na het skien direct luigi\'s in en feesten maar.en hier nog een tip: boven, richting koningsleiten zit een restaurant(ben de naam kwijd maar de kenners weten presies wat ik bedoel)kan je echt lekkere kippetjes voor weinig eten!!nou nog 2 weekjes en dan mogen we weer,kan nou al niet meer slapen!

  • Anoniem
    Anoniem 20 januari 2008 · 11:03

    Wij komen reeds meer dan dertig jaar in het Zilletal en hebben de hele ontwikkeling van het gebied meegemaakt en bijna elk jaar zien verbeteren. Het doet daarom pijn om een aantal min of meer negatieve reacties te lezen.In de huidige tijd is het toch niet meer zo moeilijk om zich goed te informeren over het gebied waar men tercht komt.De verschillende dorpen bieden verschillende mogelijkheden.Komt men voor apres-ski, ga dan naar Mayrhofen of Gerlos, zoek je wat rustigers dan zijn Zell, Kaltenbach en Fugen de aangewezen plaatsen.Zoek je dalafdalingen dan kun je terecht in Gerlos,Koningsleiten,Kaltenbach,Hoch-Fugen,en het Tuxertal.Kortom het Zillertal bied voor iedereen mogelijkheden, je moet alleen de goede keuze maken.Wat de drukte betreft, alleen in de Karnavalsperiode is dit een probleem.

  • Anoniem
    Anoniem 12 januari 2008 · 15:43

    Wij zijn er tussen kerst en nieuw geweest met zes vrienden. We zaten in het plaatsje Gerlos. Wat mij opviel was dat er aleen maar hollanders waren. Heel de plaats Gerlos is ingericht op hollanders. Wij hebben het prima naar ons zin gehad veel diversiteit van pistes en veel apres ski mogelijk heden. Maar tog heb ik een aantal puntjes van kritiek, er is in heel gerlos maar 1 lift die omhoog gaat en die zit ook helemaal aan het uiteinden van het dorp. Een andere puntje is dat je veel liften nodig hebt om een klein stukje te skieen. Maar verders denk ik dat het egt een pracht gebied is voor gezinnen.

  • Anoniem
    Anoniem 8 januari 2008 · 19:36

    Hallo Iedereen, Er wordt telkens gezeurd of nederlanders waar is dit nodig voor gerlos sta bekend ook om \'Dat er veel Nederlanders komen\' En wat is het probleem dat er nederlanders zijn normaal zeiken we over al die duitsers of wat anders wat zijn jullie negatief over ons Volk.... Groetjes Jimmy.

  • Diane
    Diane 4 januari 2008 · 14:02

    Hoch Krimml/Gerlosplatte of te wel de Plattekogel. Een geweldige piste. Hoofdzakelijk rood en blauw. Je kan elkaar ook nauwelijks kwijtraken. Dit is ideaal voor ons gezin met 2 schoolgaande kinders. Ook de skiescholen beheersen steeds beter het nederlands wat fijn is voor de kinderen. Het is uitstekend geschikt voor gezinnen. Het is een Noordhelling, wat betekent dat de sneeuwconditie beter is dan de zonnige zuidhellingen. ook zijn er hier geen sneeuwkannonnen. Wij waren er deze kerst en hadden zonnig weer en de temperatuur voelde aan als normaal gesproken met de pasen is.

  • Ezwex
    Ezwex 30 december 2007 · 17:52

    Ik heb erg genoten van Gerlos. De Milchbar was geweldig, superlekkere milkshakes! De skiliften zijn ook prima. En als je opzoek bent naar echt goede les, ga naar de Red Eagles. Daar heb ik prima leren skien. Vooral de blauwe piste waar je komt als je met de Isskogel omhoog gaat, en de rode afdaling daarna zijn geweldig!

  • Jimmy
    Jimmy 30 december 2007 · 12:02

    Ja Suzanne ik heb daar ervaring mee er ligt meestal rond 90cm (Berg) in die tijd en dal rond de 30cm . Is zo rond 2000m altijd -4 ? hopelijk genoeg geinformeerd.

  • Suzanne
    Suzanne 29 december 2007 · 18:17

    Wij vertrekken 8 maart naar Gerlos we hebben er natuurlijk heel veel zin in maar we zijn een beetje bang dat er misschien geen sneeuw ligt in deze periode. Heeft iemand ervaringen met het naar de sneeuw gaan in maart? Laat het ons dan weten! Alvast bedankt.

  • lars van holder
    lars van holder 9 december 2007 · 14:27

    ik kom hier al sind ik klein ben het is echt een geweldig gebied nu ook met die nieuwe lift naar gerlos ( want die oude lift was wel eerst een min puntje het waaide dan altijd zo koud op je gezicht) Ook die nieuwe achtbaan die ze hebben gebouwd lijkt me echt super leuk, maar wij kopen altijd de super ski pas dat is erg handig zo kun je ook naar de gletser en kun je naar elk ski gebied in het zillertal,zelf beginnen we altijd in zell en dan naar gerlos en dan naar konigsleiten verder zijn we nog niet gekomen omdat we altijd met zo\'n grote groep zijn ! we gaan ook altijd wel apre skien maar we laten ons niet vol lopen ? we houden het gezellig, zillertal arena is voor mij een top gebied zeker de moeite waard. Ook het rodelen is altijd leuk op de gerlosberg

  • Stefan
    Stefan 28 november 2007 · 16:55

    Mooi skioord, Je kan op veel verschillende plekken ski?zoals Kaltenbach, Gerlos, Mayrhoven... . Dus er is genoeg keuze! Jammer genoeg kan ik deze winter niet gaan ski?maar het is zeker de moeite waard.

  • Freddie
    Freddie 27 november 2007 · 15:56

    Jordi heeft stond na 3 dagen op de zwarte piste. Is Jordi een talent of een opschepper of zijn de pistes hier zo suf? Jordi, misschien eerst nog wat ervaringen opdoen voor je een mening deelt.....

  • Jimmy
    Jimmy 27 november 2007 · 15:40

    Wat me zo opvalt is die offpiste mogelijkheden die zijn er echt wel!! Gerlosplatte kan je alle kanten op zelfde geld voor Zell A/m Ziller ook zeer veel offpiste hier ben ik wat teleurofgestel die de Beoordeling heb toegevoegd echt top offpiste zijn er echt wel!

  • Paul
    Paul 24 november 2007 · 17:58

    Lees net een iemand die na 3 dagen les al de zwarte piste af ging (of misschien afging op zwarte piste). Dit geeft toch wel het treurige niveau aan van dit gebied, en helaas ook van de mensen die er komen. Op de piste gevaarlijk en s\'avonds lekker knokken in het dorp, want oh wat is de gemiddelde kneus hier bezopen elke avond.

  • Jordi Kooiman
    Jordi Kooiman 25 oktober 2007 · 17:48

    Ik ben vorig jaar voor het eerst gaan ski?en stond op de 3e of 4e dag al op zwarte pistes, we hadden goed weer en het was niet al te koud daardoor was er op sommige plekken wat ijs maar in het totaal was de sneeuwkwaliteit zeeeeeeeer goed vergeleken met andere gebieden als ik andere verhalen gehoord had in het seizoen van 2006-2007. Ik ben zeer tevreden en het is zeker een aanrader met voldoende afwisseling van gebied!!

  • heideroosje
    heideroosje 21 september 2007 · 23:42

    Zeer mooi gevarieerd en sneeuwzeker skigebied waar het voor zowel de beginnende als de ervaren skier zeer goed vertoeven is. Overzichtelijk skigebied voor de hele familie, het is eenvoudig om elkaar weer ergens te ontmoeten. Snelle liften met weinig wachttijd ook in het hoogseizoen. Gebieden zijn onlangs aan elkaar gekoppeld waardoor er voor de ervaren zillertallers weer een nieuwe dimensie is ontstaan. Zo hebben wij hier 18 jaar geleden leren skien en nu onze kinderen. super gebied! Daarnaast zijn de skischolen waaronder optimal zeer professioneel en goed voorbereid (ook als het druk is) Wij hebben diverse andere skigebieden bezocht waaronder frankrijk en tsjechie, maar er gaat niets boven zillertal arena.

  • Jimmy
    Jimmy 3 augustus 2007 · 21:37

    We zijn dit jaar voor de 5x naar Gerlos gegaan zeer goed skigebied Snelle Gondelbaan die je binnen 8 minuten naar 1900mt breng Let op! s'ochtends zeer druk bij gondelbaan ik zal dan naar Umbrella bar rijen of bus pakken en dan naar Isskogel gaan Pistes Zijn zeer goed. Liften zijn wel aan vernieuwing toe! Gerlosplatte: Zeer brede pistes Zeer snelle liften met (Bubble) oftewel Overkapteliften Konigsleiten: Zeer goeie pisten maar liften zijn daar egt heel erg aan vernieuwing toe! Zell A/m Ziller: Zeer goeie pisten liften zijn Goed Krimml X-Press moet zeker overkaping hebben zeer koud! en sterke wind! aansluiting richting gerlos vanaf rosenalm er naartoe duurt ongeveer 30min Gerlos: Zeer brede en lkkr pistes Veel sneeuwkannonen 3 liften zijn wel aan vernieuwing toe met al die mensen die erin gaan. en een top Apreski! 160km piste 30km breed! van 1300mt tot en met 2505mt . Groetjes Jimmy.

  • van de Burg Beverwijk
    van de Burg Beverwijk 31 maart 2007 · 21:28

    Geweldig skigebied met een keur aan pistes waar elke skier voldoende aanbod heeft om aan zijn trekken te komen. Jammer dat het gebied wordt overschaduwd door een aantal Nederlanders die menen dat zij het overal voor het zeggen hebben en denken dat ze onder en boven de wet zijn, echter deze misbaksels kom je ook in andere gebieden tegen. Vooral de categorie die zich ophoud in gelegenheden als cin-cin of de countryclub MENSEN BLIJF AUB THUIS!!! en lig het op de pistes niet te verkloten voor echte skiliefhebber.

  • Menno van der Schaaf
    Menno van der Schaaf 30 maart 2007 · 12:58

    Voor skivakantie met kinderen is Gerlos super. Op de Isskogel (2 blauwe pistes)kregen we enigszins het ijsbaangevoel. Overzichtelijk en breed. Je kunt op de Isskogel aan 't eind van de dag (na de skilessen v.d. kids) nog mooi een paar afdalingen met ze doen of vanaf daar de zwarte of rode piste nemen. Vooral Michi's Schischule is ons zeer goed bevallen. Nadeel: Veel landgenoten in de schoolvakantie en veel auto's in het centrum

  • José
    José 19 maart 2007 · 14:26

    Met name Hochfugen is een geweldige wintersport plaats. De rest heb ik maar af en toe een dag meegemaakt dus daar kan ik niet over oordelen maar dat zag er ook goed uit. In Hochzillertal (Kaltenbach) is het geweldig toeven. De sfeer is echt top en er zijn veel gezellige Nederlanders en Duitsers (jawel, die kunnen ook gezellig zijn ? ) Er zijn ook genoeg après-ski mogelijkheden. Nu de aansluiting met Hochfugen er is is het wintersport gebied nóg groter, ookal was het al groot door de steeds nieuwe liften en pistes. Dit is een modern en groot skigebied en zeker de moeite waard!

  • Helene
    Helene 19 maart 2007 · 11:25

    ik verbleef van 10 tot 17 maart in Koenigsleiten, prima ervaring! rustig dorpje met voldoende apres ski mogelijkheden. Pistes voor (semi-)gevorderde skiers zijn er volop, prachtige pistes op de Gerlosplatte en in de richting van Gerlos. De 'autobahn' (rode piste 8) is geweldig! Hoewel het de hele week extreem zonnig weer was bleef de conditie van de meeste pistes tot in de namiddag redelijk goed, dankzij de ligging. Voor de zeer gevorderde skier zijn er misschien wat weinig zwarte pistes, aan de andere kant is er een keur aan rode pistes. De wachttijden bij de liften waren nul tot miniem (enkele minuten), vooral de liften op de Gerlosplatte zijn 'top of the bill'. Verder leuke bergrestaurants die goed te betalen eten serveren en zelfs live bandjes op het middagprogramma hebben. De zillertal arena is wat mij betreft echt een aanrader.

  • Inge Baten
    Inge Baten 18 maart 2007 · 12:14

    Van 10 tot 17 maart verbleven wij in Gerlos, waar vandaan de gehele Zillertal Arena aan onze voeten lag. Een groot gebied met veel rode pistes. De 2 zwarte pistes die wij namen (o.a. nr. 6 in Königsleiten)zijn geen zware pistes. De gehele Zillertal Arena is prima met elkaar verbonden; van Konigsleiten tot aan Zell am Ziller in één stuk te doen.

  • Henk
    Henk 14 maart 2007 · 20:04

    Wij waren in de carnavalsweek in Zell en dat hebben we geweten: wat een drukte !! Verder dan Konigsleiten zijn we niet gekomen (vanuit Zell), zeer lange wachttijden zowel heen als terug. Wel prachtig weer en daardoor 's middag een aantal compleet verrotte pistes. De skiverhuur kan gaan waxen !! Goede sfeer en gewoon in het restaurant wachten tot de laatste dalvaart. Ook een dag in Kaltenbach geweest maar dat was nog erger. Volgend jaar toch weer naar een ander gebied.

  • kees kromme
    kees kromme 11 maart 2007 · 20:29

    Koenigsleiten. Leuk klein hooggelegen dorpje 1600 m. leuke chalets. Midden in dorp leuke beginnersskiwei. Vlak naast het dorp direkt afdaling naar dal mogelijk vanwaar andere skihellingen waaronder Gerlosplatte bereikbaar zijn. Als enige nadeel: alles moet via kontante betaling, kan niet via cards etc.

  • Rob Saarloos
    Rob Saarloos 1 maart 2007 · 11:52

    We zijn al in veel gebieden geweest, maar Gerlos is toch 1 van de meest complete gebieden. Het totale plaatje klopt qua wintersport. Aanrader Hotel Alpenhoff

  • Rudy
    Rudy 28 februari 2007 · 19:46

    We zijn hier de eerste week van februari weesten skiën. We verbleven in Gerlos, voor mij de eerste keer hier, in hotel mitterhof. Wat hadden ze daar chagarijnige werknemers! voor de rest was het zeer goed toeven in Gerlos, en wat een apréski!! Veel avonden en nachten in de CIN CIN en countryclub doorgebracht, echt super. Het skigebied is zeer uitgestrekt maar wel verouderde (te trage) liften. Ondanks het warme weer, wat ook wel weer lekker was, was de sneeuw redelijk tot goed. Naar mijn mening was het richting Zell am Ziller beter skiën dan naar Königsleiten vanuit Gerlos. Al bij al was het een geslaagde vakantie!

  • thomas
    thomas 26 februari 2007 · 18:23

    Het zillertal is een leuk skigebied. Vooral voor beginners is het een uitstekend skigebied. De gevorderde skiers/boarders zullen wat meer moeten zoeken naar moeilijkere pistes. Met lekker weer kan je heerlijk zitten bij het panoramaalm, genietend van een drankje voor niet heel veel geld. De wachtrijen bij liften is hooguit 10 minuten waardoor je als het ware lekker door kan gaan met skien en/of snowboarden. Ook zijn de pistes uitstekend geprepareerd, waardoor je elke dag weer op een 'nieuwe' piste staat.

  • Susanne Tuk
    Susanne Tuk 26 februari 2007 · 09:38

    Mijn man heeft genoten van de rode piste vooral richting Gerlos van uit Zell Am Ziller, maar ik heb na 2 rode pistes me terug getrokken naar het kleine stukje blauw , daarna zijn we de laatste dagen naar Mayerhoven gegaan de Ahorn baan daar hebben we ons heerlijk uit kunnen leven op de ski's.... geen wacht rij bij de gondel en boven was het goed vertoeven !!

  • Wout
    Wout 26 februari 2007 · 00:05

    Ik kom al jaren met mijn familie in Koningsleiten en heb me er nog nooit verveeld. Ook dit jaar, dat wat sneeuw betreft toch niet echt top genoemt kan worden, waren de pistes iedere ochtend goed geprepareerd (al werd het gedurende de week minder). Ook dit jaar geweldig kunnen skien en ach ja, die vervelende Hollanders die menen dat ze zich klem moeten zuipen na een dagje skien of gewoon lomp op je skies gaan staan, het went zo langzamerhand, leuk is anders, maar als je net doet of je een Oostenrijker bent..... Top gebied, ook voor de fanatieke skier.

  • stefke911
    stefke911 25 februari 2007 · 15:55

    Aan Nederlanders die zich wel gedragen (grootste deel): dit was geen aanval naar alle nederlanders in gerlos toeenkel diegene die uit de lift roepen op mensen die vallen, ijsballen gooien, MET OPZET op iedereens ski's staan, willen opvallen, iedereen uitschelden , ect...

  • stefke911
    stefke911 25 februari 2007 · 09:06

    Pracht van een skigebied, goede liften, mooie pisten. Ben juist terug uit zillertal en heb me ondanks de drukt goed geamusseerd, juist 1 probleem. Wat is dat toch met de Nederlanders die gaan skiën in Gerlos! Er zijn er die ze van mij met de punt van een ski mogen castreren zeh! Waarom altijd die aandacht nodig. Ik lees hier dat ook mede landgenoten hier akkoord mee zijn.Jammer van de drukte maar skigebiet ten top!

  • mark
    mark 22 februari 2007 · 14:50

    ik kom al jaren in koningsleiten en sinds vorig jaar zij we naar een nieuw huis geggaan eerst huurde we altijd een huis onderin sinds 2006 huren we een huis boven de liften edelwies heet het 76 nieuwe mooie huizen vooral het huis neu barlerhof is een aan rader mooi in gericht en omdat er maar 4 appartamenten in zitten is het heel rustig ook de dvd's zijn een aan rader, we zijn van het zomer er ook geweest niet in dat huis maar in hotel alpen roos oook zeer goed in de zomer is het ook heel leuk veel tedoen voor kinderen en een paar leuke parken waar je kan wandelen en kinderen het heel leuk zullen hebben ook kan je in de zomer naar de hintertuks daar kan je skien je hoeft van uit het dorp maar 45 minuten a 1 uur terijden ik geef koningsleiten een dikke 10

  • Hans
    Hans 5 februari 2007 · 16:25

    Aanrader in dit gebied is toch wel het skien vanuit Zell naar de Plattenkogel, achterin op de Gerlosplatte. Heerlijk dagje bezig, en makkelijk binnen 1 dag te doen. Echter zijn er wel genoeg nadelen: een aantal verbindingsliften zijn dramatisch te noemen. Zo sta je in Gerlos in de rij bij een 3persoonslift met luidruchtige nederlands, uit welk deel ze van nederland komen is goed te horen aan het vervelend accent... Tevens is er in Zell geen dalafdaling, ook zeer vervelend waardoor je noodgedwongen in de rij moet voor de gondel naar beneden. Al met al leuk voor een paar dagen, jammer van de drukte.

  • peter
    peter 4 februari 2007 · 11:41

    In antwoord op voorgaande stukje vind ik dat paul wel een beetje overdrijft.Skigebied vind ik super met veel variatie.Wat betreft de vele medelanders moet ik paul gelijk geven,alleen dat hoef je natuurlijk niet op te zoeken.Er is genoeg mogelijkheid om deze hollandse enclaves uit de weg te gaan.Zoniet moet je lekker naar canada gaan.

  • Paul
    Paul 4 februari 2007 · 09:48

    Het is gelijk duidelijk op wat voor niveau de gemiddelde nederlander skied als jullie dit gebiedje op de 2e plaats ranken! het is er vergeven van de korte eenvoudige pistes, langzame stoeltjesliften zonder overkapping en domme Hollanders die zeer slecht(lees gevaarlijk) skieen. Ben hier dus 2 keer omver geskied terwijl ik aan de zijkant van een brede piste stond te wzhcten op mijn vriendin. Ironisch genoeg zijn dit de mensen die hier ook de apresski domineren en zich elke avond vol laten lopen en ruzie gaan maken met jan en alleman, inderdaad het lijkt de costa del sol wel! Je gaat je gedurende je vakantie steeds een beetje meer schamen dat je Nederlander bent. Nee, hier hoef ik echt niet meer heen.

  • Kirsten
    Kirsten 31 januari 2007 · 14:32

    Ik kom nu al 13 jaar in Gerlos en het gebied was al goed maar door alle nieuwe liften en aansluitingen met andere gebieden is het echt uitstekend om te skien/snowboarden. Ik heb er leren skien en kom er als gevorderde skier nu nog steeds. Ik vind het gebied dan ook gechikt voor beginner tot gevorderde. Het is er eigenlijk nooit heel erg druk en de mensen zijn vriendelijk. In het filmpje wordt gezegd dat Gerlos een echte apres ski plaats is, maar dat vind ik reuze meevallen. Het is maar waar je interesses liggen. Al met al vind ik het Zillertal Arena een uitstekende plek in Oostenrijk, het is sneeuwzeker en zeker een aanrader om een keer naar toe te gaan!

  • MARCO
    MARCO 29 januari 2007 · 13:44

    kom net terug vanuit Gerlos, we zijn daar van 20 t/m 27/1 geweest. Het is een ruim gebied, je kan vanuit Gerlos naar Zell am Ziller skien/boarden, maar ook naar Koningsleiten. Wat ook een mooi gebied is, is Hochkrimml, vooral voor de beginnende skier/boarder ( brede blauwe pistes en erg rustig ). Verders is Gerlos erg gezellig, je kan er super apres-skien, zeker in Luigi's Turbo Bar( zijn de prijzen ook mooi )

  • Daniel
    Daniel 27 januari 2007 · 22:03

    Zojuist teruggekeerd uit het Zillertal. Vrijwel alle gebieden geprobeerd met de Superskipass (duur, maar goedkoper dan losse kaarten en je kunt lekker rondtouren op de ski, een aanrader). Zillertal Arena was een van onze favorieten. Vanuit Zell namen we de lift omhoog, om van daaruit het hele enorme gebied te beskieën. Met een paar liften en hele mooie afdalingen kom je uit in Gerlos. Als je wilt kun je nog verder naar Königsleiten, maar zo ver zijn we niet gekomen. Als gezegd: een groot areaal aan pistes, in soorten en maten. Zowel voor beginners een mooie dag skieën als voor gevorderden. Meer touren dan knallen (dat laatste vond ik in Hochfügen beter). Hou je van Nederlanders, dan is Gerlos een aanrader. In het nabijgelegen Zell is dat al heel anders. Ook hier weer geldt dus: voor elk wat wils!

  • m.slaats
    m.slaats 22 januari 2007 · 09:52

    we zijn van 13-01-207 t/m 20-0102007 in gerlos geweest we hebben uitstekende condities gehad wat skien beteft het is een zeer mooi gebied rondom gerlos ook voor wandelingen in de winter goed eten vriendelijke mensen voor mensen met weinig inkomen wel wat duur maar al met al geweldig en meestal zeer sneeuw zeker een aanrader het zillertal

  • Diane
    Diane 18 januari 2007 · 14:58

    Wij gingen al als kind met onze ouders naar Krimml. Nu ga ik met mijn eigen kinderen. Wij skiën het liefst op hoch Krimml(gerlosplatte). Je komt altijd goed bij elkaar terecht en verdwalen is haast onmogelijk. Ik vind het ook veilig met rode en blauwe pisten. Mijn zoon is verrukt van de stunt baan (2) als ook de half-pipe hoog in de berg. Het is maar een klein stukje van het hele gebied, maar wel een lekker afwisselend gebiedje. Met ook nog overdekte liften. Prima

  • Wouter
    Wouter 3 januari 2007 · 15:23

    Afgelopen week zijn we in konigsleiten geweest, het is een fantastisch skigebied, je hebt er voor iedereen genoeg mogelijkheden. We hebben overnacht in de appartementen van Fam. Reitmeir, dit zit boven hun cafe "pick up". Ik wil iedereen een tip geven, ga in konigsleiten naar deze appartementen. Je kunt ze boeken via hun website: www.fewo-koenigsleiten.at

  • Timo
    Timo 27 december 2006 · 16:36

    Leuk lekker en een gezellig skigebied. Als de liften zijn gesloten zijn er zat mogelijkheden om je de rest van de dag te vermaken. Na het apres skien kan je zelfs ook nog de country club in als je het echt een latertje van wil maken

  • wim
    wim 25 december 2006 · 21:03

    wij waren de afgelopen week in fugen en hebben er heerlijk geskieed de eerste dagen wel mistig maar later perfect weer goed geprepareerde pistes en genoeg mogelijkheden . zowel in fugen hoog fugen als kaltenbach was er goed te skieen

  • slaats
    slaats 22 november 2006 · 19:28

    we waren in januari 2006 in gerlos .we kwamen 13 jaar geleden ook al in oostenrijk maar door omstandigheden zijn we nu pas weer aan wintersport toegekomen . het gebied rond om gerlos was zeer goed uitstekend zelfs. goede ski mogelijkheden goed uitgaan goed eten liften gemakelijk berijkbaar kort om zeer goed . daarom komen we in januari 2007 wwer terug in gerlos.

  • skiabi
    skiabi 5 oktober 2006 · 22:16

    leuk skigebied sinds de aansluiting gerlos zell, konigleiten heeft de beste (zwarte) piste en sneeuwzeker verder zijn er in gerlos TEVEEL nederlanders in gerlos kom ik dan ook niet meer weg met die nederlandse kolonie want je biertje in het nl te bestellen zit ik niet op te wachten verder wel ok

  • a middelkoop
    a middelkoop 2 oktober 2006 · 19:53

    in dit gebied hebben mijn kinderen goed leren skien en later snowboarden. we komen minstens een week per seizoen hier terug omdat alle gebieden fijn te skien is en korte wachttijden bij de liften. Tevens staat altijd een dag op het programman van zell naar konigleiten een heerlijk tocht met fijne afdalingen zowel rood als zwart

  • Ger
    Ger 19 september 2006 · 11:51

    Erg leuk gebied, zat zelf een jaar in königsleiten en kan het van harte aanbevelen. Skigebied is erg afwisselend, beginners pistes in het dorp, erg mooie rode pistes en een aantal goede zwarte. Apres ski in Königsleiten is wat rustiger dan in bijvoorbeeld Gerlos, maar ruim voldoende (Hossen bij de lift in Schirmbar, Hele familie in Sportlerkeller, naast de oefenpiste.. en tot diep in de nacht in Kings). Er gemultiche bedoeling daar ?

  • Kees
    Kees 18 augustus 2006 · 17:29

    Heb leren skiën in Königsleiten...20 jaar geleden toen er nog amper een stoeltjeslift was & op de Larmachalm nog dieselliften stonden te brullen. Kunstsneeuw...nooit van gehoord, maar ook niet nodig, altijd sneeuw! Inmiddels super-gemoderniseerd & veel mooie en snelle liften. Heel fijn en afwisselend gebied. Etenstip: in Königsleiten onderaan bij de lift bij Hotel-Restaurant "Ursprung" en in Gerlos aan de zwarte afdaling richting Fussalm bij "Hansi's"

  • sb
    sb 18 augustus 2006 · 15:37

    we hebben het super naar ons zin gehad...mooi weer.... super skieen...'savonds lekker stappen...geweldige rodelbaan!!! veel plezier voor degene die nog gaan.

  • nadia
    nadia 3 maart 2006 · 13:10

    ik vind het daar tegek om te skieen want... er zijn bomen dus bospaadjes.. er is genoeg te doen.. en alles gaat best snel.. je staat nooit meer als 10 min in de rij.. heerlijk..

  • Max Viergever
    Max Viergever 3 maart 2006 · 13:09

    Gerlos is een gezellig dorp. Heb er zelf 5 jaar gewerkt in de kroeg. De liften worden steeds mooier en nieuwer met de jaren, en ze blijven goed uitbreiden, zeker nu de gerlosplatte erbijgetrokken is. de Apresski in Gerlos is super gezellig en de bij de restaurantjes kan je lekker en goed eten.

  • chantal
    chantal 3 maart 2006 · 13:09

    Nou, nog een paar weekjes en dan ga ik voor de 12 de keer weer heen, heerlijk!! Het is zo leuk daar, gezellige apres-ski, top-afdalingen en leuke tentjes op de berg!!! een echte aanrader.....

  • Marco
    Marco 3 maart 2006 · 13:09

    Geen hele zware zwarte pistes, voor de rest volop mogelijkheden voor gevorderden en en voor beginners. Relatief veel liften voordat je in een gebied bent. Wel een aanrader!

  • Floris
    Floris 3 maart 2006 · 13:09

    Ik ben 2 weken geleden in Gerlos geweest. Het weer en pisteconditie waren perfect. Het skigebied is niet erg groot en echt moeilijke pistes zijn er niet. Er zijn wel een paar zwarte pistes maar in Zwitserland of Frankrijk zouden die gewoon rood zijn. Helaas moet je wel steed overstappen van lift naar lift. In plaats van een directe lift naar de top moet je er vaak 3 nemen om boven te komen. Over de taal hoef je ook niet in te zitten want er zijn meer Nederlanders dan Oostenrijkers. Apres ski is er prima, vooral Cin Cin was erg gezellig. Kortom, een ideaal gebied voor beginners en apres skiers.

  • Freek tegenbosch
    Freek tegenbosch 3 maart 2006 · 13:07

    Wij zijn van vrijdag 21-1 tot en met 28-1 2006 weer voor de vierde keer in koningsleiten geweest het was weer helemaal top 2 dagen sneeuw en de rest zon vooral het skieen aan de overkant (Wald) is erg mooi en een dagje op pad naar zell am ziller met een tocht door de kriml is wel erg bijzonder en mooi apres-skieen doe je in gerlos in de litle london helemaal te gek. kort om het was weer geweldig. echt een aanradar!

  • alfred
    alfred 3 maart 2006 · 13:07

    leuk gebied ga er voor de derde keer heen vorig jaar op gerlos platte een appartement gehad maar het is daar wel erg stil!!!! dit jaar weer in koningsleite (heb hier 8 jaar geleden leren skien)

  • R.
    R. 3 maart 2006 · 13:07

    Fantastisch skigebied, ben een keer naar gerlos geweest zeer fraaie skiomstandigheden, zeer gevarieerd groot gebied echt een plek waar je geweest moet zijn. Ongelofelijk zo fantastisch!!

  • Freek tegenbosch
    Freek tegenbosch 3 maart 2006 · 13:06

    wij moeten nog gaan 21 januari vertekken we, maar weet nu al na 4 jaar daar te zijn geweest dat het een kei gaaf ski-gebied is voor jong en oud veel sneeuw en op zijn tijd ook veel zon vooral het skieen naar gelos en zel am ziller

  • Fam. Peters
    Fam. Peters 3 maart 2006 · 13:06

    Wij waren de 1e week van januari 2006 in Königsleiten. Zeer veel sneeuw, het was er erg goed toeven. Zeer groot skigebied. Echt een aanrader voor beginners en gevorderden.

  • martin
    martin 3 maart 2006 · 13:04

    Makkelijk te bereiken. Geen bergpassen. Ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Alpen-express tot Jenbach. Dan de Zillertal-Bahn tot Zell am Ziller. Uitgestrekt en perfekt geprepareerd skigebied. Aaneengesloten gebied met Gerlos, Königsleiten en Wald/Krimml met voornamelijk rode pistes. We komen hier al meer dan 10 jaar en hebben altijd prima sneeuwcondities aangetroffen.

  • Hansl
    Hansl 3 maart 2006 · 13:04

    Heb een keer zeer slechte condities meegemaakt. Het was in Maart en in het dal ongeveer 15 graden boven nul! We zaten met onze skies in de eerste lift boven een mooie groene alpenwei! Eenmaal bovengekomen waren er nog enkele goede pistes, maar het meeste was pap. Typisch gevalletje van verkeerde moment op de verkeerde plaats. Mayrhofen en het aansluitende skigebied vind ik dan wat prettiger (vertier speelt ook een rol) + de mogelijkheid van de Hintertuxer Gletscher. Waarschijnlijk moet je in Januari of Februari hier zijn om het perfect te hebben. Het is wel lekker uitgebreid allemaal. Ik vind het niet 'mijn' skigebied.