Sneeuw kwaliteit?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Zillertal Arena

Ik ga 13 januari naar gerlos, maar zie dat ze heel deze en volgende week dooi geven. Wie weet hoe snel de sneeuw slecht word met dit weer?
Is er iemand die net terug is en kan zeggen hoe de kwaliteit is van de sneeuw?

Wij gaan altijd in krokus topgebied 1 groot nadeel maar jij zal dat minder hebben zijn de zware files om naar boven te gaan veel sneeuwruimers pistes liggen top. 1 iets raar aan het gebied en dat hebben we snel daar is dat het prachtig weer is en ineens stormt en mistig is dat je het toch wat warm krijgt van de spanning ( waar is piste) en dat is altijd in de late namidag dus het weer slaat er soms snel om. Je voelt wel dat het hele gebied een fabriek is ik bedoel het aantal mensen dat er werkt is enorm en de rij om aan te schuiven is met projectors op de muren verfimd en hun eigen musiekje. Maar dat is alleen in het dal station in zell.
Koningsleiten is zeer mooi licht het dorpje licht altijd in de sneeuw.

Wij zitten as we speak in Gerlos en het wordt met de dag treuriger. Zowiezo is in het dal nagenoeg alles groen en is er alleen te skien door de kunstsneeuw. Begin van de week was het op bijna alle pistes erg goed te doen qua skien zelf, maar zoals ik al zei wordt het door het erg warme weer ,et de dag slechter. voor komende week niet veel beters voorspelt. Vervelende is dat ht nu zo warm is, dat de sneeuwkanonnen niet meer aangaan. Niet echt positief bericht dus, sorry.

Echt jammer dat jullie geen mooie sneeuwcondities hebben maar vanaf volgende week word het anders zie op http://www.orf.at en dan wetter

Am Dienstag zieht eine Kaltfront durch! Sie bringt in Nordtirol dichte Wolken und zeitweise Regen oder Schneefall, wobei die Schneefallgrenze rasch auf etwa 600m sinkt, also bis in die meisten Täler.
Ik hoop het zo want de vogels fluiten al hier volop in het dal, en dit weekend is het bekende Strohjuchee en het lijkt wel lente,duim voor jullie

Ben net terug uit Koenigsleiten (15 Jan) afgelopen week was de piste nog redelijk ondanks de warme föhn die vorige week toesloeg, maar na jl donderdag de hele dag regen en vorstgrens boven 2000m is het dramatisch slechter geworden, stukken piste Gerlosplatte al afgesloten en het overige vrij papperig,
Ik wens de vakantiegangers van week 15 22 een koude weersomslag toe en een eind aan de lente, ik duim ook voor jullie!

Pas vanaf donderdag eensgezinde voorspelling: kouder en sneeuw. Dus deze week niet best!!!

vanaf maandag nacht de sneeuwkanonnen aan en dan vanaf donderdag eindelijk weer een laagje sneeuw zo ook de vrijda dus ziet er voor volgende week erg goed uit

Heb even gekeken op wetter.at naar de vooruitzichten en het ziet er goed uit voor de komende 10 dagen. Ik vetrek zelf 29 januari richting het zillertal arena en hoop dat het tegen die tijd weer mooi wit is.

http://www.wetter.at/wetter/oesterreich/tirol/mayrhofen…

Konigsleiten staan zeker mooie temperaturen in het vooruitzicht, hoop alleen dat het naast goed koud ook flink gaat sneeuwen.

http://www.wetter.at/wetter/sport-freizeit/ski-wetter/oester…

@DSweizel, de verwachting is dat vanaf woensdag de vorstgrens in Konigsleiten daalt naar grondniveau en er de daaropvolgende dagen bruikbare hoeveelheden (+/- 30cm p/d) sneeuw gaat vallen.

30 cm per dag lijkt me iets te veel van het goede, waar heb je die informatie vandaan ? Hoop het natuurlijk dan is het ook nog mogelijk om off piste te gaan.

Hier heb ik de informatie vandaan, al jaren zéér betrouwbaar: http://www.snow-forecast.com/resorts/Konigsleiten/6day/bot…

Tel de verwachte neerslag bij elkaar op en je komt al gauw aan mijn waarden. Ervan uitgaande dat je begrijpt dat 30cm neerslag niet wil zeggen dat er 30cm extra komt te liggen!

Excuus, "p/d" had er niet achter moeten staan, ik bedoel in de daaropvolgende dagen…

Snow forecast geeft inderdaad wel iets meer sneeuw in het vooruitzicht dan wetter.at. Hoe meer hoe beter, ben alleen wel bang dat het niet meer helemaal goed komt voor 29 januari.

jaah, op de webcams kan je zien dat het weer langzaam wit begint te worden :D

http://www.snowplaza.nl/landinfo_oostenrijk-skidorpen-wald_k…

als ik de cm bij elkaar optel komende dagen 30 cm?

Cees, ik kan uit je gebrekkige taalgebruik niet opmaken wat nou je vraag is…

nou zo moeilijk is dat toch niet??? Hij bedoelt of er 30 cm sneeuw bijkomt.

Mart snapt!
is eigenlijk 31 cm

Oke, gaan we dan… 10 + 13 + 6 + 2 = 31 cm verwachte sneeuwval, wat er dan precies opgeteld kan worden aan de daadwerkelijke sneeuwhoogte is te afhankelijk van omgevingsfactoren en derhalve niet te voorspellen. Maar, 31cm aan sneeuwval verdwijnt niet zomaar, dus er komt wel wat bij.

idd voorspelling,of het valt of niet is afwachten

mart, eerder een verwachting, maar of het uitkomt is altijd maar de vraag. Een weermodel is geen ‘weergod’ en het weer is geen exacte wetenschap…

http://www.sneeuwverwachting.nl/weerkaarten/190111/weermodel…

reactie Marcel dd 19-1 16.04,
als het klopt dan dus sneller als voorspeld ;-)

http://www.encyclo.nl/begrip/weergod

heb je ook een mail van deze figuur?
dan wil ik eea bij hem bestellen ;-)

Nog onbekend hoeveel cm er is gevallen in het zillertal arena, weet iemand iets meer ?

@Dsweizel 5-8 cm, maar er komt nog iets bij.

De temperaturen in Königsleiten gaan langzaam weer omhoog, de 25e weer een vorstgrens van 950m in de middag. Helaas zijn daarmee ook de sneeuwverwachtingen naar beneden bijgesteld… maar er valt iig iets en zolang de dooi onder de 1300m blijft is er weinig aan de hand.

Wel lelijk als je hoort dat er in delen van salzburgerland maar liefst 40 cm verse poeder is gevallen en in Konigsleiten slechts 5 tot 8.

Cees, skiinfo is Noors en Epson -de meteo-provider- is Italiaans, beide niet Belgisch… Voor deze voorspellingen gebruikt men weermodellen, het is dus niet zozeer een kwestie van ‘schatten’. Het net afstruinen op de meest positieve verwachtingen geeft geen garantie dat die ook uitkomen he… ;)

@Ano,
ik struin het net niet af op de meest positieve info hoor? ik heb gewoon abonnementen op diverse sneeuwalerts en zie dus ook dat er onderling verschillen optreden, overigens kun je boven lezen dat ik sinds 15-1 net terug ben uit koenigsleiten, dus heb mijn portie toen al gehad ;-),
de site is wel door belgen gerund (punt.BE), maar nu zie ik in de link boven NL staan, dus…
hoop trouwen sin maart nogmaals die kant op te gaan en 2 weken voor die tijd pas weer duimen ;-)

Plaats een reactie