Gezocht skigebied voor....

Dit onderwerp gaat over de bestemming Zillertal Arena

Beste wintersorters,

De afgelopen 4 jaren zijn wij in de voorjaarsvakantie naar Konigsleiten zillertal geweest. Onze oudste kinderen hebben hier goed en met plezier leren skiën. Echter zijn wij voor komende jaren opzoek naar een nieuw gebied. Oostenrijk/Zwitserland
Konigsleiten is een mooie dorp maar we missen hier wel de extra mogelijkheden. Winkeltjes, restaurant(jes), cafés ed. We zoeken geen feestdorp. Dat is voor als de kinderen 16+ zijn.
Heeft iemand van jullie een tip of ervaringen? Onze jongste kinderen zullen ook met les gaan beginnen dus bij voorkeur waar Nederlandse leraren aanwezig zijn. Daarnaast zijn opa en oma ook mee en die vinden het fijn om te kunnen wandelen.

alvast bedankt voor het meedenken.
groet rick

Beste Rick,
Waar overal Nederlandse skilaren zijn is een beetje afhankelijk per seizoen denik ik,
Maar volgende gebieden hebben in ieder geval wel een aantal winkels en Restaurants.
Serfaus-(Fiss)Ladis, Zell am See, Ehrwald, Kitzbühel, Schladming, Lech, St. Anton
Bad gastein. In Vorarlberg kun je bijvoorbeeld in Bludenz heel goed winkelen. in de buurt van Bludenz liggen verschillende skigebieden (Brandnertal, Sonnenkopf).

Wij zijn ook een in koningsleiten geweest en vinden dit ook een erg prima plek, maar misten inderdaad ook de gezelligheid van een dorp met winkels en restaurants. De keuze is nu op Mauterndorf gevallen. Wij gaan graag ieder jaar weer naar een ander gebied en zijn al in de volgende plaatsen geweest. Fieberbrunn, Kirchberg, Saalbach, Gerlos, Solden, koningsleiten, Kaltenbach, Galtur, Serfaus/Fiss, Gaschurn, Elmau, Brixen. het echte dorpse heb je niet in heel veel plaatsen wat dan ook nog eens aan onze overige eisen voldoet. Mauterndorf schijnt wel een leuk/ gezellig dorpje te zijn, dus dat proberen we dit jaar weer uit. Het is ons overigens overal prima bevallen hoor. Ieder dorp gebied heeft weer zijn eigen voor en nadelen.

Saalbach/Hinterglemmm… Zell am See… Brixen… Solden… Obergurgl…

Hallo Allen,

Dank voor jullie 1ste reacties. Ik ga ze bekijken.

Rick

Plaats een reactie