In deze regio verkennen we de redelijk onbekende - maar super originele - Super 8 skitocht in Alta Badia. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar wat is dit een leuke tocht. Hoewel de tocht vlakbij de beroemde Sella Ronda ligt is het hier een stuk rustiger. Deze skitocht in Zuid-Tirol (Italië) combineert een aantal lange afdalingen, mooie uitzichten, leuke restaurantjes én een stuk waarbij je met paard en wagen voortgetrokken wordt.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Wow, prachtige omgeving! Is het de moeite waard om in dit gebied een week te verblijven?

Deze tocht afgelopen winter ook gedaan vanuit Selva.
Hele mooie tocht en dag vullend programma, totaal 94km waarvan 53km op de skies.

Ziet er leuk uit, maar gaat er nu iemand onderuit bij de paardenlift??

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Een aanrader om te combineren met het Westelijke deel van Cortina D’Ampezzo aangezien je maar een halve dag (maximaal) met dit tochtje bezig bent.

Eén daghelft:
rij met de auto tot aan lagazuoi of de parking aan Limides, doe eerst de noordelijke lus. Vanaf de parking aan lagazuoi is dat rechtstreeks de gonden in en de afdaling naar Armentarola. Vanaf Limides is dat Limides (ook wel falzarego-Col Callina genoemd) en Col Gallina, daarna de gondel in en Armenterola. Rij met de bus terug omhoog, neem dan het zuidelijke deel van de super-8 (Cinque Torri).

Andere daghelft:
rij me de auto tot aan de parking bovenaan de Pocol piste (Tofana deel van C D’Amp). Ook daar kan je een mooie halve dag doorbrengen (o.a. Tofana, Olympia (vrouwenafdaling), etc.).

Ik heb een lichte voorkeur om eerst Cortina te doen en dan Cinque Torri … omdat in CT het eten beter is.
@Ivarros: oh, gemakkelijk … Zeker vanuit La Villa/Alta Badia loont dat dubbel en dik de moeite.

Ziet er leuk uit, maar gaat er nu iemand onderuit bij de paardenlift??

Roy83 op 7 nov 2016 10:23

Ja, dat gebeurt bijna elke keer … tot groot ongenoegen (?) van de menners :p.

Wow, prachtige omgeving! Is het de moeite waard om in dit gebied een week te verblijven?

ivarros op 7 nov 2016 09:51

En als je er dan ook nog eens een strakblauwe lucht bij hebt is er geen mooier gebied!
En is is nog zoveel meer moois daar!

Aftellen maar!

@Matthieu: goed om bij te vertellen dat de kans op die strakblauwe lucht vrij groot is!

Als je een van de eerste bent in de ochtend met de gondel naar Lagauzoi. Neem dan de voormalige zwarte piste terug naar het dalstation. Deze piste ligt er vaak erg goed bij want de meeste nemen meteen de rode naar de paardjes.

May the ski force be with you !!

Als je een van de eerste bent in de ochtend met de gondel naar Lagauzoi. Neem dan de voormalige zwarte piste terug naar het dalstation. Deze piste ligt er vaak erg goed bij want de meeste nemen meteen de rode naar de paardjes.

CJAHulskamp op 7 nov 2016 19:37

Wel even op voorhand bekijken of de zwarte niet is afgesloten omwille (steenslag)lawines waar die nogal gevoelig voor is. Dat wordt goed aangeduid op de website en bovenaan (!) de lift. Onderaan de lift vergeet men dat nog al eens “gemakkelijkheidshalve” aan te duiden, maar eens op de lift kan je natuurlijk geen kant meer uit.

Ik vond dit ook een hele mooie tocht. We zijn eerst met de gondel naar de top gegaan en daar vandaan rechts naar beneden gegaan, de weg over gestoken en toen de ’ 8 ’ gemaakt.

Het uitzicht en de bergen zijn echt prachtig. er zijn weinig ski gebieden in de Alpen met zulke mooie natuur. Maar over een groot nadeel lees je altijd heel weinig.

In deze tocht zitten heel veel stukken waar je moet prikken en of zelfs lopen.

Ook in de afdaling naar de paardjes moet je eerst minstens 5 minuten lopen/prikken voordat je bij de paardjes bent. En na het eindpunt van de paardjes moet je nog eens 10 minuten lopen/prikken voordat je bij de sleeplift bent die terug in het skigebied brengt.

Na een mooie dag skieen had ik wel veel pijn in mijn voeten van het lopen op stijve ski schoenen…

Ondanks dat zeker een aanrader.

10 minuten prikken??? Nou als je een beetje de schaatstechniek beheerst is het in een minuut gepiept zover ik mij kan herinneren.

Inderdaad, als je onderaan bij Capanna Alpina wat vaart meeneemt is het max 1 minuut prikken tot de paardenlift. Terug naar de sleper van Armentarola stelt ook echt niet veel voor. Maar hoe dan ook, zeker de moeite waard deze tocht. Bij mooi weer zeker even omhoog lopen naar de Lagazoui hut.

*bericht bewerkt door HN65 op 09 nov 2016 15:53

De Grande Guerra is het grote broertje van deze tocht! ook een echte aanrader, maar vanuit Wolkenstein wel pittig qua tijd.

Het prikken vlak voor de paarden hangt van de temperatuur en je vaart af. Prikken moet je altijd, want zelfs met 100+ vanaf de watervallen red je het niet tot aan dat restaurantje waar de taxi’s klaarstaan. Als het goed koud is kan je je vanaf daar laten gaan zonder nog verder te hoeven prikken. Met slush is dit uiteraard een ander verhaal.

Ik heb trouwens nog nooit iemand zien vallen achter de paarden! Gebeurt blijkbaar wel vaak aan de verhalen hierboven te lezen.

Lieve @Admin (s), wat mij betreft mag dit fantastische filmpje van @Kristy ook oppoppen bij alle filmpjes over Italiaanse skigebieden.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie