Het skigebied van Tignes en Val d’Isère en beschikt over meer dan 300 kilometer aan pistes. Dit is echt een skigebied voor de sportievere skiër, want je vindt er zeer veel rode en zwarte pistes. Een van de aanraders is de Face de Bellevarde, waar de FIS ook z’n wedstrijden organiseert. Dankzij de twee gletsjers en de hoge ligging van de rest van het skigebied is het extreem sneeuwzeker. Val d’Isère is een oud en authentiek dorp, maar Tignes is speciaal voor de wintersport gebouwd toen het oude Tignes in het stuwmeer verdween. Dit is echt een skigebied waar iedere wintersporter een keer geweest moet zijn!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik vind het echt een geweldig skigebied!

Wintersport.. daar kan je me 's nachts voor wakker maken!

Nog iets meer dan 4 weekjes, erg benieuwd! Eerste keer Frankrijk ?

@Timski10 Dan heb je wel meteen een mooi gebied uitgekozen ;-)

Click. Click. Peace

Helaas was de 2de week van januari 2015 qua condities niet top, enkele pistes waren daardoor nog gesloten en dat was wel balen.
Het dorp van Val Dísere is HET mooiste dorp BY FAR wat ik ooit gezien heb, groots maar ontzettend veel sfeer en gezelligheid, vele restaurantjes die best prijzig kunnen zijn en ook waren er hele grote sneeuw sculpturen door de hoofdstraat heen, gewoon geweldig!
Maar Tignes vond ik zelf stukje minder ik zat in Kalinda Village boven Brevieres (daar hangt ook een webcam) en daar waren er ook mooie maar ook vervelende pistes maar nog veel erger een vervelende en onhandige liftverbinding zeker voor een boarder, er was een piste die niet vlak was maar langs de lift zelfs omhoog liep!
Daarbij komt dat de Brevieres, Aguille Rouge en Marmais oude en trage liften zijn waarvan de Marmais nog een lange zit is ook!
Dat is wel een groot min puntje als je ervoor kiest om in Les Boisses te verblijven en in Brevieres vind ik zelf.
Maar zeer zeker een sportief gebied met mooie pistes!

*bericht bewerkt door Freerider op 28 nov 2016 10:09

Tignes is geweldig. Zelf altijd in Tignes Le Lac gezeten. Prima uitvalsbasis om alle kanten op te gaan. En zelfs zonder al te hard doorskien kun je makkelijk naar de gletscher van Val d’Isere komen (en terug).

@Freerider: maar als je in Les Boisses of Les Brevieres zit, kun je wel dag in dag uit de Vallon de la Sache nemen vanaf Aiguille Percee. Weinig zon, dus meestal goede sneeuw en nooit druk. Ik heb daar mijn skitechniek flink opgekrikt.

300km pistes en 300km off piste wat een top gebied. Zoals de Fransen zeggen Le grand ski.

@WiegerSietsma Dat klopt helemaal en dat moet ook gezegd worden omdat het een heel groot pluspunt is, het is er heeeeeerlijk rustig in dit gedeelte van Tignes!
En dat is toch wel erg genieten geblazen :)
Die zwarte piste heb ik niet kunnen nemen i.v.m. te weinig sneeuw en hij was dan ook niet veilig geacht maar had hem graag willen nemen!

Vrijdag vertrek richting Tignes… Deze beelden maken dat ik er alleen maar meer zin in krijg :)

Nog 10 dagen wachten en dan mag ik er weer naartoe…elk jaar weer lekker genieten van een supergebied!
Vorig jaar de face de Bellevarde kunnen skiën enkele dagen na de wereldbekerwedstrijd… keihard maar wat een heerlijke piste!

*bericht bewerkt door Sarah op 28 nov 2016 14:22

Lang geleden dat ik hier ben geweest, ik meen ergens 1994/1995. Zat er toen 2 weken, rond Kerst en oud&nieuw, flinke bak sneeuw in de eerste week, strak blauwe hemel in de 2e week! Hier wil ik graag nog een keer naar terug. Wij zaten toen in Tignes Les Lac

nog niet geweest, maar staat op de agenda. Lijkt toch echt op een zeer mooi skigebied. En ook nog 2 gletsjers als optie.

@Carla46 Leuk te zien dat iedereen zo enthousiast is over dit gebied. Enige minpuntje dat ik kan bedenken, is soms de prijs…

Click. Click. Peace

Op 1 januari 2017 ben ik hier weer te vinden! Een mooie start van het nieuwe jaar. Ga nu voor de 10e of 11e keer maar krijg er geen genoeg van. Ik ben ook vaak in andere gebieden geweest maar dit is toch het beste gebied wat mij betreft. Nooit druk en door de goede plaatsing van de liften en de grote hoogteverschillen, zit je heel weinig in de liften. Je kan dus erg veel meters maken zoals Rogier zegt.

Schitterende off piste-mogelijkheden ! Van gemakkelijk tot extreem moeilijk.
Gemakkelijk maar landschappelijk erg mooi is de Tour Piste Perdu.

Voor de liefhebbers een link met wat leuke off piste mogelijkheden in Espace Killy. http://www.chaletchardons.com/en/tignes-off-piste/

Goeie info, en zeker ook de waarschuwingen.
Mijn “bijbel” voor het gebied was “GUIDE Val dÍsère/Tignes Hors-pistes/off piste” van JeanLuc Steiger en Guy Bonnevie, Daarin dit soort info over Touren in het hele gebied.

@JWzvb Die moet ik echt een keer kopen, is deze alleen in het Frans te krijgen?

Mijn exemplaar is al ruim 20 jaar oud, en was toen al tweetalig (Frans/Engels).

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie