Dat er veel sneeuw is gevallen op de grens van Frankrijk en Italië dat weten de meeste van jullie! Maar dat het in de gehele Franse (Zuid) Alpen hard heeft gesneeuwd dat mag best nog wel eens herhaald woorden. Boven de 1800 meter is het spierwit in gebieden als Serre Chevalier en Vars - Risoul. Deze gebieden zijn nog niet open. Maar ook in Valfréjus, Val d’Isère, (al open) Val Cenis en Val Thorens (ook al open) is het goed wit. De sneeuwcondities zijn al echt heel erg goed. Gisteren ben ik naast het skigebied van Vars omhoog gelopen, dat helaas pas volgende week open gaat, ik heb zelden zoveel sneeuw zo vroeg in het seizoen gezien. De condities zijn echt bijzonder goed! Nu nog wat sneeuw onder de 1800 meter en we zitten gebeiteld!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Of ik jaloers ben? Welnee gewoon misselijkmakend jaloers… Wat een heerlijke beelden weer!

Born to Ride

Hele mooie beelden weer! Maar val thorens is toch juist wel open gegaan gisteren?

En ook val d’Isere is gisteren geopend.

@rogier misschien een hele domme vraag, maar waarom lopen jullie in hoeken van 90 graden ? ben een totale leek als het aan komt op toerskiën

Natuurlijk zijn die gebieden open foutje tussen twee versies van de tekst. Slordig. Ik pas het even aan.

Click. Click. Peace

@FJieux Je bedoelt de spitzekehre, dit is een geschopte bocht, die we maken als het terrein te steil wordt om rechtdoor omhoog te lopen.

Click. Click. Peace

@Rogier: weer heeerlijk! Hoe lang doen jullie er eigenlijk over om boven te komen? En hoe lang doen jullie er over om weer beneden te komen? Lijkt mij sowieso een goede workout om naar boven te komen. En heerlijk met dat zonnetje erbij.

@Dennis12 Al sporend in de poeder lopen wij ongeveer rond 600 hoogtemeters per uur. Een gids met klanten houdt vaak 300-350 m/u aan. Deze tocht was zon 800 meter lang. Met af en toe een pauze erbij, en wat fototijd zo’n twee uurtjes omhoog. Rustig dalend is dat zo’n tien minuutjes.
Ik heb ook wel eens een klim van zo’n 1200 meter gemaakt wara ik door de vele poeder 4 uur over heb gedaan. Ik was in 3:25 minuten beneden.

Dit allemaal om te zeggen dat je ook van de klim moet genieten, want anders is het zonde van je tijd.

Click. Click. Peace

@Rogier: Wauw! Respect! Jullie zijn duidelijk geen vlakkelandmensen meer. ?

Hallo Rogier,

Wat zijn de verwachtingen voor Frankrijk Portes du soleil? Regio Chatel, Avoriaz, morzine? Tot nu toe blijft zware sneeuwval uit daar precies… komt dit goed tegen de opening van het gebied?
Alvast bedankt!

Lekker hoor, alleen jammer dat we deze sneeuwhoeveelheden niet heel snel in Oostenrijk gaan zien ;(

Gang is alles
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie