Het eerste video weerbericht van het seizoen is een feit, en staat in het teken van verandering. Naast het Europese model is nu ook het Amerikaanse model opgeschoven naar koudere uitkomsten in de nieuwe week, al geldt dat (nog) niet voor de Franse Alpen. Ook is er vanaf zondag perspectief op sneeuw. Meer zie en hoor je in het uitgebreide video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

roel waar kunnen we je video beluisteren ?

ok heb hem gevonden sorry

Via de homepage gaat het nog even mis, maar hij is wel al te benaderen via: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/326918/video-weerb…

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Afkoeling is al gunstig en dat zie ik wel gebeuren, maar neerslag valt er eigenlijk amper. Vaak hoge druk wat dat tegenhoudt de laatste tijd. Op een paar centimeter na dan.

Not all who wander are lost

zou het dan toch lukken! … a.s. weekend misschien wel kunnen boeken voor een een witte week van 17-25 december in Hinterglemm? ik zou zeggen: flink duimen met zijn allen. Niet alleen voor mij maar ook voor iedereen die met kerst gaat/wil gaan.

Why work if you can ski!

Yes!!! Laat frau holle ons misschien toch niet in de steek. Op bergfex zag ik gjsteren voor zondag/maandag sneeuw! En maakte al een vreugde sprongetje?? nu jouw video gezien,.en begin er in te geloven.
ik verheug me op die mooie witte wereld, bomen met witte dotten watten.
nog 1 weekje wachten, en dan mogen we weer.
@roel, leuk om je weer te zien.

*bericht bewerkt door marie-louise op 06 dec 2016 12:14

@Edwin. deze hoeveelheden berekent het Europese model t/m dinsdag. Zoals gezegd zal dit de komende dagen nog blijven variëren. Hopelijk de goeie kant op.

null

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel, klopt. Ik zag dat GFS nog niet zo scheutig is voor de komende week. Hoop ook de goede kant op, maar heel overtuigend vind ik het niet. Wel gunstig dat het niet heel erg zacht gaat worden na het weekend.

Not all who wander are lost

Gaat er vanaf dinsdag ook sneeuw vallen in les sybelles? Ik weet niet precies of dat in de noordalpen of zuidalpen ligt?
Ik heb nog niet heel veel verstand van alle gebieden.
Zou jij mij kunnen helpen?

@AJO123 Les Sybelles ligt in de westalpen, en dan aan de noordzijde van de Alpenhoofdkam. Voor Les Sybelles staat nog niet zoveel sneeuw in de voorspelling. Dat kun je ook hier zien:

https://www.wintersport.nl/skigebieden/sybelles/weersverwach…

Click. Click. Peace

Marie-Louise inderdaad goed gezien Vrouw Holle komt er aan voor Zillertal…

null

Hoi @roel wat denk je voor het Sauerland de komende dagen?
Ik denk er over om A.s. vrijdag een dagje naar Winterberg te gaan. Het ziet er nu allemaal nog erg goed uit, Maar zie ook dat de temp komende dagen zal gaan stijgen vanwege de zuidwestelijke stroming en dan kan het natuurlijk hard gaan. Of zie jij het anders?

Je weet niet wat je niet weet.

@Robbert-010 het wordt zacht inderdaad, vanaf nu ook 's nachts geen vorst meer. Skiën zal echter nog wel lukken en het zal vrijdag niet druk zijn.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Goed nieuw voor de oostenrijk ganger die het hard nodig hadden op sommige plekken, nu hopen dat eind volgende week er toch ook wat gaat gebeuren voor de Franse alpen, we zullen het meemaken!

Minimale berekeningen in neerslag voor Vinschgau …ik steek heel veel kaarsjes aan komende weken!

denk dat de opening van LTV ,Meribel en les Menuires spannend gaan worden dit weekend , ze spuiten wel sneeuw ,maar denk voor je skies dat ze ferm gaan afzien

Hey,
Gaat er nog sneeuw vallen voor 24 december in het dal van Val d’Isere? @Roel, wat denk jij?

@VluggeJaapie
Je doet je naam eer aan ;)
Je moet niet te vlug van stapel lopen wat weer en voorspellingen betreft, snap dat zover vooruitkijken ook voor de beste weermannen/vrouwen fictie is en blijft.
Anders had Roel de eerste dump ook allang voorspelt en kon hij ons ook zeggen dat we 2 weken geen sneeuwval meer te zien krijgen.
Laat het op je afkomen en geniet van de webcam beelden en van het dagelijkse weer dat Roel ons brengt en weet dat het altijd een voorspelling blijft.

*bericht bewerkt door Freerider op 06 dec 2016 20:41

@Roel, bedankt voor je video. Prettig dat je beide modellen bespreekt en ook de ensembles benoemt. Ik ga ze de komende weken volgen. Hopelijk de eerste week van januari wel sneeuw in Schladming. Witte linten hebben we genoeg gezien. Nu willen we een echte winter.

bedankt Roel!

Met kerst naar Nassfeld. Heel erg spannend allemaal :(. Als er gesproken wordt over zuid- en Noordalpen, mag ik er dan van uitgaan de Nassfeld tot de Zuidalpen behoort? Of zijn dit de Franse Alpen? :)

*bericht bewerkt door Ssimons op 06 dec 2016 23:07

Bedankt voor je terugkoppeling Roel!

Je weet niet wat je niet weet.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie