Live fotoreport: Bakken met sneeuw in Via Lattea (I)

Rogier op 22 december 2016· 12 reacties

Geweldige condities in Sauze d'Oulx (I)
Geweldige condities in Sauze d'Oulx (I)

Het heeft gedumpt in het skigebied Via Lattea, tenminste in het Italiaanse deel. In het Franse gedeelte heeft het ‘gewoon’ hard gesneeuwd. Terwijl de rest van de Alpen zucht onder een tekort aan sneeuw, lijkt het op de grens van Italië en Frankrijk niet op te kunnen. Er lag hier al veel sneeuw boven de 1800 meter maar sinds afgelopen maandag is daar nog veel meer bijgevallen. Reden voor ons om langs te gaan, en daarom reden wij gisteren naar het leuke wintersportdorpje van Sauze d’Oulx.

Een dik pak sneeuw op 2000 meter
Een dik pak sneeuw op 2000 meter

Zeker 70 cm vers

Boven de 2000 meter is er zeker zo’n 70 cm verse sneeuw gevallen! Op de daken van de mooie chalets en hotelletjes midden in het gebied (een echte aanrader) lag een flink pak. Gisteren sneeuwde het daar nog de hele dag door. De condities waren daardoor geweldig. Tussen de vele mooie lariksen, de bekende boom van de zuidalpen, was het heerlijk poederen. Mooie hellingen en fijn skiën. En in tegenstelling tot het beroemde Sestrière waren wij hier bijna alleen.

Heel veel sneeuw
Heel veel sneeuw

Mooie en geeellige chaletjes op de piste
Mooie en geeellige chaletjes op de piste

Heerlijk Italiaans

Naast dat Sauze d’Oulx een leuk gebiedje is, leuke pistes heeft, mooi off-piste terrein heeft en er een geweldig pak sneeuw ligt is het ook nog eens in Italië. Dus dat betekent heerlijke pizza, pasta, gebak en koffie! Dus zo’n retour d’est die bakken met sneeuw brengt is gewoon een goede smoes om even lekker Italië in te gaan en te genieten van alles wat dit fijne skiland te bieden heeft. Jullie horen het al: Het was gisteren echt genieten. Als jullie op zoek zijn naar een fijn gebied voor komende kerstvakantie? Dan kan ik Sauze d’Oulx en de andere skidorpen van Via Lattea aanbevelen! En via het vliegveld van Turijn is dit ook nog eens heel goed te doen als short-ski.

Genieten in de bossen
Genieten in de bossen

null

null

null

Heerlijke diepe poeder
Heerlijke diepe poeder

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Tja wat kan ik zeggen… [ jaloers, jaloers, jaloers :-)…] hopelijk kom er nog wat sneeuw in Oostenrijk om landschap een wintergezicht te geven over ruim 1,5 week als we afreizen naar Oostenrijk… Wellicht volgend jaar Kerst/Nieuwjaar een last minute doen…

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Ohhhhh wat ziet dit er lekker uit zeg :)

Super leuke tip ook als shortski, deze staat op de lijst voor komend jaar!!

Rogier@ gave foto’s…Mooi!!!
7 januari richting Montgenevre. Heb kunnen omboeken Avoriaz (wat een ramp) naar Montegenvre. Voor de tweede keer trouwens en het is verademing om daar te skieen en met zulke condities moet zeker goed komen.

@skifanatic
Even off-topic en puur uit nieuwsgierigheid, wat beviel je niet aan Avoriaz?

*bericht bewerkt door Embee op 22 dec 2016 12:44

Oh Santa! Fresh snow, my favourite! How did you know?

Embee@ Avoriaz is TOP, maar met het witte goud. Echt, ben 2 keer in Avoriaz geweest en vind hem een van de mooiste dorpen-resorts maar ik heb well sneeuw nodig wil ik een beetje vooruit komen. Daarom!

VET!!!

Graag eind februari weer zo’n dump daar… :D

En vandaag met zon…

null

Click. Click. Peace

Dat oranje-geel steekt heerlijk af bij de witte achtergrond, komt mooi uit op de foto’s.

En ik zou toch liever voor een regionale pasta gaan dan voor een pizza (boven Rome) maar ik ben dan ook verwend door de Napolitaanse keuken ?

Btw: Wat kost een transfer vanaf Torino pak hem beet, Euro of 20-25 p.p. voor een bus?

@roberthoogenboom Zo uit mijn hoofd dat soort prijzen. Je kunt ook de trein pakken naar Oulx en daar een taxi of busje.

Click. Click. Peace

@roberthoogenboom En het was Lasagne, en een erg goede pizza. ;-) En een huisgemaakte taart… olalala ;-)

Click. Click. Peace

Die Italianen moeten eens gaan investeren in een sneeuwpijplijn naar de rest van de alpen. Volgens mij worden ze daar stinkend rijk mee ;-)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie