Sneeuwzeker met Pasen

Kristof op 11 maart 2013· 24 reacties

null
Skiën in maart en april, het kan o.a. aan de Arlberg

Hoewel volgens heel wat mensen het seizoen stilaan ten einde loopt en het vizier weer op de lente gericht wordt, is het lang nog niet afgelopen met koning winter. De koude-inval van deze week toont aan dat het ook in maart en april nog behoorlijk kan winteren, al duren die periodes dan vaak wat minder lang en worden ze gevolgd door warmer weer. Maar wie nog tot Pasen of zelfs daarna op de latten wil, heeft nog voldoende keuze.

Hoogte en noordhellingen
Wederom bestaat de perfecte bestemming voor laat op het jaar niet. Alles hangt af van de sneeuwhoeveelheden, het weer en wat je zoekt in een skigebied. Algemeen kunnen we wel stellen dat wie maximaal op de latten wil staan, het beter hogerop zoekt (bvb op de gletsjers) of naar gebieden moet gaan waar je veel noordhellingen aantreft. Door de lagere intensiteit van de zon blijven die een stuk langer skibaar en verval je minder snel in de papsneeuw.

null
Sneeuwzeker op een gletsjer, hier zie je de Rettenbachferner (Solden)

Enkele bestemmingen opgelijst
Kies je voor de hoogte, dan zijn de gletsjers van het Pitztal, Sölden, Stubai en Les Deux Alpes wellicht de meest complete vakantiebestemmingen. Zij hebben inmiddels een degelijk sneeuwdek opgebouwd en kunnen het naar waarschijnlijkheid tot begin mei nog wel uitzingen. Maar ook in gebieden als Obergurgl (hoogte en oriëntatie), Stuben am Arlberg (noordhellingen), de Franse gebieden Avoriaz, Val Thorens en Tignes (hoogte), Andorra (enorme hoeveelheid sneeuw) zit je ongetwijfeld nog goed tot een heel eind in april. Want geef toe, als je mag kiezen tussen een volledig wit landschap of een groen landschap met witte sneeuwbanen, dan is de keuze snel gemaakt toch?

Laatste van het seizoen?
Naar jaarlijkse traditie ga ik deze week een paar dagen naar de Arlberg om onze Martin een bezoekje te brengen. Of dat de laatste van het seizoen wordt, valt nog af te wachten. En dat is vaak ook het beste advies voor wie laat in het seizoen nog wil gaan wintersporten. Er zijn immers voldoende last-minutes beschikbaar en op die manier heb je de mooi-weer weken zo maar uit te kiezen.

null
Klaar voor de laatste afdalingen van het seizoen…

Ben jij een maart/april skiër?
Ik merk in mijn omgeving dat iedereen zit te hunkeren naar de lente, maar hoe zit dat bij jou? Dat je nu nog dit blog leest doet me vermoeden dat je vizier nog op de winter staat, nietwaar? Ga jij nog een keertje of denk je er aan om alsnog iets te boeken? Wat zijn jouw tips voor de perfecte bestemming in maart of april? Hoe je het nu draait of keert, vroeg opstaan is en blijft de boodschap voor wie nu nog perfecte piste condities wil aantreffen. Meer tips kan je vinden in onze wiki over voorjaarsskien.

Kristof

Plaats een reactie

ik ben nu volop aan het leren om 75 procent te halen, alleen dan mag ik nogmaals gaan skien. Dan wordt het wss stubaital

@Kristof wij vertrekken vrijdag nog voor vier daagjes naar Höfen (Oostenrijk) maar we gaan denk ik wel (door sneeuwgebrek) naar Lermoos skiën. Hopen op veel en goede sneeuw :D

grtz

Ik hoop nog goede skicondities te vinden in Serfaus-Fiss-Ladis in de eerste week van april.

5 April week naar Tignes. Enorm veel zin in :D Wat voor kleding is aan te raden in deze naar verwachting warmere weken?

30 maart richting Galtür voor 10 dagen. Met de extra sneeuw in het vooruitzicht super veel zin in. :-)

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Net lang weekend geboekt naar StAnton.

Ik sluit elk jaar mijn seizoen af onder vrienden in Livigno de week na de paasvakantie en wij kunnen telkens skiën, als het te warm is vallen de dalafdalingen eraf natuurlijk.

RoCo

Woensdagnacht naar Lermoos voor 4 dagen! Net nu het weer kouder wordt en er veel sneeuw gaat vallen. Perfect!

heb nog een paar mooie dagen in het verschiet met de Pasen naar Zermatt! de lente komt eraan, dat is oke maar mijn favoriete seizoen is de winter! Blijf het hele jaar ook door gaan op de indoorskibanen om vlg winter weer helemaal top de pistes op te kunnen.

Ik ga nog samen met mijn vriendin 8 dagen richting het zillertal :D hopen dat de sneeuw goed is

11 april voor 4 dagen naar obertauern. dan mag de lente komen.

May the ski force be with you !!

Volgende week nog even lekker knallen in Mayrhofen! De huidige kou-inval komt mij dan ook prima uit!

Wij gaan elk jaar de laatste week van maart nog een weekje skiën. Heerlijk, op tijd op de piste en 's middags tot een uur of drie. Bijna altijd heerlijk weer en zo nemen we afscheid van de winter en kan de lente beginnen.
Dit jaar naar Sankt Anton, ik denk dat de condities dit jaar nog prima zullen zijn (toch Martin?)

Ga zelf al 15 jaar met Pasen het seizoen afsluiten in Königsleiten. Ben daar nog nooit teleurgesteld! Bij extreem mooi weer (hebben daar wel eens geskied met 18 graden, plus!) kunnen we altijd nog terecht op de Gerlos Platte. Inderdaad: een noordhelling! En ach, de aprés ski is daar super, dus daar beginnen we dan vaak ook maar een uurtje eerder mee. Laatste tip: Good Morning Ski - op zondag en donderdag gaan liften al om zeven uur open.

Prachtig toch hoe netjes ze de pistes kunnen houden, ook bij ± 20 graden… 's Ochtends lekker kilometers lang skiën, 's middags rustig glijden…

Laat Dutchweek 2013 in Valtho maar komen! (27 April)

Alleen de Dutchweek als vakantie staat in mijn agenda voor de rest van het wintersportseizoen.

Als de Alpen een vrouw is, dan zou ik ermee trouwen.

Met de krokus al naar St. Anton geweest. Nu nog geboekt voor de afsluitweek (soort Dutchweek) in Tignes (27/04 - 04/05)! Zin in!

@Gertenbol, in feite hou je je best aan het 3-lagen principe voor als je bijvoorbeeld na een korte pause terug moet vertrekken. Op zo’n momenten kan je alsnog erg koud hebben. Is het toch een hele dag echt zonnig met warme temperaturen, dan kan je de isolatielaag wat dunner laten (bvb een gewone t-shirt met lange mouwen ipv een fleece)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Uit eigen ervaring Sankt Moritz (2 gletsjers), Damüls en Vallnord in Andorra.

Maart roert z’n staart:) Hier in le Grand Massif is maart doorgaans een van de beste maanden van het seizoen! De nederlandse skiër houdt het helaas vaak voor gezien na de voorjaarsvakanties, terwijl onze zuiderburen nog wel de sneeuw opzoeken tijdens hun paasvakantie.

Kleine kanttekening @Kristof: Avoriaz en Flaine zijn idd nog tot 23 april open. Dit is niet persé te danken aan de hoogte (slechts 2500m) maar de sneeuwzekerheid tgv de noordelijke ligging in de Alpen in combinatie met weinig zuid-hellingen.

Vorig jaar sloot Samoëns op 22 april met 40cm verse poeder en temperaturen onder nul!

ik zou graag erg graag nog ff gaan

ben alleen 18 jaar en zit in me examen jaar 5 Havo
ik zat zelf te denken om nog met een paar uit me klas te gaan of zo maar ik ben de enige met zulke goeie cijfers dat ik wel een week examen voorbereiding zou kunnen missen.

maar ja anders volgend seizoen maar wat vaker. ischgl was top maar in de voorjaars vakantie 4 of 5 dagen verse sneeuw gehad in kitzbuhel heerlijk tussen de bomen door geskied (fantastische ski routes en wij hadden gelukkig nog onverspoorde stukken HEERLIJK!!) volgend jaar hoop ik toch wel 3 of 4 keer een week te kunnen gaan.
have to spend my money on something.
en het lijkt mij heel mooi om een keer aan het eind van het seizoen te gaan lekker mooi weer en toch nog ff lekker in de sneeuw te kunnen pielen.

life is just beautifull. live your life and live by the day
respect, peace, out

Morgen hoor ik of ik nog een 3e week de sneeuw in mag. Dan wordt het 20-27 april naar valtho!

liever 2 weken in de sneeuw dan 1 in de zon!!

@Kristof, zou Isola 2000 nog een goede bestemming zijn voor het skiën tijdens Pasen?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie