Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental is een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Dit gevarieerde skigebied met gezellige dorpen is een populaire wintersportbestemming van veel Nederlanders. Naast het skiën overdag kan je in Söll avondskiën in het grootste verlichte skigebied van Oostenrijk. En wil je iets heel bijzonders? Dan kan je zelfs overnachten in een iglo. We hebben geweldige dagen gehad in dit skigebied en als je het niet erg vindt om veel landgenoten tegen te komen is dit gebied zeker een aanrader.

Lieke

Plaats een reactie

Après ski vind je in de grotere gebieden zoals Brixem, Westendorf, … volgens bovenstaand filmpje.

Voor zover ik weet is in Brixem geen après ski en is het daar s’avonds dood! Of dit moet veranderd zijn sinds enkele jaren?

Hoch Brixen heeft een parasol barretje naast de Skiwelthutte en bij het dalstation van de gondel is de Papalapub…

@Gerrit, op de pagina van Brixen staat het volgende:
In de namiddag begint hier ook de après-ski. Naast de dalstations ligt een aantal après-ski bars en als de dalafdaling open is zit het meestal helemaal vol bij Nieding. Dat is een restaurant/bar halverwege de dalafdaling. 's Avonds is het over het algemeen best rustig, maar daarvoor heb je Westendorf op een paar minuten afstand en Kirchberg op ongeveer 15 minuten rijden.

Ach…
@Lieke: leuk filmpje weer, ben benieuwd naar de rest van de serie de komende periode!

@Forza Staan allemaal al op Vimeo.

Mr. Slow

@Forza Staan allemaal al op Vimeo.

Quick op 12 sep 2017 10:06

Dank, @Quick!

Heerlijk skigebied! Ik ben er al meerdere keren geweest en vind dat je zelf de drukte kan opzoeken. Als snowboarder zijn er inderdaad wel wat lastige verbindingsstukken maar als je weet waar deze zich bevinden heb je er geen last meer van.

Leuk filmpje! Ik kom jaarlijks als vrijwilliger met een groep G-skiers (verstandelijke beperking) een week skien in de skiwelt. Het voelt voor mij echt als thuiskomen. Genieten. Je kan er heerlijke rondes skien en er is een hoop gezelligheid. Ook krijgen wij daar een hoop hulp met onze doelgroep vanuit de liften en skischolen wanneer we dat nodig hebben.

Alleen door de lage ligging is de (natuur) sneeuwkwaliteit/hoeveelheid niet altijd even goed, gelukkig is er een puike infrastructuur. Vanuit Brixen is het met de huidige Jochbahn ook wat lastiger om met onze beginners een klein rondje naar bijv. Brandstadl te maken. Komend jaar ook maar eens wat vaker met die groep richting Westendorf gaan.

Leuk filmpje. Wellicht een mooie toevoeging dat Skiwelt zelf 3 rondes voorstelt als tochten (Salvenrunde etc)., die echt de moeite waard zijn en waardoor je ook op wat minder drukke stukken van het gebied komt.

Mijn favoriete pistes overigens: Ellmau dalafdaling en Ki-West.

fantastische beelden! heerlijk! ik krijg zin in wintersport!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie