Buchensteinwand is een klein skigebied vlakbij Fieberbrunn. Het skigebied is erg leuk voor kinderen en beginners! Ook kan je hier geweldig langlaufen. In het naastgelegen dorpje Hochfilzen is zelfs het wereldkampioenschap biathlon. Ook kan je vanuit Sankt Jakob im Haus richting Hochfilzen skiën. Verdwalen zul je in dit skigebied zeker niet. Het is een overzichtelijk skigebied en de blauwe 1 is een lekkere makkelijke afdaling.

Lieke

Best aardig gebiedje. https://www.wintersport.nl/skigebieden/pillersee

Genoemde skipasprijzen (als nadeel ook nog) zijn van de allstarcard, da’s idd de duurste optie. Van het gebied zelf valt dat heel erg mee: http://www.bergbahn-pillersee.com/fahrbetrieb

Ik ben hier als kind vaak geweest in de zomer. Voor zover ik me kan herinneren zeer gemoedelijke dorpjes (maar we praten 30-35 jaar geleden dus er kan een hoop veranderd zijn).
Voor wintersport zou ik het niet snel bezoeken, maar dat is vooral vanwege de geringe hoogte. Sneeuwzekere gebieden beginnen pas waar de Buchensteinwand ophoudt.
Bovendien vind ik die 19 km ook wel erg enthousiast, maar als ik zie hoe de pistes op de kaart zijn ingetekend begrijp ik het iets meer :)
Wel prima te combineren met Fieberbrunn, St. Johann of Waidring (Steinplatte)!

Ook helemaal mijn ervaring. Ook genoeg sportieve afdalingen hier. Denk er wel aan dat zowel de aanloop als de uitloop van piste nr. 1 een écht prikpad is. Je moet je kleintjes dan best een stuk voortslepen als ze het lopen op ski’s nog niet zien zitten.

Ik kende dit gebied nog niet zo goed, ben wel benieuwd geworden eigenlijk!

Wintersport liefhebster #1

Voor kinderen is de beginners piste echt fantastisch. Heb hier zelf lesgegeven toen er bij ons geen sneeuw was en zeer kindvriendelijk. Als je echt met kids omhoog gaat vind ik het minder handig met de toch vrij oude lift en lange uitloop terug naar de lift.

Voor mijzelf vind ik Buchsteinwand wel echt een topper! Het is hier altijd rustig, de sneeuw heeft een goede kwaliteit mede omdat het dus niet druk is. Het is zeker een klein gebied en de Hochfilzen kant moet je echt alleen 's ochtends doen (daarna zon / pap), maar de zwarte pistes zijn echt heerlijk!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie