Sneeuwwee

Ruud op 05 maart 2017· 21 reacties

null

Voordat ik na de wintersportvakantie goed en wel op weg naar huis ben gegaan, heb ik al weer zin om opnieuw te gaan skiën. Na een paar uren rijden op de snelweg betrap ik mezelf op de gedachte: “Als we nu omkeren kunnen we vanmiddag alsnog op de ski’s staan”. En als ik maandag na de vakantie mijn werktas weer naast mijn buro zet, mijn laptop in het docking station klik en het toegangsscherm laat oplichten, zit ik in gedachten weer even op de pistes, want uiteraard is dat scherm een wintersporttafereel. Zucht. Heimwee naar de pistes.

Niet het goede woord

Maar eigenlijk is heimwee niet het goede woord, bedacht ik me toen ik reageerde op de blog van Roel, die het nodig vond een reeks droomfoto’s te plaatsen van de superpistes in de Dolomieten die ik drie weken geleden zelf nog beskied heb. Je reinste wintersportporno was het, waarop ik wel moest reageren. ‘Aahh, ik heb heimwee”, schreef ik, maar zo gauw ik op “verzenden” had geklikt, besefte ik dat ik niet lijd aan heimwee maar aan sneeuwwee. Een onbedwingbaar verlangen naar het witte spul, naar verse vlokken, naar ribbels en poeder.

null

In het woordenboek

Bij deze zou ik het woord graag willen voordragen voor opname in de Dikke Van Dalen, want volgens mij lijden honderdduizenden Nederlanders aan deze door de medische wereld over het hoofd geziene aandoening. En dan zijn er ook nog de varianten “pistenwee” en “skiwee”, die ook voor flinke verschijnselen kunnen zorgen. Afwezigheid, dagdromen, moeite met het kijken naar de foto’s van mensen die nog ter plekke zijn en een acute behoefte om al meteen weer op zoek te gaan naar een accommodatie voor volgend jaar. Een zwaar geval van verslaving, zou ik zeggen. Medicijnen helpen niet, want de enige remedie is weer te gaan skiën.

Nog maar een keer dan?

Ik ben dan nog in de gezegende omstandigheid dat ik best veel op de ski’s kan staan, maar als je één keer per jaar naar de bergen reist voor je grote hobby, zijn de afkickverschijnselen vast hevig. Je zou iedereen na de (familie)vakantie een tweede trip wensen, want na een aantal keren lenteskiën kan ik Rogiers bewering dat de beste skiomstandigheden nog moeten komen van harte onderschrijven. Maar ja, je moet je wel nog vrij kunnen maken en ook je portemonnee moet het maar aan kunnen. Hoe lekker een extra trip trouwens ook is, voor je sneeuwwee helpt het allemaal nauwelijks, want ik kan je op een briefje geven dat je er ook een volgend tripje weer afkickverschijnselen komen.

Ach, het skivirus heeft ons nu eenmaal te pakken. Heerlijk toch?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Bij dezen*
Dikke Van Dale*
“Maar eigenlijk is heimwee is eigenlijk”?

Het is nog vroeg ;)

Verder leuk geschreven en herkenbaar!

*bericht bewerkt door Quick op 05 mrt 2017 07:07

Mr. Slow

Ik heb daar minder last van; in januari weet ik dat ik in maart nog ga en de vakantie in maart is altijd een mooie afsluiting van het winterseizoen, vaak al zomerse toestanden in een winterse setting. Daarna komt de zomertijd er weer aan en da’s ook weer een fijne tijd. Meeste last van skiwee heb ik ergens rond okt.

*bericht bewerkt door Userd op 05 mrt 2017 09:28

Verslaving is inderdaad het goede woord. Hoe vaker je gaat, hoe meer je er naar verlangt als je niet in de sneeuw zit.
En gedurende de lente en zomer zakt het verlangen wel weer wat weg en kick je een beetje af, maar zodra de dagen weer korter worden en de sneeuw weer binnen bereik komt is die verslaving weer kei hard terug.

*bericht bewerkt door bram82 op 05 mrt 2017 09:56

Dit jaar voor het eerst 2x op wintersport ? (altijd maar 1x per seizoen geweest)
Eind januari naar Italië geweest en en eind maart nog een keer naar Oostenrijk
Ik blijf wel de hele zomer door lessen in de zitski
Ik hou nou eenmaal meer van de winter dan van de zomer

Heel herkenbaar… wij zijn 5 weken in Tsjechie op wintersport geweest, in februari terug gekomen.
2 weken later enorme heimwee, toch maar weer een lang weekend tsjechie geboekt, net terug, nu er weer een lekker vers laagje sneeuw valt.

Maar jongens, niet getreurd! Het is nog geen april!
Meeste gebieden zijn zeker wel tot eind maart open!

Ik denk dat wij toch wel weer voor een 3e keer dit seizoen de ski’s onderdoen.
In totaal zo’n 40 dagen skieen er op zitten dit seizoen

Herkenbaar. het begon ooit met 1x in januari en al snel kreeg ik het virus te pakken.

2 jaar geleden werd het al 2x
Oktober 2015: Stubaier Gletcher
Februari 2016: Mayrhofen (zonder vriendin want die was zwanger :) )

Dit jaar al 3x
Oktober 2016: Hintertux/Stubaier Gletcher met ze 2e
Januari 2016: Val Thorens met kleine en schoonouders
Maart 2016 (Lang weekend - 4 dagen) Skiwelt wilder brixental met ze 2e

Daarna word het weer even sparen voor de zomervakantie :) of nog een weekendje gletcher skiën eind april?
maar sluit niet uit dat het virus eind september weer terugkomt en al uitkijk naar wellicht de herfstvakantie.

*bericht bewerkt door Maurice0 op 05 mrt 2017 10:04

Ik heb er ook last van. Ik dacht dat het minder zou worden als ik wat vaker zou gaan skiën.

Maar het is alleen maar erger geworden eigenlijk.

Fun Lovin' Skier

Ik ken het… gisteren teruggekomen. Als ik dan mijn plank weer in de hoek zet en bedenk dat het weer een jaar duurt voordat ik er weer op mag (? :D) doet dat wel zeer.

Pppfff…ik ken het, open na de wintersport zo min mogelijk pagina’s die met sneeuw te maken hebben…helaas nog geen portemonnee voor een tweede keer…het wachten is op de postcodeloterij…?

Dit is erg herkenbaar, nu nog steeds last van terwijl ik al weer een week in Nederland ben.

zwaar herkenbaar. Zelfs mijn vrouw heeft er nou last van. Net 24 uur terug van een ski-trip als instructeur zegt ze tegen mij de magische woorden “ik zou best nog eens naar de sneeuw willen dit seizoen”.

Nog een (goede) vrijdag vrij geregeld krijgen en dan gaan we gewoon, voor de 3e resp. 4e keer dit seizoen. Ja, verslavend kun je dat witte poeder wel noemen! #Sneewee

Heel herkenbaar, helaas voor ons maar 1 week. Op de terugrit standaard bedenken wat we volgend jaar gaan doen. Maar vandaag schijnt de zon hier, ook wel weer lekker!

Seriously snow addicted family!

Erg goed gevonden woord @ruud. Ik heb er eigenlijk het hele jaar wel last van ,terwijl ik toch meestal 3 weken ski . Zomers maken de Alpen natuurlijk ook veel goed. En we hebben natuurlijk nog deze geweldige site, maar het gemis aan skiën is echt sneeuwwee.

Ik liet m’n snowboard twee weken geleden met een gebroken hart waxen en slijpen voor komend seizoen… En maar op zoek blijven naar een mogelijkheid om toch stiekem nog even terug te gaan!

Setting forth in the universe

Pppfff…ik ken het, open na de wintersport zo min mogelijk pagina’s die met sneeuw te maken hebben…helaas nog geen portemonnee voor een tweede keer…het wachten is op de postcodeloterij…?

bennie77 op 5 mrt 2017 11:12

Ik heb er nog een tweede keer op vakantieveilingen uitgesleept (Lingenau, 2 personen 6 dagen voor € 60,00)
Wel even kijken waar we kunnen skiën, Mellau of iets verder weg
Anders is het ook maar 1x per seizoen hoor

Wat herkenbaar. In januari thuis gekomen wetende dat we eind maart nog een keer mogen. Ooit in het 2000 onszelf een cadeautje gegeven als zijnde een extra wintersport enne ja jullie raden het vast wel. Het werd een traditie. Het is echt super heerlijk dat het kan en besef ook heel goed dat het een luxe is.

nou ik krijg er al buikpijn van als ik er aan denk. Afgelopen januari een ski ongeluk gehad met als resultaat een vrij gecompliceerde knieluxatie met diverse banden in m’n linkerknie doorgescheurd. Bij mij is het niet de vraag wanneer ik weer kan, maar of het er überhaupt nog een keer van komt om te skiën. Sneeuwwee is nog nooit zo groot geweest. (Maar ik geef niet op hoor)

*bericht bewerkt door MichelV op 05 mrt 2017 18:43

I am a skiing dad, just like a normal dad. Except much cooler | retired :-(

Hier ook altijd last van. Eigenlijk hebben we alleen de 1e paar jaar het bij 1 week gehouden, daarna werden het al 2 weken achter elkaar. En toen ging het los, van 3 weken naar 4 weken met vorig jaar een uitschieter van 5 weken. ? Dat kon alleen vanwege een wisseling van baan maar het was wel heerlijk!
Dit seizoen hebben we de 4e week nog te gaan, heerlijk 24 maart nog een week naar L3V. Besef me terdege dat het vreselijk luxe is, maar het is voor ons echt een verslaving. En die kosten helaas meestal veel geld. ?

Winter is coming

Ook last van. Die hou ik erin. Sneeuwwee. Prachtige blog Ruud!

Bergen + Sneeuw = ❤

Zoooo herkenbaar, en ik ben vandaag pas terug gekomen. Boehoe, ik wil weer terug…(helaas gaat dat niet lukken, ik zal toch naar mijn werk moeten).

Geniet van elke dag, het leven is al kort genoeg!

Ach wij waren nog geen dag terug of waren al op zoek naar een accommodatie(s) voor seizoen 2017/2018 :-)

Terwijl ik (gelukkig) nog een keer mag over 2 weken… Dit jaar prijs ik mij zeer gelukkig dat ik 3x mag skiën. De trend is dus gezet :-)
Voor volgend jaar zal het minimaal 2 keer worden (hoop ik), want terug naar 1 keer per jaar is nl. erg lastig…

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie