Terwijl het in de Oostenrijkse Alpen keihard föhnde was het eindelijk feest in de Zuidalpen. In het hoekje van de Franse Zuidalpen waar ik woon hebben we sowieso niet te klagen deze winter. Maar afgelopen weekend was met recht het beste weekend van het seizoen. In ieder geval voor mij als off-piste en poedergek. Maar de pisteknallers hoorde ik vandaag ook niet klagen!

Wat een lekkere poeder op zaterdagmiddag
Wat een lekkere poeder op zaterdagmiddag

null

Zaterdag begon het als een malle te sneeuwen. Harde hoosbuien in het dal en veel sneeuw hogerop. Hoe later op de dag hoe meer sneeuw er in het dal viel. Wij gingen 's middags pas omhoog naar het skigebied, we lieten de sneeuw eerst even vallen. Al slalommend om vastgelopen Fransen, die denken dat je geen winterbanden nodig hebt in de bergen, reden we omhoog. We vonden een uitgestorven skigebied met heerlijke poeder.

De zon kwam tevoorschijn
De zon kwam tevoorschijn

Wat een voorrecht om dit vanaf mijn keukenraam te kunnen zien
Wat een voorrecht om dit vanaf mijn keukenraam te kunnen zien

Genieten in het skigebied van Puy Saint Vincent
Genieten in het skigebied van Puy Saint Vincent

Gisteren was er nog veel meer sneeuw voorspeld maar er zou ook wat zon tevoorschijn komen in de ochtend. Dus toen ik 's ochtends uit mijn raam keek en ik zag mijn huisberg, de grote rotswand van de Tête d’Aval, achter de wolken vandaan komen wist ik het zeker. “Deze ochtend moet ik hebben”. Samen met Sandra en Pierre ging ik wederom naar Puy Saint Vincent. Weer hadden we alle off-piste hellingen voor ons alleen. Het was genieten in de lekkere diepe sneeuw. Toen de wolken rond 13.00 uur dichttrokken om ons weer een nieuw pak sneeuw te bezorgen besloten we onze benen te sparen voor maandag. Beter zou het toch niet worden. Na zulke heerlijke bochten in de zon is het eenvoudig nagenieten. Wederom een heerlijke dag buiten gespeeld!

Onze speeltuin ;-)
Onze speeltuin ;-)

null

null

null

null

null

null

Wat is skiën toch lekker…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

WoW, heel mooi!

Edwin van Riel

mooie video en foto’s

Super Rogier!

wow zalige beelden!

hopelijk blijft het nog goed in de hogere gebieden, zodat het voorjaarsskiën ook nog top kan zijn.

WAUW met hoofdletters

Piste riderrrrr

WAAAN-ZINNIGE FOTO’S !!!

Je weet niet wat je niet weet.

prachtig zeg

I am a skiing dad, just like a normal dad. Except much cooler | retired :-(

Hehe eindelijk is de winter echt begonnen, laat de sneeuw nu maar vallen dan kan het genieten van perfecte condities en uitgestorven pistes beginnen :)

Born to Ride

vandaag was nog veel beter…

null

Click. Click. Peace

Prachtig. Wat een beelden @rogier!

Bergen + Sneeuw = ❤

Vooral het eerste beeld van het filmpje vind ik echt prachtig! Is dat bij jou in het dal @Rogier?

@ThomJ Ja, dat is in de voortuin van de moeder van Sandra, we waren daar om onze dochter naar oma te brengen. Het is het dorpje Villard boven Vallouise. Je kijkt daar het Entre Les Aygues dal in.

Click. Click. Peace

Wat een heerlijke beelden! Ben echt jaloers dat je in zo’n prachtige omgeving woont! ?

Winter is coming

Vandaag was zoals ik net al zei nog veel lekkerder. Sandra heeft net voor de Franse versie van wePowder dit filmpje in elkaar gedraaid:

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie