Het voorjaar lijkt dit jaar vroeger begonnen dan anders. Het is behoorlijk warm in de Alpen, maar dat lijkt de sneeuw op de pistes in Valloire weinig te doen. 's ochtends vonden we overal heerlijke en zeer goed geprepareerde pistes. Tot de sluitingstijd van de pistes lukte het om op de hogere noord en westhellingen erg fijne sneeuw te vinden. De dalafdaling en de hellingen op het oosten en zuiden werden wel wat slushy, maar als je dat een te groot probleem vindt kun je altijd lekker op een terrasje een biertje gaan drinken.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ziet er mooi uit. Helaas was onze ervaring dit jaar in Valmeinier/valloire (eerste week maart) dat de pistes ondanks meer dan genoeg sneeuw erg slecht geprepareerd waren. Helaas geen prachtige first tracks in de ribbels. Gaten, diepe voren waren er achtergelaten door de bully’s. Jammer. We hebben even overwogen om foto’s te maken en te klagen. Zou dat eigenlijk zin hebben?

Mooi gebied! Omdat het op drie verschillend georiënteerde bergkammen ligt, kun je uitstekend met de klok mee skiën om zo de beste sneeuw te hebben.

Ik ga er zeker nog eens terugkomen. Dit jaar (eind jan, begin feb) waren de naar het schijnt uitdagendste pistes dicht vanwege sneeuwtekort.

Ziet er uitstekend uit.

Wat zijn gezien de zonligging van skigebied/pistes eigenlijk de beste locaties om in dit soort voorjaarscondities te skiën? Er zullen toch gebieden zijn die hiervoor beter geschikt zijn dan andere.

@roberthoogenboom Leuke vraag ga ik op terugkomen!
@Haas dat zou zeker kunnen, en kritiek is altijd goed. Ik moet zeggen ik sta erg te kijken van dit verhaal, de pistedienst is serieus en weet wat ze doen. Was het wellicht de week met heel veel verse sneeuw?

Click. Click. Peace

@rogier. Ja dat klopt. Op de sneeuwdagen lag er uiteraard sochtends veel losse sneeuw en werden sommige pistes in de ochtend geprepareerd. De dagen daarna was het overdag mooi weer. In de ochtenden waren de pistes zo hard als beton. Met diepe voren en gaten dus. Alsof er veel sneeuw was verplaatst maar de bully niet had gesleept.
Toch een mooie week gehad hoor, en onze vierde keer in het gebied. En we zullen er ongetwijfeld terugkomen.

Ik was er laatste week feb/ eerste week maart ( dus vermoed dezelfde week).
Dus na een periode van warm weer kwam er een dump. Ook mijn ervaring was dat ze het niet lekker geprepareerd kregen, zowel voor (ivm hitte) als na de dump (sneeuw bleef niet liggen op de ijzige onderlaag).
Weet niet hoe het beeld was in andere gebieden in die periode maar voor mij was dit een minpuntje voor het gebied.
Maar verder een mooie locatie waar ik me prima vermaakt heb (jammer van de vele paden aan de kant van Valmeinier) waar ik best nog wel eens naar terug wil

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie