Einde van het seizoen: blijven skiën!

Rogier op 26 maart 2017· 28 reacties

Dit is half april in Ischgl..
Dit is half april in Ischgl..

We kunnen er niet omheen: het einde van het wintersportseizoen nadert. Het was een bijzonder seizoen met helaas niet al teveel sneeuw. Daar komt Roel zeker nog op terug. Ondanks de gebrekkige sneeuwval is het seizoen verre van afgelopen want er kan nog genoeg geskied worden. Hoe kun je zo lang mogelijk blijven skiën of boarden?

1. Late sluiters, vaak nog goed skiën

Als je van de late sluiters uitgaat kun je tot eind april prima blijven skiën. Gebieden als Ischgl, Ski Arlberg, Val d’Isère en Val Thorens zijn allemaal nog een ruime maand open. Zoveel mogelijk gebieden proberen sowieso tot aan Pasen open te blijven. Bijna alle grote skigebieden blijven open tot zeker het weekend van 22 april. In deze vaak hoge gebieden is het vaak tot aan de laatste dag nog bijzonder goed skiën en boarden, zeker in de ochtenduren. Welke gebieden kennen jullie die laat sluiten?

Op de gletscher van Stubai
Op de gletscher van Stubai

2. De zomergebieden

Als je eind april, begin mei echt te vroeg vindt dan kun je in veel gletsjerskigebieden nog door blijven skiën. Of je kunt in de zomer doorgaan. De beroemde gletsjers in Oostenrijk bieden mooie pistes. Zeker in het begin van de zomer zijn de condities vaak erg goed! Denk ook aan Saas-Fee en Zermatt voor mooie afdalingen. Met de sneeuw die dit weekend boven Tignes valt zal het daar ook nog lang goed blijven. In welk gebied hebben jullie de beste ervaring?

Door te toeren kun je begin oktober alweer skiën
Door te toeren kun je begin oktober alweer skiën

3. Zelf omhoog lopen

Als je helemaal ski- of boardverslaafd bent raad ik je echt aan om te gaan toerskiën. Op deze manier kun je van elke dump genieten. Je zit niet meer vast aan de openings- en sluitingsdata. Zonder problemen kun je tot juni doorskiën. Als je echt wilt is het zelfs mogelijk om 12 maanden per jaar te skiën. Je hebt wat conditie nodig, je doet maar een enkele afdaling per dag maar het is wel echt onvergetelijk. Klik hier voor een uitleg van toerskiën.

Skiën op de Villarica vulkaan in Chili
Skiën op de Villarica vulkaan in Chili

4. De andere kant van de evenaar

Als je echt niet van de zomer houdt dan kun je ook gewoon de winter achterna. Ik heb dit een paar keer gedaan en ben naar Zuid-Amerika gegaan. Een echte aanrader. Alleen de reis en de beleving is al veel waard. De poederbochten die ik in de Andes heb gemaakt zijn onvergetelijk. Denk aan Argentinië, Chili maar ook aan Australië en Nieuw-Zeeland. Je kunt zelfs in Zuid Afrika op de ski’s staan in de zomer.

5. De skihal of rollerband

Geen mogelijkheid om nog echt naar de sneeuw te gaan in het voorjaar of zomer? Dan is het heerlijk om fit te blijven in een skihal of op een rollerband. De skihal is ideaal voor het gevoel en de rollerband is perfect voor de techniek. Zo blijf je de hele zomer lekker bezig met wintersport…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Skihal of rollerband misschien nog een keer maar verder vind ik het voorlopig even prima met de winter en hoop ik op een lekkere zomer. Beetje nadenken en inlezen waar we in 2018 zullen gaan skiën/boarden zal het voorlopig vwb wintersport wel zijn.

Gisterenavond aangekomen in Lingenau
Vandaag maar eens in de buurt kijken wat er allemaal nog open is
Vrienden komen vandaag aan, dus we gaan morgen pas skiën
Ik kan nog niet alleen met de zitski op pad

Met Pasen richting Neukirchen.
Ik ben zeer benieuwd en hoop dat er nog te skiën is! ? Iemand ervaring ?

Ik ga met beginnende kinderen en begreep dat het een prima gebied is voor beginners?

Helemaal waar, het is nog lang niet voorbij! We zijn pas op de helft van het seizoen :-)

Met gemengde gevoelens sluit ik het seizoen af. De racefiets staat, as we speak, klaar voor het 1e buitenritje dus dat is positief. De komende maanden staan i.h.k.v. het herstel en revalidatie van de linkerenkel.

When life gets too complicated.... SKI

Mijn seizoen zit er ondertussen ook op na 15 voornamelijk zonnige skidagen en een leuke poederverrassing op de laatste dag. De volgende keer op de latten zal pas in november zijn, op de nieuwe indoorpiste Aspen in Wilrijk.
Jammer, maar voorjaar, zomer en najaar brengen ook voldoende leuks: de fiets staat klaar voor het eerste tochtje, net als de nieuwe loopschoenen, de outdoor tennisterreinen worden klaargemaakt, de zon is vaker van de partij en de temperaturen gaan geleidelijk aan de hoogte in.
Neemt niet weg dat ik toch altijd even moet afkicken van het winterseizoen. There are no worries in the mountains, only snow, fun and happiness!

Met pasen naar See (paznauntal). Hopen dat er dan nog goed valt te skien in See zelf voor een paar dagen. Iemand daar ervaring mee of iemand die kan aangeven wat ik dan zoal kan verwachten in See zelf?

Eventueel valt er natuurlijk uit te wijken naar Ischgl. Maar we hopen met de kinderen lekker in See te kunnen blijven.

Vanaf 7 april nog 4 dagen naar Stubaier Gletscher om outdoorseizoen af te sluiten (in november ook hier getart met het Sportscheck Testival).
Daarna misschien nog paar keer naar indoorhal. Ben alweer volop aan het mtb’n (maar dat doe ik het hele jaar).

5 april nog even snel een paar dagen naar Obergurgl, met ook wel een dagje solden. Heb er zin in, iemand nog kledingtips?

Carving-masters.de is voor mij ieder jaar de afsluiting, eind april. Carven met nieuwkomers en vrienden. Gezelligheid op de gletsjer van Soelden, top!

@Alex Het jaar dat ik het allersterkst was op de racefiets was nadat ik mijn enkel had gebroken ;-)

Click. Click. Peace

@Rogier Dank voor de opsteker ?

When life gets too complicated.... SKI

Ha de racefiets! Dat dus!
En in juni gaan wij naar de Rockies, hoe fijn is dat! (en wie weet ligt er nog wel wat sneeuw??)

Komende vrijdag vertrek ik nog heerlijk voor een weekje Saas-Fee ?? En om het echt af te leren, vertrek ik 20 April voor 9 dagen naar Alberta om daar de gebieden van o.a. Banff, Lake Louise en Marmot Basin te bezoeken. We waren de gelukkige winnaars van 2 retourtickets Amsterdam-Edmonton, ben erg benieuwd hoe het skiën in Canada zal zijn… Hoe dan ook, het is nu al een super geslaagd seizoen! ⛷⛷⛷

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Scuol, Motta Naluns is nog tot en met 17 april open. Op drie dalafdalingen na ligt het gebied ruim boven de 2000 meter en daar is het vaak prima skiën terwijl je beneden in het dal (1250 meter) in je korte broek een ijsje kunt eten of een biertje kunt doen. Het beste van twee seizoenen!

De grote massa heeft ondertussen Landgraaf weer achter zich gelaten, tijdens de lente/zomer is het altijd rustig trainen…
(en af en toe eens echt goeie skiërs aan de slag zien tijdens hun zomerstage :-)).

ik ga lekker fietsen en skeeleren…dat skiën komt in oktober wel weer, in de hal. voor alles een plaats en een tijd, lekker overzichtelijk (nee, niet echt avontuurlijk, weet ik!)

Nog 4 weken wachten. Dit seizoen nog niet zo lang moeten wachten ?

May the ski force be with you !!

Scuol, Motta Naluns is nog tot en met 17 april open. Op drie dalafdalingen na ligt het gebied ruim boven de 2000 meter en daar is het vaak prima skiën terwijl je beneden in het dal (1250 meter) in je korte broek een ijsje kunt eten of een biertje kunt doen. Het beste van twee seizoenen!

ViolaB op 26 mrt 2017 20:58

Gaan ze dit jaar tot 17 april door? Andere jaren sloten ze meestal al eind maart/eerste weekend april…

@Bennie: volgens de site wel. Ze sluiten volgens mij meestal aan het einde van de Paasweek en die valt laat dit jaar. Met Pasen trekken ze best nog wat Duitsers die een week vakantie hebben, vandaar.

Oh ja, en de Kaunertaner Gletscher: tot 27 april.

Het sezoen is inderdaad bijna gedaan.
Momenteel ben ik in vaujany. (Alpe duez) Op dit moment zijn alle dal afdalingen nog open. Maar voor hoe lang nog? Er zijn hier veele pistes boven 2000 meter helaas allemaal met een zuidelijke ligging. Rond 10-11 uur is, bijvoorbeeld de sarenne al vol slush. En na 3 uur is de sneeuw (-2500m) zo nat dat de sneeuw je afremt, op dat moment is de fun er ook af. Benieuwd wat ze met pasen gaan doen.

Welk gebied is er hoog en met veel noordelijke pistes? Ik heb liever ijs dan slush ?

Afgelopen zaterdag de laatste (outdoor) skidag (weliswaar zeer veel slush) van dit seizoen (helaas…), nu materiaal op orde brengen en richting de zomervakantie, de komende periode af en toe op de indoor en dan wachten op eind dit jaar wanneer ik weer mag…

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Ik ga 26 april nog naar Breuil - cervina / Zermatt. Eventueel nog wat touren daar

echte mannen lopen naar boven,

Ik ga 26 april nog naar Breuil - cervina / Zermatt. Eventueel nog wat touren daar

MartijnUiterwijk op 29 mrt 2017 14:00

Echt een aanrader als je rond die periode goed wilt kunnen skiën!

Ga laatste week van april waarschijnlijk nog naar Ischgl of Val Thorens :)

Nog 4 weken wachten. Dit seizoen nog niet zo lang moeten wachten ?

CJAHulskamp op 27 mrt 2017 12:57

Waarom kunnen we hier geen duimpjes naar beneden geven?
Zeg ik hier met een jaloerse blik ;-)

Geniet ervan
Bij mij is alles schoongemaakt en zomer klaar gemaakt.
Misschien in de zomer nog een enkele keer naar Zoetermeer en verder eens gaan plannen voor 2018

Nog 2 tripjes op het programma: 4 dagen Lech en Ischgl met Pasen, en Koningsdag + weekend de echte afsluiter. Livigno denk ik…

En dan regelmatig de hal in (ik probeer wekelijks), en in oktober begint het hele feest in de Alpen al weer. Ik overleef het wel.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie