Hochzillertal is een zeer geliefde bestemming bij Nederlanders. Logisch het gebied heeft een zeer moderne infrastructuur, is extreem sneeuwzeker door de hoge ligging en de vele sneeuwkanonnen en het gebied heeft echt iedere wintersporter wat te bieden. Om goed voorbereid richting dit gebied te vertrekken in deze video een aantal tips voor de beste pistes, het mooiste off-piste en de rustigste afdalingen.

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Plaats een reactie

Alweer een oud filmpje?

@Martijn Hulde voor dit filmpje. De oude stijl met een verhaaltje en wat beelden was vaak vrij algemeen. Vermakelijk maar dat was het dan ook. Ik kan me voorstellen dat iemand die naar dit gebied gaat meer aan dit soort filmpjes heeft. Nu nog voor de gebieden waar ik heen ga :')

to ski or not to ski, thats no question

@martijn, werkt taggen niet bij weblog berichten?

to ski or not to ski, thats no question

heerlijk filpje. Wanneer is zillertal 3000 aan de beurt?

Ik vroeg me een beetje af waarom alleen de Kaltenbach zijde aan bod komt, terwijl ook aan de Hochfugen kant mooie pistes zijn. Toen las ik de titel pas goed en begreep ik het ;-) Toch jammer dat je de mooie pistes in Hochfugen niet noemt, zoals de lange afwisselende rode pistes onder de Holzalm, de zwarte 6 waar alles in zit en de rode 8 door het bos.

Mooi filmpje overigens met goede tips. Wanneer is Porte du Soleil aan de beurt?

@Wessel, Zillertal 3000 komt eraan, over een paar weekjes.
@Rik5 Er komen verschillende filmpjes van de Portes du Soleil dit najaar langs op de website (Avoriaz, Chatel, Morzine en Les Gets) LEs Gets heeft al in ons magazine gestaan: http://antonmagazine.nl/chapter/133 Verder staat er een uitgebreid artikel over Portes du Soleil in ons geprinte ‘Glossy’ https://www.wintersport.nl/magazine

Click. Click. Peace

Verschrikkelijk druk gebied! Het deel van Kaltenbach bestaat praktisch uit 1 helling, waar deze zomer nog maar weer 2 nieuwe (6 en 8) persoons stoeltjesliften bij worden gebouwd. Totaal oninteressant.
De pistes zijn in het hoogseizoen om 11 uur al helemaal verbuckelt.
Het deel van Hochfugen is al veel leuker, maar maakt het niet helemaal goed. Daardoor blijft dit gebied in mijn ogen, net niet. De pistenkilometers worden ook enorm overdreven!
Wat wel geweldig is, is het hoogteverschil. Vanaf de top, tot aan het einde van de dalafdaling gaat men grofweg van 2500 meter, naar 500 meter. 2000 hoogtemeters in 1 afdaling vind je vrijwel nergens in de Alpen, zeker in Oostenrijk niet!

Even a bad day skiing is better then a good day at work

Sluit me geheel bij Thomas aan. Het enige interessante aan dit gebied is Hochfügen. Kaltenbach is veel en veel te druk. Pistekwaliteit naja, er zijn veel gebieden beter.
En wat het aantal kilometers piste betreft, vorig seizoen stond de teller nog op ongeveer 180 km van deze 180 km is nu ongeveer 90 km ‘verdwenen’ en nu telt dit gebied officieel nog 88 km piste.

De kant van Kaltenbach is inderdaad een brede helling met naast elkaar liggende pistes met 1 piste die dwars door alle andere pistes loopt die je terugbrengt naar de gondels. Deze piste is echt levensgevaarlijk waar iedereen langs en door elkaar heen skiet! al veel ongelukken zien gebeuren daar!

“Hochzillertal is een zeer geliefde bestemming bij Nederlanders. Logisch het gebied heeft een zeer moderne infrastructuur…”

Alleen Nederlanders houden van moderne infrastructuur? Duitsers, Fransen etc. zitten liever in rammelende 2-persoonsstoeltjes?
;-)

Goed verhaal. De vorige versies waren enkel wat beelden aan elkaar gerijgd… Dit is veel mooier en informatiever!

Goed dat de Stephan Eberharter Goldpiste op het eind genoemd wordt, zo blijft de skiroute naar Aschau lekker rustig :)

fijne site hè, dat wintersport.nl?
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie