Het skigebied van Schladming - Dachstein (of de 4-Berge-Skischaukel) is een van de grootste skigebieden van het oosten van de Alpen. Het grootste deel van de 188 kilometer aan pistes is per lift met elkaar verbonden. Het levendige stadje Schladming is het epicentrum van dit skigebied. Op de Planai, de huisberg van Schladming, vind je vooral rode en blauwe afdalingen tussen de bomen. Je kunt hier mooie tochten maken naar de andere delen van dit gebied, zoals de Hauser Kaibling of de Hochwurzen. Bij die laatste kan je op meerdere dagen van de week nachtskiën. Op de Reiteralm zullen de meest gevorderde skiërs zich het meest thuis voelen. Wanneer de sneeuwcondities wat tegenvallen dan kan je altijd terecht op de Dachsteiner Gletscher. In deze regio zijn er ook nog veel andere activiteiten mogelijk, zoals fatbiken.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Ben benieuwd waar je de FAT bikes hebt gehuurd, Kom regelmatig in Schladming maar heb het zelf nog nooit gezien.

Aangezien ik al van mijn mtb val zonder sneeuw, lijkt mtb-en me in de sneeuw geen goed plan. Cool lijkt het me wel. Mer hoeveel bar rij je dan in je banden? 0,5 of zo? Verder een leuke review.

@PeterHuegen De gids waar wij mee op pad zijn geweest komt uit Ramsau. Maar hij is voornamelijk actief op de rodelbaan van Schladming. Ga je avond skiën in Schladming dan komt je hem zeker een keer tegen!!!

Mooi filmpje weer !!

Peter Pos

Leuk dat avondskiën, maar peperduur! Bijna 30euro voor een avondkaart, en nee, die is niet inbegrepen bij een normale ski(week)pas. Zelfde geldt voor het avondrodelen, zelfde avondkaart a bijna 30euro, excl. rodelhuur.

Tip voor deze regio, Fageralm Forstau. Fantastische gebiedje en heerlijk rustig.

NB bij het verhaaltje over Hauser Kaubling zijn beelden van de Reiteralm gemonteerd.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie