Wellicht heb je het zelf wel eens meegemaakt. Je bent op een lekker steile piste aan het skiën, maar je verliest je controle. Je valt en je ski schiet uit. Er is met jou niets aan de hand, maar die schoen moet wel weer in de binding geklikt worden. En hoe doe je dat nou precies op een steile piste? Leg je ski’s dwars op de piste, check of je binding open staat, haal de sneeuw onder je schoenen vandaan, klik je dalbeen als eerste in en probeer je bergbeen als tweede in je binding te klikken. Vaak gaat het bij deze laatste stap fout. Doe je het andersom dan is de kans groot dat je nog wel even bezig bent!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Handig om te weten. Mij lukte het echt nooit om op een steile helling mijn ski’s aan te doen. Meestal maar op zoek naar een vlak(ker) stukje. Nu zo maar eens proberen.

Peter Pos

Dat je eerst je dalski moet aantrekken wist ik, maar dat trucje om je andere voet daar weer onder te zetten kende ik nog niet. Thanx!

les 4 materiaal imo. Als je die les niet hebt gehad hoor je ook niet op “een steile piste” thuis.

weer wat geleerd

heb ik eens voor gehad op de zwarte piste in Solden op de Gletscher , mijn ene ski lag 50m dieper daardoor moest ik mij laten zakken tot aan de persoon die ze gevonden had want ik wist niet waar de witte dus moeilijk zichtbare Elan ski was , maar het ergste is dat het er redelijk druk was en er bepaalde personen zich interresant voelden om rakelings langs mij op volle snelheid te draaien zodat ik enkele keren de volle laag kreeg van de opspattende sneeuw !! dan zit je daar wel efkes serieus te vloeken !!! door die val had ik ook nog eens een SKIDUIM opgelopen , al bij al is het toch nog goed gekomen , zeker 's avonds aan de bar met de duim omhoog !! haha

Ik heb nog iets gevonden vandaag! Ik zat vast in de diepe sneeuw. Stokken schoten tot het handvat weg. Toen dacht ik: waarom zet ik de punt niet op de achterkant van de ski’s? En het lukte!

@DrPhil Of off-piste tellers ;-)

Click. Click. Peace

Op YouTube kwam ik deze tip nog tegen

https://youtu.be/LoiHW0xvxs0

Op een steile piste is vallen sowieso een heel slecht idee. Zowel gisteren als vandaag mensen langdurig door zien schieten na een val.

Ieder nadeel heb z’n voordeel: ze kwamen tot stilstand op een vlakker stuk. Kunnen de ski’s makkelijker weer aan. ;)

Op een steile piste is vallen sowieso een heel slecht idee. Zowel gisteren als vandaag mensen langdurig door zien schieten na een val.

Ieder nadeel heb z’n voordeel: ze kwamen tot stilstand op een vlakker stuk. Kunnen de ski’s makkelijker weer aan. ;)

DSvier op 11 jan 2018 20:09

Dan ga je er vanuit dat de ski('s) niet nog ergens boven liggen…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie