De sneeuwval komt steeds dichterbij, maar de onzekerheid is er niet minder om geworden. Sterker nog, de dump staat op losse schroeven nu zachte lucht maandag al staat te trappelen om te Alpen te veroveren. De kans op een grote bak sneeuw voor Oostenrijk en het oosten van Zwitserland is daarmee kleiner geworden, maar wel nog steeds aanwezig. Alle risico’s en achtergronden vind je in het video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Kijk, de weerberichten zoals ik ze ken van vorig jaar. We mogen eindelijk weer duimen en hopen dat de dump niet aan de alpen voorbij gaat! Dat er een stijging in temperatuur zat aan te komen was te verwachten. @Roel bedankt voor de update, deze videoweerberichten maken het toch altijd erg begrijpbaar voor de meteorologische leek!

Leuk gedaan @Roel.

We zullen zien wat komende week gaat brengen. Altijd leuk een beetje spanning :)

Ik neem aan dat een dump bij hogere temperaturen, met eventueel regen, niet zo best is voor de huidige sneeuwlaag.

Hen48

Als het maar niet gaat föhnen zoals vorig jaar. Een warmere periode is volgens mij niet zo heel vreemd voor de tijd van het jaar.

De laatste update van jullie model geeft nog steeds een grote hoop sneeuw aan over ruim een dag. Eigenlijk redelijk vergelijkbaar met het Europese model wat je liet zien. Gaat er dan toch nog een dump bijkomen?

@Hulst eerst maar eens afwachten wat er valt. Alles in vaste vorm is meegenomen.

@Tim91 we moeten volgende week zeker rekening houden met föhn. De vraag is hoe lang.

@ThomJ de dump die ik als laatste liet zien is het Europese model. Die kans is er dus nog, maar ik ben heel benieuwd hoe die kaart er morgen uitziet: https://www.wintersport.nl/weersneeuw/sneeuwverwachting…

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie