Hoe boek jij je wintersport?

Laura. op 24 november 2017· 7 reacties

Een wintersportvakantie boeken, hoe begin je er nu juist aan?
Een wintersportvakantie boeken, hoe begin je er nu juist aan?

Mijn collega’s willen een skitrip plannen en gingen deze week op zoek naar een geschikte locatie. Tot mijn verbazing klikte mijn collega Travelbird open en keer naar de mogelijke deals. Er passeerden dorpen en skigebieden waar ik nog nooit in mijn leven van gehoord had, met zo weinig pistekilometers dat je ze met een vergrootglas moet gaan zoeken. Ik moest even de pauzeknop induwen en mijn werkbuddy’s uitleggen hoe ze best op zoek gaan naar de geschikte sneeuwvakantie.

Eigenlijk zijn er tal van mogelijkheden en rond deze periode slaan de reisorganisaties, gespecialiseerde websites en touroperators je met voldoende aanbiedingen om je oren. Maar hoe weet je of het voorgestelde skigebied bij je past, en of die bepaalde trip voldoet aan de noden voor jouw reisgezelschap? Wil je niet in het verkeerde gebied in de verkeerde periode terechtkomen? Education is key.

Jouw selectiecriteria

Allereerst dien je je reisgezelschap te bepalen. Ga je op stap met je familie, een bende dolle vrienden, je collega’s of gezellig met je lief? Zijn jullie beginners of gevorderden? Als je op die vragen een antwoord hebt, kan je al een aantal skigebieden selecteren. Kijk zeker op de startpagina van deze website aan de linkerkant. We hebben de selectie als zo goed als voor jou gemaakt. Bepaal hierna zeker of je een shortski of een weekreis wilt maken. De afstand van Brussel tot je gekozen gebied is immers van groot belang als je zo min mogelijk in de file en zo lang mogelijk op de piste wilt staan.

null

Ik weet het bijna! Boeken dan?

Stel dat je mits het oplossen van bovenstaande vragen tot een shortlist van mogelijke locaties komt. Daarmee heb je nog niets geboekt natuurlijk. Om de geschikte instelling te vinden waarbij je de boeking plaatst, dien je ook nog te bepalen of je een hotel, vakantiehuisje of appartement wilt. Wat is je budget? Wil je zelf koken of schuif je liever je benen onder tafel zonder al te veel moeite? Als je dat allemaal weet, dan ben je nog maar één stap verwijderd van de ideale wintersportvakantie.

Check zeker onze skigebied-vergelijker op Wintersporters.be, zodat je zeker het juiste skigebied kiest en meteen de beschikbaarheid kan nagaan in jouw favoriete vakantieweek!

Via welke weg maak ik mijn boeking?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Als je het niet erg vindt om zelf grondige research te doen en accommodaties te vergelijken, kan je gerust terecht op grote booking websites als daar zijn booking.com en expedia.be. Ze bieden een ruim aanbod en de zoekfuncties zijn erg gemakkelijk. Je kan verschillende filters ingeven en je krijgt meteen de resultaten in de volgorde die je zelf bepaalt. Bovendien bieden deze websites vaak een zeer competitieve prijs aan. Het nadeel is dat je zelf nog een skipas, vervoer en eventueel de huur van materiaal dient te voorzien.

null

Als je een all-in pakket verkiest, kan je beter terecht bij een touroperator of een reisorganisatie. De grote touroperators zoals Sunweb, Tui en Neckermann bieden in de winter allemaal reispakketten naar de sneeuw aan. Je kan kiezen voor een hotel, appartement of vakantiehuis, en ook bepalen of je je skipas en verplaatsing er bij boekt. Vaak is er ook nog de mogelijkheid om lessen en materiaal bij te boeken. Makkelijk! Maar daar betaal je natuurlijk voor.

Ook gespecialiseerde reisorganisaties voor wintersporters zijn er genoeg. Denk maar aan Josk, Skifriends of Kriski. Zij hebben hun vast cliënteel en georganiseerde reizen, maar elke denkbare formule is mogelijk. Aarzel niet om zo’n reisorganisatie een offerte op maat voor jou te laten maken, of het nu voor je gezin of voor een groter reisgezelschap is. Als je bovendien geen zin hebt om zelf te reizen, kan je altijd een zitje op de bus bemachtigen.

Misschien heb jij al een vrij goed idee welke accommodatie je wilt, of ga je elk jaar naar hetzelfde skigebied. Dan kan je uiteraard rechtstreeks boeken via je het contact dat je al hebt!

Hoe pak jij het boeken van je wintersportvakantie aan?

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

Plaats een reactie

Eerste advertentie onderaan deze pagina is van… TravelBird 😂.

Er is niks mis met je skireis via TravelBird boeken volgens mij, maar vergelijken en de juiste keuze maken op basis van wat je zelf wil kan je via die website uiteraard niet ;-)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Meestal in volgende stappen: 1: Waar wil ik heen? 2: Meestal zoek ik een handige centrale locatie om te liggen, zeker in de grotere gebieden. 3: Op zoek naar accomodatie via Google Maps, website skigebied, Bergfex,… 4: Niet gevonden wat ik zocht? > Dan dien ik een aanvraag in via de touristische dienst. 5: Valt de keuze op een hotel, dan toch nog even nagaan of een touroperator (meestal Belgische, Nederlandse of Duitse) geen betere prijs aanbied voor dit hotel. :)

*bericht bewerkt door Joy85 op 27 nov 2017 09:45

Aan het boeken van onze sneeuwtrips gaan elk jaar ettelijke weken (zeg maar gerust maanden) planningsplezier vooraf. Dagelijks wordt deze (en een concurerende) site gechecked. En wordt er een "short"list opgesteld. Hoe dichter de datum van vertrek naderd hoe spannender het wordt. Wij boeken stee vast behoorlijk last minute. Woensdagavond boeken om vrijdagavond te vertrekken. De lijst met degelijke sneeuwhoogtes wordt dan vergeleken met de shortlist en zo wordt er hopelijk een match gevonden. Maar soms wordt het wel eens een gebied dat helemaal niet op de lijst stond. Zo zijn er wel enkele gebiedjes waar ondertussen al enkele jaren terugkeren als to do. En zo hebben we ook wel enkele nieuwe favorietjes ontdekt. De winterpret wordt zo wel telkens heerlijk lang gerekt 😍

*bericht bewerkt door kennyvanschijndel op 27 nov 2017 20:02

Denk dat de ervaren wintersporters makkelijker zelf boeken dan voor een tour operator, paketten of groepsformule te kiezen. Idem voor lessen en materiaal. Even bellen met het hotel of skischool, en je krijgt ook aanbiedingen en kortingen op skipas, materiaal, ed. Je kent ook vaak al wat goede adresjes, weet wat je wilt en waar het leuk is.

Bij die all-in formules of georganiseerde skireizen zit toch vaak een ‘addertje onder de sneeuw’. Een half uur rijden van het dalstation, minder goed materiaal, zelf georganiseerde skilessen, … . Helemaal geen probleem wanneer je niet zo thuis bent in de wintersport en je voordeel hebt bij die omkadering en organisatie. In het andere geval vind ik die prijs/kwaliteit verhouding echt niet goed- dan organiseer ik het zelf heel wat beter voor datzelfde bedrag.

Ik maak gebruik van Sunweb. Steeds goede deals kunnen doen. Materiaal regel ik zelf ter plekke.

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

Na het selecteren van een gebied bekijk ik meestal wat recensies op tripadvisor, daarna contacteer ik het hotel rechtstreeks. Meestal scoor ik een beter tarief dan Booking.com en consoorten door een offerte te vragen. Ik gun de hoteluitbater de extra marge die hij anders kwijt is aan boekingswebsites.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie