We duiken van de herfst in de winter. Een forse temperatuurdaling geeft voor het vierde weekend op rij sneeuw! In de dalen valt mogelijk eerst regen, maar zondag zal het op veel plaatsen lekker wit zijn. Het is nog niet de gehoopte dump, daarvoor gaat het te snel, maar mogelijk dat die dump er vanaf woensdag wél komt! De potentie is er, en het hangt van de gedragingen van een lagedrukgebied af. Ik vertel er alles over in dit video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Heel spannend inderdaad! Met name voor de dalafdalingen (sneeuwkanonnen technisch) natuurlijk wel top nieuws.
Ik hoop zelf op een lekker zonnetje en koud vanaf 1 december, dan namelijk het eerste lange weekend van het seizoen naar de alpen.

Geweldig die grijns op je gezicht Roel.

Zelfs al valt de sneeuw tegen is die kou voor alle gebieden welkom. Ik heb al een aantal winters niet zo gerust op wintersporters kunnen rondneuzen in November.

Ach, Melchsee-Frutt! Ligt er alweer prachtig bij en gaan dit weekend (eerder) open.

Vraagje. Lijkt het er op dat deze winter beter begint dan de afgelopen winters? Ik heb het idee dat er momenteel meer sneeuw ligt en nog gaat vallen dan de afgelopen jaren. Dat ziet er wel goed uit voor de kerstvakantie… al is die nog wel ver weg…

We zullen zien woensdag…eerst zien dan geloven.

Voorlopig zie ik nog fijne voorspellingen voor pds

@roel , temperaturen in Benelux gaan naar 5 gr overdag , is er kans op sneeuw tijdens dag of nacht

@ilovesnow, deze winter begint zeker goed. Sinds september hebben we al genoeg kou-uitbraken gehad. Qua kunstsneeuwproductie lopen we voor op schema en tot begin december blijft het er goed uitzien. Maar goed in de dalen ligt nog niet overal sneeuw, en het is nog even tot het kerst is. Laten we hopen dat een lange föhnperiode à la vorig jaar ons bespaard blijft.
@Pieter230976 er zijn voor de Benelux ook zeker sneeuwkansen maar dan gaat het in eerste instantie om natte sneeuw of een drabdekje 's ochtends vroeg. Voor bestendige kou en droge sneeuw moet er nog aan gesleuteld worden. Voor de Ardennen en Sauerland ziet het er wel goed uit!

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Jammer genoeg ziet het ernaar uit dat de Franse Zuidalpen terug naast de grote dump grijpen. Laat dit geen nieuwe trend zijn aub…

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

@sven311 daar is nog steeds niks van te zeggen. Check de verschillen ook weer deze ochtend (komende 6 dagen):

null
null

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie