Te koop: Een echt droomhuis, met eigen skiberg

Rogier op 20 februari 2016· 12 reacties

Je eigen skihuis en berg lijkt het jullie wat?
Je eigen skihuis en berg lijkt het jullie wat?

Vandaag kwam ik dit berichtje tegen. In Canada staat een huis te koop met maar liefst vijf eigen pistes. Een geheel eigen privé skigebied met een mooi chalet erbij. Lijkt dit jullie niets? Je hele eigen skiberg. Zelfs met een verlichtte afdaling. Nooit meer in de rij in een druk skigebied. En lekker de pistes voor jezelf en je vrienden.

Hoe kwamen ze aan het skigebied?
In 1997 stonden Rob Birch en Francine Goulet op de berg waar Mr Birch had leren skiën. En ze fantaseerden over hoe gaaf het zou zijn om een huis te hebben op deze berg. Op een berg waar ondertussen de liften niet meer draaiden. Toen ze na de wandeling wegreden over de onverharde weg, reden ze langs een ‘Te koop’ bordje. Ze kochten het huis en de berg, en toen hadden ze een skigebied! Hoe gaaf moet dat zijn om wakker te worden en te weten dat je een prive skigebied hebt gekocht. Ze kochten het gebied en chalet voor 95.000 Canadese dollars, zelfs toen een habbekrats. Het verhaal zegt niet voor hoeveel ze daarna hebben moeten opknappen. Maar voor het fantaseren laten we dat detail maar even weg ;-) . Toen begonnen ze met het opknappen van de berg. De vijf skipistes werden weer beskibaar gemaakt en de lift weer aangeslingerd. Er werden zelf lichten geplaatst naast een afdaling om ook 's avonds te kunnen skiën. Een droomhuis voor elke skifanaat, lijkt mij.

Dromen
Toen ik dit huis te koop zag staan begon ik te dromen. Want als poederliefhebber zou ik maar wat graag mijn eigen privé helling willen hebben waar ik nooit de poeder hoef te delen met anderen, en zelf lekker met vrienden en de mensen die ik uitnodig kan skiën. Mijn eigen berg, en waar ik dan een keer per jaar de bezoekers van wintersporters uitnodg ;-) . Het lijkt mij best gaaf om te hebben.

Lijkt het jullie wat om zo’n eigen skigebiedje te hebben. Al zou dit nou in Europa liggen zou het dan niet gaaf zijn om het hoofdkantoor voor wintersporters hier te houden?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ja super vet!

De berg is maar 250 voet hoog, dat is veel te laag voor jou @Rogier!

Maar het idee is wel vet!

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Wauw das gaaf, als ik het geld had zou ik het zeker doen. Een droom die waarheid zou worden alleen zou het wel een boarders paradijsje worden.
@Rogier dit ben ik ook al eens in frankrijk tegen gekomen. Vorig jaar zomer stond er voor 800.000 in frankrijk een compleet gebiedje te koop inclusief de gehele berg met afdalingen liften bijgebouwen etc… het hoofdhuid was daar alleen wel heel erg toe aan een verbouwing.

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Als we nou met zijn allen zo’n gebied kopen, dan is het misschien haalbaar, en kunnen we ons eigen skigebied exploiteren. Dan kunnen we het nog terugverdienen terwijl we zelf gratis of voor een habbekrats er gebruik van maken. Je moet wel iets geld verdienen lijkt me, want als je liften en sneeuwkanonnen moet laten draaien dan kost dat energie. Een restaurant moet er komen, een eerste hulp post, en een pistebully, en wieweet wat nog meer. Maar het idee lijkt me echt toppie. Zo zou ik best wel in een skihal willen werken, of als die Nederlandse berg ooit nog eens komt… droom droom… zucht… :-)

Ski or Die

hebbuh!!

Seriously snow addicted family!

Wow! Hebbuhhh!!!
De pistebully krijg je er zo te zien bij! :-D

da’s best een pittige vraagprijs. Ligt geïsoleerd, het huis zelf biedt in deze prijsklasse niet heel veel mogelijkheden. En die skipistes, wees eens eerlijk, wat heb je daar nu aan? Naar de kroeg gaan is hartstikke leuk, maar alleen in je eigen kroeg aan huis zitten? Dat is hier ook het geval denk ik; skiën is een activiteit die je deelt met anderen. Na een maand zijn al je vrienden/kennissen geweest en is de gimmick er af. Om het bruikbaar te houden zit er gi-gan-tisch veel dagelijks onderhoud in.
Zal nog wel even te koop staan. Oh ja, die Canadese winters zijn véél te lang; dat zwembad mag wel goed verwarmd zijn!

Dit soort fantasieën moet je niet verpesten door er rationeel over na te denken. Lekker dagdromen!

Het huis is schitterend mooie ligging maar de pistes zullen snel vervelen, altijd, maar alleen of met familie / vrienden. Je moet je ook personeel kunnen veroorloven .Want niet iedereen kan even goed in de poeder skiën, en als je eerst zelf moet prepareren is de dag al om.

Met een pistenbully 600 zijn die 5 pistes in een uurtje opgelapt :) ideaal, als je vindt dat er teveel sporen zijn ga je er nog een keertje overheen. In de zomer met een dozer het terrein aanpassen zodat je wat varieert in de pistes. Wat kickers erbij… Ik zie het wel zitten!

@Remko2 Inderdaad! ;-)

Click. Click. Peace

Als jullie interesse hebben moeten jullie nu een bod uitbrengen, voor het te laat is, want ik ga nu vrijdag speciaal voor de gelegenheid op de lotto spelen :)))

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie