Wat is jullie wintersportdroom?

Rogier op 10 maart 2016· 27 reacties

Door diepe diepe sneeuw skiën een onstilbare droom
Door diepe diepe sneeuw skiën een onstilbare droom

We gaan allemaal lekker op wintersport, anders zouden jullie nu niet op Wintersporters kijken. En vaak zijn dat naar de skigebieden in de Alpen en doen we dat jarenlang op dezelfde manier. Lekker met een groep vrienden, familie of met je partner. Dat is meer dan geweldig. Maar dromen jullie soms ook van bijzondere reizen? Of manieren van wintersport die je ooit graag zou willen doen? Heliskiën? Een bepaald gebied bezoeken, in Amerika of Japan skiën? Kortom wat is jullie wintersportdroom?

Veel dromen
Zelf heb ik zoveel skidromen deze ga ik mijn leven niet af krijgen. Want na elke vervulling van een droom krijg ik er vele terug. Dan heb ik weer een berg of afdaling geskied waarvan ik droomde en dan komen er weer andere voor terug. Zo was het ooit een droom om op de vulkanen in Chili te skiën, en dat is gedaan. Zo had ik ooit een droom om een bepaald couloir te skiën en ook dat is gedaan. Maar daarvoor in de plaats dus vele nieuwe dromen.

null

Zeilboot naar Noorwegen
Zo heeft een vriend van mij ooit een toerskitocht gedaan waarbij hij van Fjord naar Fjord zeilde met een grote zeilboot en daar elke dag dus een andere berg op skiede. Overdag lekker skiën, 's middags op de luxe zeilboot een hengeltje uitgooien en genieten van de zee, de bergen en de sneeuw. Dit wil ik ook weleens, lijkt me echt geweldig.

Heftige toppen in Alaska
Maar dan zijn er ook tochten in Alaska die ik wel eens op filmpjes langs zie komen. Wat lijkt het mij gaaf om eens op zo’n berg gedropt te worden door een heli. Zo zou ik ook weleens in Japan willen skiën, kijken wat er waar is van die hype.

null

Dichter bij huis
Maar zo zijn er ook veel dromen dichterbij huis. Zo ken ik hier verschillende hellingen die ik graag zou willen toerskiën. Mooie lange steile couloirs waar de condities perfect moeten zijn. Elk jaar hoop en wacht ik. Soms lukt er een, en soms lukt het jarenlang niet. Maar dat maakt dit type skiën ook zo mooi.

Niet zo heftig
Maar dit soort wintersportdromen hoeven ook niet ver weg te zijn, of heftig. Want ook droom ik ervan om over een jaar of tien mooie skitochten te kunnen maken met mijn dochter. En zo droomde ik toen ik begon met skiën van een eerste gelukte poederbocht… Of wat te denken van een nacht in een berghut in de sneeuw? Dat kan natuurlijk ook. Mijn vraag aan jullie, wat is jullie wintersportdroom?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Sowieso bovenaan de bucketlist staat het om op alle continenten een keer geskied te hebben. De VS is intussen afgevinkt van het lijstje, maar dan blijven er nog een paar over:

  • op de vulkaan in Chili
  • poederhappen op Hokkaido (JP)
  • toerskiën op de Kilimanjaro
  • Nieuw-Zeelandse Alpen
  • heliskiën op Antarctica

Dromen genoeg. Ik zal wel eens proberen een lijstje te maken van mijn grootste dromen, al zal ik dan nog een hoop vergeten.

  • een splitboard/toerski tocht door de alpen van hut naar hut.
  • Heliskien
  • Een gecombineerde vis en skisafari in alaska.
  • Poederen in Japan.
  • La Grave
  • Boarden in exotische oorden zoals zuid amerika en iran.
  • Rondreis nieuw Zeeland incl boarden.
    enz. enz. enz…
Born to Ride

Een eigen zitski
Maar als ik die wil kan ik 4x niet op vakantie
Dus maar 1x per maand lessen en in de winter 1 week naar de Alpen

@niekniek ik kwam deze tegen op marktplaats:
http://www.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/skien-en-langla…

Ik heb voor de rest geen verstand van zitskies. Maar het lijkt mij niet dat deze erg duur is…

Born to Ride

Enkele zaken (er zijn er nog veel meer);

  • Nachtje meerijden op een pistebully
  • Keertje meedraaien met personeel bij een willekeurige skilift
  • Snowboarden in Scandinavië
  • Snowboard landes behalen

Afgelopen zondag teruggekeerd uit Canada na mijn #1 ski droom waar te hebben gemaakt: Skiën in Canada én heliskiën! Waanzinnig!

De volgende “aparte” ski bestemming waar ik nu mijn pijlen op heb gericht is toerskiën in Noorwegen. Mede geïnspireerd door de artikelen op Wintersporters :)

@Rogier, heb jij wel eens langere tochten gemaakt? Haute route bijvoorbeeld? Of heb jij wel eens het idee gehad om het te combineren met klimmen en gewaagdere afdalingen te maken of wedstrijden te gaan doen? Je kent ongetwijfeld wel filmpjes van Salomon freeski en bijvoorbeeld Killian Jornet. iets in die richting…

Not all who wander are lost

Mmm dromen zijn bedrog… maar ik doe hard mn best om:

  • een double cork ooit te landen
  • een spine in alaska te boarden
  • een keer kopjeonder in japan als je van zon gevuld lawinevanger af vliegt
  • oh en boarden en surfen op 1 dag lijkte me bruut!
Als ik later groot ben trouw ik met mijn board!

Ik ga volgend jaar een droom uit laten komen: Poeder in het land van de reizende zon!

@Edwin. Meerdaagse tochten een heleboel ;-) Maar de Haute Route vind ik wat druk. En ik heb al heel wat AD/D sneeuw en ijstochten beklommen om deze af te skiën. Dus dat combineren doe ik al lang elk voorjaar weer. ;-)
Kijk bijvoorbeeld eens hier: http://www.antonmagazine.nl/chapter/14 (Sandra was de eerste dame ooit die deze tocht heeft geskied)

Click. Click. Peace

En een droom gaat hier elke week een paar keer in vervulling:

null

En Lisa zelf vindt het geweldig, elke dag dat ze niet op de creche is vraagt ze of we kunnen skiën, ze zegt ook dat mijn grote poederski’s ‘haar’ ski’s zijn :-) Ach ik ben net als elke vader gewoon erg trots ;-)

Click. Click. Peace

paar eenvoudige doelen:

  • Eerste (glij)meters met zoontje (en binnen paar jaar met dochtertje)
  • 3-4 maanden aan een stuk naar de sneeuw
  • goede manier vinden om met de hand een structuur lang genoeg in m’n skies te krijgen (niet machinaal, geen stone grind)

paar ambitieuzere doelen:

  • skiën op alle continenten
  • zelf paar skies maken
  • skipartner zo ver krijgen dat ze ook klassiek leert skiën, niet alleen gecarved :p

Nice, Rogier! Ik zie jou nog wel een keer verschijnen in extreme filmpjes, gok ik :P

Not all who wander are lost

Een mini droom van mij is om een lekkere poeder helling een mooie diepe drop te vinden en de durf te hebben daar met men board af te springen en even te zweven (plus goed landen).

Maar men grootste droom is dat ik nog lang kan boarden en skien, dat men lichaam nog lang mee wil, dat ik ooit (als het zover is) men zoontje/dochter kan leren skien/snowboarden en er 10 jaar later samen in de apres ski in het zonnetje een pint mee kan pakken en terug kijken op onze geweldige dagen !

Ik heb dit kunnen doen met mijn vader en zag hoe hij er van aan het genieten was (en ik ook hoor). Zijn blik de eerste maal dat we samen een zwarte piste afgingen en daarna op het terras samen een pintje gedronken in het zonnetje. Dat was de blik van een trotse en gelukkige vader.

If you're not living on the edge, you're taking up too much space

Ik zou weleens het meest ontoegankelijke skigebied van de Alpen willen bezoeken. Hier staat een geweldig verhaal daarover: http://www.sommerschi.com/forum/reportagen-f8/-aaa-sommerski…

Mijn droomtrip blijft hoogbovenaan staan, Heliboarden in waarschijnlijk Canada. Lijkt mij geweldig om te ervaren. Daarnaast zou ik in Canada wel meerdere gebieden willen bezoeken. Nieuw Zeeland staat overigens een goede tweede om eens te gaan boarden, daarna is Zuid Amerika aan de beurt

Skiën in het Afriski resort in Lesotho. Omdat iedereen denkt aan safari bij Zuid-Afrika en niemand aan skiën. Overigens ben ik wel bang dat je het skigebied na een uurtje wel zo’n beetje gezien hebt.

?? 2023

Heliskien in Canada, lijkt me echt zo gaaf! En als ik daar toch ben gelijk een paar mooie skigebieden bezoeken.

Zou heel graag een keer een heel skiseizoen willen overwinteren in Italie en dan skiën en toer skiën willen combineren met als hoogtepunten deelnemen aan Sella Ronda en Tour de Sas, beide toerski wedstrijden. Poedercursus in Canada zeg ik ook geen nee tegen.

Vorig jaar mijn #1 droom vervuld. 14 weken in Fernie Canada verbleven en aldaar twee off piste cursussen gevolgd. Met als absolute hoogtepunt een verblijf in een backcountry hut waar je ingevlogen word met de heli en dan een week touren. Ook daar de hout gestookte sauna en huttub onder de sterrenhemel waren geweldig. Nu boven aan het lijstje staat Japan. Maar eerst weer wat centen bij elkaar schrapen voor dat ik aan dat avontuur begin :).

Work less, Ski more

Mijn droom is een poederafdaling zonder einde

Gang is alles

Ik ben een tevreden mens, maar dromen heb ik als ieder ander… Canada en Noorwegen staan op mijn verlanglijstje. En nog een keer met Kerst twee weken in een mooi dorp een fijne wintersport te beleven. Van mijn 6e tot mijn 12e gingen wij altijd met Kerst twee weken naar de Dolomieten. Prachtig! Dat hoop ik nog eens mee te maken, met genoeg sneeuw en mijn kind… Bijzondere herinneringen!

Ik heb 18 keer in Franrijk geskied, een keer of 12 in Oostenrijk, 1 keer Zwitserland, 1 keer in Italie en in 2001 5 plaatsen in Canada en 1 plek in USA bezocht in een trip van bijna drie weken. Maar de mooiste skidroom kwam afgelopen februari uit. Een week skiën met mijn kleinkinderen, in Kaprun, Zell am See en 1 dag in Saalbach-Hinterglemm, Topdag gehad met mijn twee kleinkanjers van 11 en 7 jaar, bijna 50 km afgelegd per lift en ski. Mooiste wat een 63 jarige opa kan meemaken.

Mijn eerste wintersport vakantie met mijn toekomstige vrouw.

Oke moet ik haar wel eerst tegenkomen, maar om het wintersportgevoel met het beste wat je kan overkomen te kunnen delen lijkt me het geweldigste gevoel wat er bestaat. Het beste met de beste delen.

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Eén van mijn dromen is deze winter uitgekomen. Mijn eigen kinderen zien skiën, dat is toch wel speciaal. En ze willen zeker nog terug :o)
Andere dromen zijn:

  • Nieuw zeeland, Canada, Japan, … overal eens skiën.
  • Een tourtocht door de volledige alpen. Van hut naar hut.
  • Heliskiën op de Mont Blanc
  • Veel, heel veel skiën :D

Ik denk dat veel mensen hier dezelfde dromen hebben. Het is dan ook een wintersporters forum :D

Als ik eens onnozel mag doen zou ik het land Frankoostrijk als ideale bestemming willen creeëren; de gezelligheid, eten, prijzen, liften, apres ski van Oostenrijk en de weidsheid en uitgestrektheid van de Franse skigebieden… perfect gewoon!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie