De bergen zijn in de zomer (bijna) even leuk als in de winter. Geweldige activiteiten zijn mogelijk. Zo verkende Kristy de Zugspitze Arena met de mountainbike. Ik neem jullie deze keer mee in een Via Ferrata of Klettersteig. Dit zijn met staalkabels beveiligde klimroutes. Deze zijn iedereen toegankelijk, tenminste als je een beetje sportief bent en geen hoogtevrees hebt. In de gehele Alpen vind je deze klimroutes, en overal kun je het benodigde materiaal huren. Ook bieden gidsen-bureaus kennismakingscursussen aan. Een aanrader als je het mij vraagt!

Lijkt een klettersteig jullie wat of hebben jullie al wel eens een klettersteig gedaan?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

M’n favoriete zomerbergsport! Van makkelijke instappers voor iedereen tot zware routes voor de ervaren klimmers, of wellicht nog het mooiste: dagenlange routes zelfs. Blijft top! Alleen al voor de uitzichten :)

Zeker leuk om te doen, ook in combinatie met tokkelen aan het eind…

Maar Rogier, uit ervaring kan ik vertellen dat je beter ook een paar (lichte) handschoenen aan kan doen, 2x een staalsplinter uit zo’n kabel in me hand gekregen! Tegenwoordig doe ik me handschoenen aan die ik bij het wielrennen gebruik, stevig voor je polsen en het houdt de staal splinters uit je hand!.

Goede tip@ReneSmulders ! Ook hier altijd van dergelijke handschoentjes aan :)

Staat hoog op de wensenlijst voor als de kinderen iets ouder zijn. Dit jaar eerst maar eens een Waldseilpark. Gaaf filmpje!

@ReneSmulders Goed tip!

Click. Click. Peace

Leuk item @Rogier . Lijkt me super tof om te doen, helaas beetje hoogtevrees waardoor ik waarschijnlijk niet ver kom :) Ik hou het maar bij hiken dan…

Let it snow!

Afgelopen jaren doe ik zomers altijd enkele klettersteigen in de buurt van mijn bestemming. Favoriete activiteit!
Dit jaar echter niet naar de bergen, dus geen gekletter helaas.

...ski-addict...

@maik100 Lekker boulderen! Is ook leuk. (Misschien nog wel leuker)

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie