Het bovenstaande filmpje is opgenomen door het Franse ski-cross team op de pumptrack van St Pierre de Chartreuse. Maar niet zoals meestal met mountainbikes maar met skeelers. En dat is spectaculair! Misschien hebben we hier wel de gaafste ski-surrogaat die mogelijk is.

Mountainbike, skeelers of skateboard
Pumptracks worden normaal gesproken geshaped voor mountainbikers of skateboarders en door een goede pompende beweging te maken kun je veel vaart houden zonder ook maar te trappen of af te zetten. Op skeelers en skateboards kun je ook op de pumptrack als de ondergrond hard en glad genoeg is. Je bovenbenen zullen na een rondje wel flink branden. Wie van jullie zou ook graag een rondje willen doen?

Waar
Mocht je het willen proberen, dan kun je in Frankrijk onder andere in de volgende gebieden met je mountainbike terecht: Les Gets, Arêches Beaufort, Chamrousse (ook met skeelers of skateboard), Flumet, Pra-loup, Serre Chevalier en dus ook Saint Pierre de Chartreuse. In Oostenrijk weet ik dat er pumptracks te vinden zijn in onder andere Serfaus - Fiss - Ladis en Bad Ischl (Ook met skateboard/skeelers).

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Zou jij het aandurven @Rogier

-Michiel-

Ja graag ik heb het op de mtb al gedaan. met skeelers lijkt me erg gaaf (met beschermende kleding!)

Click. Click. Peace

Wat gaaf!

Wintersport.. daar kan je me 's nachts voor wakker maken!

Bedankt voor het leuke filmpje, Rogier! Ziet echt vet uit!!!

Scheelt dat je bij deze track niet downhill gaat @-Michiel- :) Dus als je klaar bent met je tempo kun je vrij snel uitrollen en stilstaan. Ik zou zo’n pumptrack eigenlijk wel eens met m’n korte longboard willen proberen, lijkt me super tof!

Geweldig!

In Carezza komt er ook een pump track ;°)

Leuk Rogier!

Dat doet mij denken aan het volgende filmpje:

Ik heb ze vorig jaar daar ook zien trainen. Toen zaten we vlakbij op de camping (daar gaat mijn geheim-tip) en heb zelf ook een rondje met de MTB gepumpt.
Pump-tracks zijn op zich niet zo heel spannend, maar ik kan me zeker voorstellen dat het op skeelers een extra dimensie geeft.

Er loopt vlak naast deze pumptrack in st Pierre de Ch. een beekje. Iets stroom afwaarts is aan de overkant ook een luchtkussen waar je dmv een schans met je skateboard, BMX of ook de skeelers vanaf kan. Erg leuk!

fijne site hè, dat wintersport.nl?
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie