Tegenwoordig willen alle off-piste skiërs brede ski’s hebben. Want zonder dat lijkt het wel of off-piste skiën niet mogelijk is. Deze drang naar bredere ski’s zorgt zelfs op de piste op steeds bredere ski’s. Niet dat ik iets tegen brede ski’s heb, ik ski zelf ook op zeer brede latten, maar het is goed om te weten dat op de dunne ski’s van vroeger ook prima te skiën viel en zelfs valt, en ook in de diepe poeder. Check bovenstaande beelden uit 1971, eigenlijk is er niet zoveel verandert, de ‘drive’ om te skiën en het plezier is precies hetzelfde. Ik kan genieten van dit soort oude beelden, jullie ook?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Inderdaad geweldig filmpje…

Ik zal toch ooit nog eens moeten leren off-piste skieën…

Geweldige beelden!

filmpje van mijn geboorte jaar :)
wel mooie beelden

Daarom denken we dat er tegenwoordig minder sneeuw valt dan vroeger. Met die smallere ski’s heb je minder float zodat je verder wegzakt in de poeder. Zo lijkt het alsof er 2 meter sneeuw ligt :)

Wel goeie kwaliteit voor 1971 :D

mooie beelden, ik geniet van alle beelden oud, nieuw maakt mijn niet uit hoe meer hoe beter. Heeft iemand de neerslag kaarten voor donderdag gezien? Roel kom maar dor met dat weer bericht ;-)

Seriously snow addicted family!

Zoals dat filmpje eindigt, zo eindig ik ook altijd ;-) gegarandeerd de broek vol sneeuw!

Mijn allmoutain ski’s (head) zijn alweer wat ouder en maar net 67 mm onder de binding, radius 17 meter bij 1.77. en er staat allmoutain op. 2 jaar geleden veel geluk gehad met poedersneeuw. En deze smalle latten deden het eigenlijk ook prima naast de piste. Het grappigste is dat ik ze een jaar of 4 geleden voor €12,50 in de zomer uit de kringloopwinkel heb meegenomen. Mijn ervaring is gewoon uitproberen die poeder, je techniek wordt vanzelf steeds wat beter.

Een leuke film. Gebrek aan techniek ligt aan de grondslag om bredere ski’s te kiezen. Een smalle ski’s eist meer techniek. Zelf ski ik op head worldcups zowel op als buiten de piste. Om op de sneeuw te surfen is met brede ski’s minder snelheid nodig. Kijk naar het waterskien, hoe breder hoe minder snelheid, pk’s, er nodig is om achter een boot op het water te komen.

smal wil wel maar breed maakt het nog leuker!!

Absoluut mee eens! Vind het zelf ook fijn om met bredere skies te skieen maar net zoals met alle moderne ontwikkelingen is het ook een grote marketing hype ( bv groene eco auto’s, vreselijk gewoon) Ik doe uiteindelijk toch mijn ding en kan, net als jij, erg genieten van dit soort beelden!

Lekker oldschool! ‘Wedeln’ op lange strakke dunne rechte latten! Ik heb ze ook gehad van 2m lengte destijds (jaren '80). Ze hangen nu in de schuur als trofee’s. Als je de techniek op die latten beheerst dan zorgen de modernere ski’s alleen maar voor meer gemak en comfort. De lol wordt er niet meer of minder om :-)

Als je dit ziet mag de winter wel weer komen,en of dat dan met smalle of brede skies is maakt mij niet uit.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie