's Nachts op sneeuwschoenen, leuke après-ski

Rogier op 09 januari 2012· 15 reacties

null
Met hoofdlampjes lopen door de diepe sneeuw, met verlichte skigebieden op de achtergrond.

Als je de woorden après-ski heel letterlijk neemt dan is het elke mogelijk activiteit na het skiën. Zo gezien is niet alleen het feesten in bars après skiën. Een vorm van ‘na-skiën’ die erg gezellig, leuk en een beetje sportief is, is 's avonds een sneeuwschoenwandeling maken. In veel gebieden bieden ‘mountainleader’ (wandelgidsen) deze tochten aan.

null
Het doel van onze sneeuwschoen wandeling was dit hutje waar er fantastisch voor ons gekookt werd.

Hutje
Samen met het team van wintersporters.nl gingen wij boven het skigebied van Puy Saint Vincent op weg met de aldaar wonende Nederlandse mountainleader Anne van Galen. Het doel van de wandeling was een hutje ver van de bewoonde wereld. In deze refuge wachtte de huttenwaard met een heerlijke maaltijd, wijn en een eigen alcoholisch brouwsel op ons.

null
Hoog in de bergen genieten van een heerlijke maaltijd in een gezellig hutje.

Koprollen
Sneeuwschoenwandelen heeft een beetje last van een stoffig imago. Als ik eerlijk ben sta ik natuurlijk ook veel liever op de ski’s dan op deze sneeuwschoenen, maar 's avonds na een dag heerlijk skiën is zo’n wandeling door de natuur natuurlijk hartstikke mooi. En niets staat je in de weg om in de wat steilere stukjes hardloopwedstrijdjes te houden en koprollen of salto’s te maken. Iets wat wij maar al te graag deden! Eén tip kan ik uit eigen ervaring meegeven. Houd je zakken gesloten tijdens het maken van koprollen, ander kun je nog wel eens even bezig zijn met zoeken naar alles wat er in je zakken zat.

null
Door de diepe sneeuw naar beneden rennen is leuk!

Wie van jullie heeft er ook wel eens zo’n avond sneeuwschoentocht gemaakt? Hoe vonden jullie dat? Lijkt zoiets je wat of juist helemaal niet?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wij hebben 's middags op de gerlosplatte een keer helemaal dubbel gelegen, omdat, terwijl wij een biertje zaten te drinken, een echtpaar door de tiefschnee naar beneden kwam gesneeuwschoenwandelt. Het kon niet anders of meneer moest van mevrouw mee. in een enorm tempo kwam hij naar beneden, zij kon hem niet bij houden. telkens als hij haar weer opgewacht had ging hij gelijk weer verder. werkelijk een kostelijk familiair tafereeltje! uitgeput kwam zij bij de hut uit.

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

hoe bedoel je saai? heb dit nu 2x gedaan op een wintersportvakantie en allebei de keren me gek gelachen onderweg! vooral de 1e keer omdat je dan zelf ook nog géén idee hebt hoe die wappers onder je voeten werken…

Leuk en gezellig jongens zo met elkaar! Ik schreef al eerder dat ze met teambuilding bezig waren :-)

dit is zeker een keer leuk om te doen.
Elke avond in die drukke bar zitten is ook niet mijn ding dat kan ik hier ook wel doen.

heb alleen maar positieve ervaringen hiermee, zeker een aanrader om te doen!!!

Gaaf!

mama on a mission in the snow

Hopelijk hadden jullie wel van die verwarmde bergschoenen aan ala Snow Magazine ;)…

Let it snow!

Dit zou ik ook wel zien zitten!!

Rogier naar welke gite/refuge lopen jullie hier bij PSV? Alweer een tijdje geleden kon je 's avonds naar Gite de Tournoux (eigenaren zijn ermee gestopt)lopen en daar heerlijk eten, was altijd een succesnummer, vooral als we in t aardedonker en sterrenhemel de route even kwijt waren! Zeker niet suf of saai!

@ Nicole, naar de Refuge Pousterle, wel van te voren reserveren. Want is niet altijd bemand. Een echte aanrader.

Click. Click. Peace

Wie is wie op foto 3 ?

@Dr Dre, doe eens een gokje op basis van onze profielfoto’s :)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Twee jaar geleden een overnachting gedaan in een echte iglo (Kitzensteinhorn Kaprun, ± 2500 meter), en toen 's avonds een (kleine) wandeling gemaakt door het gebied. Een hele mooie en ook vreemde ervaring, om zo door een leeg skigebied te lopen waar het overdag heel druk is geweest. Betoverende lichtjes in het dal, enkel het geluid van krakende sneeuw onder je schoenen, de sterrenhemel boven je… werkelijk magisch.

Euh van links naar rechts. Met de fles in zijn hand Rogier, daarnaast geen flauw idee, dan Martijn, met minder haar bedeeld zal dan Roel zijn, die vrouw alleszins niet Sandra en dan Kristof.

Ziet er gaaf uit! Mooi hutje ook! Sneeuw wandelen met Anne van Galen is zeker een aanrader! Heb ik ook gedaan deze week en is werkelijk prachtig… Dusss…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie