advertentie

Live uit de Portes du Soleil

De condities zijn verre van optimaal in Portes du Soleil, er is gewoon te weinig sneeuw gevallen en te warm geweest voor de sneeuwkanonnen. Gisteren heb ik even de toersk's gepakt en ben ik omhoog gelopen om de pistekwaliteit te checken. Er kan geskiet worden, maar daar is ook alles mee gezegd.

lees meer

Welke gebieden zijn open in Frankrijk?

Welke gebieden zijn open in Frankrijk?

Het doet pijn om alweer te schrijven, maar deze kerstvakantie begint heel slecht; er is zeker te skiën in verschillende skigebieden, maar een heel aantal gebieden gaan niet of nauwelijks open. En er zijn maar weinig gebieden waar je echt goed uit de voeten kunt. Een rondje langs de skigebieden in de Alpen.

lees meer

Servers Wintersporters geraakt door lawine van bezoekers

Servers Wintersporters geraakt door lawine van bezoekers

We zijn jullie excuses verschuldigd. We kregen vandaag te maken met een heuse lawine van bezoekers op de sites die onze servers met een dikke laag figuurlijke sneeuw bedekten. En het duurde even voordat we ze hadden uitgegraven. Maar...zoals je merkt zijn we weer helemaal terug. 

lees meer

Live: Trieste seizoenstart Ski Arlberg

Normaal gesproken is Ski Arlberg extreem sneeuwzeker. Maar deze seizoensstart lijkt letterlijk in het water te vallen. Laat ik meteen duidelijk zijn. Er is te skiën, natuurlijk zijn er pistes open, maar triest is het wel. Regen tot bijna 2000 meter en weinig sneeuw is niet iets dat je wilt half december. Als je deze week naar Sankt Anton wilde gaan en je kan het nog verplaatsen zou ik dat helaas aanraden. Ik zal vanaf nu proberen elke dag twee foto's te uploaden naar sneeuwhoogte+ om jullie continu te voorzien van de laatste condities in Ski Arlberg. Het is te hopen dat die beroemde Arlbergdumps snel komen! 

lees meer

Video weerbericht: in Oostenrijk weer een laagje sneeuw

We zitten midden in de weerachtbaan voor kerst. We schieten van het ene in het andere uiterste, komend weekend kunnen we ons gelukkig weer verheugen op wat sneeuwval. Het zal hoofdzakelijk in Oostenrijk zijn. Het begin van de kerstweek vervallen we weer in een zachter weertype met dooi tot op grote hoogte maar vanaf tweede kerstdag gloort er hoop dat de zachtweerkraan dichtgedraaid wordt. Meer hoor je in bovenstaand video weerbericht.

Meer over de condities in Oostenrijk
Kristy en Danny waren donderdag in de Zillertal Arena en daar kan je prima skiën. Ook in hoger gelegen gebieden zoals Ischgl, Obergurgl en de gletsjers zijn de condities gewoon goed.

lees meer

Live: Sneeuwcondities in Oostenrijk

Het is het begin van de Kerstvakantie en heel Nederland en Oostenrijk maakt zich druk, want er ligt nog geen sneeuw. Kristy en Danny gingen gisteren op pad in het Zillertal Arena en de condities waren boven verwachting goed. Wanhoop dus niet want in de hoger gelegen gebieden kan er prima geskied worden. Vanaf de 1700 meter zijn de bergen wit en met man en macht is er gewerkt om de pistes goed te krijgen. Om in het dal te komen moeten we wel de lift naar beneden nemen, maar dat is toch te overzien? 

lees meer

Files vermijden, wanneer vertrekken?

Files vermijden, wanneer vertrekken?

Het is een elk jaar terugkerende discussie hoe kun je het beste de wintersportfiles vermijden. Want hoe je het ook wendt of keert aan het begin van de vakantie vertrekken er altijd veel mensen naar de bergen. Op een aantal knooppunten loopt het gegarandeerd vast. Denk aan de Route Nationale na Albertville in Frankrijk, maar ook bijvoorbeeld de Fernpass om in Oostenrijk te komen is geen pretje als het druk is. Als het sneeuwt zijn de problemen nog maar groter. Hoe ontwijk je het beste de files? Wat is jullie oplossing? 

lees meer

Stoer of dom?

Het springen van rotsen en sneeuwluifels is cool. Want in veel stoere skifilms doet men het ook. In navolging van hun helden zie ik veel (jonge) skiërs en boarders ook vaak springen. Soms sprongen die ver boven hun technische kunnen gaan. Vanaf een paar meter hoog springen op hardpack is niet voor veel wintersporters weggelegd. Als je dan ook nog eens tegen het (verstandige) advies van je maatjes in gaat, ben je dan stoer of dom? Stoer dat je de sprong gewoon gedaan hebt? Of eerder stom dat je zoveel op het spel hebt gezet voor die ene sprong. Wat vinden jullie? En zouden jullie met iemand die dit soort adviezen in de wind slaat mee off-piste gaan?

lees meer

Wél echt winter in Hochgurgl - Obergurgl

Afgelopen weekend waren Danny en Kristy op pad in het skigebied van Obergurgl - Hochgurgl. In dit skigebied aan het einde van het Ötztal is het al écht winter. Alle liften zijn geopend en de pistes liggen er fantastisch bij. Het skigebied is sneeuwzeker van november tot mei en je vindt er 110 kilometer aan pistes. Het is dus zeker niet alleen maar kommer en kwel in Tirol, maar het is wel belangrijk dat je de hoogte in gaat. 

 

lees meer

Per helikopter naar je skigebied

Per helikopter naar je skigebied

Skiën in twee skigebieden in één trip heb ik al vaker gedaan. Maar per helikopter van het ene naar het andere skigebied gaan, dat was nieuw voor mij. En ik moet zeggen: hier kan ik wel aan wennen!

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
advertentie

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

advertentie
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten