Nederlandse website
Belsiche website

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android. » downloaden

Lekker zomerskiën op de Kitzsteinhorn

Het is half juli en er kan nog meer dan prima geskied worden op de Kitzsteinhorn. 's Ochtends is de sneeuw lekker compact en 's middags wordt het allemaal wat natter, maar lekker is het zeker. En als je eenmaal klaar bent met skiën of boarden kun je natuurlijk genieten van het meer bij Zell am See. Een prima manier om de zomervakantie door te komen.

reacties(8) » lees meer

Het sneeuwt!

Refuge Adele Planchard in de Franse Alpen

We hebben er als wintersporter weinig aan, sneeuw in de zomer. Waarschijnlijk is het voor vele bergliefhebbers eerder vervelend. Want momenteel is het in de meeste vakantielanden rotweer. Maar stiekem kan ik er er altijd wel van genieten. Dat ruige weer in de bergen. De ene dag is 'midden zomer' en de dag erna komen de vlokken opeens naar beneden. Momenteel dumpt het her en der. Verschillende hooggelegen berghutten meldden sneeuwhoogtes waar menig Oostenrijks skigebied vorig seizoen jaloers op zou zijn geweest. Natuurlijk maakt deze hoeveelheid sneeuw niets uit voor komende winter, en zelfs zegt het weinig over de staat van de gletsjers in de herfst. Volgende week wordt het weer warm en dan is deze sneeuw zo weer weg. Maar mooie witte beelden zijn het nu wel. Een rondje webcams:

reacties(8) » lees meer

Juli: Sneeuw op komst

Grijs en regenachtig in het Kleinwalsertal (foto: Hans ter Braak)

We staan op de drempel van de zomervakantie. Het noorden hééft zelfs al vakantie en uitgerekend nu moet ik jullie waarschuwen voor sneeuwval. Je zou er maar zitten in de Alpen, het wordt de komende dagen bar en boos. Grijs, veel regen, en veel sneeuw. Tijdelijk tot 2000 meter en zelfs lager.

reacties(10) » lees meer

Einde van de 4 vallées?

Bizar nieuws uit Zwitserland vandaag. Het, waarschijnlijk beroemdste, Zwitserse skigebied Les 4 Vallées bestaat volgend jaar misschien niet meer. Tenminste, het is de verschillende uitbaters van dit skigebied afgelopen voorjaar niet gelukt om een overeenkomst te sluiten. Verbier heeft nu besloten om de 4 Vallées skipas uit hun assortiment te halen. Het lijkt er dus op dat de verbinding tussen Nendaz, Verbier, Veysonnaz en Thyon niet meer bestaat. Alsof er een bom in het skigebied is gegooid.

reacties(22) » lees meer

Prima skiën in juni! (Fotoreport)

Heerlijk skiën in juni!

In mijn filmpje van afgelopen week heb ik jullie al meegenomen op mijn eerste skitochtje na mijn botbreuk. En alsof het zo 'moest zijn' werd het na die donderdag meteen echt zomer. Weg koude nachten en koele avonden. Het is zomer in de Alpen, de sneeuw smelt nu echt keihard weg! En, na mijn laatste skitocht vind ik dat helemaal niet zo heel erg. Ik heb in ieder geval nog geskied na mijn botbreuk, en het mag nu wel zomer worden. Zolang duurt die in de Alpen namelijk niet. Want toen ik op de flanken van de Col Agnel omhoog liep bedacht ik me dat ik daar over 4 maanden waarschijnlijk alweer in de poeder kan skiën. Naast de video heb ik ook wat foto's gemaakt die ik jullie niet wil onthouden.

reacties(8) » lees meer

Video: Weer op de ski's in juni!

Afgelopen maart heb ik, zoals jullie weten, mijn enkel gebroken. Een stomme val tijdens het toerskiën en niet veel later lag ik in het ziekenhuis met vijf schroeven erbij in mijn enkel. Na een maand volledige rust ben ik begonnen met fysiotherapie en langzaam ben ik ook weer gaan trainen. Eerst thuis op een hometrainer en later op de fiets buiten. Nu bijna drie maanden na het ongeluk wilde ik nog heel graag een keertje skiën. Want het seizoen met een botbreuk afsluiten is ook zo triest. Dus gisteren vertrok ik naar de Col Agnel in de Queyras, waar nog een flinke laag sneeuw ligt.  Ik was benieuwd hoe het skiën zou zijn, en of ik last van al het ijzerwaar in mijn voet zou hebben. Gelukkig was het skiën weer fantastisch (dat was geen verrassing), en heb ik totaal geen last van die schroeven in mijn voet. Dat is heel goed nieuws voor volgend seizoen. Ik heb er nu al zin in!

reacties(25) » lees meer

De laatste run van het jaar!

Candide Thovex is niet voor het eerst langsgekomen op 'Wintersporters'. Logisch want volgens velen is Candide momenteel een van de allerbeste skiërs ter wereld. Zo niet de beste. Wat hem in mijn optiek een fantastische skiër maakt is het feit dat hij gewoon extreem veel plezier in het skiën heeft. Het zijn niet alleen de diepe of steile poederafdalingen die hij op internet zet. Nee, ook gewoon plezier hebben op weiland met een streep sneeuw, skiën als je kunt skiën. Een enorme motivatie voor een skiër die de hele wereld over reist en de beroemdste en mooiste bergen kan skiën Gewoon genieten van de sneeuw, maar dan wel op een ongelofelijk niveau. Een filmpje om erg blij van te worden... (Maar let op als je dit filmpje met oordopjes beluisterd, zet je geluid zachter...)

reacties(10) » lees meer

Veel sneeuw onderweg voor Oostenrijk

Vochtig en lage sneeuwgrenzen deze week (Gargellen gisteren, 1435m)

Wat afgelopen winter niet wilde lukken lijkt nu schering en inslag. Uitgebreide sneeuwval in de Alpen. Het is deze week zelfs uitgesproken slecht. Het is waterkoud, er valt regen en vanaf enige hoogte valt al sneeuw. In Oostenrijk donderdag en vrijdag zelfs heel veel!

reacties(22) » lees meer

Winterse bergen vanaf een arend!

Drones zijn zo ontzettend 2012, arenden zijn de nieuwe drones. In ieder geval kijk ik er met zoveel meer plezier naar. Deze fantastische vogels vliegen ook nog een heel veel beter dan welke drone ook. In ieder geval ontzettend mooie beelden vanaf de rug van deze vogels boven Chamonix en de beroemde Vallée Blanche afdaling vanaf de Aiguille du Midi. Ik weet wat ik in een volgend leven wil worden: een arend!

reacties(3) » lees meer

Er zijn ook andere seizoenen in de bergen!

Gaan jullie ook in de zomer naar de bergen?

Zomerse bergen zijn toch ook mooi?

De winter is nu echt wel zo'n beetje voorbij. Ook de websites van de skigebieden springen allemaal op de zomermodus. Waar eerst mooie besneeuwde landschappen stonden zien we nu bergmeertjes, mountainbikers en wandelaars op ons beeldscherm. Het andere gezicht van de bergen. Als wintersporters hebben we tegenwoordig geluk, dankzij kunstsneeuw, gletsjerskigebieden en toerskimateriaal is het voor de meest fanatieke wintersporters mogelijk om bijna het hele jaar te skiën of boarden. Maar er zijn ook andere seizoenen in de bergen die erg mooi zijn. Allerlei fantastische activiteiten zijn mogelijk!

reacties(33) » lees meer

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:

Anton. Magazine

Anton. Wintersport Magazine

Getest: Nordica Unknown Legend

De Unknown Legend van Nordica was voor veel testers een van de favoriete ski’s uit deze categorie. Dit is een ski die je lekker sportief kan skiën! De Unknown Legend heeft een voorkeur voor... » skitest bekijken