advertentie

Liveblog: Het heeft gesneeuwd

Liveblog: Het heeft gesneeuwd

Het is zover, eindelijk! Het sneeuwt! Vannacht is het begonnen met sneeuwen en waaien. Zelfs in de Franse Alpen viel er een dun laagje. maar vanaf nu gaat het steeds meer naar het Oosten toe. Oostenrijk gaat de volle laag krijgen. In dit blog zullen we continu de mooiste webcambeelden plaatsen. Om de sneeuwval bij te houden! Genieten! 

lees meer

De winter make-over

De winter make-over

Wat was het groen op de berg. Wat waren de gletsjers grijs en vol met stenen. In twee dagen is dat helemaal verdwenen. Een nordstau van jewelste donderde over de Alpen heen. Oostenrijk en Zwitserland zijn helemaal wit. Frankrijk een klein beetje. Maar opeens zijn we wakker geschud de eerste winterprik is een feit, en wat voor één! Bekijk wat een verschil deze sneeuwval heeft gemaakt. Van Indian Summer naar diep winter! Heerlijke beelden al zeg ik het zelf!

lees meer

Wil je goedkoop of wil je op maat?

Wil je goedkoop of wil je op maat?

Je gaat naar de website van een touroperator en kiest daar de reis van je keuze. Of stel je je wintersporttrip liever helemaal zelf samen? Hier geldt weer: zoveel mensen, zoveel zinnen. En –om met Cruijff te spreken- ieder nadeel heeft zijn voordeel. En andersom.

lees meer

Op verkenning in Livigno (Video)

Livigno is een stukje rijden, maar daar krijg je dan ook wel een gezellig dorp met een leuk skigebied voor terug. Livigno is belastingvrij, zeer sneeuwzeker en ligt op een hoogte van zo'n 1800 meter. Je vindt in Livigno ongeveer 115 kilometer aan pistes, verdeeld over twee deelgebieden. De gebieden zijn niet met elkaar verbonden, maar Livigno kent een uitgebreid systeem van gratis skibussen. Livigno is authentiek en een heerlijke bestemming voor wintersporters die eens wat anders willen dan Oostenrijk of Frankrijk.

lees meer

Sneeuwchaos in Oostenrijk

Sneeuwchaos in Oostenrijk

Ik heb zes dagen geleden denk ik niks teveel gezegd. De eerste dump is een feit en de grote gelukkige is Oostenrijk. Wat een sneeuwmassa is hier omlaag gekomen en het is nog niet klaar. Een rondgang langs de diverse lawinediensten leert dat op veel plaatsen inmiddels 60 tot 110cm ligt!

lees meer

88 jaar en een geweldige skiër

Hoe feel-good wil je het hebben? Geweldige beelden van Eddie Hunter die op 88 jarige leeftijd van een berg afknalt op een manier waar veel jongere skiërs jaloers op mogen zijn. Verstandige woorden van deze oude man en hele mooie beelden. Ik teken ervoor als ik op zo'n leeftijd nog zou kunnen skiën. Wat een geweldige beelden zeg! 

lees meer

Kun je wintersport leren van vrienden of partner?

Kun je wintersport leren van vrienden of partner?

Wintersport moet geleerd worden. Het is ook vrij tegennatuurlijk om op hoge snelheid van een berg af te suizen. Voordat je een goede techniek hebt heb je veel aanwijzingen en lesmomenten nodig. Natuurlijk zijn skileraren de aangewezen personen om je de juiste kneepjes aan te leren. Maar heb je wel per se een skileraar nodig? Kunnen goed skiënde of boardende vrienden je ook niet op weg helpen? Wat is jullie mening?

Hoe goed?
'Henk is een goede skiër, die leert het me wel even'. Is dat wel zo, is Henk wel een goede skiër? Hij komt misschien wel als eerste elke piste af, is niet bang voor een zwarte buckelpiste. Maar hoe is zijn techniek. Begrijpt hij het afdalen wel? Er is op wintersport een verschil tussen vlot beneden komen en het hebben van een goede techniek. En als beginner is het soms moeilijk om te zien of Henk wel zo'n goede skiër is. 

lees meer

De perfecte verbinding van Ski Juwel

De perfecte verbinding van Ski Juwel

Ieder jaar lijken er wel meer skigebieden samengevoegd te worden. Om meer wintersporters te trekken moeten de skigebieden letterlijk aan schaalvergroting doen. Soms voelt zo'n verbinding redelijk geforceerd aan, soms lijkt het alsof deze er altijd gestaan heeft. Dat is het geval bij de verbinding tussen Alpbach en het Wildschönau. Het skigebied Ski Juwel bestaat pas twee jaar, maar je kan je bijna niets meer voorstellen bij de oude situatie.

lees meer

Beste heli-ski ter wereld?

Morgen gaat het keihard sneeuwen in de Alpen, en vandaag is er weer een nieuwe Salomon Freeski TV episode uit. De winter is er echt lijkt wel! Dit keer staat  de niet onbekende CMH centraal. Dit bedrijf beweert de beste tree-skiing ter wereld te hebben. Of dat waar is, daar is maar een manier voor om achter te komen. De jongens van Salomon Freeski waren natuurlijk niet te beroerd om dit even te testen. De beelden spreken voor zich... Dit ziet er wel heel erg gaaf uit. Wat heb ik een zin in de winter bij het zien van dit soort beelden! 

wePowder helitrip in Revelstoke
​Denk je nou bij jezelf: dat wil ik ook een keer doen, dan kan je bij wePowder terecht. Zij organiseren samen met CMH Benelux een heliskireis in het Canadese Revelstoke. In 4,5 dag ski of board je bij CMH waarschijnlijk meer poeder dan je ooit gedaan hebt!

lees meer

Column: Oranje op de kaart

Column: Oranje op de kaart

Het is weer zo ver. Ik had me zó voorgenomen om het niet meer te doen. Om niet meer iedere drie uur de sneeuwverwachtingskaart te checken en op acht verschillende sites het weerbericht te bekijken.

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
advertentie

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijks nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

advertentie
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten