van onze partners

Geweldige bergsporten in de zomer deel 2: Klettersteigen

De bergen zijn in de zomer (bijna) even leuk als in de winter. Geweldige activiteiten zijn mogelijk. Zo verkende Kristy de Zugspitze Arena met de mountainbike. Ik neem jullie deze keer mee in een Via Ferrata of Klettersteig. Dit zijn met staalkabels beveiligde klimroutes. Deze zijn iedereen toegankelijk, tenminste als je een beetje sportief bent en geen hoogtevrees hebt. In de gehele Alpen vind je deze klimroutes, en overal kun je het benodigde materiaal huren. Ook bieden gidsen-bureaus kennismakingscursussen aan. Een aanrader als je het mij vraagt!

Lijkt een klettersteig jullie wat of hebben jullie al wel eens een klettersteig gedaan? 

lees meer

Welke zomerskigebieden zijn open?

Welke zomerskigebieden zijn open?

Bijna heel Nederland en België heeft of krijgt bijna vakantie en dat betekent ook dat mensen weer massaal naar de Alpen trekken. De Alpen zijn ook in de zomer een erg populaire vakantiebestemming door de vele wandelpaden, prachtige uitzichten en mountainbikeroutes. Voor jullie zal ook bekend zijn dat er natuurlijk skigebieden geopend zijn in de zomer. 

lees meer

Tot 40 centimeter sneeuw

Tot 40 centimeter sneeuw

De eerste schoolvakanties zijn begonnen en de Alpen beginnen dus langzaam vol te lopen met zomergasten. Om lekker te wandelen of fietsen of anderszins actief bezig te zijn, maar de komende dagen kun je misschien beter beneden blijven. In vooral Zwitserland en Oostenrijk gaat namelijk sneeuw vallen, plaatselijk vanaf 1700 meter!

lees meer

Doe mee met de grote Wintersporters enquête!

Doe mee met de grote Wintersporters enquête!

We willen graag wat van je weten! Je vindt hier de grote Wintersporters enquête, die je in ongeveer vijf minuten invult. Iedere winter proberen we jullie op deze site te voorzien van interessant nieuws, inspireren we je bij de keuze van je bestemming en vertellen we je welk weer je kunt verwachten in het skigebied. Met de informatie uit de enquête gaan we aan de slag om dat nóg beter te doen. En laat je aan het einde van de enquête je e-mailadres achter, dan maak je ook nog eens kans op een Adidas Pinner goggle die we gaan verloten. 

lees meer

Zó leuk is de Zugspitz Arena in de zomer!

Afgelopen seizoen verbleven Michael en ik het hele seizoen in Zuid-Tirol. Hoewel er niets gaat boven de bergen in de winter is het óók heerlijk om in de zomer in de Alpen te zijn. Wij waren in de Zugspitz Arena, met de bekende wintersportplaatsen Ehrwald en Lermoos. Je kunt hier mountainbiken, canyoning, maar ook gewoon lekker wandelen. En ook in de zomer zijn de Alpen zó verschrikkelijk mooi! De komende periode zullen we nog wat meer video's plaatsen van onze zomerse trip door de bergen.

lees meer

7 Skigebieden die 's zomers erg leuk zijn

7 Skigebieden die 's zomers erg leuk zijn

De zomervakantie staat voor de deur. Veel mensen trekken ook in de zomer naar de Alpen, maar dan zijn skigebieden voor veel vakantievierders niet meteen de eerste keuze. Veel skigebieden staan ’s zomers daardoor grotendeels leeg. Op zich wel logisch natuurlijk. De meeste skigebieden zijn in de zomermaanden ook niet echt mooi. Waar in de winter mooie pistes lopen vind je nu een kaal berglandschap. En al die liften zijn 's zomers opeens een stuk minder gewenst in de bergen. Toch zijn er genoeg gebieden waar het goed toeven is in de zomervakantie. Wij zetten er zeven voor je op een rij. Kunnen jullie deze lijst aanvullen?

lees meer

Alpe d'Huez wil de allergrootste worden

Alpe d'Huez wil de allergrootste worden

Alpe d'Huez droomt. Alpe d'Huez droomt groots, erg groot zelfs. Want dit bekende en steeds populairdere gebied wil 's werelds grootste worden met 800 kilometer aan aaneengesloten pistes. Dit enorme gebied zou ontstaan door een verbinding met het reeds verbonden Vaujauny naar Sybelles in de Savoie en  met een lift naar Les Deux Alpes. Dit moet allemaal gebeuren voor 2025. Met een begroting voor nieuwe liften en nieuwe verbindingen van 350 miljoen euro wil Alpe d'Huez meespelen met de allergrootsten.

lees meer

Sneeuw voor de Tour de France

Sneeuw voor de Tour de France

Dorpen waar de Tour de France karavaan langskomt doen tegenwoordig alles om in de picture te komen. Hoe vaak krijg je immers een internationaal circus over de vloer waar miljoenen sportliefhebbers naar kijken? Een wel heel bijzonder plan is dat van Les Saisies, dat sneeuw langs de route van de 19e etappe wil hebben.

lees meer

Droombaan in de sneeuw!

Wil jij een winterseizoen in de bergen verblijven, dan is deze droombaan misschien wel wat voor jou! Ieder seizoen maken we met Wintersporters.nl veel informatieve video's en artikelen over wintersportgebieden, zoals je in bovenstaande video over Zuid-Tirol kunt zien. En voor komend winterseizoen zijn we op zoek naar twee wintersporters die deze video's en artikelen voor ons kunnen gaan maken! Klinkt goed toch? 

Wat we bieden
- Vijf maanden (14 november tot 13 april) wonen en werken in Oostenrijk
- Appartement met twee eigen slaapkamers en woonkamer
- Tirol Snow Card waarmee je kunt skiën in alle skigebieden in Tirol
- Onkostenvergoeding per persoon per maand
- We voorzien je van nieuwe ski's, schoenen en kleding

lees meer

Poederbeelden houden niet op

Poederbeelden houden niet op

Zoals je in de latere reacties op het vorige blog hebt kunnen lezen was het afgelopen week weer raak in de Alpen, en vandaag al helemaal. Een dikke 30 centimeter is er sinds gisteren in delen van Zwitserland gevallen door een spectaculaire winterinval. Gisteren was het in Altenrhein aan de Bodensee nog 28,4 graden. 

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
van onze partners

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

van onze partners
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten