van onze partners

Dooi tot op de Mont Blanc

Dooi tot op de Mont Blanc

Bijzonder warm, dat is het ook in de Alpen deze dagen. De vorstgrens ligt deze week extreem hoog, zeker voor eind augustus, en dat laat zich gelden in de zomerskigebieden en op de gletsjers. Zelfs op het dak van de Alpen, de Mont Blanc (4808m), was het gisteren boven nul. Iets wat je niet alle jaren meemaakt zo blijkt uit een analyse.

lees meer

Spectaculaire skitraining met skeelersHet bovenstaande filmpje is opgenomen door het Franse ski-cross team op de pumptrack van St Pierre de Chartreuse. Maar niet zoals meestal met mountainbikes maar met skeelers. En dat is spectaculair! Misschien hebben we hier wel de gaafste ski-surrogaat die mogelijk is.

Mountainbike, skeelers of skateboard
Pumptracks worden normaal gesproken geshaped voor mountainbikers of skateboarders en door een goede pompende beweging te maken kun je veel vaart houden zonder ook maar te trappen of af te zetten. Op skeelers en skateboards kun je ook op de pumptrack als de ondergrond hard en glad genoeg is. Je bovenbenen zullen na een rondje wel flink branden. Wie van jullie zou ook graag een rondje willen doen? 

lees meer

Zomersneeuw, volgende week (veel) meer?

Zomersneeuw, volgende week (veel) meer?

De wisselvalligheid is weer toegeslagen in Europa. Een koufront dat vandaag de Alpen passeert zorgt voor veel regen, en hogerop ook sneeuw. Zie dit beeld van de Hintertuxer Gletscher. En dat terwijl het gisteren in veel dalen nog rond de 30 graden werd. Kijken we naar volgende week dan blijft het stuivertje wisselen. Na een mooi weekend dreigt er voor volgende week nog veel meer regen, met misschien wel een lage sneeuwgrens.

lees meer

And the winner is....

And the winner is....

Het is 31 juli geweest dus we hebben de Wintersporters Enquête gesloten. We mogen wel zeggen dat jullie hem massaal hebben ingevuld. Onze dank is groot, hier kunnen we iets mee! Meer dan 1500 reacties hebben we mogen ontvangen en dat in de vakantieperiode. Hoog tijd dus om de winnaar bekend te maken van de Adidas Pinner goggle​.

lees meer

Zijn skipistes en skigebieden seksistisch?

Zijn skipistes en skigebieden seksistisch?

Volgens een artikel in de The International Review for the Sociology of Sport zijn skigebieden en skipistes seksistische en mannelijke ruimtes. Knipper je nu net als ik met je ogen en vraag je je af wat je nu echt leest?

lees meer

Vermiste skiër na 52 jaar teruggevonden

Vermiste skiër na 52 jaar teruggevonden

Her en der op het internet kwam deze week het nieuwsitem voorbij dat de overblijfselen van een Duitse skiër na 52 jaar waren teruggevonden. Een spannend nieuwsfeitje, zeker in komkommertijd. Maar zoals zo vaak is de krantenkop een stuk enger dan de werkelijkheid. Er zijn namelijk nog nooit wintersporters vermist geraakt die binnen de grenzen van het skigebied bleven. Wel komen dit soort verhalen juist best vaak voor in het hooggebergte. 

lees meer

Geweldige bergsporten in de zomer deel 3: Canyoning

Als de sneeuw smelt dan is Canyoning de sport die Michael en ik het allerliefste doen. Een soort groot Tikibad in onaangestaste natuur. Je daalt af in een kloof met behulp van touwen, al glijdend, springend en zwemmend. Een geweldige zomersport in de bergen. In bijna de gehele Alpen vind je mooie canyons. Samen met een gids kun je deze sport veilig beoefenen. Een echte aanrader wat ons betreft.

lees meer

Langste borstelbaan ter wereld geopend

Langste borstelbaan ter wereld geopend

Als je als wintersporter aan Japan denkt, dan denk je aan heel erg veel poedersneeuw. Maar als het voorjaar aanbreekt dan is de sneeuw ook zo weer weg. Maar Japanners zouden geen Japanners zijn als ze daar geen oplossing voor zouden vinden. Met genoeg borstel-matten kun je pistes namelijk ook in de zomer skibaar houden. 

lees meer

Geweldige bergsporten in de zomer deel 2: Klettersteigen

De bergen zijn in de zomer (bijna) even leuk als in de winter. Geweldige activiteiten zijn mogelijk. Zo verkende Kristy de Zugspitze Arena met de mountainbike. Ik neem jullie deze keer mee in een Via Ferrata of Klettersteig. Dit zijn met staalkabels beveiligde klimroutes. Deze zijn iedereen toegankelijk, tenminste als je een beetje sportief bent en geen hoogtevrees hebt. In de gehele Alpen vind je deze klimroutes, en overal kun je het benodigde materiaal huren. Ook bieden gidsen-bureaus kennismakingscursussen aan. Een aanrader als je het mij vraagt!

Lijkt een klettersteig jullie wat of hebben jullie al wel eens een klettersteig gedaan? 

lees meer

Welke zomerskigebieden zijn open?

Welke zomerskigebieden zijn open?

Bijna heel Nederland en België heeft of krijgt bijna vakantie en dat betekent ook dat mensen weer massaal naar de Alpen trekken. De Alpen zijn ook in de zomer een erg populaire vakantiebestemming door de vele wandelpaden, prachtige uitzichten en mountainbikeroutes. Voor jullie zal ook bekend zijn dat er natuurlijk skigebieden geopend zijn in de zomer. 

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
van onze partners

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

van onze partners
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten