advertentie

Al opzoek voor volgend jaar?

Al opzoek voor volgend jaar?

Laat ik meteen duidelijk zijn, voor mij is het seizoen nog lang niet afgelopen. En iedereen die er over twijfelt om nog een keertje op wintersport te gaan, ik zou zeggen DOEN! Zoals ik al jaren verkondig de beste skiweken beginnen nu pas. Veel sneeuw en lekker weer. Maar, niet iedereen kan nog een keertje weg dit jaar. De grootste wintersportvakanties liggen achter ons, dus nu de vraag, zijn jullie al bezig met de wintersport voor volgend jear?

lees meer

Vanuit het westen zon, sneeuw in het oosten.

Vanuit het westen zon, sneeuw in het oosten.

Woensdag was de dag van de grote verschillen. In het noordwesten van de Alpen regeerde langdurige sneeuwval en in Zwitserland, de Franse Noordalpen en het westen van Oostenrijk viel er tot vanochtend al zo'n 10-40 cm verse sneeuw. Maar meer naar het oosten van Oostenrijk kwam de zon er nog regelmatig door en in het zuiden van de Alpen was het nog ronduit zonnig. 

lees meer

Hogerop in Tirol

Hogerop in Tirol

Tirol kent een behoorlijk aantal gletsjers. Aan het einde van een aantal dalen die haaks op het bekende Inntal staan liggen de gletsjers midden in de Alpenhoofdkam. Zeer sneeuwzeker in het hoogseizoen, maar ook in het voorseizoen kan je het echte wintersportgevoel al vinden op de gletsjers. Verse sneeuw is ook helemaal geen uitzondering in de maanden september en oktober wanneer de meeste skiërs en snowboarders nog überhaupt niet met de winter bezig zijn. Ook vormen de gletsjers aan het begin van het seizoen een meer dan uitstekende back-up. Zo konden we in december 2014 toch prima skiën terwijl de lager gelegen dalen nog helemaal groen waren. We hebben de gletsjers van Tirol even voor je op een rij gezet:

lees meer

Een dag gratis op wintersport in Bulgarije?

Een dag gratis op wintersport in Bulgarije?

Op wintersport in Bulgarije. Dat is weer eens wat anders dan skiën in Oostenrijk of Frankrijk toch? Bij Corendon hebben ze nu wel een heel tof idee. Volgend seizoen (2015/2016) gaat Corendon wintersportreizen aanbieden naar twee bestemmingen in Bulgarije. Borovets en Pamporovo zijn twee gebieden waar je heel voordelig kunt genieten van een heerlijke wintersport (Boekbaar vanaf 15 maart al vanaf € 349,00 voor acht dagen incl. liftpas en materiaal).

lees meer

Schaatsen op wintersport

Schaatsen op wintersport

Bij wintersport in Oostenrijk denk je in eerste instantie natuurlijk aan skiën en snowboarden. Logisch, want dat is dé reden waarom we ieder jaar weer en masse naar Oostenrijk afreizen. Toch zijn wij als 'Nederlanders' misschien nog wel gekker van een andere wintersport. Schaatsen lijkt in ons DNA te zitten. Nergens vind je zoveel ijsbanen en als het maar heel even vriest dan lijdt half Nederland aan 'elfstedenkoorts'. Maar schaatsen we ook een beetje als we op wintersport zijn?

lees meer

De Himalaya uit de lucht!

Oke, dit heeft niets met wintersport te maken. Nou ja, dat er bergen zijn. Maar ik dacht, wij wintersporters zijn gek op bergen, dus kunnen jullie deze beelden vast wel waarderen. Dit filmpje van de Himalaya vind ik wel zo ontzettend mooi dat het een plekje verdient op het blog. Wat een geweldig mooie bergen zeg. Echt genieten deze beelden. Ik zou zeggen, zet op full-screen en kijk en geniet!

lees meer

Op welke leeftijd skieden je kinderen je eruit?

Op welke leeftijd skieden je kinderen je eruit?

Mijn zus maakt zich zorgen, en is trots. Dat kan prima samen want: haar zeven jarige dochter knalt namelijk als een jonge skigod van de pistes. Een paar jaar geleden nog in de kinderwagen en tegenwoordig zijn de steilste pistes van het gebied al geen probleem meer. Buckelpistes? Alleen maar leuk. En lang moeten wachten op het jongere zusje (of oma...) alleen maar saai. Nee! Ze wil door, en snel een beetje. Het gaat te ver om te zeggen dat mijn zus en zwager er al worden uitgeskied door hun dochter. Maar voordat deze dame 10 is, gebeurd dat.

lees meer

En dan nu de Noordstau (en af en toe de zon).

En dan nu de Noordstau (en af en toe de zon).

De dinsdag was zoals aangekondigd fantastisch. Ik kan er natuurlijk heel veel woorden aan vuil maken, maar soms zeggen beelden meer dan woorden en de dinsdag was zeker zo'n geval.

lees meer

Maken Nederlandse ski-aso's de piste écht onveilig?

Maken Nederlandse ski-aso's de piste écht onveilig?

Afgelopen vrijdag stond er een artikel in de Telegraaf die onze wenkbrauwen op de redactie van Wintersporters behoorlijk deed fronsen. De kop van het artikel loog er niet om 'Nederlandse ski-aso’s maken pistes onveilig'. Nou kunnen wij (en jullie waarschijnlijk ook) ons wel eens irriteren aan het gedrag van sommige van onze landgenoten in het buitenland, maar dat het zó erg zou zijn? En daarbij, wat zijn ski-aso's eigenlijk?

lees meer

Geweldig mooi skiën tussen mooie bergen

Helaas heb ik nog nooit rond Cortina geskied. Ik heb daar alleen maar op die beroemde rotstorens geklommen. Na het zien van dit filmpje wil ik nog harder een keer naar Cortina toe, jullie ook? Al was ik daar al niet van overtuigd dan overtuigd dit filmpje mij zeker. Wat zijn de Dolomieten toch ontzettend mooi. Misschien wel het mooiste gebergte op aarde, of zeg ik nu iets raars. Gewoon weer heel lekkere beelden van Salomon dit keer nabij Cortina. 

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
advertentie

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

advertentie
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten