advertentie

Mei-sneeuw in Oostenrijk!

Na een paar mooie weken met veel zon en hoge temperaturen, heeft het eergisteren weer even heerlijk gesneeuwd in de regio Lungau. Woensdag zat ik nog op mijn mountainbike, maar door de vele sneeuwval van vannacht was het vandaag mogelijk om een skitoer te maken. Doordat het gras al aardig aan het groeien is, zien de pistes er anders uit dan in de winter. De sneeuw is erg papperig en zwaar, wat het skiën niet makkelijker maakt. Ik denk dat dit voorlopig de laatste toer van het seizoen is. Maar het is wel genieten van dit extra dagje winter... 

lees meer

Voetballen en skiën... tegelijk!

Natuurlijk geef ik het meteen toe: ik ben geen groot voetbalfan. Ik kijk de verplichte wedstrijden als het EK en het WK maar verder ben ik er ook niet zo mee bezig. Ik kan dan ook helemaal niet voetballen. Het is zelf zo erg dat ik pas als laatste gekozen wordt bij ons jaarlijkse wintersporters-team voetbalwedstrijd... En dat begrijp ik volkomen. Maar van bovenstaande filmpje kan ik wel genieten. Wat een skikunsten. Misschien ga ik toch maar eens wat meer trainen met een voetbal ;-) Mooi of niet deze beelden? 

lees meer

Extreme temperatuurdaling en sneeuwval in de Alpen

Extreme temperatuurdaling en sneeuwval in de Alpen

Wat een verschil. Gisteren tikte het kwik de 30° aan en deze week heb ik al meerdere keren met korte broek op de hoogste bergcols van Frankrijk gereden. En momenteel worden de bergen vlak boven mijn dorpje op 900 meter alweer wit. In de Alpen doet ijsheiligen zijn naam eer aan. Leek het vorige week nog hoogzomer nu lijkt het begin November. Zal ik de ski's nog een keer uit de kast pakken?

lees meer

Met papa mee snowboarden!

Wintersport met kinderen is geweldig. Maar zoals alle (jonge) ouders weten is het skiën en boarden als de kinderen er eenmaal zijn wel wat anders. Maar niet voor iedereen. Check bovenstaande filmpje (welke ook al op het forum is langsgekomen). Bij de heftigste stunts lijkt het er volgens mij wel op dat er een pop gebruikt wordt. Maar dat mag de pret niet drukker (en is misschien wel geruststellend). Maar de rest is gewoon plezier op de pistes. Wat vinden jullie? Leuk of te riskant? 

lees meer

Regen en smeltende sneeuw zorgt voor extreme wateroverlast!

Regen en smeltende sneeuw zorgt voor extreme wateroverlast!

De winter gaat met een echte eindsprint over naar de lente. Want in plaats van sneeuw valt er momenteel heel veel water uit de lucht in de Franse Alpen. Afgelopen vrijdag sneeuwde het op ongeveer 2500 meter nog prima door, zelfs dat is hoog voor de tijd van het jaar, maar sinds gisteren is het zelfs rond de 3000 meter een natte boel. Het regent overal en met de warme temperaturen doet de smeltende sneeuw er nog een schepje bovenop! Wegen worden weggeslagen door modderstromen. Liften staan onder water en verschillende huishoudens zijn zelfs geëvacueerd. Daarnaast komen er enorme lawines naar beneden! De natuur toont zijn kracht.

lees meer

Verse lentesneeuw

Verse lentesneeuw

De laatste stuiptrekkingen van het winterseizoen zijn zichtbaar. In en rondom de Hohe Tauern in het midden van Oostenrijk liet de winter zich gisteren weer even zien met 30 tot 50cm sneeuw. Op de Alpenhoofdkam was het zelfs nog meer en dat soms tot in het dal. De komende dagen is het weer erg zacht, totdat er maandag een nieuw pak sneeuw valt.

lees meer

Is het seizoen is afgelopen of niet?

Is het seizoen is afgelopen of niet?

Bijna alle skigebieden zijn dicht of gaan binnen afzienbare tijd dicht. Alleen de grote beroemde jongens als Val Thorens, Ischgl, Zermatt etc rekken het seizoen nog flink op. Met bijzonder goede sneeuw trouwens. Maar voor het grootste deel van de skigebieden zit het er op. Dit is echter het begin van een heel ander seizoen. het toerskiseizoen namelijk. Tot aan juni kan er nog prima geskied worden, overal, voor iedereen die zelf met de benenwagen omhoog klimt. Gisteren was weer zo'n toerskidag waar ik met veel voldoening op terugkijk. 

lees meer

Ischgl sluit wintersportseizoen af met 'Thirty Seconds to Mars'

Ischgl sluit wintersportseizoen af met 'Thirty Seconds to Mars'

Ischgl maakt zijn slogan 'Relax if you can' weer waar. Dit skigebied gaat elk jaar knallend het seizoen in met geweldige seizoenopeningen, maar de afsluitingen van het seizoen mogen er ook zijn. Dit jaar speelt de Amerikaanse rockband Thirty Seconds to Mars op het legendarische Top of the Mountain Concert op 2 mei. Boven op de Idalp is het feest! Het concert is gratis voor iedereen met een geldige skipas. Een goede reden om dit jaar nog een keer de latten onder te binden! 

lees meer

De ultieme feel-good lawinehond film!

Puupy's en sneeuw hoe feel-good wil je het hebben. Deze kleine labrador gaat getraind worden om lawines af te zoeken naar vermiste personen. Maar voor nu is het gewoon een leuke kleine pup die niets anders in de wereld ziet dan speelobjecten. Trouwens het zoeken in lawines is voor die honden ook een spel, of in ieder geval iets dat ze geweldig vinden. Deze hond gaat in ieder geval een geweldig leven tegemoet. En wij hebben een feel-good filmpje om de maandagochtend mee te beginnen.

lees meer

Lente in La Plagne

Lente in La Plagne

Het is april en Nederland denkt niet meer aan wintersport. En Nederland heeft hartstikke ongelijk, want er kan nog geweldig geskied worden. Ik ben net terug uit La Plagne en heb daar de beste dagen van mijn seizoen gemaakt.

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
advertentie

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

advertentie
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten