van onze partners

Tips voor de laatste kilometers over besneeuwde wegen

Tips voor de laatste kilometers over besneeuwde wegen

Morgen is een traditionele reisdag naar de skigebieden toe. Het is februari en dus druk op de bergwegen. Tel daarbij op dat het in aardig wat skigebieden kan (en zal) gaan sneeuwen. Af en toe met een wat hoge sneeuwgrens maar veel wegen zullen wit zijn richting de skigebieden. Zeker in Frankrijk zullen veel skigebieden alleen te bereiken zijn over besneeuwde wegen. Een aantal tips om lekker veilig aan te komen.

lees meer

Sneeuw, zon en föhn.

Sneeuw, zon en föhn.

Ik had niets teveel beloofd. Gister was de mooiste dag van de week. Zon en verse sneeuw. Veel mooier wordt het niet. Jullie reports spraken boekdelen. Maar het hogedrukgebied dat verantwoordelijk was voor dit mooie weer heeft zijn grip op de Alpen alweer verloren en afgelopen nacht sneeuwde het alweer. De opmaat naar een wisselvallig weekend.

lees meer

Vandaag zonnig, volgende week weer winters

Vandaag zonnig, volgende week weer winters

Vandaag wordt de mooiste dag van deze week. Sinds maandag viel er in de complete Alpen zo'n 20-40 cm verse sneeuw boven de 1200-1500 meter en lokaal was dat zelfs zo'n 80 cm. Vooral gister sneeuwde het nog intens aan de noordkant van de Alpen en vandaag komt overal in de Alpen de zon erdoor. 

lees meer

Verlossende sneeuw is gekomen in het Alpbachtal

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft de sneeuw ook Tirol bereikt. In het Alpbachtal is 10 tot 20 centimeter sneeuw gevallen en is de föhn gestopt, waardoor de condities flink zijn verbeterd. Toch mag er nog wel wat bijvallen wil alles mooi wit blijven de komende krokusweken.

lees meer

Live video: Bakken met verse sneeuw in Franse Alpen

Het is me het seizoen wel. Een sneeuwloze Kerst. Bakken met sneeuw begin januari en daarna een te vroeg voorjaar. Maar nu is de sneeuw weer terug. Het lijkt wel of er iemand met mijn gemoedsrust speelt, zo speelt de winter met mij, en met velen van jullie. Maar het belangrijkste is dat het in Frankrijk en in het bijzonder in de Zuid-Franse Alpen de condities in/voor de grote Nederlandse voorjaarsvakantiie helemaal goed zijn gekomen. De condities zijn, zoals vanouds, geweldig!

lees meer

Op verkenning in Ratschings

Wij gingen op bezoek in het skigebied van Ratschings Jaufen, dat net over de Brennerpas in Italië ligt. Daardoor is dit een ideale bestemming voor mensen die vliegen op Innsbruck, want het is dan slechts een uurtje rijden. Deze bestemming in Zuid-Tirol pakt zowel sneeuw mee uit het noorden als het zuiden en is daarmee erg sneeuwzeker!

lees meer

Het sneeuwt in Oostenrijk!!!!

Het sneeuwt in Oostenrijk!!!!

Na 2 dagen met föhn is het afgelopen nacht gaan sneeuwen in Oostenrijk. Precies zoals aangekondigd sloegen de sneeuwwolken afgelopen nacht over de Alpenhoofdkam heen en met het binnenstromen van het koufront kwamen de vlokken gestaag naar beneden. Lokaal is er al 8-22 cm verse sneeuw gemeten en de komende uren komt er nog meer sneeuw bij in Oostenrijk en Zwitserland.

lees meer

Ik kan het wel van de daken schreeuwen

Ik kan het wel van de daken schreeuwen

Het is weer zover. Het heeft keihard gesneeuwd in de Franse Alpen, en het sneeuwt nog steeds kei- en keihard. Nu ik dit type is het hard aan het sneeuwen. Wat word ik daar gelukkig van. Ik ben verslaafd. Zwaar verslaafd aan sneeuw. Als het eenmaal sneeuwt dan wil ik het van de daken schreeuwen hoe ontzettend gaaf ik dat vind. Ik ben helemaal door het dolle heen. Kennen jullie dit gevoel?

lees meer

Hoe je goggle schoon te maken?

Hoe je goggle schoon te maken?

Een vieze ski-bril is een ramp. Je hebt slecht zicht, schitteringen schitteren letterlijk alle kanten op en tot overmaat van ramp kunnen echt vieze goggle ook nog eens beslaan. Dus tijd om antwoord te geven op de 'domme vraag' hoe je goggle schoon te maken. Hebben jullie ook een wintersportgerelateerde vraag, kom maar op naar rogier@wintersporters.nl en wij zoeken het antwoord voor je op. 

lees meer

Zonnig in Oostenrijk, sneeuw in de rest van de Alpen.

Zonnig in Oostenrijk, sneeuw in de rest van de Alpen.

Zoals aangekondigd was de maandag een mooie en zonnige dag hoewel er tegen het einde van de dag alweer hoge bewolking binnendreef vanuit het westen. De opmaat naar een nieuwe episode met sneeuw. Deze dinsdag sneeuwt het in de ochtend al intens op de grens met Zwitserland en Frankrijk en in de loop van de dag breidt deze zich uit naar de Zuidalpen. In Oostenrijk is het onder invloed van een föhn dan nog zonnig. Het is de start van de sneeuwsandwich volgt waar ik het gister en zondag al over had. 

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
van onze partners

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

van onze partners
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten