advertentie

Wat doen jullie volgend seizoen anders?

Wat doen jullie volgend seizoen anders?

Ondanks dat het dik dumpt in veel skigebieden loopt het seizoen langzaamaan op zijn einde. Morgen is het april, de maand waarin het merendeel van de skigebieden sluit. We hebben natuurlijk nog een maand om van de sneeuw te genieten. Daarna begint voor veel (al dan niet stiekem) het voorbereiden en plannen van de volgende wintersportvakantie alweer. Doen jullie alles weer hetzelfde, zelfde gebied, zelfde accommodatie, zelfde week als tijdens afgelopen seizoen of doen jullie zaken anders? 

lees meer

Stormachtig en in de Noordalpen heel veel sneeuw

Stormachtig en in de Noordalpen heel veel sneeuw

Zaten we maar in december, denk ik als sneeuwliefhebber! Met deze kaarten aan het begin van het seizoen waren we voor de rest van het seizoen bijna in één klap voorzien van genoeg sneeuw tot in de dalen. Het verschil nu is dat we met een iets weifelende sneeuwgrens te maken hebben, maar sneeuw valt er hogerop in overvloed, en dat precies voor Pasen!

lees meer

Keihard knallen van Nederlandse bodem

Sommige mensen denken dat alleen skiërs die geboren en getogen zijn in de bergen keihard kunnen knallen. Niets is echter minder waar. Zie namelijk bovenstaande filmpje van Koen Bakkers. Deze in La Plagne, Frankrijk wonende Nederlander heeft het niet zo op korte bochtjes of langzaam skiën. Met een enorme vaart knalt hij van de mooiste couloirs af. Zeer indrukwekkende beelden in dit lekkere gemonteerde filmpje! 

lees meer

Regen, maar de Paasdump komt eraan!

Regen, maar de Paasdump komt eraan!

Het regent pijpenstelen op veel plaatsen, maar in deze week voor Pasen lijkt alles op zijn pootjes terecht te komen. Er gaat heel veel sneeuw vallen, in Frankrijk maar vooral aan de noordkant van de Alpen. In Oostenrijk later ook tot in de dalen waardoor de Paasvakantie weleens bijzonder goede condities kan hebben!

lees meer

Nee zeggen is altijd de goede keuze (off-piste)

Nee zeggen is altijd de goede keuze (off-piste)

Zoals jullie weten heeft het afgelopen week weer goed gesneeuwd in de Piemonte en in de Queyras. Een retour d'est deed zich gelden. Het mooie is aan het voorjaar dat deze poeder snel stabiliseert. Hierdoor is het in maart en april vaak mogelijk om de meest geweldige couloirs in goede sneeuw te skiën. Steil skiën in stabiele sneeuw. Maar dat stabiele sneeuw ook in het voorjaar geen garantie is mag duidelijk zijn. Gisteren was weer zo'n dag dat we nee moesten zeggen. Dat mag ook wel eens beschreven worden. Want naast alle poederdagen waarvan ik de diepe foto-reports post zijn er ook genoeg dagen dat we de top en ons doel niet halen. Simpelweg omdat we nee zeggen tegen te gevaarlijke condities!

lees meer

De laatste dag, de laatste piste

De laatste dag, de laatste piste

De lente is officieel begonnen en dat betekent dat het wintersportseizoen langzaam op zijn einde loopt. Voor de meesten onder jullie is het misschien al afgelopen, en ook ik heb mijn laatste dagen in de sneeuw er al op zitten.

lees meer

Veel regen en veel sneeuw vanaf zondag

Veel regen en veel sneeuw vanaf zondag

En alweer heeft het gesneeuwd in de Alpen. Niet overal maar nadat het gisterochtend prijs was in Italië is nu Oostenrijk getrakteerd op een leuke laag. Kijk hierboven maar eens op de picknicktafels langs de Gerlosplatte in de Oostenrijkse Zillertal Arena. Het is de voorbode van nog veel meer sneeuw in de bergen, en helaas ook veel regen in het dal.

lees meer

Live: En toen viel er weer poeder

Live: En toen viel er weer poeder

Vorige week heb ik mijn eerste rondjes op de racefiets in mijn korte broek gefietst. Maar gisteren skiede ik weer door de vederlichte poeder. Het voorjaar is een geweldig seizoen. Dinsdagavond begon het te sneeuwen op de grens van Italië en Frankrijk en het heeft woensdag de hele dag doorgesneeuwd. Er was weer een Retour d'est dat weerverschijnsel welke al voor de nodige poederdagen gezorgd heeft dit seizoen.

lees meer

Sneeuwgrens schiet komende dagen omhoog

Sneeuwgrens schiet komende dagen omhoog

Vooral in de Zuidalpen heeft het de afgelopen 24 uur gesneeuwd. In Alta Badia in de Dolomieten hebben de bergen een lekkere opfrisser gehad, al zie je aan de bomen dat het lager ook geregend heeft. Het ziet ernaar uit dat die sneeuwgrens vanaf zaterdag nog een stuk hoger komt te liggen en er gaat vooral in de Noordalpen veel neerslag vallen, en dat betekent helaas regen...

lees meer

Handi-ski in Portes du Soleil

De condities op de pistes zijn nog zeer goed in de Portes du Soleil. Mijn hele familie is over de vloer. Iedereen geniet van de sneeuw ook mijn nichtje die niet zelf kan skiën, maar dankzij mijn buurman kan ze wel van de sneeuw genieten. En dit handi-skiën gaat hard, heel hard! 

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
advertentie

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

advertentie
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten