van onze partners

Video weerbericht: zacht weer nog niet rampzalig

Er zit zachter weer aan te komen. Dat zit al dagen in de kaarten, maar het blijft de vraag of dit zo nadelig uitpakt als sommigen vrezen. Eerst valt er dit weekend namelijk nog sneeuw, en de zachte lucht kan in eerste instantie nog niet tot de gehele Alpen doordringen. Toch wordt het later spannend voor de kunstsneeuwproductie. Meer hoor en zie je in dit video weerbericht.

lees meer

Live: Het is winter!

Live: Het is winter!

Eindelijk is het winter, en eindelijk schijnt het zonnetje. Dus tijd voor een rondje webcams. Want de beelden zijn echt geweldig. Vooral Zwitserland lijkt te verdrinken in de sneeuw. Maar bijna de gehele noordalpen zijn mooi wit. De Zuidalpen daarentegen die mogen nog even oefenen met hun sneeuwdans. Hebben jullie ook mooie webcams gezien? Deel ze hieronder!

lees meer

Waar werkt personeel skigebieden buiten het seizoen?

Waar werkt personeel skigebieden buiten het seizoen?

De ene 'domme vraag' roept de andere op. Deze rubriek is een waar succes. En ik krijg veel leuke vragen binnen. Zo werd er gisteren onder het blog over de tijd van het prepareren gevraagd wat het personeel van skigebieden eigenlijk doet als het skigebied dicht is. Dat is een vraag met een niet echt eenduidig antwoord. Maar ik ga een poging doen. Hebben jullie nog meer vragen? Kom maar door naar rogier@wintersporters.nl dan zoek ik het antwoord uit!

lees meer

Hoeveel tijd kost het om een skigebied klaar te hebben?

Hoeveel tijd kost het om een skigebied klaar te hebben?

De vaak verre van 'domme vragen' vliegen me om de oren. De meest leuke onderwerpen komen langs en ik geniet van jullie nieuwsgierigheid en de vele vragen maken ook mij ook meteen nieuwsgierig naar de antwoorden.  Dus blijf alsjeblieft doorkomen met de 'Domme vragen' naar rogier@wintersporters.nl. Deze keer: Hoe lang zijn de pisteurs / pistenbully's bezig om een skigebied te prepareren? 

lees meer

Avontuurlijk skiën op Spitsbergen!

De Nederlandse berggids Martijn Schell organiseerde vorig jaar een ski-expeditie naar Spitsbergen, en werd daar niet opgegeten door IJsberen dus kon hij de beelden tonen. In zijn woorden: "Een ski-expeditie naar NY Friesland. Spreekt dat tot de verbeelding? Freeriden dus en niet in een Hollandse provincie, maar op Spitsbergen. Gehuld in dons van top tot teen. Met expeditiemateriaal, brede ski's en een berendoder voor op de rugzak reisden we vanuit Longyearbyen met sneeuwscooters 160 km noordoostwaarts af naar de Atomfjella. Alsof je 18.000 jaar terug naar de laatste ijstijd reist. Wat een onrealistisch landschap hier aan de 79ste noorderbreedte graad."

"We kwamen natuurlijk om te freeriden. Het tentenkamp werd opgebouwd aan de rand van de 120 km lange Veteranengletsjer waar vanuit we elke dag een mooie dagtocht op onze toerski's konden gaan maken. Omdat de zon überhaupt niet onder gaat in deze tijd van het jaar konden we ook 's avonds een skitochtje maken rond het basiskamp. 's Nachts, in het felle licht liepen we om beurten wacht om ijsberen te spotten die we uiteindelijk niet zagen. Het avontuur was er niet minder om. Van de vijf gemaakte toerskitochten was het hoogtepunt een doorsteek naar het hart van de Atomfjella waar het terrein woest en steil was. Hier vonden we tientallen couloirs in de bergflanken."

lees meer

Opnieuw sneeuw, maar het wordt zachter

Opnieuw sneeuw, maar het wordt zachter

Eindelijk is het ook in de dalen van veel Tiroler en Salzburger skigebieden wit geworden. Dat mocht ook wel want de verschillen met het sneeuwrijkere Vorarlberg en zeker de Westalpen werden steeds groter. Helaas lijkt het erop dat komend weekend voorlopig de laatste sneeuw valt, voordat zachtere lucht de Alpen overspoelt.

lees meer

Sneeuw in Winterberg, maar nog geen opening

Sneeuw in Winterberg, maar nog geen opening

De natte sneeuw in Nederland gisteren deed vermoeden dat het in Sauerland wit ging worden, en dat deed het ook. Wat een prachtbeelden zien we daar vandaag en het regent inmiddels vast aanvragen voor een weekendje Winterberg. Maar levert die sneeuw ook iets op?

lees meer

Het heeft gesneeuwd, wat is of gaat er open?

Het heeft gesneeuwd, wat is of gaat er open?

Het heeft hard gesneeuwd in de Alpen en vandaag sneeuwt het weer behoorlijk door in het noord-westen. Vooral Frankrijk en Zwitserland hebben de volle laag gehad, maar daar was en is nog maar weinig open. Oostenrijk kreeg vooral in Voralberg veel sneeuw, echter de gletsjers die al wel open waren hebben ook een heerlijk laagje vers gekregen. Daar was al prima te skiën en zijn de condities nu geweldig. Een opsomming waar je terecht kunt vanaf nu of komend weekend. Graag hoor ik van jullie aanvullingen als jullie van andere skigebieden weten dat je de latten er al onder kunt klikken.

lees meer

Sneeuw, vanaf maandag langere tijd droog

Sneeuw, vanaf maandag langere tijd droog

Het is alweer begonnen met sneeuwen. Vandaag valt er in Frankrijk en Zwitserland zo'n 20-30cm, en tot en met morgen doet Oostenrijk dat dunnetjes over met 10-20cm. Zondag volgt nog zo'n storing maar daarna wordt het mogelijk voor wat langere tijd droog en ook zachter.

lees meer

Hoe slecht is het Franse skischool systeem?

Hoe slecht is het Franse skischool systeem?

Er is altijd veel te doen om het Franse skischolen systeem. Men denkt dat Fransen hun eigen handeltje willen beschermen. Dat buitenlanders expres geweerd worden en dat het weer zo'n typisch 'slecht' Frans systeem is. Maar is dat wel zo? Of zitten er ook goede kanten aan dit systeem. 

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
van onze partners

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

van onze partners
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten