advertentie

Onterecht onbekend: Silvretta Montafon

Onterecht onbekend: Silvretta Montafon

We hebben een topdag gehad in Silvretta Montafon. De zon scheen volop en de pistes waren heerlijk. Na twee dagen skiën in sneeuwcondities, konden we ons geluk dan ook niet op. Ik vond het een genot om in dit tot nu toe voor mij onbekende gebied rond te skiën.

lees meer

Babbelen in de lift

Babbelen in de lift

In haast elke lift kom je bij vreemden te zitten. Want zeker als het druk is, is het onbegonnen werk om tegelijkertijd met je vrienden bij de poortjes te zijn. En omdat stil voor je uitstaren voor veel Nederlanders best een opgave is, komen er vaak vriendelijke praatjes voort uit die lift-ritjes met vreemden.

lees meer

Droomcondities in Zürs, Ski Alrberg

Na afgelopen woensdag, al een droomdag, heeft het donderdag weer de hele dag gesneeuwd. Samen met een groep vrienden vertrok ik richting Zürs. Het was misschien wel een van de beste dagen van het seizoen. Geweldige pistes, geweldige poeder. Er was meer sneeuw gevallen dan verwacht en dat maakte het voor mij een echte droomdag. Langzaamaan beginnen de condities gewoon heel erg goed te worden, ook hier in Ski Arlberg

lees meer

De winter houdt aan

De winter houdt aan

Na een mooie zaterdag is duidelijk geworden dat we nog een koude winterse week gaan krijgen. In het Westelijk Alpengebied sneeuwt het vandaag en morgen flink, en ook de rest van de week zal het dagelijks wel ergens sneeuwen. Dinsdag lijkt nog de beste dag te worden met op veel plaatsen zon.

lees meer

Op verkenning in Hochzeiger

In het Pitztal ligt het skigebied van Hochzeiger een gebied dat er door zijn opzet voor zorgt dat je elkaar niet zo snel kwijt kunt raken. Dit gebied heeft een ruime 50 km aan pistes en heeft voor ieder wat wils. Maar met uitzondering van de zwarte 12 zijn de rode en zwarte pistes hier niet al te moeilijk. Het gebied is niet al te groot, maar prijs-kwaliteit zit het wel goed. Het gebied zet zich op de kaart als familiegebied en het kinderland, de skilessen en crèche zijn daar het bewijs voor. Een echt familiegebied!

lees meer

Wel op wintersport, niet op de latten

Wel op wintersport, niet op de latten

Als doorwinterde sneeuwliefhebbers staan wij elk jaar meerdere keren op de latten. Maar soms kan het al eens tegen zitten. Door slechte sneeuwcondities, een blessure of een reis met kleine kinderen is het niet altijd mogelijk om een wintersportvakantie al skiënd door te brengen. Of misschien ga je graag eens voor wat afwisseling? Geen probleem! De meeste skidomeinen bieden nog tal van activiteiten aan naast de piste!

lees meer

Op verkenning in Les Gets

Voor mij is Les Gets een soort Oostenrijk in Frankrijk en dat is een compliment. Een mooi en gezellig dorpje, een gezellige après-ski, mooie bebosde hellingen en een vriendelijke sfeer. Heel wat anders dan de ski-industrie waar (vaak ten onrechte) Frankrijk om bekend staat. Dit dorpje heeft samen met Morzine genoeg pistes voor een week lange vakantie, maar als je meer wilt ligt de hele Portes du Soleil voor je open. Het gebied kenmerkt zich als geweldig familiegebied met niet al te moeilijke pistes en mooie delen gereserveerd voor de kleintjes. Omdat het gebied zo groot is, per slot van rekening heb je de hele Portes du Soleil, kan echt iedereen genoeg naar zijn gading vinden. Wat vinden jullie van Les Gets?

lees meer

Video weerbericht: iets minder sneeuw, en af en toe zon

Het sneeuwt weer hard in de Alpen. Vandaag een live video weerbericht vanuit Lech waar vannacht alweer zo'n 20cm is bijgevallen. De komende dagen richt de sneeuw zich weer meer op Frankrijk waar in totaliteit lokaal nog 40-50cm valt. Volgende week verandert er in grote lijnen weinig, het blijft winters maar met iets minder sneeuw en wat meer zon.

lees meer

Live vanuit Axamer Lizum

Het heeft afgelopen dagen behoorlijk gesneeuwd in Oostenrijk. Zon en sneeuw wisselden elkaar af, maar op de berg is er steeds meer sneeuw bij gekomen. Wij gingen naar Axamer Lizum Hier waren de condities geweldig. De condities op de skiroute 18 en de ongeprepareerde zwarte piste 10 waren echt waanzinnig. Heerlijke poedervelden. Kortom de condities zijn echt perfect het was een droomdag! Iedereen die zijn vakantie komende tijd heeft geboekt valt met zijn neus in de boter!

lees meer

Ski en board onderhoud hoe vaak?

Ski en board onderhoud hoe vaak?

Goed onderhouden materiaal glijdt beter, kan beter tegen beschadigingen en houdt beter op ijzige pistes. Kortom er is geen enkele reden om je materiaal niet goed te onderhouden. Toch verzuimen veel wintersporters regelmatig onderhoud van hun ski's of boards. Hoe vaak waxen en slijpen jullie je materiaal? Of brengen jullie je materiaal weg.

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
advertentie

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

advertentie
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten