advertentie

Fotoreport: De zomer is ook geweldig!

Fotoreport: De zomer is ook geweldig!

Vaste bezoekers van onze website zijn natuurlijk allemaal wintergekken. Als de bergtoppen in oktober wit worden staan wij te springen. En we huilen allemaal een beetje als de sneeuw begint te smelten. Maar aan de andere kant is dat ook niet zo'n ramp. Want onder de sneeuw komt een ander maar even mooi speelterrein te voorschijn. Heerlijk om te wandelen, te zwemmen, te klimmen en te fietsen. Een paar plaatjes die ik deze zomer schoot...

lees meer

Kermis op de berg

Kermis op de berg

Ik ben vorige week teruggekomen uit Serfaus. Op twitter hebben jullie misschien gelezen dat we het ontzettend troffen met het weer. Met volle teugen genoten we van de ongerepte bergwereld. Hoewel, ongerept is die bergwereld in Serfaus niet. Op weinig andere plaatsen worden de bergen zo geëxploiteerd als in Serfaus - Fiss - Ladis en dat was te zien.

lees meer

Wat is Oostenrijk mooi!

Voor veel Nederlanders staat wintersport gelijk aan Oostenrijk. Wintersporten in dit mooie Alpenland is dan ook geweldig. Oostenrijk is een geweldig mooi bergland. Van liefelijke heuvels tot steile bergen. Soms waan je je bijna in een sprookjeslandschap. Oostenrijk is niet alleen erg mooi in de winter maar zeker ook in de zomer. Bekijk deze beelden en geniet!

lees meer

Trieste seizoenstart in Zuid Amerika

Trieste seizoenstart in Zuid Amerika

Terwijl hier in Europa de mussen van het dak vallen is het in Zuid Amerika momenteel ook niet echt winters. Normaal is begin juli daar de maand dat de skigebieden open gaan. Maar momenteel geen feestelijke openingen aldaar. De bergen zijn kaal en bruin en er is geen vlokje sneeuw te bekennen. Het wordt ook steeds meer zoeken naar actuele webcambeelden, want de ene na de andere webcam wordt offline gehaald. Hoe de bergen er nu bij liggen is namelijk geen reclame.

lees meer

Mogelijk hitterecord en wat gebeurt er in de Alpen?

Mogelijk hitterecord en wat gebeurt er in de Alpen?Bron: Climate Reanalyzer, Climate Change Institute, University of Maine, USA

Het gros van onze vaste lezers is waarschijnlijk met andere dingen bezig dan wintersport, maar toch sta ik hier graag even stil bij de bijzondere weersituatie deze week. Extreme hitte is onderweg naar Nederland en België; tegelijk maken de Alpen(steden) zich op voor smog en is het spannend hoe de gletsjers zich gaan houden. Nog maar tien dagen geleden sneeuwde het daar flink.

lees meer

Honden die levens redden

Nu weet ik het wat ik in mijn volgende leven wil worden: Reddingshond. In een skigebied en dan zo te zien in Snowmass. Alhoewel het werk van deze honden meer dan serieus is, zijn deze honden vooral erg gelukkig de gehele dag met hun baasjes op pad te zijn in de sneeuw. Meerennen als het kan, op de schouders als het moet. Hun neus is altijd klaar om sneller dan welke lawinepieps en getrainde gebruiker ook lawineslachtoffers op te sporen. 

lees meer

Wie heeft er nou sneeuw nodig?

Om te skiën en boarden heb je natuurlijksneuw nodig. Toch? Nee hoor! helemaal niet! Je kunt ook prima boarden en skiën op grote zandduinen. Zoals de zandduinen in Peru in dit filmpje. Regelmatig lijkt het gewoon echt een winterse skifilm waar de witbalans niet helemaal lekker staat. Maar dan zie je de korte broeken en korte mouwtjes. Maar het ziet er meer dan gaaf uit in ieder geval! Lijkt dit jullie wat?

lees meer

Skiwinkels in skigebieden houden prijs kunstmatig hoog

Skiwinkels in skigebieden houden prijs kunstmatig hoog

In Sankt Anton blijken vier ski-winkels hun prijzen sinds 2002 kunstmatig hoog gehouden te hebben door middel van prijsafspraken. Voor iedereen die wel eens in een skigebied geweest is moet dit niet al te raar in de oren klinken, want op enkele stuivers na zijn de prijzen in bijna alle winkels ongeveer hetzelfde. 

lees meer

Met de fiets over de pistes knallen

Wel of geen sneeuw, dat maakt niets uit! In de Megavalanche in Alpe d'Huez knallen de mountainbikers over de gehele berg naar beneden. Vanaf de steile besneeuwde pistes tot aan de redelijk technische 'singles' lager in het dal. Dus als je je in de winter wel eens hebt bedacht, wat zou het hier gaaf zijn om te fietsen? Dan is de Megavalanche echt wat voor jou! Heb je niet dit soort gedachtes? Dan zou ik je toch aanraden om het filmpje te bekijken, want het mountainbiken is nogal indrukwekkend. Hieronder ook de POV beelden van de editie van 2014. Lijkt dit jullie wat?

lees meer

Skiën op een ingestorte skibaan

Sheffield Ski Village sloot in april 2012. In dit filmpje gaan twee oude stamgasten van deze skibaan over de ruïnes van wat een van de belangrijkste talentvijvers was voor Britse freestylers. Bijzondere en indrukwekkende beelden. Bijna apocalypsachtig. Men hoopt om deze skibaan weer te openen in de stad die het centrum is voor alle extreemsporters in Engeland. 

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
advertentie

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

advertentie
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten