van onze partners

Hoe een gletsjer stroomt

Gletsjers stromen, dat weten we allemaal. Dit hebben we namelijk geleerd op school, gezien op Klokhuis, Discovery of als bergsporter met eigen ogen gezien. Zelf heb ik wel meerdere keren op het krakende en knarsende ijs van een gletsjer geslapen. Toch heb ik deze stroming van het ijs nog nooit zo duidelijk en indrukwekkend gezien als in bovenstaande filmpje. Deze beelden zijn gemaakt door het Parc National des Ecrins in Frankrijk. De beroemde Glacier Blanc stroomt namelijk hard en in een time-lapse van een jaar is dat goed te zien. 

lees meer

30 euro korting per persoon bij Bizztravel dit weekend!

30 euro korting per persoon bij Bizztravel dit weekend!

Bizztravel bestaat 30 jaar en viert dit vrijdag, zaterdag & zondag met 30 euro korting. En geen 30 euro korting per boeking. Nee, 30 euro korting per persoon! Om de 30 euro korting per persoon te verzilveren, voer je bij je boeking de speciale actiecode "BIZZTRAVEL30" in. 

lees meer

Moeten Fransen werken aan hun gastvrijheid?

Moeten Fransen werken aan hun gastvrijheid?

Het is weer eens zover, een grote kop op Nu.nl "Fransen moeten werken aan gastvrijheid". Een kop waarbij veel trouwe Oostenrijk-fans natuurlijk meteen ja gaan knikken. Want Frankrijk, zo zegt men, is leuk en een mooi land, maar jammer dat er Fransen wonen. Ik vroeg me af waar het artikel vandaan kwam op nu.nl, en ik vroeg me af of ik als import-fransman het er mee eens was. Ook ben ik ben benieuwd wat jullie mening is wat betreft Franse gastvrijheid.

lees meer

Nulgradengrens richting 5000 meter

Nulgradengrens richting 5000 meter

Na een koel maar kort intermezzo zit er in de Alpen weer een heet weekje aan te komen. We persen er aan het eind van de meteorologische zomer nog een, voor onze maatstaven, heuse hittegolf uit met maxima boven de 30 graden. Niet voor het eerst, deze zomer breekt qua warmte vele records!

lees meer

Zomerskiën in Schotland!

Zomerskiën is iets bijzonders. Skiën in Schotland is eveneens iets aparts. Samen is het nog veel raarder. Maar het kan en voor voorjaarstoerskibegrippen ziet het er niet eens zo heel erg slecht uit. Een erg leuk filmpje met mooie afdalingen op Schotlands hoogste berg. Trouwens, waarschijnlijk is het toerskiën op deze berg in de zomer een stuk prettiger dan in de winter. Want zoals iedereen weet kunnen de condities nogal beestachtig zijn in Schotland. Een heel gaaf filmpje duidelijk gemaakt door ski-freaks. Heerlijk...

lees meer

Wakker uit de zomerslaap?

Wakker uit de zomerslaap?

Twee blogs van Rogier over zijn zin in winter en de eerste witte webcams; het is duidelijk dat we aan het ontwaken zijn uit onze zomerslaap. En we zijn niet de enigen, want vorige week zat er een wintersportbrochure in mijn bus en een mail in mijn box over de vroegboekkorting die ik krijg als ik nu een wintersportvakantie boek. Kortom; we gaan op weg naar de winter.

lees meer

Live: Nog meer witte webcams...

Live: Nog meer witte webcams...

Zondag was het voor het eerst raak, maar nu zijn er al weer het wat webcams wit. Wederom is de meeste sneeuw gevallen in het hoog gelegen Zwitserland, waar ook aardig wat webcams boven de 2800 meter te vinden zijn. En wederom ziet het er in Saas-Fee echt geweldig uit. De tweede winterspeldeprik in een week tijd. Heerlijk gewoon. Laten we met z'n allen hopen dat komende winter met een vliegende start begint en het een geweldige seizoen gaat worden.

lees meer

Zijn de dagen van la Grave geteld?

Zijn de dagen van la Grave geteld?

La Grave, het beroemde off-piste gebied in Frankrijk, verkeert in zwaar weer. Niets bijzonders zou je zeggen, want het is al jaren kantje boord voor dit gebied waar er bijna even veel geld in de zomer als in de winter wordt verdiend. De lift is oud en aan vervanging toe, vooral de kabels van de lift moeten vervangen worden, en dat is een (te) dure grap voor een klein gebied als La Grave. Maar er is nog een ramp bijgekomen. De belangrijkste toegangsweg is sinds april gesloten en het ziet er niet naar uit dat deze komende winter zal openen. Dat betekent dat de heenreis via het noorden lastig is en waarschijnlijk alle Grenoblois dit gebied links zullen laten liggen. De doodsteek voor dit geweldige gebied?

lees meer

De eerste winterspeldenprik is daar!

De eerste winterspeldenprik is daar!

Heel langzaam gaat ook deze warme zomer over naar de na-zomer stand en zometeen begint gelukkig de herfst. Dat betekent dat de winter steeds dichterbij komt. Langzaamaan zullen we steeds meer winterse speldenprikjes krijgen. Dit weekend van de eerste mini-speldenprik. Vanaf zo'n 2700 meter hoogte viel er in vooral Frankrijk en Zwitserland sneeuw. Eigenlijk helemaal niets raars, en zelfs best normaal, ook in de zomer. Maar in deze veel te hete zomer is het toch een opsteker voor ons wintersporters. Het is dit jaar de eerste keer dat we echt weer witte wintersportwebcams zien. Enekele zijn zelf jaloersmakend, zo zou ik vandaag best een paar afdalingen in Saas-Fee gemaakt willen hebben. Het is daar gewoon een poederdag. Het gaat komende weken vaker en vaker gebeuren dat de bergtoppen wit kleuren. Langzaamaan gaan we naar de winter toe. Ik kan voor het hele team van wintersporters spreken als ik zeg dat we er enorm veel zin in hebben... Het aftellen is echt begonnen. Op naar veel meer witte webcams!
 

lees meer

Fotoreport: Zin in sneeuw!

Fotoreport: Zin in sneeuw!

Nou dat is dan duidelijk, jullie kijken allemaal met evenveel verlangen naar de winter als ik. Ik dacht al dat ik niet de enige was. Maar het wordt allemaal nog erger, want met de winter in aantocht ben ik ook steeds meer bezig met de winter. Zo zoek ik mooie winterfoto's uit voor artikelen in het Anton. Magazine en voor op Wintersporters en als ik dan door mijn bestanden heen scrol droom ik weg van die geweldige dagen in de sneeuw. Heerlijke dagen op de pistes. Heerlijke dagen in de poeder. Geweldige momenten met vrienden, samen met Sandra. Soms blijf ik iets te lang hangen bij die ene foto van die zoveelste perfecte dag. Ik weet niet of het slim is om deze foto's te bekijken want dat maakt dat ik nog meer uitkijk naar de winter en nog meer verlang naar vrieskou, krakende sneeuw onder mijn voeten en poeder die in mijn gezicht opspat... Ik kan niet wachten. Hierbij wat foto's van vorig jaar.... Wordt het verlangen naar sneeuw bij jullie ook al zo groot?

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
van onze partners

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

van onze partners
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten