van onze partners

Wie zit op combinatie skipassen te wachten?

Wie zit op combinatie skipassen te wachten?

Bezoekers van onze website zal het forum-topic over de prijsstijging in het Brandnertal niet ontgaan zijn. Het Brandnertal verhoogt de prijzen behoorlijk dit seizoen. Waarom? Omdat het gebied nu een combinatieskipas met Montafon verkoopt . Op papier klinkt dit mooi, meer pistes, meer mogelijkheden, maar in werkelijkheid heb je hier weinig aan, want om vanuit Brand in het Montafon dal te komen moet je een flink stuk reizen. Het is een trend bij veel skigebieden om combinatiepassen te leveren, maar zitten wij hier als wintersporter wel op te wachten?

lees meer

Alle kanten op in de Wildkogel Arena

Alle kanten op in de Wildkogel Arena

Vraag aan wintersporters wat ze de meest ideale vorm van accommodatie vinden tijdens de wintersport en de kans is bijzonder groot dat een eigen chalet bovenaan de lijst komt te staan. Niet zo vreemd natuurlijk, want zo'n eigen chalet met vrienden of familie is misschien wel het gezelligste dat er is. Er is alleen één probleem... Hoe vind je het droomchalet voor jouw wintersport? Dan komen de experts van ChaletsPlus in beeld.

lees meer

Op verkenning in Obertauern

Bekend van de Beatles dat zijn maar weinig skigebieden. Obertauern is dat wel. Maar dit gebied heeft veel meer te bieden dan alleen die herinnering. Obertauern is zeer breed opgezet en daarmee is het een aangenaam en ruim gebied, maar moet je soms wel even tussen de liften lopen of prikken. Daar staat tegenover dat je onderin het gebied zelden hoeft te wachten. Het gebied heeft vooral blauwe pistes en is daarmee ideaal voor beginnende en lichtgevorderde wintersporters. Maar een pittige skiroute en verschillende zwarte pistes maken dit gebeid ideaal voor iedereen. Het mooie uitzicht en de goede après-ski maken het helemaal af. Een idee voor komende winter?

lees meer

5 manieren om je wintersportfoto te verpesten

5 manieren om je wintersportfoto te verpesten

Tegenwoordig heeft iedereen een camera in zijn of haar zak. We nemen alles op en maken overal foto's van met onze mobiele telefoons. Een groot deel van deze foto's zijn bijna zonde van de pixels. Want op het moment lijkt het een leuke foto maar eenmaal in alle rust is de foto in het beste geval een leuk kiekje. Dit geldt iets minder, maar ook nog best vaak, voor veel wintersporters die met een grotere camera op pad gaan. Goede wintersportfoto's zijn niet makkelijk. Zeker als je leuke actiebeelden wilt. Hier vijf manieren om je foto te verpesten en die je dus beter achterwege kunt laten.

lees meer

Wat doet ex-orkaan Joaquin volgende week?

Wat doet ex-orkaan Joaquin volgende week?

Net bekomen van de eerste skibeelden van Rogier dient zich de komende dagen een nieuwe spannende fase aan. We hebben afgelopen weekend allemaal wel meegekregen hoeveel regen (de uitlopers van) orkaan Joaquin heeft veroorzaakt in South-Carolina (VS). Vanaf zondag bereikt de (dan) ex-orkaan ook Europa met alle onzekerheid van dien.

lees meer

Supersneeuw op 4 oktober!

De hele week keek ik al op de weerkaarten. En belde ik iets te vaak naar Roel, om te weten hoeveel sneeuw er nou precies op welk moment zou gaan vallen. Want zoals jullie weten ben ik nogal ski-verslaafd ;-) Vrijdag lagen de ski's al bijna in de auto, maar het slechte en steeds warmere weer hield ons tegen. Zaterdag begon de dag schitterend maar snel trok het weer dicht, en dat was maar goed ook, want in de nacht van zaterdag op zondag viel er een dik pak sneeuw bij! Zoveel sneeuw dat er geen twijfel meer over was. Wij zouden gaan skiën!

Supersneeuw op 4 oktober!

lees meer

Op verkenning in Gerlos in de Zillertal Arena

Gerlos is het middelpunt van de Zillertal Arena. Het dorp is zeer populair bij Nederlandse wintersporters en je kunt hier gewoon met Nederlands terecht. De Zillertal Arena telt 136 kilometer aan pistes, waarvan het merendeel niet al te moeilijk is. Gerlos is per lift verbonden met Königsleiten en Zell am Ziller, hoewel de verbinding met dat laatste dorp wat onnatuurlijk aanvoelt. Het kan ook erg druk zijn in de Zillertal Arena. Niet prettig bij de liften, wel bij de bruisende après-ski, zoals bij de Cin-Cin of bij Seppi's.

lees meer

Mooie winterse beelden

Mooie winterse beelden

De herfst 2015 zal voor wintersporters als een heerlijke herfst de boeken ingaan. Waar we normaal in deze tijd van het jaar nog in korte broeken lopen en er nog weinig winter in de lucht is, daar bestookt de winter ons nu met de ene aanval na de andere. De ene keer wat sterker en de andere keer wat minder. Maar dit levert wel geweldige plaatjes op! Geniet mee op deze zaterdagochtend voor het zometeen weer helemaal dicht trekt, want vanavond valt er in Frankrijk op (grote) hoogte weer wat sneeuw bij. 

lees meer

Waarom wordt toerskiën steeds populairder?

Waarom wordt toerskiën steeds populairder?

Je ziet het steeds vaker vanuit skigebieden, vanaf de bergcols waar je overheen rijdt richting de skigebieden en op foto's op skiwebsites en in skitijdschriften. Toerskiën is booming, en niet zo'n beetje ook. Steeds meer, vooral locals, trekken er in het weekend op eigen beenkracht op uit om de mooiste sneeuw te vinden, maar vooral om lekker buiten te zijn. Het is sinds een aantal jaar de voornaamste markt in het wintersportsegment waar nog flinke groei in zit. Ik zal het hoe en het waarom proberen uit te leggen. 

lees meer

Help, mijn skileraar is Frans

Help, mijn skileraar is Frans

Een van grote nadelen van het wintersporten in Frankrijk is volgens velen het feit dat Franse skileraren weinig over de grens spreken. En hoe sympathiek de blik van Pierre of François en hoe lief de lach van Melanie of Marie ook is soms is het spreken van elkaars taal wel handig om een skiles tot een goed einde te brengen, of niet? Mijn tips om dit taalprobleem op te lossen.

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
van onze partners

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

van onze partners
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten