advertentie

Verse lentesneeuw

Verse lentesneeuw

De laatste stuiptrekkingen van het winterseizoen zijn zichtbaar. In en rondom de Hohe Tauern in het midden van Oostenrijk liet de winter zich gisteren weer even zien met 30 tot 50cm sneeuw. Op de Alpenhoofdkam was het zelfs nog meer en dat soms tot in het dal. De komende dagen is het weer erg zacht, totdat er maandag een nieuw pak sneeuw valt.

lees meer

Is het seizoen is afgelopen of niet?

Is het seizoen is afgelopen of niet?

Bijna alle skigebieden zijn dicht of gaan binnen afzienbare tijd dicht. Alleen de grote beroemde jongens als Val Thorens, Ischgl, Zermatt etc rekken het seizoen nog flink op. Met bijzonder goede sneeuw trouwens. Maar voor het grootste deel van de skigebieden zit het er op. Dit is echter het begin van een heel ander seizoen. het toerskiseizoen namelijk. Tot aan juni kan er nog prima geskied worden, overal, voor iedereen die zelf met de benenwagen omhoog klimt. Gisteren was weer zo'n toerskidag waar ik met veel voldoening op terugkijk. 

lees meer

Ischgl sluit wintersportseizoen af met 'Thirty Seconds to Mars'

Ischgl sluit wintersportseizoen af met 'Thirty Seconds to Mars'

Ischgl maakt zijn slogan 'Relax if you can' weer waar. Dit skigebied gaat elk jaar knallend het seizoen in met geweldige seizoenopeningen, maar de afsluitingen van het seizoen mogen er ook zijn. Dit jaar speelt de Amerikaanse rockband Thirty Seconds to Mars op het legendarische Top of the Mountain Concert op 2 mei. Boven op de Idalp is het feest! Het concert is gratis voor iedereen met een geldige skipas. Een goede reden om dit jaar nog een keer de latten onder te binden! 

lees meer

De ultieme feel-good lawinehond film!

Puupy's en sneeuw hoe feel-good wil je het hebben. Deze kleine labrador gaat getraind worden om lawines af te zoeken naar vermiste personen. Maar voor nu is het gewoon een leuke kleine pup die niets anders in de wereld ziet dan speelobjecten. Trouwens het zoeken in lawines is voor die honden ook een spel, of in ieder geval iets dat ze geweldig vinden. Deze hond gaat in ieder geval een geweldig leven tegemoet. En wij hebben een feel-good filmpje om de maandagochtend mee te beginnen.

lees meer

Nog één keer met de kids op de latten

Nog één keer met de kids op de latten

Ik kon het toch niet laten. Na de jaloersmakende verslagen van Ruud in het zonovergoten La Plagne en Valmorel kon ik het niet laten nog één keer te gaan. In de laatste week dat het gebied open is ga ik naar de Family Jam in Tignes.

lees meer

Lente in La Plagne

Lente in La Plagne

Het is april en Nederland denkt niet meer aan wintersport. En Nederland heeft hartstikke ongelijk, want er kan nog geweldig geskied worden. Ik ben net terug uit La Plagne en heb daar de beste dagen van mijn seizoen gemaakt.

lees meer

Lenteskiën. Waarom doet niet iedereen dat?

Lenteskiën. Waarom doet niet iedereen dat?

Ik zit in de Franse Alpen voor mijn laatste tripje van het seizoen en man o man, wat is het geweldig! Er ligt nog sneeuw genoeg, de pistes zijn leeg en het weer is magnifique. Staalblauwe lucht en fijne temperaturen. Wat wil een mens nog meer? Nou, eigenlijk niks!

lees meer

Met de fiets de sneeuw op

Langzaamaan worden de Alpen groener en de wegen droog. Ik zie steeds meer wielrenners en mountainbikers door de straten van mijn dorp gaan en ik zie steeds minder bepakte wintersporters. Maar je kunt natuurlijk fietsen en wntersport ook gewoon combineren, door lekker de mountainbike te pakken en daarmee over de sneeuw te knallen. Er lijkt een nieuwe 'fat-bike' hype te ontstaan in skigebieden door de Alpen. Dat fietsen op sneeuw erg leuk kan zijn bewijst bovenstaande filmpje. Lijkt het jullie wat?

lees meer

Paaspoeder (fotoreport)

Paaspoeder (fotoreport)

Na een onstuimige week met veel wind, veel gevaarlijke sneeuw in de Ecrins (Serre Chevalier, La Grave, Les Deux Alpes etc) viel er een mooi laagje verse sneeuw op de goed gestabiliseerde sneeuw in de Queyras (Abries, Sestriere, Vars Risoul). Wederom raak in dit gebergte waar het dit jaar al meerdere maren goed gedumpt heeft dankzij de vele retour d'est. Deze laatste mini retour d'est zorgde voor een laagje van 20-40 cm verse sneeuw. Meer dan genoeg om diepe poeder te hebben maar de hellingen niet te gevaarlijk te maken. Wij gingen dus, weer, op weg naar de Italiaans-Franse grens. 'Helaas' op toerski's want de skigebieden zijn hier bijna allemaal gesloten.

lees meer

Nog één keer sneeuw, en dan lente?

Nog één keer sneeuw, en dan lente?

Vindt precies met Pasen de definitieve overgang naar de lente plaats? Het lijkt er wel op. De komende dagen geraken we van de winter in de lente met veel zon en dankzij afgelopen week, ook heel veel sneeuw. Een subliem einde van een iets te zacht, maar over het algemeen geslaagd seizoen zonder extreme uitschieters.

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
advertentie

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

advertentie
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten