advertentie

88 jaar en een geweldige skiër

Hoe feel-good wil je het hebben? Geweldige beelden van Eddie Hunter die op 88 jarige leeftijd van een berg afknalt op een manier waar veel jongere skiërs jaloers op mogen zijn. Verstandige woorden van deze oude man en hele mooie beelden. Ik teken ervoor als ik op zo'n leeftijd nog zou kunnen skiën. Wat een geweldige beelden zeg! 

lees meer

Kun je wintersport leren van vrienden of partner?

Kun je wintersport leren van vrienden of partner?

Wintersport moet geleerd worden. Het is ook vrij tegennatuurlijk om op hoge snelheid van een berg af te suizen. Voordat je een goede techniek hebt heb je veel aanwijzingen en lesmomenten nodig. Natuurlijk zijn skileraren de aangewezen personen om je de juiste kneepjes aan te leren. Maar heb je wel per se een skileraar nodig? Kunnen goed skiënde of boardende vrienden je ook niet op weg helpen? Wat is jullie mening?

Hoe goed?
'Henk is een goede skiër, die leert het me wel even'. Is dat wel zo, is Henk wel een goede skiër? Hij komt misschien wel als eerste elke piste af, is niet bang voor een zwarte buckelpiste. Maar hoe is zijn techniek. Begrijpt hij het afdalen wel? Er is op wintersport een verschil tussen vlot beneden komen en het hebben van een goede techniek. En als beginner is het soms moeilijk om te zien of Henk wel zo'n goede skiër is. 

lees meer

De perfecte verbinding van Ski Juwel

De perfecte verbinding van Ski Juwel

Ieder jaar lijken er wel meer skigebieden samengevoegd te worden. Om meer wintersporters te trekken moeten de skigebieden letterlijk aan schaalvergroting doen. Soms voelt zo'n verbinding redelijk geforceerd aan, soms lijkt het alsof deze er altijd gestaan heeft. Dat is het geval bij de verbinding tussen Alpbach en het Wildschönau. Het skigebied Ski Juwel bestaat pas twee jaar, maar je kan je bijna niets meer voorstellen bij de oude situatie.

lees meer

Liveblog: Het sneeuwt

Liveblog: Het sneeuwt

Het is zover, eindelijk! Het sneeuwt! Vannacht is het begonnen met sneeuwen en waaien. Zelfs in de Franse Alpen viel er een dun laagje. maar vanaf nu gaat het steeds meer naar het Oosten toe. Oostenrijk gaat de volle laag krijgen. In dit blog zullen we continu de mooiste webcambeelden plaatsen. Om de sneeuwval bij te houden! Genieten! 

lees meer

Beste heli-ski ter wereld?

Morgen gaat het keihard sneeuwen in de Alpen, en vandaag is er weer een nieuwe Salomon Freeski TV episode uit. De winter is er echt lijkt wel! Dit keer staat  de niet onbekende CMH centraal. Dit bedrijf beweert de beste tree-skiing ter wereld te hebben. Of dat waar is, daar is maar een manier voor om achter te komen. De jongens van Salomon Freeski waren natuurlijk niet te beroerd om dit even te testen. De beelden spreken voor zich... Dit ziet er wel heel erg gaaf uit. Wat heb ik een zin in de winter bij het zien van dit soort beelden! 

wePowder helitrip in Revelstoke
​Denk je nou bij jezelf: dat wil ik ook een keer doen, dan kan je bij wePowder terecht. Zij organiseren samen met CMH Benelux een heliskireis in het Canadese Revelstoke. In 4,5 dag ski of board je bij CMH waarschijnlijk meer poeder dan je ooit gedaan hebt!

lees meer

Column: Oranje op de kaart

Column: Oranje op de kaart

Het is weer zo ver. Ik had me zó voorgenomen om het niet meer te doen. Om niet meer iedere drie uur de sneeuwverwachtingskaart te checken en op acht verschillende sites het weerbericht te bekijken.

lees meer

Tot 1 meter sneeuw in Oostenrijk

Tot 1 meter sneeuw in Oostenrijk

Vanavond gaat het beginnen. We staan aan de vooravond van een imponerende winterinval in de Noordalpen. Eerst is het de temperatuur die als een speer omlaag schiet met zware windstoten, daarna komt flinke sneeuwval op die mogelijk tot en met donderdagmiddag aanhoudt. Verwacht resultaat: tot 1 meter verse sneeuw in de Oostenrijkse bergen.

lees meer

Geen webcams, geen sneeuwverwachting, was het vroeger beter?

Geen webcams, geen sneeuwverwachting, was het vroeger beter?

Weten jullie het nog? Teletekst en krantenpagina's om de weerberichten van de Alpenlanden te kijken? Ik wel. Ik ging 's ochtends, voordat ik op mijn fiets richting de middelbare school sprong, snel even de sneeuwpagina's langs van teletekst. Wat was het spannend. Zou het koud zijn, zou er wel sneeuw liggen? En eenmaal op vakantie was het toch altijd weer een beetje eng. We wisten nooit precies wat we zouden aantreffen. Want: beelden die hadden we niet. Hoe anders is het nu!

Spanning
Het hoorde er ook een beetje bij die spanning in de auto naar de wintersport. Misschien was het wel minder spannend in de herfst. Want in de winter ligt er gewoon sneeuw op de bergen en is het koud, zo leerde de ervaring. Tegenwoordig kunnen we elke minuut naar onze geliefde pistes kijken. In de herfst is dat soms behoorlijk eng. In de winter trouwens ook als het weinig gesneeuwd heeft. We zien tegenwoordig de winter aankomen, verdwijnen en zich weer langzaam nestelen in de Alpen. Soms te langzaam naar onze smaak...

lees meer

Off-piste: Doe ik het, of doe ik het niet?

Off-piste: Doe ik het, of doe ik het niet?

Januari 2014 – Op de parkeerplaats waar onze bus naar Val Thorens vertrekt, ontmoet ik mijn twee medereizigers. Van één van hen is het de tweede keer dat ik hem zie, de ander onze wederzijdse vriend. De  keer dat ik die eerste zag was toen we deze vakantie boekten – even ter illustratie van de willekeur van onze groep.

lees meer

De 10 foutste wintersportfoto's

De 10 foutste wintersportfoto's

Wintersportfoto's die zo slecht zijn dat ze weer goed worden. Wij liggen hier op de redactie vaak in een deuk over beelden die we tegenkomen op het web. Het zijn dan geen foto's van wintersporters zoals jij en ik, maar foto's van restaurants, hotels, appartementen of andere uitbaters die op een originele manier hun handel onder de aandacht willen brengen. Laten we het zo stellen: soms slaan ze daar een beetje in door en zijn de beelden een heel miniscuul klein beetje overgeproduceerd. En gelukkig zorgt dat dan onbedoeld weer voor een grote glimlach op onze gezichten. 

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
advertentie

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijks nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

advertentie
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten