van onze partners

7 Skigebieden die 's zomers erg leuk zijn

7 Skigebieden die 's zomers erg leuk zijn

De zomervakantie staat voor de deur. Veel mensen trekken ook in de zomer naar de Alpen, maar dan zijn skigebieden voor veel vakantievierders niet meteen de eerste keuze. Veel skigebieden staan ’s zomers daardoor grotendeels leeg. Op zich wel logisch natuurlijk. De meeste skigebieden zijn in de zomermaanden ook niet echt mooi. Waar in de winter mooie pistes lopen vind je nu een kaal berglandschap. En al die liften zijn 's zomers opeens een stuk minder gewenst in de bergen. Toch zijn er genoeg gebieden waar het goed toeven is in de zomervakantie. Wij zetten er zeven voor je op een rij. Kunnen jullie deze lijst aanvullen?

lees meer

Alpe d'Huez wil de allergrootste worden

Alpe d'Huez wil de allergrootste worden

Alpe d'Huez droomt. Alpe d'Huez droomt groots, erg groot zelfs. Want dit bekende en steeds populairdere gebied wil 's werelds grootste worden met 800 kilometer aan aaneengesloten pistes. Dit enorme gebied zou ontstaan door een verbinding met het reeds verbonden Vaujauny naar Sybelles in de Savoie en  met een lift naar Les Deux Alpes. Dit moet allemaal gebeuren voor 2025. Met een begroting voor nieuwe liften en nieuwe verbindingen van 350 miljoen euro wil Alpe d'Huez meespelen met de allergrootsten.

lees meer

Sneeuw voor de Tour de France

Sneeuw voor de Tour de France

Dorpen waar de Tour de France karavaan langskomt doen tegenwoordig alles om in de picture te komen. Hoe vaak krijg je immers een internationaal circus over de vloer waar miljoenen sportliefhebbers naar kijken? Een wel heel bijzonder plan is dat van Les Saisies, dat sneeuw langs de route van de 19e etappe wil hebben.

lees meer

Droombaan in de sneeuw!

Wil jij een winterseizoen in de bergen verblijven, dan is deze droombaan misschien wel wat voor jou! Ieder seizoen maken we met Wintersporters.nl veel informatieve video's en artikelen over wintersportgebieden, zoals je in bovenstaande video over Zuid-Tirol kunt zien. En voor komend winterseizoen zijn we op zoek naar twee wintersporters die deze video's en artikelen voor ons kunnen gaan maken! Klinkt goed toch? 

Wat we bieden
- Vijf maanden (14 november tot 13 april) wonen en werken in Oostenrijk
- Appartement met twee eigen slaapkamers en woonkamer
- Tirol Snow Card waarmee je kunt skiën in alle skigebieden in Tirol
- Onkostenvergoeding per persoon per maand
- We voorzien je van nieuwe ski's, schoenen en kleding

lees meer

Poederbeelden houden niet op

Poederbeelden houden niet op

Zoals je in de latere reacties op het vorige blog hebt kunnen lezen was het afgelopen week weer raak in de Alpen, en vandaag al helemaal. Een dikke 30 centimeter is er sinds gisteren in delen van Zwitserland gevallen door een spectaculaire winterinval. Gisteren was het in Altenrhein aan de Bodensee nog 28,4 graden. 

lees meer

Nog 1 keer sneeuwkettingen om?

Nog 1 keer sneeuwkettingen om?

Net nu we aan het heerlijke zomerweer gewend zijn, slaat het weer dit Pinksterweekend om. In de Alpen is het echter al een paar dagen onrustig met veel regen en in het hooggebergte veel sneeuw. De komende dagen daalt de sneeuwgrens nog een keer tot in de hogere dalen en klopt de winter op de deur.

lees meer

Diepe, diepe, poeder in mei!

Diepe, diepe, poeder in mei!

In Frankrijk noemen skiërs april vaak janvril, een samenvoeging van april en januari. Want vaak is de poeder beter (op de goede dagen) in april dan in januari. Maar gisteren kwamen op social-media de tags maivrier en maivembre opeens op. Want het leek wel of we begin februari of in november zaten. Gisteren sneeuwde het namelijk tot 1500 meter en vaak zelfs veel lager. Op hoogte sneeuwde het enorm hard. In de Queyras viel er op 1600 meter zelfs zo'n 45 cm. In andere delen van de Franse Alpen moesten we naar de 2000 meter klimmen om die hoeveelheid sneeuw te vinden, maar deze sneeuw lag er zeker wel.

lees meer

Live: Het dumpt alweer!

Live: Het dumpt alweer!

Het lijkt wel of deze winter gewoon een maand verschoven is. Want voor het moment lijkt de winter van geen wijken. Een half uurtje geleden liep ik samen met mijn dochtertje op 1200 meter door de sneeuwval. En op hoogte is echt heel erg veel sneeuw gevallen. Goed nieuws voor de enkele gletsjergebieden die openblijven, goed nieuws voor de toerskiërs (ik weet wel wat ik morgen ga doen ;-) ), en voor de natuur en de gletsjers in het algemeen. En last but not least zijn het gewoon hele mooie plaatjes om naar te kijken...

lees meer

Dikke sneeuw, morgen ook wit bij ons?

Dikke sneeuw, morgen ook wit bij ons?

De sneeuw tijdens de wielerklassieker Luik - Bastenaken - Luik was het voorproefje, en sinds vannacht zitten de Alpen er midden in. De koude lucht hangt boven de Alpen en het sneeuwt vooral in Zwitserland en Vorarlberg flink. Dit is er sinds gisteravond bij Hans ter Braak in het Kleinwalsertal gevallen, en ook bij ons wordt het nu spannend.

lees meer

1200 meter lange val op skipiste

Steile opgevroren pistes kunnen levensgevaarlijk zijn zo blijkt uit de val van deze Nederlander (zo te horen) die 1200 meter door glijdt op een betonharde piste. Op ijzig terrein hoeft een helling helemaal niet steil te zijn om lang door glijden snel een serieus probleem te maken. Gelukkig deden de netten hier wat ze moesten doen en stopte ze de indrukwekkende val van deze wintersporter. Goed leren remmen na een val op steile hellingen is voor alpinisten een basisvaardigheid, en het is niet makkelijk. Raar eigenlijk dat er bij skilessen geen aandacht aan wordt besteed. En laat dit filmpje een les zijn, ski voorzichtig als de helling nog hard is opgevroren.

lees meer

Mis het niet

Like ons op facebook
Volg ons op twitter
van onze partners

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Sneeuwhoogte+

Sneeuwhoogte+ is een (gratis) uitgebreide sneeuwhoogte app voor iPhone en Android
» downloaden

van onze partners
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten